‘Op basis van kwaliteiten kan hij het niet verliezen van Basacikoglu’

Maandag, 12 februari 2018 om 23:43

Doordat Sam Larsson geblesseerd was, gaf Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst Bilal Basacikoglu een basisplaats in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De vleugelaanvaller kreeg in de tweede helft een rode kaart, waarna de Rotterdammers met 3-1 onderuit ging in Arnhem. Het betekent dat Jean-Paul Boëtius weer zal terugkeren in het elftal van Feyenoord.

“Het kan snel keren in het voetbal, want Larsson is er niet en Basacikoglu wordt geschorst. Het is nu aan Boëtius om zich te laten zien, want blijkbaar heeft Basacikoglu meer laten zien op trainingen dan hij. Op basis van kwaliteiten kan Boëtius het niet verliezen van Basacikoglu, hij kan alleen maar verliezen op basis van inzet”, zegt Kenneth Perez tegenover FOX Sports.

“Het enige dat kan meespelen, is dat Basacikoglu op trainingen wel vrij voetbalt en daar geen last heeft van spanningen. Dat had ik ook toen ik bij Ajax net een contract kreeg, toen liet ik het ook op de training wel zien en in de wedstrijd niet”, voegt Ronald de Boer daar aan toe. Basacikoglu speelde eerder voor Heerenveen, maar De Boer stelt dat de druk bij een grote club als Feyenoord toch anders is. Perez: “Dan is hij ongeschikt voor Feyenoord.”


Poll

Snap jij dat Giovanni van Bronckhorst koos voor Bilal Basacikoglu?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door ruudos)

Bilal valt al drie jaar tegen, en zit er alleen nog bij omdat hij een goede bankzitter is die nooit klaagt. Met Berghuis Boetius Larsson heb je in principe een goede bezetting op de vleugels, als die allemaal fit en in vorm waren hadden we deze discussie helemaal niet.

12 februari 2018 om 13:26

Het erge is dat Bilal nooit aanleiding heeft gegeven om te denken dat hij meer in zijn mars heeft dat er simpelweg niet uitkomt. Nooit bijzondere technische hoogstandjes, slimme passes of goede afronding. Hij is gewoon in alles altijd al slecht geweest. Onbegrijpelijk dat Feyenoord daar miljoenen voor heeft betaald.

13 februari 2018 om 00:04

Bij Heerenveen speelde Bilal een superseizoen. Aangezien hij toen nog maar 20 was, was het niet zo raar dat ze het in hem zagen zitten. Nu blijkt dat hij de stap niet heeft kunnen maken, jammer maar helaas. En het is natuurlijk makkelijk praten als je zegt dat met een in vorm zijnde en fitte Boetius en Larsson we geen discussie zouden hebben. Die 2 ziin ook al bijna het hele seizoen dramatisch!

Nope, nope, nope. Je kan nieuwe pylonen op de plaats zetten, maar ook daarmee gaat het niet lukken. Het probleem ligt duidelijk bij het middenveld. Waar Feyenoord het afgelopen jaar vrijwel elke wedstrijd het middenveld domineerde, lijkt dat nu compleet niet het geval. Het middenveld wordt in zoveel wedstrijden overlopen, maar desondanks zijn spelers op die positie onschendbaar.

El Ahmadi is de aanvoerder, maar grossiert ook in fouten. Van Bronckhorst had vorig jaar de moed om een matige Kuyt op de bank te zetten, doe dat dan ook met je middenvelders. Vilhena presteert in veel wedstrijden ook matig. Dan kan hij wel zijn goaltjes meepikken, maar zijn spel is gewoon niet goed genoeg. Houd dat soort jongens scherp en zet ze op de bank. Tapia viel uitstekend in voor de verdedigende positie. Beloon hem met zijn spel en geef hem de kans op het middenveld, in plaats van hem af te rekenen op foutjes voor een op voor hem onnatuurlijke positie. Ook Amrabat mag de laatste tijd niet eens meer invallen, terwijl hij voor de winterstop ook leuke dingen heeft laten zien. En durf een keer van die 4-3-3 formatie af te stappen. Je hebt de spelers voor een 4-4-2 formatie, een formatie die van nature bij Feyenoord past.

12 februari 2018 om 13:18

Je noemt Toornstra niet. Hoewel ik het wel met je eens ben dat ook Vilhena en El Ahmadi niet geweldig zijn zou ik denk ik als eerste Toornstra slachtofferen op 10. Er moet gewoon creativiteit bij, dan kan je met Vilhena en El Ahmadi de boel een beetje dichthouden op het middenveld, hoeven zij alleen maar de bal aan de 10 te geven. Maar ja, heeft Feyenoord zo'n speler nu? Van Persie op die plek? Ik denk dat als Gustafson niet was verhuurd hij misschien wel een basisplaats had veroverd.

12 februari 2018 om 13:41

Zou Jorgensen niet op die plek kunnen spelen? Ik dacht dat hij wel eens vaker elders in die rol had gespeeld, pin me er niet op vast maar zoals meende ik hier te hebben gelezen.

12 februari 2018 om 13:58

Ja, hij heeft daar wel ervaring en zou er ook kunnen spelen, maar ik ben bang dat ook niet de pure creativiteit heeft om mensen alleen voor de keeper te zetten, ook al geeft hij veel assists. Het lijkt mij meer een soort tweede spits, die zowel op de flanken als in het strafschopgebied kan opduiken. Voor mijn gevoel hebben we een ouderwetse tien nodig, die spelers als Berghuis, Jorgensen, Van Persie en Larsson kan lanceren, of desnoods de backs. Maar of die echt haalbaar zijn is een tweede.

12 februari 2018 om 14:39

Baardgrasmus, weet jij misschien waarom Gustafson niet terug was gehaald? Week geleden had ik ook geopperd, dat jullie zijn creativiteit konden gebruiken op het middenveld. En stel dat jij zodanig was gegroeid in zijn rol, dan hadden jullie voor het nieuwe seizoen een 10 die er stond..

12 februari 2018 om 15:05

Wellicht kon dat contractueel niet?

12 februari 2018 om 15:19

Dit had Feyenoord volgens mij voor 8 januari moeten doen, maar hebben ze dus niet gedaan. Op zich vind ik het wel goed, mits Gustafson een serieuze kans krijgt in de voorbereiding. Dan heeft hij een jaar eredivisievoetbal in de benen en kan hij de hele voorbereiding meemaken. Bovendien is er voor zijn positie geen serieuze concurrent, in ieder geval niet eentje die het zoals hij kan invullen. Het probleem is dat het middenveld op papier niet slecht is, maar wel iets te veel van hetzelfde. Vilhena, El Ahmadi, of Amrabat en Ayoub volgend jaar, maar een echte 10 is er niet. Ayoub is iets creatiever, maar zal dat vanuit een meer verdedigende rol doen. Ik heb de hoop een beetje gevestigd op Orkun Kökcü, maar altijd afwachten hoe zo'n speler aansluit bij de selectie en hoe goed hij dan is.

Van Bilal vind ik gewoon dat die zo slecht is dat Boetius zijn laagste niveau gewoon net zo slecht is. En van die 2 moet je altijd Boetius kiezen, maar dat is typisch Gio, zoooolang vasthouden aan troep spelers als Nelom en Bilal. Echt om te janken. Zie een Malacia, ventje is gelijk 1 van de betere linksbacks van NL. Loopt er dan echt niemand in de jeugd die iets als Malacia kan brengen, een Toure bijvoorbeeld?

12 februari 2018 om 13:23

Weet je wat ik niet helemaal snap, je zegt enerzijds dat Gio vasthoudt aan Nelom en Bilal, maar vind dat Boëtius sowieso zou moeten spelen. Ik ben geen fan van Bilal, zou ook voor Boëtius kiezen, maar als die beroerd speelt en traint, dan moet je hem toch kunnen passeren? Ook al is dat voor Bilal? Je verwijt Gio te lang vast te houden aan bepaalde spelers, maar verwijt hem ook de speeltijd van Bilal tov Boëtius. Het is het een of het ander. Als Boëtius op de training werkelijk niets laat zien is niemand erbij gebaat om hem zondag wel op te stellen, ook Boëtius niet.

12 februari 2018 om 14:13

Al gaat Boetius knikkeren tijdens een training, die Bilal moet je gewoon verbannen van onze club, wat een verschrikking.

12 februari 2018 om 14:21

Tja, verbannen, we kunnen hem ook met pek en veren insmeren. Maar we schieten er geen klap mee op, het spreekt voor zich dat Boëtius nu de kans zal krijgen maar reken er maar op dat hij even nodig heeft om weer op niveau te komen. Ik hoor volop cynisme, maar we hebben er niets aan.

13 februari 2018 om 09:33

Met alle respect, maar Boetius is ook niet Feyenoordwaardig. Wat is die gast slecht. Verliest 9van de 10 keer een zijn duels, scoort niet, geeft weinig assists.

13 februari 2018 om 11:17

Klopt. Alleen Bilal kan er geen hout van. Dat hij er nog zit heeft puur met Gio te maken.

Rutten had na een half jaar genoeg gezien en Bilal op de tribune gezet. Manu kende toen een goed seizoen (speelde Boetius uit de basis) en Achahbar was een totaal afgeschreven speler naar eentje die ineens contractverlenging kreeg.

Vervolgens neemt Gio het over. Die haalt Bilal terug van de tribune en die andere twee spelers (eigen jeugd nog wel) verdwenen langzaam naar de achtergrond.

Nu hebben die twee spelers zich ook elders niet meer laten zien maar ze hadden zeker wel meer gebracht dan Bilal.

13 februari 2018 om 07:25

Het is ook te makkelijk om het voorbeeld van Malacia te nemen. Die jongen is afgelopen zomer nog terug gezet naar onder 19 vanaf het eerste omdat hij te veel moeite had om aan te haken. Kan je wel zien dat het snel kan gaan in de ontwikkeling

Feyenoord heeft op het moment een elftal met veel slappe spelers, niet het type wat je verwacht bij Feyenoord naar mijn idee. Als je dan ziet hoe Lex Immers nu excelleert op het middenveld van ADO Den Haag, dan denk ik dat ze bij Feyenoord met natte ogen terugdenken. Zo'n type kan Feyenoord nu meer dan ooit goed gebruiken lijkt me.

12 februari 2018 om 15:23

Zo'n dommekracht als Immers gaat Feyenoord toch nooit verder helpen. Denk dat ze meer behoefte aan een goede voetballer op het middenveld.

13 februari 2018 om 07:46

Haha, wat een grap. Immers is de laatste die we nodig hebben. We hebben al genoeg afjagers maar te weinig goede voetballers. Ha! Immersðÿ˜‚

Ze komen alle drie tekort. Larsson, Dan Boetius en Bilal is echt heel slecht, die kan er helemaal niets van.

Ik snap niks van Boetius. Hoe kan je zo slecht zijn, terwijl je alles hebt wat een aanvaller nodig heeft in principe.

Het ligt natuurlijk aan zijn zelfvertrouwen en een stukje mentaliteit. Hij vond zichzelf na zijn periode bij fc basel, 30 beter geworden of zoiets? Heeft hij wel een correct zelfbeeld..ik heb sterk mijn twijfels. Boetius, wordt op deze manier een simpele clubhopper, die veel te weinig uit zijn carriere gehaald heeft.

Vond hem zo goed beginnen in het begin, maar sinds Larsson was gekomen heeft hij geen bal meer geraakt. Je ziet nu ook wel weer hoe belangrijk Eljero Elia was.

Ik heb altijd me twijfels gehad met boetius en Bilal laat gewoon goede dingen zien heeft assist wat je van een buitenspeler verlangt een assist op vilhena week ervoor op toornsta niet verkeerd alleen begrijp niet waarom gio niet larson op de 10 zet en anders toch van persie wat mis ik eljero elia

We verwachten van Vilhena teveel,uiteindelijk is het gewoon een controleur en niks meer dan dat. Ik hoop dat Ayoub een juiste impuls kan geven. En wel de man is de in de passing betere keuzes maakt. Bilal kreeg bij mij lang het voordeel van de twijfel. Maar ben nu toch wel van mening dat hij het bij ons niet red. De beker zou het seizoen aanzien kunnen geven, wederom een tastbare prijs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren