Veldwijk weigerde invalbeurt: ‘Dit gaan we bespreken met de directie’

Zondag, 11 februari 2018 om 19:38

FC Groningen bleef zondag op een doelpuntloos gelijkspel steken tegen ADO Den Haag (0-0) en Lars Veldwijk bleef negentig minuten op de bank zitten. Ernest Faber wilde de 26-jarige aanvaller in de slotfase laten invallen, maar de enkelvoudig international van Zuid-Afrika had daar volgens de trainer geen zin in.

Faber werd uitgefloten en uitgejouwd (‘Danny Buijs!’ en ‘Faber, rot op!’) en hoopte met Veldwijk nog wat teweeg te brengen, maar niet Veldwijk, maar Ajdin Hrustic viel na 84 minuten in voor Ritsu Doan. Een ‘onaangename verrassing’, vertelt de coach aan FOX Sports: “Het was de bedoeling dat Veldwijk erin kwam, maar Lars besloot om niet meer in te willen vallen. Dan moet je iemand anders brengen…”

Plus: 'Schaam je kapot'. Moet FC Groningen per direct afscheid nemen van Ernest Faber?

Geplaatst door voetbalzone op zondag 11 februari 2018

Faber zegt het incident maandag te bespreken met de directie en dat hij de reactie van de supporters ‘snapt’: “Want zij weten niet dat dit gebeurt. Als spelers niet meer willen, dan…” Hans Kraay jr.: “Dan moeten ze weg bij de club.” Faber: “Dat gaan we op een rustig moment bespreken. Of het nog leuk is om op deze manier door te gaan? Jazeker.”

“Er zijn veel spelers die heel graag willen. Er staat veel jong talent in dat hard werkt. Het was niet best, maar dat weten we zelf ook. Ze knokken en geven het maximale dat ze in zich hebben. Als er dan spelers zijn die niet meer willen knokken voor hun collega’s…” Op de vraag of Faber voortijdig opstapt, antwoordde hij: “Ik sta voor mijn spelers en de spelers willen met de staf door. We blijven voor elkaar knokken. Ik maak het af”


Poll

Moet FC Groningen Lars Veldwijk direct laten gaan?


Gerelateerd

56 reacties (laatste reactie door sirius)

Faber heeft geen grip meer op de spelersgroep. Spijkerman maar vervroegd naar Groningen.

11 februari 2018 om 19:45

Spijkerman wordt je niet vrolijk van tikkie breed tactiek.

Aan veldwijk hebben we toch niet veel dusja liever kwijt dan rijk. Gewoon hem een dikke boete geven voor werkverzuiming

Veldwijk samen met Faber tegelijkertijd ontslag. Beiden op grond van werkweigering

11 februari 2018 om 19:51

Spelers zullen niet worden ontslagen daar gaat je kapitaal. Gewoon in de zomer opnieuw beginnen en dan zonder de rotte appels. Faber is duidelijk niet de baas want selectie loopt al het hele jaar ruzie te maken.

11 februari 2018 om 19:56

Alsof Veldwijk die geflopt is bij Forest, Aalesunds, Kortrijk en nu FC Groningen zoveel kapitaal vertegenwoordigd of gaat opleveren.

Dit is gewoon werkweigering. Hij kan op staande voet ontslagen worden.

Veldwijk op staande voet ontslag geven. Kan hij mooi met zijn vriendin vloggen.

11 februari 2018 om 20:06

Haha ja en dan overspannen raken van filmpjes maken

11 februari 2018 om 23:46

Dan moet Groningen zijn contract 'afkopen' en dan is Lars Veldwijk transfervrij wat hem enigszins aantrekkelijk maakt voor andere clubs. In dat geval kost het Groningen dus geld en Veldwijk heb je er niet eens zozeer mee.

Gewoon een week salaris inhouden en hem op de tribune posteren. Dan straf je de speler en je beperkt de schade als club zijnde tot een minimum. Spelers moeten niet denken dat alles wat ze doen onbestraft blijft.

Zo'n matige speler en dan zoiets doen bij de eigen werkgever? Gewoon een week salaris inhouden. De voetballers van tegenwoordig zijn de binding met de realiteit volgens mij echt volledig kwijt. Op de tribune met dat soort jongens.

Volgens mij heeft Veldwijk Love voetbal op zijn vingers staan, voordeel voor hem is dat het een voetbal icoon is kan hij hem nog altijd aanpassen naar love $.

Schandalig dat je weigert in te vallen. Wie denkt hij wel niet dat hij is.

Wat een zooitje bij FC Groningen. In alle geledingen. Wanneer gaat iemand hier eens echt sturing aan geven? Boeit mij niet of het Nijland, Jans of Faber is. Maar het is gewoon een puinhoop.

Je kunt boos zijn op je trainer. Maar dit kan echt niet. Je laat je teamgenoten in de steek. Daarnaast is dit respectloos tegenover de club en toeschouwers!

11 februari 2018 om 20:04

Precies wat je zegt inderdaad. Kan me ook niet echt voorstellen dat de enige reden om niet in te vallen de weinige minuten zijn. Zal wel iets meer spelen (al is dat gissen natuurlijk). Dus dat je een statement wil maken naar een trainer is nog tot daar aan toe, maar je hebt ook je medespelers er mee, en de supporters.

11 februari 2018 om 21:37

Van wat ik hoorde is dat hij zo'n 40 minuten warm liep. Faber lijkt gewoon de pik op hem te hebben en 40 minuten warmlopen vind ik persoonlijk niet respectvol, voor welke speler dan ook

11 februari 2018 om 21:39

Neemt overigens niet weg dat Groningen z'n werkgever is en dat hij z'n taken uit moet voeren. Alleen om Faber nu bij te staan in deze kwestie gaat het mij iets te ver. Beide valt iets te verwijten

Gewoon met de hele selectie even op hem inbeuken in de kleedkamer en maandloon inhouden.....

Ik kan dit volledig begrijpen van Veldwijk. Laten we wel wezen; Faber is echt een verschikking als trainer. Heeft bij Groningen totaal geen grip op de spelersgroep en geeft geen speler echt vertrouwen. De selectie is elke week weer compleet anders, maar een paar spelers die echt vertrouwen krijgen.

Eerst haal je Veldwijk met het oog en de belofte dat hij wekelijks gaat spelen - dan ga je een spel spelen wat totaal niet bij hem past waardoor hij compleet niet tot zijn recht komt (want in potentie is het een hele goede spits). Dan haal je hem uit de basis voor Van Weert, die mintens net zo slecht speelt als Veldwijk en dan ook nog op de laatste dag van de transfermarkt hem aangeven dat hij weg mag gaan en daarna openlijk aan de schandpaal nagelen dat hij niet hard genoeg werkt en weg moet. Vind je het gek dat een speler dan weigert?

Zowel het bestuur als in Nijland, als Faber, zijn allebei totaal niet serieus meer te nemen.

11 februari 2018 om 20:00

Dit kan ik helemaal begrijpen?

Meneer presteert totaal niet en heeft kansen genoeg gekregen. Hij bakt er he-le-maal niks van. En dan krijgt hij de tijd om zich te laten zien en gaat hij weigeren. Deze jongen moet gewoon kei hard werken en zorgen dat hij is gaat presteren en alle kansen pakken die hij krijgt. Meteen op staande voet ontslaan.

Niemand is groter dan de club

11 februari 2018 om 20:12

Heeft hij genoeg kansen gekregen? Ik ben benieuwd waar je het over hebt want zoveel kans heeft hij niet gekregen.in de 886 dat hij dit seizoen op het veld heeft gestaan heeft hij amper een bal gekregen omdat het spel voor geen meter staat.

Don't get me wrong, werkweigering is niet goed en wellicht moet die ook meer werken - maar als je zo weinig vertrouwen van een trainer krijgt die je meerdere malen aan de schandpaal hangt kan ik best begrijpen dat je er klaar mee bent.

11 februari 2018 om 20:35

Beste Psv'er, laat ik voorop stellen dat werkweigering nooit goed is en ook niet goed te praten is, maar er speelt meer tussen Faber en Veldwijk dan jij denkt, Faber wilde Veldwijk op eigen houtje wegsturen tijdens de winterstop, de directie was het hier niet mee eens, en sinds die tijd laat Kutje Faber in woord en gebaar weten het gehad te hebben met veldwijk (ja zijn instelling kan veel beter) Maar dit is gewoon een persoonlijke vete en dat bedoeld men dat het een zooitje is met Faber aan het roer, die kan er echt helemaal geen kut van, dus daarom Faber rot op! Faber heeft Veldwijk amper kansen gegeven, en van Weert kan het niveau totaal niet aan.

11 februari 2018 om 20:03

Oh ja de mislukkeling van Forest, Aalesunds en Kortrijk heeft gelijk met zijn ene seizoen leuk voetbal in de Jupiler League om aan werkweigering te doen. Als die Veldwijk echt zo'n potentiele hele goede spits is, dan speelt ie Tom van Weert er gewoon uit. Veldwijk heeft gewoon een weggooi mentaliteit en is bij al zijn clubs niet bereid om zich terug te vechten voor speeltijd. Het enige waar ie scoort is in de kut van Monica Geuze. Oh ja en bij de Vrienden van Amstel Live in Ahoy de avond voordat FC Groningen tegen Heracles moet spelen. Dat ie ondanks dat laatste nog gewoon bij de selectie zit, dat is lachwekkend en dat kun je Faber aanrekenen.

11 februari 2018 om 20:14

Dat leuke seizoen van hem was vooral in de Eredivisie, bij Pec. Desondanks waren zijn twee seizoenen in de Jupiler league ook best goed inderdaad. Ook bij Aalesund was het best prima.

11 februari 2018 om 20:20

@fumping,

- Niemand wordt gehaald met de belofte dat hij wekelijks gaat spelen.
- Het spel hoeft niet te worden aangepast aan de manier van spelen die Veldwijk het beste ligt.
- Veldwijk is niet groter dan Van Weerd. Zij zijn beiden gewoon onderdeel van de selectie.
- Als Veldwijk te kennen is gegeven dat hij niet hard genoeg werkt, is dat voor Veldwijk een signaal om harder te gaan werken en geen onrecht dat hem is aangedaan.

WAT kan jij nou eigenlijk helemaal begrijpen dat werkweigering door Veldwijk rechtvaardigt?

11 februari 2018 om 20:25

Zoals ik hierboven al zei Orwell, ik kan begrijpen dat die het doet. Dat het niet goed is dat die het doet, sure. Om op je punten terug te komen;

- Je koopt een speler waarvan je precies weet hoe hij speelt en je gaat een systeem spelen dat daar totaal van afwijkt. Je hoeft je spel niet aan te passen op één speler inderdaad - maar niet zo gek dat hij dan niet goed presteert.
- Ik zeg ook niet van Veldwijk groter is dan van Weert, maar wel beter.

11 februari 2018 om 20:33

Dus nu ligt het aan het systeem dat hij zijn kansen verprutst of slecht speelt. Daar geloof ik niet zo in. In mijn ogen begint het met strijd en passie en alles willen geven en als Tom van Weert eerste spits is op dit moment bij Groningen dan weet je genoeg denk ik.

11 februari 2018 om 20:33

Dat hij niet gelukkig is met de huidige situatie, ok.
Maar dat rechtvaardigt toch geen werkweigering?

Ik begrijp het in elk geval niet en vind het zeer amateuristisch van Veldwijk.

11 februari 2018 om 20:43

Mee eens, Veldwijk mag dit niet doen, maar zoals hier boven al beschreven is het een persoonlijke vete tussen Faber en Veldwijk, en je kan nou niet zeggen dat Faber het goed gedaan heeft in de twee jaar dat hij het voor het zeggen heeft, dus alle ballen op Veldwijk vind ik dan ook grote onzin.faber is hier net zo schuldig aan..

11 februari 2018 om 23:41

Volgens mij vergeet je dat Veldwijk wel gewoon een mooi salaris op zijn rekening gestort krijgt. Als jij een verschrikking van een baas hebt en je komt even een dag niet op jouw werk, ben je gewoon jouw baan kwijt. Dit soort acties moeten consequenties hebben, anders laat je als club compleet over je heen lopen door een uiterst matige speler.

11 februari 2018 om 20:45

je kan wel politiek correct lullen , maar vul je dan ook even de gaten in de begroting?

Wat denkt meneertje wel niet? Dat hij ronaldo is ofzo? Doe normaal man, je presteert totaal niet en dan moet je blij zijn dat je nog even mag voetballen. Arrogant ventje

Groningen heeft wel talenten, hebben eigenlijk 2-3 degelijke spelers nodig die het niveau onhoog trekken... zodat reis, doan etc in de schaduw kunnen ontwikkelen.

11 februari 2018 om 23:43

Maar dat geldt eigenlijk voor elke club in het rechter rijtje. Het probleem is dat Groningen nou niet bepaald veel te besteden heeft en dan zijn degelijke spelers lastig te krijgen.

Wie denkt die Veldwijk dat-ie is dan? Clubnomade met een doelpuntenrapport van een een gemiddelde verdedigende middenvelder. Mag blij zijn dat FC Groningen hem überhaupt oppikte! Als je als team zo in nood zit en deze flapdrol wil niet invallen, zou ik klaar met hem zijn. Direct terugzetten naar het tweede elftal en ook niet meer opstellen.

Lijkt mij verstandig als men ook het verhaal van Lars veldwijk aanhoord zeg niet dat ik duit goedkeur maar hij zal daar wel een reden voor hebben blijkbaar maar als men alleen verkoopt en niets nieuws koopt ga je onheil op je hals halen

Speelt toch nooit. Alleen maar negatieve invloed op team. Geen club die hier nog n transfersom voor betaalt. Als t juridisch mogelijk is: ontslaan! Scheelt weer centen

11 februari 2018 om 21:49

Hele jaar door al zeer negatieve invloed, ook met het besmeuren van een teamgenoot in de media door continu negatieve verhalen over die persoon aan de media te lekken na een opmerkinkje wat hem niet beviel. Is een splijtzwam in de groep, naar karakter.

Faber heeft gewoon een bloedhekel aan Veldwijk. Het is gewoon belachelijk om Veldwijk 40 minuten te laten warmlopen. Ik snap hem wel en Faber maar huilie huilie doen.

11 februari 2018 om 20:59

Is dat zo? 40 minuten warmgelopen? Dan zou ik mijn mening ook bijstellen en geef ik hem gevoelsmatig nog gelijk ook.

11 februari 2018 om 21:07

Ja, ik was zelf aanwezig,de tweede helft begon en Veldwijk was al aan het warmlopen.

11 februari 2018 om 21:11

Goeie genade, dan is zo’n Faber toch ook niet goed wijs zeg

Belachelijke instelling van Lars. (ookal zou ik hem verder best terug willen zien in Zwolle echt een speler die we missen)

Zelfde verhaal al eerder bij Zwolle. Werd toen samen met Becker uit de selectie gezet omdat ze te weinig inzet toonden. Mochten toen, ik meen uit bij Heerenveen, allebei warmlopen in de tweede helft. Becker viel uiteindelijk in, Veldwijk mocht weer gaan zitten omdat hij 0,0 inzet toonde bij het warmlopen. Zeker in de situatie waar Groningen moet het zijn 'graag of niet' jongens die niet willen heb je niks aan.

Veldwijk heeft zijn focus niet meer geheel op het voetbal en dat zie je ook aan hoe die over het veld loopt, hij lijkt ietwat te zwaar en ondanks dat die het totaal niet kan vinden met Faber onderstreept hij hiermee wel waarom Faber hem niet meer moet.

Vond hem bij PEC een verademing, werkte hard, scoorde belangrijke doelpunten en was daarnaast ook gewoon een leuke persoonlijkheid om te zien voor de camera. Nu is het een beetje een arrogant typetje geworden, of dat te maken heeft met de nieuwe wereld waarin hij zich bevind dat laat ik in het midden en daar weet ik niet genoeg van.

Maar ik vind wel ook al heb je nog zo'n bloedhekel aan die trainer, als je in moet vallen dan val je in, die supporters hebben daar gewoon voor betaald ook en door hun kan hij het leven lijden dat hij doet, het is minachting vooral naar je supporters om je club zo in de steek te laten door te weigeren om in te vallen.

Zo'n actief is natuurlijk ontzettend onprofessioneel, maar het geeft wel aan dat Faber totaal het gezag kwijt is. Dat is ook niet meer terug te winnen. Die kan beter vanavond weg dan morgen.

Lars Veldwijk zou ik altijd opstellen .............in het tweede elftal dan!
Hij mag ze handen dichtknijpen dat ie een wereld salaris verdiend bij Fcg.

Hebben Nijland en Jans goed gezien om hem te halen ..........onbegrijpelijk weggegooid geld!
Zou Ted va Leeuwen halen ....

Ik ben ooit weggelopen voor de wedstrijd omdat ik wissel zat in de zaterdag 2e klasser e n kon gelijk wegblijven.. 2e kans zat er niet meer in.. laat staan dit zo publiekelijk doen dan verwacht je toch wel dat de club hier iets aan doet...

Veldwijk gedraagt zich als een verwend nest, samen met die aandachtsgeile vriendin van 'm. Eerst een heel mediacircus ervan maken met dat akkefietje met die marokkaan, en overal lopen lekken naar de media, en nu weigeren in te vallen. Een heel vervelend mannetje. Maarja, het is geen Marokkaan, dus 'ligt niet aan de cultuur' dus komt hij ermee weg in de media.

Een karaktertrekje waar deze meneer Veldwijk vaker last van heeft gehad. Bij PEC liet hij geregeld de kantjes er vanaf lopen en vanwege deze houding liet Jans hem op de bank tegen FC Groningen. Als hij zich eens manifesteerde als een volwassen man dan was hij voor veel ploegen in de eredivisie een meerwaarde geweest. Helaas heeft hij een kronkel in zijn hoofd waar je rekening mee moet houden als je hem binnenhaalt.

Hoewel ik wel heb vernomen dat Faber hem 40 minuten liet warmlopen voor 5 minuten voetbal. Dan heb je als trainer ook weinig begrip voor je speler.

van mij mag veldwijk naar pec komen,een beetje lui was hij ook al in dat seizoen van pec,maar hij scoorde er ook lustig op los,bij groningen speelt er wat anders

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

8 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren