‘Faber wees Veldwijk op 30 januari de deur; FC Groningen weigerde’

Dinsdag, 13 februari 2018 om 07:05

Lars Veldwijk is door FC Groningen voorlopig teruggezet naar de beloften. De spits zou zondag volgens coach Ernest Faber in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0) geweigerd hebben om in te vallen. Veldwijk ontkende zondagavond de woorden van zijn trainer. Volgens de spits was hem niet gevraagd in te vallen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Lars Veldwijk deze maand bij FC Groningen vertrekt?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door ramondiaz)

Als er een trainer iets beweert en de speler dat ontkent dan liegt er dus duidelijk iemand. Het is voor Faber en zijn carrière niet te hopen als blijkt dat hij dit zal zijn, dan zijn er weinig clubs die hem gaan benaderen vrees ik.

13 februari 2018 om 07:30

, dan zijn er nog minder clubs die hem gaan benaderen. Na zijn huidige prestatie bij Groningen zitten maar weinig clubs op hem te wachten, lijkt me.

13 februari 2018 om 08:47

De supporters van fc Groningen zijn ontevreden over de laatste paar trainers. Maar denk dat dit meer aan het materiaal ligt waarmee ze moeten werken dan aan de kwaliteiten van deze trainers (faber, v.d. Looi, Huistra). Ik wil daarmee niet zeggen dat het goede trainers zijn, maar de kwaliteit in de selectie holt ook al jaren achteruit bij Groningen. Ze hebben gewoon geen selectie die maar zo in het linker rijtje mee kan doen.

13 februari 2018 om 09:56

Ze moeten eerder wat realistischer worden in Groningen. Ze hebben qua selectie gewoon al jaren vooral middelmaat of minder dan dat. Al zet je Mourinho of Van Gaal er neer, dan nog zal het resultaat maar iets beter zijn dan nu.

13 februari 2018 om 10:32

Dat is ook beetje kort door de bocht natuurlijk, niet alleen de trainer is verantwoordelijk voor de resultaten, de kwaliteit van de selectie is ook niet geweldig natuurlijk. Altijd dat gelul dat het de schuld van een trainer is. Hoe vaak zie je niet bij clubs dat als trainer ontslagen wordt de vervanger het eigenlijk niet beter doet, zie Twente met verbeek

13 februari 2018 om 10:49

Klopt helemaal maar dit seizoen rommelt het ook enorm binnen de selectie. En dat heeft niet alleen met kwaliteit te maken. Het creëren van een groepsgevoel of in dit geval het ontbreken ervan Kun je de trainer wel verwijten.

13 februari 2018 om 11:42

@yatsemata Waarom moeten ze wat realistischer worden in Groningen?wat heeft dat hier mee te maken. Het gaat over Veldwijk en Faber. En wat hebben Mourinho of van Gaal hiermee te maken. Lekker onderbouwd.

13 februari 2018 om 07:37

Het lijkt er op dat Veldwijk na 40 minuten klaar was met warmlopen en weer op de bank ging zitten. Faber zag dit als een teken dat hij niet wilde spelen zonder dit ook echt met elkaar gecommuniceerd te hebben. Al blijft het wat gissen natuurlijk.

13 februari 2018 om 07:51

Wie laat iemand ook 40 minuten warmlopen voor een paar flut minuten? Faber is niet lekker hoor

13 februari 2018 om 10:53

Nee maar uiteindelijk is Faber de trainer en bepaalt hij het. Veldwijk denkt dat hij de status van Suarez heeft sinds hij met die mediageile meid is, liever naar concerten gaan dan voor te bereiden op een wedstrijd. Dat die gast maar lekker oprot, lag eerder ook gevoelig met Mahi.

13 februari 2018 om 12:11

Het zou natuurlijk kunnen maar lijkt me sterk. Een speler blijft gewoon warm lopen tot een trainer een volgende instructie geeft toch? of is dit ouderwets?
Ik heb het gevoel dat er iets niet klopt, iemand is niet integer.

Faber zal wel ontslagen worden binnenkort, als ik veldwijk was... hou vol. Trainer erna wellicht wel vertrouwen. Zou ergens niet verbazen als Faber liegt om de druk en aandacht van hem te halen... anderzijds botert het al langer niet blijkbaar

Als dit verhaal klopt is het toch wel duidelijk dat Faber hier liegt
hij kan totaal niet met Veldwijk en zocht iets om hem uit de selectie te krijgen..

13 februari 2018 om 10:05

En jij denkt dat Faber iemand wilt naaien door te liegen? Voor de camera's? Ik heb het idee dat je spoken ziet. Veldwijk is egoist, die denkt dat hij het allemaal wel eventjes gaat doen. Meneer denkt ook dat hij een basisspeler is. Meneer is tegenwoordig zelfs bij concerten als meneer de volgende dag moet voetballen. Deze man is alles behalve bezig met topsport.

Dit verhaal hoeft niet liegen te zijn van 1 van beide kanten, het zou ook zomaar een amateuristische miscommunicatie kunnen zijn. Veldwijk moet tientallen minuten lang warm lopen en wordt niet ingebracht en gaat op de bank zitten, Faber wil Veldwijk net inbrengen maar ziet hem op de bank plaatsnemen en interpreteerd als weigering om in te vallen. Geen idee of het exact zo is gegaan maar of er gelogen is zullen we waarschijnlijk ook niet snel achterkomen. Wat in ieder geval wel ernstig is dat Groningen aan een speler vasthoud die de trainer eigenlijk niet wil gebruiken, lijkt op kapitaalvernietiging, zeker als deze speler geen minuten krijgt.

13 februari 2018 om 09:44

Welk alternatief heeft Groningen dan als ik mag vragen? Op 30 januari aangeven dat hij wel weg mag terwijl Faber toen zelf waarschijnlijk ook al had besloten niet verder te gaan. Lijkt me dat je een passant niet de selectie laat bepalen, zeker niet als die passant het jaar erop alweer verdwenen is.
Wel valt Veldwijk me vies tegen met zen showleventje. Toen we hem aantrokken hoorde ik al meerdere verhalen van PEC supporters die zijn mentaliteit sterk in twijfel trokken. Helaas kunnen we nu concluderen dat ze volkomen gelijk hadden. Veldwijk is een waardeloos over het paard getild ventje dat denkt dat ie een topspeler is.

14 februari 2018 om 00:34

@robertfcg
Je hebt natuurlijk gelijk maar als die passant Veldwijk weigert op te stellen heb je als club toch een probleem en had je hem beter toch kunnen laten gaan.

Ach het is dus een persoonlijke vete van Faber versus Veldwijk !

En afgelopen zondag heeft hij hem heel lang warm laten lopen om hem 5 minuten voor tijd bij 0-0 in te brengen. En dan nu praten over werkweigering....

Faber is een held op sokken ! Jans en Nijland zullen ballen moeten tonen om hem vandaag nog eruit te knikkeren.

13 februari 2018 om 09:04

Kan dan aub van de Looij meteen terug naar jullie Ook die zijn wij retebeu

13 februari 2018 om 09:45

Haha, die mag je houden Hoewel ik verwacht had dat Willem 2 met die 2 spitsen wel beter zou presteren dan nu het geval is.

13 februari 2018 om 11:31

@robert
Dat die Ogbeche zo'n bal mist kun je ook vd Looij niet aanrekenen, goeie genade zeg.

Waarom dan niet voor Lars kiezen ik snap hier niks van. Faber is zo goed als vertrokken. Dus ja gewoon Lars steunen daar heb je voor de komende tijd meer aan. Dit is kapitaal vernietiging! echt ongelooflijk dom daar in Groningen.

13 februari 2018 om 09:47

Omdat je daarmee wellicht een heel verkeerd signaal afgeeft naar de rest van de selectie? Het lijkt me aannemelijk dat Veldwijk zich niet echt professioneel gedragen heeft. Dat kan en mag je als club zijnde niet zomaar over je heen laten komen. Dat Faber het spel ook niet helemaal eerlijk speelt geloof ik trouwens direct. Die man moet de eer aan zichzelf houden en opstappen. Maar goed de euro's zullen hem wel weerhouden.

Je moet om kunnen gaan met dit soort voetballers. Faber heeft dit jaar bewezen dit niet te kunnen bij Groningen. De trainer was al lang weggeweest indien er geld beschikbaar was geweest..

Waarom is iedereen, verslaggevers o.a. op de hand van Faber, die maar aanklooit als een puber als trainer. Iedereen weet dat hij weg wil uit Groningen, waarom hij er nog zit is omdat Nijland niet van zijn centen af wil. Nee, lekker degraderen door die Tovernaar van een trainer, dat kost zeker geen geld ?
Elke week weer een nieuwe opstelling, elke week weer een jeugdspeler erbij. Nee daar ga je straks met de nacompetitie wel mee winnen, haha. Die gastjes zijn veels te naief, een duwtje en ze zijn nergens meer. De ervaren jongens wegdoen zoals Reijnen en Jensen, en jeugdspelers het spel laten bepalen. Je ziet de uitwerking. Degradatie in zicht ! En alle spelers zijn geen schim meer van wat ze waren doordat de trainer er wel voor zorgt dat je zelfvertrouwen nihil is. Nl. als je wel een goede wedstrijd speelt, is de kans groot dat je er de volgende keer naast staat. 5 spits wisseling in het begin van het seizoen. Veldwijk niet brengen als de wedstrijd bij ADO om een grote man voorin vraagt met al die lange gasten daar zoals Beugelsdijk en Immers. En van Weert die het niet had, en Doan die zich steeds vastloopt, met zijn cirkeltje. Faber is de rotte appel en niet Veldwijk. Wanneer gaat iemand in Groningen Faber eens aanpakken ? en zijn incompetente assistenten ?

Kom maar terug naar Excelsior, kan je samen met van Duinen een duo vormen (van Duinen dan hangend achter de spits), met twee snelle buitenspelers ernaast. Garantie op balvastigheid en aanvoer vanaf de zijkanten.

Veldwijk is goed genoeg van een subtopper, beter dan Van Weert.

Het ligt weer eens wat genuanceerder dan Valentijn Driessen doet voorkomen. Gisteren nog een bericht dat de carriere van zowel Veltwijk als Bilal over zou zijn. Hoe gek, het ligt allemaal net wat genuanceerder, wat raar raar raar. Heeft bijvoorbeeld Feyenoord Bilal er al uitgeknikkerd of ligt dat ook wat genuanceerder?

Naar mijn mening is die Valentijn maar een gladde aal op zoek naar sensatie met zijn Belgische sensatieblad, ik zap weg als ik die vent zie zoals gisteren, ik zou em nog geen tientje toevertrouwen i.g.g..

13 februari 2018 om 10:40

Is inderdaad een natnek die alles en iedereen de grond intrapt zonder inhoudelijke informatie. Echt een op sensatie belust mannetje. Je hoort weinig positiefs uit hem komen maar die chronische zeikerd wel een podium blijven geven

Waarom niet Faber de deur wijzen? Hij doet het gewoon dramatisch en gaat toch al eind van het seizoen weg. Veldwijk is een prima speler voor Groningen, al dan niet als wissel.

Als Veldwijk geroepen is om in te vallen dan moeten er toch getuigen zijn. Meestal regelt de assistent dat, maar ook mede reserves zullen het toch moeten weten?
En verder zullen er wellicht beelden van zijn, waarop de assistent hem wenkt om te komen.
Als zelfs een camera met Kramer in de rust mee het veld oploopt om een broodje kroket vast te leggen, dan wordt zeker het invallen van een speler vastgelegd. Zeker als deze weigert. Als er bij een wissel een hand aan de trainer wordt geweigerd zijn ze er ook als de kippen bij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2016-2018 FC Groningen
2015-2016 NEC
2012-2015 PSV
2010-2012 FC Eindhoven
Laatste voetbalnieuws

PSV doet zaken met Ajax: ‘Dit is een grote stap in mijn carrière’

PSV neemt Olivér Horváth over van Ajax, zo meldt de Eindhovense club vrijdag. De achttienjarige aanvaller heeft zich voor een seizoen verbonden. “Dit is een grote stap in mijn carrière en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren