Feyenoord raakt verder achterop na verliespartij met negen man

Zondag, 11 februari 2018 om 16:19

Feyenoord blijft kwakkelen in de Eredivisie. De regerend landskampioen verloor zondag met 3-1 van Vitesse en ziet de achterstand op nummer drie AZ daardoor groeien tot acht punten, ondanks het puntverlies van de concurrent tegen VVV-Venlo. Bilal Basacikoglu kreeg een rode kaart bij een stand van 1-1 en daarna liep Vitesse over de Rotterdammers heen. Vitesse blijft zevende staan.

Feyenoord, sinds 2012 ongeslagen in Arnhem, kreeg te maken met een vroege domper. Ridgeciano Haps werd in zijn gezicht geraakt door de schoen van Thomas Bruns en werd per brancard afgevoerd. Tyrell Malacia was zijn vervanger. Feyenoord liet zich desondanks niet van de wijs brengen en kwam even na de wissel op voorsprong. Steven Berghuis vond basisklant Bilal Basacikoglu in het strafschopgebied en laatstgenoemde nam de bal knap aan. Basacikoglu bediende Tonny Vilhena, die ongedekt was en zijn zevende doelpunt van het seizoen binnenprikte. Voor hem is dat een persoonlijk record.

Vitesse beklaagde zich over vasthouden van Karim El Ahmadi voorafgaand aan het doelpunt, maar daar had arbiter Dennis Higler geen boodschap aan. Feyenoord ging na het doelpunt niet veel beter voetballen en ook Vitesse wist niet echt een vuist te maken. De Arnhemmers, zonder de geschorste Tim Matavz op het veld, waren eenmaal wel erg dicht bij de gelijkmaker: uit een hoekschop kopte Matt Miazga op de lat. Daarna kabbelde de wedstrijd voort, tot het twee minuten voor rust alsnog 1-1 werd. Guram Kashia ontsnapte tussen drie Feyenoorders en kopte raak bij de tweede paal op aangeven van Mason Mount.

In de drie minuten durende blessuretijd moest Brad Jones zelfs de 2-1 nog voorkomen. Na een goede pass van Kashia werd Sven van Beek afgetroefd door Bryan Linssen, maar lette Jones goed op. Vitesse was in het slot van het eerste bedrijf een stuk sterker dan Feyenoord, maar het bleef voor rust bij 1-1. In de tweede helft werd Feyenoord teruggedrongen. Vitesse probeerde via de flanken dreigend te worden en scoorde na een uur bijna. Met een katachtige reflex voorkwam Brad Jones dat Miazga raak kopte uit een hoekschop.

In de hoop op een impuls begon Robin van Persie warm te lopen aan de zijlijn, maar een rode kaart van Basacikoglu gooide de strijdplannen om. Na een tweebenige tackle op Thulani Serero moest de buitenspeler direct inrukken. Vitesse profiteerde vrijwel meteen van het numerieke overwicht: de vrijstaande Linssen zette zijn hoofd tegen de bal na een mislukt schot van Roy Beerens. Zeventien minuten voor tijd kon Linssen zijn tweede maken, maar trof hij de lat. Even daarna maakte Van Persie zijn entree, maar Feyenoord raakte door een tweede rode kaart helemaal uit het duel. Tyrell Malacia haalde Beerens neer, die volgens Higler was doorgebroken. Daarna bepaalde Linssen de eindstand.


Poll

Was de rode kaart van Bilal Basacikoglu terecht?


Gerelateerd

221 reacties (laatste reactie door professor oak)

Zeer slechte wedstrijd van Feyenoord! Kaart van Bilal terecht, die is wel klaar bij Feyenoord. Vitesse heeft terecht gewonnen

11 februari 2018 om 16:23

Verdiende overwinning voor Vitesse. Hebben zich na de 0-1 van Vilhena terug geknokt in de wedstrijd en hebben verdiend de 0-1 achterstand naar een 3-1 overwinning omgebogen.

Wat betreft de rode kaarten van Feyenoord:

- Van Bilal was denk ik wel terecht. Je kan hem zeker geven en je kan je afvragen waarom Bilal daar (ter hoogte van de middenlijn) zo'n tackle met 2 benen (waarbij de voet van Serero ook geklemd was) van achter moet inzetten en het was gewoon een domme en onnodige tackle van Bilal, dus rood was het dan wel in mijn ogen.

- Bij de rode kaart van Malacia heb ik een beetje mijn twijfels. Vorige week tegen VVV Venlo overkwam Tapia hetzelfde: die tackelde Castelen en dat was een heel stuk dichter bij het doel, maar Tapia kreeg geel en vandaag kreeg Malacia rood voor een doorgebroken speler, maar de afstand tot het doel was een heel stuk groter en ik denk juist dat het andersom had moeten zijn: vorige week had Tapia rood moeten krijgen en geen geel en juist Malacia had vandaag geel moeten krijgen en geen rood.

En ik ben een Ajacied, geen Feyenoorder. Moet wel zeggen dat vorig seizoen bij Feyenoord wat betreft de wedstrijden zelf, alles wel mee zat.

Dit soort wedstrijden werden vorig seizoen gewonnen en ik hoorde tijdens de wedstrijd de commentator zeggen dat el Ahmadi wederom niet veel scoort dit seizoen, maar dat bedoel ik dus: vorig seizoen zat vrijwel alles mee bij Feyenoord, el Ahmadi scoorde voor iemand van zijn doen veel, dit seizoen doet hij het weer zoals we hem kennen, Jones hield vorig seizoen alles tegen en is dit seizoen toch regelmatig een bron van onrust geweest, Vilhena vind ik ten opzichte van vorig seizoen veel minder en ook Jorgensen, el Ahmadi en Toornstra vind ik heel dit seizoen al minder.

En tuurlijk is Feyenoord met Karsdorp, Kongolo en Elia 3 belangrijke krachten kwijtgeraakt en ook Kuyt vervulde een belangrijke rol, maar dan nog zat vorig seizoen veel mee bij Feyenoord.

Edit:

El Ahmadi had tegen het einde van de wedstrijd inderdaad ook wel rood kunnen hebben. Het is dat de speler van Vitesse gewoon doorspeelde, maar ik denk dat de kans dan best groot was dat de scheids dan ook rood aan el Ahmadi had gegeven en dat Feyenoord de wedstrijd dan met 8 spelers zou eindigen.

11 februari 2018 om 16:25

Malacia was ook zuiver rood , el Ahmadi had ook wel geel verdiend , Serero en Mount en Linssen MOTM

11 februari 2018 om 16:25

Die van Tapia werd een strafschop en dan is de regel dat het een gele kaart is als er de intentie was om de bal te spelen.

11 februari 2018 om 16:26

Ja, maar die van Tapia was in het strafschopgebied en daar is de triple punishment afgestraft.

11 februari 2018 om 16:27

Dat van tapia werd geel omdat er een strafschop volgde. Gewoon volgens de regels dus. Die van basacikoglu vond ik terecht. Kreeg echter niet het idee dat hij hem raakte dus klein beetje jammer van het theater. Rood was het sowieso. Wat mij betreft ook voor Malacia, die zich wederom laat verleiden tot het trekken aan de noodrem. Moet hij gewoon even niet doen.

11 februari 2018 om 16:50

Malacia vond ik nog discutaabel omdat v Beek en vd Heijden op dat moment naar binnen trokken. Maar ja ... daar kan je over miepen, maar ik vond vooral voorafgaand aan de rode kaart van Bilal dat Feyenoord niets te vertellen had in de 2e helft en dat vind ik alarmerender

11 februari 2018 om 17:39

Ik vind het vooral jammer dat het weer gaat over de rode kaarten, maar niet de volgende wanprestatie van Gio. Weer was het voetbal niet om aan te gluren, weer werd er amper iets gecreeerd. Gio opzouten!

11 februari 2018 om 16:26

Moah, uiteindelijk gaf Bilal wel de assist op de 1-0. Verder is Bilal (net als Boetius) geen basisspeler, maar beter hebben ze niet en kunnen ze niet betalen. Liefst speel ik met Van Persie en Jorgessen (met Jorgie op links).

11 februari 2018 om 16:31

Hoezo kunnen ze beter niet betalen? Ik denk dat Boetius, Larsson, St.Juste, van Persie en Haps niet voor een habbekrats binnen zijn gehaald. Er wordt gewoon zelden gescout buiten Nederland en dan krijg je inderdaad niet beter dan dit wat er nu staat.

11 februari 2018 om 16:38

Slechte scouting is hetzelfde. Feit blijft dat ze geen topkwaliteit hebben als alternatief. Met Ayoub straks haal je eigenlijk ook weer eenzelfde speler binnen die niks 'extra' geeft. Meer van hetzelfde

11 februari 2018 om 17:32

Maar als je kijkt wat voor bedragen er zijn betaald voor de nieuwkomers dit seizoen. Waarom dan niet een gokje wagen in het buitenland?

11 februari 2018 om 19:00

Boetius speelde in het buitenland.

11 februari 2018 om 18:17

Haha, zeker niet terecht. In heel de wereld is dit hooguit geel en in Nederland is het rood. Bizar dit

11 februari 2018 om 20:00

Er was niets zekers aan. In principe was hij doorgebroken en werd hij finaal onderuit gehaald. Malacia was gewoon te laat. De discussie is dan of hij echt doorgebroken was met een lange weg naar het doel en nog een andere Feyenoorder in de buurt.

Wat pijnlijk als Feyenoord supporter deze seizoen..

11 februari 2018 om 16:23

Waarom? Valt toch wel mee hoe iedereen het beweert.

11 februari 2018 om 16:27

Je wordt er scheitziek van. Week in week uit zit er totaal geen plan achter. Geen vermaak niks. In uitwedstrijden bakken ze er helemaal niks van. Ik ben klaar met Gio. Vorig seizoen was dus echt een uitzondering...

11 februari 2018 om 16:35

Nou Jason: volgens mij haal je 2 dingen door elkaar hier op VZ. 1) hoe wij de selectie inschatten... want feyenoorders zijn er van overtuigd dat die goed genoeg is voor de top 3. En 2) heb je de kritiek op Gio gemist mss? Die is er al sinds de start vh seizoen. Het voetbal ligt 2 niveaus lager tov vorig jaar. Kortom: vrij weinig kritiek op de samenstelling vd selectie, veel kritiek op het vertoonde spel

11 februari 2018 om 17:41

Het voetbal ligt net zo hoog, alleen scoorde Feyenoord vorig jaar bizar vaak. Toen was er sl een gebrek aan het creeeren van kansen. Maarja, who cares wanneer je amper kansen creert maar er toch 6 inschiet tegen Sparta

11 februari 2018 om 18:08

Het voetbal ligt net zo hoog? Gezien je avatar neem ik aan dat je vaak genoeg kijkt. Wat meen jij te zien dit seizoen? Een middenveld dat weet aan te sluiten zoals vorig jaar? Dat de ruimtes wist te belopen? Een achterhoede die de bal kwijt kon? Een keeper die zelden een terugspeelbal te verwerken kreeg? Een spits die op een eiland stond? Sorry, maar als je het verschil niet ziet weet ik het ook niet meer

11 februari 2018 om 20:05

Vorig seizoen was het echt niet veel beter, het leek alleen beter omdat men toen regelmatig een bal erin schopte.

Het probleem wat er nu is is exact hetzelfde probleem wat vorig jaar speelde, en dat jaar daarvoor. Namelijk het creëren van kansen.

11 februari 2018 om 23:35

Gek genoeg laten de stats mij momenteel zien dat we vorig jaar vele malen meer creeerden dan dit seizoen obv het expg-model.

11 februari 2018 om 16:26

Ja vind het indd wel meevallen. 22 punten achterstand op PSV kan je redelijk makkelijk recht trekken.

11 februari 2018 om 16:27

Bijna net zo pijnlijk als "deze seizoen". On: waardeloze pot. Had hier ook een nederlaag verwacht, als je kijkt hoe Feyenoord de laatste wedstrijden presteerde. Vond ze tegen Groningen ook al dramatisch, al bleek dat niet in de score.

11 februari 2018 om 16:41

Ach zeikerd! Moet jij eens Spaans leren. Wedden dat je na 20 jaar nog steeds soortgelijke foutjes maakt. Stom om iemand hierop te wijzen, zeker als je niet weet of iemand hier 1, 5 of 50 jaar woont. Dan ben je gewoon een zak!!

11 februari 2018 om 18:23

Nou nou, tranquillo. Het was maar een dolletje. Als Nederlander woonachtig in Noorwegen weet ik donders goed hoe lastig een vreemde taal kan zijn. Daarnaast maak ik ook genoeg fouten in het Nederlands. Kan er toch wel een grapje over maken?

11 februari 2018 om 18:46

@TimMatavz7: wat zit jij nou slap uit je nek te kletsen, prutser. Groningen had afgelopen donderdag helemaal niks in de pap te brokkelen, zeker niet in de 2e helft. Jij kan het gewoon niet verkroppen dat jouw club er helemaal geen pepernoot van bakt. Ga jij je maar bezig houden met het falen van je eigen club ipv hier op dit topic uit rancune af te geven op de club die jullie net met 3-0 van de mat hebben geveegd. Jij hebt weinig recht van spreken, praatjesmaker.

12 februari 2018 om 02:08

Ik ben vanaf mijn geboorte een Groningen fan, dat zal ook altijd zo blijven. Echter, heb ik ook een zwak voor Feyenoord. Elke seizoen pak ik 1 a 2 wedstrijden mee, als het even lukt. Verder kijk ik elke wedstrijd en leef ik ook zeker mee met het legioen. Ik zou mijzelf niet omschrijven als een fan of supporter van Feyenoord, sinds ik vind dat je maar één club kan supporteren. Echter, Zoals ik al zei, Feyenoord is een prachtige club en ik hoop ik 32 van de 34 wedstrijden per seizoen ook dat ze winnen. Neemt niet weg dat Feyenoord de eerste helft tegen Groningen enorm slecht was, en datzelfde gold voor de hele wedstrijd tegen VVV. Niet?

Voor de Feyenoord supporters die meteen al beginnen te blazen over de twee rode kaarten: allebei gewoon terecht.

De eerste:
Met twee benen van achter een tackel uitvoeren waarbij de tegenstander nog tussen zijn tegenstander en de bal staat en dan niet eens de bal raken. Ook nog op volle snelheid uitgevoerd. Terecht rood.

De tweede:
Heeft de scheids na de herhaling te hebben gezien, toch goed beslist. Beerens op volle snelheid schuin richting het doel. De andere verdediger die ernaast liep heeft nog een grote afstand te overbruggen. Een grotere dan Beerens en die was al bij het doel geweest. Als je deze situatie onderbreekt, buiten het strafschopgebied is dit rood, want de kans wordt namelijk ontnomen. Binnen het strafschop is het naar mijn mening geel en dat passen ze gelukkig steeds vaker toe, want anders bestraf je de tegenstander namelijk dubbel.

Dit is mijn uitspraak en daar moeten jullie het mee doen.

11 februari 2018 om 16:32

Het is sneu omdat je er meteen vanuit gaat dat Feyenoorders gaan klagen over de kaarten. Zelfs een blind iemand kan zien dat je niet verliest door die twee kaarten.

11 februari 2018 om 17:43

Precies, je verliest hier wederom door het onvermogen van Gio. Dat Gio dr kaart als kantelpunt noemde laat zien dat hij totaal ongeschikt is. Voor de kaarten (overigens beide terecht) was het al helemaal niks en had ik geen enkel moment gedscht van dat we zouden gaan winnrn.

11 februari 2018 om 18:11

Ik ben Gio hartstikke dankbaar voor de titel, maar je ziet gewoon dat dit niet meer werkt.. het wordt gewoon zielig, het zou hem sieren als hij zelf zijn biezen pakt.

11 februari 2018 om 16:26

Kaart van Bilal terecht. Maar hij raakt de bal dus vol hè, dus is niet zoals je beweert. Hoe dan ook onbesuisde tackle en terecht er af. Die van Malacia leek mij te zwaar maar smaken verschillen. Maar de scheids geeft ze beide dus maakt eigenlijk de discussie per direct nutteloos.

11 februari 2018 om 16:27

Ik zie niemand 'blazen'.

11 februari 2018 om 16:29

Er staat ook: Voordat. Misschien je leesbril even zoeken.

11 februari 2018 om 16:33

Dat zie ik. Ik zie ook nog steeds niemand blazen.

11 februari 2018 om 16:36

Moet je even in de live comments terug lezen. Fijn weekend!

11 februari 2018 om 16:39

Waarom? Staat het dan wel ineens in dit topic?

11 februari 2018 om 16:51

Meestal zie je dat mensen uit het live topic meteen hier hun frustratie komen wegtypen, dat geld voor alle supporters, niet alleen die van Feyenoord.

11 februari 2018 om 17:28

Je schrijft nergens “voordat”. Je schrijft “voor de feyenoord supporters die al meteen beginnen te blazen”. Ik heb me leesbril erbij gepakt, maar er staat nog steeds nergens “voordat”. Je reactie is gericht op blazende feyenoordsupporters, die er niet zijn. Maarja, dit is mijn uitspraak en daar moet je het mee doen

11 februari 2018 om 17:38

lolbroek ook weer uit de kast gepakt?

Deze zin heb ik er neergezet, omdat meestal na zulke momenten de gefrustreerde supporters hun hol uitkomen en beginnen te klagen. Dit was ook te lezen in de live comments. Daarom zeg ik: voor(dat) iedereen begint te blazen, lees even mijn uitspraak.

Zitting geschorst.

11 februari 2018 om 22:17

Haha, de wijsneus willen spelen en dan zo de boot in gaan. Het woord ‘voor’ en het woord ‘voordat’ hebben een hele andere betekenis en hoe het er nu staat, duidt het absoluut niet op hoe jij het uitlegt. Je kan hoog en laag springen, maar dat is een feit. Je gaat uit van iets en dat is tot op dat moment nog niet gebeurd, dus maak je een punt welke nogal misplaatst is. Als je er dan op gewezen wordt, ga je kinderachtig lopen doen om jezelf eruit te lullen. Wat een niveau weer.. Praat ook maar niet meer over zittingen etc, want zulke mensen maken niet zulke fouten; puur en alleen omdat ze daarop ‘gepakt’ kunnen worden.

11 februari 2018 om 17:50

Als je echt goed kijkt is het een swalbe van die vistesse speler bij die actie van Bilal. Hij valt een volle seconde later. Iedereen die ooit tegen een bal getrapt heeft weet dat dat niet kan

11 februari 2018 om 19:24

@Proffesor Oak: Lekker belangerijk wat jij er an vind, alsof iemand op jouw analyse zit te wachten. Lekker objectief ook. De eerste rode kaart, was als je goed naar de herhaling kijkt, geen rode kaart, want hij raakt wel degelijk eerst de bal en dan lichtelijk de speler, maar die laat zich wel heel gewillig vallen. Kan mij voorstellen dat de scheidsrechter het niet goed zag en dat hij door die tackel, zoals hij hem uitvoert, de schijn tegen had. De 2e rode kaart geeft de ene scheidsrechter wel en de ander niet. Het is maar net hoe goed hij de situatie overziet. Je kan nooit exact zeggen, ook de scheidsrechter niet, of die speler nog in te halen is door de andere speler die op dat moment aan kwam speren.

11 februari 2018 om 21:30

Hou toch op kerel, wat nou belangrijk wat ik er van vind? We leven niet in Noord-Korea. We zitten op een forum en volgens mij mag je daar gewoon op reageren.

oooh dus als ik jouw benen breek, maar ik speel de bal dan is het oké? Je ziet toch dat hij veel te gevaarlijk inkomt waardoor de tegenstander een ernstige blessure kan oplopen? Dit was gewoon frustratie. Lekker inkomen met twee benen van achter en de voeten meenemen is gewoon rood. Klaar. Over. Geen discussie mogelijk.

Je kan nooit exact zeggen... als als als. Als ze een glazen bol hadden dan konden we kijken of hij misschien zich had gestruikeld over een grasspriet in het veld. Of er kwam een UFO neergestort in het stadion. oals het er naar uit zag was Beerens op weg naar de doelman. Ontneem je die kans buiten de 16? Rode kaart. Niet meer en niet minder.

Alsof er iemand op mijn analyse zit te wachten, om er vervolgens je eigen analyse erop los te gooien. Lekker hypocriet ben je.

Bilal moet je nu gewoon op staande voet ontslaan. Wat een belachelijke overtreding.

11 februari 2018 om 17:43

Werd Gio maar op staande voet ontslagen. Al 3 jaar lang belachelijk spel.

Het voetbal is schandalig, de wissels zijn schandalig, de inzet is schandalig, de punten zijn schandalig

11 februari 2018 om 16:39

Transferkosten van 3 miljoen waren toch al verdampt

11 februari 2018 om 18:34

Aan de wissels kon Gio deze wedstrijd toch niet zo heel veel doen? Haps en St, Juste allebei geblesseerd geraakt. Verder heb ik niet heel veel andere wedstrijden gekeken maar ik hoor vaker dat Gio slecht wisselt. Kan iemand misschien een voorbeeld geven wat hij verkeerd doet? Ik ben oprecht benieuwd!

Volgens mij gaat er iets niet goed met Feyenoord.

Dit is ook gewoon het niveau van Feyenoord. En dan kan een ieder weer roepen 'maar Ajax en Psv laten ook niks zien'... vooral internationaal, als ze eenmaal op dat podium staan, kennen zij de wetten van het voetbal wel. Ben blij dat we allemaal zien dat vorig jaar een absoluut incident was.

11 februari 2018 om 16:26

Waar is dit nou voor nodig? Extra zout op de wonden gooien. Ik vind het een beetje goedkoop plusjes scoren.

11 februari 2018 om 16:27

Ja blijkbaar vinden mensen het nodig. Hopelijk gaan er zo min mogelijk op in. Op ons na dan....

11 februari 2018 om 16:28

Het is toch zo? Het elftal van Feyenoord is vrij pover en mist gewoon creativiteit, vooral op het middenveld. Zo veel beter dan AZ is dit team niet en kwalitatief zijn Ajax en PSV veel verder.

11 februari 2018 om 16:31

Nou ja, ik ben een Rotterdammer, maar hij heeft een punt. Feyenoord heeft een aantal jaar geleden op de rand van de afgrond gestaan. Financieel konden we niks en het voetbal leek ook nergens op. We zijn uit het dal gekropen met een kampioenschap vorig jaar als kers op de taart. Maar het is nog lang niet structureel. Het was verdorie bijna 20 jaar geleden sinds het laatste succes, maar nu vliegen we op Gio af alsof het ' normaal' is dat Feyenoord voor de eerste plaats speelt. Man, we zijn jarenlang blij geweest met plek 3.

Vorig jaar was prachtig, maar als je kijkt naar de laatste 20, was het wel met wat geluk. We vergeten voor het gemak ook even dat de dragende spelers van vorig jaar weg zijn, zonder gelijkwaardige vervanging. En dan is Jones ook nog eens lang niet in vorm geweest. Plek 3 - 5 is gewoon het mikpunt

11 februari 2018 om 16:36

natuurlijk is het niet dat ze elk jaar om plek 1 moeten spelen,

maar eerlijk is eerlijk, onder koeman en Rutte werd er beter gevoetbald en meer gestreden. Strijd is een basisprincipe van voetbal, kan je je team niet opladen hiervoor, zit het structureel fout

11 februari 2018 om 16:39

Goede reactie Westend, objectief , niet verblind door clubliefde en gewoon realistisch beargumenteerd.

11 februari 2018 om 16:40

Misschien, maar minder resultaat behaald. Sommige fans reageren veel te verwend. Alsof de successen normaal zijn, terwijl we verdorie 20 jaar lang op die tribune van ellende in de kou hebben gezeten. De successupporters roeren zich enorm, daar kan ik niet zo goed tegen

11 februari 2018 om 16:46

Maar plek 3 is met deze selectie toch wel gewoon het vereiste? En zelfs daar zit een groot gat tussen. Als je gewoon 3e wordt en de beker pakt is het seizoen in mijn ogen redelijk oke, maar je staat 8 punten achter op de nummer 4, en maar 2 punten voor op de nummer 7. Daarnaast een straatlengte achter Ajax en Psv. Je mag in mijn ogen toch wel iets langer meedoen dan dit en iets meer punten pakken. Daarnaast is er vaak geen peil te trekken op het wisselbeleid en de opstellingen die vaak waardeloos zijn. Hij blijft ook maar volhouden aan dit middenveld dat al weken uit vorm is, en Bilal is ook een slechte keuze gebleken. Ik heb lang vertrouwen gehouden in Gio maar ik begin nu te denken dat het toch beter is om na dit seizoen uit elkaar te gaan.

11 februari 2018 om 16:51

@FCBTS

Analisttt zegt volgens mijn niks raars, het niveau van dit Feyenoord is zeer pover en spelers, die vorig jaar het verschil maakte als Kuijt en Elia, en jongens als verdedigers Kongolo en Karsdorp, worden nu ten node gemist.

Vorig seizoen lijkt met het binnenhalen van het kampioenschap een incident. Dat is toch geen zout op de wonde gooien maar gewoon realistisch. De verwachtingen van veel Feyenoorders zijn naar mijn idee veel te hoog opgeschroefd.

11 februari 2018 om 17:06

Zegt niets raars?

"vooral internationaal, als ze eenmaal op dat podium staan, kennen zij de wetten van het voetbal wel."

Beetje potsierlijke stelling als je naar de prestaties kijkt van Ajax en PSV in augustus 2017.

11 februari 2018 om 17:15

@FCBTS precies! Volgens mij zit het de Ajacieden echt dwars dat ze al 3 (waarschijnlijk 4) jaar geen prijs gaan pakken, dus reageren ze het maar af op Feyenoorders nu.

11 februari 2018 om 17:18

@buitenspelval

Ik denk ook niet dat een Feyenoord-fan ontkent dat dit seizoen een slecht seizoen is en dat de resultaten erg teleurstellend zijn. Daarop reageerde ik ook niet, want op dat punt heeft hij ook helemaal gelijk.

Het probleem in zijn reactie is het doel ervan: puur uitlokken en provoceren, zoals ik al aangaf. Zout op de al grote wonden gooien.

11 februari 2018 om 17:20

Die stelling is in idd een beetje raar, daar heb je gelijk in.

11 februari 2018 om 17:43

"Blij dat we zien dat het een incident is...." Lekker provoceren. Maar blijkbaar toegestaan als je voor Ajax bent.

11 februari 2018 om 19:10

@METALFINGERS: wat klets je nou toch dom uit je nek, kerel. Dat zijn praktisch dezelfde teams als vorig jaar en toe werd Feyenoord kampioen, knuppel. Ajax heeft al jaren niks gewonnen, hoe goed zijn ze dan eigenlijk echt? Het is gewoon zo dat de media en de zogenaamde voetbalkenners in dit land meestal op de hand zijn van Ajax, dat is al sinds jaar en dag zo, waardoor ze bij elk talent of speler van Ajax roepen dat ze zo goed zijn, terwijl dit meestal feitelijk helemaal niet waar is en ik echt niet begrijp waar ze die wijsheid vandaan halen. Als je presteert heb je recht van spreken, anders moet je gewoon je klep dicht houden. Er word steeds geroepen dat Ajax zoveel verder is, maar er word geen enkele prijs binnen gehaald. Met 1 ding zijn ze iig wel veel verder, en dat is met het hebben van praatjes, maar daar zijn ze altijd al heel goed in geweest bij die club.

11 februari 2018 om 20:05

@Timba69

Als Ajacied mag je toch wel zeggen een beetje blij zijn, dat we dit jaar niet het hele seizoen achter Feyenoord aan hoeven te hobbelen zoals afgelopen seizoen, zonder dat provocerend te bedoelen? Ajax en Feyenoord blijven toch een rivalen voor de bovenste plaatsen. Blij dat het een incident is, is overdreven, maar het is toch een prettige gevoel om qua punten afstand te nemen van Feyenoord en ook AZ.

11 februari 2018 om 16:26

Nou dat hebben we gezien dit jaar! Wat een onzin. Feyenoord is dit seizoen inderdaad slechter dan Ajax. Dat is te zien aan de ranglijst. Maar. Totaal onnodig jouw opmerking.

11 februari 2018 om 16:41

Was je vorig jaa ook hier? Je moest eens de reacties zien van Feyenoord supporters. Zelfs in slechte jaren zoals dit seizoen hebben ze bakken vol kritiek op anderen en vooral Ajax, maar oh wee als het over hun gaat.

11 februari 2018 om 16:43

Dus? Verlaag je je daarom tot hetzelfde niveau? Grow up slapzak

11 februari 2018 om 16:27

Hier doe je je naam niet echt eer aan.

om te beginnen: in de periode vanaf Koeman is alleen het seizoen onder Rutten slechter geweest dat dit. Vorig seizoen was zeker een uitschieter boven het niveau, maar dit seizoen is zeker een uitschieter naar onder toe.

En over dat psv en Ajax op internationaal podium wel de wetten kennen: we zagen het tegen Nice en die Kroatische club. Toen konden we ook zien dat Ajax' europa league campagne ook een incident was.

Kortom, je loopt onzin te verkopen in de hoop mensen te kunnen uitdagen, begrijp nu wel waarom je zo weinig groen in je balkje hebt

11 februari 2018 om 17:22

Chapeau voor deze geweldige counter, beter kan niemand het verwoorden. Feyenoord is dramatisch slecht, Ajax speelt niet goed en PSV pakt wel puntjes. Dit seizoen Europees toch echt Feyenoord als beste gezien, Ajax en PSV uitgeschakeld door Europese laagvliegers, of in geval van PSV zelfs niveau FC Oss.

11 februari 2018 om 19:40

Het is niet dit seizoen maar toch niet zo lang geleden toen PSV atletico Madrid bijna had uitgeschakeld in de CL. PSV had toen ook een PSV waardige selectie. Ben het met je eens dat dat het over het algemeen (inclusief PSV) gewoon armoe is de laatste jaren op een paar indicentele periodes na.

11 februari 2018 om 19:43

Dit seizoen was het inderdaad Feyenoord dat Europees gezien nog het meest heeft laten zien.

11 februari 2018 om 16:28

Dat ze internationaal de wetten kennen hebben we begin van dit seizoen gezien... Wat een hoop gezwets zeg. Het zit Feyenoord nu gewoon tegen, maar de weg omhoog is jaren geleden al in gezet. Het is nu blessures, vorm en het geloof. We kunnen de beker nog winnen en daarmee al seizoenen op rij prijzen. Dat is toch aanzienlijk meer dan jouw club, dus als het niveau van Feyenoord zo laag is....

11 februari 2018 om 16:29

Beetje sneu. Ik hoop eigenlijk dat Feyenoord t volgend seizoen goed gaat doen en Europees ook. Ik wil meer dan een concurrent. Als ze maar achter Ajax blijven. En ik hoop dat Feyenoord echt aan de top komt. Beter voor de competitie.

11 februari 2018 om 16:32

Ach, als je daar blij van wordt heb je zelf ook wel weinig te genieten.

11 februari 2018 om 16:36

Wat een complete onzin is dit nu weer. Het niveau in Nederland verschilt amper. Ajax en PSV kennen de wetten van het internationale voetbal? Dat hebben we allemaal mogen aanschouwen tegen Rosenborg en Osijek, absoluut topvoetbal was dat.

Feyenoord speelde vandaag zeker niet sterk maar is voor Nederlandse begrippen een absolute topclub. Feyenoord heeft afgelopen anderhalf jaar de beker, het kampioenschap en de JC-schaal gewonnen. Daarnaast kan Feyenoord dit seizoen de beker nog winnen. Dit terwijl Ajax dit jaar voor het 4de jaar op rij niks gaat presteren. PSV steekt er dit seizoen gewoon met kop en schouders bovenuit, die winnen gewoon haast alles.

11 februari 2018 om 16:54

Behalve van Ajax. Daar is PSV totaal weggespeeld. Net als de titelhouder trouwens. Ik denk dat het nogal voorbarig is om PSV begin februari als kampioen te bestempelen.

11 februari 2018 om 21:38

Wat jammer dan dat de competitie uit nog 15 andere teams bestaat dan PSV en Feyenoord waar je ook punten tegen kunt verliezen.

11 februari 2018 om 16:37

Dit is het niveau van Feyenoord? Wat een onzin man, ja Feyenoord speelt slecht dat kunnen we allemaal zien. Feyenoord heeft heel erg last gehad van de blessures en de trainer is gewoon niet goed. Feyenoord heeft een selectie waarmee ze op z’n minst gewoon derde moet kunnn worden, maar het zit gewoon tegen dit seizoen en de spelers geloven er niet meer in en zijn bijna allemaal hopeloos uit vorm. Je loopt nu gewoon een beetje popiejopie te blaten maar iedereen die beetje verstand van voetbal heeft weet dat dit niet het niveau van Feyenoord is en dat ze veel beyer kunnen, dat hebben we vorig jaar gezien.

11 februari 2018 om 16:42

Klopt, vooral tegen Rosenborg kende Ajax de wetten van het internationale voetbal, of tegen Red Bull Salzburg, of tegen Steau Boekarest, of tegen Rapid Wien, of tegen Rostov, of tegen Molde FK.

11 februari 2018 om 16:55

Of vorig jaar de finale van de Europa League? Triest persoon.

Kijk maar even jullie Europese tour in de CL even terug.

11 februari 2018 om 16:56

Of tegen Celta de Vigo, Schalke en Lyon.

11 februari 2018 om 17:04

het is maar af te vragen in hoeverre dat niet net als Feyenoord afgelopen jaar een incident was.... Alles viel toen goed, net als voor Feyenoord afgelopen seizoen

11 februari 2018 om 17:05

Ja maar het halen van die finale was een incident

11 februari 2018 om 17:14

Zeker Glory. Maar dat geldt ook voor die negatieve gevallen die daarboven worden genoemd. Ik was bij Steau thuis, 5 jaar geleden trouwens al, had Ajax allang moeten afmaken met 5-0. Uit gingen ze er zeer triest en des Ajax uit. Dat geldt ook Rapid, Rostov en Molde: Ajax liet het na af te maken.

Ik was ook bij Ajax-RB Salzburg en daar werd Ajax wel op alle fronten afgetroefd.

11 februari 2018 om 17:18

Bij feyenoord kun je geen recente clubs opnoemen, omdat ze al uitgeschakeld waren in de Eredivisie of in de poule.

11 februari 2018 om 17:35

El Fenomeno is een fenomeen in het noemen van de slechte resultaten van Ajax in Europa. Wat hij voor het gemak even vergeet, naast dat dit hem goed uitkomt, is dat bij Ajax tegenover elk faalmoment meerdere uitschieters naar boven zijn te noemen en gezien hij met resultaten van 5 jaar geleden komt, mag ik dat zelf ook wel even doen. Als je A zegt, moet je ook B zeggen:

2012-2013 Slecht resultaat: Ajax-Steau (op strafschoppen), erg positief resultaat City-Ajax (2-2, Ajax City 3-1)
2013-2014 Slecht resultaat: Ajax-Red Bull, positieve resultaten: Ajax-Barcelona 2-1, Milan-Ajax (0-0,1-1)
2014-2015 Slecht resultaat: Ajax-Dnipro(op uitgoals en later wel even finalist) positieve resultaten: Ajax-PSG 1-1 en Legia wegspelen in de 16e finale
2015-2016 Slecht resultaat: Rapid Wien en Molde positieve resultaten: geen echte, bij Celtic winnen
2016-2017 Slecht resultaat: Rostov (maakte later in de CL ook PSV kapot), positieve resultaten: Celta de Vigo, Schalke en Lyon afdrogen en uitschakelen. Finale EL halen
2017-2018: Dramatisch.

Ik vraag me af of je voor Feyenoord uberhaupt zo'n lijstje kan maken gezien het de slechtste kampioen ooit in de CL was en de afgelopen jaren naar mijn weten het alleen in de Europa League AS Roma een keertje knap lastig maakten voordat ze door heel Europa werden uitgekotst omdat dit reden genoeg bleek te zijn om historisch Rome te slopen.

Verder zou ik niet al te hard roepen dat Rapid een giga faalmoment was, Rapid staat even hoog als Feyenoord op de Uefa coefficientenlijst

11 februari 2018 om 18:08

Als je ''de wetten van het voetbal'' kent, dan win je gewoon die wedstrijden. Leuk dat je wint van Barcelona B, maar het gaat om resultaten en dat heeft Ajax op vorig seizoen na niet gehaald in de laatste jaren. Feyenoord ook niet nee, maar kom niet aanzetten dat Ajax de wetten van het voetbal kent als je telkens door modale clubs wordt uitgeschakeld. Rosenborg speelde met een half semi-prof elftal. Je bent allerlei excuses aan het zoeken zoals altijd.

11 februari 2018 om 18:21

@ myvision

Wil ik wel doen hoor

2012-2013: voorronde CL niet doorgekomen tegen kiev. Wat niet per se slecht is,tegen praag vEL eruit. dat was ondermaats.
2013-2014: vEL eruit tegen Kuban Krasnodar: telleurstellend.
2014-2015: Feyenoord 1e in de EL poule boven Sevilla: waar werd gewonnen van Sevilla en in Rome AS Roma op 1-1 gehouden. Ja thuis was een bizarre wedstrijd toen met de scheids. selcht resultaat: verliezen in Kroatie
2015-2016: geen europees
2016-2017: goed resultaat: winnen van de latere winnaar: United, slecht resultaat: te weinig gepakt tegen zorya.
2017-2018: slecht resultaat: verliezen van Shaktar, 2x. Goed reultaat: winnen van Napoli.

zoals je ziet is er van Feyenoord ook prima zo'n lijstje te maken.

verder vind ik het heel zwak dat je de fontein erbij haalt. Daar kan de club Feyenoord helemaal niks aan doen. zeker het verband wat je probeert te leggen is erg sneu en getuigd van een soort frustratie jegens Feyenoord. Niet nodig en triest. Had beter van jou verwacht.

11 februari 2018 om 18:23

@myvision; ik weet dat je dit al vanaf speeldag 1 in de champions league roept, maar je weet inmiddels toch wel dat het gewoonweg niet klopt wat je zegt? Feitelijk gezien is het gewoon onjuist. Dat maakt je hele verhaaltje met de positieve resultaten van ajax in Europa ook een beetje triestig.

11 februari 2018 om 19:02

Welke kampioen was er slechter dan in de CL? Volgens mij waren alleen Willem II en Heerenveen minder maar dat waren geen kampioenen.

11 februari 2018 om 19:05

Glory: je hebt gelijk. Wilde misschien te cynisch laten weten hoe Feyenoord wel in Europa een stempel wist te drukken maar niet nodig. Verder aardig lijstje maar mag voor een topclub wel iets beter.

11 februari 2018 om 19:52

En vier jaar lang geen prijs voor een topclub is wel acceptabel zeker?

11 februari 2018 om 19:59

Psv in het jaar ervoor bijv ook nog met 2 gelijke spelen? Kort geheugen wanneer het je uitkomt blijkbaar

11 februari 2018 om 20:43

Was een incident lol

11 februari 2018 om 16:47

Wat hebben Ajax en PSV Europees gepresteerd in de afgelopen jaren om (voor beide clubs) 1 uitzondering na?! Geen enkele Nederlandse club presteert Europees veel. Verder is het gewoon onzin. Feyenoord moet veel beter kunnen met het huidige materiaal. De ploeg draait gewoon alles behalve lekker en dan krijg zo'n wisselvallig seizoen. Het is dit seizoen bij Feyenoord alles of niets. Het is goed of slecht. De middenweg is er in deze fase niet en daar kun je wel veel wedstrijden mee winnen.

11 februari 2018 om 17:39

Ajax staat 28e samen met Lyon, PSV 38e samen met Valencia, Feyenoord 65e samen met Rapid. Feyenoord staat dus verder van Ajax dan Ajax van de nummer 1 (real Madrid) op de Uefa coefficientenlijst. Volgens mij zegt dat wel genoeg.

11 februari 2018 om 18:15

Het is vertekend aangezien niet alle drie de club actief kunnen zijn in de CL. Als Ajax meedoet aan de CL en Feyenoord of PSV geen Europees speelt, dan is het vertekend.

11 februari 2018 om 18:27

ja op die manier gezien wel.

Realmadrid: 148.000 punten.
ajax: 53.500 punten
Feyenoord: 21.500 punten.

Als je echt naar de punten gaat kijken zie je dat Ajax helemaal niet dichter bij Real zit dan Feyenoord bij Ajax zit.

11 februari 2018 om 19:37

Ik vind het allemaal subjectief, aangezien het verschil tussen de absolute top nou niet bepaald kleiner is bij Ajax dan bij Feyenoord. Cijfermatig wellicht, maar sportief niet. Bovendien is een uitzonderlijk seizoen (ajax vorig seizoen in de EL en PSV twee jaar geleden in de CL) natuurlijk de hoofdoorzaak voor de hoge notering. Incidentele successen en waarschijnlijk het hoogst haalbare voor een Nederlandse club.

Ik vind reacties als die van analisttt subjectief geblaat om een sneer uit te delen richting Feyenoorders met een arrogantie die een supporter van een Nederlandse club helemaal niet hoort te hebben. Zeker niet als zijn eigen ploeg al een aantal jaren geen prijs meer heeft gepakt. Dat bedoel ik niet kleinerend richting Ajax, maar dan snap ik niet helemaal hoe je Feyenoord kunt afdoen als een incidenteel succes.

11 februari 2018 om 16:50

Haha dat hebben we gezien tegen Rosenborg ja....

11 februari 2018 om 17:32

Je bent er blij om? Het is maar waar je van houdt. Ik zie liever een competitie waarin de strijd om het kampioenschap spannend is. Daarom kijk ik doorgaans geen frans en duits voetbal. Vond vorig jaar de competitie an sich ook leuker na de winsterstop dan er voor toen feyenoord los stond.

11 februari 2018 om 18:58

@analisttt: opmerkelijk dat bijna alle Ajacieden het niet kunnen verkroppen dat Feyenoord de afgelopen seizoenen meer hebben gewonnen en gepresteerd dan Ajax. Kampioenschap, de beker en de Johan Cruijff-schaal en een grote kans op nogmaals de beker, tegenover geen enkele prijs voor Ajax. Blijf lekker geloven hoe goed het niveau van Ajax is, want hoop doet leven. Dit jaar weer geen prijs, want het kampioenschap zie ik PSV niet meer weggeven. Dat is dan het 5e jaar weer geen prijs, maar ow ow wat zijn we toch goed. Internationaal laat Ajax ook verder ook helemaal niks zien, zijn in de voorrondes voor de EL en CL uitgeschakeld door 2 matige clubs. Vorig jaar wel de finale de EL gespeeld, maar dat was ook meer geluk dan wijsheid, want vraag niet hoe ze er zijn gekomen, maar niet met geweldig voetbal. Was meer het falen van de tegenstander. Toen ze in de finale een serieuze tegenstander kregen, Manu, zag je pas dat ze daar duidelijk helemaal niks te zoeken hadden. Nee, blijf vooral op Feyenoord afgeven en maak vooral jezelf en je club belachelijk, prutser.

11 februari 2018 om 19:20

Preditor, ik moet eerlijk zeggen dat ik niet wakker lig van de beker of de JC-schaal. Dat is niet provocerend of denigrerend bedoeld, maar mijn gevoel. Daarnaast: als jij vorig jaar geen geweldige Europese wedstrijden van Ajax hebt gezien, met name thuis, dan heb jij geen voetbalkennis.

11 februari 2018 om 19:44

Het ligt er maar net aan in welk perspectief je het zet. Clubs als Barcelona, Bayern, Real Madrid spelen geweldig voetbal. Vergeleken met die clubs vond ik het spel van Ajax helemaal niet zo geweldig. Het was een geweldige prestatie, dat mag zeker gezegd worden.

Ik moet zeggen dat het mij ook opvalt dat veel supporters van de concurrentie wel erg lacherig doen om de prestaties van Feyenoord. Het is natuurlijk niet goed wat ze laten zien, maar voor goed spel hoef je het voetbal hier in Nederland niet op te zetten.

11 februari 2018 om 23:28

@preditor je maakt jezelf ook wel een beetje belachelijk met zo terug te counteren. Er zijn ook jaren geweest waar Feyenoord niks won. Je zou bijna denken dat jij en de reacties hierboven Amsterdammers zijn. Een beetje strooien met al vier jaar geen prijs en wij wel. Als er andersom wordt geroepen 1x kampioen in 18jaar tegen nog niet zo lang geleden 4 op een rij en pas nog een finale en recordkampioen in Nexerland dan moeten ze niet zo arrogant doen. Laat je niet zo provoceren want nu is het over en weer stelletje kinderen hier.

11 februari 2018 om 20:49

Dat hebben we dit Europese seizoen gezien bij Ajax en PSV. Kansloze reactie. Die ook lekker wat met het onderwerp te maken heeft

Het gaat als een nachtkaars uit. Totaal geen inspiratie en lijn in dit Feyenoord. Vitesse heeft te recht gewonnen. Hopen op de beker dan maar.

Terechte overwinning. Vitesse was feller in de duels. Vraag me af hoe lang Van Bronckhorst nog coach blijft. Misschien moet Feyenoord toch maar Fraser of Bosz polsen.

11 februari 2018 om 16:44

Bosz heeft zich onmogelijk gemaakt bij Feyenoord denk ik na zijn fiasco als TD

Zelfs de weekeinden dat Ajax en Az slecht spelen, presteert Feyenoord het om nog slechter te spelen.
Dit seizoen is gelopen, we moeten het uitzitten en de wonden likken.
Denk dat de beker winnen nog wel lukt, maar op die twee wedstrijden na, kan je net zo goed de A1 laten spelen.

Wellicht moet er eens gekeken worden naar een andere samenstelling van de technische staf en technische directeur.

12 februari 2018 om 06:54

Sorry, maar met dit materiaal kun je toch prima met ajax om de 2e plek spelen?

Gio jongen, je bent en blijft een held en iedereen zal je altijd dankbaar blijven voor de titel, maar word geen tweede Mario Been en hou de eer aan jezelf. De koek is op, het was mooi maar dit komt niet meer goed. Felicitaties aan de Vitessefans voor de terechte overwinning.Al heb ik het idee dat jullie vooral blij zijn dat wij verloren hebben ipv blij dat jullie gewonnen hebben.

11 februari 2018 om 16:35

Vorig jaar presteerde Feijenoord onder zijn leiding bovenmatig goed en werden ze kampioen, dit jaar (mede door vervelende blessures) onder het normale niveau maar kunnen ze de beker nog winnen.

11 februari 2018 om 16:42

Gio is gewoon klaar. Vraag me af of hij er ooit klaar voor geweest is.
Toen moeilijk ging is hij gered door Advocaat en vorig jaar is hij gered door Kuyt.
Geloof me ik ben echt blij met de prijzen die onder hem gehaald zijn maar ik heb idee dat hij het nooit door eigen kunde heb kunnen doen.

Nu ook weer als je je spelers niet meer kan motiveren ben ik ook bang voor de beker. Hij of Feyenoord moet nu eieren voor zijn geld nemen. Hij kan nu met opgeheven hoofd nog stoppen.

Ik ben er Iig klaar mee en gelijk een opruiming in de selectie

11 februari 2018 om 16:55

als vitessesupporter ben ik vooral blij dat we voor het eerst dit seizoen een goede pot spelen thuis. Uit de euforie heb je er een aantal die gaan provoceren (als reactie op rellen vorig seizoen). Maar iedereen is vooral heel blij met het spel hier. Fijn weekend, betere tijden komen vanzelf!

Zal Elia nu ook vinden dat we ons moeten laten horen aan Bilal? Wat een idiote overtreding en precies het bewijs dat die jongen en Feyenoord geen goede match zijn.

11 februari 2018 om 16:28

wat mis ik elia dit jaar zeg. Hij had zoveel impact

11 februari 2018 om 16:44

Elia, Kuyt en Bottegin in vorm. Die mis je.

11 februari 2018 om 16:54

Niet alleen constant die domme overtredingen, hij kan alleen hard rennen, verder kan die helemaal maar dan ook helemaal niets. Zoveelste miskoop van Van Geel.

12 februari 2018 om 06:56

Huiliehuilie, niet opeens doen alsof mvg structureel slecht inkoopt want dat is gewoon niet het geval he?

Ook met 11 man zouden we het denk ik niet winnen. Ik ben hier helemaal klaar mee. Ik hoop dat technische staf nu is eindelijk ziet dat Bilal gewoon niet thuishoort hier.

Waarom speelde Tapia eigenlijk niet ?
Dat is echt een beest ... samen met El Ahmadi op het middenveld geeft echt power.
Die 2 zorgen er wel voor dat de rest niet in slaap valt.

11 februari 2018 om 16:38

Ja maar die kunnen beide geen kansen creeren, kan je beter Toornstra neerzetten lijkt me

Pijnlijk en kansloos. Terechte rode kaart voor Bilal. Slecht gevoetbald en gewoon hopen op de vierde plek en beker. Wat een kansloos seizoen na het kampioenschap. Heel erg jammer.

het is echt zo belachelijk hoe gio met van persie omgaat. Hij liep warm en toen er een rode kaart kwam meteen weer op de bank..... Ben benieuwd hoe hij hier zelf over denkt

Einde voor bassie. Rode kaarten gewoon terecht.. Feyenoord moet zich schamen. Lopen op het veld alsof ze al met 0-4 voorstonden. Berghuis (hele goede voetballer) maar begint beetje naast zijn schoenen te lopen Hèb ik het idee van. Alles op de beker, kan het seizoen enigszins nog redden!

Onthutsend zwak Feyenoord gezien. Wat was hun strijdplan? Bilal is sowieso een miskoop. Wat was de reden dat hij vandaag mocht beginnen ten koste van Larsson?

Ik weet dat PSV vrijwel altijd verliest uit in De Kuip maar als je weer eens wilt winnen dan moet het dit jaar gebeuren. Cruciaal met het oog op de titelstrijd en daarnaast is Feyenoord in zeer slechte doen (hoewel mijn club ook dramatisch speelt natuurlijk).

11 februari 2018 om 16:27

Larsson was geblesseerd , dan moet je kiezen uit Bilal of boetius

11 februari 2018 om 16:31

Of je speelt 4-4-2 met Van Persie, Vente, Hansson of een willekeurige jeugdspeler.

11 februari 2018 om 16:31

Okã©. Ja, dan is het echt lood om oud ijzer inderdaad. ;

De vraag is hoe ver je het wil laten komen, “topclub” zijnde. Sommigen zullen wijzen naar blessures, of pech, maar dat vind ik onterecht. Er is zwak geïnvesteerd, het is tactisch al jaren een janboel en spelers lijken nu niet meer te willen voetballen. Waar trekken we de grens?

11 februari 2018 om 18:06

St Juste, Haps en Larsson vind ik voor Feyenoord prima investeringen. Tactisch stond het vorig seizoen prima en werd je kampioen, mede door wilskracht. Nu niet ineens alles afkraken he.

Direct afscheid nemen van Bilal! Voegt werkelijk niks toe! Is meer een last dan een toevoeging..

Wat een verschrikking van een wedstrijd. En vooral die scheids, heb me al vaker afgevraagd hoe hij een scheidsrechter kan zijn. Ongelooflijk matig dit Feyenoord, met voorop een Toornstra en Vilhena die overal te laat zijn, een Bilal die al 3 jaar geleden weg had moeten zijn en toch ook helaas Malacia. Die jongen kan echt niet voetballen en staat altijd fout gepositioneerd, heeft alleen een leuke tackle. Schaam je kapot

11 van 23 wedstrijden werd er gewonnen.... dan is er iets mis bij Feyenoord. Ik denk aan de kwaliteit van de spelers met name op het middenvelders.

Ook te veel B-spelers

11 februari 2018 om 16:27

Kijk, dat is nou een baanbrekende conclusie! Stop de persen mensen!

11 februari 2018 om 16:46

Net zo baanbrekend als een aantal analisten op tv die er een bak poen mee verdienen....

11 februari 2018 om 17:35

Haha, absoluut waar

Schandalige om die halv gare Bilal in ons shirt te zien echt waar. Gekke passeer bewegingen die 0 effect hebben en fopt zichzelf meer dan de tegenstander en dan die tackel echt hoe verzin je het en ook nog op die plek. En van Geel had hem pas nog verlengd echt niet normaal. Bizar dit spel, belachelijk slecht en Gio succes want zo haal je het einde niet meer.

22 punten verschil met de toekomstige kampioen!

11 februari 2018 om 16:28

Hopen dat Feyenoord op de 25e express verliest zodat ze PSV eerder de titel gunnen dan Ajax.😉

11 februari 2018 om 16:43

Expres zal het niet zijn, maar met de halve finale beker drie dagen later zou het me niet verbazen als we verliezen van Psv.

11 februari 2018 om 16:45

Die onsportieve en vuile trekjes werden een aantal jaren geleden tegen Twente ook gedaan mede door de (supporters) van Feyenoord

11 februari 2018 om 17:11

Ik kan me inderdaad een paar jaren geleden herinneren hoe Feyenoord-spelers geïntimideerd werden om vooral te verliezen van PSV, zodat Ajax geen kampioen kon worden.

Wat een slechte wedstrijd weer zeg. Er zit helemaal geen lijn in het spel en een plan anders dan de bal hoog richting Jorgensen te spelen lijkt er niet te zijn. De rode kaart voor Bilal was natuurlijk volledig terecht. Die van Malacia heb ik iets meer moeite mee, volgens de regel moet er een duidelijke scoringskans ontnomen worden (doorgebroken speler bestaat niet). Maar ach, dat had geen effect meer op de wedstrijd.

Lijkt me vooral tijd dat we lijn in het spel gaan brengen op het middenveld. Toornstra en/of Vilhena eruit dus en Larsson/amrabat/van Persie op het middenveld erbij.

22 punten achterstand na 23 wedstrijden. Als Gio mag blijven zitten snap ik er niks meer van. Qua spel zijn ze gewoon subtop/middenmotor niveau dit seizoen, terwijl ze beter materiaal hebben. Onbegrijpelijke opstellingen en wissels zijn Gio's kenmerk.

11 februari 2018 om 16:57

Ach in 2016 had Feyenoord 26 punten achterstand op het eind op PSV en werddhet jaar erop kampioen met 18 punten voorsprong op Psv.

Ik weet niet wat voor conclusies je hier uit kunt trekken, maar volatiel is het wel.

Schandalig dit Feyenoord! Vitesse met Fraser vind ik een van de matigste subtop teams die er zijn, weinig kwaliteit en zorgen amper voor creativiteit. Des te triester is het hoe Feyenoord hier vernedert wordt! Beide rode kaarten kunnen gegeven worden, en daarvoor was het spel al te triest voor woorden. Van Bronkhorst kan dit team niet meer motiveren, het is tijd voor hem om te gaan. De beker gaan we op deze manier never nooit halen want zelfs tegen Willem 2 ga je kansloos ten onder op deze manier

11 februari 2018 om 17:15

Hahaha, meen je dit echt? Feyenoord werd op letterlijke alle punten door Vitesse overklast. Wat zegt dat dat over Feyenoord, dat heel blij zou zijn met spelers als Linssen, Serero en Mount.

11 februari 2018 om 17:19

ik geef hen gelijk hoor als vitessesupporter. Ik snap er niks van. We spelen het hele seizoen kut en tegen feyenoord leg je ineens een foutloze 2e helft op de mat. Dit zijn natuurlijk wel heerlijke spelers, maar het komt er onder fraser nog te weinig uit (of we zijn te afhankelijk)z

Ben je als trainer lekker mee als je je nek voor een speler als Bilal uitsteekt en dat die speler je dan zo in de steek laat. Voor de rest een dramatisch Feyenoord zonder idee of plan.

Feyenoord speelt echt niet slechter dan psv en ajax dit seizoen alleen zit het bij hun niet mee dit seizoen en bij psv en ajax wel

11 februari 2018 om 16:35

In de eerste competitiehelft ging dat nog wel op, puntverlies tegen Nac, Pec, PSV, Heerenveen en nog een paar potjes was tamelijk onnodig en onterecht. Maar hoe wij nu uit de winterstop komen is ronduit schandalig.

Competitie voor Feyenoord is nu echt wel klaar.
Maar zie ze wel de beker winnen.
Daar kunnen ze nu vol voor gaan.
Maar wat een achterstand hebben ze nu en dan staan ze nog vierde.

Zag net die twee rode kaarten. Wat Bilal daar deed moet je hem vragen. Als je zo inkomt dan krijg je normaal rood. Echt dom. Malacia had gewoon pech. Deze jongen moet gewoon zo doorgaan. Die tackles zijn heerlijk. Lijken op die van Tete. Wat betreft Feyenoord. De beker is dus hun redding, maar vraag me toch af hoe veel steun van Bronckhorst heeft binnen de club. Een mogelijke derde prijs in drie jaar is natuurlijk fantastisch, maar Feyenoord raakt nu echt achterop in de competitie. Ik verwacht geen trainerswissel maar je weet het nooit.

Je ziet dat serero zelf nog omhoog springt om het allemaal erger te doen laten lijken, natuurlijk domme tackle en dus geel. Maar als je goed naar de herhaling kijkt is valt t allemaal reuze mee wat daar gebeurd

11 februari 2018 om 16:59

Voor een tackle zoals deze met 2 benen vooruit staat gewoon maar 1 straf en dat is rood. Of je iemand nou raakt of niet. Laten we vooral blij zijn dat ie Serero niet vol raakte want dan had ie zijn been wel kunnen breken...

Gelukkig is Schotland-Frankrijk (rugby) nog een beetje vermakelijk. Wat een dramatisch niveau in de Eredivisie. Ik heb Psv, Ajax en Feyenoord gezien. Vooral de veldbezetting van Feyenoord was wederom om te janken. Zeer verdiende overwinning van Vitesse.

Het wordt tijd dat Gio na dit seizoen afscheid neemt. Er zit geen enkele lijn in het spel en weer kan die de boel niet keren. Normaal gesproken zou hij na zeven nederlagen op rij ontslagen worden, maar dankzij Advocaat en Kuyt en in mindere mate Elia werd die kampioen.

Verder mag Van Geel ook wel vertrekken. Hoe kun je drie linksbuitens hebben die allen het niveau totaal niet aankunnen? Larsson Bilal en Boetius is puur brandhout. Er was geen tweede nummer tien en ook Toornstra had vervangen moeten worden. Tel daarbij op dat je tien miljoen betaald voor twee modale eredivisie verdedigers en geen spelverdeler aantrekt, want Amrabat is een domme kracht, dan hoop ik dat Van Geel ook snel vertrekt.

11 februari 2018 om 17:05

Ben het helemaal met je eens, waarom haal je een Boetius als je al een Bilal hebt, dat is toch om het even? Dat voegt toch helemaal niets toe? Waarom koopt je een dure linksback als je al Malacia in je opleiding hebt zitten?

Als je koopt, dan moeten het echte versterkingen zijn, anders schiet je er weinig mee op. Uiteindelijk begin je met te weinig creativiteit aan de competitie en dat is je opgebroken.

11 februari 2018 om 18:54

Het zijn allemaal spelers die gewoon niets toevoegen aan de basiselftal. Het is verschrikkelijk dat er zoveel geld gespendeerd is aan povere spelers met weinig tot geen restwaarde.

11 februari 2018 om 18:58

Gio zal wel vertrekken, voor het einde van het seizoen of in Mei. Drie jaar plus vier als assistent, het is tijd voor wat anders. De aankopen van Van Geel zijn wel begrijpelijk - weinig mensen zullen voorspeld hebben dan Toornsta van de beste middenvelder naar de slechtste afzakt, en Boetius en Larsson zijn kwalitatief wel ok maar Gio krijgt het er niet uit. Bilal is idd niet goed genoeg, dat is duidelijk. Ik denk dat deze selectie zeker plaats 3 moet kunnen halen, een verse trainer moet hier zeker wat mee kunnen.

Het is simpel. We hebben in Nederland een top drie. PSV, Ajax en Feyenoord. Vorig seizoen was Feyenoord de beste. Dit seizoen zijn ze de slechtste. Klaar.

Serieus, die titel! Zo typisch dit, het draait altijd alleen maar om de top 3, echt om ziek van te worden. Hoezo niet noemen dat Vitesse, zelfs los van die rode kaarten, veel beter was dan Feyenoord en volkomen verdiend heeft gewonnen?! Verder was het weer onbegrijpelijk dat Fraser Castaignos weer zo lang laat staan, met een ander had je het wellicht al veel eerder af kunnen maken.

11 februari 2018 om 17:13

Lees de titel nog eens maar dan rustig, haal eens diep adem. Feyenoord raakt verder achterop na verliespartij met negen man. Geen spelt tussen te krijgen.

Nergens wordt gesteld dat ze door de rode kaarten verloren, Feyenoord heeft verloren en eindigde met negen man. Dat is het enige wat er in de titel staat.

De rode kaarten waren ook het gevolg van het goede spel van Vitesse. de eerste was er eentje uit frustratie, tackle met twee benen. De tweede kwam omdat een Vitesse speler doorbrak en de linksback niks beters wist te verzinnen dan een sliding maken.

Zie je wel, niets aan de hand. Vitesse heeft vandaag een puike pot gespeeld wardoor Feyenoord verloor en met negen man kwam te staan.

11 februari 2018 om 18:01

Snap het wel. Bij de voetbalanalyses zal het er weer over gaan waarom Feyenoord zo slecht was, maar je kan het ook omdraaien en het erover hebben waarom Vitesse zo goed was.

'vitesse wint verdient van lam Feyenoord' had net zo goed gekund, maar ach, wat maakt het uit.

Wauw dit moet pijn doen voor de trouwe Feyenoorder. Is Botteghim nou fit? Zo ja waarom speelt die niet? Veel blessures gehad dit seizoen en spelers zwaar uit vorm. De beker pakken mannen en volgend jaar schone lei nieuwe trainer..

Afgelopen seizoen was feyenoord duidelijk "champion by incident". Eens ff kijken of FC Utrecht volgend weekend over dat cluppie heen kan in de ranglijst.

11 februari 2018 om 17:05

door welk incident was Feyenoord kampioen geworden? vorig jaar waren ze gewoon het meest constant. Als je dat bent, dan word je kampioen.

11 februari 2018 om 17:09

Vorig seizoen gewoon kampioen, omdat we de beste waren. Net als AZ en Twente in hun tijd de beste waren. Of Ajax en PSV vaak de beste zijn geweest. Bij Feyenoord was het alleen wat logischer dat het een keer stond te gebeuren. En in de komende 10 jaar gaan we heus nog wel een keer kampioen worden. Maar niet dit jaar.

Bizar gewoon wat die Basacikoglu bezielt zeg! Ten eerste zou je denken dat na een soortgelijke tackle van Jørgensen tegen Ajax bij Feyenoord wel is gezegd: 'dat doen we niet meer.' Ten tweede: welk gevaar dacht hij in hemelsnaam in te dammen? En ten derde: van alle opties die je had, besluit je er met een schaar gewoon in te vliegen? Je zou hier bijna matchfixing achter zoeken zo bizar is dit! Volledig terechte rode kaart, net als die van Malacia, wat ik wel erg sneu vond voor die jongen maar hij laat de scheidsrechter geen andere keuze.

Net als overigens bij Psv, zie je bij Feyenoord wel een beetje dat de chemie tussen team en coach is uitgewerkt. Meestal wordt een coach ontslagen omdat het niet goed gaat - het staat Feyenoord op zich te prijzen dat het niet mee gaat in dat opportunisme - maar als die coach voor een status quo zorgt moet je ook oppassen. Zowel Cocu als Van Bronckhorst ontberen het charisma zoals bijvoorbeeld Ferguson of Wenger heeft om over de lange termijn spelers voor je te blijven winnen. En het zijn evenmin de vernieuwende puristen als Guardiola of Van Gaal die met hun trainingsmethodieken voor verrassing kunnen blijven zorgen denk ik. Bovenal zijn het geen trainers onder wie spelers zich bijzonder ontwikkelen. Zowel voor Feyenoord als PSV zou het beter zijn als ze ongeacht het eindresultaat afscheid nemen van hun trainer. Stilstaand water gaat stinken...

Heerlijke overwinning, en volledig verdiend tegen een zeer onsportief Feyenoord! Beide rode kaarten waren volledig terecht, waarbij vooral Bilal een maand of twee mag gaan missen wegens een schorsing. Als de elleboog van Matavz (volgens veel Feyenoorders) al 5 wedstrijden is dan is dit minimaal het dubbele aantal waard!

Blijf het meer schandalig vinden, dat je Persie niet direct opstelt. Hij zou het allemaal zo veel makkelijker maken, ook voor Gio. Dat is gewoon een pure voetballer en is alles wat Feyenoord mist. Die moet je gewoon centraal neerzetten op het middenveld en een dienend elftal omheenb zetten met Jorgensen als echte afmaker. Dat zou toch ultiem zijn en wonderschoon om naar te kijken, als een soort Cruijf, die aanstuurt. Maar ja, Gio???

11 februari 2018 om 17:31

Die heeft de fitheid/ conditie voor 90 minuten nog niet.

11 februari 2018 om 17:35

Ja, dat gelul ken ik nu wel. Dat is complete onzin!! Als hij op is haal je er naar de kant en als het goed is zit dan wedstrijd al in de tas. Hij kan sowieso wel 60 minuten spelen hoor met een kwartier rust. Je moet je dat gelul niet wijs laten maken, want dat doet Gio alleen om geen moeilijke keuze te hoeven te maken en geen scheve gezichten krijgt op de training.

11 februari 2018 om 21:22

Hahaha scheve gezichten op de training? Alsof Van Persie een mak lammetje is die niet zelf weet hoe zijn conditie ervoor staat

Kuyt is het probleem die hield al die jongens scherp vooral de jongere en 4 man achterin weg karsdorp kongolo bottegin van der heiden

Hahaha, zeker niet terecht. In heel de wereld krijg je hooguit geel en in Nederland rood. Bizar

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 14 augustus
In de zoektocht naar een opvolger voor Mateo Kovacic heeft Real Madrid contact opgenomen met Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren