Huntelaar: ‘Wij vinden het het leukst als iedereen gewoon blijft zitten’

Zondag, 11 februari 2018 om 18:20

Ajax hield zondagmiddag de achterstand op koploper PSV beperkt tot zeven punten, maar eenvoudig ging het niet voor de Amsterdammers. Een rake strafschop van Lasse Schöne leverde uiteindelijk een 2-1 overwinning op en Klaas-Jan Huntelaar had moeite om zich te laten gelden tegen de verdedigend opererende Tukkers.

“Het was heel veel werken, veel terug ook. Ze stonden met veel mensen achterin, dus de ballen die je krijgt, moet je goed verwerken. Ik denk dat ik iets van twintig ballen heb gehad, dat is nog best wel redelijk als er zoveel mensen staan”, blikt hij terug in gesprek met AT5. Huntelaar zag dat zijn ploeg na een goede openingsfase in begon te zakken, waar FC Twente juist weer van wist te profiteren.

De spits vindt het echter normaal dat Ajax de druk niet op de ketel wist te houden: “Dan moet je zorgen dat je compact staat. Je kunt niet negentig minuten vol gas gaan, want dan krijg je uiteindelijk gaten achterin”, gaat Huntelaar, die constateert dat FC Twente soms met zes spelers op rij stond te verdedigen, verder: “Ze kwamen echt om er misschien een gelijkspel uit te slepen.”

Het laatste fluitsignaal van Serdar Gözübüyük werd door veel fans in de Johan Cruijff ArenA niet meer bewust meegemaakt: “Er zijn altijd mensen die eerder weggaan. Iedereen heeft zijn eigen keuze daarin, maar wij vinden het het leukst als iedereen gewoon in het stadion blijft zitten”, legt Huntelaar uit. De routinier hoopt dat er nog een landstitel in zit voor Ajax: “Ik hoop dat PSV nog wel wat punten gaat morsen voordat wij tegen ze moeten. Dan kunnen wij de druk erop zetten.”


Poll

Denk jij dat Ajax PSV nog gaat achterhalen?


Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door dvs33fan)

Tja Klaas-Jan, als Ajax een spectaculaire wedstrijd op de mat legt, dan blijven er ook meer zitten. Dit was gewoon slaapverwekkend en matig. Maar ben het verder wel met hem eens, steun je club, juist ook als het wat minder gaat en ga niet fluiten of eerder weg. Dat werkt zeker niet motiverend.

11 februari 2018 om 18:32

Ook dan gaan er mensen eerder weg, zodat ze niet zo lang met de auto hoeven te wachten om het parkeerterrein of -garage te verlaten. Ga dan met het OV, denk ik dan. Stuk gezelliger en je kan een biertje drinken. Kan me niet voorstellen dat dat voor al die mensen niet mogelijk is.

11 februari 2018 om 18:58

Naast mij in de Arena zit een man uit Sneek, doet er met het ov zo een 3 uur over. Terwijl het met de auto ongeveer 1 uur en 20 minuten is.

11 februari 2018 om 21:42

Support your local football team. Dan kun je op de fiets

11 februari 2018 om 22:02

Omdat ? Slaat toch nergens op waarom zou je voor je lokale team moeten zijn ??? Ajax heeft over de gehele wereld supporters 🙈mijn buurman is zelfs voor Feijenoord maar daar kan hij ook niks aan doen. Je bent supporter omdat je het beleid van die club goed vind of de manier van spelen etc etc niet omdat ze toevallig bij jou om de hoek spelen

11 februari 2018 om 22:16

Tuurlijk wel. Ik moet er niet aan denken om als Nijmegenaar voor een Ajax of psv te zijn. Puur successupportergedrag.

11 februari 2018 om 23:36

Inderdaad. Het is heel makkelijk om supporter te zijn van een club die vaak wint.

12 februari 2018 om 02:54

Misschien komt hij uit Amsterdam en woont nu in Sneek, of heeft hij er lange tijd gewoond Jij weet verder niets van deze man af dus beetje voorbarige reactie....

12 februari 2018 om 08:50

Het is algemeen bekend dat, zeker bij ajax, de meeste mensen op de tribune geen locals zijn. Dus die 'voorbarige' reactie durf ik wel te plaatsen

Na zon zaadpot heb je geen zin om ook nog in de file terecht te komen! Beetje begrip zou leuk zijn Klaas Jan!

11 februari 2018 om 18:39

De eerste helft was anders prima! Daarbij: support je club, of blijf helemaal thuis!

11 februari 2018 om 18:56

Wat een onzin. Je komt om je club te supporten van de eerste tot laatste minuut. Wil je dat niet, zorg dan dat Ajacieden die dat wel willen je kaart kunnen hebben. Echt belachelijk. Wordt bij ons in het vak ook regelmatig geroepen: laat je club maar in de steek!

11 februari 2018 om 19:40

Blijf dan lekker thuis volgende keer! Prima pot trouwens, alleen de eindpass was lastig te vinden. Twente heeft geen moment controle gehad.

11 februari 2018 om 20:09

Blijf lekker thuis zitten dan.
Kan je daar mopperen over alles.
Als ze heel goed spelen kan jij vast nog wel iets negatiefs bedenken.

11 februari 2018 om 20:30

Eens Samson! En voor de reacties onder jou: het gaat jullie volgens mij geen moer aan wanneer iemand anders ervoor kiest om het stadion te verlaten. Om daar ook nog eens aan te ontlenen in hoeverre je een ajacied bent is helemaal lachwekkend.

11 februari 2018 om 21:40

Zeker wel, want andere mensen hebben last van het feit dat mensen weggaan.

11 februari 2018 om 21:38

Begrip! Die mensen die eerder weggaan moeten eens wat meer begrip opbrengen voor de mensen die wel tot het einde willen blijven. Ik mis elke wedstrijd gedeeltes doordat mensen te laat zijn, 5 minuten voor de rust weglopen, vervolgens te laat terugkomen en dan ook nog eens eerder weggaan. Deze mensen mogen van mij altijd wegblijven.

11 februari 2018 om 22:03

Supporter ben je niet voor even maar Voor het leven 😉hoort dus ook filetijd bij

Ik begrijp wat hij bedoelt maar ben blij dat ik vandaag griep had en kon blijven zitten: lekker thuis op de bank.

11 februari 2018 om 20:20

Man man, het is niet dat de toescouwers gratis naar zo'n wedstrijd mogen. Ze betalen ervoor, ze hebben alle recht om het stadion eerder te verlaten als ze het niet meer leuk vinden.

Dat eerder weggaan van mensen bij Ajax hoor je vaker, maar ik sprak laatst iemand en die zei dat het ook wel ontzettend lang duurt voordat je eenmaal weer richting huis kunt gaan. Helemaal met de auto omdat het vaak in het begin helemaal vastzit. Alsnog op zich geen reden om het stadion te verlaten terwijl het maar 2-1 staat natuurlijk, maar het is wel een verklaring. Weet overigens niet in hoeverre dit meespeelt, ben zelf nog nooit in de Arena geweest.

11 februari 2018 om 18:31

Ook als je het ov pakt. Zeker de bus, dan heb je vaak gewoon dat je de 1e paar bussen moet missen en uiteindelijk eindigt in een overvolle bus

11 februari 2018 om 18:37

Komt dat doordat het niet goed geregeld is of is er gewoon niks aan te doen? Misschien extra bussen inzetten oid? Wel echt zonde van de beleving in de laatste minuten als daardoor mensen 5-10 minuten eerder weggaan.

11 februari 2018 om 18:50

Ik blijf altijd juist wat langer in het stadion/wacht tot de spelers hun ronde gedaan hebben. Vervolgens drinken we na de wedstrijd nog wat buiten de Arena.. Ik heb nooit problemen... Ik begrijp ook niet dat je naar een wedstrijd gaat om je een kwartier voor het einde al druk te maken over het weggaan en besluit om eerder weg te gaan...

11 februari 2018 om 18:52

Maar jij komt (vermoedelijk) uit Amsterdam of dichtbij neem ik aan? Ajax trekt natuurlijk het meest van alle clubs supporters uit het hele land. Die hebben niet altijd de luxe om nog even te blijven plakken want die moeten weer naar Overijssel/brabant/groningen etc.

11 februari 2018 om 18:58

Worden extra bussen ingezet, maar niet genoeg. Gaan honderden zo niet duizenden met dezelfde lijn weg. Overigens ben ik 1 keer eerder weggegaan omdat degene met wie ik was echt weg moest, en dat scheelde wel een hoop tijd. Desondanks blijf ik anders gewoon tot na de ereronde

11 februari 2018 om 19:00

De infrastructuur rondom de Arena is wel echt matig inderdaad. Als je de pech hebt dat in de Ziggo Dome en/of HMH ook iets te doen is, is het met de auto echt een grote ramp. Ik vind dit zelf geen reden om voor het fluitsignaal weg te gaan (zeker niet bij 1 goal verschil) maar het is inderdaad wel een verklaring ja. Zeker omdat er standaard veel mensen in de Arena zitten die nog een heel eind moeten rijden naar huis.

12 februari 2018 om 00:27

Ik kom uit de buurt van Den Haag.. Met het OV ook minimaal 1 uur reistijd. En stel dat anderen 2 uur reistijd hebben, dan nog kan je na de wedstrijd gewoon rustig even wat drinken of eten.. Het is weekend en je bent echt wel op een normaal tijdstip thuis..

12 februari 2018 om 01:20

Ah oke, dat is ook wel een stuk nog idd. Tja ik weet het niet, de 1 heeft misschien andere verplichtingen en een ander heeft een gezin thuis (ik noem maar wat). Als het puur en alleen is omdat je dan een uurtje eerder thuis op de bank kunt ploffen is het inderdaad wel jammer.

11 februari 2018 om 18:44

Niet alleen bij Ajax gaan mensen eerder weg.
Ook bij alle andere clubs gebeurd dat.

11 februari 2018 om 18:50

Klopt, maar bij Ajax is het (terecht of niet terecht) een terugkerend item. En toevallig had ik het er dus afgelopen week nog met iemand over die er regelmatig komt, vandaar.

11 februari 2018 om 18:49

Ik kom uit den bosch, en als je niet iets eerder weggaat kan je reis gerust 2 uur duren ipv 1 uur

11 februari 2018 om 19:44

Gewoon na het laatste fluitsignaal weg dan ben je binnen t uur in den bosch makkelijk.

11 februari 2018 om 19:55

Hij zegt dus net dat dat niet het geval is..

11 februari 2018 om 22:05

Als je na de wedstrijd nog ff een biertje na doet doe je er een uur en kwartier over 😉

11 februari 2018 om 21:45

De infrastructuur rondom de arena is perfect. Ja je kunt heel even vast staan, maar echt maar heel even. Dus dat is geen goede reden.

11 februari 2018 om 22:27

Ha, na Ajax- Nice stonden wij 50 minuten in de file in de parkeergarage. En toen konden we pas naar buiten.

12 februari 2018 om 00:21

Perfect? Komop, je kan veel beweren maar de infrastructuur daar is verre van perfect. Ik moet zelf richting het zuiden (A2 ri. Utrecht) als ik van de Arena af kom en (afhankelijk van waar je geparkeerd staat) kan je echt af en toe wel een flink tijdje vast staan, maar normaliter kan ik me er niet echt aan storen. Extreem gevalletje meegemaakt met Rostov thuis voor de CL kwalificatie vorig jaar was nog wel toppunt. Toen had ik wegens extreme files op de heenweg (lees: een uur stilstaan op de afrit bij de Arena zelf) bijna de aftrap gemist. We moesten een minuut of 15 lopen van het stadion omdat we op een bedrijventerrein moesten parkeren ook nog namelijk, denk dat er toen ook nog een of ander evenement ergens anders aan de gang was ofzo. Op de terugweg hebben we er toen 80 minuten over gedaan om überhaupt op de snelweg te geraken, dat noem ik geen perfecte infrastructuur hoor haha!

11 februari 2018 om 22:57

@Skede ik ga zelf meestal in de blessuretijd naar beneden en meestal ben ik net in de ring met het fluitsingaal. Doe ik dat niet dan ga ik als 1 van de laatste naar buiten. Omdat alles via mijn uitgang er uit moet. Komt nog eens bij dat het ook helemaal aan de wedstrijd ligt of ik vast ga lopen of niet.

Ik snap het wel dat mensen weggaan voor het fluitsignaal. Ik zou het als voetbalfan nooit doen omdat ik geniet van elke minuut die ik in een stadion zit. Voor mensen die het gewoon als uitstapje zien is de keuze meer voor de hand liggend. Als het een beetje meezit ben je gewoon een uur eerder thuis. Dat is opzich wel de moeite waard. Bij een spannende wedstrijd die 2-1 is snap ik het alleen nog niet helemaal. Dan wil je toch zien hoe het afloopt.

90 minuten volgas wordt ook niet gevraagd, maar langer dan 15 a 20 minuten zouden we wel mogen verwachten..

Maar die zijn er voor de wedstrijd ook al. Kunnen die seizoenskaarthouders die niet komen, hun kaart niet op een platform aanbieden?

11 februari 2018 om 23:33

Ja dat kan wel, maar de meesten zijn zo lapzwanzerig om dit niet te doen. Zitten bij Ajax op de lange zijde ook veel mensen met een kaart via het werk. M'n oom had er 1 omdat ie manager was bij aegon, kon dan extra kaarten vragen om zakenrelaties mee te nemen. Maar als zulke mensen die geen binding met de club hebben niet gaan, dan hebben ze meestal niet de behoefte om de kleine moeite te doen die het kost om je kaart aan te bieden. Ik ging nog wel eens op de kaart van m'n oom, maar voor zover ik weet gaf ie hem nooit aan een ander en ging ie zelf hooguit 4 wedstrijden in een jaar ofzoiets. Ik vind het ook frustrerend om die lege plekken allemaal te zien, maar dat is de keuze die Ajax gemaakt heeft door ivm het financiële plaatje veel kaarten te vergeven aan grote sponsoren. Wel begrijpelijk voor een internationaal kleine club, dan wil je elk centje wat je kan binnenharken ook pakken. Het komt de sfeer in het stadion alleen niet ten goede, net als alle dagjesmensen die geen echte binding hebben. Maar ach we maken het in Nederland ook wel te groot, elke keer dat gezeik over lege tribunes of dat dit publiek wel goed is en dat publiek niet. Als iedereen op zijn manier van z'n club kan genieten, wat is dan het probleem? Bij Vitesse topics lees je ook dat eindeloze gezeik over lege tribunes.

Tja, als de spelers maar een kwartiertje willen werken is het logisch dat een deel van het publiek er na een minuut of 85 de brui aan geeft. Ik krijg steeds groter respect voor supporters/toeschouwers die de gang naar de Arena maken voor een kwartier tot hooguit een halfuur vermaak. En er ook nog een behoorlijk bedrag voor moeten neertellen. Nee, PSV is al tijden niet om aan te zien maar datzelfde geldt ook al een lange tijd voor Ajax.

Heb het vermoeden dat de meeste mensen hier met de meeste kritiek zelf niet vaak in het stadion zitten. Heb al jaren een seizoenskaart en ben.misschien drie keer eerder weggegaan. Met redenen. Net zo goed als dat ik niet altijd alle 18 thuiswedstrijden in een seizoen red... Ben.ik dan een mindere supporter, wat een.onzin... Net zo goed als dat niet iedere supporter een seizoenskaart kan hebben, zijn dat dan ook mindere supporters?

Ik snap dat voortijdig vertrekken nooit. Je wil toch zoveel mogelijk voetbal zien lijkt me, daar kom je toch voor? Als je dan een keer een uurtje later thuis bent, soit. En dan is de Arena nog logistiek het meest gunstige stadion van Nederland denk ik.

11 februari 2018 om 22:22

Qua parkeren (en het verlaten van de garage) is het wel redelijk drama, dacht ik

Helaas voor Huntelaar. Psv gaat de punten cadeau krijgen in de kuip. De competitie is klaar voor feyenoord. En heel rotterdam wil dat ajax geen kampioen wordt

12 februari 2018 om 00:28

Feyenoord zal het echt niet laten lopen omdat ze niet willen dat Ajax kampioen wordt hoor. Misschien dat een deel van de supporters er zo over denkt maar de spelers/staff uiteraard niet. Zij willen die 3e plek ook gewoon halen en ze hebben alle punten die ze kunnen halen nodig om AZ nog in te halen. Nadeel (vanuit Ajax' oogpunt) is wel dat Feyenoord enkele dagen later de halve finale tegen Willem II speelt, iedere speler met lichte pijntjes etc. zal dus wel op de bank blijven waarschijnlijk en daarom bestaat de mogelijkheid dat Feyenoord niet in haar allersterkste opstelling aan de wedstrijd begint.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

534 fans
Aanvaller, 35 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Ajax 28 13 4 0
2016/2017 Schalke 04 16 2 1 0
2015/2016 Schalke 04 31 12 2 0
2014/2015 Schalke 04 28 9 5 1

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren