Kramer geïrriteerd: ‘Dat vinden jullie, het was gewoon een broodje’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 13:45

Michiel Kramer besloot zich maandagavond voor de rest van het seizoen te committeren aan Sparta Rotterdam, dat strijdt voor lijfsbehoud. Het contract van de spits bij Feyenoord werd afgelopen transferperiode ontbonden, mede omdat Kramer besloot een broodje kroket te eten in de rust van het bekerduel met Heracles Almelo. Kramer zegt het incident achter zich te willen laten.

"Ik kijk liever niet terug naar die periode. Er is genoeg over gezegd en geschreven. Ik ga daar verder niets meer over zeggen. Ik ben nu hier en wil me focussen op wat belangrijk is en dat is Sparta in de Eredivisie houden", zegt de boomlange aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond. Kramer benadrukt dat het oppeuzelen van het broodje niet bewust voor de camera is gedaan.

Feyenoord Rotterdam staat in de kwartfinales, maar at Michiel Kramer in de rust nu echt wat wij allemaal denken?

Geplaatst door voetbalzone op donderdag 21 december 2017

"Dat zegt iedereen, maar zo was het niet. Als ik het bewust had gedaan, dan had ik wel wat anders gedaan dan een broodje eten", aldus Kramer, die geïrriteerd reageert als de journalist in kwestie constateert dat een broodje kroket eten zelfs op amateurniveau not done is: "Dat vinden jullie. Maar volgens mij is het gewoon een broodje, niks meer, niks minder."

"Als ik het nu binnen opeet of het laatste stukje buiten, dat is voor mij niet zo relevant." De spits erkent dat hij met onvrede op de bank zat bij Feyenoord. "Dat is ook helemaal geen geheim, hoor. Dat weet iedereen. Daar heb ik anderhalf jaar lang moeite mee gehad. Maar dat (broodje kroket eten, red.) was nooit de keuze geweest: 'Oké, ik laat even zien dat ik schijt heb aan iedereen.' Dat was het totaal niet."


Poll

Verwacht jij dat Sparta Rotterdam gaat degraderen?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door ruudos)

Donmme jongen, had die gewoon alles blijven geven dan had Feyenoord hem misschien nog wel verlengd als stormram... Beter gaat die toch niet verdienen en Feyenoord is zijn max. Maar goed deze jongen is ook niet erg snugger volgens mij, die dacht er komt wel een leuke club voor me, maar nu speel je degradatie voetbal, nee top gedaan Michiel.

13 februari 2018 om 13:59

Maar zou jij ergens willen blijven werken waar je zonder plezier werkt? Ik snap Michiel zijn keuze best. Bij Feyenoord achter Jorgensen, van Persie en mogelijk zelfs Vente ballen of nu minuten maken bij Sparta...

13 februari 2018 om 14:08

Nou alsof er niks geweldiger is dan bij Feyenoord 4e viool spelen en komen opdraven als het team weer zaad speelt... dan ging ik ook liever naar Sparta. Met alle respect.

13 februari 2018 om 15:08

Precies, zo'n gekke keuze is het niet. Daarnaast, als hij belangrijk is voor Sparta zit er misschien wel een leuke transfer voor hem in. Dat krijgt hij niet voor elkaar wanneer hij bij Feyenoord ergens op de tribune hangt.

13 februari 2018 om 14:21

- Beter gaat die toch niet verdienen -

Kramer geen snuggere jongen noemen, maar zelf voornamelijk over het salaris beginnen en niets vermelden over de spelvreugde die hij nu moet missen als bankzitter Dat vind ik dan weer niet zo snugger.

13 februari 2018 om 14:48

@FRon010...... Jaja in het geweldige Feyenoord van nu de 4e man zijn omdat de rest van de spitsen het zo ontzettend goed doen is een sportief uitdaging. Hoe kan jij in godsnaam over geld beginnen. Ik hoop dat ie er persoonlijk voor zorgt dat Sparta in de eredivisie blijft...... En dan het gezeik over een broodje kroket.... Wie is er in de voetbalkantine niet groot mee geworden?

13 februari 2018 om 14:48

Ik schat Kramer slimmer in dan de gemiddeld voetballer. In ieder geval een eigenzinnige denker.

13 februari 2018 om 16:44

"beter gaat die toch niet verdienen"?
Nou, in de woestijn of in China gaat ie zeker wel beter verdienen. En veel beter ook, dan bij Feyenoord.
Denk ook dat dat zijn doel is, vandaar nu die paar maandjes bij Sparta.

13 februari 2018 om 17:18

Wie zegt dat Kramer stormram had willen zijn?

14 februari 2018 om 16:52

Gio gebruikte hem vorig seizoen al niet als stormram. Zie Vitesse-uit voor de beker.

Kwal van een vent. Verwacht dat ie bij Sparta ook uit de basis wordt gehouden door Friday eerlijk gezegd

13 februari 2018 om 13:57

Mooie kerel die wars is van sterallures. En hij heeft nog gelijk ook. Broodje kroket of broodje kaas, zoveel verschil maakt het niet. En Friday is inderdaad potten aan het breken bij sparta tot nu toe.

13 februari 2018 om 14:14

Inderdaad. Een voetballer die geen voetballer is. Best verfrissend, al snap ik goed dat niet iedereen hem mag.

13 februari 2018 om 14:41

@Obiekulu. Tijdens of tussen een wedstrijd door heb je andere energiebronnen nodig. Koolhydraten zijn de snelste energiebronnen. Die worden omgezet in glucose en druivensuiker wordt door de spieren gebruikt om te presteren. Koolhydraten zitten bijvoorbeeld in fruit, maar ook in sportgelletjes en isotone sportdranken. Een broodje kroket is heel vet en dat wordt veel minder goed in energie omgezet. Daarnaast vertraagt vet de maaglediging, oftewel: hoe snel de maag weer leeg gaat. Het broodje kroket kan dus zwaar op de maag liggen tijdens het sporten. Omdat de kroket lastig te verteren is, gaat al het bloed en zuurstof die bedoeld zijn voor de spieren naar het maagdarmstelsel en dit kan de prestatie verslechteren. (Aldus een voedingsdeskundige)

13 februari 2018 om 15:27

@stevie_g
Voor een zelfbenoemde ' voedingsdeskundige' heb je wel erg weinig verstand van zaken, wat een onzin zeg!

13 februari 2018 om 15:29

Stevie_g ik heb op een redelijk (amateur) niveau gespeeld maar als je in goede conditie verkeerd door de trainingen en wedstrijden maakt dat ene broodje kroket niet zoveel uit in mijn ogen. Als hij er 3 opeet is het iets anders natuurlijk. Ik geloof niet als Messi of Ronaldo een broodje kroket eet in de rust dat ze de 2e helft een stapje te laat gaan komen. Ik snap dat deze voedingen niet ideaal zijn maar ik geloof niet dat dit ene broodje zoveel negatieve gevolgen heeft.

13 februari 2018 om 15:48

Ik denk dat het meer het feit is dat het ongeïnteresseerd en onprofessioneel overkomt dan dat het echt invloed heeft op zijn spel. Je vertegenwoordigt toch een organisatie die topvoetbal nastreeft. Dan moet je gewoon slim genoeg zijn om niet een broodje kroket te eten op het veld tijdens een wedstrijd. Een broodje kroket past niet bij een topsportmentaliteit. Dus eet dat gewoon buiten de camera's om.

13 februari 2018 om 16:29

Hij had er een blikje Coca Cola bij moeten drinken, dan was er niets aan de hand geweest. Dat geeft namelijk wel energie.

13 februari 2018 om 14:08

Die Friday is anders ook niet bepaald iemand die potten kan breken.

'oké, ik laat even zien dat ik schijt heb aan iedereen.' Dat was het totaal niet." Dat was het totaal wel, maar goed het gaat over een broodje kroket waar wil je iemand op afkeuren zeg, gebeuren wel ergere dingen in het voetbal, sommige voetballers roken zelfs o.a. Nainggolan. En ja ik weet het Nain speelt hoger niveau maar Vincent Janssen dan? Die rookte er zo nu en dan ook een en speelde Niveau Kramer.

Zijn ook voetballers die niet een hapje uit een broodje kroket nemen maar een hapje uit andere spelers

13 februari 2018 om 14:10

Maar tijdens de wedstrijd roken? Dat denk ik toch niet.

13 februari 2018 om 15:02

Daarom gaf ik al aan in mijn Quote dat dit zeker wel zijn insteek was en dat hij het schijt aan had.

13 februari 2018 om 19:37

@blackpool: Misschien niet tijdens de wedstrijd, maar wel in de rust. Theo Janssen is het bekendste voorbeeld uit Nederland. Ook Stekelenburg en Sneijder kunnen/konden er wat van. Chivu (toen spelend bij Inter) heeft bijvoorbeeld net voor de wedstrijd tegen Twente een sigaretje opgestoken. Als het alleen ging om het eten van een broodje kroket, dan zou men hier lang niet zo'n groot probleem van maken. Bij Kramer hoorde dit bij de maniertjes om zijn zin te krijgen. Zover is duidelijk.

Ik vind dat hij Feyenoord niet netjes behandeld heeft. Eerst aangeven niet naar Sparta te willen en nu hij transfervrij is wel.

13 februari 2018 om 15:58

Onzin. Nu krijgt hij meer geld. Logisch toch. Feyenoord is zelf met volle verstand een contract met hem aangegaan. Nu even half jaar je stinkende best doen en hopelijk ergens meer geld verdienen per maand en tekengeld incasseren. Hele logische keuze

Kramer op het veld is een irritant mannetje maar buitenom lijkt hij me wel een relaxte gozer en eerlijk ook nog. Zag hem bij andy in de auto waar hij ook gewoon zegt dat ie het voetbal helemaal niks vindt. Als die op zn 30e kon stoppen zou die t doen.

13 februari 2018 om 14:54

Ja maar dat is al jaren algemeen bekend, dat hij het alleen voor het geld doet. Verder vind ik dit gebeuren maar onzin, een broodje als groot probleem zien is gewoon raar.

13 februari 2018 om 15:14

Ja prima vent toch? Iedereen roept altijd dat ze iemand als Dirk Kuyt zat zijn omdat die altijd zo politiek correct is. Dan komt Kramer er aan, die schijt aan alles heeft en gewoon lekker zichzelf is, en dan weet men nog te klagen.

13 februari 2018 om 16:57

Als persoon een gouden kerel inderdaad. Is ook maatschappelijk betrokken bij mensen die het, op zijn zachtst gezegd, minder hebben getroffen. Hij is gewoon eigenlijk niet echt een type voor topsport. Maar goed, hij doet alles op zijn eigen manier en dat heeft hem toch een beker en een titel opgeleverd uiteindelijk.

"het was gewoon een broodje..."

Ik zal wel een vreselijk ouderwetse bal zijn maar als je niet snapt dat je als topvoetballer in de rust van een wedstrijd geen broodje (kroket) moet gaan eten en plein publique dan houd het voor mij op.

Wat een kroket met vingers zeg...

13 februari 2018 om 17:28

Ouderwetse bal? Maar wel alle grootheden van vroeger roemen die rookte, dronken en nog heel wat meer wegpeuzelde dan alleen het laatste beetje van een broodje kroket. Heeft toch niks met ouderwets te maken. Juist tegenwoordig leggen ze overal een korrel zout op, maar we lachen met ze alle om René vd Gijp en de verhalen van Andy vd Meijde en ga zo maar door. Ik vind de hele zooi hypocriet en tijdens die bekerpot wist ik al; dit word een mediageile hype van hier tot eind. Laat die Kramer lekker overstappen, geef hem ze kans, gewoon een hartstikke goeie gozer. Niemand wordt vrolijk van Bankzitten, hoe vaak je ook aan je salaris denk. Hij vond het spelletje en de wereld van de voetballerij niet leuk maar had echt wel een hart voor Feyenoord .

13 februari 2018 om 18:38

Het gaat wel om professionaliteit. Als werkgever, zeker als sportvereniging, kan ik me voorstellen dat het eten van een kroket niet past bij het beeld wat je wilt uitstralen.

Snap hem wel, het is gebeurd. Klaar en over tot de orde van de dag. Laat het en hem lekker gaan, er zijn belangrijkere en schokkendere zaken. Zou geen eerste keus worden bij Feyenoord en dus laten ze hem makkelijk gaan. Een half jaartje eerder. Prima, win-win.

Het gaat gewoon om het stukje professionaliteit. Hij moest zich er bewust van zijn dat bij een betaalde voetbalclub in 2018 het niet past bij het imago.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Roy KortsmitKeeper10
Julian ChabotVerdediger10
Michel BreuerVerdediger10
Sherel FloranusVerdediger10
Deroy DuarteMiddenvelder10
Ryan SanusiMiddenvelder10
Stijn SpieringsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

16 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren