‘Het irriteert mij dat Van Persie telkens voor maar tien minuutjes mag opdraven’

Zondag, 11 februari 2018 om

Na de 3-1 nederlaag tegen Vitesse neemt de kritiek op het functioneren van Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst toe. De Rotterdammers maken een zeer moeizaam seizoen door en leden in Arnhem alweer de zesde nederlaag van het seizoen. Ruben Schaken ergert zich vooral aan het feit dat Robin van Persie zo laat werd ingebracht.

“Het irriteert mij om te zien dat zo'n klasse speler als Van Persie telkens voor maar tien minuutjes mag opdraven”, zegt de oud-aanvaller in gesprek met RTV Rijnmond. “We hebben allemaal tegen FC Groningen gezien dat hij het nog kan. Ik vind hem gretig ogen. Dat blijkt ook uit die goal die hij maakt: er zit zoveel gretigheid in. Waarom zou je hem niet de kar laten trekken?”

“Ik denk wel dat Gio dit nog kan rechttrekken, hij moet dit zien om te buigen. Ik zou op dit moment niet graag in zijn schoenen willen staan. Ik hoop dat hij en de technische staf hier goed mee om kunnen gaan”, concludeert Schaken. Feyenoord wist dit seizoen twaalf wedstrijden niet in een overwinning om te zetten en staat maar liefst 22 punten achter op koploper PSV.


Poll

Ben jij het met Ruben Schaken eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door constant kante)

Dus een goal zegt gelijk hoe fit van persie is?? Voor de rest zegt hij helemaal niks.

11 februari 2018 om 20:30

Nee, hij zegt dat ie die gretigheid wil zien.. En dan niet op de bank maar in het veld.

11 februari 2018 om 20:45

Ja maar hij haalt dat uit een goal en meer niet. Natuurlijk is hij gretig in 10 minuten.

11 februari 2018 om 21:05

Dat ben ik tot bepaalde hoogte met je eens. In deze kontekst zegt Schaken niet dat hij RVP fit genoeg acht. IMO verwacht hij echter wel dat het opstellen van RVP gedrevenheid op moet leveren

11 februari 2018 om 20:32

Zo'n goal betekend dat Van Persie meer dan goed genoeg is om te spelen voor Feijenoord. Of hij nu maar 10% fit is, of al 98%, doet er minder toe, tenzij hij veel risico loopt, maar dat is volgens mij niet aan de orde.

Met Schaken eens, ik begrijp het ook niet: waarom speelt Van Persie zo weinig terwijl hij zoveel toevoegt?

11 februari 2018 om 20:46

Dat weet je niet daar is een staf voor. En dat zijn vast geen koekenbakkers.

11 februari 2018 om 21:43

Hoe weet jij dat zij geen koekenbakkers zijn?

12 februari 2018 om 08:59

Joey91

Als het koekenbakkers waren geweest, hadden ze voor Peijnenburg gewerkt en niet voor een bvo.

Beetje rare opmerkingen van Schaken en anderen die stellen dat Van Persie vaker moet spelen. De technische staf van Feyenoord weet exact hoe het staat met de fitheid van Van Persie. Als hij topfit was geweest, hadden ze hem niet steeds laatste kwartiertje in laten vallen. Dus Van Persie is niet topfit en moet nog trainingsarbeid verrichten voordat hij strak een hele wedstrijd kan spelen. Zo simpel is dat.

Wat moet er veranderen aan de selectie? Wie is de schuldige? Waar liggen de verbetering? Is het team of persoonlijk gebonden bij Feyenoord? Feyenoord moet snel evalueren.

11 februari 2018 om 20:36

Ik denk dat Feyenoord een super ervaren en tot op het bot gedreven topspeler heeft weten terug te halen. Maar het enige probleem is dat deze man op de enige positie hoort te staan waar nou juist de speler staat die niet vervangen hoeft te worden..

11 februari 2018 om 20:38

En dat lost alle problemen op?

11 februari 2018 om 20:44

Nee juist niet. Jörgensen is juist niet de persoon die vervangen dient te worden. Dus daarom is t lastig voor Feyenoord... Uiteraard halen ze RVP terug, dat moesten ze absoluut meteen doen!! Maar dat was eigenlijk niet eens nodig gezien Jörgensen MOET spelen ivm marktwaarde

11 februari 2018 om 20:56

Rvp kan natuurlijk op meerdere posities uit de voeten. Het positie spel en veld bezetting is dramatisch dit seizoen. De linksbuiten positie is zwak bezet en het middenveld functioneert niet en mist ontzettend veel creativiteit. Rvp kan op die posities al van meerwaarde zijn.

11 februari 2018 om 21:07

Heb je ook gelijk in. Maar ik denk wel dat RVP maar op een positie plaats zal willen nemen

11 februari 2018 om 21:16

Rvp heeft op allerlei posities gespeeld en volgens mij heeft hij niet echt een voorkeur. Ik zou hem rond Jorgensen laten spelen en hem daar de vrijheid geven om zijn acties te maken. Daar kan je Toornstra of Vilhena (die heel het seizoen al ondermaats presteren)of de linksbuiten positie voor opofferen.

11 februari 2018 om 21:32

Ten eerste het middenveld. 0 creativiteit. In de jeugd lopen heel wat creative spelers rond en als ik gio was zou ik het gewoon proberen. Vilhena valt tegen en heeft niks speciaals imo, zou voor hem Tapia er in zetten. Toornstra is ook niet de Toornstra van vorig seizoen en dit seizoen is toch al verloren voor ze. Ajax durft elk jaar weer 3/4 nieuwe jongens op te stellen en vaak met succes, Feyenoord moet dit ook gewoon een keer proberen.

Seizoen is toch al klaar. Stel V Persie op en wissel hem na een uur wanneer hij er door heen zit. Bereidt hem voor op volgend seizoen. Het elftal ontbeert creativiteit. Zet hem hangend aan de zijkant of op 10 en hij maakt dit elftal beter. Ook met zijn huidige conditie.

11 februari 2018 om 20:47

Bereidt hem voor op volgend seizoen? De beste man heeft al jaren geen vol seizoen gespeeld en is volgend seizoen 35 jaar. Als jorgenson weg gaat, dan moet je gewoon een nieuwe eerste spits halen. Als je uitgaat van hem op nr 1 en een jonkie of B-categorie als 2de spits, dan ga je vrees ik ernstig in de problemen komen. Fantastische voetballer en gretig nog om voor feyenoord te spelen. Maar eerste spits moet je hem niet meer maken, dat kan bijna alleen maar negatief uitvallen. Maak hem spitsen trainer en tweede spits, dan heb je een topper aan hem.

11 februari 2018 om 20:55

en hier ga je dus al de fout in. Leeftijd zegt Niks.

11 februari 2018 om 23:04

Mensen kunnen ook overdrijven hoor. Doen net of Van Persie 3 jaar na zijn pensioen nog even bij Feyenoord komt spelen. Ja dit seizoen heeft die weinig gespeeld, maar de twee seizoenen hiervoor heeft die gewoon in totaal 83 wedstrijden gespeeld voor Fenerbahce in alle competities. Dat is een stuk meer dan bv een Huntelaar en daar hoor je niet half het gezeik over.

12 februari 2018 om 00:08

Maar je kan niet ontkennen dat Huntelaar superfit bij Ajax arriveerde. De echte glans is er af maar hij heeft nog altijd grote waarde vooral nu Dolberg geblesseerd is.

12 februari 2018 om 00:57

Huntelaar werd anders met heel wat minder poeha verwelkomd als Robin van Persie. Van Huntelaar vonden de meeste Ajacieden het fijn dat hij er als waardige tweede spits bij kwam, Ajax draaide goed en had geen behoefte iemand een verlossersrol op te dringen. Van Persie heeft 2 problemen, of eigenlijk meer de fans van Feyenoord want robin lijkt zich minder druk te maken: allereerst het hele matige presteren, waardoor de roep om verandering groot wordt en hij een logisch target wordt voor de supporters. Ten tweede Dirk Kuyt. De man die in alles een voortrekkersrol uitstraalde. De gretigheid die men hier bespreekt, dat is iets waar Dirk Kuyt vol mee zit. Dirk Kuyt werd een groot succes en dan smacht je naar herhaling. Onbewust of bewust projecteer je dan Dirk Kuyt als dat wat je mist en hoop je dat een ander dat kan brengen. Van Persie kan gewoon een hele goede nuttige kracht worden voor Feyenoord, maar de roep om hem nu meer te laten spelen is toch vooral op basis van emotie omdat het seizoen zo tegenvalt, zeker na vorig jaar. Je moet van Persie dat laten brengen wat ie kan, niet hem willen laten brengen wat je denkt dat nodig is.

Ook een niet geheel wedstrijd fitte speler kan gewoon beginnen aan de wedstrijd vanaf de aftrap. Van Persie op 70% is nog steeds beter dan menig speler op 110%

Een niet fitte van rvp vanaf de aftrap heb je niet zo veel aan, omdat het dan pijnlijk duidelijk wordt dat hij fysiek (nog) niet mee kan. Laat die jongen nou aub lekker op deze manier fit worden + hij krijgt meer ruimte in de laatste fase van de wedstrijd.

Denk dat de trainer het beter ziet dan een buitenstaander, en dus ook beter kan oordelen hoe lang een van persie kan spelen of niet.
Denk persoonlijk ook dat hij nog niet meer aan kan dan minuut of 15.

Gio weet zich geen raad met de grote Van Persie. Durf hem gewoon is te laten starten op nummer 10, komt er eindelijk wat voetballend vermogen op 't middenveld ipv 3 werkers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden

1658 fans
Aanvaller, 36 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 25 16 0 1
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
Laatste voetbalnieuws

Van Persie legt standpunt over Feyenoord uit en haalt uit naar ‘tuig’

Robin van Persie nam afgelopen seizoen bij Feyenoord afscheid als profvoetballer en de oud-aanvaller kijkt nu louter als supporter naar de verrichtingen van de Rotterdamse club. Publiekelijk een mening ventileren doet...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 22 november
Lionel Messi heeft bij Barcelona intern aangedrongen op de komst van Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren