‘Arsenal moet de Europa League winnen, dat is de enige route terug naar de CL’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 21:37

Arsenal ontbrak dit seizoen voor het eerst sinds lange tijd in de Champions League. De achterstand van the Gunners op de vierde plaats, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan het miljardenbal, bedraagt momenteel acht punten. Volgens Ian Wright kan Arsenal zich alleen via de Europa League nog kwalificeren voor de Champions League.

“Ze moeten de Europa League winnen, dat is de enige route terug naar de Champions League. Het zal echter een hels karwei worden om de finale te halen, want er zitten nog veel goede clubs in het toernooi. Maar via de competitie lijkt het onmogelijk om nog plaatsing voor de Champions League voor elkaar te krijgen. De nederlaag tegen Tottenham Hotspur heeft aan die hoop wel een einde gemaakt”, schrijft Wright in zijn column in The Sun.

“Het zou een geweldige prestatie zijn als ze dit gat nog weten te dichten, met een minder doelsaldo”, vervolgt de oud-aanvaller. “Aangezien ze ook defensief fouten blijven maken, lijkt het me onmogelijk dat het Arsenal nog lukt. Het lijkt alsof ze niet leren of verbeteren en dat is heel frustrerend. De fans werden weer enthousiast door de komst van Pierre-Emerick Aubameyang en Henrikh Mkhitaryan, maar ze maken nog steeds dezelfde fouten.”

Arsenal neemt het komende week op tegen het Zweedse Östersunds in de Europa League. “Ik denk dat ze dat wel zullen redden. Een goede reeks zou Wenger echt helpen, het zou de club een boost geven. Maar dit Arsenal heeft al moeite met Swansea City, laat staan als ze in de Europa League Napoli, Borussia Dortmund of Atlético Madrid treffen. Ik begrijp de onrust onder de supporters. Er wordt gezegd: Het maakt mij niet meer uit, ik wacht op verandering. En dat vind ik jammer.”


Poll

Denk jij dat Arsenal de Europa League wint?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Ik vraag me vooral af wat dit Arsenal in de Champions League te zoeken heeft. Men zal de groepsfase weer overleven en tegen de eerste beste tegenstander van formaat makkelijk aan de kant worden gezet.

Ik denk dat de Europa League over het algemeen gezien een veel beter podium is voor Arsenal. Ik zie de club ook zeker niet even dit jaar maar zo die prijs pakken, dat zal nog een flinke kluif worden.

13 februari 2018 om 12:43

Tja, wat heeft driekwart van de clubs te zoeken in de CL? Realistisch gezien hebben er een handvol clubs kans op de titel. Desondanks zie ikzelf Ajax bijvoorbeeld ook liever in de CL uitkomen. Gewoon veel leuker

13 februari 2018 om 12:54

Wat een kromme uitspraak is dit.
Als je het zo gaat bekijken kun je een Champions League houden tussen 4 ploegen?

Arsenal heeft inderdaad nog weinig kans om in de top 4 te eindigen alhoewel Arsenal wel altijd het laatste deel van het seizoen weinig punten laat liggen. Nog een seizoen Europa League zie ik ook niet zitten, ik hoop dat Wenger voor zijn afscheid toch nog even de EL binnenhaalt en zo een goede basis voor volgend jaar zet.

13 februari 2018 om 14:13

Nou ja, wel meer dan 4 ploegen maken kans. Kijk je naar de afgelopen 10 CL finales, dan heb je de volgende finalisten gehad:
Barcelona 3x
Real Madrid 3x
Bayern 3x
United 3x
Juventus 2x
Atletico 2x
Chelsea 2x
Inter 1x
Dortmund 1x

Oftewel, er is een behoorlijk aantal kanshebbers, het zijn zeker niet elk jaar dezelfden.

13 februari 2018 om 14:43

@ Hangover

Laatste 4 CL finales;
Real - Athletico
Barca - Juventus
Real - Athletico
Real - Juventus

Daarnaast was mijn uitspraak een sarcastische en juist om te zeggen dat Arsenal en ook andere ploegen niet voor niets in CL zitten en altijd een kans maken.

13 februari 2018 om 13:05

Meen je dat nou echt? Geld en prestige.. Geldpot in de CL is veel groter en de prestige ook.

13 februari 2018 om 14:24

Arsenal heeft aardig goeie spelers aangetrokken en zal zeker een kans maken de Europa League binnen te halen en daar heb je volkomen gelijk in @Dejan😊

13 februari 2018 om 23:15

Wat een gekke opmerking. Wat heeft een Basel er wel te zoeken dan? Liever een Arsenal dat eerder in de buurt komt van de topclubs dan 80 van de andere deelnemende clubs.

Arsenal is naar mijn mening ook favoriet voor het winnen van de EL. Arsenal is een van de weinige topclubs die de EL serieus neemt. Ook omdat zij, via de EL, de CL kunnen halen volgend seizoen.

Napoli en Atletico Madrid zijn de enige twee clubs die een beter elftal hebben dan Arsenal, maar beide zullen de EL niet serieus nemen. Napoli vind de scudetto veel belangrijker dan de EL. Filipe Luis (speler van Atletico) heeft al gezegd dat hij niet staat te wachten op wedstrijdjes in EL op donderdag. Ook Atletico zal de EL dus niet serieus nemen.

Dan heb je natuurlijk nog AC Milan, Bvb, Bilbao, Sociedad, Zenit, Atalanta, Marseille, Lyon, Villareal, Lazio en Leipzig als gevaarlijke concurrenten, maar hebben allemaal een minder elftal dan Arsenal. Arsenal is in mijn ogen dus favoriet. Zeker na versterkingen als Mhkitaryan en Aubemayang.

Ik ben benieuwd hoe serieus Wenger de EL nu neemt. Wenger zou dom zijn om nu ook in knock-out fase met een b-team te spelen. Arsenal zal de EL wel serieus moeten nemen, omdat, zoals in artikel staat, dat de enige weg naar CL is voor Arsenal.

13 februari 2018 om 13:02

Vooralsnog heeft Arsenal geen enkele EL wedstrijd gespeeld met een A speler in de selectie. Hoop dat Wenger in het vervolg wel met een sterke opstelling speelt, want meer hebben ze niet om voor te vechten dit seizoen

13 februari 2018 om 13:25

Wenger heeft al aangegeven dat hij zijn beste 11 op zal stellen in de EL omdat er verder geen doordeweekse wedstrijden te spelen zijn.

13 februari 2018 om 13:52

Ah, dat scheelt al. Niet meegekregen

13 februari 2018 om 13:05

Arsenal speelde de eerste wedstrijden met een redelijke B elftal.. jongens als Holding, Niles, Elneny, wallcott enz kregen basis. Tot nu toe heeft het goed uitgewerkt, maar nu dat Arsenal competitie top 4 mag vergeten, zullen ze nu pas EL serieus nemen en telkens sterkste elftal plaatsen. Hoedan ook, Arsenal komt nog steeds tekort vooral defensief en tactisch zwakke coach zonder plan B zullen ze makkelijk opzij gezet worden door ploegen als Dortmund en atletico.

13 februari 2018 om 13:06

Nou nou je overschat arsenal behoorlijk. Het is een net niet team, die zullen echt niet de el winnen hoor.

13 februari 2018 om 13:41

Ajax heeft pas nog de finale gespeeld. Leuk dat je een populaire mening hebt, maar dat slaat natuurlijk nergens op om zo over ploegen in een toernooi te spreken.

13 februari 2018 om 13:55

Ajax had ook de onderschatting mee. Ploegen als Shalke en Lyon hadden Ajax enorm onderschat. Zelfs Kopenhagen was brutaal genoeg om te denken dat ze Ajax wel even aan de kant gingen zetten en gezien het verleden is die arrogantie meer dan terecht. Een ploeg als Arsenal heeft nu eenmaal die favorietenstatus en dan is het toch veel lastiger om te voetballen. Echter hoop ik dat een outsider deze mooie beker wint. Een ploeg als Leipzig bv.

13 februari 2018 om 14:01

Ajax had geen bvb en atletico in het toernooi. En arsenals defensie dit seizoen is waardeloos, Leipzig maakt daar gehakt van

13 februari 2018 om 14:15

Leipzig maakt dit seizoen niet zo makkelijk gehakt van de tegenstander, ze hebben precies de helft (11 van de 22) van hun wedstrijden gewonnen, en dat in de Bundesliga.

13 februari 2018 om 15:11

Nice one Lucas

13 februari 2018 om 14:04

Ik denk ook dat Arsenal favoriet is vanwegen a) de focus en b) de kwaliteit in de selectie, maar zeker de finale blijft een zeer onvoorspelbare wedstrijd, die op de gekste manieren beslist kan worden.

13 februari 2018 om 19:37

Ik heb toch wel erg veel vertrouwen in Atletico. Koke en Simeone willen beiden nog een prijs pakken voordat de grote veranderingen worden doorgevoerd (misschien gaan ze beiden wel weg) en voordat Griezmann wordt verkocht.... Daarnaast moet je dit jaar vol op de Europa league gaan want ondanks de 7 punten verschil met Barcelona loopt het voorin nog voor geen meter...en we weten allemaal dat je doelpunten nodig hebt om te winnen.

14 februari 2018 om 01:31

Arsenal favoriet vanwege de focus? Ik wist eerst niet of je het sarcastisch bedoelde, maar ik denk het niet. Wat was er met de focus tegen Spurs? Snipperdag?

14 februari 2018 om 08:22

De focus als in: ze spelen enkel nog voor de EL, niet de competitie. Clubs als Atletico en Dortmund kunnen een CL ticket in eigen land halen en kunnen de EL dus laten lopen.

13 februari 2018 om 15:56

Arsenal wint de EL niet. Ze hebben totaal geen team dat het vertrouwen heeft en allerminst in vorm is.

13 februari 2018 om 22:49

Auba is niet speelgerechtigd... en als Napoli en Atletico ver komen dan zullen ook zij vol voor de winst gaan natuurlijk.

2 goeie snelle verdedigers. De ligt en Varane ofzo. Dat is wat er naar mijn idee nu mist bij Arsenal. En uiteraard een moderen coach.

13 februari 2018 om 15:54

Genoeg goeie verdedigers op de aardbol en dan kom je aankakken met de ligt. Ik snap dat het een nederlandse jongen is, maar doe die nederlandse bril even af. De ligt is nog lang niet goed genoeg van arsenal

13 februari 2018 om 18:13

De huidige verdedigers zijn ook niet goed genoeg voor Arsenal. Koscielny was een paar jaar geleden goed genoeg maar die is ook wel minder geworden hoor. Mustafi ben ik ook absoluut niet weg van en Bellerin staat een beetje stil in zijn ontwikkeling. Monreal speelt wel een goed seizoen, dat terzijde. Maar is toch ook geen wereldtopper.

14 februari 2018 om 09:46

De Ligt is wel degelijk goed genoeg. Zie een Sanchez bij Spurs, De Ligt zit minimaal op het niveau van Sanchez vorig seizoen.

14 februari 2018 om 15:03

Sanchez is ook helemaal niet zo goed nu bij Spurs. Zijn snelheid camoufleert een hoop, gisteren ook weer wat foutjes en opbouwend heb je niets aan hem.

13 februari 2018 om 22:17

Waarom zou varane naar arsenal willen?

14 februari 2018 om 15:04

Kan je ook met andere dingen komen dan telkens die vraag?

14 februari 2018 om 15:58

Zolang mensen totaal onrealistische domme dingen blijven zeggen blijf ik deze simpele vraag herhalen. Wat kan je op zoiets nou anders reageren? "ja, Varane gaat zeker weten naar Arsenal?" Dat geloof jij toch ook niet?

13 februari 2018 om 22:51

Mag ik vragen waarom jij Varane naar Arsenal ziet vertrekken? Hij zit al bij één van de grootste ploegen ter wereld en is gegarandeerd van speeltijd daar.

Hoe Arsenal tegen de spurs speelde afgelopen zaterdag, hebben ze nooit meer iets te zoeken bij de 32 beste clubs van Europa.
Bovendien is het meer een uitzondering dan een regel dat ze ver komen in de EL.
Het huidig arsenal en zeker met wenger en kroenke, is niet meer dan een Europese subtopper. Status die ze nu (nog) hebben is puur gefundeerd op het verleden, the 2004 invincibles, Henry, Vieira, Bergkamp etc.
Maar hoelang kunnen ze daar nog op teren? Attractief voetbal spelen, zijn ze lang niet meer de enige in de PL, bovendien doen ze dat niet consistent.

Alles gooien op de Europa League inderdaad, want via de competitie gaat het niet gebeuren.

Hoop met hart en ziel dat ze het niet redden. Ze kunnen de CL gewoonweg niet aan ze falen keer op keer. Dan zie je Spurs terug komen, City makkelijk winnen.. Wanneer was de laatste keer dat ze de kwartfinale haalde? Arsenal moet nooit meer de Premier League vertegenwoordige in de CL.

14 februari 2018 om 13:02

Spurs heeft in heel haar historie pas 1x de kwarfinale gehaald van de CL en daarin kansloos verloren met 5 goals tegen en 0 voor. Ken je plaats voorlopig even.

14 februari 2018 om 13:44

Precies 1e keer dat ze meededen haalde ze direct de kwartfinale Leicester idem dito. Arsenal die al een eeuwigheid meedeed was meerendeels kansloos. De top van Engeland moet met man en macht zien te voorkomen dat Arsenal CL haalt om gezichtsverlies te voorkomen. Ik ben voor Preston niet Spurs.

14 februari 2018 om 13:55

Doe toch niet zo tenenkrommend kinderachtig joh. Telkens van die non-argumenten. Op jouw leeftijd zou je een vruchtbare discussie moeten kunnen voeren en niet zo afgunstig hoeven te doen over andere clubs. Word volwassen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren