Ten Hag: ‘Dat is de kracht van dit team, het was ook slimme actie van Ziyech’

Zondag, 11 februari 2018 om 15:28

Ajax bleef zondagmiddag in het spoor van koploper PSV door FC Twente met 2-1 aan de zegekar te binden, maar na afloop was niet iedereen te spreken over het spel van de Amsterdammers. Erik ten Hag zag hoe zijn ploeg goed begon, al snel op voorsprong kwam en in de eerste twintig minuten een aantal kansen liet liggen, voordat het niveau ver terugzakte.

“In de openingsfase hebben we goed spel laten zien met goede kansen. Dat was prima en daarna werden we onnauwkeurig en lieten we Twente in het spel komen. Dat heeft zich in de tweede helft doorgezet”, analyseerde de trainer na afloop van het duel bij FOX Sports. Ten Hag legde de schuld van het tegenvallende spel van zijn ploeg bij concentratieverlies: “Je moet hoog in de concentratie blijven. Helemaal als het verschil niet groter dan 2-0 is.”

“Maar deze ploeg blijft onverstoorbaar. De eerste 20 minuten waren goed, alleen wordt er van je verwacht dat je dat 95 minuten doet.” Ten Hag greep na ruim een uur spelen in door Rasmus Kristensen in te brengen voor David Neres en die wissel had niet per se een defensieve insteek, zo maakt de trainer duidelijk: “Allereerst wil je meer dynamiek brengen. Iemand tussen de linies meer brengen, iemand over de zijkanten die gaat overlappen. Wat meer dynamiek ook op het middenveld. Het loopvermogen, de dribbels en de balvastheid van Frenkie (De Jong, die door Ten Hag naar het middenveld werd doorgeschoven, red.).”

De trainer was al met al tevreden over hoe zijn ploeg reageerde op de gelijkmaker van Adnane Tighadouini. Ajax kwam via door Hakim Ziyech verdiende, en door Lasse Schöne benutte, strafschop weer op voorsprong: “Het is de kracht van dit elftal om na gelijkmaker toch de wedstrijd om te buigen. Het was een slimme actie van Ziyech. Ik heb nog niet gezien of het een penalty was”


Poll

Vind jij dat Ajax het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door myajaxforever)

Het kracht van het team zou moeten zijn om revanche te nemen op Twente. Om niet na een kwartier zo slecht te gaan spelen. De kracht is om als team er voor te zorgen dat je de tegenstander geen kans gunt. Dat je niet samen inkakt, maar ik zie weer precies dezelfde mentale fouten als onder Keizer. Driemaal goed beginnen tegen Twente en bijna driemaal niet winnen.

Ben van mening dat het wel een pingel was (Twente verdediger stond op de lijn) maar na twee eerdere blamages had ik wel een wat scherper Ajax verwacht. Twente verdient lof voor hun spel want ze flikte het bijna weer.

11 februari 2018 om 15:39

Inderdaad ongelofelijk. Je zou zeggen dat het na de eerste keer al begrepen zou zijn, maar zelfs de derde wedstrijd verloopt precies hetzelfde, met als enige positieve uitkomst, dat je nu wel de drie punten hebt. Die houding van "dit klusje klaren we wel even" moet er snel uit.

11 februari 2018 om 15:39

Verschil is wel dat we onder Ten Hag qua resultaten stabieler zijn. Dat het spel niet denderend is klopt, maar ik zie wel meer structuur. Onder Keizer leek het alsof ze maar wat deden, dus dat zie ik ook als progressie. Ten Hag lijkt wel zijn stempel te gaan drukken op het spel.

11 februari 2018 om 17:10

Inderdaad, het spel onder ten Hag is niet om aan te zien, dat stempel drukt ie wel.
En onder Keizer zat er juist een opwaartse lijn in, in de laatste weken onder hem. Plus dat Keizer het moest doen zonder linksback en ten Hag er een super-linksback bij heeft gekregen.
Ten Hag bakt er helemaal niets van. En past totaal niet bij Ajax, net als zijn assistent.
Lekker wieberen met z'n tweeën..

11 februari 2018 om 17:47

Wat een slap gelul. Er is juist minder progressie onder ten hag. En wat nou stabieler 3 wedstrijden gespeeld waaronder de kans om de druk er goed op te houden bij psv !!!! Ik geef echt niet per definitie af op ten hag maar dat ophemelen wat jij doet raakt kant nog wal

12 februari 2018 om 00:15

Volgens mij hemel ik Ten Hag niet op. Ik geef alleen aan dat ik verbetering zie qua structuur in het spel, terwijl dat er bij Keizer nooit was.

11 februari 2018 om 15:48

Het punt is dat het helemaal geen overtreding is. Serdar heeft 90 minuten lang er voor gezorgd dat Ajax met de 3 punten ervan door zou gaan. Schrijnend

11 februari 2018 om 17:22

Fct reageert op elke topic dat Serdar (alsof je hem persoonlijk kent) op hand van Ajax was. Ene keer scheids mee andere keer tegen. Deal with it!

11 februari 2018 om 17:31

Jawel hoor, toen er afgefloten werd stond het 2-1 voor Ajax, een overwinning dus. En dat was ook wel een terechtte uitslag, Twente was aanvallend vandaag erg zwak. Zal ongetwijfeld met de blessures te maken hebben maar ze wisten nauwelijks een vuist te maken. Dan hoeft er maar een balletje goed te vallen of een speler door te breken en de winst gaat naar Ajax. Wat dus ook gebeurde.

Hoe gaat Ten Hag ter voor zorgen dat ze 90 minuten ' hoog in de concentratie ' zitten? Waardeloos Ajax vandaag wederom op de eerste 15 minuten na.en Zyech als rechtsbuien? Ik krijg hele nare deja vu's naar de tijd met Frank de Boer.....

11 februari 2018 om 16:19

Alleen werden we met Frank wel kampioen.

Ondanks dat dit 1 van de slechtste wedstrijden van het Seizoen was, krijg ik wel een goed gevoel van Ten Hag. Straalt rust uit en is contstant betrokken langs de lijn. Ook bij de wissel Neres-Christensen fronste ik even me wenkbrauwen maar snapte ik wel al snel zijn visie daarin. Nogmaals niet de beste wedstrijd, maar niet zeiken want de 3 punten blijven gewoon in Amsterdam. Ook zo een wedstrijdje zit er weleens tussen.

Het spel is niet aantrekkelijk, maar ik zie wel meer structuur in het spel. Als Ajax erin slaagt om het tempo wat op te voeren en het voor de goal wat lekkerder loopt, is het prima. Nu was het echter te traag... De reden om Kristensen in te brengen begreep ik, maar Neres moet je altijd laten staan.

11 februari 2018 om 16:01

Neres was slecht! Liep steeds zich vast door te lang wachten. Ik heb me trouwens vlak voor rust kapot lopen schelden op Neres. Zyech stoomde op met de bal richting zestien, loopt Neres alles vast door ook naar binnen te lopen. Breed blijven staan en Zyech kan kansrijk schieten of de bal op Neres geven.

11 februari 2018 om 16:50

Neres heeft vaak laten zien aan een of twee momenten genoeg te hebben om beslissend te zijn. Zo'n speler laat je staan. Zelfde geldt voor Ziyech. Die twee zijn zo vaak bij goals betrokken, ook als ze ruk spelen, dat je ze er niet af moet halen.

Vind dat die man teveel veren stopt in Ziyech, je ziet duidelijk dat ie bang is om de grote mannetje op zijn magistrale teentje te raken.

11 februari 2018 om 17:33

Ziyech speelde vandaag wel goed. Het lag echt niet aan hem dat het moeilijk liep. Om te beginnen raakte Huntelaar geen pepernoot. De Jong ging achterin weer bijna de mist in. Gewoon starten met Cassierra en Wober en het gaat al stukken beter. Dan maar Schone eruit voor de Jong.
En Veltman moet gewoon rechtsback blijven, centraal maakt hij tegenwoordig slippertjes. Dus ook niet meer doen.

Slechte wedstrijd en dramatisch gewisseld. Frenkie de Jong speelde dramatisch en was rijp voor een wissel. Van de Beek idem. Nee, dan ga je het halve elftal omgooien omdat je Kristensen wilt brengen. Dan kom je goed weg dat je nog die penalty krijgt, want na het eerste kwartier ben je als Ajax nog amper gevaarlijk geweest. In 1 week speel je 3 wedstrijden waarin je niet doordrukt nadat je op een voorsprong van 1 doelpunt bent gekomen.

11 februari 2018 om 15:45

Ajax is toch juist 2 keer op achterstand gekomen tegen Nac en Roda?

11 februari 2018 om 15:52

Ja en die achterstand hadden ze relatief snel omgebogen in een voorsprong, omdat ze druk naar voren gaven en op jacht gingen naar doelpunten. In plaats van dan door te drukken en uit te lopen naar een grotere voorsprong schakelde men terug.

11 februari 2018 om 16:02

Dat is inderdaad opvallend. Hoewel ik soms ook het gevoel heb dat het meer onkunde is dan gebrek aan inzet.

Ik vond het toch wel terecht dat Ajax won. Zeker als ik 1 van de 2 ploegen moet kiezen.

11 februari 2018 om 15:59

Er is ook een derde optie dat gelijkspel heet.

11 februari 2018 om 16:49

Wat zwaar onterecht zou zijn gezien de 5 superkansen in de eerste 5 minuten en het wegspelen van Twente de eerste 20 minuten. Dat Twente daarna wat terug kan doen weegt niet echt op tegen het eerste kwart van de wedstrijd.

Ajax mist gewoon de energie en het aanvoerdersschap van Klaassen. Kunnen ze die niet terughalen?

11 februari 2018 om 16:08

Siem de Jong... Exact hetzelfde type, alleen meer kracht en technisch iets minder, Siem de Jong zou zijn man niet snel laten lopen op het middenveld en kan een team beter maken.

Deze provincietrainer is toch helemaal geen aanwinst voor Ajax? Ik vrees dat die het niet gaat waar maken. Ze hebben gewoon dezelfde fout gemaakt als met Keizer, iemand aantrekken die het nog niet heeft waargemaakt. Frank de Boer was een ander verhaal.

11 februari 2018 om 16:59

Ten Hag heeft zich wel al veel meer bewezen dan Keizer. De aanstelling van Keizer was het allerslechtste dat Ajax kon doen. Die man had zich werkelijk waar nog nooit ergens bewezen als trainer. Hij verdiende het niet eens om aangesteld te worden voor Jong Ajax. Daarvoor was zijn CV als trainer al te min en zijn naam te klein. Dat jaartje Jong Ajax ging super ja, maar wat verwacht je als je een groot gedeelte van het seizoen de beschikking hebt over spelers als De Ligt, Van de Beek, Nouri, Kluivert, Frenkie de Jong, Cassierra, Boer en zo nog een paar spelers. Hij had dat seizoen gewoon een sterke selectie voor de Jupiler League.. Ten Hag heeft zich wel al bewezen bij Go Ahead, ervaring opgedaan in München en bij Utrecht iets moois neergezet. Ten Hag drukt tot nu toe altijd duidelijk zijn stempel op zijn teams, weet er een sterke ploeg van te maken met een duidelijke speelstijl. Het is minder attractief dan Bosz, maar beiden weten hun visie er wel in te slijpen. En zo'n trainer hebben we nodig.

11 februari 2018 om 17:12

Leuk dat je ten Hag zo verdedigt. Maar hij bakt er helmaaal niets van.
Het enige waar die goed in is, is Ziyech ophemelen en onverstaanbaar brabbelen.

Ten Hag is niet van de ajax school maar van de PSV/Twente school met zijn "hoog in de concentratie zitten". Alsof we Fred zelf horen spreken. Het voetbal zal er ook naar zijn. Hij heeft geluk dat hij bij de club zit die veruit het meest te besteden heeft in Nederland en die ook nog eens over de beste jeugdopleiding beschikt. Vandaag was het voetbal van beide teams grote delen van de wedstrijd allerbelabberst. Ajax beschikt wel over voldoende individuele kwaliteiten en had binnen een kwartier op 3-0 kunnen staan. Uiteindelijk wisselde Ten Hag als Cocu.

Media optreden van Ten Hag was al net zo matig als zijn tactische plan, slecht is gewoon slecht en goed is goed, maargoed, daaraan zie je dat het geen Ajacied of Amsterdammer is.

Als ik deze wedstrijd bekijk zie ik totaal geen verbetering tegen fc twente, deze wedstrijd is een copie van de vorige twee.
Waarbij Ten Hag net als Keizer dramatisch wisselt en blij mag zijn dat de wedstrijd gewonnen is.
Begrijp niet hoe het mogelijk is dat het elftal maar 15 minuten de motivatie kan opbrengen om zeer goed te voetballen om daarna volledig in te kakken en dat is zeker niet de eerste keer dat dit gebeurt.

Die ten Hag bakt er helemaal niets van bij Ajax! Probeert zijn domme en bijna fatale wissel van Neres recht te praten met een onsamenhangend verhaal; en heeft alle geluk van de wereld dat we niet weer tegen puntverlies aanlopen door de schuld van ten Hag.
Van mij mag ie wieberen, nu al. En als vd Sar inderdaad zijn eigen lot aan hem wilt verbinden, mag ie mee (hoeft niet van mij).
Ik zei het al voordat hij kwam, wijsneus ten Hag past niet bij Ajax. Het enige waar die goed in is, is Ziyech in z'n hol kruipen.

Was was de kracht van dit team ten Hag? Het geluk dat we de strafschop mee krijgen, of dat we niet nog een tegengoal krijgen?

Ik vraag me af wat nu het plan is van hem. Ik heb het idee, dat zelfs Messi bij Ajax slecht zou spelen. Er moet iets grondig veranderen in het spel.

Ik zou graag eens zien dat er visie en beleid gaat komen bij Ajax. Stel eens een trainer aan die de klappen van de zweep kent, en niet telkens iemand die zich nog moet bewijzen. Het lijkt besparend, maar is precies het tegengestelde.

Ajax kan toch een 10 miljoen uitgeven voor een trainer met salaris voor 2 jaar. Wedden dat je daar toppers voor kan halen?

maar nee, liever gierig altijd goedkope oplossingen die niet werken. Echt om moe van te worden.
Overigens kan ten Hag er niets aan doen dat hij is aangesteld, iedereen zou voor die baan gaan.

Wel de directie. Neem van Gaal, of een buitenlandse trainer aan.

12 februari 2018 om 00:22

Keizer was de goedkoopst mogelijke optie denk. Ook de slechtste. Ten Hag heeft zich wel al meer bewezen. Ajax leek trouwens ook bezig te zijn met buitenlandse trainers, maar die waren gewoon onhaalbaar..

Tevreden hoe Ajax reageerde op de 1-1 buiten de onterechte strafschop hebben ze niks meer gecreerd. Ik als Ajax supporter maak me zorgen. Het spel is zeker niet beter geworden en de punten zijn van 5 naar 7 gegaan. Ik laat me verassen maar zie het somber in.

Het was een zaadwedstrijd, zoals we op het laatst ook kenden onder Frank de Boer. Het is wellicht een tikkeltje vroeg, opportuun en negatief maar Ten Hag lijkt me niet de juiste trainer voor Ajax. Hij houdt teveel van controle, evenwicht etc. Dat past niet bij Ajax !!

M'n neefje Quincy speelt in de B1 van Ajax en zegt dat er 2 kampen zijn in het eerste elftal, kamp Zyech en kamp van Beek. Met name de air en grootheidswaanzin van het Marokkaanse deel staat haaks op multi cultuur die.ze binnen Ajax.willen uitdragen. Quincy zegt dat Zyech na dit seizoen verkocht wordt.

11 februari 2018 om 18:40

Ziyech wilt zelf ook weg, zulke geruchten hebben er niks mee te maken. Hij kan sowieso een stap omhoog en als ziyech zijnde lijkt mij het heel kut spelen met zulke dramatische spelers en fans

11 februari 2018 om 18:43

Geloof ik direct Jason, is een klasse voetballer met een dramatische houding

Ze hadden Labyad moeten halen is een stuk dynamischer dan de gemiddelde Ajax speler

Toch wel erg armoedig dat Ajax weer door de scheidsrechter geholpen moet worden. En dat tegen de nr. 17 van de eredivisie...

Nou weer van die nietszeggende inhoudsloze teksten. Het was wederom diep triest en slecht. Tien leuke minuten en vervolgens mega verval. Spelers presteren minder, en zijn makkelijk te pakken op hun mindere kwaliteiten. Een goal maken we op de counter en een via een pingel. Dat baart me zorgen. Huntelaar die als aanspeelpunt moet fungeren in plaats van afmaker, baart mij zorgen. Neres die nauwelijks loopakties laat zien, baart mij zorgen. Frenkie die als een soort pure verdediger speelt, baart mij zorgen. Verdedigend wisselen in een thuiswedstrijd tegen een ploeg die moet waken voor degradatie, baart mij zorgen. Het lange speelveld, baart mij zorgen. Maar de zwamtrainer zag kracht. Hij oreert alsof hij mega veel bereikt heeft als trainer, maar intussen zien wij slechter voetbal met een nog completere selectie en een fatsoenlijke back met diepgang.........

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

19 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2018- Ajax
2015-2017 FC Utrecht
2013-2015 Bayern München II
2012-2013 Go Ahead Eagles
Laatste voetbalnieuws

Ajax dankt VAR en voorkomt slechtste start sinds 1958

Ajax heeft in de tweede wedstrijd van het seizoen de eerste zege geboekt in de Eredivisie. De Amsterdammers leken af te stevenen op een gelijkspel, maar wonnen door een late strafschop...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren