El Ahmadi: ‘Bij dit soort dingen moet Basacikoglu slimmer zijn’

Zondag, 11 februari 2018 om 16:52

Bilal Basacikoglu kreeg zondag voor de tweede keer dit seizoen een basisplaats in de Eredivisie. Het werd echter een ongelukkige middag voor de buitenspeler, die bij een stand van 1-1 tegen Vitesse een directe rode kaart kreeg. Na zijn overtreding op Thulani Serero liep Vitesse uit naar een 3-1 zege. "Ik moet het nog terugzien, maar het is niet slim", erkent aanvoerder Karim El Ahmadi bij FOX Sports.

Op het middenveld voerde Basacikoglu een tweebenige tackle uit van achteren. "In zulke situaties moet je hem voor je houden. Maar ik weet niet of het rood is. Tot dat moment vond ik dat Bilal goed speelde. Hij traint hard, is goed bezig, maar bij dit soort dingen moet hij slimmer zijn", aldus El Ahmadi, die niet met de beschuldigende vinger naar arbiter Dennis Higler wil wijzen. "Hij floot hartstikke goed, liet veel doorspelen. Daar houd ik wel van."

Het gat met koploper PSV is opgelopen tot 22 punten. Waar Feyenoord vorig seizoen vaak aan het langste eind trok in zware wedstrijden, moeten de Rotterdammers deze jaargang veel meer puntverlies slikken. De club won meer wedstrijden niet (twaalf) dan wel (elf). "Vorig jaar hebben we veel wedstrijden gewonnen op passie en strijd, maar wij moeten niet denken dat we even met leuk voetbal gaan winnen. Als we niet hard werken, kunnen we van iedereen verliezen", weet El Ahmadi.

Volgens trainer Giovanni van Bronckhorst ging de wedstrijd tot de rode kaart van Basacikoglu gelijk op. In de rust sprak Feyenoord af om de bal langer in de ploeg te houden, geeft hij aan. "Maar als je dan twee keer rood krijgt en bij die eerste rode kaart ook daarna meteen de tegengoal, weet je dat het met negen man heel moeilijk gaat worden. Zeker ook omdat we aanvallend gewisseld hadden en niet meer konden", aldus de coach, die de rode prent voor Basacikoglu terecht vond. "Waarom hij dat deed? Dat vraag ik mij ook af. De wedstrijd is vaak emotie, je moet in een split second beslissen wat je gaat doen. En dan maak je niet altijd de juiste keuze."

Feyenoord staat vierde in de Eredivisie, met een achterstand van acht punten op nummer drie AZ. Directe plaatsing voor Europees voetbal via de competitie is dus ver weg, maar Feyenoord kan nog wel de beker winnen. "We raken nu steeds verder achterop in de competitie. Het verschil met plek drie wordt weer groter. Er komen weer ploegen dichterbij, maar het is zaak om de vierde plek vast te houden en misschien nog te kunnen stijgen. Met de beker zijn we nog wel in de race voor een prijs en dus Europees voetbal."


Poll

Was de rode kaart van Bilal Basacikoglu terecht?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door ruudos)

Die Gio moet Bilal gewoon lekker uit de selectie gooien. Na maanden heeft meneer eens een assist op zijn naam staan en vandaag dacht meneer CR7 te zijn wat een debiele acties en bewegingen. En nog eens deze sliding echt hou aub op. Bizar hoe zo'n matige speler gewoon bij de top in NL speelt. Nee ik ben er wel klaar mee. Maar Boetius mag het stokje overnemen want slechter dan Bilal kan gewoon niet want die man kan echt niets goeds doen...

11 februari 2018 om 17:20

Dat kan je wel makkelijk zeggen, maar wat wil je dan? Bilal is geen topper, maar Boetius kan er ook helemaal niks van. Larsson kon er niet bij zijn en Van Persie is niet fit genoeg voor 90 minuten. Dus: wat wil je dan? De spelers zijn er gewoon niet

12 februari 2018 om 11:15

Boetius is nog altijd beter dan Bilal. Was in het begin nog prima op dreef. Dat heb ik bij Bilal nog nooit gezien.

11 februari 2018 om 17:24

GvB is de grootste fan van Bilal, buiten Bilal
zelf. Verhaal gaat dat GvB zelfs een poster van hem op zijn plafond boven ze bed heeft hangen van hem.

Zonder gekheid, ruim 2 jaar geleden was al duidelijk dat deze jongen nooit het niveau zou halen wat ze voor ogen hadden toen ze hem bij Heerenveen wegplukte voor veel te veel geld. Nu zit hij nog steeds bij de groep wat MvG ook aan te rekenen is. Het is maar weer eens een bewijs van de 6jes cultuur die er in het Maasgebouw heerst.

Feyenoord is geen topclub, bewijzende de matige spelers (zoals deze Bilal) waar jarenlang aan vast wordt gehouden ipv je verlies nemen en er iets beters voor in de plaats kopen. Dat wordt ook nogeens bemoeilijkt door het amateuristische scoutingsapparaat van Feyenoord. Feyenoord was een topclub en dat hoort het ook te zijn. Dat zeg ik overigens als supporter.

11 februari 2018 om 17:32

Helemaal mee eens. Qua doorselecteren had het beter gekund. Ook met Tapia wat mij betreft.. Ik zeg het niet graag, maar het lijkt erop dat alle credits naar Kuijt mogen voor het vorige kampioenschap. Hij bracht de winnaarsmentaliteit in de ploeg, terwijl Gio iemand is die dat totaal niet heeft. Die legt de lat steeds lager in de competitie en lijkt de zwakke prestaties niet heel erg te vinden, zolang ze kans maken op de beker.. Hopelijk wint Feyenoord die ook niet en opent dat hun ogen dat een grote club als Feyenoord nooit zo vast mag houden aan de beker.. Die zijn aan hun stand verplicht om ook in de Eredivisie de lat hoger te leggen voor zichzelf.

11 februari 2018 om 17:34

Als Gio de grootste fan van Bilal is, zou hij wel vaker spelen. Want qua kwaliteit verschilt het niet zoveel met Boetius

11 februari 2018 om 17:37

Wat? Boetius is een veel betere voetballer. Bilal is een renpaard, een simpele speler. Als ik tussen die twee moest kiezen was het zeker Boetius.

11 februari 2018 om 17:37

Wat? Boetius is een veel betere voetballer. Bilal is een renpaard, een simpele speler. Als ik tussen die twee moest kiezen was het zeker Boetius.

11 februari 2018 om 17:46

Weet je @ De Toekomst, zo denk ik er zelfs over wat die beker betreft. Eigenlijk triest he. Maar je hebt helemaal gelijk. Die beker zal de meute weer even tevreden houden, echter zou bij het mislopen van ook de beker eindelijk eens de ogen worden geopend wat beter is voor structurele successen in de toekomst. Het is tijd voor wat hervormingen bij Feyenoord. De maatstaf van succes moet omhoog. Dat gaat niet met types als MvG aan het roer. Dan krijg je wat er momenteel gebeurd; achter de echte 2 topclubs aan blijven rennen en eens in de 18 jaar een incidenteel kampioenschap.

11 februari 2018 om 18:54

Eerst roepen dat ajax en psv een aanzienlijk hoger budget hebben en feyenoord dus maar moeilijk mee kan komen in de eredivisie en dan nu de schuld leggen bij MvG. Dat lijkt op klagen om het klagen blindevogel

12 februari 2018 om 09:28

Zelfs Maurinho hield zich vast aan EL league deelname na een kwakkelend competitie seizoen en zich als EL league profileerde dat seizoen dit in tegenstelling tot Ajax waarvan hij snerend vond dat Ajax een CL deelnemer was.
United pakte desalniettemin de Europese beker...er is dus nog hoop voor Feyenoord...😉

In deze tackle zat ook gewoon veel frustratie door gebrek aan speeltijd en onkunde van de speler zelf. Lijkt mij ook frustrerend als je weer mag spelen en dan geen pepernoot er van bakt.

12 februari 2018 om 09:40

Als je onkundig speelt en gebrek aan speeltijd krijgt dan lijkt het me juist verstandig dat je2 voorbeeldig gedraagt en er staat zodra je mag spelen.. Neem Cillessen als voorbeeld die na een uitstekende redding vol bewondering de hele voetbalwereld over hem schrijft...

Verschrikkelijk domme overtreding en terrecht rood. Hij laat het team in de steek terwijl hij nu juist zijn kans kon pakken.

Het ging helemaal niet gelijk op , Vitesse was eigenlijk de hele wedstrijd de bovenliggende partij.
Het positie spel en veld bezetting is bij Feyenoord dramatisch , er zit werkelijk geen enkele lijn in het spel, wat dat betreft zijn we terug bij af.

'op het middenveld voerde Basacikoglu een tweebenige tackle uit van achteren. "in zulke situaties moet je hem voor je houden. Maar ik weet niet of het rood is.'

Het was gewoon een terechte rode kaart. Het was dan niet echt een super harde overtreding of wat dan ook, maar hij was wel aardig stevig, met 2 benen vooruit, van achter en de voet van Serero zat geklemd tussen de benen van Bilal en je kan je afvragen waarom Bilal daar (ter hoogte van de middenlijn) zo'n tackle moet inzetten.

Was gewoon een ontzettende domme tackle van Bilal. Een beetje vergelijkbaar als die van Jorgensen tegen Ajax: moest Jorgensen daar zo nodig een tackle inzetten? Van Jorgensen was dan weliswaar geen rood, maar geel (en hij had al eerder geel), maar dat was ook gewoon een domme tackle en puur uit frustratie en hetzelfde was het vandaag met Bilal: gewoon erg dom en puur uit frustratie nadat hij de bal 'n paar seconden voor z'n tackle in de voeten van Serero speelt.

Bilal is een afgeschreven speler, maar toch weer een beroep om hem doen. Dan zie ik liever een jeugdspeler, al dan niet in een ander systeem. Dit is zo frustrerend, vooral ook omdat je weet wat er gaat komen.

11 februari 2018 om 17:26

Wat is er met boetius gebeurd dan? Die begon leuk aan het seizoen, maar als zelfs bilal al de voorkeur krijgt is hij wel heel hard en snel afgegleden.

Je kunt van Bilal zeggen wat je wil, maar niet dat hij niet beslissend is als hij weer eens de kans krijgt...

Dom van Bilal en er is een rode kaart voor te geven maar kan Serero ook geel krijgen? Bilal raakt hem, ligt een seconde stil en dan denkt Serero ineens terug aan zijn acteerlessen. Je kan gaan liggen of je handje opsteken, krijgt Bilal ook wel een kaart maar om nou te springen alsof je door Hulk Hogan door de ring gegooid wordt gaat wel heel ver. Gatverdamme. Dus Bilal rood voor de overtreding en Serero geel voor onsportief gedrag.

11 februari 2018 om 17:15

Dan mag je iedere speler een kaart geven bij een overtreding! Wat een onzin!

11 februari 2018 om 17:22

Ik zeg dat er een verschil is tussen vallen na een overtreding en reageren alsof je been er net afgeblazen is door een landmijn. Zelfs met een geel/zwart hart kun je zien dat Serero ongeloofelijk aan het overdrijven is, toch? Hij gaat niet zo neer vanwege de pijn maar de show. En daar mag van mij geel voor komen. Misschien leren spelers het dan af. Want niet alleen het schoonspringen van Serero maar ook het constat rond rollen over de grond is bloed irritant voor iedereen die naar een voetbalwedstrijd wil kijken.

11 februari 2018 om 17:25

En voor de volledigheid: dat geldt ook voor feyenoorders, cambuur spelers en gunners (clubs die in mijn profiel staat) want mijn liefde voor Feyenoord is groot maar de liefde voor de sport is en blijft groter.

11 februari 2018 om 17:42

Er wordt een aanslag op de benen van Serero gepleegd. Voor hetzelfde geldt breekt die jongen zijn kuitbeen oif scheurt hij zijn kruisbanden. Toch niet meer dan normaal dat ie zich van schrik laat vallen.

Tackles met twee benen in een schaar behoren tot de gevaarlijkste in het voetbal. Daar staat maar een straf op, direct rood. En dan niet gaan zeuren over het slachtoffer. Al was het maar om dat de dader Bilal was, je weet wel, die destijds tientallen meters doorrolde in de Kuip na een tackle.

11 februari 2018 om 17:56

Als hij zich uit schrik had laten vallen dan was hij gaan vallen en niet omhoog gesprongen en zijn benen boven zijn hoofd gooien. Ik geef net aan dat ook feyenoorders een gele kaart verdienen na overdreven reageren. Dus Bilal had geel mogen hebben, goed punt. Het gaat mij er om dat iedereen roept dat het geld voetbal kapot maakt maar wanneer wij spelers zo zien reageren is het niet erg joh, hoort er bij. Dit staat in zekere zin gelijk aan een schwalbe, als in het is spelbederf met het doel een ander een (zwaardere) straf op te leveren. Daarnaast schept het een bijzonder slecht beeld want je wil niet weten hoe veel f'jes en d'tjes er door het veld rollen wanneer iemand bij ze in de buurt komt. Maar no worries, je hoeft het niet met mij eens te zijn. Doe dat echter dan niet 'omdat bilal het ook eens deed' fout is fout, wat er eerder gebeurde doet er niet toe. Als we het verleden gebruiken mogen spelers Zlatan dus tegen zijn hoofd schoppen want er zijn zat beelden dat Zlatan dat ook bij een teamgenoot heeft gedaan. Snap je waarom ik dat niet een goede criteria vindt? Serero is niet de oorzaak van het probleem maar in dit geval wel een heel zichtbaar symptoom. De rode kaart was overigens terecht hoor, met of zonder de acteerkwaliteiten van Serero.

11 februari 2018 om 17:58

Oh ps, herinner jij je nog dat Shaw daadwerkelijk zijn been brak tijdens de wedstrijd met PSV? Dat is hoe pijn er uit ziet, als het echt pijn doet denk je er niet aan om zo'n show er van te maken.

11 februari 2018 om 22:10

Maar toch moet je toegeven dat het wel erg slecht geacteerd was, zag eruit alsof de broer van Bilal hem in de lucht ook nog raakte...

Jongens, wat een genot die tweede helft. Heerlijk

Acja, dit is gewoon het niveau van de eredivisie. We weten allemaal dat de Nederlandse clubs niet meer mee kunnen in Europa, maar we blijven ons verbazen over het niveau. Ajax speelt slecht, PSV speelt slecht, Feyenoord speelt slecht; maar het is nog steeds onze traditionele top 3. We gaan dit soort spelers en acties steeds vaker zien in de eredivisie, want het heeft allemaal te maken met kwaliteit. Je kan Bilal niks kwalijk nemen.

11 februari 2018 om 17:34

Dat we internationaal achterop lopen klopt, maar het blijven de 3 topclubs in Nederland en die horen er qua spel en prestaties bovenuit te steken. Wat Bilal deed lijk jij nu te accepteren, omdat we Europees niet meer mee kunnen, maar op nationaal niveau mogen we dit gewoon niet goedpraten. Een speler van Feyenoord hoort dit niet te doen op Eredivisie niveau.

Ik had het gevoel dat de aanvoerder van Feyenoord ook een kaart wilde krijgen door onbesuisde acties, ik hield mijn ogen af en toe dicht. Maar ondanks de rode kaart van Malacia is dat toch echt 1 van de grootste talenten die we hebben hoor. Wat een goede verdediger is dat zeg

Heeft Elia al gereageerd op de “haters” van Bilal? Of is zijn mond nu gesnoerd? Bilal is gewoon net niet goed genoeg voor Feyenoord waardoor hij zich teveel op adrenaline moet doen en dus altijd onrustig/druistig is. In de zomer voor een mooie prijs richting Turkije sturen.

Van Bronckhorst komt echt niet goed over dit seizoen.. Hij lijkt de mindere tot slechte prestaties gelaten te accepteren. Hij straalt totaal geen winnaarsmentaliteit uit. Feyenoord is een topclub en moet met deze selectie makkelijk in de top 3 kunnen eindigen. Ook mag de achterstand op PSV nooit nu al zo groot zijn. Dat hoort onacceptabel te zijn bij een topclub. Feyenoord werd vorig jaar kampioen en ja, toen piekte iedereen, maar met grotendeels dezelfde selectie en redelijk wat miljoenenaankopen had Feyenoord er nu veel beter bij moeten staan.... Als je spelers als Larsson, Toornstra/Amrabat, St. Juste en Vermeer op de bank hebt zitten dan ligt het niet aan een gebrek aan kwaliteit of mogelijkheden. Persoonlijk hoop ik nu ook dat Feyenoord de beker niet wint, omdat ze nu doen alsof dat het seizoen gaat redden.. Feyenoord is namelijk een te grote club om zo erg vast te houden aan een mogelijke bekerwinst dat ze daarmee zulke slechte prestaties in de competitie een soort van recht kunnen lullen. Een grote club als Feyenoord zou nu in vuur en vlam moeten staan, omdat het zo slecht gaat. Maar de hele club (inclusief de supporters) lijken het gemakkelijk te accepteren.. Als Feyenoord de beker niet wint, opent dat hopelijk hun ogen en beseffen ze dat ze te groot zijn om zich vast te klampen aan een beker...

11 februari 2018 om 17:38

Als Feyenoorder accepteer ik dit niet, en veel van mijn Feyenoord liefhebbende vrienden denken er hetzelfde over. Dat vorig jaar alles goed viel is duidelijk, dat het dit jaar lastig zou worden ook maar de manier waarop is niet acceptabel. Je mag best verliezen en als feyenoord geen kampioen wordt breken we het land niet af. De kritiek op Gio en spelers zoals Toornstra en Vilhenna blijven per week toenemen, ook onder Feyenoorders. Ik zie dus ook niet in hoe 'wij' dit maar lijken te accepteren. En de focus op de beker lijkt duidelijk, het kampioenschap is met 22 punten buiten beeld (maar dat was het 3 weken geleden ook al) dus dan vestig jij je hoop op het haalbare. De kans dan ik met Scarlett Johansen eindig is ook minimaal maar dat wil niet zeggen dat het geen wens is. Om nou alle andere vrouwen maar te negeren voor die minimale kans is ook oneerlijk.

11 februari 2018 om 18:19

Ja, jullie accepteren het. Als Ajax er hetzelfde voor zou staan, zou de tent afgebroken worden. Dan zouden er spandoeken zijn en het zou heel duidelijk gemaakt worden dat het onacceptabel is. De positie van de trainer zou onhoudbaar zijn en misschien zouden er nog meer mensen sneuvelen. En dat is hard, maar hoe Feyenoord nu in de competitie presteert is zwaar onder de maat voor een topclub. En ja, zolang je voor de bekerwinst speelt moet je daar helemaal voor gaan. Mooi om mee te pikken zo'n beker, maar ook voor de competitie moet je blijven strijden en dat gebeurd nu niet meer. Dat je geen kampioen meer kan worden betekend niet dat je de competitie zo links kan laten liggen als Feyenoord nu lijkt te doen..

11 februari 2018 om 18:28

In de kuip wordt ook niet wekelijks gezongen dat wij 'het beste van het land' zijn dus misschien is de druk anders? Wij accepteren het niet maar witte zakdoekjes en spandoeken met 'Gio rot op' voegen weinig toe. We maken onze onvrede kenbaar en het is aan de club om daar op te reageren. Van welk geld moet Feyenoord topspelers halen kan Ajac misschien wat van hun kapitaal missen? Welke coach wil je nu halen om Gio te vervangen? Die natuurlijk wel binnen het salarishuis van Feyenoord moet passen. Als Koeman en De Boer in Engeland worden ontslagen roepen we allemaal dat ze te vroeg gaan en dat het slecht is dat clubs tegenwoordig naar de waan van de dag handelen, doet feyenoord dit niet dat zijn we weer laf en accepteren we alles. Vergeet niet dat de selectie niet veel zwakker is geworden n vorig jaar werd Feyenoord kampioen. Had het verdedigend blok er gestaan dan hadden we ook nu meer punten gehaald. Gio is niet sterk in zijn wissels en bepaalde spelers mogen best vervangen worden maar het moet wel realistisch zijn. Even 5.5 mil betalen voor een speler om deze vervolgens bij Jong Feyenoord te stallen wanneer deze niet voldoet is er helaas niet bij (zoals een Cassiera).

11 februari 2018 om 18:34

En nog 1 ding vergeten: Ajax laat al jaren de beker naast zich liggen omdat ze zich focussen op de competitie. Waarom mag Feyenoord nu dan het uit het zicht verloren kampioenschap op een laag pitje zetten om vol voor het zeer haalbare doel van de bekerwinst te gaan? Meten met twee maten is oneerlijk. Feyenoord speelt slecht maar het klinkt een beetje alsof jij denkt dat Feyenoord dit seizoen de ambitie niet had om het kampioenschap te verlengen en dat vind ik onterecht. Dat ze het nu als een onhaalbaar doel zien vind ik logisch. Ajax en PSV blijven punten pakken zonder goed te spelen dus de kans dat ze inzakken en, in het geval van PSV, 22 punten laten liggen is meer hoopvol dan realistisch.

12 februari 2018 om 00:12

Feyenoord koopt zelf ook voor miljoenen aan spelers die nu buiten de eerste 11 vallen.. Spelers als Tapia, St. Juste, Amrabat, Larsson, Boetius, Bilal, Vejinovic... Feyenoord heeft afgelopen zomer denk meer geld uitgegeven dan Ajax.. Maar ook al kijken we er zo naar, dan nog had Feyenoord nooit 4 mogen staan samen met Zwolle nu... En Larsson, Haps zijn gewoon topaankopen voor Nederlandse topclubs.. PSV is daar achteraf denk gewoon jaloers op, zeker op Haps en Ajax heeft pas net een gewenste linksback gevonden.. En over de competitie, nogmaals, kampioen worden gaat niet meer lukken, maar een club als Feyenoord hoort zich dood te schamen voor deze achterstand en er alles aan te doen die nog zoveel mogelijk te verkleinen in plaats van zich er openlijk bij neer leggen en wedstrijden achter elkaar nog meer punten te verspelen. Wat er nu in Rotterdam gebeurd is niet topclub waardig..

Bilal is een goede speler. Hij heeft gewoon wat speeltijd nodig. Geen enkele wisselspeler heeft voldoende wedstrijdritme. Dan is het vrij logisch dat hij fouten maakt. Gun hem wat tijd en hij word een topspeler

11 februari 2018 om 18:47

Of het een stopspeler wordt weet ik niet maar mbt het ritme kan ik je begrijpen. In het verleden liet hij ook na een paar wedstrijden niet veel zien maar Bilal is inmiddels ook weer ouder en hopelijk wijzer (al getuigd deze tackle niet van het laatste). We moeten ook niet vergeten dat er in het huidige feyenoord lastig voetballen is, de voorhoude wordt sowieso vaak karig bediend (ook te zien aan Berghuis en Jorgenson). Het algemeen afserveren van Bilal gaat dan ook wat ver maar ik twijfel nog steeds of hij na de rest van het seizoen basis staan wel het niveau heeft dat Feyenoord na moet streven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 14 augustus
In de zoektocht naar een opvolger voor Mateo Kovacic heeft Real Madrid contact opgenomen met Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren