Chong getipt voor eerste elftal van United: ‘Heel erg veel potentie’

Woensdag, 14 februari 2018 om 11:20

Scott McTominay beleeft dit seizoen zijn doorbraak bij Manchester United. De 21-jarige middenvelder, een jeugdproduct van the Red Devils, speelde tot dusver veertien wedstrijden in de hoofdmacht. Hij verwacht dat Tahith Chong en Angel Gomes de volgende spelers zullen zijn die geregeld hun opwachting mogen maken in het eerste elftal van Manchester United.

De achttienjarige Chong maakte in de zomer van 2016 de overstap van Feyenoord naar Manchester United. Dit seizoen speelde hij geregeld samen met Gomes, die reeds zijn debuut in het eerste elftal van the Red Devils maakte. Hij viel vorig seizoen in de competitiewedstrijd tegen Crystal Palace kort voor tijd in. “Er zitten verschillende jongens in lagere leeftijdscategorieën met veel talent”, zegt McTominay tegenover HCL.

“Maar ik heb het idee dat Angel en Chongsy heel erg veel potentie hebben. Hopelijk zullen ze op termijn met het eerste mee gaan trainen en zoveel mogelijk speeltijd krijgen”, vervolgt de jonge middenvelder, die vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Arsenal zijn debuut maakte. “Het was zo’n onwerkelijk moment. Het was een geweldige wedstrijd voor mij, ondanks het resultaat. Mijn ouders zaten in het uitvak, het was echt een overweldigende dag.”


Poll

Denk jij dat Tahith Chong door zal breken bij Manchester United?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ik hoop het! Jongens als Kluivert, Chong & Fosu etc moeten de toekomst van Nederland gaan worden. Dus de kwaliteit is er zeker en zit er ook echt wel aan te komen!

14 februari 2018 om 11:55

Malen, Redan, Castillo, De Ligt, Malacia, Frenkie de Jong om ook even te noemen.

14 februari 2018 om 12:02

Dat waren mijn ''etc'' haha

14 februari 2018 om 12:35

Castillio gaat het niet halen denk ik. Was een aardig talent bij Ajax (niet exceptioneel), maar gaat verpest worden door Chelsea. Zie hem eindigen als van velzen, peeters of barazite. Redan twijfel ik ook bij want die gaat ook amper kansen krijgen, maar dat is wel een enorm talent. Bij malen weet ik het ook niet. Het was destijds een hele goede spits, maar is tegenwoordig linksbuiten en ik weet niet of hij het op die positie gaat maken op een hoog niveau.

14 februari 2018 om 12:48

Kan aan mijn roze bril liggen maar ik denk dat we weer een hele goede periode gaan krijgen met Oranje. 2020 komt nog wat vroeg maar het WK van 2022 gaat Oranje weer serieus meedoen

14 februari 2018 om 12:56

Altijd afwachten hoe men zich ontwikkelt hè.

14 februari 2018 om 16:09

Het ziet er in ieder geval weer goed uit met doorstromende talenten bij de top 4 van NL

14 februari 2018 om 15:21

Deze jongen Heeft een grote toekomst voor zich en heeft naderhand toch de juiste beslissingen genomen om toch iets verder te kijken dan een feyenoord of een club in Nederland.ik kan mij nog herrineren daar op Rotterdam zuid,waar hij samen met een Fernandes daar alles kapot speelde die twee waren de grootste technische talenten wat feyenoord jeugd ooit gehad heeft.feyenoord had het beter moeten uitpakken.. alhoewel allebij uit een lange blesures komen en nog vrij jong zijn zit die Chong vergeleken met een Fernandes nu bij de juiste club die zijn ambities aanspreken met de kansen die hij daar krijgt om een wereld topper in spe te worden.grote jonge talenten groeien het best op het hoogste front en de kansen die ze krijgen op dat vlak.als de club het goed aanstuurt kunnen ze miljoenen aan verdienen.want daar doe je uiteindelijk voor als club.

Haha Chongsy. Wel leuk om te lezen, zou mooi zijn als het er eens een echt gaat lukken via deze route.

Chong is dit seizoen veruit de beste speler in de opleiding, geweldige winger met fysiek, snelheid, passeervermogen, dribbel, werkethiek, afmaak, techniek en creativiteit. Speelt een beetje als een Sane. Deze jongen gaat het halen.

14 februari 2018 om 12:06

Chong speelt de laatste tijd goed ja, maar veruit de beste? Er loopt ook nog een zeker Angel Gomes rond he

14 februari 2018 om 12:12

Geef chong meer kans om het te halen onder mourinho dan gomes. Is wel erg klein, met sanchez heeft hij al een dwerg. Fellaini en chong op een veld zou sws wel leuk zijn.

14 februari 2018 om 12:17

Mason Greenwood is er ook 1 om in de gaten te houden. Wellicht wel kansrijker op een mooie carriere dan Gomes.

14 februari 2018 om 13:13

Dit seizoen speelt Chong een stuk beter dan Gomes,in onder 18 en onder 23.

14 februari 2018 om 13:13

Greenwood is inderdaad een fantastisch talent, net zo is Lee O'Connor dat.

14 februari 2018 om 12:44

Hoe kan je dat nou zeggen? Als die volgend jaar met de eeerste traint is die 19. En wie speelt die dan uit de basis? Alexis? Rashford? Martial? Lingard? Mata? Dat zijn geen koekenbakkers. Deze zal nooit doorbereken. Of hij eindigt als een nachtkaars zoals janzuaj.

14 februari 2018 om 12:54

Je twijfelt eerst aan Ajaxcunian's reactie om vervolgens zelf wel een uitspraak te doen over zijn toekomst. Beetje gek niet?

14 februari 2018 om 12:55

Op den duur kan hij er best iemand uitspelen, is onmogelijk te zeggen op dit punt. Maar om nou te zeggen dat de aanval van United echt swingt en het onmogelijk is er door te breken...niet echt toch?

14 februari 2018 om 13:14

Het halen hoeft niet per se op een bepaalde leeftijd bij specifiek United te zijn toch?

14 februari 2018 om 13:17

Want een jongen van 19 moet per se in de basis staan bij een topclub in de Pl?

Chong komt net terug van een blessure en staat zeer goed aangeschreven bij United. Hij speelt veelal op rechts, en daar is de concurrentie in ieder geval een stuk minder dan op links.

Hij moet nu lekker gewoon eerst spelen en weer even fit blijven. Daarna is het kijken of hij in de preseason mee kan en mag met de selectie, dan wel of het wellicht beter is hem te verhuren zodat hij in de Championship ervaring op kan gaan doen.

14 februari 2018 om 12:55

Nog harder balen dat hij destijds bij ons is vertrokken. Had nu wellicht wel basis kunnen staan.

14 februari 2018 om 13:09

Zijn favoriete positie is rechtsbuiten. Denk niet dat die nu al Berghuis uit de basis gespeeld zou hebben. Zijn nevenpositie (en ook wel een stuk minder) de linkerkant had wel kunnen. Aangezien Bilal en JP sowieso niet het gewenste niveau van Feyenoord hebben.

14 februari 2018 om 13:15

Ja of we hadden berghuis uberhaupt niet gehaald als chong het goed deed! (Ben overigens erg tevreden met berghuis)

14 februari 2018 om 13:55

Chong begint nu pas door te breken in jeugdelftallen lijkt me sterk dat Feyenoord daar op had gegokt en Berghuis niet had gehaald.

14 februari 2018 om 22:07

Ik hoop het echt. Ik snak naar een aanvallend Nederlands supertalent.

Dit is met absolute afstand het grootste Nederlandse talent wat er rondloopt. Heeft werkelijk waar alles om de absolute wereldtop te halen.

14 februari 2018 om 13:10

Xavi simons is het geootste talent.

14 februari 2018 om 13:15

Vind dat wel meevallen om eerlijk te zijn, waarom is dat een groter talent dan een Unuvar?

14 februari 2018 om 13:34

Die jongen is 15 jaar oud man, zoiets kun je helemaal niet roepen.

14 februari 2018 om 13:41

@Cyber hoezo niet? Talenten hebben over het algemeen nog vrij weinig bewezen. Dus op dit moment zou ons grootste talent De Ligt zijn, aangezien hij als jonge jongen het meeste heeft bewezen. Maar als je puur kijkt naar wie het meeste talent bezit, dan staat Xavi Simons dik bovenaan. Aanvoerder bij Barca en nu volgens mij zelfs al meerdere keren achter elkaar uitgeroepen tot beste speler ter wereld in zijn leeftijdscategorie.

14 februari 2018 om 13:54

Unuvar is misschien inderdaad een groter talent dan Simons, maar Simons heeft wel de "hype". Met Simons en Unuvar heb je misschien wel de 2 creatiefste middenvelders van 14 of jonger. Die creativiteit heeft Oranje iig hard nodig.

14 februari 2018 om 14:22

Dat beste speler tet wereld in die leeftijdscategorie is echt een aparte prijs met onduidelijke criteria. Ximons heeft niets meer laten zien dan Unuvar die bijvoorbeeld laatst in dat jeugd indoor toernooi echt alle records verbrak als middenvelder.

Zo spijtig dat hij destijds vertrok bij Feyenoord. Was de enige in de jeugd naar wie ik echt uit keek. Al zijn het natuurlijk niet altijd de jongens van wie je het verwacht die de laatste stap zetten

Als dit soort jonge spelers gaan spelen bij hun club, dan vind ik dat koeman die wel gelijk mag opnemen in Oranje. Ik vind dat je dan nog eerder Sneijder, Robben en van Persie er bij moet halen, dan Strootman, Wijnaldum en Klaassen bijvoorbeeld. Die grote 3 kunnen die broekies veel meer leren, dan die andere middelmatige 3. Koeman moet echt een schifting gaan maken gaan maken. Spelers als Janssen, Dost, Veltman, Vilhena, van Ginkel, Depay, Blind, de Jong en dus Wijnaldum, Strootman en Klaassen mogen van mij thuis blijven. Begin maar met deze Chong, Frenkie de Jong, van de Beek, Kluivert, van Beek, Malacia, Fosuh mensah en vast nog een paar en zet daar gewoon weer van Persie, Robben en Sneijder tussen, want die heb je hard nodig om dat echte Oranje gevoel te krijgen in de beginfase. Ik zou zelfs van der Vaart er nog bij halen gewoon puur om die slappe sfeer er uit te krijgen met die ideale schoonzonen.

14 februari 2018 om 13:57

Van Beek heeft niks te zoeken in het Nederlands elftal. De Vrij en Van Dijk zijn sws veel beter. Verder heb je nog Fosu mensah, Ake en de Ligt op de positie die jonger en beter zijn. Je schrijft een Depay af die uit dezelfde lichting komt (1994) maar een van beek die nog minder heeft gepresteerd moet een kans krijgen op de best bezette positie?

14 februari 2018 om 14:06

Speelt die nog dan de Vrij? Van Beek heeft van nature al veel meer drive dan de Vrij. De Vrij is een gemaakte verdediger, die aardig speelt. van Beek zit binnen no time op dat niveau. De vrij moet zichzelf heel erg concentreren om bij de les te blijven. van Beek is zo'n irritant pezig mannetje. Denk dat je van Beek heel erg onderschat.

14 februari 2018 om 14:14

De vrij speelt nog ja. Is wel altijd geblesseerd als NL moet spelen maar alsnog zijn er betere en jongere alternatieven dan van Beek. Ake is inmiddels aan zijn 3e seizoen in de PL bezig als 22 jarige. Zou ook een prima koppel met van Dijk zijn.

14 februari 2018 om 14:23

Gaat mij er meer om, dat er karakter spelers gaan komen en niet van die hangjongeren als Depay en ideale schoonzonen als de Vrij. Dat eergevoel moet terug. Het lijkt nu wel zo'n softies team.

14 februari 2018 om 14:45

Daar zou je op kunnen selecteren als kwaliteit hetzelfde is. Bij zo'n groot verschil is dat compleet belachelijk. de Vrij vond ik ook altijd een watje, dat geef ik meteen toe. Maar hij is wel wat harder geworden. Van Beek heeft echter wel een behoorlijk wat gebreken die niet 1/2/3 op te lossen zijn zoals zijn gebrekkige motoriek

Laten we hopen dat er een keer wel een talent echt doorkomt die veels te vroeg naar het buitenland is gegaan.

Chong is zonder enige twijfel de meest spectaculaire speler die de laatste jaren van Varkenoord is gekomen. Doodzonde dat hij weg is en ik snap dat veel Feyenoorders wrok tegen hem koesteren, maar ik hoop alleen maar dat zo'n uniek talent volledig tot wasdom komt. Is het niet in Rotterdam, dan maar elders.

14 februari 2018 om 14:10

Wat is er eigenlijk met Fernandes gebeurd? Was toch altijd wel een aardig talentje?

14 februari 2018 om 17:29

Die heeft inderdaad zijn ontwikkeling niet kunnen doorzetten. Komt er nu bij Twente ook niet aan te pas. Bij Slabbekoorn idem dito en ook Idrissi (hoewel die inmiddels een gevestigde eredivisiespeler is) kon de verwachtingen niet waarmaken. Mijns inziens heeft dat alles te maken met het feit dat die snotapen vanaf hun dertiende al door alles en iedereen in hun omgeving de hemel in geprezen worden waardoor ze denken dat ze er al daadwerkelijk zijn. Als ze dan door iemand goed op hun plek worden gezet kunnen ze hun oren niet geloven dat iemand hun kwaliteiten waagt te betwijfelen.

Ik vind persoonlijk dat er toch wel weer een aardige generatie aankomt. Om er even een paar op te noemen van 20 jaar en jonger.

Keepers: Bijlow en Schendelaar

Defenders: Fosu-Mensah, de Ligt,schuurs,obispo,van Drongelen, Hoogma,kik Pierie,troupee, Geertruida en Sandler
Middenvelders: vd Beek, de Jong,til, Gravenberch, Eiting, Koopmeiners,duarte, Burger, Bazoer en Castillo
Aanvallers: Redan,zirkzee,boadu,kluivert,chong,stengs,bergwijn...
Als ik deze lijst zie en ik zal er ongetwijfeld wel een paar vergeten, mag ik toch wel hopen dat er een paar doorbreken. Persoonlijk ben ik er benieuwd naar de spitsen Redan,boadu en Zinkzee, wie van de 3 zich het best gaat ontwikkelen.

14 februari 2018 om 14:33

Haha...je ben me net voor...met al die talenten (!)

Aanvullend?
Kadioglu, Floranus, Lang, Dilrosun, Piroe, Pherai, Doekhi..

Trouwens nieuws uit Sittard
Oliseh is officieel geschorst...

14 februari 2018 om 20:24

Vente

Chong? Nu dus mar afwachten waar Cheech blijft dan!

Moet eerlijk bekennen dat ik deze jongen niet ken. Wie weet kan hij ooit doorbreken in Engeland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren