‘In de Eredivisie hoef je maar te blazen en ze gaan al liggen’

Zondag, 11 februari 2018 om 20:12

Tom Beugelsdijk vocht zondag duels uit met onder anderen Mimoun Mahi en Tom van Weert en vindt dat de aanvallers van FC Groningen wel erg snel naar het gras gingen. De verdediger van ADO Den Haag zegt voor de camera van Omroep West dat hij vaker werd ‘teruggefloten’ dan zijn tegenstanders.

De 27-jarige Beugelsdijk noemt dat ‘jammer’: “De ene scheids fluit iets sneller dan de andere. Dat is het mooie van de mooie Eredivisie. Het mooie is: tegenwoordig laten die gasten zich al vallen als ze een klein tikkie krijgen. Als ik een tik op m'n kin krijg, en daar heb ik er al heel wat van gehad, dan zie jij mij ook niet op de grond liggen.”

“Het is gewoon jammer. Als ik naar andere competities kijk, daar knallen ze er gewoon in. Hier hoef je maar te blazen en ze gaan liggen. Heel irritant. Er was niks aan de hand”, besluit Beugelsdijk. ADO remiseerde met 0-0 in het Noordlease Stadion en staat nu met 32 punten op de achtste plaats.


Poll

Ben jij het met Tom Beugelsdijk eens?


Gerelateerd

30 reacties (laatste reactie door gomes1psv)

Nou Tommie volgens mij maakt het tegenwoordig niet meer uit waar je speelt, dit zie je in elke competitie. Helaas...

Hierin moet ik Beugelsdijk volstrekt gelijk geven.

Iedereen valt tegenwoordig heel gemakkelijk en er wordt al heel snel naar het hoofd gegrepen. We zijn een stelletje watjes geworden. Maar goed het is aan de arbiters om hiertegen op te treden, minder snel fluiten en faken belonen met geel !

11 februari 2018 om 20:23

Faken en makkelijk gaan liggen is iets heel anders. Bij makkelijk liggen is er namelijk wel een oneerlijke handeling van de tegenstander voor nodig. Als een verdediger een spits reglementair af zou stoppen, dan krijg je dat overdreven gedrag van de spits ook niet.

11 februari 2018 om 20:51

Hier? Kijk spanje, italie, engeland.. overal gaan ze om het minste liggen. De enige andere ervaring die hij heeft is in een lagere divisie in duitsland waar die ook 11 keer geel pakt in een seizoen. Prima om zo’n statement te maken, maar dan mag je best iets meer ervaring hebben in andere competities voor je zoiets kan zeggen.

13 februari 2018 om 19:10

Je hoeft toch niet ergens gespeeld te hebben om tot deze conclusie te komen? Ik zie genoeg wedstrijden in verschillende competities waar ze niet voor fluiten maar in de Eredivisie wel. Tommie heeft hier gewoon gelijk en de Ereďivisie is een competitie voor de softies.

Is zeker het geval, mede om die reden leggen het Europees steeds vaker ook op fysiek vlak af tegen clubs die dit wel gewend zijn. Bestraffen van gemeen spel moet zeker zo blijven, maar het achteraf bestraffen van al die stervende zwanen in Nederland is ook geen overbodige luxe.

11 februari 2018 om 20:22

Ben ik het niet mee eens. De reden dat we het afleggen is gewoon kwaliteit. Qwa fysiek is het echt niet zo matig en in het buitenland maken ze net zo veel wchwalbes of liggen ze net zo snel. Verder ben ik het wel mee eens dat schwalbes achteraf besteaft moeten worden.

11 februari 2018 om 20:27

Fysiek sterk zijn is ook kwaliteit. Of het slim weten te gebruiken. We lopen fysiek wel degelijk achter en dat is overduidelijk te zien tijdens Europese wedstrijden. Je zult het me wel vergeven dat ik niet zo veel concrete voorbeelden kan noemen van dit seizoen

In bijvoorbeeld Engeland liggen spelers minder snel en als ze al liggen, betekent dat nog niks. Hier wel. 95% van de gevallen betekent een liggende speler een vrije trap. In Engeland, en ook andere landen, is dat minder.

Maar je ziet het echt best vaak dat bij een Europees duel een speler van de Nederlandse club gaat liggen en een vrije trap verwacht. Die komt vervolgens niet, waardoor zijn team fout staat en de tegenstander kan profiteren. Andersom gebeurt ook wel eens natuurlijk, maar minder vaak

11 februari 2018 om 20:54

In nederland krijg je bijvoorbeeld met nijhuis vaak genoeg geen vrije trap. Zo sreng zijn we hier echt niet. En in het buitenland heb je ook zat duikelaars. Suarez staat er bekend om en firmino zag ik ook redelijk vaak naar het gras gaan vandaag. Als je er zo van overtuigd bent dat dit ons europees opbreekt, in welke wedstrijden was dat dan duidelijk het geval? Ik heb bijvoorbeeld feyenoord dit seizoen tegen napoli thuis zien winnen met prima fysiek spel. Zelfs malacia op zn debuut verweerde zich fysiek prima. Ik denk dus dat het lariekoek is wat je zegt en denk dat juist beugelsdijk dit zegt omdat hij iedereen ondersteboven schopt en zichzelf wil indekken.

11 februari 2018 om 21:09

Je noemt 1 scheidsrechter die ik persoonlijk een drama vind, zo inconsistent als het maar zijn kan. De rest zijn bijna allemaal scheidsrechters die fluiten voor helemaal niks.

In Europa zie ik het veel bij Ajax, maar ook bij andere clubs gebeurt het. En het is toch ook logisch? Hier train je eenmaal per dag, in andere landen twee keer. Je hoort het trainers zeggen, spelers...

Malacia deed het zeker prima, maar het is weer maar één naam. Feyenoord liet zich in zo'n beetje elke wedstrijd op elk gebied aftroeven, behalve dan in die laatste pot. Weer is dat slechts 1 van de 6 duels. Weer een uitzondering dus.

11 februari 2018 om 21:26

Maar feyenood verloor de overige 5 natuurlijk niet per se door gebrek aan fysiek, maar vooral omdat ze kwalitatief veel minder zijn. Kan jij dan meerdere voorbeelden noemen waar we echt op fysiek verloren hebben europees. Verder zijn de scheidsrechters in andere landen echt niet beter hoor. Ik vind de spaanse bijvoorbeeld echt dramatisch

11 februari 2018 om 20:28

Nederland valt nog best mee met het vallen. In Spanje en Engeland zijn ze veel erger

Amerikanen lachen die soccerboys gewoon uit en ik geef ze allesinds geen ongelijk. Krijg je een duwke lig je op grond te schreeuwen gelijk dat je beschoten werd met een handgun om vervolgens 30seconde later terug rond te lopen alsof er niets is gebeurd. Ergste van al is dat het allemaal professionals zijn die dagelijks trainen en miljoenen verdienen.

11 februari 2018 om 20:27

De amerikanen kunnen er zelf anders ook wat van. Kijk zelf graag naar de NBA en daar gebeurt het ook met regelmaat. Dat het voetbal steeds minder mannelijk wordt is wel weer waar.

11 februari 2018 om 21:06

Wat voor waarde heeft het argument dat ze miljoenen verdienen en dagelijks trainen in deze discussie? Is het minder erg als je schreeuwend naar de grond gaat voor niks wanneer je bij bierteam7 in klasinaveen speelt en zelden traint? De reden dat ze zo makkelijk naar de grond gaan is, helaas, dat ze ermee de wedstrijd kunnen winnen. Als je daarmee bij amerikaanse sporten een wedstrijd kunt winnen zul je het daar ook vaak zien. Maar bij american football staan ze liever te juichen bij een dwarslaesie. Het is maar wat je liever hebt.

Dat ze gaan liggen is het probleem niet, althans niet voor Beugelsdijk. Dat er wordt gefloten is het probleem voor hem. Als de scheidsrechters er niet meer voor fluiten, gaan de spelers ook niet meer liggen.

Het is niet zoals het hoort natuurlijk, maar het levert resultaat op. Hoe vaak zie je wel niet dat spelers blijven staan na een tikkie en de bal kwijt raken, waarna er niks gebeurt? Als ze zich laten vallen krijgen ze een vrije trap en behouden ze dus balbezit. Ik snap die spelers wel. Het is alleen zo zonde dat de scheidsrechters er steeds in trappen.

Zoals Juvial boven mij ook al zegt, op fysiek vlak liggen we mede hierdoor achter op andere clubs uit andere landen.

Moet wel zeggen dat Beugelsdijk soms echt als een dolle stier inkomt. Bijzonder lompe speler. Maar hier heeft hij wel zeker een punt.

11 februari 2018 om 20:29

Hij heeft toch gewoon gelijk? Iedereen mag zijn mening verkondigen. Alsof iedereen op deze site op hoog niveau voetbalt.

11 februari 2018 om 21:41

En wie ben jij om te praten dan?

Die overtreding op mahi zal hij niet bedoelen hoop ik. Dat was duidelijk neem ik aan

13 februari 2018 om 19:13

Was niet veel aan de hand, Mahi is een matennaaieren en wou Tommie gewoon een kaart aansmeren.

Helemaal mee eens. Er zijn steeds meer mietjes in het voetbal en in het dagelijks leven. Treirig, maar dit is niets nieuws

Dat doen ze overal hoor, niet alleen in de eredivisie

Grappig dat hij doet alsof het een schande is maar zelf juist een intens belachelijke schwalbe aan de wereld presenteerde. Hypocriet gezwam.

Als ik theater wil zien, ga ik wel naar het Nieuwe Luxor. Dit is maar op een manier op te lossen: door meer door te laten spelen heeft opzichtig vallen geen zin meer en worden spelers gestimuleerd door te spelen. Ja, je mist dan af en toe een overtreding, maar dat lijkt me voor het spel beter dan bij ieder wissewasje fluiten en spelers die theater maken daarmee te belonen.

Dat zie je in elke competitie terug. Daarin is Nederland geen uitzondering, maar is de Eredivisie ook zeker niet leidend.

Klopt. Komt ook door onze maatschappelijke betutteling, die je terugziet in de strenge arbitrage. Dat zo'n Ziyech vandaag ook een penalty krijgt... wat moet die Twente-speler doen, aan de kant gaan? Veel te gemakkelijk voor gefloten in dit geval. Zo'n opmerking van Luuk de Jong dit weekend, dat spelers beschermd moeten worden, kan ik ook niet plaatsen. Incasseren, accepteren en uitdelen. Niet zeiken. Anders beloon je de watjes. Dat jonge spitsje van Vitesse waar Jan-Arie van Heijden vandaag tegen tekeer ging ook... walgelijk wat een aansteller.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

46 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren