‘Vreselijk, je wordt liever met zes goals verschil weggespeeld door Ajax’

Zondag, 11 februari 2018 om 15:55

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-1 op bezoek bij Ajax, maar na afloop van de wedstrijd overheerste het gevoel bij de Tukkers dat er wellicht meer in had gezeten. Assistent-trainer Marino Pusic baalde na afloop van het duel in de Johan Cruijff ArenA van het resultaat en wees daarbij vooral naar de door Hakim Ziyech verdiende strafschop waar de tweede Amsterdamse treffer uit voortkwam.

“Het is vreselijk om op zo'n manier te verliezen. Je wordt liever weggespeeld met vijf, zes goals verschil”, begon hij na de wedstrijd bij FOX Sports over de door Lasse Schöne benutte penalty. “Dit is geen penalty, hij zoekt zijn been op. Dit is heel erg zuur, als je zo dichtbij bent om een punt te pakken hier. Zeker gezien de situatie waarin we ons bevinden.”

FC Twente staat momenteel op de een na laatste positie in de Eredivisie, twee punten boven hekkensluiter, en tegenstander van aankomend weekend, Sparta Rotterdam. Pusic hoopt dat zijn ploeg alsnog kracht uit de wedstrijd tegen Ajax kan putten: “In de kleedkamer heb ik net gezegd dat ik bijzonder trots ben op hoe ze als team geknokt hebben. Ze hebben zeer gedisciplineerd gespeeld en ze gingen steeds meer voetballen. Dat is een belangrijk uitgangspunt richting de volgende wedstrijden.”


Poll

Vond jij het een terechte strafschop?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door ottofant)

Het geluk van Ajax. In Enschede was hij nooit op de stip gegaan. Maar Twente mag tevreden zijn dat ze niet werden weggespeeld en een relatief goed resultaat hebben behaald. Doelsaldo kan doorslaggevend zijn aan het eind van de rit.

11 februari 2018 om 16:08

Tja en in twente had twente het thuisgeluk. Dan had die hooiveld na 2 roodwaardige overtredingen gewoon onder de douche gestaan.

11 februari 2018 om 16:08

In enschede natuurlijk. Jammer dat bewerken op de app niet kan.

11 februari 2018 om 16:10

Ach Ziyech had ook rood moeten krijgen voor die overtreding op Maher en een schwalbe bij de penalty. En als Serdar niet zo pro-Ajax was geweest had Onana ook gewoon zn kaart gekregen voor die bewuste handsbal

11 februari 2018 om 16:25

Toen Veltman met de hand de bal van de lijn afhaalde die wedstrijd bedoel je? Hooiveld had gewoon een lekkere Engelse tackle alleen zijn hier de scheidsen zo wisselvallig dat het de ene keer wel kan en de ander keer niet

11 februari 2018 om 16:27

Die was gewoon terecht geel. Die penalty is begrijpelijk en voor die actie van Obana zou hij ook niet fluiten als het jullie keeper was overkomen.

11 februari 2018 om 16:39

Denk je dat? Dit is een gevalletje vrees voor het thuispubliek. Angst om m te geven

11 februari 2018 om 16:41

Een lekkere Engelse tackle is echt een uitspraak voor mensen die op zaterdag middag moeite hebben met hun tegenstander die 3x zo snel en technisch is als zijzelf en er dan maar een tweebenige tackle op scheen/kniehoogte inzetten. Ik snap echt niet dat er mensen zijn die doodschoppen aanmoedigen.

11 februari 2018 om 16:46

Exact. Daarom is een Nijhuis ook altijd nadelig voor Ajax.

11 februari 2018 om 16:55

Welnee, hij zag in dat hij een fout maakte omdat het zo duidelijk buitenspel was. De grensrechter vlagde ook, dus wilde Onana de vrije trap wilde nemen. Dus floot hij alsnog voor buitenspel en gaf Ajax de vrije trap, die ze in de eerste plaats al moesen krijgen. Dit was geen situatie om voordeel te geven dus goed dat hij zichzelf corrigeerde.

11 februari 2018 om 17:26

Het kan alleen geen buitenspel zijn als Thiga de bal laat lopen en dus niet meedoet aan de aanval. Of gelden er in Amsterdam andere regels?

11 februari 2018 om 17:42

FCT 4 ever. Serieus? Ziyech had rood moeten krijgen (2e geel) voor een schwalbe bij die penalty? Wat een onzin. Een penalty was het misschien niet, maar in het voetbal kan iemand ook vallen met contact zonder dat er een overtreding wordt begaan.

11 februari 2018 om 17:42

Daar had ook Veldman rood moeten hebben voor hands op de lijn

11 februari 2018 om 16:44

Het geluk van Twente is dat Ajax niet binnen 5minuten met 4-0 voorstaat. Als Ajax die kansen niet afmaakt kan je donder op zeggen dat Twente terugkomt. Ajax heeft echt een mentaliteitsissue, wat alleen goed is voor mijn unibetaccount. Overall is deze overwinning pover maar zwaar terecht.

11 februari 2018 om 17:23

Het had gewoon 4-0 moeten staan na 20 minuten, dan hadden we Pusics commentaar en al die vage posts van PSV supporters niet gehad(ook in de andere topics aangaande deze wedstrijd). Want Twente werd het eerste deel van de wedstrijd omver geblazen; waarschijnlijk heb jij pas ingeschakeld nadat Ajax gas terug genomen had.

Sowieso komt er bijna elke week een slap lulverhaal uit het Twente kamp; Twente heeft de 4e begroting van Nederland en moet zich schamen voor de positie waarin het verkeerd.

11 februari 2018 om 17:46

Als je op mij doelt dan zit je er goed naast. Heb de hele wedstrijd gezien en zag dat Ajax in de eerste 15 minuten het had moeten afmaken maar dat deden ze niet. De rest van de wedstrijd was zo verschrikkelijk slecht. En dat met al de aankopen en investeringen. Ronduit schandalig.

11 februari 2018 om 18:57

Een begroting betekent niet dat al het geld naar spelers en hun salaris gaan. Als jij niet snapt waarom Twente onderaan bungelt dan heb je het Nederlandse voetbal de afgelopen 4 jaar niet gevolgd. Ga jezelf schamen voor deze opmerking.

11 februari 2018 om 19:07

"en dat met al de aankopen en investeringen. Ronduit schandalig." Nou vraag ik me toch wel even af op wie je doelt, Kristensen is (neem ik aan) gehaald als vervanger van Veltman voor als laatstgenoemde vertrekt en zal dus vooral op de bank zitten dit seizoen, bovendien is hij net als Tagliafico een verdediger en geen aanvaller dus het is misschien ietwat onredelijk om van "al die aankopen en investeringen" wonderen te verwachten, daarnaast doet Tagliafico het de eerste wedstrijden gewoon goed. Ik denk dat weinig mensen het matige spel van Ajax van vandaag aan hem zullen durven wijten. Ik begrijp je dat je als PSV-supporter wil afgeven op Ajax maar de laatste twee zinnen van je redenering hier lijken me toch een beetje onredelijk, je laat het klinken alsof Ajax een heel stel normaliter bepalende spelers heeft gehaald.

11 februari 2018 om 19:57

@cuco10: Je zegt dat het geluk is, maar wanneer een elftal de beste kansen krijgt en daarmee de winst afdwingt, is dat geen geluk, dus het is correct dat ik dat een vage post noem.

@protukker, het feit blijft dat Twente de 4e begroting heeft, dan kan je allerlei excuses gaan aanvoeren. Dat geld geef je zelf uit.

11 februari 2018 om 21:14

Wij moeten helemaal niets. En al zeker niet voor jou. In de ED blijven is het enige. De fraude die gepleegd is door onze ex voorzitter is de reden van ons sportieve verval. Vind je dat een lulverhaal? De 4e begroting betekent niet dat we de goeie betere spelers kunnen kopen. En moet ik je ook echt uitleggen dat het overgrote deel van het beschikbare geld naar aflossen v schulden gaat?

11 februari 2018 om 22:22

Er had meer in gezeten voor een Twente dankzij een overmacht van Ajax ze gaven de ruimte om iets terug te doen speel je het goed uit met het inbreng van creatieve snelle aanvallers had je hier nog kunnen winnen ook.

Het was niks maar als het dan toch nog iets was was het buiten de zestien. Maar goed - na de handsbal van onana wist ik genoeg.

11 februari 2018 om 16:29

Het was gewoon obstructie hoor. Hij mist de bal en blokt Ziyech. Gebeurd dit op de middelijn hoor je niemand, gebeurd dit bij een 3-0 hoor je niemand en gebeurd het bij een 1-1 bij een grote club dan is het niks volgens de supporters van de concurrent.

11 februari 2018 om 17:33

Obstructie kan het nooit geweest zijn, want obstructie is een indirecte vrije trap, ook binnen de 16.

11 februari 2018 om 16:39

Haha dat er mensen serieus beginnen over de handsbal van Onana. Dat is gewoon een misverstand en zo prima opgelost door de scheids. Andersom had ie precies hetzelfde gedaan en niemand zou er iets van hebben gezegd.

11 februari 2018 om 16:41

Hoe kan het een misverstand zijn als het niet eens buitenspel is. Thiga laat m gaan dus doet niet mee aan het spel. Daarnaast fluit hij niet dus gewoon doorgaan. Gewoon oerdom en had Twente daar een vrije trap moeten krijgen en Onana een kaart.

11 februari 2018 om 17:31

Ik had hem ook niet gegeven, maar je kan hem geven. Het was sowieso binnen de 16; ook de lijnen behoren tot het 16 meter gebied en de overtreder stond er sowieso niet buiten..

Elke ploeg die tegen Ajax alles heeft gegeven om het het ze moeilijk te maken, geeft aan daar moed uit te putten maar gaat een week later tegen pakweg een club als Willen II de bietenbrug op.

11 februari 2018 om 16:54

FC Twente focust zich op de komende wedstrijden. Je kon wel zien dat FC Twente vandaag niet met het mes op de keel speelde en alles gegeven hebben ze ook niet. Ze voelden zich vooraf al kansloos leek het wel, vooral als je ziet hoe ze begonnen.

FC Twente zal gewoon van de concurrentie moeten winnen en dat begint volgende week thuis tegen Sparta. Als je die verliest, is degradatie eigenlijk niet meer af te wenden. Daar moet je gewoon de volle 3 punten in Enschede houden.

11 februari 2018 om 17:10

Na de 2 thuiswedstrijden tegen Ajax is hetzelfde geroepen maar de resultaten werden niet beter helaas. Ik heb niets tegen Twente dus van van mij mogen ze straks alle voorspoed hebben maar ik zou een wedstrijd tegen Ajax nooit als graadmeter nemen.

Voorlaatste? Qua spelersmateriaal (in vergelijking met Sparta, Willem 2, Roda, Excelsior) moet Twente ook veel hoger staan. Nu verlies je misschien met wat pech, maar je kan niet een heel seizoen structureel pech hebben. Ze halen het er gewoon niet uit en als je je zo onder druk laat zetten, dan zit een dergelijke actie (penalty) er op een gegeven moment ook gewoon in

11 februari 2018 om 16:58

Het probleem is de tactiek. In de eerste helft van het seizoen waren ze geregeld beter. Ze verloren wel terecht van de top en subtop, maar hadden tegen Sparta, Willem II, Roda en Excelsior veel meer punten moeten pakken. Ook tegen VVV en Excelsior liepen ze te stuntelen.

Als Verbeek volgende week weer 5-3-2 gaat spelen tegen Sparta, is het voor mij wel duidelijk dat Verbeek als coach niet capabel is en weinig tactisch benul heeft. De opstelling werkt overduidelijk niet en ik merk in de verdediging helemaal niet dat er 3 centrale verdedigers zijn. Het is en blijft een gatenkaas. Dan liever een man meer op het middenveld of in de aanval zodat Maher, Jensen en Vuckic veel beter tot hun recht komen.

Er zijn nu mensen die woorden te weinig hebben voor hoe erg Ajax altijd bevoordeeld wordt en dat de penalty in Enschede nooit was gegeven, maar deze vergeten dat Twente in de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax geluk had dat het met meer dan 9 man op het veld stond.

11 februari 2018 om 16:42

Ajax had destijds ook geluk dat het met zn 11en op het veld stond met de handsbal en dus rode kaart van Veltman

Er zijn nu mensen die woorden te weinig hebben voor hoe erg Ajax altijd bevoordeeld wordt en dat de penalty in Enschede nooit was gegeven, maar deze vergeten dat Twente in de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax geluk had dat het met meer dan 9 man op het veld stond.

Er zijn nu mensen die woorden te weinig hebben voor hoe erg Ajax altijd bevoordeeld wordt en dat de penalty in Enschede nooit was gegeven, maar deze vergeten dat Twente in de vorige competitiewedstrijd tegen Ajax geluk had dat het met meer dan 9 man op het veld stond.

Het voetbal van Ajax onder ten Hag is tot dusver inderdaad nog niet echt best, maar desondanks heb ik toch liever ten Hag dan Keizer.

Keizer sprak over 'plan B' en 'plan C', maar had niet eens een 'plan A' en Ajax voetbalde onder Keizer ook gewoon zonder idee. Het leek wel alsof Keizer de spelers toen het veld instuurde en dat ze gewoon hun gang mochten gaan en ook vond ik Ajax onder Keizer gewoon allesbehalve stabiel ogen, ook qua resultaten.

Onder ten Hag is het voetbal tot nu toe ook niet best, maar er zit wel wat meer stabiliteit in dan bij Keizer (naar mijn mening). Het voetbal is dan wel erg slecht, maar er worden gelukkig wel resultaten geboekt en Ajax begon vandaag de eerste 10-15 minuten erg goed en had al met 2/3 voor moeten staan, maar helaas viel Ajax daarna erg ver terug en als Ajax gewoon bleef spelen, zoals ze de eerste 10-15 minuten deden, dan had Twente gewoon een forse pak slaag gekregen.

Tegen Feyenoord, Utrecht, NAC en Roda was het ook niet best, maar hopelijk wordt het voetbal wel echt verbeterd en bij Ajax heb ik wel het idee dat als ze een beetje gas geven, dat ze de tegenstander zeker kunnen oprollen.

Voor de rest hoop ik echt dat ten Hag in de opstelling wat aanpast. Frenkie de Jong in de verdediging vind ik gewoon niets en hij hoort gewoon op het middenveld thuis. De verdediging hoort te bestaan uit Veltman, de Ligt, Wöber en Tagliafico en dan Kristensen klaarstomen als vervanger van Veltman en de Jong komt dan op de bank terecht, maar hij hoort gewoon op het middenveld thuis en de Jong zal z'n wedstrijden echt wel mee blijven pikken en ik denk dat de Jong volgend seizoen sowieso een basisplaats veroverd zal hebben, al sluit ik niet uit dat hij dat in het restant van dit seizoen nog zal doen op het middenveld.

Mits iedereen fit is, moet dit ook gewoon de vaste opstelling van Ajax worden (zie opstelling).

Onana
Veltman
de Ligt
Wöber
Tagliafico
vd.Beek
Schöne
Ziyech
Neres
Dolberg
Kluivert

Het was zeker een overtreding: je speelt wel een speler en niet de bal. Enige discussiepunt: wassie er net in of net er buiten. Daarbij: de overwinning van Ajax was meer dan terecht. Twente heeft 3/4 van de wedstrijd met 11 man op eigen helft staan loeren op een counter. Het is dat Ajax zelf verzuimt de kansen te maken. Als Ajax na 15 minuten met 4-0 voorstaat heeft niemand het meer over die pingel. Laten we nou niet doen alsof Twente zo goed partij bood. Ja, ze susten Ajax compleet in slaap.

50% vind het een terechte strafschop. Hahaha, wat een objectieve ajacieden hebben we op voetbalzone.

11 februari 2018 om 20:07

Precies. Een overtreding moet er altijd binnen zijn om een strafschop te zijn... deze was er duidelijk buiten

Zelf Ajaxfan nr1 jack van Gelder vond het een belachelijke pingel (net als de rest die aan die tafel zat)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
Coach, 46 jaar
SeizoenClub
2018- FC Twente
2018-2018 FC Twente
2017-2017 FC Twente
2013-2014 NAC Breda
Laatste voetbalnieuws

Bescheidenheid bij FC Twente: ‘De titel is niet realistisch op dit moment’

FC Twente begint het seizoen in de Keuken Kampioen Divisie vrijdagavond met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Tukkers willen als vanzelfsprekend zo snel mogelijk terugkeren in de Eredivisie, maar trainer...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren