Clasie: ‘Moeilijk te zeggen, na dit seizoen zien we wel wat er komt’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 14:19

Jordy Clasie staat nog tot medio 2020 onder contract bij Southampton, maar komt voorlopig uit voor Club Brugge, dat hem een seizoen heeft gehuurd van the Saints. Wat er na deze voetbaljaargang precies gaat gebeuren met Clasie, die onlangs ook openlijk solliciteerde naar een terugkeer bij Feyenoord, is nog niet helemaal duidelijk.

“Dat is nu heel moeilijk te zeggen. Veel te vroeg. Ik sta hier nog een paar maanden onder huurcontract en ik ga proberen zoveel mogelijk te spelen en een prijs te winnen. Daarna zien we wel wat er komt”, legt hij uit in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. De middenvelder heeft het in ieder geval naar zijn zin in België: “Ik vind het leuk voetballen hier.”

“Heel veel fysiek wel. In Nederland is het tactisch sterk, met opbouw van achteruit, hier gaat het vaak snel heen en weer, schieten ze de bal naar voor en vliegen ze erachter aan”, gaat Clasie, die het spel in de Pro League soms wel vergelijkbaar vindt met de Engelse Championship, verder. “Sommige teams willen wel echt voetballen, maar vaak is het toch gooien. Wij voetballen goed, vind ik. We spelen aanvallend en zetten snel druk vooruit. Fysiek zijn we top, ik ben véél fitter dan in Engeland, echt waar.”


Poll

Vind jij dat Feyenoord aankomende zomer een poging moet doen om Jordy Clasie terug te halen?


Gerelateerd

12 reacties (laatste reactie door sirius)
13 februari 2018 om 15:19

Dan zouden we volgens mij net als Ajax aan de 10 middenvelders zitten. Nee bedankt
Clasie is momenteel ook niet nodig in de huidige selectie. Genoeg brekers op het middenveld met vilhena, el ahmadi en evt amrabat en tapia. Dan komt ook Ayoub nog. Vind hem een goeie persoonlijkheid, heeft zich goed ontwikkeld destijds bij feyenoord en ik denk dat we hem allen dankbaar mogen zijn dat hij bijtekende zodat ook de club er later van kon profiteren.

13 februari 2018 om 15:36

Bij Club zei ik hé 😜 Nakamba is een erg goede middenvelder net als Vormer maar Clasie is ook iemand die met een individuele actie in de laatste 20 minuten nog iets kan forceren of een doelpunt maken...dat hebben Nakamba en Vormer niet zo snel...die moeten er langer in staan.

13 februari 2018 om 16:01

Ik las al positieve verhalen over Clasie vanuit Brugge, maar wij kenden hem toch niet als een scorende middenvelder. Wel een middenvelder waardoor je altijd beter ging voetballen, snel voetenwerk en makkelijk openingen vindend. Wat dat betreft ben ik het ook niet eens met Ijsmuts, ik zie hem zelf wel graag terugkomen als ik naar dit elftal kijk. Aan de andere kant, Ayoub kan misschien net zo spelen. En we zitten inderdaad goed in de middenvelders.

13 februari 2018 om 16:24

Met de hoeveelheid middenvelders wel, maar kwalitatief is het me toch een partijtje armoedig. Laat Clasie maar terugkomen. Dan kan El Ahmadi een stapje terugdoen want die begint langzaamaan toch wat minder te worden (zullen de jaren wel zijn). Daarnaast zal Vilhena vertrekken en over Ayoub, Tapia en Amrabat heb ik toch mijn twijfels. Allemaal aardige spelers hoor, maar niet top. Geen jongens waarmee we de oorlog gaan winnen.

Ik zal hem graag nog een jaartje bij Brugge zien...zeker met Champions league in het vooruitzicht of in iedergeval Europa league...

Had toch verwacht dat hij relatief eenvoudig overeind zou blijven bij The Saints. Goede keuze dus om zich te laten verhuren met het 'nederlandse' Brugge.

Wellicht proberen nog een jaartje Brugge voor elkaar te krijgen?
Europees spelen en in een team spelen waar hij weet dat hij gewaardeerd wordt.

Feyenoord heeft met Vilenha, Toornstra, Ayoub, Amrabat, Van Persie, El Ahmadi als voldoende op het middenveld lopen. Deze spelers zijn te goed voor een regelmatige bankpositie.

13 februari 2018 om 16:26

Vilhena en Toornstra moet je van de hand doen komende zomer en El Ahmadi wordt al wat ouder. Ayoub en Amrabat zijn leuke spelers met oog op de toekomst omdat ze nog jong zijn, en nu wel al goed voor de breedte, maar nog niet van het niveau dat Feyenoord na zou moeten streven om in de basis te hebben.

13 februari 2018 om 16:31

Ik verwacht dat Vilhena deze zomer een transfer gaat maken, mijn gevoel zegt Serie A. Toornstra zou zomaar ook weleens een stap naar het buitenland kunnen maken. Beide spelers zijn er denk ik zelf wel aan toe, en ik vermoed dat Feyenoord meewerkt. Dan heb je Ayoub, Amrabat en El Ahmadi, ik schaar Van Persie onder de aanvallers. Komt Gustafson nog terug, heb je er vier, plus wellicht nog wat spelers uit de jeugd (de middenvelders van Feyenoord in Youth League vind ik indrukwekkend). Er komen spelers terug van huurperiodes, maar ik weet niet of die een serieuze kans gaan krijgen (hamer, Schuurman en Vejinovic zijn middenvelders).

Het probleem is, en dat lossen we ook niet op met Clasie, dat het teveel dezelfde types zijn. Allemaal verdedigende middenvelders, te weinig creativiteit. Er kan best wel een middenvelder bijkomen deze zomer, maar dat moet dan ook een duidelijk ander type zijn. Al zou Clasie in principe ook de plek van El Ahmadi kunnen overnemen, die steekt nu niet in geweldige doen. Maar daar heb je denk ook Amrabat voor gehaald.

13 februari 2018 om 19:13

Je zegt over Clasie dat hij snel voetenwerk heeft. Volgens mij is dat niet zo. Volgens mij hebben Feyenoord supps Clasie hoog zitten. Hij werkte, sprak zich uit in spierballentaal. Maar kijk hoe hij is verzopen in de PL, hij niet aan de bak komt in het NL elftal, zelfs strootman hield hem achter zich. Ik denk dat hhij gewoon een hele middelmatige speler is.. Veel minder dan bijv. Stijn Schaars, die bij H'veen speelt. Denk dat Clasie ook zo'n niveau heeft.. Misschien dat hij bij Pec of Groningen zou passen. Bij Vitesse vind ik Serero beter.. Dus alles daaronder

13 februari 2018 om 19:14

Edit: niveau wat een dergelijke club nastreeft

13 februari 2018 om 21:16

@heyhallo

Niet helemaal mee eens. Qua passing, overzicht en de snelheid waarmee zijn lichaam reageert op wat zijn hersenen willen is best prima. Helaas is Clasie in de rest niet goed genoeg en is het, net als Berghuis betreft aanvallende kwaliteiten, een speler die op een hoger niveau niet zal slagen.

Echter denk ik niet dat Feyenoord hem nodig gaat hebben, Ajax en PSV zullen hem niet aantrekken en voor de rest is hij denk ik te duur en sowieso iets te goed. Verder betwijfel ik of hij bij een andere club dan Feyenoord wil voetballen in Nederland (op wellicht Excelsior na, maar zij spelen te laag).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

521 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Southampton 0 0 0 0
2017/2018 Club Brugge 20 0 3 0
2016/2017 Southampton 16 1 3 0
2015/2016 Southampton 22 0 5 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord kan alsnog formeel bod op Vilhena tegemoetzien’

Feyenoord is vooralsnog niet van plan om Tonny Vilhena te laten gaan. De middenvelder geniet belangstelling van Eintracht Frankfurt, zo werd dinsdag bekend. Technisch directeur Martin van Geel liet de Bundesliga-club...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
De toekomst van Ki-Jana Hoever ligt bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren