‘Dembélé eet te veel fastfood; Barcelona grijpt in met persoonlijke chefkok’

Woensdag, 14 februari 2018 om 12:50

Ousmane Dembélé werd afgelopen zomer, na veel onderhandelingen, uiteindelijk voor minimaal 105 miljoen euro door Barcelona gekocht van Borussia Dortmund. De jonge Fransman heeft echter nog niet weten te imponeren in het Camp Nou, mede door blessureleed. Mundo Deportivo meldt dat Dembélé enigszins de weg kwijt is en dat Barcelona besloten heeft in te grijpen.

Volgens de Spaanse krant heeft Barcelona de aanvaller een persoonlijke chef toegewezen, zodat Dembélé stopt met het verorberen van louter fastfood. Ook heeft de Catalaanse grootmacht er naar verluidt voor gezorgd dat het toptalent, die veel stress zou kennen, op ieder moment van de dag bij zijn huis een dokter en een beveiliger bij zich kan hebben als hij daarom vraagt.

Mundo Deportivo claimt dat Barcelona Dembélé aan het pamperen is, zodat hij zich meer op zijn gemak gaat voelen in Catalonië en in het eerste elftal van Barcelona. De twintigjarige aanvaller zou regelmatig vrienden over de vloer hebben met wie hij fastfood eet. Met de komst van onder meer een kok moet Dembélé weer uitgebalanceerde, gezonde maaltijden gaan eten.


Poll

Verwacht jij dat Ousmane Dembélé gaat slagen bij Barcelona?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Oei.. duur foutje om hier niet eerder op in te haken! Je mag toch wel verwachten dat een 20 jarige wat sturing nodig heeft

14 februari 2018 om 13:07

Je mag toch van een speler die al z'n hele leven in de top voetbalt dat hij weet wat hij moet laten om top te kunnen presteren? Zo'n salaris is leuk, maar daar hoort wel enige verantwoordelijkheid bij.

14 februari 2018 om 13:15

Als hij met datzelfde eetpatroon barcelona heeft bereikt, waarom zou hij dan nu opeens moeten gaan denken dat hij het moet veranderen.

Ik ben het er helemaal mee eens dat als spelers op de voeding letten ze betere prestaties neerzetten, maar je weet niet wat dembele allemaal deed in zijn tijd bij Dortmund. Misschien zette hij die prestaties neer met elke avond langs de mac te gaan.... Dus waar zou hij een impuls vandaan moeten krijgen om dat te veranderen? Ik vind het dan ook een hele goede zaak dat Barcelona probeert hem op alle fronten te helpen. Is alleen maar een win-win situatie.

14 februari 2018 om 13:41

Ik ben het met je eens. maar als voetbal liefhebber hoop ik dat dit soort jongens echt letten op wat ze doen en wat ze eten.

Kijk naar Ronaldinho, als hij wat beter omging met zijn lichaam dan hij heeft gedaan, hadden we hem echt nog wel 3 a 4 jaar langer op het hoogste niveau zien kunnen spelen.

En had ie misschien een ballon d'or meer.

14 februari 2018 om 14:26

Ik weet niet wat hij deed in zijn Dortmund tijd, ik geef alleen aan dat mijn inziens een topsporter ook bewust moet omgaan met zijn eten. Hij krijgt een gigantisch salaris om in topvorm te zijn en elke dag fast food zorgt voor een mindere vorm.

Af en toe een keer fast food eten zal de prestaties nauwelijks beinvloeden, maar een verkeerd voedingspatroon zal op de lange termijn tot mindere prestaties leiden.

14 februari 2018 om 13:09

Je mag ook verwachten dat een jongen die zojuist z'n droomcontract bij FC Barcelona heeft getekent zich niet elke dag vol laadt met ongezond voedsel toch? Hij is al jaren profvoetballer en snapt vast dat dat een essentieel onderdeel is van het leven als topsporter zou je zeggen. Anyway, goed dat Barca hem nu bijstuurt!

14 februari 2018 om 13:11

De vraag is alleen of hij dit doet omdat het hem allemaal geen ruk kan schelen, of omdat hij het verorbert als comfort food vanwege stress/enorme druk. Dembele lijkt sowieso niet lekker in zijn vel te zitten.

14 februari 2018 om 13:21

Er wordt nergens in het artikel gezegt dat hij elke dag fastfood eet, alleen regelmatig vrienden op bezoek heeft en dan fastfood eet.. teveel fastfood heeft natuurlijk geen positief effect op een topsporten, maar uit dit artikel kan je niet lezen hoeveel en hoevaak die nou fastfood eet

14 februari 2018 om 13:24

Ik denk dat wij onderschatten wat er allemaal op zo'n jongen afkomt. Is makkelijk praten om te zeggen dat hij alles maar goed moet doen en moet leven als een topsporter. Theoretisch klinkt het makkelijk, maar ik geef het je te doen. Voor vrienden is het ook verleidelijk om gebruik te maken van zijn geld en materiaal. Daar moeten gewoon ouderen op toekijken en hem helpen.

14 februari 2018 om 13:32

Exact, en dat valt mij vaker op bij onze perceptie van de voetbalwereld, zoals ook in de post over Sanchez vanmorgen. Sommigen behandelen voetballers als robots, die alles maar goed moeten doen omdat ze miljoenen krijgen. Echter, niet alles draait om miljoenen en niet iedereen is mentaal onbreekbaar om het zo maar even te noemen. Het blijven personen, personen die ook emoties hebben en die enorm hoge druk ondervinden.

14 februari 2018 om 14:08

@jeroenmessi; wat een flauwekul zeg, als topsporter kan je toch wel begrijpen dat je niet te vaak fast food moet eten, als je het toch doet krijg je een privé chef kok!?!? Waar gaat de voetbal wereld heen.

14 februari 2018 om 14:22

Je wilt het probleem toch verhelpen? Wat is jouw aanpak dan? Direct verbannen van de club?

14 februari 2018 om 15:02

Als fast food eten je reactie is op stress, ben je niet geschikt voor een leven als topsporter denk ik.

14 februari 2018 om 16:06

Een boete inderdaad, en een goed gesprek.

14 februari 2018 om 13:49

Probleem jongen gekocht voor 160 miljoen. Lekker dan. Ik hen altijd gezegd dat deze knul totaal niet om een club of het team geeft. Om te beginnen: Kijk naar manier hoe hij is weggegaan bij Dortmund. Daarna totaal niet in het belang van het team spelen. En nu dit.... Pffff koppijn en brengt alleen maar gedoe mee.

14 februari 2018 om 13:59

Waar komt die intense hekel aan Dembele vandaan? Je hebt hem niet eens tien wedstrijden zien spelen waarin hij volledig fit was. Wat een nonsens weer, nu bestempel je hem zelfs als 'probleemjongen'. Het moet niet gekker worden.

14 februari 2018 om 14:03

Dat hij een probleem jongen is lijkt mij ook wel. Hij is in ieder geval geen makkelijke jongen. Maar hem bestempelen als miskoop of iets dergelijks vind ik ook onzin

14 februari 2018 om 17:02

Goh goh mensen een Real fan (real8madrid) mag een Barca speler wel bekritiseren/ mening geven
maar ik mag mijn mening niet geven over Ronaldo/real Madrid dan ben ik meteen een Real hater

hypocriet top klassen.

15 februari 2018 om 11:38

Misschien komt dat omdat real8madrid op het forum bekend staat als een van de meest objectieve Madrista's, hij verwoord zijn mening altijd netjes, geen sneer, geen kinderachtig gedrag. Hij geeft zeer zelden tot nooit aanleiding om hem als 'hater' te zien. Nu weet ik niet over welke post van Real/Ronaldo jij het hebt waar mensen jou als hater bestempelen? Ik weet wel dat jij je mening vaak wat explicieter formuleerd dan real8madrid. Veel meer emotie in jouw berichten vaak na wedstrijden van Real of van Barca en soms ook wel te betrappen op wat subjectiviteit (don't worry dat is bij 99 van de 100 van ons het geval). Echter vind ik real8madrid bij die 1 van de 100 horen. Nooit over-emotioneel, altijd zo objectief mogelijk en nooit kwetsend/aanstootgevend over andere ploegen (lees: vooral Barca).

Ik heb zo'n gevoel dat deze jongen met enorme stress kampt. Hij lijkt totaal niet lekker in zijn vel te zitten, en hij lijkt dan ook dringend steun nodig te hebben van de selectie en de club. In ieder geval mooi dat hij een persoonlijke kok krijgt toegewezen, voor zover dit verhaal al waar mag zijn overigens.

14 februari 2018 om 15:04

Goede voeding is zo ontzettend belangrijk voor topsporters. Daarom snap ik ook niet waarom niet iedere voetballer op dat niveau een privé chef heeft. Kost je misschien een halve ton per jaar, maar als je zelf tussen de 2 en 10 mio per jaar verdient is dat toch een schijntje? Belachelijk dat Barcelona hier als club voor op moet draaien.. (mits het waar is)

14 februari 2018 om 15:49

Tja, Barcelona is wel even heel iets anders dan Dortmund. Het gaat allemaal veel te snel met die jongen en het is erg lastig om je in de basis te spelen bij Barcelona als je slechts 20 jaar bent. Bij dit soort clubs moet je onbevangenheid indempen voor ervaring en volwassenheid. Ik denk persoonlijk dat Dembele mentaal eigenlijk nog niet klaar is voor die verantwoordelijkheid.

50 % zegt dat ze denken dat Dembele niet gaat slagen bij Barca , vraag me toch echt af waarom die mensen dat denken , ik bedoel maar die jongen heeft nog geen hand vol wedstrijden gespeeld is ook totaal nog niet fit en moet het spelletje nog leren geeft hem de tijd

14 februari 2018 om 15:52

Ik denk dat het slim zou zijn om hem volgend seizoen te verhuren bij een goede Europese subtopper zodat hij volwassener wordt (in zijn spel en wellicht daarbuiten). Ik denk dat Barcelona op dit moment mentaal gezien te veel van hem vraagt. Het is natuurlijk wat vreemd om een speler met zo'n hoog transferbedrag te verhuren, maar hij is nog maar 20 jaar. Dat de markt zo instabiel is om zoveel neer te tellen voor zo'n jonge speler, kan hij zelf natuurlijk niets aan doen. Echter neemt dat wel enige druk met zich mee.

14 februari 2018 om 16:28

je gaat toch geen speler van 105 miljoen euro verhuren?

15 februari 2018 om 16:33

Dat geef ik toch zelf ook al aan?! Echter is dit voor Barcelona-begrippen nog een onervaren speler die het mentaal toch lastig heeft. Je moet als club natuurlijk wel zorgen dat zo'n talent niet ondersneeuwt. Dat zou nog veel pijnlijker zijn...

Volgens mij hebben ze verkeerde Dembele gekocht! Wat een westrijd speelde hij gisteren zeg! Volgens mij zit het in de achternaam. Dembele eriksen en alli wat een geweldenaren zeg!

14 februari 2018 om 14:01

Precies- ik dacht dat ik busquets zag spelen en dacht hadden ze die Dembélé maar gehaald ipv Gomes

14 februari 2018 om 14:09

Dembele was idd goed gisteren, maar dan doe doe je Ousmane echt te kort. Was bij BVB fantastisch, maar moet bij Barca mede door zijn blessure zijn weg nog vinden. Maar als beide in topvorm zijn, dan doe mij maar Ousmane Dembele!

14 februari 2018 om 14:26

Helemaal mee eens hoor, maar Alli raakt echt geen pepernoot dit seizoen.

Ik vind het onterecht hoeveel mensen Dembélé nu al afschrijven. De eerste paar invalbeurten voor die hamstringblessure liet die gewoon een hele goede indruk achter. Ik denk dat die met die blessures nu in een wat mindere fase is terechft gekomen. Daarbij komt er natuurlijk veel druk kijken. Goed dus als Barcelona de nodige hulp biedt aan deze jongen.

Die tijd krijgt hij niet als hij zich volvreet. Die jongen mist waarschijnlijk zijn familie en zijn vrienden vinden het niet erg als ze samen lekker vet eten. Goed dat Barca ingrijpt.

14 februari 2018 om 13:28

Dat is zeker goed bij een club als Barca hoor je ook op dat soort dingen te letten en als Dembele daar moeite mee heeft moet daar wel wat van gezegt woorden

Als je voor 105 mln gekocht wordt en komt bij een topclub vandaan dan mag ik aannemen dat je weet wat er gevraagd wordt en wat er van geëist mag worden. Dat je daar niet aan kan voldoen is schandalig te noemen.

14 februari 2018 om 13:42

Higuain koste rond de 90 miljoen euro maar loopt sinds die bij Juventus speelt erbij als een dikke pad.

14 februari 2018 om 13:54

In het begin was dat zeker zo. Gister zag ik hem weer tegen tottenham en hij is zichtbaar wat minder dik geworden en zag er daardoor ook wat fitter uit! Maar in het begin bij Juventus was het echt niet om aan te zien eigenlijk

14 februari 2018 om 14:21

en toch , een penalty gemist en een schot of 2 dat een echtet spits er gewoon inlegt. Het had gisteren gemakkelijk 5 2 kunnen zijn mocht hij wat scherper gestaan hebben.

14 februari 2018 om 15:33

Lijkt mij dat dat niets met zijn gewicht te maken heeft maar alles met zijn koelbloedigheid. Compleet ongerelateerd imo

Miljoenen verdienen en elke dag een Big Mac weg werken. Wie wil dat nu niet?

Heerlijk leven hebben voetballers. En dan zijn er ook nog mensen/voetballers die beweren dat voetbal werk is. Nou, als je er zo met de pet naar mag gooien vind ik het knap dat je het woord 'werk' in de mond neemt. Bij 'werk' hoort in dit geval ook een goede voeding. Omdat dat de prestaties op het veld verhoogt. En van een 'werknemer' verwacht je dat hij op zijn/haar maximum presteert. Dus dat standpunt kan lekker de prullenbak in. Voetbal hoeft in mijn ogen zeker geen werk te zijn, maar gezien het salaris vind ik dit niet kunnen.

14 februari 2018 om 14:14

Helemaal gelijk in. Helaas wordt een gebrek aan discipline beloond met een privé kok. Echt ongelofelijk..

Zou het daaraan liggen, aan 2 hamburgers en een pak friet, dat hij plots niet meer kan sjotten? Dikke Ronaldo kon dat nochtans wel.

Moet stiekem wel een beetje lachen om de verontwaardigde reacties hierboven. Zullen we snel maar even vergeten dat Lionel Messi met exact dezelfde problemen kampte onder Tata Martino? Ook die kleine Argentijn at bijvoorbeeld teveel pizza's en werd dus ook door de club geholpen met een dieet. Ben erg benieuwd of degenen die nu de voornaamste kritiek leveren eenzelfde soort stap als Dembélé hebben gemaakt. Verhuizen naar een compleet onbekende plek, voor het eerst in je leven staat er niet iedere avond meer een bordje eten klaar en moet je echt voor jezelf gaan zorgen. Probeer dan maar eens gedisciplineerd gezond te blijven eten, zeker wanneer je zelf misschien nog niet zo goed kan koken. Dus even voor degenen die nu flinke kritiek hebben... Schuiven jullie over een paar uur lekker lui weer aan voor een gezonde maaltijd bij pa en ma? Of gaan we nu lekker allemaal 'de perfecte mens' uithangen en aangeven dat jullie in zo'n zelfde situatie nooit ongezond hebt gegeten? Kom nou.

Voor mij ligt die fase van 'op vroege leeftijd op kamers' inmiddels ver achter me en heb ik minder problemen met gezond eten, maar begrijp wel waar die verleiding vandaan komt. Je ziet niet voor niets dat de meeste studenten in hun studententijd toch best wat aankomen. Het is een goede zaak dat de club deze uitdagingen herkent en de speler helpt met dit soort zaken.

14 februari 2018 om 15:11

Sorry, maar ik woonde op mijn 17e op me zelf en at gewoon gezond, omdat ik op redelijk hoog niveau aan taekwondo deed. Mijn totaal irrelevante anekdotische bewijs terzijde. Dat niveau valt echt compleet in het niet bij het niveau waarop deze jongen acteert. Het is misschien uitzonderlijk om perfect voor je zelf te zorgen op die leeftijd, maar de omstandigheden van Dembele, voetballen bij Barcelona, zijn ook uitzonderlijk. Er is uitzonderlijk veel voor hem betaald, er wordt uitzonderlijk veel van hem verwacht en hij krijgt er uitzonderlijk veel geld voor. Dan gelden er dus geen normale regels voor je, maar wordt er van je verwacht dat je je uitzonderlijk in spant om het waar te maken.

Met alleen talent kom je er niet. Hij moet nu die stap zetten, want 18 of 28, in de top, na zo'n transfersom, moet je er gewoon staan, anders gaan mensen morren. En terecht.

14 februari 2018 om 16:14

Het is dan toch niet zo moeilijk om een kok te regelen die wel gezond voor je wil koken als je zoveel verdient? Natuurlijk snap ik de verleidingen maar al te goed, maar voor een topsporter snapt hij zelf toch ook hoe belangrijk het is om voor je lichaam te zorgen? Vooral gezien het feit dat hij geblesseerd was en in het begin waarschijnlijk niet erg veel bewoog? Ik snap wat je bedoelt, maar hij had zeker wel beter er mee om kunnen gaan. Hopelijk krijgt hij de juiste begeleiding nu.

In de comments lees ik dat er een behoorlijk harde houding wordt ingenomen jegens Dembele. Persoonlijk vind ik dit deels terecht. Barcelona is immers een club van het kaliber wereldniveau en de gevolgtrekking daarbij vind ik dat transferspelers er zo snel mogelijk horen te staan. Daarvoor zijn ze immers aangekocht. Maar de andere kant van de medaille doet mij beseffen hoe zwaar (in de zin van druk, stress en prestatieplicht) Dembele het heeft gehad de afgelopen maanden. Hij begon zo ijverig in zijn eerste wedstrijden, waarin hij veel durf toonde. Dat geeft enorm veel blijk van watvoor sterke karakter en honger er in die jongen zit. Dat voor een 19-jarige! Deze intrisieke prestatiedrang is helaas nog niet tot volle wasdom gekomen, vanwege zijn blessure waar hij weken mee heeft gekampt. Het moet verschrikkelijk aan hem hebben gevreten dat hij niet kon spelen, niet kon presteren en (sterker nog) niet de club niet zijn meerwaarde kon bewijzen. Deze stres vertaalt zich dan erg snel naar iemand dagelijkse eetpatroon. Herkennen we het niet allemaal dat wanneer we een tijdje niet sporten, de voeding er ook op achteruit gaat? Ik ervaar dit persoonlijk maar al te goed! Daarom vind ik het een positief ingrijpen van de club om zo’n persoonlijke chef in te zetten. Enerzijds worden de teugels strakken aangetrokken en anderzijds geeft het blijk dat de club niets anders dan het beste met deze speler voor heeft. Dit zijn een van de vele redenen waarom ik het karakter van de clubFc Barcelona zo verschrikkelijk erg adoreer.

Ik heb me twijfels over dit bericht. Hij zal toch wel optrekken met jongens als umtiti en Digne waarmee hij in het Franse elftal zit? Die zijn al wat langer in de stad Barcelona en zullen hem toch wel een beetje begeleiden zoals Alves bij Neymar deed?

De druk van 100 miljoen op schoudertjes van 20 jaar oud. Nu nog z'n eigen chef en persoonlijke dokter. Ik ben oprecht benieuwd wat de kinderen die de broekjes van Nike in elkaar naaien hier van vinden...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren