Fortuna Sittard stelt Oliseh op non-actief: ‘Een onwerkbare situatie’

Woensdag, 14 februari 2018 om 14:04

Fortuna Sittard heeft trainer Sunday Oliseh per direct op non-actief gesteld. Dat meldt de nummer drie van de Jupiler League woensdag via de officiële kanalen. “De clubleiding neemt dit besluit naar aanleiding van het herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende langere periode door de trainer jegens meerdere personen in de organisatie”, zo laat de club weten in een statement.

"Meerdere pogingen van de club om de trainer tot ander gedrag te bewegen bleven helaas zonder resultaat, met uiteindelijk ook een onwerkbare situatie als resultaat", zo klinkt het. Het bestuur van Fortuna Sittard benadrukt dat de beslissing om Oliseh op non-actief te stellen niet is ingegeven door de huidige sportieve prestaties. De Jupiler League-club heeft de laatste vier competitiewedstrijden verloren.

"Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers. Fortuna Sittard betreurt het besluit, maar stelt dat het clubbelang boven alles gaat." Er deden al langer de geruchten dat Oliseh zou worden weggestuurd; zo claimde De Limburger twee weken geleden al dat het einde verhaal zou zijn voor de Nigeriaan.

Ook onder meer Hans Kraay junior wist te melden dat Fortuna afscheid zou gaan nemen van Oliseh. "Hij haalt alles uit zijn behoorlijke groep, maar er valt niets te lachen, want hij is volgend seizoen geen trainer meer. Dat weet ik zeker. De raad van commissarissen wil van hem af", zei hij bij FOX Sports. "Ik heb er een paar gesproken. Ze vinden hem een einzelgänger, een succesopvreter. Ga er maar vanuit dat hij volgend jaar geen trainer is. Ik vind het jammer."


Poll

Een goed besluit van Fortuna Sittard?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door dvv20)

Zat eraan te komen, meerdere slechte verhalen, slechte resultaten en vage interviews de laatste tijd...

14 februari 2018 om 14:22

Slechte resultaten?? Fortuna heeft in een decennia niet meer zo hoog op de ranglijst gestaan. Er zullen redenen genoeg zijn om Oliseh de laan uit te sturen maar de "slechte" resultaten lijkt me echt een onzin argument.

14 februari 2018 om 14:36

Jan1980 heeft het waarschijnlijk over de slechte prestaties van de afgelopen weken.

14 februari 2018 om 15:04

Sinds de winterstop waren er vier verloren wedstrijden op rij. Voor de leiding van de club, die hem toch al liever kwijt dan rijk was, een mooie stok om mee te slaan.

Voor de winterstop waren de resultaten meer dan uitstekend en sleepte Fortuna onder Oliseh er een periodekampioenschap uit, een hele knappe prestatie met een kwantitatief en kwalitatief beperkte selectie.

De slechte reeks van de afgelopen maand is de Fortuna-leiding een goede gegelegenheid om hem te lozen.

14 februari 2018 om 16:26

Wilde zelf ook niet verlengen want hij is benaderd door Fc Köln..dus ja

14 februari 2018 om 17:09

Ook al wilde hij naar verluidt niet verlengen, neem ik aan dat hij het seizoen wilde afmaken om samen met de selectie de nacompetitie in te gaan. Daarnaast is ontslagen worden nooit leuk, zeker niet zoals hij nu publiekelijk door de leiding aan de schandpaal wordt genageld.

14 februari 2018 om 17:12

4 verliespartijen op rij Oa tegen een jong az

Was te verwachten. Wel heel jammer. Heeft de club meer gebracht dan het in jaren heeft meegemaakt. Maar zo openlijk mensen afvallen of aanvallen kan gewoonweg niet.

Tja nu heb je een trainer die na 20 jaar ellende weer wat presteerd en dan ontsla je hem. Jammer. Zie fortuna nu wel zakken naar een 7de plek.

14 februari 2018 om 14:26

Het is gewoon de handelswijze met mensen van Oliseh die het verpest, ook al zijn zijn trainerscapaciteiten gewoon goed te noemen.

Ik heb op een andere reactie meer uitleg gegeven.

Toch jammer dat het sprookje zo in elkaar stort, jammer voor de supporters. Na jaren van kwelling was het weer leuk om naar Fortuna te kijken en dan krijg je nu deze ontwikkeling op je dak..

Kan iemand mij hier iets meer over vertellen, doet het toch heel aardig in de JL, maar heb de berichten rondom deze man niet echt gevolgd.

14 februari 2018 om 14:24

Het botert al lange tijd niet rondom de persoon Oliseh. Vorig seizoen heeft hij ook ruzie gemaakt met een aantal mensen binnen de club, waaronder de spelersraad (aanvoerder, reservekeeper zaten erin). Deze zijn uiteindelijk in de zomerstop toen vertrokken naar elders. Tini Ruijs die kwam de technische stap versterken, maar binnen een korte tijd (maximaal 2 maanden) heeft hij gezegd dat het met Oliseh niet te werken is.

Tussen de eigenaar en Oliseh botert het ook al langere tijd niet en zijn geweldige resultaten preventeerde verdere actie. Nu met zijn uitspraken, het niet willen coachen tegen Emmen waardoor zijn team verzoop hebben tot dit gevolg geleidt.

Oliseh duldt blijkbaar geen tegenspraak en is erg impulsief. Hij kan een geweldige trainer zijn, maar een hoofdcoach moet ook een peoplemanager zijn wil hij op langere termijn ook samen door een deur kunnen.

Gemengde gevoelens, fortuna presteert beter dan ooit deze eeuw maar Oliseh zelf is nu eenmaal ook niet de gemakkelijkste. Hoop niet de prestaties er onder gaan lijden al lijken ze dat nu al wel te doen. Het botert al een tijdje niet meer.

Ajax wilde hem al eerder halen voor het trainen van een jeugdelftal. Hij koos toen voor Fortuna. Wellicht dat die nu wel wil komen.

14 februari 2018 om 14:41

Nouja als wat hier verteld waar is dan hoef ik hem niet bij Ajax. Brengt te veel onrust met zich mee maar ik denk dst Ajax dat ook wel inziet.

Dat krijg je als je kritiek levert op bestuurders, die kunnen daar niet mee omgaan. Natuurlijk ook niet zo slim om dat en public te zeggen maar er zat altijd wel een kern van waarheid in.

Hoe kunnen we die poll invullen zonder informatie? Jammer, hij deed het goed daar.

Wat een domme, domme voetbalclub. Geen wonder dat ze zolang zaten te kloten onder in de Jupiler League.

Zonde, je zou toch zeggen dat niemand groter is dan de club zelf. Oliseh heeft Fortuna de nacompetitie ingeholpen voor het eerst sinds hele lange tijd, met een vrij smalle selectie.

De 'mensen binnen de organisatie' laten duidelijk blijken dat de club Fortuna nog niet klaar is voor de eredivisie, als je zo omgaat met iemand die presteert. Enkel omdat hij kritiek op het werk van sommige mensen heeft.

14 februari 2018 om 14:41

Daarentegen laat Oliseh ook blijken dat er als trainer ook meer bij komt kijken dan alleen trainen. Daar dan niet mee om kunnen gaan.

14 februari 2018 om 15:51

Maar ook Oliseh is niet groter dan de club. Succes begin hem blijkbaar naar het hoofd te stijgen en hij dacht dat hij de koning was met alleen maar onderdanen.

15 februari 2018 om 09:35

Helemaal mee eens, maar Oliseh zorgt er wel voor dat de club groter wordt door prestaties neer te zetten. Dat hij dan, a la van Gaal, al het succes naar zichzelf toeschrijft.. so be it.

14 februari 2018 om 18:50

"enkel omdat hij kritiek op het werk van sommige mensen heeft."

Nou niet alleen daarom zo te lezen. Denk dat het heel moeilijk werken is met deze man. En als je dan ook nog eens als trainer weigert je eigen team te coachen (zoals dat gebeurd is tegen Emmen), dan lijkt mij dat Fortuna alle reden heeft om hem weg te sturen, de goede resultaten ten spijt.

15 februari 2018 om 09:36

Wat dan nog meer? En waarom weigerde Oliseh om zijn eigen team te coachen?

Het enige wat ik hier in dit artikel lees en wat ik in de media voorbij heb horen komen is dat hij kritiek had op de directie en dat de mensen binnen de organisatie hem een einzelgänger en een succesopvreter vinden.

Sunday Oliseh, de Gert jan Verbeek van Nigeria? Heeft Fortuna eindelijk weer eens wat succes, kunnen ze er niet mee om gaan.

14 februari 2018 om 18:51

Kom op jongens, iemand die zijn eigen team weigert te coachen heeft toch niets te zoeken bij Fortuna?

Terecht. Had veel eerder gemoeten. Zeggen dat je kwaliteit te kort komt steeds, eigen spelers afbranden, hele tijd zeiken tegen een bestuur die de club uit de financiële crisis heeft geholpen. Sta je er zo goed voor waarom dan zeiken? Deze meneer is maar een passant, opgedonderd staat netjes.

Tja, de succesvolste trainers zijn nu eenmaal ook de moeilijkste om mee om te gaan gezien hun eigenzinnigheid en streven het maximale uit zichzelf en de spelersgroep te halen. Ik ben zeer benieuwd of dit het begin zal zijn van een vrije val van Sittard die uitmondt in een nietszeggende plek in het rechterrijtje. Stiekem hoop ik daar wel op, ik mag dit soort type coaches juist wel. Die slikken tenminste niet alles voor zoete koek en kiezen bovendien altijd voor de moeilijkste weg. Dat is imo te prijzen!

Met deze selectie had menig trainer dezelfde resultaten behaald...maar een goede trainer haalt de onzekerheid uit een jonge ploeg..en je gaat niet speler 12 tot 22 afbranden..en je kan geen grote aankopen verwachten van Fortuna..en over redden..de voorzitter heeft een goede organisatie staan..kijk naar 3x categorie 2..maarja oliseh krijgt alle credits

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren