Jans ‘zoekende’: ‘Onze relatie is nu wat koeler, dat moet dan maar’

Woensdag, 14 februari 2018 om 15:12

Ron Jans keerde in de zomer van vorig jaar terug bij FC Groningen. Dat deed hij niet als trainer, maar als technisch manager. Niet eerder had hij deze functie bekleed en in zijn eerste seizoen in zijn nieuwe rol erkent Jans dat hij soms nog zoekende is. Hij is regelmatig aanwezig in de kleedkamer van de selectie en verschijnt vlak voor het einde van de wedstrijd vaak langs het veld. Dat kwam hem op kritiek te staan, maar volgens Jans is daar niets geks aan en is het in het buitenland zelfs gebruikelijk.

"Ik geef toe dat ik best een beetje zoekende ben in deze rol, maar als ik niet met de technische staf en de spelers mag praten, dan haal je te veel bij me weg", laat Jans weten in een interview met Voetbal International. "Ik ben iemand die veel kijkt en informeert, maar ik probeer de technische staf alle ruimte te geven om te werken zoals ze willen werken. Alles wat ik doe gaat in vragende vorm. Ernest Faber heeft ook zelf gezegd dat ik welkom ben en dat alles open is. In het buitenland is het heel gebruikelijk dat de technisch directeur in de kleedkamer is. In Duitsland zit de td zelfs op de bank.”

De prestaties van Groningen onder leiding van Faber vallen tegen en Jans kan dan ook niet ontkennen dat de relatie met de hoofdtrainer wel eens beter is geweest. "Ik geef toe dat het na de afgelopen transferwindow wat lastiger is. We hebben een aantal spelers laten gaan en daar is alleen Deyovaisio Zeefuik voor teruggehuurd. We hebben na het vertrek van Oussama Idrissi echt wel geprobeerd een linksbuiten te halen. Maar dat is niet gelukt. En we nemen liever geen beslissing dan een slechte. Onze relatie is nu wat koeler, dat moet dan maar."


Poll

Ernest Faber is de juiste trainer voor FC Groningen


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door maximussa)

Jans bemoeit zich graag met het team tijdens wedstrijden. Betekent dit dan ook dat hij samen met Faber verantwoordelijk is voor de resultaten. Of is alleen Faber verantwoordelijk?

14 februari 2018 om 15:29

Hoe weet jij dat dan? Verklaar je nader. Jans zit tijdens de wedstrijd altijd op de tribune en op het eind gaat hij naar beneden. Er moet veel gebeuren deze zomer anders kan de bovenste ring dicht blijven.

14 februari 2018 om 15:32

Jans is ook verantwoordelijk want hij is - lijkt me - verantwoordelijk voor de trainer.

14 februari 2018 om 15:48

Maar Faber is niet aangesteld door Jans. Jans is afgelopen zomer pas teruggekeerd bij Groningen en Faber is door de voorganger van Jans aangesteld.

14 februari 2018 om 15:59

Jans is daarentegen wel (mede) verantwoordelijk voor het elftal wat er op het veld staat en op een Padt na is het nogal matig te noemen, misschien zou evt Mahi iets omhoog kunnen maar daar houdt het ook wel mee op

14 februari 2018 om 16:31

Mooi gesproken Boris! ik sluit me bij deze uitspraak aan. Zeker omdat Jans zelf zo inzet op zijn aanwezigheid. Dus wil hij ook wind vangen lijkt mij. Jammerlijk is er in het voetbal eigenlijk nooit iemand die zijn verantwoordelijkheid neemt., maar louter experts die zeggen dat een ander er geen kaas van gegeten heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren