‘Het vertrek van Faber is helemaal niet aan de orde’

Zondag, 11 februari 2018 om 21:12

De onvrede van de supporters van FC Groningen bereikte zondag zijn hoogtepunt tijdens de wedstrijd tegen ADO Den Haag, die in 0-0 eindigde. Een deel van de aanhang riep om het vertrek van trainer Ernest Faber, terwijl er reeds berichten opdoken dat de oefenmeester spoedig zijn biezen kon pakken. Algemeen directeur Hans Nijland verwijst die geruchten naar het rijk der fabelen.

“Het vertrek van Faber is helemaal niet aan de orde. Dat heeft bij Sparta en FC Twente toch ook niet geholpen?”, zegt Nijland in gesprek met het Dagblad van het Noorden. Onder meer FOX Sports meldde eerder dat het duo Danny Buijs en Hennie Spijkerman maandag gepresenteerd zal worden in het Noordlease Stadion. Faber vertrekt na dit seizoen sowieso bij FC Groningen, maar volgens Nijland zal hij deze jaargang in ieder geval nog vol maken.

Doelman Sergio Padt ging na afloop van het duel met ADO Den Haag in gesprek met de ontevreden fans van FC Groningen. “Ik kreeg heel veel reacties uit het publiek, dus ik dacht: ik loop er even naartoe om te polsen wat zij ervan vinden. Ik deed het ook om een beetje uit te leggen dat we er alles aan gedaan hebben en nog steeds gáán doen om het seizoen mooi af te sluiten met de trainer”, zegt de sluitpost in gesprek met de NOS.

“Je moet een luisterend oor aan het publiek geven, en dat heb ik gedaan”, vervolgt Padt. FC Groningen bezet momenteel de dertiende plaats in de Eredivisie. “Ik merkte op sommige momenten in de wedstrijd dat de supporters niet achter ons stonden. Wij zijn tot heel mooie dingen in staat als de supporters erachter staan. Op het moment dat het publiek tegen ons is, is dat toch jammer.”


Poll

Denk jij dat Ernest Faber het seizoen afmaakt als trainer van FC Groningen?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door durovski)

Niks mis met Faber toch? Ik vind Groningen leuk voetbal spelen. Ze hebben gewoon een slechte selectie meer niet. Degraderen doen ze toch niet waarom zal je wisselen van trainer?

11 februari 2018 om 21:18

Jij bent ongeveer de enige die Groningen leuk voetbal vindt spelen. De selectie is klote inderdaad, maar intern is het ook een puinhoop met onderlinge ruzies en pesterijen binnen de spelersgroep. Spelers die weigeren in te vallen of uitgaan de avond voor de wedstrijd. Dit mag allemaal van Faber die niet of half ingrijpt.

11 februari 2018 om 21:24

Wat maakt uitgaan nou uit? Net of jij nooit bier drinkt de avond voor je moet werken.

11 februari 2018 om 23:49

Als je topsport bedrijft is zoiets niet te rijmen , dus dat dooddoenertje slaat nergens op
Verder kun je de rest van je leven jezelf beter focussen op pim pam petten , als jij van mening bent dat er niks mis met die Faber is , en tevens het voetbal van de FC leuk vind !!
Dat die patient daar als trainer aangesteld is , is tevens de reden dat ik daar na enkele decenia seizoenkaarthouder er niet meer kom ( en kom me niet aan met succes supporter , aangezien ik in het Oosterpark ook in de eerste divisie daar steevast zat !!! ) , die prutser van een Faber is een grote nul , en dat is nog een compliment .
En dat voetbal is niet om aan te gluren , of dacht je dat het stadion daar voor niks halfleeg zat ( inderdaad niet halfvol ja ) !!!!!

12 februari 2018 om 00:01

Deze was sarcastisch hoop ik Jason? Topsporters op dit niveau, die continu met hun lichaam, hun eetpatronen, hun spierherstel, etc. bezig zijn gaan toch geen halve krat pils weg duwen op de dag voor een wedstrijd. PS; ik weet helemaal niet of dit bij spelers van FC Groningen aan de orde is, ik reageer enkel op jouw stelling dat je prima bier kan drinken de dag voor je werk. Je kan prima een paar biertjes pakken als jij de dag erna achter je PC'tje zit of als je de dag erna een huis staat te metselen. Echter, als jij voor tonnen per jaar profvoetbal speelt op het hoogste nationale niveau mag je er toch vanuit gaan dat die jongens zich tijdens het lopende seizoen (en zeker op de dagen voor wedstrijden) gedragen om 100% fit klaar te staan voor hun team.

14 februari 2018 om 02:24

"Die patiënt " manmanman ik denk dat ze jou ook echt niet missen in de Euroborg.

11 februari 2018 om 21:24

Hahaha jongen toch. Heb je FC Groningen wel eens zien spelen dit seizoen? Leuk voetbal? Schei toch uit😂

11 februari 2018 om 22:23

Ik weet niet wat jij drinkt of rookt, maar dat wil ik als Groninger ook. Na Dwight Lodeweges heb ik zelden zo'n slechte coach gezien. De selectie is niet top, maar hij weet structureel door de ondergrens te zakken. Voor dit team moet je een ijzervreter zetten, en al zal Faber een heel aardige man zijn, maar dat is hij dus niet.

Wereldvreemd die Nijland. Wellicht dat het qua resultaat in wedstrijden weinig gaat oplossen, maar wellicht dat het de sfeer rond club iets verbeterd Nijland. 1 van de redenen waarom er geen hond meer naar FC Groningen komt kijken is de trainer en zijn spelopvatting. Zolang Faber er zit weet je tenminste zeker dat je iedere thuiswedstrijd in een negatief decor moet afwerken. Alleen al dat voorkomen is winst, los van hoe de resultaten zich ontwikkelen.

11 februari 2018 om 21:26

Het valt me vooral op dat er een hele negatiefe sfeer hang bij de club. En dat heeft te maken met meerdere factoren. Hans Nijland mag ook weleens in de spiegel kijken, want hij is hier uiteindelijk verantwoordelijk voor.

4/5 jaar geleden zagen we een hele andere Groningen en dat geldt in mindere mate ook voor sc Heereveen. Toen zagen we vooral 2 goede subtoppers met leuk voetbal en aantal goede spelers en tegenwoordig is het voetbal een stuk minder, is publiek aan het mokken en heerst er vooral onrust en negativiteit bij de clubs uit het noorden.

11 februari 2018 om 23:57

Hij is hier inderdaad ook verantwoordelijk voor . Maar als je hem een mail stuurt dan kun je een antwoord vergeten ( de mail was trouwens een reactie op hem zelf na dat ik geen seizoenskaart meer wou ) , het enige wat meneertje wil is de grote meneer uithangen en een jaknikker op de bank , zie eerdere trainers !!

Die is dus binnenkort weg.

Werkt gewoon niet. Hou de eer aan jezelf en vertrek. Fc Groningen speelt echt waardeloos voetbal. Supporters die het elke week weer proberen en een kaartje kopen komen altijd weer bedrogen uit.

Groningen zou er goed aan doen om Nijland dan direct mee te sturen, die is al een aantal seizoenen totaal de weg kwijt, waardeloos aankoopbeleid al jaren, nu zit Jans daar ook maar de seizoenen ervoor was het ook dramatisch.

Je beste spelers worden keer op keer verkocht, dat is het lot van een club als Groningen maar je haalt er steeds weer waardeloze spelers voor terug, sinds het vertrek van Veldmate komt er helemaal niks meer binnen waar het eerst nog wel wat was.

Voordat jullie de trainers een schop onder de kont geven, kijk dan ook eens vooraf naar het aan- en verkoopbeleid van de FC. Aankoopbeleid was dus bagger, er zei ooit eens een bekende trainer " von scheisse kan ich kein butter maggen'

ja schuif het maar weer in de schoenen van de supporters padt,die supporters staan al jaren achter jullie maar jullie presteren niks ze krijgen er niks voor terug ja jullie worden toch dik betaald loop de longen dan ook uit je lijf en schuif het niet naar de supporters toe,wees eens een kerel en zeg wat er echt aan de hand is maaar dat durven de heren voetballers niet,en waarom veldwijk niet invalt heft een reden er zit iets niet goed in de selectie als je echt een grote speler bent dan zeg je waar het aan ligt

Het enige wat de supporters willen is een gemotiveerd strijdend elftal zien die voor iedere meter knokt. Als je dat al meer dan 2 seizoenen niet gezien hebt, en de meeste wedstrijden voor een supporter een martelgang zijn, dan kan ik me voorstellen dat men zeer ontevreden is en zelfs niet meer heengaat.

11 februari 2018 om 22:29

Oethoester precies dit! Als trainer heb je de taak om je team te motiveren. Dat zien we nergens terug op het veld. In de mindere jaren (zelfs toen we degradeerden) zagen we strijdlust, maar konden we domweg niet beter. Het is niet dat we verwende jongetjes zijn, maar nonchalant gedrag hoort niet thuis in het Groninger woordenboek.

Faber doet niks verkeerd trainer met dit selectie ben je blij dat je mee kunt in de eredivisie geen ene trainer kan fc Groningen beter late voetballen

11 februari 2018 om 22:38

Wat een onzin. Alsof clubs als ADO en VVV betere selecties hebben dan Groningen had begin van het seizoen, maar daar halen ze er wel meer uit. Hier kunnen ze er niet eens 90 minuten voor vechten.

Waarom altijd de trainer laat de spelers is goed in de spiegel kijken ..het mot 1 voor 12 zijn bij de fc groningen...vechten er voor koppen bij elkaar en laat je trainer niet vallen.uit....

Waar moet je nog op antwoorden. Persoonlijk vind ik dat de staf op moet stappen want dat zijn toch de mensen die de spelers aankopen of huren als hier al niet goed mee om wordt gegaan wat moet de trainer er dan nog aan doen. Ik heb al jaren een seizoen kaart en ja ook ik wil vechtende spelers zien van minuut 1 tot de 90 ste min maar helaas zit dit er niet in. Maar een supporter ben je in voor in en tegen spoed en misschien moeten ze degraderen om aan dit elftal te bouwen. Dus ik roep dan ook op blijf fc steunen en ga niet schelden of roepen dat er mensen op moeten rotten nu juist op dit moment hebben de spelers aanmoedigingen nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

16 fans
Keeper, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren