Groningen-supporters scanderen ‘Faber rot op’ na nieuwe domper

Zondag, 11 februari 2018 om 18:36

FC Groningen en ADO Den Haag zijn zondag niet verder gekomen dan een doelpuntloze remise. De ploeg van Ernest Faber maakte weinig indruk voor eigen publiek en kwam in de slotfase nog enkele keren goed weg, toen ADO goede kansen kreeg om de score te openen. De Hagenaars stijgen dankzij het punt naar de achtste plek in de Eredivisie, ten koste van sc Heerenveen. Het thuispubliek was duidelijk ontevreden en scandeerde 'Faber rot op' in de slotfase van het duel.

Groningen was nog niet meteen wakker, maar Sergio Padt wel. De keeper leverde al na twee minuten een fantastische reflex op een inzet van Björn Johnsen, waardoor het 0-0 bleef. Zes minuten later zorgde Ritsu Doan voor het eerste gevaar van de thuisploeg. Na een goede combinatie met Tom van Weert en Mimoun Mahi belandde het schot van de Japanner in de handen van keeper Robert Zwinkels. Even daarna werd een kopbal van Tom van de Looi van de lijn gehaald.

De meeste kansen waren het gevolg van standaardsituaties. Goed uitgespeelde aanvallen waren er weinig, maar zes minuten voor rust had Van Weert uit zo'n mogelijkheid wel kunnen scoren. Deyovaisio Zeefuik won op kracht een duel, waarna de bal terechtkwam bij Mahi. Die vond Van Weert, maar de aanvaller schoot op de uitgekomen Zwinkels. Even later mocht Groningen opgelucht ademhalen, toen Shaquille Pinas aan de overzijde op de lat kopte uit een corner.

Het lukte beide ploegen niet om aanvallend een vuist te maken in de tweede helft. Nasser El Khayati probeerde het halverwege de tweede helft vanuit een gunstige positie, maar zijn vrije trap vloog een meter of twee over. Dertien minuten voor tijd kreeg invaller Kasper Larsen echter de grootste kans tot dan toe. Uit een corner kon hij van dichtbij binnenkoppen, maar met een reflex voorkwam Zwinkels ternauwernood het openingsdoelpunt.

Aan de overzijde redde Padt met zijn voet op een schot van Johnsen en met zijn lichaam op een poging van Sheraldo Becker. In de rebound was El Khayati evenmin trefzeker. Het duel kwam tot ontbranding en beide ploegen zochten naar het openingsdoelpunt. Toch bleef het voetbal slordig. ADO maakte in de slotfase het meest aanspraak op de eerste treffer. Het bleef desondanks bij 0-0. Groningen wist voor de vijfde keer op rij niet te winnen in de competitie.


Poll

Verdiende een van beide ploegen meer?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door timmatavz7)

Wat ontzettend droevig weer, hele Groningen selectie (met uitzondering van Padt) ondermaats. Ik zie dit Groningen nog weleens degraderen, 90 minuten van mn dag verspild

11 februari 2018 om 18:42

Zeker niet ondenkbaar. Een godswonder dat we niet onder de streep staan.

11 februari 2018 om 18:43

Ik voel met je mee. Deze wedstrijd ging helemaal nergens over. Beide kunnen ook gewoon niet beter volgens mij.

11 februari 2018 om 18:51

Passie tonen kan op zijn minst, hoef je niet goed voor te kunnen voetballen en levert in deze competitie genoeg punten op om je veilig te spelen.

11 februari 2018 om 18:56

Zijn er uberhaupt nog goede wedstrijden in de competitie.
Echt veel slecht voetbal gezien dit weekend.

11 februari 2018 om 19:07

Goed weet ik niet, maar de Vitesse - Feyenoord was een uiterst vermakelijke wedstrijd vond ik zelf

11 februari 2018 om 21:35

Vermakelijk ja, maar om Feyenoord zo te zien tobben doet de competitie natuurlijk niet veel goeds.

Nou opsodemieteren en snel ook. Gadverdamme wat een wanvertoning weer. Geen goed woord voor over.

Wat was dit een slechte wedstrijd zeg. Ongekend.

Ik heb te doen met de Groningen fans.

Dit mag je niet alleen op het conto van Faber schrijven. Jarenlang miskleunen en op het transfergebied ga je nu voelen. Nijland is verantwoordelijk!!

11 februari 2018 om 18:51

Deels eens. Als ik zie dat VVV en Excelsior bijvoorbeeld beter presteren, kun je het niet volledig afschrijven op de slechte spelers. Ja, onze selectie is erg matig. Maar Faber haalt daar ook nog eens het minimale uit.

Wat een lamlendigheid! Geen idee wat er nu moet gebeuren, duidelijk dat een schokeffect erg nodig is nu. Maar ik kan me niet voorstellen dat Buijs nu al in wil stappen. Jans zou een ideale tussenoplossing zijn, maar dat zou zijn geloofwaardigheid wel ernstig schade doen.

En het wordt leger en leger in het stadion,wat een dramatische ploeg is dit Groningen,enige lichtpuntjes Zeefuik,Padt.

Jammer! Hoop dat ADO de play-offs haalt en zo de groepsfase van de Europa League in komt. Heb al een tijdje het gevoel dat dit ADO, met een paar spelers erbij best kan overwinteren in Europa !

11 februari 2018 om 19:07

Laat je niet misleiden door je gevoel maat.

11 februari 2018 om 19:07

Nou, dan mag je snel wakker worden. Het lukt Nederlandse clubs zelden om te overwinteren. Waarom zou het ADO dan in godsnaam lukken? Als ik ze vandaag ook zag spelen zie ik geen enkele mogelijkheid op plaatsing voor de EL laat staan overwinteren.

11 februari 2018 om 19:12

Rustig aan Tim, denk dat FC Urecht, Feyenoord, Ajax, PSV, AZ en Vitesse nog best wat kunnen klaarspelen in Europa. Moet de loting wel wat beter zijn dan wat normaal Nederlandse clubs loten. Zitten toch vaak in een lastige poule. Maar nu we gedegradeerd zijn is dat misschien wel wat gunstiger om de hoofdtoernooien te bereiken.

11 februari 2018 om 19:20

Utrecht was er dicht bij tegen Zenit, tot dat er ten onrechte een doelpunt van van der Streek werdt afgekeurd

11 februari 2018 om 19:28

Nederlandse clubs overwinteren toch zelden in de laatste 5 jaar, of wou je dat ontkennen?

11 februari 2018 om 19:31

De enigste met een geplaatste status van de subtoppers in Nederland is AZ(of ik kan me gaan vergissen wie er nog meer een geplaatste status heeft)

11 februari 2018 om 23:09

Vitesse komend seizoen in principe ook (in de 2e ronde).

12 februari 2018 om 18:02

Maar waarom hebben we een ongeplaatste status? Omdat we al jaren niks presteren in Europa. Jij draait het nu om, door te zeggen dat we slecht presteren vanwege de ongeplaatste status. Maar het is natuurlijk begonnen door slecht presteren, waardoor we die ongeplaatste status hebben gekregen. Ik denk dat we op dit moment ook zeker niet in aanmerking komen voor meer teams met een geplaatste status, omdat er teams in de EL spelen die vele malen beter materiaal hebben als wij. Neemt niet weg dat het inderdaad jammer is van die ongeplaatste status, maar daar hebben de clubs het veelal zelf naar gemaakt.

11 februari 2018 om 23:08

ADO Europa in en zelfs overwinteren? Laat me niet lachen! Dat redden betere clubs als Vitesse en AZ niet eens...

13 februari 2018 om 19:03

Zo geweldig is Vitesse niet en ze zijn ook heel wisselvallig. Heel de Ereďivisie stelt eigenlijk geen ene ruk voor.

13 februari 2018 om 20:26

Ik zeg niet dat Vitesse geweldig is, maar Europees zullen die zeker wat meer laten zien dan ADO.

13 februari 2018 om 19:02

Play offs kunnen ze zeker halen en wie weet straks met Kishna er weer bij wat er allemaal niet mogelijk is. Den Haag heeft een prima dat voor elkaar door het vuur gaat en dat is de spirit.

Ik begrijp dat Veldwijk een Vermeertje heeft gedaan vanmiddag en weigerde in te vallen.. Sabotage van binnenuit het gaat er steeds slechter uitzien in Groningen.

11 februari 2018 om 19:31

Schandalig! De beste man laat niets zien en nu dit soort grappen? Het zit ons dit seizoen ook niet mee.. Al dat gezeik met spelers niet normaal.

Faber had allang weg gemoeten maar dan nog iets hoeveel kansen heeft die van weert wel niet gemist en mahi hoeveel balverlies wil je hebben bacuna laat met zijn invalbeurt zien dat die er ook niet in hoort vd looi speelde ook niet goed maar dat vergeef ik hem en gelukkig hebben we sergio padt anders waren we allang een degradatiekandidaat

Oké, de selectie is niet al te best.

Maar deze trainer haalt er ook totaal niets uit. Voor Groningen is het deze competitie uitzingen, terwijl ze eigenlijk vorig jaar al afscheid hadden moeten nemen van Faber. Fans komen wel laat in actie zeg tegen Mr. Nobody....

Sinds het vertrek van Jans heeft Groningen ook wel patent op het aantrekken van zoutzakken. Van de Looi vond ik al een lulletje en ook deze Faber vind ik een dertien-uit-een-dozijn-trainer zoals daar meer van rondlopen. Ook opvallend dat de club bijna nooit kiest voor een trainer die al een wat langere ervaring heeft op het hoogste niveau. Je kunt je afvragen of dat hoort bij het ambitieniveau dat FC Groningen zou moeten hebben, zoals dat ook geldt voor haar armoedige selectie.

Het lijkt erop dat FC Groningen de vertrekken van Ron Jans, Henk Veltmate en Grads Fueller nooit goed heeft kunnen verwerken. Had de club er vroeger een oogje voor om na Nevland in Suarez, Berg, Stenman, Granqvist, Lindgren en Sankoh buitengewoon goede spelers te halen, nu trekt het vooral materiaal voor het rechterrijtje aan en dat is precies waar de club zich nu bevindt. Terwijl FC Groningen zou moeten concurreren met FC Utrecht, AZ, Vitesse en SC Heerenveen wie de koning van de subtop is. Maar die zetten toch een stuk aantrekkelijkere hoeveelheid spelers op de mat. En begin niet over sponsorinkomsten, want Groningen is een grote stad met een bijzonder groot achterland (in stad en provincie en bijna de hele provincie Drenthe erbij) en kleinere steden als Alkmaar en Heerenveen redden zich ook uitstekend.

Nu lees ik dat Danny Buijs de verlosser moet gaan worden met Henny Spijkerman aan zijn zijde. Maar waarom nu weer zo'n beginnende trainer uit de hoofdklasse dan? Ik zou eerst eens polsen wat er qua ervaring beschikbaar en niet onwelwillend is. Gertjan Verbeek leek me perfect voor Groningen, maar die is bezet. Maar nodig anders Fred Rutten eens uit. Wie weet heeft Frank de Boer wel trek in een rehabilitatie in de Groningse luwte. Wil Erwin Koeman zijn oude club niet helpen nu zijn broer zich zonder hem op Oranje stort? En Henk Fräser lijkt Vitesse ook te verlaten na dit seizoen...

Maakt niet uit welke trainer er komt.
Er is een onevenwichtige selectie!
Etienne Reijnen, memesevic, Larsen , Ten Wierik, allen centrum verdedigers. Al deze 4 centrum verdedigers hebben allemaal 1 ding gemeen ............ze zijn niet supersnel.........lekker gescout dus!
1 rechts back (zeefuik)en 1 links back(warmerdam) lekker veel ervaring en een back up is er niet!

Dan het middenveld: Van Nieff, Bacuna, Ruben Jenssen, Reis Van der Looi, allen min of meer verdedigende middenvelders......maw wederom lekker gescout!
Dorst diepgaande middenvelder maar die speelt al tijden zonder zelfvertrouwen!
Doan is een leuke voetballer maar 19 en moet wennen aan spelstijl omgeving enz.....

Voorroede: van Weert (leuke spits......voor Excelsior!!)
Veldwijk tja die vind zich zelf heel goed ......bijna overal mislukt (maar dat lag niet aan hem)
Mahi voor FCG een topper

Tja is dit FCG nou goed genoeg voor het linker rijtje? Lijkt mij niet 2018 nog geen 1 wedstrijd gewonnen ze mogen blij zijn dat ze niet degraderen maar ze hebben een matige selectie waar voor Faber geen eer mee te behalen is!

ADO had deze wedstrijd gewoon zakelijk moeten winnen en hebben dit gelijkspel aan zichzelf te wijten. Als er iets meer geloof was had ADO hier met 0-2 moeten Kunnen winnen, want Groningen was rijp voor de slachtbank! Al met al weer een puntje erbij en de play offs zijn zeker haalbaar voor Den Haag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Excelsior40-15
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Sergio PadtKeeper10
Todd KaneVerdediger10
Mike te WierikVerdediger10
Django WarmerdamVerdediger10
Kasper LarsenVerdediger10
Etiënne ReijnenVerdediger10
Juninho BacunaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

13 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2016-2018 FC Groningen
2015-2016 NEC
2012-2015 PSV
2010-2012 FC Eindhoven
Laatste voetbalnieuws

PSV doet zaken met Ajax: ‘Dit is een grote stap in mijn carrière’

PSV neemt Olivér Horváth over van Ajax, zo meldt de Eindhovense club vrijdag. De achttienjarige aanvaller heeft zich voor een seizoen verbonden. “Dit is een grote stap in mijn carrière en...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren