Feyenoord zakt steeds verder weg: ‘Natuurlijk baart het mij zorgen’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 07:18

Feyenoord zakt steeds verder weg. Giovanni van Bronckhorst was onaantastbaar in De Kuip, maar die status van de oefenmeester verandert nu in rap tempo. De voormalig topvoetballer kijkt daar niet gek van op. "Ik ben niet anders gewend", zegt Van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Giovanni van Bronckhorst komend seizoen nog trainer van Feyenoord is?


Gerelateerd

40 reacties (laatste reactie door vak104)

Wie moet Feyenoord dan als vervanger halen? Gio heeft een minder jaar met Feyenoord en direct moet hij weer weg? Dat zou wanbeleid zijn.

13 februari 2018 om 07:51

Peter Bosz, kritiek op Gio is niet van de laatste tijd. Er worden geen spelers beter onder hem. Hij laat geen jeugd door stromen en gebruikt telkens dezelfde wissels het is zo voorspelbaar elke keer. Inmiddels heeft hij weinig blessures meer maar wordt het spel alleen maar slechter.

13 februari 2018 om 08:05

Peter Bosz zorgt voor goed voetbal, maar kom op joh, ik zit in ieder geval niet op hem te wachten en ik denk dat hij ook niet op Feyenoord zit te wachten.

13 februari 2018 om 08:21

@fcrr: ik ben het niet met je eens dat spelers niet beter worden. De stappen die kongolo en karsdorp vorig jaar hebben gezet vallen ook onder het werk van Gio. Vilhena leek ook op de goede weg, maar die is weer terug bij af, het niveau van 2 jaar geleden dus. Ook krijgt hij het niet voor elkaar de linksbuiten te laten renderen. Zowel Boetius als Larsson moeten echt veel beter kunnen. Scheelt ook wel dat Berghuis 3x zoveel betrokken wordt in het spel als de speler aan de linkerkant.
Ik vind het zo'n gezeur dat Bosz niet geschikt zou zijn voor de functie van trainer omdat hij als technisch manager faalde. Dat is een halve eeuw geleden en hij wordt niet voor die functie gevraagd. Hij zou gevraagd worden te doen waar hij behoorlijk goed in is.
Zorg in ieder geval weer eens voor spektakel in de Kuip zou ik zeggen. Voetbal naar voren. Kampioen worden is wat mij betreft geen must. Bovenin meedraaien en met regelmaat een serieuze gooi naar de titel doen moet het streven zijn.
Er is geen trainer te vinden die in deze competitie met dit Feyenoord de titel even binnenhaalt.

13 februari 2018 om 08:28

Toch zou ik ook wel een beetje moeite hebben met Bosz na zijn periode als TD. We hebben de diepste crisis meegemaakt door Bosz, we waren bijna failliet. Ik vermoed dat Bosz zelf graag naar Feyenoord komt, toch zijn clubje. En misschien moet ik me ook over zijn TD periode heenzetten, andere functie nu als trainer, en daar heeft hij het met Ajax, Vitesse en Heracles leuk gedaan.

13 februari 2018 om 08:04

Nee het is wanbeleid hoe Gio constant de verkeerde keuzes maakt. Het voetbal is het hele seizoen al slecht, dat er geen actie wordt ondernomen is wanbeleid.

13 februari 2018 om 10:30

Ik heb vooral het idee dat hij niet hard genoeg durft te zijn. De echt zware keuzes lijkt hij niet te willen (kunnen?) maken. Toornstra laat het hele jaar al helemaal niets zien maar krijgt kans na kans. Zelfde verhaal met een Bilal, Tapia, Nelom (nu weg gelukkig) en Diks.
Afgelopen zomer toch goede aankopen gedaan op het eerste gezicht maar te weinig laten gaan in mijn ogen.

13 februari 2018 om 08:07

Ik denk en hoop Fräser.

13 februari 2018 om 08:53

Fraser is niks beter dan Gio, zijn ploegen spelen ook nooit herkenbaar en wisselvalligheid krijgt hij er ook niet uit. Bij ADO is dat niet heel vreemd, maar met Vitesse is ook veel meer mogelijk dan hij eruit haalt.

13 februari 2018 om 08:12

Daar denkt Dirk Kuyt anders over.. volgens Dirk was Dirk het die Dirk en Feyenoord kampioen heeft gemaakt!

13 februari 2018 om 09:17

Simpel Peter Bosz. Verder heeft Gio geen minder jaar, dit is zijn tweede mindere jaar, het jaar voor het kampioenschap was ook dramatisch. Twee van de drie jaar onder niveau presteren is gewoon niet goed genoeg.

13 februari 2018 om 09:37

Denk je dat Bosz nog terug wil naar Feyenoord na zn rampzalige periode daar?

13 februari 2018 om 09:52

Ach, het is allemaal niet zo dramatisch dan het lijkt. Vorig seizoen zat werkelijk alles mee en dan lijkt alles al snel veel beter dan het in werkelijkheid is. Hetzelfde heeft PSV op het moment. Als het in Eindhoven allemaal net niet was geweest hadden zij er net zo voor gestaan dan Feyenoord op het moment. Zo'n seizoen draai je gewoon heen twee keer achter elkaar. De onderlinge verschillen in de eredivisie zijn gewoon niet meer zo groot. Ik betwijfel of een nieuwe trainer daar veel verandering in zal gaan brengen. We hebben immers al een paar voorbeelden dit seizoen, waar het tot noch toe tot helemaal niets geleid heeft. Ik zou in ieder geval lekker door gaan met Gino, al is het maar alleen om de rust binnen de club in stand te houden.

13 februari 2018 om 10:05

@lucasandersen

Geen idee of Bosz dat wil, wel lijkt het mij een uitstekende vervanger voor Gio.

@patpsv

Niet zo dramatisch als het lijkt? Je staat 22(!) punten achter op Psv, je staat 8(!) op AZ. Je staat nét voor op Pec, Utrecht en Vitesse.

Vorig seizoen zat het inderdaad wel eens mee, maar om nu maar te zeggen dat het niet zo dramatisch is is belachelijk.

13 februari 2018 om 10:33

Ik vind Bosz zijn speelstijl niet echt bij feyenoord passen. Bij Ajax wilde hij met een hoge lijn spelen. Sanchez haalde er zoveel counters uit en dat gaat een van beek, botteghin of vd heijden niet doen. Daarnaast wilde hij een voetballend sterk middenveld, maar el ahmadi, vilhena, amrabat en toornstra zijn juist geen "voetballers", maar meer werkers. Bij Ajax had hij er met Ziyech, Schone en Klaassen wel 3 hele goede voetballers en wilde hij geen werkers zoals El Ghazi en Gudelj. Ik denk dat het geen succes wordt tenzij ze de selectie voor de helft vervangen wordt, want het is zijn speelstijl, niks meer niks minder. Dat zagen we bij Dortmund.

13 februari 2018 om 10:53

Bij Feyenoord werd ook gewoon gespeeld met een hoge lijn, ondanks dat we een relatief traag CV-duo hadden. Dit werd gecompenseerd door pijlsnelle backs die op die manier eventueel counters er uit konden halen.

El Ahmadi is geen voetballer, maar een Klaassen wel? Dat vind ik raar.

13 februari 2018 om 20:34

Klaassen was koning 1 keer raken bij Ajax. Geen Ziyech, maar wel een snelle denker. Spelers als el ahmadi en vilhena hebben toch wel een aanname nodig.

13 februari 2018 om 09:34

Daar stip je je wel het belangrijkste punt aan. Wie moet hem opvolgen? ik denk dat het voor de club beter is als Gio komende zomer met opgeheven hoofd vertrekt en daarna een echte opbouwtrainer aanstelt. Maar eerlijk gezegd weet ik niet wie. In Bosz geloof ik niet zo, die heeft behalve de finale vorig jaar nog nooit iets gepresteerd en zelfs daar zat het nodige geluk bij. Koeman is bezet, van Gaal gestopt, ten Hag naar Ajax.

13 februari 2018 om 11:35

Nou Nou Mordidin,

Zowel Vitesse als Aajx hebben echt heel erg goed gevoetbald onder Bosz, en ik moet zeggen, de eerste wedstrijden bij Dortmund waren ook echt weergaloos maar in hoeverre dat ook aan Bosz heeft gelegen weet ik niet.

Vind hem best een geode optie voor Feyenoord.

13 februari 2018 om 10:17

Helaas, topsport is keihard zeggen ze. Vorig jaar kampioen en de stabielste van de eredivisie, maar is niets waard in het volgende jaar. Vraag je het mij zou ik gio aanhouden, maarja, ik heb hier niets over te zeggen natuurlijk

Waan vd dag , vergeet niet dat hij ook behoorlijk wat blesssures heeft gehad. Geen enkel team had dit kunnen opvangen. De meeste wilden Cocu ook weg vorig jaar en kijk nu.

13 februari 2018 om 08:11

Ja maar de meeste willen Cocu nu nog steeds weg vanwege het voetbal..

13 februari 2018 om 08:14

Dat zegt meer over het opportunisme onder supporters dan over de daadwerkelijke prestaties van de trainer. Het is treurig, maar na een nederlaag moet de hele technische staf en de directie eruit. Daarom moet je supporters ook zo min mogelijk invloed geven op het beleid, als er iemand de club naar de afgrond helpt zijn het wel de eigen supporters.

13 februari 2018 om 10:06

De blessures zijn ondertussen geen issue meer en het spel is nog net zo belabberd.

Snap niet dat mensen hem zo veel krediet geven. Het voetbal wordt onder hem nooit beter en zijn wisselbeleid is een drama. Blijft dat waardeloze middenveld maar opstellen waar geen bal geraakt wordt. Durft niet af te stappen van dat eeuwige 4-3-3 en geeft jeugdspelers totaal geen kans. Moet je zien hoe die altijd op de bank zit zonder maar wat te doen.
Het kampioenschap was overduidelijk te danken aan kuyt. Die was de leider zowel op als naast het veld. Als die op de bank zat stond die nog te coachen en aanmoedigen.
Begin niet over een slechte selectie want dat is onzin. Ik weet zeker dat Koeman of van Marwijk nu op een 2e of 3e plek had gestaan.

13 februari 2018 om 08:25

Vorig jaar had je een punt over die jeugdspelers, we hadden geloof ik 10 minuutjes van een tiener in het hele seizoen (El Hankouri). Dit jaar hebben Bijlow, Vente, Malacia, Geertruida, Hansson en Toure gedebuteerd. Ik zie ook graag verandering in het middenveld, maar misschien zijn er niet zoveel opties? Als je kijkt hoe het tweede presteert dan is het moeilijk vol te houden dat daar betere spelers lopen.

13 februari 2018 om 11:08

Een jeugdspeler een keertje vijf minuten laten invallen schaar ik niet onder het kans geven aan de jeugd.

Alleen Kramer laten passeren door Vente was een bewuste keuze.

13 februari 2018 om 11:14

En bewuste keuze is een essentiële voorwaarden of zo?

Als je als supporter eens een keer ander voetbal wilt zien moet gewoon Peter Bosz binnen gehaald worden...zal wel weer gevoelig liggen bij het merendeel vh legioen maar zou voor mij kandidaat nr1 zijn en is die niet haalbaar zou ik voor Frank de boer gaan. Henk Fraser is natuurlijk bij het legioen optie 1 maar mijns inziens gaat het er dan niet veel veranderen in de speelstyle van Feyenoord en dat is wat ik juist graag zou zien. Mijn ambitie ligt bij Bosz maar het zal uiteindelijk Fraser worden helaas!

Realiteit is dat bij psv en Ajax iets meer voetbal zit dan bij Feyenoord maar heeft wel de beste spelers materiaal van die twee. Zelfs een kind met voetbalverstand ziet dat het middenveld niet deugd bij Feyenoord ën er is geen visie snap ook niet wat ze in varkenoord trainen. Conclusie laat g.van.b. deze verloren seizoen maar afmaken en van Geel zal es een echte international topcoach voor deze groep zetten dan zal Feyenoord weer een echte top Feyenoord worden iemand als voorbeeld j.klopp of die oude coach van rb szalsburg.

Sommige dingen in het voetbal zijn niet te verklaren. Dit is er zo eentje.

Feyenoord werd vorig seizoen overtuigend kampioen. Met twee reeksen van 9 en 11 overwinningen op rij leek die ploeg een groot deel van het seizoen onverslaanbaar. In de zomer zijn ze, zoals elke club, wat spelers kwijtgeraakt (elia, Kuyt, Karsdorp, Kongolo), maar daar is ook genoeg kwaliteit voor teruggekomen (diks, Haps, St. Juste, Amrabat, Boetius, Larsson). En ook niet onbelangrijk voor rust in de tent: de trainer bleef gewoon zitten.

En nu staan ze na 23 wedstrijden al 22 punten onder Psv. Terwijl PSV vorig seizoen met een sterkere selectie dan nu (want nog met Moreno, Guardado, Willems, Propper en Locadia) 6 punten onder Feyenoord eindigde.

Als iemand dit logisch denkt te kunnen verklaren: be my guest.

13 februari 2018 om 10:51

De logische verklaring is dat het heel makkelijk kan omslaan en dat je vaak de flow lang kan vasthouden. Of dat nou een positieve is of een negatieve. De verschillen tussen opstellingen zijn vaak klein, ook al verschillen de resultaten flink. Deze selectie had ook zomaar weer kampioen kunnen worden dit jaar, maar zo'n seizoen als dit ligt ook in de mogelijkheden. PSV heeft hetzelfde, ik denk dat jullie vorig jaar beter waren, maar wij zijn qua kwaliteiten dit seizoen misschien wel beter. Maar de prestaties zijn dan weer beroerd. Kijk, dit Feyenoord versloeg niet zo lang terug nog Napoli, dat zie ik op dit moment geen enkel team in de eredivisie doen. Daarentegen hebben we onze handen vol met een degradatiekandidaat. Een paar details die iets anders zijn en de resultaten zijn volstrekt anders. Hadden we in de eerste fase de blessures wat buiten de deur gehouden en die reeks kunnen doortrekken, dan hadden we de laatste week denk ik ook niet zo makkelijk punten verloren. Er sluipt twijfel in en het lijkt wel ineens alsof het hele team te slecht is voor Feyenoord. Dat is natuurlijk niet zo. We hopen nu AZ nog te kunnen inhalen, maar slachtten dat team eerder dit seizoen finaal af.

13 februari 2018 om 11:42

Een logische verklaring laat zich niet verklaren met zachte criteria zoals jij die omschrijft Baardgrasmus.

Vind Cabinesse en mooi onderwerp aansnijden en wellicht kun je zien dat in de Topsport niemand ooit stil zit en stilstand daadwerkelijk achteruitgang betekend. FCT zat (noodgedwongen) stil 2 jaar en staan nu een na laatste bijvoorbeeld. Daarmee denk ik dat aankopen niet perse vooruitgang betekenen, kwaliteit, ontwikkelen van spelers, stabiliteit van selectie, speeltstijlen zullen zwaarder wegen zelfs.

Wellicht zien we dat nu bij Feyenoord, los van aankopen, de spelers worden niet beter?

Indien v.Bronckhorst verdwijnen moet, volgens de kenners hier, dan wordt het een compleet puinhoop bij de club, uiteindelijk zal een geheel nieuw trainersstaf en bestuur(!) de zaak dan sturing geven en dat zal zondermeer een stilstand teweeg brengen met veel twijfels en interne verwijten dus onduidelijkheden tot gevolg.
Binnen Feyenoord staat het overgrote merendeel volledig achter club icoon v.Bronkhorst, juist buiten Rotterdam wordt de meeste kritiek geuit en slechts een klein deel van de vaste supportersgroepen.
De meest succesvolle Feyenoord-trainer van de laatste decennia zou het veld moeten ruimen? Onlogisch en volstrekt onverantwoord, niet alleen voor de voetbalclub Feyenoord maar voor de gehele Nederlandse trainers-gilde!

Onze analityci op televisie pleiten voor een vast elftal......ik pleit voor rigoureuze veranderingen! Dat hele kampioensmiddenveld loopt voor geen meter! Jones is dit seizoen een krokettenvanger! Allemaal eruit! Goede spelers, maar totaal uit vorm. Voor mij: Bilow; Van Beek, Botteghin, van der Heijden, Haps; Amrabat, Van Persie, Tapia; Berghuis, Jorgensen, Boetius

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoorder baalt van ‘onterechte’ rode kaart: ‘Loop je achter de feiten aan’

Feyenoord verloor zondag met 2-0 van De Graafschap, nadat de Rotterdammers afgelopen donderdag ook al een mokerslag moesten incasseren, aangezien AS Trencín in de derde voorronde van de Europa League met...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 14 augustus
In de zoektocht naar een opvolger voor Mateo Kovacic heeft Real Madrid contact opgenomen met Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren