Vilhena neemt Basacikoglu niks kwalijk: ‘Hij vertelde dat hij de bal speelde’

Zondag, 11 februari 2018 om 19:54

Feyenoord kreeg zondagmiddag in Arnhem een nieuwe klap te verwerken. De Rotterdammers verloren met 3-1 van Vitesse en een belangrijk kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Bilal Basacikoglu, waarna Bryan Linssen de thuisploeg op voorsprong zette. Tonny Vilhena neemt Basacikoglu niks kwalijk, zo zegt hij tegenover FOX Sports.

“Kan gebeuren... Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar Bilal vertelde me dat hij de bal speelde. Dus ik weet het niet. Ik ben ook geen scheidsrechter”, zegt de middenvelder, die Feyenoord nog wel op voorsprong bracht in Arnhem. Via Guram Kashia en Linssen (tweemaal) kantelde de wedstrijd in het voordeel van Vitesse. “We hebben als team gefaald en niet gespeeld hoe we normaal spelen. Dat is zonde. Als je niet fel bent in de duels, zie je dat het misgaat.”

“Als team kon het beter. We moesten drie punten pakken, maar dat gebeurde niet. De rest van het seizoen? Positief blijven”, concludeert Vilhena. Sven van Beek zegt in gesprek met RTV Rijnmond dat er wel wat moet veranderen bij Feyenoord. “Iedereen moet nu eerst voor zichzelf bepalen wat er misgaat. Dan moeten we met z'n allen bij elkaar komen en elkaar eens flink de waarheid vertellen. We hebben een brede en goede selectie, maar iedereen moet nu eens goed naar zichzelf kijken.”

Volgens de verdediger was er lange tijd niks aan de hand voor de Rotterdammers. “Dan moet je nog twee minuten tot de rust en krijg je een corner tegen, die er veel te makkelijk in gaat. Je geeft ze hoop voor de tweede helft. De tweede helft begonnen we goed en toen konden we de vrije man goed vinden”, stelt Van Beek, die constateert dat Feyenoord na de rode kaart voor Tyrell Malacia beter ging spelen met negen man. “Dan zie je opeens wel de wilskracht en winnen we wel die tweede ballen. We krijgen nog grote kansen, ik ook nog eentje. Maar het viel de andere kant op.”


Poll

Vond jij de rode kaart voor Bilal Basacikoglu terecht?


Gerelateerd

51 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Het gekke is dat ik ook vind dat hij de bal speelt... serero springt op en valt achterover ik zou die kaart seponeren als ik de KNVB was.

11 februari 2018 om 20:08

Dan zou ik als ik jou was nu een bril kopen ... 2 benen vooruit en ook nog opspringen.. vol op zijn enkels ...

11 februari 2018 om 20:20

Sorry maar die bril is voor jou.. hij raakt hem niet komt druistig in maar na het bal spelen springt serero gewoon de stervendezwaan spelend achteruit ... kijk maar goed.. hard inkomen ok maar hij wordt hier genaaid en ik als Ajacied heb serero hoog zitten en niks met Feyenoord!

11 februari 2018 om 21:08

Serero zijn voet moet je even opletten, nadat de bal is geraakt. Die komt tussen de benen van basa in en die draait zijn lichaam. Logisch dat je opspringt als je dat voelt. Als je vinger tussen de deur komt of als je iets aanraakt wat heet is, dan trek je toch ook je hand weg? Serero zijn reactie is gewoon een reflex. En doordat hij van achteren met snelheid contact heeft, valt die achterover nadat hij springt. Sorry, maar ik kan niet begrijpen dat dit niet als 100% rood wordt gezien. Het is een schoolvoorbeeld.

11 februari 2018 om 20:09

Als je met 2 benen gestrekt naar voor erin gaat is een rode kaart gewoon terecht. Het was verder niet extreem hard ofzo dus 2 wedstrijden plus 1 voorwaardelijk lijkt me een acceptabele schorsing.

11 februari 2018 om 20:57

Natuurlijk geloof hij zijn teamgenoot ipv de sensatiezoekende pers.
ALs hij de beelden terug ziet zal hij er anders over denken. Maar ik geef hem groot gelijk.

11 februari 2018 om 22:52

2 wedstrijden? En Matavz kreeg er 5 voor een veel lichtere overtreding...

11 februari 2018 om 23:43

Matavz kreeg er 4, dat ten eerste. Bovendien kreeg hij een schorsing voor een elleboogstoot zonder bal in de buurt, ik snap überhaupt niet waarom je de strafmaat van deze beide gevallen zou willen vergelijken, ze hebben in de verste verte niets met elkaar te maken.

12 februari 2018 om 00:05

Je gaat deze overtreding vergelijken met die van Matavz? Die een elleboogstoot uitdeelde zonder bal in de buurt?

11 februari 2018 om 20:11

Gaat om hoe hij in komt 'vliegen'. Benen beide van de grond en beide gestrekt. Hij speelde de bal ja, maar zo kom je gewoon niet in een duel aanzetten.

11 februari 2018 om 20:13

Als hij zijn andere been had ingetrokken was het een perfecte sliding. Als Serero op het moment zijn enkel had gedraaid om de andere kant op te lopen, had hij deze nu gebroken door deze tackle.

11 februari 2018 om 20:20

Hij komt zeker gevaarlijk in en het is een godswonder dat hij hem niet raakt. Het opspringen van serrero alsof hij op een landmijn staat neigt toch licht naar overdrijven.

11 februari 2018 om 20:38

Springt idd daarna pas op

11 februari 2018 om 23:45

Als jij aan beide zijden van je enkel 'geschaard' wordt door iemand die met 2 gestrekte benen inglijdt blijf je op je dooie gemakje staan wil je zeggen Juvial? Je enkel kan heel lelijk wegdraaien als je vast blijft staan en hij glijdt zo lomp door, ik snap wel dat Serero opspringt hoor.

12 februari 2018 om 00:41

Hij komt van achter bij hem in. Of ie hem raakt is niet relevant. Rood

11 februari 2018 om 20:20

Maakt gewoon geen zak uit of hij de bal speelt op zo een manier inkomen is donkerrood en hij mag blij zijn dat serrero op springt.

11 februari 2018 om 20:39

Hahaha, mooi man. Carnaval is ook op de voetbalzone merkbaar. Hij komt met twee benen vooruit invliegen. Of hij de bal raakt is met zo inkomen al lang niet meer relevant.

11 februari 2018 om 22:49

Seponeren? Dit was een bewuste zware overtreding waarbij Serero geluk heeft dat hij geen schade heeft. Als Matavz 5 wedstrijden verdiend zouden dit nog minimaal 3 meer moeten zijn!

11 februari 2018 om 23:04

Ja leuk maar zo gevaarlijk inkomen is sws rood waard. Nu is het slechts een wedstrijd schorsing, als hij de speler raakt mag je wat mij betreft 10 wedstrijden zitten. Dit is een dwaze actie!

Of hij de bal al speelde of niet is niet relevant. Als je zo inkomt, met twee benen en de noppen vooruit, dan is het rood. Of je de speler of bal nu raakt of niet.

11 februari 2018 om 20:55

Exact, mag toch geen discussie zijn zeg

11 februari 2018 om 23:33

En laten we elkaar vooral niet aanspreken op bizarre acties die je de wedstrijd kosten.
Topsportmentaliteit ...

11 februari 2018 om 23:50

Inderdaad, Vilhena zou (in ieder geval na het zien van de beelden) dit gedrag natuurlijk moeten afkeuren. De tackle was werkelijk onnodig en het beslist de wedstrijd zo goed als. Met 11 man was het al geen makkie en nu kun je gewoon met 0 punten terug naar huis. Onbegrijpelijk dat je op die plek er zo in kleunt..

Ik heb net nog even op YT gekeken naar Bilal bij Heerenveen en die jongen kan echt wel een balletje trappen en een goede actie maken. Het lijkt een beetje op Narsing, die ook bagger weinig goed deed bij een top club. Is dat dan mentaliteit of onzekerheid? Ik weet het niet. Maar ik snap dat feyenoord deze jongen heeft gehaald met zijn potentie. Maar zo als hij nu speelt is het gewoon om te huilen en dan heb ik het niet eens over deze rode kaart.

Tja wat voor antwoord verwacht je van een medespeler en vriend (denk ik). Die ga je niet afvallen natuurlijk, begrijpelijk ook.
Het was gewoon een domme actie van Bilal, misschien wel omdat ie zich te graag wil bewijzen. Weet niet hoe fit Larsson is maar anders weer een kans voor Boetius om zich te bewijzen. Of Toure misschien (of is dat een rechtsbuiten)?

Hij speelde ook de bal maar hij maakt een belachelijke tackel van achter met twee benen dan maakt het niet zo heel veel meer uit of je de bal speelt. Echt een hele domme overtreding van een hele domme voetballer.

Ja met twee benen is de kans datje de bal raakt groot.
Gewoon debiel dat deze aktie probeert te verdedigen vilhenna.
Om je kapot schamen deze reactie.

11 februari 2018 om 20:28

Mischien heb je een bril nodig dan kan je beter kijken

11 februari 2018 om 20:43

Waarvoor moet ik het beter zien? Leg het mij uit waarom het geen rood is? Omdat hij de bal raakt? Heb je gezien hoe hij dat doet? Als je dat hebt gezien dan weet je net zoals ieder wel denkend mens (jack van gelder is dat niet.) dat het rood is.

11 februari 2018 om 21:03

Ja dat heb ik gezien prima actie van bilal zo hoor je te spelen. Op de bal zonder tegenstander aan te raken. Jij kijkt zeker nooit naar premier league, maak onze competitie geen doetjes competitie aub. Als je het zo goed weet waarom heb je het niet over die overdreven val van serero niet? Dat vind je wel normaal?

11 februari 2018 om 21:12

Als je met beide benen in komt vliegen moet het altijd eood zijn wat mij betreft. Het risico op een zware blessure is gewoon veel te groot. Daarom vind ik jou reactie ook een beetje dwaas. Het hoeft helemaal niet een doetjescompetitie te zijn als deze tackles weg zijn. Hij kan ook net zo makkelijk een tackle met 1 been maken, of gewoon met zn lechaam er in kleunen. Dat is allemaal geen probleem. Goed dat je engeland er ook bij haalt. Daar heeft city ook moeite met de veel te harde tackles die daar langskomen. Net bij ronde maakte even een mooie compilatie met de engelse benenbrekers die city te verduren kreeg. Als je de tackle van bilal geen rood vind snap je voetbal niet en moet je maar rugby gaan doen of iets dergelijk.

11 februari 2018 om 21:19

"Jij kijkt zeker geen PL". Dooddoener en ook nog eens een domme opmerking, daar is juist een stijgende lijn in de kritiek omtrent her schoppen.

11 februari 2018 om 22:56

Teundreun, heb je teveel klappen gehad ofzo? Als je serieus fit soort schandalige tackles goed gaat praten snap je er werkelijk niets van. Dit is gewoon minimaal 8 wedstrijden waard!

11 februari 2018 om 20:32

Ik ben blij dat hij gedaan heeft. Nu zijn we Iig 4 wedstrijden van hem af.
Als je op middenveld zo n domme aktie doe spoor je niet hoor.

Word tijd dat gio zijn biezen gaat pakken . Dit krijg hij niet meer op de rit.

11 februari 2018 om 21:04

Denk eerder dat serero een swalbe maakt

12 februari 2018 om 08:34

Maakt geen reet uit of hij dat doet. Als je zo inkomt ben je niet goed. Daarbij werd serrero zeker geraakt en mogen we blij zijn dat hij op springt. En iedereen die hem verdedigt kan ik echt niet serieus nemen. Ga dan alleen naar kickboksen kijken maar niet naar voetbal.

Dit is absoluut geen overtreding. Als je goed kijkt speelt Bilal alleen de bal. Serero vliegt omhoog nadat de bal al lang is gespeeld. Volgens mij raakt hij hem niet eens. Serero verdiend een flinke straf voor toneelspelen

11 februari 2018 om 22:59

Net zon toneel als Dumfries eerder tegen Matavz zeker? Of schreeuwde je toen wel om 10 wedstrijden? Deze overtreding was veel erger dan die op Dumfries...

Wordt een beetje moe van al die reacties heb het nu al meer dan 10x terug gezien en dit is wat er gebeurd: Bilal zet een tackle in met zijn linkerbeen op dat moment toucheert serero de bal naar de andere kant als je goed kijkt zie je dat Bilal hierop reageert door ook/daarna te tackelen met zijn rechterbeen daarmee raakt hij de bal. Op het moment dat hij dus met beide benen op de grond ligt en dus de bal al heeft weggespeeld besluit serero op te springen. Is er contact ja zeker maar zo smerig als hoe mensen dit doen overkomen valt zeker mee ja hij komt wild in maar 100% intentie op de bal te spelen

11 februari 2018 om 20:34

King het is gewoon een domme aktie.
Waarom moet je op de middellijn deze aktie maken en de scheids de kans geven een rode kaart te trekken.
Een slidings was totaal niet nodig en het zag er dom uit. Ik vind logisch dat hij rood geeft. Raak of nie5 reactie van serero of niet.

Bilal komt gewoon te kort weten we al jaren alleen gio houd maar aan hem vast helaas. Daaruit blijkt gelijk dat de houdbaarheidsdatum van gio ook voorbij is.
Niet als legende wel als trainer van feyenoord

11 februari 2018 om 20:51

Tjah dit bedoel ik dus niet nodig en dom zijn Termen die er totaal niet toe doen feit is dat hij wild in komt maar de bal raakt en serero het veel erger doet overkomen als pak en beet Veltman dit had gedaan dan had iedereen geroepen matenmaaier maar ja maakt opzich niet uit iedereen zijn mening alleen is die van de een gebasseerd op de feiten en van de ander niet

11 februari 2018 om 21:23

Feit blijft dat hij op de middellijn met benen inkomt.
Ja hij speelt idd de bal maar neemt met de aktie die hij maakt het risico zijn tegenstander te blesseren .
Ook al maakt serero het erger zijn aktie was altijd rood geweest.

Dit zijn helaas gewoon feiten. En ja serero naait hem idd door erger voor te doen dan dat was maar ook almhad hij niet gedaan was het rood geweest.

En niet nodig en dom zijn wel degelijkmdingen die er toe doen. Het blijft nog steeds een feit dat hij de scheidsrechter de kans geeft hem rood te geven voor een domme aktie die daar niet nodig was geweest.

Ik snap niet dat je hier geen rode kaart in kan zien

Pipo neemt Bassie niks kwalijk omdat hij de bal speelde? De manier waarop hij in komt dan? Daar kan je al gewoon rood voor geven, of die hem raakt of niet.

Ga jij ook lekker heen, Vilhena. Jullie zijn geen top omdat jullie geen eisen aan elkaar stellen. Allemaal van die veel te veel verdiendende verwende kereltje onder elkaar. Zeg elkaar eens de waarheid!! Geldt ook voor Gio!

😳 Volgens Sven van Beek is er niets aan de hand en controleren ze de wedstrijd en geven een makkelijk doelpunt weg,
Hij vond ook nog dat ze de tweede helft goed beginnen...pfffff.

Nou sorry hoor, Feyenoord had vandaag gewoon totaal niets in te brengen, of dat Vitesse zo goed was of Feyenoord zo slecht dat doet er effe niet toe.
Maar doe nou niet alsof er niets aan het handje was.

Ik denk dat een aantal spelers van feyenoord toch deze wedstrijd nog eens terug moeten kijken. Dit was een meer dan terechte rode kaart en verdiend minimaal 6 wedstrijden schorsing. Dit sloeg werkelijk nergens op! Verder snap ik niet wat Van Beek zegt. Juist Vitesse speelde ijzersterk en had eigenlijk met 5-1 moeten winnen met twee niet gegeven pingels...

De bal? Ja wat raak je eigenlijk niet met zo'n vliegende tackle? Volkomen belachelijke actie! Leuk dat Vilhena zich geroepen voelt om zich collegiaal op te stellen - wat Bilal bepaald niet deed met zijn ingeving - maar schetst dit ook de gemakzucht van de profvoetballer? Hoe kun je je ploeggenoot niet kwalijk nemen dat hij op die plek, op die wijze - uit stand bijna! - een situatie ingaat die niet eens gevaar geeft voor Feyenoords defensie? Als je dat niet veroordeeld vraag ik me af waar je mee bezig bent.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

352 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 1 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 33 11 3 0
2016/2017 Feyenoord 29 4 5 0
2015/2016 Feyenoord 27 5 4 0
2014/2015 Feyenoord 21 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord - AS Trencín: blessures, vermoedelijke opstelling, tv-uitzending

Feyenoord heeft donderdagavond een wonder nodig om de laatste voorronde van de Europa League te bereiken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet in De Kuip een 4-0 achterstand zien weg...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren