Justin Kluivert benadrukt: ‘Wie ben ik om ’nee‘ te zeggen Real Madrid?’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 08:07

Ajax en het management van Justin Kluivert praten achter de schermen over een eventuele langere samenwerking. Directeur spelersbeleid Marc Overmars doet de berichten over een akkoord over een contract tot medio 2021 'voorbarig'. Kluivert benadrukt dat hij altijd de keuzes maakt, ook al luistert hij altijd aandachtig naar de adviezen van zijn familie, vrienden en zaakwaarnemer Mino Raiola.

"Vroeg in je carrière naar het buitenland vertrekken is een beetje normaal geworden, lijkt het", vertelt Kluivert in gesprek met Helden. "Maar of je nou vroeg gaat of wat later, ik denk dat het per persoon verschilt of dat een verstandige keuze is." Als je goed bent, kom je er wel, linksom of rechtsom."

De achttienjarige Kluivert, die nog maar tot volgend jaar zomer vastligt, praat met zijn naasten over plannen en mogelijkheden, waarna hij zelf tot een beslissing komt. "Een zaakwaarnemer biedt je de mogelijkheden, maar ik ben degene die de keuzes maakt. Daar bemoeit mijn vader zich ook niet mee, hij weet dat ik dat niet wil."

"Maar als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg." Clubs als Arsenal, Chelsea en Tottenham Hotspur trekken de jeugdinternational, maar het liefst gaat hij ooit in Spanje aan de slag. "Uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om 'nee' te zeggen tegen Real Madrid?"


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert komend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

76 reacties (laatste reactie door royg)

Eerst maar eens een paar jaar presteren bij Ajax, nationaal en Europees. Daarna zien we het wel..

Domme jongen en precies zoals ik hem had ingeschat. Kluivert gaat echt niet bijtekenen. Hij denkt namelijk dat hij zo goed is dat hij wel even in de basis bij Real kan komen. Adios Justin veel succes

13 februari 2018 om 08:34

Dat zegt hij helemaal niet. Je had beter eerst het artikel kunnen lezen, voordat je reageerde.

13 februari 2018 om 08:37

“Eerst het artikel lezen” vind ik een te makkelijk weerwoord. Want hoe je het wendt of keert: Kluivert zegt wel degelijk dat hij zichzelf goed genoeg acht om (ooit) bij Barcelona of Real te spelen.

13 februari 2018 om 08:54

Nee hij zegt dat hij daar ooit wilt spelen. Dat hij zichzelf goed genoeg acht en dus arrogant dat maak jij ervan. En juist door dat soort domme aannames ontstaat er altijd verkeerde beeldvorming

13 februari 2018 om 08:55

Misschien moet-ie dan de woorden Barcelona en Real Madrid niet in de mond nemen. Want hij staat al bekend als een bluffertje, en zulke woordkeuzes dragen daar behoorlijk aan bij.

13 februari 2018 om 09:01

Hij is pas 18 en wil alle beslissingen zelf nemen. Zijn vader moet ook niet bemoeien, want dat wil hij niet. Pff deze gast heeft nooit tegenslagen meegemaakt, wat een arrogantie.

13 februari 2018 om 09:10

'Hij wil alle beslissingen zelf nemen' dat is waarom hij Raiola als zaakwaarnemer heeft die één van de meest manipulatieve zaakwaarnemers is.

13 februari 2018 om 09:17

@manta, misschien moet jij gewoon beter leren lezen. Hij zegt dat hij uiteindelijk bij zijn droomclub wilt spelen. Dat waren ook de woorden van Suarez toen hij nog bij Groningen zat. Zou ik jou een geheim vertellen? Elke speler in de jeugd droomt ervan om het 1e te halen en wilt dat en elke profvoetballer die net doorbreekt wilt bij een droomclub spelen. Hij zegt helemaal niet dat hij daar sowieso terecht komt. Dat maak jij ervan.

13 februari 2018 om 09:19

@Quaresma, is er eindelijk een speler die zelf de beslissing wilt nemen is het weer niet goed. Wat moet Kluivert volgens jou doen? Gewoon naar Riola luisteren en niet kiezen? Riola kan hem zo bij Real stallen. Moet Kluivert daar maar naar luisteren, omdat hij anders arrogant is wanneer hij niet zelf de beslissing zou nemen?

13 februari 2018 om 10:13

Het is lachwekkend om te zien hoe leden als jij woorden in deze jongen zijn mond proberen te schuiven. Zodra het kan legen ze direct hun onderbuik als het om 'kluivertje' gaat.

Hij heeft nooit gezegd dat hij goed genoeg is voor een club als Real Madrid, Barcelona (of een Chelsa, Tottenham etc.). Hij gaf enkel aan dat hij ooit voor die clubs wil spelen, niet dat hij al goed genoeg is.

Een jonge talentvolle knul mag zijn dromen niet hardop uitspreken, want als je dat doet, nou dan ben je echt te arrogant voor woorden en heb je een gebrek aan zelfreflectie...

13 februari 2018 om 10:23

Derksen's anti-kluivert propaganda heeft goed gewerkt zie ik weer

13 februari 2018 om 11:43

Ja man, het komt inderdaad door Derksen dat ik dat beeld heb van Kluivert. Komt totaal niet door zijn eigen uitspraken en uitstraling.

13 februari 2018 om 12:45

Teksten als "als er een mooi aanbod komt weet je het nooit" bevallen mij totaal niet. Hij komt net kijken en moet gewoon verlengen. Hij is nog lang niet zo ver dat hij speeltijd zou krijgen bij een topclub.

13 februari 2018 om 17:22

Dat jij een beeld hebt van Kluivert dat mag, maar als hij hier iets anders zegt dan is het triest dat jij er iets anders van maakt? Als een persoon altijd scheld en de volgende dag iets beleefds zegt is hij dan nog steeds aan het schelden?

13 februari 2018 om 08:38

'Uiteindelijk wil ik graag bij Barça of Real terecht komen'

Zie m nergens zeggen dat hij denkt er klaar voor te zijn. Zijn meer supporters en media die m ergens naar toe schrijven.. of juist afkraken. Elke jongen droomt wel van zo'n club en dat mag je uitspreken. Hij zal nog veel beter moeten worden om dat te bereiken.

Maar jij.. ja jij had t weer goed ingeschat. Knap van jou

13 februari 2018 om 12:35

De manier waarop is wel onhandig. Hij heeft nog voor een jaar een contract dus er wordt gespeculeerd over een contract. Hij is vervolgens zelf degene die zegt dat spelers vroeg weg gaan tegenwoordig maar dat het niet uit maakt wanneer je goed genoeg bent (implicerende dat hij, als jonge speler, zichzelf goed genoeg acht). Vervolgens noemt hij geen Southampton-achtige club maar de grootste clubs in Engeland want die lijken hem wel wat. De manier waarop het bij veel mensen overkomt is dat hij zich goed genoeg acht om naar een Engelse topclub te gaan en vervolgens noemt hij ook nog Real en Barca (die stap is niet zo groot vanaf een engelse topclub). De meeste mensen zullen door zijn onhandige woordkeuze arrogantie bespeuren. En ben ik heel eerlijk, als ik hem op het veld zie lopen dat straalt hij sowieso al veel arrogantie uit dus dan is dit niet handig. Kluivert heeft alle kans om het ver te schoppen maar dan moet hij mentaal er wel klaar voor zijn. In mijn ogen is hij dat nu niet. Zowel niet voor een Tottenham als een Real/Barca. Lekker verlengen in Amsterdam en over een paar jaartjes verder keken. Nog niet volwassen genoeg voor de stap.

13 februari 2018 om 09:22

Wat een domme reactie om hem voor domme jongen uit te maken. Hij zegt niks doms. Uiteindelijk wilt hij bij Barcelona of Real terechtkomen. Dat is de droom van elke jonge voetballer, de wereldtop. En jij zegt dat hij denkt even In de basis te komen, dat is pas dom, want dat zegt hij niet. En jij kan niet voor hem spreken, want je kent hem niet. En die uitspraak op deze manier interpreteren, slaat ook nergens op, want hij komt helemaal niet zo over via de media.

Maar de meeste Nederlanders kunnen niet omgaan met bravoure, nee je moet gewoon politiek correct zijn en je dromen niet uitspreken. Want dan ben je arrogant

13 februari 2018 om 09:38

Is hij dom omdat hij dromen heeft? Als dit jou manier van inschatten is, moet je ff nagaan wie hier nou niet zo snugger is.

13 februari 2018 om 10:01

Ruiajax/ dit is verreweg het grootste aanvallende talent van Ajax in tijden! Ajax is niet zijn eind podium geeft hij aan maar Real Madrid koopt geen tieners dus die droom kan hij voorlopig uit zijn hoofd zetten. Justin, we kunnen niet wachten tot jij in Madrid speelt. Je bent een uitzonderlijk talent en voor jou is er altijd plek in Madrid. Blijf je ontwikkelen en dan zien we je vanzelf in Bernabeu! Vamos LOS Blancos

13 februari 2018 om 11:04

Integendeel. Als je het artikel hebt gelezen dat blijkt dat het juist een slimme jongen is. Hij geeft aan ddat hij luistert naar de adviezen maar uiteindelijk zelf een keuze gaat maken. En hij is de enige van Ajax die genoeg potentie laat zien om ook echt ooit voor die Barca of Real te kunnen spelen.

Wie je dan bent? Een jongen met verstand en karakter.

Je kunt je ook afvragen, wie ben ik om te denken dat ik slaag in het buitenland terwijl ik bij Ajax nog niet eens een heel seizoen constant goed speel.................

13 februari 2018 om 09:21

Waar geeft hij dat aan? Volgens mij zegt hij alleen maar dat hij daar terecht wilt komen. Elke voetballer wilt dat...

13 februari 2018 om 10:02

Het gaat om de instelling, hij zou gewoon moeten zeggen, ik ga vol voor Ajax komende 2 jaar en dan zie ik wel of ik rijp ben voor de volgende stap.
En niet, als je goed genoeg bent kom je er toch wel, links of rechtsom.

13 februari 2018 om 12:20

Omdat hij dat niet nu in dit interview zeg betekent dat gelijk dat hij mess die insteliing helemaal niet heeft? Jij heb vast niet veel vrienden als je gelijk zulke aannames neem?

"Het maakt niet wanneer je gaat, want als je goed bent kom je er toch wel" dat is dus precies het fabeltje waardoor het bij zoveel van die gasten fout gaat. Nu ben je nog niet goed Justin, je bent talentvol, dat is iets anders. Als je nu gaat kom je bijna niet aan spelen toe en stroopt je ontwikkeling. En daarom wordt je dus nooit goed genoeg. Het gaat niet vanzelf. Je moet slimme keuzes maken... Of voor de poen en het zonnetje gaan, zoals ik zou doen. Dat kan ook natuurlijk.

13 februari 2018 om 08:41

Dat is de kunst van dit soort topics. Hoe brengen we dit aan de massa..en dan zo, dat t overkomt dat dat kereltje t wel allemaal weet. Dat jij dus al 'precies' weet waar dat fout gaat is dus typisch knal je mening er maar uit. Ongeacht je weet wat er in die jongen omgaat en vooral hoe de interview was. Nog maar niet te spreken over hoe t geschreven wordt.

13 februari 2018 om 09:00

Natuurlijk wordt er hier op VZ maar een klein stukje uitgelicht en de sfeer waarin het originele gesprek plaatsvond vinden we hier niet terug. Echter is het ook niet de eerste keer dat we Kluivert mogen horen praten over zijn grote dromen voor de toekomst. De niet-Ajacieden onder ons zien niets van hem op het clubkanaal dus moeten we het doen met de landelijke media. Daarin ontstaat nu het beeld van een jongen die vooral praat over een debuut in Oranje en in een later interview weer hopend op de absolute top. Terwijl we als liefhebber toch echt het idee hebben dat hij nog heel veel te leren heeft voordat hij bij de beste spelers van de Eredivisie behoort.

13 februari 2018 om 09:06

Hij wordt toch echt letterlijk geciteerd hoor door voetbalzone. Dan kun je wel weer de berichtgeving in twijfel gaan trekken, maar dat is pas goedkoop. Je zult er vanuit moeten gaan dat dit is wat hij heeft gezegd, anders kun je nooit meer een mening hebben. En aan de hand van die berichtgeving trek ik conclusies. als het later anders blijkt te zijn, pas ik met liefde mijn mening aan hoor. maar dit is de informatie waarover we nu beschikken.

13 februari 2018 om 09:30

Hij zegt dat ie droomt van barcelona of real. Zijn hart ligt bij barcelona, maar als real hem zou willen zou hij dit nooit kunnen weigeren omdat real zo ontzettend groot is....dat haal ik uit zijn woorden.

13 februari 2018 om 09:39

Ik heb het niet over Barca of Real ik heb het over " Als je goed bent, kom je er wel, linksom of rechtsom." dat vind ik een vrij naïeve mening.

13 februari 2018 om 10:48

Dat is toch wat ze willen man... er wordt naar hem gevraagd omdat t een talent is... en.. an vader was/is wereldberoemd.. dan gaan die sluwe vossen van journalisten het juist vragen... ook wetende dat er door voetballiefhebbers meteen een hoop oordelen zijn over zo'n joch. En logisch dat zon jongen droomt over de top waar zn paps dat bereikte. Dus om te gaan zitten turfen en zeggen : ja maar nee Justin.. Dit heb jij vaker gezegd.. dus vinden wij dat je denkt dat je de top aankan. Dat vind ik weer te makkelijk. Mee eens.. hij heeft nog een laaange weg te gaan daarvoor.. áls t er in zit. Laten we voor t Nederlands voetbal hopen dat meerdere van onze Nederlandse talenten dat redden of zelfs maar in de buurt komen.

13 februari 2018 om 10:50

Nee daar moet je niet van uit gaan. Dit soort dingen worden vaak getwist. Zeg niet dat dat in dit geval zo is. Maar naar eigen ervaring heb ik gemerkt dat ze interviews behoorlijk anders kunnen neerzetten zodat de massa leest wat hij of zij wil lezen. Of denkt te lezen.

13 februari 2018 om 10:59

Info waarover we beschikken is dat hij hoopt daar te ooit te spelen. Niet dat hij denkt dat hij er klaar voor is zoals vele hier wel ff denken te weten.

Probleem met vertrekken naar de europese top is dat je geen tijd krijgt, als je je al in de basis weet te spelen bij Real of Barca moet je constant presteren anders zit je na 1 of 2 wedstrijden op de bank terwijl je op die leeftijd beter vooral minuten kunt maken, daarom blijft Ajax denk ik de beste optie en anders een buitenlandse club net onder de top.

Die tekent echt wel bij. Een echte Ajacied die iig nog wel wat prijzen met Ajax wilt pakken. Dat komt echt wel goed.

Kluivert is nog helemaal niet toe aan een stap richting Spurs/ Chelsea laat staan Real of Barca.

Hij zal zeker nog 2 jaar moeten groeien in de Eredivisie. Laat daar maar zien dat je wekelijks de beste bent met solo's, assists en doelpunten.

Maar ja met Raiola als zaakwaarnemer, weet je dat hij met zijn mooie praatjes je een vertrek aan praat.

13 februari 2018 om 09:07

En zelfs dat is geen garantie, kijk Depay. Ook die was de Eredivisie ontgroeid, maar kwam nauwelijks aan de bak in de PL en nu begint men ook bij Lyon alweer te morren.

13 februari 2018 om 09:27

Bij Lyon beginnen ze te morren? Leg eens uit.
Kluivert zegt ook niks over dat hij nu al weg wilt. Dat maken de zielige mensen ervan , die denken omdat hij nog niet bijgetekend heeft en omdat hij bij Raiola zit, dat hij weg gaat aan het eind van het seizoen.

Er is geen enkele voetballer minder geworden in de stal van Raiola. Diegenen die het niet gered hebben in de top, waren gewoon niet goed genoeg , maar hebben toch leuk verdiend. Diegenen die niet bij Raiola zitten en bij hun (nederlandse) clubs zijn gebleven, daarvan hebben 99 procent ook niet de top bereikt.

13 februari 2018 om 09:34

Depay was de Eredivisie helemaal nog niet ontgroeid. Hij dacht dat, maar een Verthongen heeft laten zien dan je langer dan een jaar de beste moet zijn. Dat was Depay niet. Achteraf gezien had hij zeker nog een jaar moeten blijven en de man zijn die de ploeg in de CL bij de hand moest nemen. Aan de top 'komen' is één, maar er blijven is een tweede en dat maakt het verschil tussen wel of niet slagen. Kluivert moet beter weten en zijn hart volgens en bij Ajax blijven. Hij moet als de man vertrekken en niet als een leuk talent. Ook eerst maar eens Oranje halen.

13 februari 2018 om 11:38

Als er nou een jonge speler is die zich niet laat beïnvloeden door een zaakwaarnemer dan is deze jongen het wel. Daarnaast is het dom gehuil van jou over Raiola. Die spelers kiezen zelf om weg te gaan en hij gaat die jongens heus niet iets laten doen wat ze niet willen.

Voorop staat dat hij geen eigendom is van de supporters van Ajax en dat deze supporters niet mogen bepalen hoe zijn toekomst er uit zal zien. De reacties die ik hier weer lees zijn stuitend. De enige zekerheid die je als supporter hebt is dat je de spelers zo goed mogelijk behandeld: Niet uitfluiten en altijd achter je team blijven staan. In die zin verdienen veel spelers juist een vertrek.

Ik begin een beetje een hekel te krijgen aan die voetballertjes die denken dat ze na twee goede acties in de eredivisie wel in het buitenland gaan slagen. Altijd de jongens die de meeste kwaliteiten in de jeugdopleiding hadden, toen al een goede toekomst werd voorspelt. Kijk wat er van komt!! Denk nog maar is terug aan die gekke Suarez, die jongen liet het eerst bij Groningen zien dat die talent had. Daarna heeft hij 4 jaar bij Ajax laten zien dat die een nachtmerrie was voor iedere back in Nederland. En nu moet die het voornamelijk van zijn ijver en werklust hebben, want hij is niet de behendigste voetballer van barca. Dus voor alle talentjes laat het eerst is in Nederland een aantal jaar zien, voordat je überhaupt over de grens mag gaan nadenken. De eredivisie stelt namelijk niet zo heel veel meer voor.

13 februari 2018 om 11:06

Zo krijgen vele een hekel aan simpele schreeuwers als jij. Niemand hier die vind dat hij al zover is. En Kluivert zelf zegt t ook niet. Het zijn de journalisten/tv gasten die dit er van maken. Wat er tegen die jongen gezegd wordt door zon Raiola weet je ook niet. Dus eibdsta d weet je t niet en staan we allemaal in de rij om zon jongen een oordeel te lappen. Heb m zelf meerdere malen horen zeggen in interviews dat hij er nog niet klaar voor is om bij een club als Barça te spelen. Maar dat dat wél zn droom is.. En dan nog .. zelfs á s hij naar t buitenland gaat zal dat niet oer se slecht hoeven te zijn. Als hij bij een club terecht komt waar hij altijd speelt in een sterkere competitie groeit hij ook. Dus dat hij niet aan buitenland moet denken kan ook de prullenbak in. Ik hoop gewoon dat wat hij ook doet, hij de keuze van geleidelijk maakt. En t liefst bij Ajax nog want dat hij nog veel moet leren is wel duidelijk.

wie is Justin Kluivert om nee te zeggen tegen Ajax. Bewijs je maar eens twee seizoenen achter elkaar. wordt international voor de a-ploeg enz. Ben bang dat de carrière als een nachtkaars uit gaat als hij naar Raiola gaat luisteren. Ik had nog de hoop met Patje als vader dat hij goed begeleid gaat worden, maar ziet er somber uit....

13 februari 2018 om 09:47

@maximussa,

Juist zijn vader heeft al zijn hele leven laten zien dat hij niet de meest verstandige jongen is. Hij lijkt me dan ook niet echt degene die Justin het beste kan adviseren.

De jeugdzondes van Patrick waren al erg genoeg. Maar zelfs nu hij volwassen is laat hij nog steeds zien dat hij het niet begrijpt met zijn gokschulden etc. Volgens mij is het van die Justin niet verkeerd dat hij probeert zijn eigen keuzes te maken. Laten we hopen dat hij ondersteunt wordt door een verstandige moeder...die aangeeft om nog even bij Ajax te blijven. Want het buitenland is hij nog lang niet klaar voor.

13 februari 2018 om 10:24

'maar zelfs nu hij volwassen is laat hij nog steeds zien dat hij het niet begrijpt met zijn gokschulden etc.'

Wanneer is hij hierin betrokken geraakt?

13 februari 2018 om 10:48

Kluivert Sr. is jarenlang gechanteerd door een goksyndicaat omdat hij een torenhoge gokschuld had.

Kluivert zou in de schulden terecht zijn gekomen door in 2011 en 2012 wekelijks aanzienlijke bedragen in te zetten op voetbalwedstrijden, waaronder duels van het eerste van FC Twente, waar hij toen als trainer van de beloften actief was. Dat was toen niet verboden, nu wel.

Toen de schulden zich begonnen op te stapelen, begon het syndicaat ook met het subtiel afpersen van Kluivert. Zo gebruikte het een bandopname waarin hij praat over zijn schulden als pressiemiddel. De opname was zonder Kluiverts medeweten gemaakt tijdens een ontmoeting met het syndicaat in Laren. De afpersing vond plaats toen Kluivert assistent-bondscoach was tussen 2012 en 2014.

Is allemaal rond maart 2017 aan het licht gekomen.

Haha eindelijk iemand die t bij t juiste eind heeft , ik zelf word een beetje moe van die kluivert wat denkt dat joch nou net 18 jaar die moet bezig zijn met Ajax ! Hij maakt weer eens een goal en meteen weer in t nieuws pffff !!! Met z'n Engeland etc . Zeg lul niet teken of 4 jaar bij en vertrek dan dan weet je wat je waar je staat nu nog lang niet ! En anders vertrek lekker voor jou 10 andere .

Kluivert en Raiola zetten Ajax net zo lang onder druk, totdat Justin een grootverdiener bij de club kan worden. Dat zal Ajax nooit willen vanwege scheve gezichten in de selectie. Ondertussen worden er allerlei transfergeruchten aangewakkerd door kamp-Kluivert, om Ajax nog meer onder druk te zetten. De uitspraken van Overmars geven wel aan dat een handtekening nog niet in zicht is. Met een andere zaakwaarnemer zag ik dit nog wel goedkomen, maar dit gaat eindigen in gezeik. Raiola is het toonbeeld van individualisme, en elke speler die voor hem kiest zal nooit een trouwe clubspeler worden.

Binnekort is kluivert nergens te bekennen ala Royston Drenthe. Zal wel een domme keuze van je zijn. Je slaagt niet eens bij Ajax..

13 februari 2018 om 10:05

In welk opzicht slaagt hij niet eens bij Ajax? Hij is pas begonnen.

Veel blah blah, weinig inhoud. Gewoon het typische interview met een jong talentvol voetballertje van een top een club in NL. Woorden zo neergezet dat ze dubbel geïnterpreteerd kunnen worden, voor wat discussie. We zullen wel zien waar hij over 10 jaar speelt. Kan niemand voorspellen, de beste scouts en trainers niet. Enige wat zeker is is dat hij het leuk doet bij Ajax maar nog heel veel moet leren.

Enige wat ik me eigenlijk afvraag, waarom zit Barcelona in zijn hart? Zijn vader heeft er mogen ballen, zoals bij zoveel clubs, maar hij heeft die tijd op de laaste 1 a 2 jaar niet bewust mee gemaakt. En op zijn leeftijd als besluiten dat iets in je hart zit... behalve je familie en wellicht Ajax misschien heb je nog nauwelijks wat van de wereld gezien.

Je bent Justin Kluivert, en als denkt dat het geen goed idee is om naar Real Madrid te gaan, dan ga je gewoon niet. Jouw leven, jouw beslissing. Je bent niemand iets verschuldigd.

Ongelooflijk jammer dat een Amsterdamse jongen dit soort uitspraken doet. Je zou toch verwachten dat hij in ieder geval genoeg binding met Ajax en Amsterdam heeft om uit te spreken dat hij nog minimaal 2 jaar (wat al erg weinig is, maargoed) bij Ajax wil spelen. Maar deze Kluivert lijkt zichzelf flink te overschatten. Een goede voetballer, maar ik vrees voor hem dat hij het met deze mentaliteit nooit tot de absolute top gaat schoppen, ondanks dat hij daar blijkbaar nu zelf al wel meer bezig is.

13 februari 2018 om 10:37

Kan jij het stuk citeren waaruit blijkt dat hij zichzelf flink overschat?

13 februari 2018 om 10:47

Kan jij begrijpend lezen?

13 februari 2018 om 11:05

Citeer die jongen en laat zien uit welke woorden blijkt dat hij zichzelf flink overschat. Je beweert iets, maar kan het niet hardmaken en vervolgens probeer je op een laffe wijze mijn vraag te ontwijken door met een nietszeggende wedervraag aan te komen kakken?

13 februari 2018 om 13:03

Als je het dan echt zo ingewikkeld vindt zal ik het voor je uitleggen.
Kluivert zegt: "..als er een mooi aanbod komt, weet je het nooit. Engeland trekt me erg." Ook zegt hij "uiteindelijk wil ik heel graag bij Barcelona of Real Madrid terechtkomen. Barcelona zit in mijn hart, maar wie ben ik om 'nee' te zeggen tegen Real Madrid?"

Daaruit blijkt dat mocht er nu een mooi aanbod komen (uit bijvoorbeeld Engeland), hij het dan als een reã«le optie ziet om daar op in te gaan (want: je weet het nooit). Vervolgens begint hij ook nog over dat hij ooit graag bij Barcelona of Real Madrid terecht wil komen, zo ongeveer de twee beste clubs van de wereld van de afgelopen jaren.

Dit alles zegt hij terwijl hij een handvol wedstrijden heeft gespeeld voor Ajax, waarin hij af en toe aardige dingen laat zien maar ook af en toe onzichtbaar is. Hij steekt er-zullen we maar zeggen-nog niet dusdanig met kop en schouders boven uit dat een volgende stap logisch is. Uit zijn uitspraken blijkt dat hij zelf een volgende stap wel een reã«le optie acht (zie uitleg bovenstaand). En daarom onderschat hij zichzelf.

Duidelijker dan dit kan ik het niet uitleggen, als je het nog niet begrijpt kan ik je niet verder helpen.


Wie ben jij om Ja te zeggen tegen Real Madrid. Zorg dat je stabiel op niveau blijft presteren. Momenteel is het nog veel te wisselvallig. Daarna mag je er, heel voorzichtig, eens over nadenken.
Voor het geld hoef je het niet te doen, neem aan dat papa Kluivert nog wel wat centen heeft.
Maar goed, Mino zal het wel weer anders zien, die vind wel weer iets om te stoken tussen Kluivert en Ajax.
Ik hoop dat je eens op zoek gaat naar een andere zaakwaarnemer en eens naar jezelf gaat kijken dat je de komende 4 jaar nog lekker bij Ajax hoort te voetballen.

Mooi verkopen, deze jongen. Aast nu al op een vertrek naar het buitenland. Knaapje ongeduld komt er dan wel achter dat af en toe presteren bij Ajax geen garantie is voor een basisplaats bij een (sub)topclub in het buitenland. Natuurlijk is Kluivert voor Raiola weer big business, dus die maalt niet om een mislukking meer van een jonge speler. Zodra de handelswaar verbleekt, trekt hij zijn handen er op het juiste moment van af. Dat krijg je met roofdieren in de voetbalwereld. Al is de speler in kwestie er natuurlijk zelf altijd nog bij, en is het soms ook logisch dat je eerst voor het grote geld kiest dan voor een beter uitgestippelde voetbalcarrière. Odegard is bijvoorbeeld het prototype van gehyped en veel te vroeg vertrokken naar het grote geld, herstel Real Madrid. Gaat Kluivert hem kopiëren??

Nee kleine Kluivert als Barca in je hart ligt dan zou je niet voor de rivaal kiezen. Een supporter is duidelijk anders dan een voetballer die Barcelona wel "leuk" vindt

13 februari 2018 om 12:40

Dit is echt onzin, het is zijn werk he...
Je zal toch als werknemer gek zijn om niet over te stappen naar een toonaangevende marktleider met een 3 voudig salaris, zou toch elke werknemen gewoon direct doen?
Dat werkt voor een voetballer net zo, het is een beroep.
Al dat mooie romantische gekleurde clubliefde geneuzel is voor supporters, niet voor voetballers zelf.

13 februari 2018 om 13:14

Als fan zijnde begrijp ik je gedachtegang, maar als professional sta je daar toch anders in.

Ik hoop dat hij nog blijft. Ik vind het een van de beste spelers van de eredivisie

Ik ben bang dat ook Kluivert zichzelf hevig overschat. Voor een 18-jarige speler zeker een groot talent, maar bij lange na nog niet goed genoeg voor grote Europese clubs. Weggaan uit de Eredivisie vind ik nooit een groot probleem (ongeacht de leeftijd) zolang je maar bent uitgeleerd. Kluivert is dat duidelijk niet en dan is het gewoon slim om je te ontwikkelen bij een club als Ajax waar je die ruimte krijgt.

Hij moet nog een paar jaar nij Ajax blijven .Zo n jongen moet spelen en niet ergens bij bv een Real op de bank terechtkomen

Hij moet gewoon slim zijn anders gebeurt er met hem hetzelfde als royston Drenthe helemaal nis zou toch zonde zijn

Eerst maar even leren mee verdedigen als je actie mislukt..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dat wilde Marc Overmars niet, ik heb zelf een breuk geforceerd’

Aras Özbiliz is komend seizoen weer actief in de Eredivisie, aangezien Willem II de vleugelaanvaller huurt van Besiktas. Özbiliz heeft de afgelopen jaren te kampen gehad met veel blessureleed, waardoor hij...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren