Ajax greep mis: ‘Hij had de keuze tussen Anderlecht, Ajax of AA Gent’

Woensdag, 14 februari 2018 om 13:35

Marc Overmars probeerde afgelopen zomer verschillende talenten naar Amsterdam te lokken en ook Nicolas Raskin stond op het lijstje om voor Ajax uit te komen. De Eredivisionist probeerde het zestienjarige talent over te halen om naar Nederland te verkassen, maar de middenvelder besloot Anderlecht in te ruilen voor AA Gent.

Raskin stond onder contract bij Anderlecht, maar de Belgische club gaf de jongeling weinig kansen. Zodoende ging de zestienjarige middenvelder verder kijken, met AA Gent als nieuwe werkgever tot gevolg. "In juni had hij de keuze tussen de jeugd van Anderlecht, de jeugd van Ajax, of de A-kern van AA Gent", vertelt vader Thierry Raskin in gesprek met La Dernière Heure.

"Standard Luik toonde ook interesse, maar AA Gent was de beste keuze", aldus Raskin senior. AA Gent betaalde ongeveer een half miljoen euro om het toptalent te strikken. Afgelopen weekend maakte hij zijn debuut. "Dat is een mooie beloning voor zijn harde werk, maar dit is nog maar het begin. Hij heeft nog heel veel te bewijzen", besluit vader.Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door bon jovi)

Je kan ze ook niet allemaal hebben. Maar het verontrust me wel een beete dat er nu veel buitenlands talent bij Ajax zit. Oftewel er komt een lichting mindere NLse spelertjes bij Ajax aan. Al kan je nog wel even vooruit met Kluivert de Jong van de Beek en de Ligt natuurlijk. Zijn nog erg jong natuurlijk.

14 februari 2018 om 13:54

Een 16 jarige speler die al klaagt over te weinig kansen en dan niet voor een goede opleiding kiest, maar ervoor kiest om bij de club te tekenen die hem voorspiegeld bij de A-selectie te horen? Gelukkig hebben we deze niet, als ik het even puur op dit artikel baseer.

14 februari 2018 om 14:12

En als hij of zijn vader nou zelf inschat dat hij meer leert van het trainen bij de A-selectie van Gent dan bij de jeugd van Ajax?
16-jarige talenten die klagen over het gebrek aan perspectief bij hun huidige club en vertrekken naar de Ajax-jeugd worden wel met open armen ontvangen? Lijkt me nogal selectief.

14 februari 2018 om 14:16

Hoeveel 16 jarigen hebben een succesvollere carriã¨re gehad door bij het eerste van AA Gent mee te trainen? Hoeveel 16 jarigen hebben een pracht carriã¨re gehad door de jeugdopleidingen van Anderlecht of Ajax succesvol te doorlopen? Die vader en hij kunnen wel meer denken, maar dat wil niet zeggen dat het gerechtvaardigd is. Mij maakt het verder niet uit hoor, ken de speler niet, maar ik word er altijd een beetje kriebelig van als 16 jarigen al klagen over een gebrek aan kansen.

14 februari 2018 om 14:22

Dan even een wedervraag: kun je ook aangeven hoeveel talenten juist een prachtcarriere hebben (gehad) door niet naar Ajax te vertrekken?
Hij mag zeggen wat hij wil, maar blijkbaar is het niet gerechtvaardigd... jouw woorden wel? Zoals ik al zei: vrij selectief dit.

14 februari 2018 om 14:31

Wat is er selectief aan? Ik zeg dat ik blij ben dat ie niet naar ons gekomen is, als ie zo jong al van alles op wilt eisen. Bazoer, Johnsen en vele andere switchen ook op basis van perspectief naar een andere club, maar die sluiten wel aan in de jeugd ipv meteen naar een club te gaan die ze beloven aan te kunnen sluiten bij het eerste. Die jongen moet verder helemaal zelf weten wat ie doet, maar ik ben blij dat ie niet bij Ajax heeft getekend. Dus kun jij me uitleggen wat er zo selectief aan mijn verhaal is? En graag met concrete argumenten en niet 'ja alle Ajacieden dit dat..'

14 februari 2018 om 14:47

Je bent blij op basis van een tekstje van 3 regels. Je trekt zelf de conclusie dat hij van alles eist en per se bij een eerste team wilde trainen. Dat hij en zijn vader mogen denken wat ze willen maar dat hun eigen keuze daarmee niet gerechtvaardigd is (jouw woorden en in jouw ogen) is misschien nog wel het toppunt van: de beste stuurlui staan aan wal.
Blijven 2 wedervragen staan:
- waarom denk je dat ik met een argument als ' alle ajacieden dit en dat' aan kom zetten ?
- kun je me nog steeds een lijstje replyen met alle spelers die een wereldcarriere hebben gehad doordat ze niet op een aanbieding van de Ajax-opleiding in gingen?
Ik neem tenslotte ook de moeite jouw vraag concreet te beantwoorden...

14 februari 2018 om 15:07

Kinderachtige bent zeg, heb jij een lijstje gepost op mij vraag? Ik geef aan dat IK op basis van wat Ik hier lees blij ben dat ie niet bij Ajax zit. Van mij hoef jij niet dezelfde mening te hebben, ik beargumenteer echter m'n mening door te stellen dat ik er niet van houdt dat 16 jarigen van alles eisen. Waar zijn jouw argumenten dan om mij het tegendeel te bewijzen? Maar ik zal even een concreet lijstje op je vraag geveb: Ronaldo, Messi, Ronaldinho, Giggs, Maldini, Totti, Beckham etc etc etc. Nu wacht ik graag op jouw lijstje naar aanleiding van mijn vraag.

14 februari 2018 om 15:18

Overigens doe je allerlei rare aannames, ik zeg helemaal niet dat ik het wel of niet gerechtvaardigd vind, ik vraag me enkel af of de gedachtengang van vader en zoon gerechtvaardigd zijn. Daarnaast vergelijk ik in m'n vraag aan jou AA Gent enerzijds, met Anderlecht en Ajax anderzijds. Dat is namelijk het topic van dit artikel. Geen idee waarom jouw vraag over wie er allemaal succesvol is geworden via een andere weg dan Ajax, relevant zou zijn. Maar weet je wat Ijsmuts, je hebt gelijk

14 februari 2018 om 15:20

Nou Shorty; volgens mij heb je mijn vraag niet goed gelezen maar dat geeft niet. Je trok ook zelf al snelle conclusies uit het bericht, dat moet je zelf weten.
Ik meen uit jouw; Hoeveel 16 jarigen hebben een succesvollere carriere gehad door bij het eerste van AA Gent mee te trainen? Hoeveel 16 jarigen hebben een pracht carriere gehad door de jeugdopleidingen van Anderlecht of Ajax succesvol te doorlopen? op te kunnen maken dat een keuze voor Gent of een keuze voor het aansluiten bij een A-selectie niet gerechtvaardigd is tov de jeugdopleiding van Ajax of Anderlecht.
Blijkbaar heb je een beeld dat deze opleidingen erg succesvol zijn. Ik denk dat dat beeld gebaseerd is op de spelers die ook daadwerkelijk bij die opleiding aansluiten en doorbreken. Daarom mijn vraag of je een lijstje kunt posten van spelers die Ajax hebben afgewezen en alsnog een uitstekende carriere hebben gehad. Pas dan kun je een vergelijking maken.

Edit: als je zo openlijk een kant kiest, je vraagtekens zet bij hun keuze en daarachter vermeldt dat dat nog niet betekent dat hun keuze gerechtvaardigd is... dan insinueer je op zn minst dat je vindt dat hun keuze niet gerechtvaardigd is

14 februari 2018 om 15:38

Ik geef tenminste aan waarom ik die kant kiest, jij beschuldigd mij van selectiviteit terwijl je mij niet kent en geen enkel argument geeft. Ik heb anders prima gelezen, jij had je vraag anders moeten stellen: welke spelers die voor Ajax konden kiezen en dat niet hebben gedaan. Maar dat vraag je niet. En waar is jouw antwoord op mijn vraag dan? Als jij niet weet dat opleidingen VAN Anderlecht en Ajax goed aangeschreven staan, dan kan ik daar niet veel aan doen. Ik zeg ook niet dat Gent slecht opleidt, ik heb het enkel over het gegeven dat de vader zegt dat ie voor de a selectie van Gent heeft gekozen. Je kunt prima een vergelijking maken door mijn vraag te beantwoorden, maar dat doe je niet en je blijft maar zielig met je vingertje wijzen dat ik op jou moet antwoorden. Dat moet ik helemaal niet, jij bent het namelijk die tegen mij in probeert te gaan zonder daadwerkelijk concreet iets te zeggen of mijn posts begrijpend te lezen.

14 februari 2018 om 16:02

Je moet helemaal niets hoor, ik vraag het. Vooral niets doen wat je niet wil. Vind het ook selectief dat jij wel aannames mag doen op basis van dit artikeltje, maar ik niet op basis van jouw stukjes.
Ik heb je al voorzien van een inhoudelijke argumentatie om 14:47u. Mijn vraag om een lijst succesvolle spelers die de Ajax-jeugdopleiding afwezen was symbolisch bedoeld. Toch bedankt voor de moeite. Ik waardeer het dat je mijn standpunt begrijpt, al vraag ik me af waarom je zo reageert wanneer ik je selectief noem. Daar krijg ik een 'zielig' en 'kinderachtig' voor terug. Je mag ook niets meer zeggen blijkbaar

14 februari 2018 om 16:19

Ik vraag jou ook wat, maar daar reageer je ook niet op en dat is ook prima omdat vragen prima retorisch (of symbolisch zoals jij het zegt) kunnen zijn. Ik vind het gewoon zielig om mij op m'n mening aan te vallen, zonder zelf eigenlijk iets te zeggen en dan maar te blijven hameren op dat ene vraagje van je die totaal irrelevant is voor wat ik wilde zeggen. Ik reageer op een mede Ajacied dat ik blij ben dat we hem niet hebben en geef daarbij aan waarom ik dat ben. Het zielige en kinderachtige van jou zit hem daar in, dat teruggrijpen naar dat ene vraagje. Maar zeg dan nu eens waarom ik specifiek selectief ben. Heb je posts van mij gezien over soortgelijke spelers waarbij ik wel blij reageer dat ie voor Ajax kiest? Mijn strekking van m'n verhaal lijkt mij gewoon heel duidelijk, dat ik bij Ajax geen spelers hoef die te snel alles willen eisen. Wat heeft jouw wedervraag daarmee te maken? En dat is het enige wat jou tegen mij in doet gaan, dat volgens jou je prima succesvol kan zijn door Ajax af te wijzen. Nergens beweer ik echter het tegendeel en toch wil je heel de tijd dat ik daarop in ga. Het lijkt erop dat jij graag wilt kunnen zeggen dat Ajacieden zich gekrenkt voelen omdat ze zichzelf de beste vinden. Doe dat dan gewoon, al is daar bij mij totaal geen sprake van. Jij wilt mij niet begrijpen en ingaan op dat wat ik zeg, dan zijn we wel klaar en hoef ik niet 3x gewezen te worden op een irrelevante vraag die je verkeerd stelt en dan in je aangepaste post wel neerzet zoals die bedoelt is. Ik hoef van jouw geen letterlijk lijstje, omdat het meer een bij wijze van vraag was. En nogmaals de reden dat ik je vraag irrelevant vind, is omdat het hier gaat om 16 jarigen die kiezen voor een a selectie in plaats van een jeugdopleiding. Niet spelers in het algemeen die Ajax afgewezen hebben en daarna succesvol worden, zoals bijvoorbeeld Richarlison als je dan toch een voorbeeld wilt. Ik heb geen lijstje paraat met 16 jarigen die niet voor de opleiding van Anderlecht of Ajax kozen, maar ervoor kozen om bij de a selectie van een andere club aan te sluiten. Het spijt mij.

14 februari 2018 om 16:30

Ik heb nu al 3x aangegeven dat je je mening baseert op een klein stukje tekst. Dat je de aanname doet dat hij 'van alles' eist en dat je daarom blij bent dat hij niet naar je club komt. Hoe selectief wil je het hebben? Vraag me af of je aan de onderhandeltafel hebt gezeten.
Je mag er ook op gokken dat ik denk dat Ajacieden zich gekrenkt voelen. Je mag ook beweren dat ik mijn post heb aangepast nadat jij erop gereageerd hebt, alleen kunnen de mensen die de tijdlijn teruglezen zien dat die gedachte niet klopt.

14 februari 2018 om 16:47

En ik ontken dat helemaal niet, ik zeg nota bene dat ik me baseer op enkel dit stukje tekst. Ik beweer niet dat je je post hebt aangepast, ik zeg enkel dat in de post met een edit een andere vraag staat dan in de eerste post met jouw vraag. Dit bedoel ik dus, je begrijpt mijn posts helemaal niet, maar wilt wel overal op reageren en tegenaan trappen. En volgens mij moet jij het woordenboek openslaan bij de s en eens opzoeken wat selectief zijn betekent. Ik zou namelijk precies zo reageren bij elke andere 16 jarige, ook als het niet om Ajax gaat. Ik heb nog steeds geen enkel idee wat daar selectief aan is. Nogmaals kom eens met voorbeelden waarin ik anders reageer dan hier, pas dan kun je zeggen dat ik selectief ben. En die aanname die ik doe is niet gek toch? Z'n vader zegt nota bene dat ie voor een a selectie heeft gekozen bij Gent, ipv de jeugd bij Ajax of Anderlecht. Zo heb ik dat inderdaad geïnterpreteerd, wie weet is dat een verkeerde interpretatie, misschien ook niet. Kan wel zeggen dat jij mijn posts al meerdere malen verkeerd geïnterpreteerd hebt.

14 februari 2018 om 17:15

Ga deze discussie niet lezen (hou het beleefd heren) maar Shorty, ik wil wel even opmerken dat statistieken uit het verleden natuurlijk geen enkele garantie bieden in de toekomst.

AA Gent is een nieuwe weg aan het in slaan, wat toe te juichen valt, en lijkt meer de kaart van jonge, talentvolle voetballers te trekken. Er moet natuurlijk altijd iemand de eerste en iemand de tweede en iemand de derde zijn, en dan kan je wel stellen dat ze misschien weinig toptalenten voort hebben gebracht en zeker minder dan Ajax of Anderlecht maar ik vind het geen slechte stap.

Punt 2 - waarom braken er zo veel toptalenten door bij Anderlecht (en Ajax maar die club volg ik minder)? Omdat Anderlecht de grootste talenten had, en dit kwam omdat ze de rijkste club waren, ze konden het meest bieden aan ouders met dollartekens in de ogen. Hoeveel er een topcarriã¨re uitbouwen zegt op zich niet eens zo heel veel over de kwaliteit van de opleiding zelf. Een groot talent breekt normaal gezien overal wel door, en deze Raskin zal het vermoedelijk wel redden. Kevin de Bruyne was ook doorgebroken als hij bij Gent of Moeskroen had gespeeld ipv Genk.

14 februari 2018 om 17:21

Oh ik geloof best dat AA Gent het goed wil doen en ook in jeugd wil investeren, maar ik reageer op wat zijn vader hier zegt. Namelijk dat hij in de jeugd bij anderlecht of Ajax kon, maar de keuze heeft gemaakt voor aa Gent omdat ie daar bij de A selectie aan kan sluiten. Ik vind het prima om op een niet kinderachtige manier te discussiã«ren, maar dan moeten mensen wel reageren op de dingen die ik zeg ipv het zo draaien dat het voor hun uitkomt. Ik zeg dat ik niet meer informatie heb dan dit artikel en op basis van dit artikel ben ik er niet rouwig om dat ie niet bij ons zit. Net als dat ik Bazoer en Tete liever kwijt dan rijk was omdat ze meenden dingen op te kunnen eisen. Ik mag die filosofie toch aanhangen voor m'n eigen club, zonder dat iemand moet willen bewijzen dat spelers er prima via een andere weg dan Ajax kunnen komen?

14 februari 2018 om 17:23

Volgens mij zijn we het eens selectief; kritisch zijn bij het uitkiezen. Je zegt het letterlijk in je eerste post: ik baseer me op de info in dit stukje. Dat noem ik selectief (dat is het ook letterlijk) en daarna zijn de poppen gaan dansen

14 februari 2018 om 17:28

En nog even aandragend, hij zegt toch nergens te hebben gekozen voor gent vanwege de A-selectie? Hij zegt toch te hebben gekozen voor gent omdat het in zijn ogen de beste keuze is? Hij onderbouwt die keuze niet. Het kan dus prima zijn dat hij een beter gevoel heeft bij gent, het kan ook zijn zodat zijn zoon niet naar t buitenland hoeft, thuis kan blijven wonen, een goede klik met de trainers daar... genoeg om te bedenken. En ja, het kan ook een keuze zijn om met meer volwassen spelers te willen trainen, het kan allemaal

14 februari 2018 om 17:30

16-jarige talenten die klagen over het gebrek aan perspectief bij hun huidige club en vertrekken naar de Ajax-jeugd worden wel met open armen ontvangen? Lijkt me nogal selectief. Dit is letterlijk wat jij zegt over selectiviteit, maar daarin ben ik helemaal niet selectief. Als er een 16 jarige is die naar Ajax komt en wil aansluiten bij de a selectie, ipv in de jeugd bij zijn eigen club, dan zal ik hetzelfde zeggen als nu.

14 februari 2018 om 17:33

Nee hij zegt dat hij te weinig kans heeft en in een volgende zin blijkt dat ie voor de a selectie van AA Gent kiest, ipv een jeugdopleiding van een andere club. Ik interpreteer dat inderdaad als dat hij niet meer in een jeugdopleiding wilde spelen, maar meer kans wilde krijgen bij een eerste team. Ik geef ook aan dat dat best een verkeerde interpretatie kan zijn, maar ik heb dit al vaker in het voetbal meegemaakt en vind mijn gedachtegang zo onlogisch nog niet.

14 februari 2018 om 15:20

Barcelona en meerdere clubs pikken ze hier ook heel jong op al vanaf twaalf jaar als ze al niet jonger zijn !

Toch wel een rare stap want ik zag de jeugdopleiding van Anderlecht altijd als een bijzonder goede jeugdopleiding. Maar er is volgens mij best wel bij die club aan de hand. Mischien kunnen de volgers van de Belgische competitie hier meer over vertellen? Ze waren een tijdje de beste club van Belgie en zijn nu afgegleden.

14 februari 2018 om 13:59

Zoals ik het lees wilde die jongen gewoon niet meer plaatsnemen in een jeugdopleiding.

14 februari 2018 om 14:11

Precies, deze jongen was klaar met de jeugdopleiding en heeft voor AA Gent gekozen omdat ie daar in de A-kern zou komen. En in België betekent dat niet de A-jeugd

14 februari 2018 om 14:07

Sinds de overname door Marc Coucke is Anderlecht in vrije val. Veel onzekerheid in de bestuurskamer en dat merk je aan de A ploeg en ook aan de jeugdopleiding. Ik hoop dat ze niet teveel talenten verliezen.

14 februari 2018 om 17:06

Vrije val is misschien wat overdreven, het is nu niet dat ze tiende staan. Het gaat momenteel echt slecht maar men overdrijft wel graag vind ik, vermoedelijk omdat de verwachtingen nu eenmaal zo hoog zijn rond Anderlecht.

Die overname kwam inderdaad op een slecht moment. Maar de dalende curve (zo zou ik het eerder noemen dan een vrije val) is in mijn ogen al enkele jaren bezig. Onder Hasi en Weiler zagen we bjina uitsluitend schandalig afbraakvoetbal in plaats van het geroemde champagnevoetbal. Vind Anderlecht al enkele jaren minder bezig, op en naast het veld (als je de financiële cijfers bekijkt, sfeer in kleedkamer etc...)

14 februari 2018 om 17:13

Sedert 2014/2015 maakt Club Brugge over het algemeen toch veel meer indruk dan Anderlecht en hebben ze het heerschappij wat overgenomen. Ondanks het slechte voetbal voor al 21 jaar aan een stuk was Anderlecht binnen Belgie de beste, maar ze presteerden niets in Europa. Maar goed, dat doet Club ook helemaal niet de laatste twee seizoenen.

Anderlecht heeft nooit een goede jeugdopleiding gehad. Ze waren de beste in overal de beste jeugd gaan weglokken en stelen. Maar vervolgens werden ze steevast volledig kapot geholpen. De enige jeugdspelers van Anderlecht die via Anderlecht zijn geslaagd, zijn Enzo Scifo (weg in 1987), Johan Walem (weg in 1997), Kompany (weg in 2006), Lukaku (weg in 2011). Het is nu wat hopen op Tielemans die wel een slechte eerste seizoenshelft kende bij Monaco.

Ik snap wel dat hij Anderlecht wil verlaten. Als hij beweert echt zo goed te zijn als dat hij denkt (omdat hij geen kansen krijgt), en zelfs bij dit Anderlecht geen kans krijgt... Man man man, ik heb gister een herhaling gezien tegen Oostende. Wat een drama was dat, werkelijk geen voetballer die me positief opviel met als toppunt hun spits, linksbuiten en rechtsback.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AA Gent

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
. GigotVerdediger31
Stefan MitrovicVerdediger30
Brecht DejaeghereMiddenvelder30
Yuya KuboAanvaller30
Samuel Kalu OjimAanvaller31
Kalifa CoulibalyAanvaller30
Voor de complete selectie: Clubpagina AA Gent.

0 fans
Middenvelder, 17 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren