Strafschop van Schöne bezorgt Ajax volle buit tegen FC Twente

Zondag, 11 februari 2018 om 14:17

In het spoor van koploper PSV heeft ook belager Ajax gewonnen in de Eredivisie. Het team van Erik ten Hag speelde niet groots tegen FC Twente, maar zegevierde wel met 2-1. Justin Kluivert opende de score, waarna Adnane Tighadouini halverwege de tweede helft verantwoordelijk was voor de gelijkmaker. Lasse Schöne bepaalde de eindstand. Het gat tussen Ajax en PSV bedraagt daardoor weer zeven punten.

Kluivert had welgeteld 2 minuten en 59 seconden nodig om de score te openen: het vroegste doelpunt van Ajax in het huidige Eredivisie-seizoen. De buitenspeler zette de aanval zelf op, nadat Ajax de bal op de eigen helft veroverde. Kluivert lanceerde David Neres met een steekbal, waarna de Braziliaan een afgemeten voorzet afleverde bij Donny van de Beek. Die was niet zelfzuchtig in het strafschopgebied en vond Kluivert: 1-0.

Enkele minuten later had Van de Beek er 2-0 van moeten maken. Na een gekraakt schot van Matthijs de Ligt stond Van de Beek volledig vrij voor het doel van Joël Drommel, maar de middenvelder schoot hoog over. Ajax liep makkelijk door de Enschedese defensie en kreeg opnieuw een goede kans, nadat Van de Beek in stelling werd gebracht door Hakim Ziyech. Opnieuw wist de enkelvoudig international van Oranje zich geen raad met de mogelijkheid.

Gaandeweg de eerste helft werd het spel van Ajax slordiger. Het gevaar nam af, al kreeg Klaas-Jan Huntelaar wel een kans op de tweede treffer: hij stuitte op de uitgekomen Drommel. Ook na rust was Ajax de weg kwijt. De thuisploeg mazzelde nog toen uitglijden van Frenkie de Jong niet werd afgestraft door Tighadouini, vanwege een redding van André Onana, maar Twente maakte wel gebruik van een fout van Joël Veltman. De mandekker werd makkelijk afgetroefd door Tom Boere, die de vrijstaande Tighadouini bediende: 1-1.

Daarmee leek een stunt in de maak, maar niet veel later kwam Ajax toch weer op voorsprong. Hakim Ziyech kreeg de bal mee van Huntelaar en ging over het been bij Peet Bijen. Arbiter Serdar Gözübüyük wees naar de stip en Schöne schoot gedecideerd raak. Twente, overigens zonder de geschorste Gertjan Verbeek, wist het Ajax in de slotfase niet lastig genoeg te maken. De Enschedeërs leden de vierde competitienederlaag op rij en sluiten het weekend af als nummer zeventien.


Poll

Een verdiende overwinning voor Ajax?


Gerelateerd

436 reacties (laatste reactie door sulejmanii)

Het is weer o zo slecht.. ongelofelijk! Wat een dramatische saaie visieloze wedstrijd. Als Ajax Fan moet ik echt zeggen dat de penalty een cadeautje was en je wel wint. Maar Kom op Zeg! Waar zitten we naar te kijken?

11 februari 2018 om 14:21

Dramatisch! Waarom is keizer eigenlijk ontslagen?

11 februari 2018 om 14:23

Wat een PSV overwinning was dit zeg. Slecht spelen maar toch winnen.

11 februari 2018 om 14:23

Of gewoon een ajax overwinning? Ze zijn net zo slecht

11 februari 2018 om 14:26

Na zo'n wedstrijd alsnog sneren naar PSV. Je moet maar durven.

11 februari 2018 om 14:26

Zelfs PSV krijgt geen gratis penalties op beslissende momenten. Dit is een klasse apart

11 februari 2018 om 14:27

Ajax wil wel aanvallen. Dat is het verschil. Ajax gebrek aan kwaliteit, PSV gebrek aan ambitie.

11 februari 2018 om 14:28

Die kerel van twente speelde gelukkig de bal en raakte Ziyech niet....

11 februari 2018 om 14:28

Als je als ajax trainer een aanvaller er uit haalt voor een verdediger tegen dit twente om een voorsprong te verdedigen ben je geen trainer voor ajax.. wat een ontzettende laffe trainer

11 februari 2018 om 14:29

Dit is na AZ uit (1-2) pas de 2e overwinning met 1 goal verschil. Dus nee, wat dat betreft zou het eerder een 'PSV-overwinning' zijn dan een 'Ajax-overwinning'. Maargoed dat doet er allemaal niet toe. Sterk begonnen, vergeten door te drukken en weer een zenuwachtige slotfase. Blij met de 3 punten maar absoluut niet met het spel..

11 februari 2018 om 14:29

Haha kijk je wel voetbal,Psv speelt ook gewoon aanvallend voetbal alleen mist zijn kansen. Dat counter doet psv alleen tegen de top tegen de rest spelen ze gewoon aanvallend. Hou op met naar psv te wijzen en vooral al je eigen club nrt zo belabert speelt

11 februari 2018 om 14:29

Hoe is het toch mogelijk na 10 heerlijke minuten, dan toch weer met dichtgeknepen billen naar het einde toe.

Kaart van de Ligt was gemakkelijk gegeven, net als de penalty voor Ziyech.

Gelukkig pakte Schone het kadootje met beide handen aan.

Wedstrijd om snel weer te vergeten.

11 februari 2018 om 14:31

@Frederiklaan: ik keek de wedstrijd met Engels commentaar maar de commentatoren vonden het gewoon een penalty hoor. Hij raakt Ziyech gewoon op de 16-meter lijn. Dat is dus een penalty.

11 februari 2018 om 14:33

Nix PSV aan! Dat PSV niet kan voetballen weten wij in Eindhoven inmiddels wel. Maar al die waardeloze wedstrijden wint PSV wel op eigen kracht.

11 februari 2018 om 14:34

@finalvoetbal, hoezo PSV heeft steeds terechte doelpunten gescoord, geen cadeautjes of gelukkies hoor, ja het spel is vaak slecht en er word niet dik gewonnen....maar geen scheidsrechterlijke dwalingen of dom geluk.
Ajax daarentegen heeft met deze pingel die nooit een pingel had mogen of kunnen zijn (buiten strafschopgebied) meer geluk dan PSV het hele seizoen heeft gehad. Dus een wat simpele en niet correcte vergelijking als je het mij vraagt. Maar goed jij zal wel een Ajax bril op hebben.
Wat mij betreft was het een overwinning op zijn Ajax. Eigenlijk punten verliezen maar met behulp van de scheidsrechter en een flinke dosis geluk toch de overwinning krijgen, dat heeft PSV niet hoor.

11 februari 2018 om 14:36

@patpsv, precies wat ik wil zeggen in mijn bovenstaande reactie.
Het is bagger en slecht bij PSV maar we hebben geen gelukkies of scheidsrechterlijke dwalingen nodig.
Zielig die Ajacieden die zichzelf zo goed willen lullen.

11 februari 2018 om 14:42

Mark, wij speelden niet beter en wij mogen eigenlijk niks zeggen. Maar ik vind het uiterst dapper en groots, dat je beweert dat Psv aanvallend voetbal speelt.. 🤗

11 februari 2018 om 14:43

Whahaha ja ff de aandacht op PSV weerleggen. Bij PSV valt het op maar dit is voor Ajax niet de eerste leer dit seizoen dat ze zo’n overwinning vieren 😂

11 februari 2018 om 14:44

Toss, beweer je met droge ogen dat Psv geen enkele keer geluk heeft gehad met 3 punten in de eindfase? Dan hebben we andere wedstrijden gekeken van Psv. 😩

11 februari 2018 om 14:45

@toss psv heeft geen gelukkies nodig? Eigen goal van thesker, de bal die boer los liet en die spits van heracles die nog een panna wilde uitdelen met nog 30 seconden op de klok vergeten? Dat is eerder geluk dan kwaliteit.

11 februari 2018 om 14:47

Kijk je dan wel psv? Eigen goal van Twente vergeten op de valreep?

11 februari 2018 om 14:48

@Frikx haha grapjas de selectie van Ajax is kwalitatief sterker tov van de selectie van PSV. PSV heeft zeker geen gebrek aan ambitie wij willen graag punten verzamelen zodat we kampioen worden en goed kunnen investeren in de selectie. Als Ajax zijnde zou ik me toch eens achter de oren krabben want met die prachtige aanvallende intenties worden er redelijk veel punten verspeeld. Misschien de strategie aanpassen?

11 februari 2018 om 14:49

Sulejmani... Twee "gelukkige" en "laffe" overwinningen op Twente en Heracles met respectievelijk 30 en 20 schoten. In een normaal ratio schiet je er dan een stuk of 4/5 (met 30 mag je zelfs wel 6 verwachten) en klaagt niemand over het spel van PSV. Probleem is dat afronding zo bar en bar slecht is. Gisteren ook weer, had zo 1-4 kunnen worden, maar ze scoren niet. Zal niet beweren dat ons voetbal groots is, maar het is makkelijk praten als je PSV alleen op teletext volgt...

11 februari 2018 om 14:56

Op de lijn is geen penalty.. Bal op de lijn is ook geen goal toch?!

11 februari 2018 om 14:57

@toss laat ze maar praten ze roepen toch maar wat. Geen objectieve kijk. Om maar eens een voorbeeld aan te halen: de wedstrijd tegen Excelsior was ook geluk maar op miraculeuze wijze wordt bijvoorbeeld de 100% rode kaart die Excelsior had moeten krijgen niet meegerekend in de calculatie. En dezelfde ajacieden die vinden dat PSV geluk heeft gehad met het kampioenschap toen Ajax tegen de graafschap punten verspeelde op de laatste speeldag. Mooie is dat heel die laatste wedstrijd niet meer van toepassing zou zijn als Ajax dat ongelofelijke grote geluk niet had gehad in de wedstrijd ervoor (de arbitrale dwaling in de wedstrijd ervoor tegen Utrecht in de slotfase).

11 februari 2018 om 15:02

@torres. Dit is toch een psv achtige wedstrijd incl het standaard psv gelukje? Tevens zwaar Ajax onwaardig spel vandaag. Dan mag je daar toch over klagen?

11 februari 2018 om 15:03

Jannie, helemaal eens. Ik heb altijd geroepen dat keizer onrecht is aangedaan door de negatieve beeldvorming. Ten Hag zou de verlosser zijn. Met 2 nieuwe backs en een vondst van keizer is het eerder slechter.

11 februari 2018 om 15:09

Er werd een aanvaller uitgehaald voor een verdediger, Frenkie de Jobgg werd doorgeschoven naar het middenveld en de formatie bleef hetzelfde. Wat is jouw probleem? Denk niet dat je veel verstand van zaken hebt. Ajax speelde de eerste 10min. erg goed, daarna was het allemaal matig. Beide doelmannen speelden goed.

11 februari 2018 om 15:33

Nee, die krijgen goals terwijl Luuk er weer eens 1 omver heeft getrokken. Niet verschil tussen.

11 februari 2018 om 15:35

Klopt hun tegenstanders krijgen rode kaarten. Ga dus aub niet zeuren over het feit dat ajax ook een keer de scheids mee heeft. Dit heeft ajax namelijk niet veel. Daanaast gaat het bij psv ook om de intentie. Namelijk het niet willen voetballen. Al gaat het met ten hag ook die kant op. Ik blijf erbij dat wij ten hag nooit moesten halen. Past totaal niet bij ajax.

11 februari 2018 om 15:38

Ik denk dat je de wedstrijden even moet terugkijken. Te beginnen met de 1-1 die gisteren viel en dan weet je dat jullie de scheids heel vaak meehebben.

11 februari 2018 om 15:41

De lijn is onderdeel van de 16 meter. Daarom is een bal op de lijn ook geen goal, maar een overtreding op de lijn wel een penalty.

11 februari 2018 om 15:44

Formatie bleef niet hetzelfe. De jong schoof namelijk in en door de wissel stond je hard met 4 verdedigers. Was gewoon een laffe onnodige wissel. Lof van het feit dat ik totaal niet ben overtuigd vam die deen.

11 februari 2018 om 15:48

Per, ik moet je teleurstellen! Bestaat teletext überhaupt nog? Haha, zaterdag en zondag is voetbal voor mij en dan kijk ik de gehele top drie.

11 februari 2018 om 17:33

Precies. Ten Hag past niet bij Ajax, wat mij betreft kan hij nu al weg.
Totaal verkeerde aanstelling weer.

11 februari 2018 om 18:15

Nee.. die hebben dat niet nodig. Tegenstander scoort desnoods in eigen doel 😉

11 februari 2018 om 19:52

Thesker maakt die eigen goal niet voor zn plezier, psv brengt thesker in die situatie die de verkeerde beslissing maakt. Zelfde geld voor de redding van boer en dan nog moet isimat daar staan om hem te scoren. En toen die spits van heracles de bal verspeelde, dan moet er echt nog wat gebeuren om hem erin te leggen. Dan kan je elke fout uitleggen als geluk van psv. Bijv. De goal van kluivert vandaag, ja tighadouini verspeelt heel dom de bal, dan zeg jij dat het geluk is, maar dat is gewoon kwaliteit.

11 februari 2018 om 14:21

Als je het zelf niet kan is de hulp dichtbij in de Arena. Is niet de eerste keer zo'n penalty kado krijgen. Maar goed... blijft de competitie nog enigszins spannend en houd de druk op psv

11 februari 2018 om 14:24

Tja het is de Twente verdediger toch echrt zelf die besluit de overtreding te maken. Hij gokt erop dat ie er wel mee weg zou komen maar niet dus.

11 februari 2018 om 14:25

Ajax krijgt gemiddeld minder penalties mee in eigen huis dan 13 van de 18 eredivisie ploegen. Dus ik weet niet wat je bedoelt te zeggen?

11 februari 2018 om 14:28

Volgens mij staat hij daar gewoon. Ik heb hem geen been zien uitsteken of zien vasthouden of iets dergelijks. Het was een typische penalty die Ajax, Feyenoord of PSV in een thuisduel krijgt. Omgekeerd weten we allemaal dat zij die onder dezelfde omstandigheden niet hadden gekregen.

11 februari 2018 om 14:28

Dat deze penalty kado is net zoals vaker is gebeurd dit seizoen. Zo moeilijk is dat toch niet? Ik heb niks over gemiddelde of wat andere clubs doen. Daarbij zie je de speler zich inhouden. Je kan jezelf niet wegtoveren en als verdediger mag je wel gewoon staan lijkt mij. Dat ziyech zich zielsgraag laat vallen en het opzoekt is overduidelijk. Maar zoals tv panel ook aan geeft... aan de andere kant krijg je nooit zo'n penalty mee.

11 februari 2018 om 14:31

Weet niet of je de wedstrijd gezien hebt, maar de scheids floot eerder voor elke verontwaardige twente speler...de pingel was een van de weinige goede beslissingen. Maar ja, ajax was drama, twente was drama en.het arbitrale trio deed daar ook niet voor onder..

11 februari 2018 om 14:35

Hoezo noem je PSV? PSV heeft al 7 discutabele penalties tegen gekregen dit seizoen

11 februari 2018 om 14:45

PSV heeft thuis ook strafschoppen meegekregen die nergens over gingen. Twente, Heracles en Willem2.

11 februari 2018 om 14:46

Tyler Zeven maar liefst? Kan je me zeggen, welke zeven keren dat waren? Alvast bedankt voor de eventuele moeite.

11 februari 2018 om 14:49

Groningen-uit, NAC-uit, ik vul even aan. Stuk voor stuk situatie waarin zelfs de analisten aangaven dat het echt geen pingel was. Dusja dan noem ik hem discutabel ja.

11 februari 2018 om 14:52

Heb je een voorbeeld van eerder dit seizoen?

11 februari 2018 om 15:20

Tegen utrecht en heracles kreeg psv een penalty die buiten de 16 was, dus een vrije trap.

11 februari 2018 om 20:12

Het is Ziyech zelf die zich LAAT vallen. Dus geen penalty maar een schwalbe. Geeft hij zelf toe.

11 februari 2018 om 21:12

zegt genoeg over jou als je beweert dat deze terechte pingel een cadeau is.

11 februari 2018 om 14:22

Slechste wedstrijd van het seizoen inderdaad. Penalty was wel terecht. Jammer dat ze maar een kwatier goed gespeeld hebben.

11 februari 2018 om 14:24

Volgens mij was de overtreding toch echt buiten de 16.

11 februari 2018 om 14:30

Nee hoor. Was half op de lijn half in de 16. Ik ken die regels niet, maar volgens mij is het dan gewoon een penalty.

11 februari 2018 om 14:33

Was binnen de 16 vraag usnof het wel een overtreding was. Maar dat verongelijkte in je opmerking spreekt boekdelen.

11 februari 2018 om 14:35

Was op de lijn, dat valt 'binnen de 16' volgens de reglementen inderdaad als ik me niet vergis.

11 februari 2018 om 14:32

Hij ging wel heel mooi liggen. Alleen daarom al vond ik het een strafschop waard. De scheids volgend mij ook !

11 februari 2018 om 14:32

Goh..mocht je ook even iets typen op vz van de oppas?, nu weer lekker naar bed he..

11 februari 2018 om 14:37

Hoe kan het dat zoveel mensen dit 'liken'? Elke week? Noem me a.u.b. enkele recente voorbeelden.. Bedoel je laatst tegen Utrecht bijvoorbeeld toen hij de Görtler na een groffe charge gewoon liet staan? Elke ploeg krijgt wel eens wat mee en wat tegen. Doen alsof Ajax altijd alles mee krijgt is klinklare onzin, dat weet je hopelijk zelf ook wel.

11 februari 2018 om 14:52

@sanderkoevoets gisteren was het precies hetzelfde vanuit ajax supporters tijdens de livescore. De eerste goal moest een overtreding zijn geweest en had NOOIT mogen tellen. Er werd zelfs gesproken dat Nijhujs het door liet gaan om hij niet eil dat Ajax nirt kampioen mag worden. Vandaar ook enkele reacties van mensen hier dat ajax nu een penalty heft gekregen

11 februari 2018 om 14:55

Meen dat ik al maanden lees in de comments over het veldspel, tacktiek, het geluk en ga zo maar door, kortsamen gevat het welbekende schijtbakken voetbal van PSV waar de gemiddelde Ajacied doodziek van wordt. Kan natuurlijk één grote intrepetatie fout van mijn kant zijn...

Als je maar ook een heel klein beetje objectief de eredivisie kan bekijken ( ik weet het, dat is niet voor veel mensen weggelegd. ) dan kan je stellen dat het voetbal eigenlijk het hele seizoen niet echt anders is. En het ironische van alles is PSV staat niet bekend om het stralende voetbal en dat staat Ajax wel.

Tuurlijk het geluk weegt meerdere kanten op maar kom op deze strafschop was meer dan een cadeautje. Misschien toch wel een titelcadeau aan het einde van de rit 👌🏼

11 februari 2018 om 14:56

Ach beide supporters groepen zijn lachwekkend. Het spel van PSV en Ajax lijkt nergens op en ze hebben geluk dat ze met 3 punten eindigen dit weekend.

11 februari 2018 om 14:56

Ach beide supporters groepen zijn lachwekkend. Het spel van PSV en Ajax lijkt nergens op en ze hebben geluk dat ze met 3 punten eindigen dit weekend.

11 februari 2018 om 20:13

Juist daarom is het geen strafschop...

11 februari 2018 om 14:30

Alle PSV-fans kunnen weer lekker slapen vanavond want waar alle Ajax-fans het de laatste maanden telkens over hebben, het laffe nietszeggende voetbal wat er op de mat wordt gelegd is vandaag dubbel en dwars over gedaan door ..ja! Ajax ! Eerste klas schijtbakkenvoetbal met een pleister voor de pijn van de KNVB. Chapeau Ajax ! De titel is nog altijd inzicht 👌🏼

11 februari 2018 om 14:34

Ben het als ajacied gewoon met je eens, ook fantastisch wisselbeleid van keizer twee...

11 februari 2018 om 14:53

Wat ben ik erg blij straks wanneer clubs van NL uit de europa voetbal worden verbanen. Met zulke niveau heb je niets te zoeken op hoge niveau. Man man man wat een niveau zeg. Er blijft maar een ding over voor NLs clubs. Spelers kopen van uit america en Brazilië,opleiden en vervolgens doorveekopen met winst. Voetbal van NL wordt straks een soort Primark project. Goedkoop importeren en met winat doorverkopen.

11 februari 2018 om 15:01

Je zit te kijken naar het bewijs dat Keizer de laan uit sturen grote onzin was. Hopelijk ziet iedereen dat nu eindelijk in.

11 februari 2018 om 15:23

Waarom? De resultaten zijn stabieler en het spel oogt meer gestructureerd dan onder Keizer. Verder had Keizer een halfjaar de tijd om zijn stempel te drukken en lukte dat gewoon niet, Ten Hag is pas net begonnen.. Keizer verdiende het sowieso niet om hoofdtrainer te worden en als ik de trainers vergelijk heb ik vele malen liever Ten Hag.

11 februari 2018 om 16:01

Ten Hag is echt heel slecht bezig. Spel is helemaal niets stabieler. Keizer had goede en slechte fases in wedstrijden, ten Hag ook. Keizer maakte geen keuzes en daardoor rare wissels, ten Hag doet hetzelfde. Keizer speelde bij tijd en wijlen een tegenstander helemaal weg, ten Hag speelt geen enkele tegenstander weg. Op welke manier is het stabieler???? We hebben nu al twee dramatische thuiswedstrijden gezien tegen twee degradatiekandidaten. En als klap op de vuurpijl, verdedigend wisselen tegen een degradatiekandidaat en ook nog thuis. Dat alleen al is reden genoeg om eruit geflikkerd te worden bij Ajax. En dan dat gezwam van die vent voor de camera. Hoeveel tijd verdient een trainer???? In het buitenland hebben we gezien dat het heel snel kan gaan, dit kan ook wel eens het geval zijn bij Ajax. Ten Hag laat in iedergeval nog niet zien waarom Ajax hem perse wilde hebben.

11 februari 2018 om 16:40

Hoeveel tijd verdient een trainer? Volgens mij is Ten Hag pas een maand bezig en heeft hij pas 3 wedstrijden achter de rug.

11 februari 2018 om 20:40

Toen Keizer nog geen pot had geleid zei men ook niet ‘hij is pas net begonnen’. Daarbij: Keizer moest verder zonder de beste spelers . Ten Hag kan verder op het werk van Keizer inclusief directe aanwinsten.

11 februari 2018 om 20:41

Kyle66, dat klopt. Maar Keizer kreeg zelfs dat crediet niet...

Bovendien riep iedereen dat je met deze groep veel beter zou moeten kunnen spelen. Nou als dat Sonia en je hebt er 2 directe versterkingen bij dan moet dat binnen die gedachte ook snel te realiseren zijn. Ten Hag kan volledig door op Keizer. Keizer kon dat niet

12 februari 2018 om 11:09

Toekomst, plus ten Hag heeft geen voorbereiding gehad!

11 februari 2018 om 15:03

Wat een ballen wedstrijd. Saai , ongeïnspireerd , liep steeds weg om íets anders te doen. Geen enkele speler die zich deze middag aan de malleisse ontrok.

11 februari 2018 om 15:25

Ik vond De Ligt, Tagliafico, Van de Beek, Onana, Schone anders zeker een voldoende halen. Ziyech, Frenkie de Jong, Kluivert en Neres lieten af en toe ook leuke dingen zien (de een natuurlijk vaker dan de ander).

11 februari 2018 om 15:05

Heel waardeloos dit. Ajax heeft alleen de eerste 8 minuten gevoetbald. Twente speelde mooi mee en kreeg genoeg kansen, maar tighadouni deed weer alles alleen..Helaas gaan we weer met niks naar huis. Die bijen wordt je gwn gek van als supporter. Er was van beide kanten totaal geen sfeer.. scheids kan geen handsballen zien waardeloos.

11 februari 2018 om 15:36

Eerlijke reactie, vond pingel ook erg makkelijk gegeven en was echt niet best

Wat een draak van een wedstrijd... Zo goed beginnen en dan maar niet doordrukken, al voor de 3e keer dit seizoen tegen Twente. Een hoop werk dus nog aan de winkel en het kampioenschap is voorlopig slechts een utopie. Sidenote: Die dronken lullen die Ziyech nog steeds uitfluiten moeten bij zichzelf te rade gaan wie daat nou beter van wordt. Dat hij na de zomer weg is lijkt mij duidelijk maar ga wel goed uit elkaar, hij heeft toch mooie dingen laten zien bij Ajax.

11 februari 2018 om 15:37

Precies Ajax4Libi Die nep supporters fluiten hun eigen speler uit de wedstrijd. Overigens een fantastische eerste helft afgewisseld met een dramatische tweede

11 februari 2018 om 17:10

Helemaal mee eens. Dat fluiten tegen NAC na een waardeloze vrije trap van 31 meter met de binnekant was te begrijpen. Nu floten ze als hij een goede doelpoging had en die hetze gaat mij wat mij betreft gewoon te ver.

11 februari 2018 om 16:42

Helemaal mee eens! Wat is het nut van het constant uitfluiten? Denken ze echt dat Ziyech daardoor beter gaat spelen?

11 februari 2018 om 17:12

Ze denken denk ik een statement te maken richting zijn gedrag de afgelopen weken. Maar beide partijen hebben hierin fouten gemaakt en je zal toch het seizoen gewoon met elkaar moeten afmaken. Dus schouders eronder zetten en je team supporten en niet 3 pullen bier in je mik knikkeren en fluiten als er gewoon geen reden toe is.

Ajax in het begin van de wedstrijd erg sterk en goede kansen gezien van van de Beek (2x) en Huntelaar. Daarna viel Ajax erg ver terug en moet wel zeggen dat de penalty een cadeautje was. Het was wel een overtreding, maar net er buiten. Hoop wel als Ajacied dat Ajax echt gewoon beter gaat spelen, want dit doet pijn aan je ogen.

11 februari 2018 om 14:27

Op zich nog wel makkelijk gevoetbald door Ajax, ik zag ook wel veel goede dingen. Er moet alleen wel meer snelheid in het spel komen om een Twente echt pijn te doen en voor de goal moet het net wat vlotter lopen.

11 februari 2018 om 14:51

Daarom zie ik graag frenkie op de plek van schöne en wöber centraal staan. De verassing van frenkie is er wel vanaf nu.

11 februari 2018 om 14:51

Daarom zie ik graag frenkie op de plek van schöne en wöber centraal staan. De verassing van frenkie is er wel vanaf nu.

11 februari 2018 om 14:57

Dat kan, zelf ben ik ook wel fan van Kristensen als back in plaats van Veltman. Hij viel vandaag niet denderend in, maar komt er wel steeds overheen. Met Ziyech en Neres die veel naar binnen trekken is dat een heerlijk wapen.

11 februari 2018 om 14:30

Toch merkwaardig. In z'n eerste seizoen was Guzubuyuk een hele behoorlijke scheidsrechter, maar hij is inmiddels toch wel afgedaald tot 1 van de slechtste scheidsrechters uit de Eredivisie. Ik wil niet zeggen dat hij partijdig was, maar hij was uiterst inconsequent en zat wel heel vaak mis met zijn beslissingen.

11 februari 2018 om 14:46

Absolute thuisfluiter. Hands Onana = ontnemen scoringskans = rood. Penalty dubieus (meer erbuiten dan erbinnen), had hij andersom nooit gegeven. En bovendien had Ziyech er niet eens meer mogen staan, zijn charge op Maher had 2e geel moeten zijn.

11 februari 2018 om 14:52

Houd het dan wel bij de feiten patrick. Die overtreding van Ziyech op maher was gewoon geel, hij had alleen nog geen geel. Die handsbal van Onana zou nooit rood geweest zijn, want hij ontneemt geen scoringskans. Die spits van jullie stond 7 meter buitenspel, die Turk had het fluitje in de mond en toen dacht Onana dat het een vrije trap was.

11 februari 2018 om 14:52

Onana zou nooit rood hebben gekregen. Kijk eens naar de situatie. Lekker door blijven huilen Patrick.

11 februari 2018 om 14:54

Hands Onana is op geen enkele manier ontnemen scoringskans maar dat begrijp jij ook. Je kan niet spreken over een scoringskans als de enige speler die eventueel bij de bal zou kunnen buitenspel stond. Dat je er hands kan geven ben ik met je eens, maar dan is het een vrije trap en geel. Rood is natuurlijk onzin. Al moet ik je het nageven, die situatie als scoringskans betitelen is creatief maar is natuurlijk onzin.

11 februari 2018 om 14:58

Het was buitenspel, de scheidsrechter gaf duidelijk aan dat hij zichzelf corrigeerde en een vrije trap voor buitenspel gaf. Daardoor was het geen hands. Zo moeilijk is dat toch niet?

11 februari 2018 om 15:11

Was geen penalty ze hadden beelden moeten opvragen,maarja er had veel.meer ingezeten wel balen juist in deze wedstrijd.die jonge linksback deed het goed technisch,dreigend,en creert diepte.hij en een fernandes samen zoals in jong op links had in deze wedstrijd goed uitgepakt met mischien nog de 3 punten.de mogelijkheden waren er met vele ruimte wat Ajax gaf..

Leek wel of ik na een wedstrijd van PSV aan t kijken was! Eerste kwartier ging Ajax er hard op, daarna was t niks meer.. Wat maakte Ajax t zich onnodig moeilijk man! Snel vergeten en door..

11 februari 2018 om 14:23

Een wedstrijd van PSV? Ik ben bang dat ook Ajax niet veel beter kan, gezien de laatste wedstrijden en dat de wedstrijd tegen PSV een uitzondering was.
We horen elke week commentaar op Ons PSV, maar Ajax doet het echt niet veel beter.

11 februari 2018 om 14:26

Maar Ajax fans winden er geen doekjes omheen wanneer het slecht is. Bij PSV doen ze net of elke winst automatisch een goede wedstrijd is.

11 februari 2018 om 14:28

Da hedde mooi gezegd op zijn psv's

11 februari 2018 om 14:28

Ten Hag heeft in recordtijd meeste gevaar kunnen neutraliseren, wel aan Ajaxkant. Neres lijkt nietmeer diep te mogen lopen. Schone speelt als 3e Cv ipv spelverdeler en Frenkie schuift niet in maar is gewoon echt LCV in dit systeem. Ziyech speelt helft van de wedstrijd aan de zijlijn en Neres in centrum. Het grootste wapen eerste seizoenshelft heeft hij bewust weggehaald. Leek 3x nergens op muv eerste 10 minuten. Enkel Kluivert heeft 45 minuten goed gespeeld van de meer aanvallende spelers. Rest was ondermaats. De Ligt achterin goed, Tagliafico deed wat hij moest doen. Weinig te klagen. Onana same.

11 februari 2018 om 14:33

Wat een onzin Tubes. Lees jij de reacties na Sparta-PSV maar eens terug.

11 februari 2018 om 14:33

Wedstrijd tegen PSV was een uitzondering? Haha, volgens mij speelde Ajax 3 weken later ook Feyenoord net zo zoek als dat het met PSV deed, Iets wat ik PSV al maanden niet meer heb zien doen, tegen de toppers winnen ze niets meer. Tegen de kleintjes kom je er nog mee weg, tegen de betere ploegen is het overduidelijk dat ze te kort komen.

11 februari 2018 om 14:36

Dat je als koploper een gehele 2e helft in de eigen 16 te vinden bent en alleen maar bezig bent met tijd rekken, en dat tegen Sparta, zegt eigenlijk al genoeg..

11 februari 2018 om 14:41

Tubes je zit er echt helemaal naast. Oftewel je praat onzin. Bijna Iedere Psv'er is kritisch op zijn ploeg en baalt van het spel. We laten ons echter niet gek maken door al die jankerds die vinden dat PSV het niet verdiend, schei toch uit, daarom wint Nederland nooit een prijs.
Ajax fans die zijn juist niet eerlijk, allemaal verwijzen naar PSV en dat ze op zijn Psv's winnen....nonsens. PSV wint op eigen kracht en niet door scheidsrechterlijke dwalingen.

Maar goed het is ook moeilijk om van je voetstuk af te komen waar bijna ieder Ajacied op staat...wij zijn de beste, wij spelen het mooiste voetbal en iedereen die het anders doet is niet waardig of te min.

11 februari 2018 om 14:50

Goh en na afloop van de wedstrijd Ajax-Feyenoord las ik alleen maar dat ze het een hele slechte klassieker vonden. Uhm, dat verdraai je nu even in je eigen voordeel? Prima, maar geloofwaardig wordt het er niet op.

11 februari 2018 om 14:54

@grasveld welke wedstrijd heb jij gezien. Im heb namelijk zoet amper gezien de tweede helft.

11 februari 2018 om 14:55

Ajax had geen kind aan PSV, net als aan Feyenoord. Daarvoor hoef je niet groots te spelen als dat niet nodig is. Over 2 weken mag PSV opnieuw laten zien of het werkelijk nog top wedstrijden kan winnen. Dat is namelijk alweer een hele tijd geleden!

11 februari 2018 om 15:09

@Grasveld 7: En gezien onze competitie en de directe concurrentie die tegen de kleintjes punten laten liggen, niet direct belangrijk....

11 februari 2018 om 15:53

Inderdaad, Ajax is ook al weken niet om aan te gluren

11 februari 2018 om 15:53

Ik verwacht onder ten hag ook geen verbetering. Past gewoon niet de club.

11 februari 2018 om 15:56

Ik heb alleen de 2e helft gezien en heb zoet redelijk veel in beeld gezien. Het is dat ze bij sparta idoten voorin hebben staan, want anders was het resultaat anders.

11 februari 2018 om 15:57

Klopt. Het was vandaag op het eerste kwartier na niet best. En dat zal inder ten hag ook niet beter worden.

Nou voor de ajacieden die klagen over PSV en dat zij niet de waardige koploper is. Aub hou je mond en kijk naar je eigen club. Waardeloos, als die waardeloze slechte scheids jullie vandaag niet had geholpen, stonden jullie vandaag met 9 punten achter de waardige koploper.

11 februari 2018 om 14:22

We spelen nog steeds het beste voetbal van de ED hoor. Vandaag was het wel dramatisch slecht, en die penalty kan gegeven worden, vond het niet perse een hele slechte beslissing.

11 februari 2018 om 14:24

Beste voetbal? Mag ik even lachen? Bij jullie is het ook niet om aan te gluren.

11 februari 2018 om 14:26

Waar haal je nou het beste voetbal van de eredivisie vandaan? Er zijn clubs (en ik doel echt niet op PSV) die beter weten te spelen. Ik snap best dat je door een bril kijkt, maar wees een beetje realistisch.

11 februari 2018 om 14:33

Volgens mij betekend schijtbakken voetbal de hele wedstrijd in de eigen 16 staan en tijd rekken. Volgens mij heeft twente dat 85% van de tijd gedaan en probeerde Ajax de hele tijd te voetballen.

11 februari 2018 om 14:34

Nee, als ajacied snap ik dat je het niet per se een slechte beslissing vond. Als Twentefan die ieder punt nodig gaat hebben vond ik het een heeel slechte beslissing, helemaal als je ziet dat het ook nog eens buiten de 16 was. Bizar

11 februari 2018 om 14:40

Het was op de lijn, als de scheids het dan een overtreding vindt is het een penalty.

11 februari 2018 om 14:40

Achja in enschede kregen jullie al een puntje cadeau nadat hooiveld mocht blijven staan en met eem vrij trap die geen vrije trap was waar de 3-3 uit viel.

11 februari 2018 om 14:45

Hij stond op de lijn van de 16 met het been waar hij de overtreding mee maakte. De lijn hoort bij de 16 en het was een overtreding dus een strafschop.

11 februari 2018 om 15:13

Nee, de overtreding dient binnen het strafschopgebied plaats te vinden. De lijn is niet binnen

11 februari 2018 om 15:21

De lijn behoort tot het strafschop gebied. Dus ja, het was een strafschop.

11 februari 2018 om 15:22

Grappig dat alle spelregelsdeskundige wat anders zeggen.

11 februari 2018 om 15:25

Als dit het beste voetbal is van de ED dan stop ik echt met kijken! Wat een onzin. Ajax heeft dit seizoen 5 of 6 goede wedstrijden gespeeld, de rest is gewoon ondermaats. Zelfde geldt voor PSV enkel pakken die gewoon meer punten.

11 februari 2018 om 15:36

@speedy als de bal niet helemaal over de lijn is is yet toch ook geen goal?

11 februari 2018 om 16:00

Klopt helemaal. Ajax heeft inderdaad weinig (vooral volledige) goede wedstrijden laten zien. Onder keizer was er nog de intentie, maar ten hag begint op cocu te lijken met zijn wissels

11 februari 2018 om 16:49

Mark, dat zijn twee verschillende dingen. De doellijn is geen onderdeel van het doel, in die zin dat de bal er helemaal overheen moet zijn.

11 februari 2018 om 14:23

Wij lopen toch niet te verkondigen dat we trots zijn op dit soort wedstrijden. Daarnaast maakt een slechte wedstrijd van Ajax een wedstrijd van PSV niet ineens goed of zo.

11 februari 2018 om 14:29

Psv'ers lopen ook niet te verkondigen dat we trots zijn. We zeggen alleen dat we blij zijn met de drie punten. Daarnaast is het verschil tussen de selectie van PSV en Ajax ook enorm als je kijkt naar kwaliteit van de spelers. Op Lozano, van Ginkel en De Jong na zou niemand van PSV in de basis staan bij Ajax, al zou je over Zoet en Arias kunnen twijfelen. PSV presteert naar zijn kunnen, Ajax moet veel beter kunnen dan dit. Dat is het grote verschil. Wij verwachten geen wonderen van onze ploeg, omdat wij als fans simpelweg weten dat dit het maximale is wat erin zit.

11 februari 2018 om 14:56

Arias zou er zeker instaan beste back van de eredivisie en op jet moment keept zoet echt wel beter dan onana (voorbeeld 1-0van roda)

11 februari 2018 om 19:40

Ik denk niet dat de jong of van ginkel er in zou staan. Huntelaar en Van de Beek hebben betere statistieken en zijn niks minder. arias voor Veltman wel. zoet niet.

11 februari 2018 om 14:23

Meh, vandaag was drama maar vergeet niet dat er net een nieuwe coach zit. Kan me voorstellen dat je niet binnen een maand als barca speelt. Cocu zit er al 3 jaar, dat is wel een verschil.

11 februari 2018 om 16:02

In de wissels van ten hag zie ik anders geen verbetering. Eerder een verslechtering.

12 februari 2018 om 16:27

Hij bracht Siem de Jong niet, dat is een verbetering.

11 februari 2018 om 14:24

Dit was te verwachteb hahaha. Het verschil is dat ajax dit soort wedstrijden er af en toe tussen heeft zitten. Bij psv is het aan een stuk door bagger en met alle geluk van de wereld winnen.

11 februari 2018 om 14:28

Af en toe?
Ik heb er veel te veel van dit soort wedstrijden gezien van Ajax dit seizoen.
Een wonder dat ze nog zoveel punten hebben.

11 februari 2018 om 14:51

Sander, haha nee het is een wonder dat jou clubje zoveel punten heeft, die spelen nog ooh zo veel slechter voetbal, En dat al maanden lang!

11 februari 2018 om 20:00

Zo slecht is het niet de punten worden namelijk niet overhandigd door Merlijn de tovenaar. Blablablabla geluk dit, geluk dat. Wij winnen onze wedstrijden op eigen kracht en niet door arbitrale dwalingen. Dat het er niet mooi uitziet maakt me niks uit. Dat komt vanzelf wel weer wanneer er een gebalanceerde selectie op het veld staat. Marcel Brands moet aankomende zomer in ieder geval wel daadkrachtig zijn.

11 februari 2018 om 14:26

a) We zijn geen koploper
b) Ziyech was er doorheen, de Twente verdediger besluit toch echt zelf om de overtreding te maken.

11 februari 2018 om 14:37

Het was buiten de 16 en makkelijk gegeven, dat ben je vast met me eens toch?

11 februari 2018 om 14:45

Nee dat ben ik niet met je eens, iik zag duidelijk dat het er binnen was. En Ziyech was erdoor, de verdediger kon niet anders dan het contact zoeken om hem uit balans danwel ten val te brengen omdat hij het niet aandurfde hem te laten schieten. Dat had hij gewoon niet moeten doen, er werd vandaag streng gefloten, de hele wedstrtijd al, dat soort acties kan je alleen maken als Bas fluit want dan mag alles.

11 februari 2018 om 15:16

Bijen die het contact zoekt? Hoe dan, Ziyech zoekt en valt en hoort zijn 2e gele kaart te krijgen voor een schwalbe

11 februari 2018 om 15:23

Hahaha, de discussie wel of niet op de lijn, de lijn wel of geen opdnerdeel van het strafschop gebied kan ik nog volgens. maar zo´n duidelijke overtreding als schwalbe bestempelen, mijn dag kan niet meer stuk

11 februari 2018 om 16:25

Tja, de scheids was toch al goed bezig, maakte wel meer vreemde beslissingen. Ook bij die vermeende buitenspel waar hij niet voor floot en door liet spelen, onana pakt even later de bal op buiten zijn 16 (normaal gesproken hands en rode kaart) maar mocht gewoon doorgaan.
De penal was een cadeautje van de scheids, want er gebeurde niets (binnen de 16) was gewoon een heel mooie val en de scheids is blij en fluit voor een penalty.
Je zou haast denken dat wanneer ajax het moeilijk krijgt de scheids er nog altijd is om de helpende hand te bieden.

11 februari 2018 om 16:49

Je hebt niet goed opgelet, de scheidsrechter corrigeerde zichzef en gaf duidelijk aan dat het buienspel was en gaf de vrije trap aan Ajax. Er werd niet doorgespeeld, Ajax kreeg een vrije trap wegens buitenspel.

Penalty was gewoon terecht. Speler van Twente trok aan de noodrem, zag geen andere uitweg dan de overtreding op Ziyech te maken dus een voertreding in de zestien dus eenpenalty.

11 februari 2018 om 14:26

Het gaat om de spelopvatting. Niemand zal zeggen dat ajax veel beter is dan psv. Iedereen zal het ermee eens zijn dat psv een wedstrijd speelt om een voorsprong te verdedigen, extra verdediger erbij bij een kleine voorsprong. En daarbij veel geluk gehad in veel wedstrijden in slotseconden. Heeft ajax ook niet gehad.

11 februari 2018 om 14:34

Door knokken heet dat. Niet veel geluk om in de laatste secondes te scoren. Ajax zit dan tijd te rekken of al aan douchen te denken.

11 februari 2018 om 15:02

@ajaxaddict. Zou toch de wedstrijd terug kijken na die reactie. Extra verdediger erbij bij psv met een kleine voorsprong. En de wissel van neres (aanvaller) voor nissen (verdediger) bij een 1-0voorsprong is niet PRECIES hetzelfde als je zrgt dat psv dat doet en ajax niet?

12 februari 2018 om 00:52

Nee Mark, als je het niet begrijpt reageer dan ook niet. Kristensen kwam erin op rechtsback, Veltman ging naar LCV, Frenkie naar het middenveld en Ziyech naar rechtsbuiten. Ajax bleef dus in exact dezelfde 4-3-3 spelen met de creatieve F. de Jong een linie naar voren en met Kristensen een meer aanvallende back dan Joël. Ik denk dat dit nog eerder naar ietwat aanvallender neigt dan naar verdedigender. Desalniettemin vond ik het een aparte wissel hoor, als je zo veel gaat schuiven met posities ontstaat er onrust in het team en we kregen ook vrij vlot gelijk de tegengoal. Maar PRECIES hetzelfde als PSV zou ik het niet noemen nee.

11 februari 2018 om 14:26

Helemaal met je eens, maar waardige koploper niet. Niemand verdiend het echt. Natuurlijk PSV wel het meeste en staat ook verdiend bovenaan, maar waardig is het niet...echt slecht voetbal op de Nederlandse velden zeg...

Ajax onverdiend gewonnen.

11 februari 2018 om 14:28

Issiba

Waarom ben je niet aan het carnavallen?

En hoezo is Psv de waardige koploper? Waardige koploper zou ik niemand classificeren, Psv heeft de meeste punten dus is de verdiende koploper.

Maar waardig, wat grappig! Je bent in de war, met het eerste kampioenschap onder Cocu met Wijnaldum en Co. 😁

11 februari 2018 om 14:31

Ja is wel erg he, als er eens een keer een scheidsrechter doet waar hij voor staat.

11 februari 2018 om 14:35

Hoezo geholpen?? Beide teams 2 gele kaarten en penalty was binnen waarbij ondanks licht contact een doelkans wordt ontnomen (Ziyech was er anders door) dus gewoon conform de regels.

11 februari 2018 om 14:45

Waardige koploper? Haha en gisteren nog 45 minuten lang in eigen 16 ballen weg lopen rammen tegen Sparta, omdat ze niet onder de druk uit konden komen. Tijd rekken, daar zijn ze wel kampioen in de laatste weken

11 februari 2018 om 15:01

Wie zou dan wel de ''waardige koploper'' zijn? AZ dat leuk voetbalt maar de laatste twee wedstrijden op rij punten verspeelt in eigen huis tegen laagvliegers en tegen de traditionele top vaak punten verspeelt? Ajax dat dit seizoen goed presteert tegen PSV en Feyenoord maar tegen ploegen buiten de top 4 weleens tegen puntverlies aanloopt? En het verval in niveau vandaag bij Ajax was ook schrijnend om te zien. Feyenoord die tegen een VVV al 5 punten hebben verspeeld?

Dan blijft er bizar weinig over.

11 februari 2018 om 15:24

Waardig ja. Omdat we 7 punten los staan op een nummer 2 die blijkbaar nog veel slechter is.

11 februari 2018 om 15:29

Waardig is anders dan verdiend. PSV is verdiend koploper maar waardig vind ik het team wat echt goed presteert en boven hun kunnen uitkomt ofzo. Ja PEC Zwolle dan of AZ? Ajax, PSV en Feyenoord zijn dit jaar gewoon kansloos. Zeker als je hierbij bedenkt dat men alledrie geen Europees speelt na de winterstop. Sterker nog, Ajax en PSV lagen er al uit voor het begon. Ik neem aan dat geen enkele Ajax of PSV fan trots is dit jaar.

11 februari 2018 om 16:07

@quirento, Ajax veel slechter dan PSV? Volgens mij is het voetbal al maanden dramatisch en werden daarom ook vrij eenvoudig weg gespeeld tegen zowel Ajax als Feyenoord in de beker. Een heel pover elftal die het geluk heeft dat ze tegen de zwakkere clubs wel de 3 punten in de tas kunnen houden, en dat terwijl er veel tijd rekken bij hoort, en dat tegen laagvliegers. Dat zie ik Ajax niet doen namelijk.

11 februari 2018 om 20:20

@grasveld kan je niet beters verzinnen? Alles maar op ‘geluk’ gooien. Wordt eens volwassen. Als we jouw beredenering gebruiken is Ajax helemaal pover, zij spelen ook uiterst zwakke wedstrijden en verliezen daar zelfs meer punten in. Ik heb in de slotfase liever tijdrekken dan vol op de aanval en het risico op een counter op te lopen. Doe mij dan maar rekken en de 3 punten binnen halen. En kom nu niet met het is slechts tegen Sparta want dat zegt tegenwoordig niet zoveel meer. Kijk maar eens naar van welke clubs een Ajax, Feyenoord en ook PSV de laatste jaren allemaal van hebben verloren. Het is momenteel gewoon pover gesteld met het Nederlandse voetbal. En doe nu niet of Ajax zoveel beter voetbal laat zien. Uiteindelijk maakt het me ook niet zoveel uit wat jij er van vind als jij er maar goed van kan slapen. Alleen jammer dat je het onterecht zo objectief verkondigd.

11 februari 2018 om 14:54

Ajax mag ook wel eens een keer geluk hebben.

11 februari 2018 om 14:57

Er is een belangrijk verschil: Als Ajax slecht speelt (en dat deed het vandaag zeker), dan nóg doen ze hun best om het spel te maken. PSV leunt achterover en speelt op de counter, zelfs tegen Sparta. Dat is niet alleen slecht spelen, dat is een slechte spelopvatting. En ja, Ajax had geluk met die penalty, maar aan de 1-1 van PSV gingen gisteren twee onbestrafte overtredingen van Bergwijn vooraf. Dus dan was het verschil alsnog 7 punten gebleven.

11 februari 2018 om 15:03

Gebeurt tig keer bij PSV en hoor je niks over behalve dat het zogenaamd 'zakelijk' is, gebeurt 1x bij Ajax en meteen dit soort berichten. ''waardige koploper'' hahaha.

En ben je de thuiswedstrijd van PSV tegen Twente vergeten? Kreeg PSV ook een lachwekkende strafschop mee, veel erger dan deze. Om nog maar te zwijgen over de enorme mazzel met die eigen goal in de laatste minuut...

11 februari 2018 om 15:44

Ja want laten we even voor het gemak, omdat het psv is, vergeten dat gisteren de 1-1 echt niet uit een overtreding kwam!
Dat psv ook elke wedstrijd wint met mooi en sprankelend voetbal..
Dat ten Hag er net een aar weken zit en net zoals cocu natuurlijk nog zoekende is na zijn favo elftal etc..

Maar ik snap hem wel, 10x winnen met 1 doelpunt verschil en misschien zelfs 5x daarvan in de laatste 5-10min scoren natuurlijk een kwaliteit is van psv...

Kom toch op, wees eerlijk en geef gewoon toe dat de top niet na behoren voetbald.
Psv dit jaar het geluk van een kampioen heeft.
niets mis met dat geluk hoor dat hoort er ook bij ma ga dan niet zeggen dat ze beter spelen en dus verdienen kampioen te worden dit jaar..

11 februari 2018 om 17:18

Dus af en toe een slechte wedstrijd spelen is precies hetzelfde als dat elke week doen? En omdat jouw club elke week waardeloos speelt is het de waardige koploper? Een zeer aparte mening houd jij erop na.

En natuurlijk ligt het ook weer aan de scheidsrechter, het zal ook niet! Koekoek, Koekoek!

11 februari 2018 om 21:16

alleen heeft de scheids ons niet geholpen. Als de scheids jullie niet geholpen had was het gat nog maar 4 of 5 punten

Schone eruit, en Frenkie op het middenveld waar hij hoort Ten Hag! Het experiment van Keizer was leuk in het begin, maar het verassingselement is er ook helemaal eruit. Ik heb het al vaker gezegd, mits 100% fit verdiend Wober een plek naast rots in de branding De Ligt ik mis Wober echt op die plek. Daarnaast hebben we gemazeld met die 'penalty'. 🤒

Jammer dat uitgerekend Veltman die grote fout maakte, maar ik neem hem niks kwalijk. Want sinds een jaar is dit zijn grote fout, en het moet lastig omschakelen zijn van rechtsback naar vent in de hart van onze verdediging.😊

Bier drinken, rotirol eten, 3 punten gepakt en deze match snel vergeten! Ik ben ook vaak kritisch over het defensieve spel van Psv, maar vandaag moeten we maar eventjes naar onszelf kijken al is Twente altijd moeilijk voor ons.. 😧🙄

11 februari 2018 om 14:25

Die Ten Hag hanteert exact dezelfde tactiek als Keizer. Wat is het nut van een trainerswissel dan, Vond Ajax, zeker de laatste wedstrijden onder Keizer, frivoler spelen dan dit troosteloos gedoe. Inderdaad De Jong gewoon op de plek van Schone. Die De Jong gaat telkens ook maar uit ellende en verveling aan de wandel met die bal en loopt zich vaker stuk dan dat het wat oplevert. Ik snap totaal de meerwaarde niet van Schone in de basis, zeker als je een middenvelder als F. De Jong je team hebt.

11 februari 2018 om 14:34

Blinde Vogel

Ben het met je eens, dat het vooralsnog teleurstellend is wat Ten Hag laat zien. Maar andere kant kunnen we geen wonderen verwachten, die man heeft geen volledige voorbereiding gedraaid en is er pas.

Ook over Schone ben ik het eens, hij heeft absoluut zijn waarde gehad. Maar wat mij betreft neemt Frenkie zijn rol over, want Ziyech en Donny moeten speler. En inderdaad van ellende gaat De Kong maar lopen, laat hem maar snel maar het middenveld gaan.

11 februari 2018 om 14:40

Ten Hag hanteert dus zeker niet zelfde tactiek. Onder Ten Hag spelen de backs veel hoger en zakt Schone in. Mag Frenkie nietmeer inschuiven dus heb je geen overtal op middenveld. Diepgang op rechts moet van back komen want Neres moet naar centrum komen, nieteens achter de laatste linie en Ziyech gaat dan naar zijlijn toe. Haal je Ziyech én Neres mee uit hun spel. Ik snap dus totaal niet wat Ten Hag probeert te doen maar na 5 wedstrijden zijn we met de week slechter gaan spelen. Middenveld is te dun bezet door tactische instructies, vallen gigantische gaten en we hebben al het geluk dat de Ligt zo sterk staat te spelen want anders hadden we een gigantisch probleem.

11 februari 2018 om 15:01

Dat klopt zeker. Ook Peter Bosz had het aan het begin niet makkelijk, liet slecht voetbal zien. Maar uiteindelijk zijn ze heel goed gaan voetballen. Geef Ten hag even de tijd!

11 februari 2018 om 16:09

Ik weet niet waarom iedereen denkt dat het onder bosz allemaal zo goed was. Onder bosz heb ik misschien 6/7 goede wedstrijden gezien. Verder was het helemaal niet goed. Vermoedelijk omdat het het laatste jaar onder de de boer met veel mindere spelers ontzettend slecht was.

11 februari 2018 om 16:37

@BlindeVogel ten Hag hanteert een compleet andere tactiek met dezelfde poppetjes. Vleugelspelers zijn veel minder vrij en dat zie je echt goed bij Neres. Huntelaar is opeens weer aanspeelpunt in plaats van afmaker. Onder Keizer moest Huntelaar bij lange ballen acteren zodat vleugels via de tweede bal gevaarlijk konden worden. Nu wordt Huntelaar ingespeeld, wat een drama is dat zeg. Vleugelspelers moeten het vooral breed houden, met backs die daar standaard overheen gaan en voila 0 verrassing. Ziyech deed het een keer anders als halve vleugel en voila 10 keer gevaarlijker. Keizer begon 1 ding goed te doen, namelijk spelers in hun kracht laten spelen. Ten Hag vind het systeem weer belangrijker dan het materiaal, Frenkie gaat wekelijks de fout in achterin, Neres voegt nauwelijks wat toe, Huntelaar staat dramatisch te ballen, Schone moet te veel lopen en laat dus zijn man lopen en moet opeens kopduels aangaan en het spel is echt dramatisch nog geen enkele goede wedstrijd gezien sinds ten Hag. En hij gaat het nog zwaar krijgen, zoveel gaat Ajax namelijk niet kopen in de zomer en hoe hij speelt heeft direct gevolg voor de mensen die hem gehaald hebben. Als die vertrekken ben je als trainer zelf ook snel aan de beurt.

11 februari 2018 om 14:26

ben het niet eens over schone

11 februari 2018 om 14:27

Deed amper mee, leed veel balverlies en laat zijn man constant over hem heen gaan.

11 februari 2018 om 14:28

En nee schone was dramatisch. Altijd te laat in de duels en hij maakt het Ajax spel niet beter. Frenkie moet op die plek. Om een mannetje meer situatie te creëren

11 februari 2018 om 14:38

Robin

Niet omdat ik hem super slecht vond spelen, maar ik vind het hoog tijd dat Frenkie op zijn positie gaat spelen. Daarnaast verdiend Wober een plekje naast De Ligt.

11 februari 2018 om 14:26

Schone liet ook zijn man lopen hoor. Mag ook niet

11 februari 2018 om 14:35

Het is lekker makkelijk afgeven op Veltman.. Zoals altijd het pispaaltje, ja hij verliest het eerste duel, maar hij zat alweer in het tweede duel toen Boere de bal op de geheel vrijstaande Tighadouni gaf.

Dat is dan ook het probleem.. het middenveld wordt continue overlopen, zo scoorde NAC ook al, toen liet Ziyech, Gustafsson gewoon weglopen, alleen daar heeft niemand het meer over als hij daarna mooi scoort.

Ten Hag maakt mijn inziens heel veel vreemde keuzes.

13 februari 2018 om 02:44

Lausho

Erg jammer vind ik jouw reactie, slaat ook helemaal nergens op vind ik! Bijna iedere week heb ik hier aangekondigd, dat Veltman dit seizoen een van de meest constante factoren is en verdedigend betrouwbaar is.

Hij maakt toch een grove fout wat hem niet meer overkomen met zijn ervaring? En daarbij zei ik OOK nog, dat die overgang niet makkelijk zal zijn van rb naar cv. En dat ik hem niks kwalijk nam, veel leden hier voelen zich te groot om hun mening aan te passen of iemand erkenning te geven als die dat verdiend.

Ik snap jou echt niet man, over Veltman en Keizer is iedere vorm van opbouwende kritiek slecht en fout. En je hebt geen enkele vorm van flexibiliteit, ik ben het vaak niet eens met reacties als het over Keizer en Bergkamp gaat. Maar ik veroordeel je niet, en lees je reacties want ook van Ajacieden met andere inzichten kan je wat leren.

Heb je wel opgelet? Hoeveel kritiek heeft Ziyech de laatste weken wel niet gehad, over zijn manier van juichen en verongelijkte houding.

En enkele keuzes van Ten Hag zijn inderdaad vreemd, want experiment Frenkie slaat nergens meer op die moet op het middenveld.

Haha nogmaals ik begrijp je echt helemaal niet man, maar alsnog lijk je me een prima kerel.

Fijne dag man!

Ik heb toch wel te doen met Twente. Met kunst-en-vliegwerk weet Twente de stand beperkt te houden en dan doet Tighdouini eindelijk iets goed door de 1-1 binnen te schieten. Enige hoop op een gelijkspel wordt dan nog geen 2 á 3 minuten later de grond ingeboord door een strafschop voor een licht vergrijp. Het moet je als een club in de onderste regionen dan ook een keer meezitten.

Door het missen van grote kansen maakt Ajax het zich toch weer veel te moeilijk. Slechte wedstrijd verder!

11 februari 2018 om 14:32

Dat is precies wat PSV ook bijna elke wedstrijd doet.
Hoe ze ook spelen, kansen zat.

11 februari 2018 om 15:01

Zeker waar, ik snap ook dat veel mensen kritiek hebben op het spel van PSV, maar Ajax kan er ook wat van. In mijn ogen wordt de minst slechte ploeg kampioen dit seizoen.

11 februari 2018 om 15:04

De minst slechte ploeg wordt ieder seizoen kampioen Mike. Dat is ook het doel van voetbal zelf.

Twente had op z'n minst recht op 1 punt. In mijn ogen te makkelijk gegeven strafschop.

Bedroevend niveau net zoals tegen NAC, wachten tot het een verkeerd afloopt met dit slappe spel.

Dramatisch. En een twijfelachtige penalty nodig voor de winst. Was er als het al een overtreding is volgens mij ook nog net buiten.

11 februari 2018 om 14:28

Ajax speelde ook niet best, maar wel een verdiende overwinning. We hadden alsnog het betere spel en de meeste en beste kansen.

11 februari 2018 om 15:22

Ben ik met je eens. Enorm slechte pot van twee kanten eigenlijk, maar Ajax was wel beter. We waren dichtbij een punt, en ik baal van de wel/niet penalty situatie (uiteraard vond ik het niet). Maar met 2-1 verliezen in de Arena met een zwaar gehavende ploeg, tja ik had erger verwacht. Volgende week is belangrijker, concurrent Sparta op bezoek!

Ajax mag nooit meer iets van psv zeggen want ze zijn net zo erg

11 februari 2018 om 14:23

Verschil tussen incident en structureel...

11 februari 2018 om 14:35

Incident? Daarom staat PSV 7 punten los omdat het bij hun structureel is natuurlijk! Reactie van de week dit, wat een onzin zeg.

11 februari 2018 om 14:36

Dit is pas de 2de wedstrijd die Ajax met 1 goal verschil wint. Volgens mij psv ondertussen al 11.

11 februari 2018 om 14:41

Knap dat jij dit incidenteel vind. Ajax heeft het al drie wedstrijden op rij lastig tegen Twente. Vandaag met geluk winst. Lijkt me toch structureel.

11 februari 2018 om 15:04

Waarom zegt die 1 goal verschil jou zoveel? Tegen NAC, Roda was het ook ontzettend moeizaam en scoor je inderdaad op het einde nog eentje en hoort ie niet tot die reeks. Bergwijn had gisteren ook de 1-3 kunnen maken, hoorde ie ook niet bij de reeks, maar daar wordt de wedstrijd niet beter van.

11 februari 2018 om 15:24

Gaudi nac geef ik toe, roda is onzin. Daar kom je in minuut 65 op 3-1 dan wordt het 3-2 en is het 1 minuut later weer 4-2.

11 februari 2018 om 19:41

Trouwens psv won bijv. ook met 0-2 bij twente in de laatste seconde.

Wat speelt Ajax dit seizoen matig zeg.

Ik begrijp wel waarom er gezegd wordt dat het onbegrijpelijk is dat PSV op 1 staat met dit Ajax achter zich aan. Oogstrelend om te zien.

Psv fans in 1, 2, 3... Begin was veelbelovend maar als je de kansen niet afmaakt maak je het jezelf gewoon ontzettend moeilijk. Toch blij met de 3 punten uiteraard

11 februari 2018 om 14:23

Terecht toch? Iedereen zeurt over PSV maar Ajax speelt ook niet denderend dus dan mogen de PSV fans zich wel laten horen

11 februari 2018 om 14:25

Mwa, verschil is iedere Ajacied is nu aan het klagen terwijl bijna iedere PSV fan na de wedstrijd het heeft over 3 punten in de pocket.

11 februari 2018 om 14:37

Dat komt omdat Ajax in de achtervolging is en weer eens niet op kop staat. Nogal logisch dat je dan een andere mindset hebt.

11 februari 2018 om 14:25

3, 2, 1... Maar ik snap je punt. PSV speelt slecht en haalt punten. Ajax nu dus ook. Was een kwaliteit toch?

Verdiende overwinning voor Ajax met kampioensvoetbal. Zeer overtuigend tegen een zeer sterke tegenstander, als ajax geen kampioen word weet ik het ook niet meer want die verdienen het echt! Prachtige 90 minuten gezien als voetballiefhebber.

Belachelijk dat dit ajax niet eerste staat zeg. Dat zal snel veranderen!

Topploeg!

11 februari 2018 om 14:23

Nee Psv verdiende de punten ook niet echt gisteren avond en speelde ook dramatisch.

11 februari 2018 om 14:25

Waarom denk je dat hij dit stuurt dan😂

11 februari 2018 om 14:24

Vooral genoten van de afgemaakte kansen in de eerste helft.

11 februari 2018 om 14:28

Wow de kritiek op PSV zit je hoog zeg. Verschil is alleen dat de Ajacieden voornamelijk bios zijn op het slechte spel en uit Eindhoven hoor je veel dat het spel en vermaak er niet toe doet. Dus maak je niet zo druk om Ajax. Na een goed begin een dramatisch slecht verloop van de wedstrijd. Het is echt onbegrijpelijk hoe groot het verschil is en dat Ajax geen druk jan blijven zetten. Lijkt wel of Ten Hag voor verwarring zorgt bij de spelers. Wanneer wel en wanneer niet druk zetten. Kluivert kan het.maar 35 min en daarna kun je hem standaard wisselen. Frenkie met veel balverlies op een gevaarlijke positie. Nee we zijn er nog lang niet qua niveau.

11 februari 2018 om 15:07

@thamike het verschil is dat wij psvers weten dat we middelmaat hebben en jet accepteren. Daarom zijn we blij met de puntne na een slechte wedstrijd. De ajax supporter daar en tegen zijn boos erop maar het voetbal is ook al jaren niet om aan te zoen. Wij accepteren dat we niet prachtig voetbal kunnen spelen. Misschien moeten jullie dat ook eens doen. Want is ook niet om aan te zien

11 februari 2018 om 15:56

@Mark, wij weten dat we in een moeilijke fase zitten na 2 trainer wissels maar weten ook wat voor materiaal we hebben en zijn dus niet tevreden met dit zwakke spel. Waarom zouden wij accepteren dat we niet prachtig spelen? We hebben de spelers ervoor dus snap je punt niet.

12 februari 2018 om 11:23

Mark, jaren? 🤐Onder Bosz uitstekend voetbal, had je wel een keer een Ajax wedstrijd gezien ?

11 februari 2018 om 14:44

Voor iemand van 23 jaar (ervan uitgaande dat 1994 je geboortejaar is) reageer je wel heel kinderachtig.

11 februari 2018 om 14:48

Vond dit wel wat toepasselijk aangezien ik overal hoor dat Ajax het Kampioenschap o zo verdiend.

11 februari 2018 om 15:02

Je hoort overal dat Ajax het kampioenschap verdiend? Dan weet ik niet of je selectief leest of je omgeving vertroebelt is. Geloof niet dat er veel mensen zijn die vinden dat Ajax het kampioenschap verdient maar dat er veel zijn die balen van de vele nipt overwinningen is toch niet zo gek? Als Ajax dramatisch speelt dan is dat gewoon zo en nee ze verdienen op dit moment helemaal niets en hebben.ook helemaal niets. Maar niet zo onvergelijkt na een slechte wedstrijd van Ajax.

11 februari 2018 om 15:08

Even er op terugkomen, ze gunnen het ajax meer omdat het oh zo goed speelt, nou niet dus.

Waarom hier dan niet 'zeer pover' Ajax in de titel terwijl daarnaast ook nog eens de scheids in het voordeel van Ajax was.

11 februari 2018 om 14:57

Idd want de artikelen van PSV zijn altijd zeer negatief en zeker de koppen. Deze had beter kunnen zijn “Ajax wint door discutabele strafschop” of “Ajax speelt al welen extreem zwak en wint onterecht”

11 februari 2018 om 21:19

scheids in voordeel van Ajax? Kom eens met gegronde feiten voor je iets neerpent.
was gewoon een overtreding op Ziyech binnen de zestien dus een terechte pingel

Arbitrale dwaling helpt ajax wederom in de titelstrijd. Onvoorstelbaar, twee punten scheelt een hoop.

11 februari 2018 om 21:20

welke arbitrale dwaling?

Het spel van Ajax wordt er wel met de week beter van onder ten Hag hé? En dan zijn er echt nog Ajacieden die denken dat dit Ajax geen punten meer gaat morsen. Tja.

11 februari 2018 om 14:25

Psvbril op die spelen ook niet goed en trekken de punten ook met hangen en wurgen over de streep.

11 februari 2018 om 14:53

Bedankt voor je hele goede inhoudelijke toevoeging, echter totaal niet relevant als antwoord op mijn reactie.

Klassiek gevalletje vergeten meer te scoren. Op de eerste 10 minuten na leek het nergens op, leek op onderschatting. Volgens mij schrokken ze alle 22 van het niveau waar Twente mee begon.

Ajaxfans zeggen het al langer, maar vandaag hebben we kunnen zien dat dit oogstrelende voetbal inderdaad verreweg superieur is aan dat één-doelpunt-verschil voetbal van Psv. Laten we allemaal een moment nemen om de aanstaande kampioen van het land te eren, go ajax!

Op zijn PSVs gewonnen. Slecht spel en een discutabele penalty voor Ajax. Had in de eerste 10 min 3-0 voor moeten staan. Maar dat gebeurde niet en Veltman zorgde persoonlijk voor 1-1. Een wedstrijd als deze wil ik nooit meer zien.

11 februari 2018 om 14:33

Gewoon een Ajax wedstrijd jullie spelen ook al tijden niet denderend

11 februari 2018 om 14:33

Wanneer heeft psv een discutabele beslissende penalty gehad die voor belabberde winst zorgde?

11 februari 2018 om 15:28

Gaat niet specifiek om de penaly, maar ik heb het over keuzes van sommige scheidsrechters die, naar mijn mening, te vaak in jullie voordeel uitvallen.

“Zeer pover Ajax ontsnapt dankzij penalty aan averij.” Ik vond het namelijk net als gisteren erg matig.

“Zeer pover Ajax ontsnapt dankzij penalty aan averij.” Ik vond het namelijk net als gisteren erg matig.

11 februari 2018 om 14:24

Haha ja dat viel me gister ook op. De titel werd zelfs daarna nog aangepast om kritiek te voorkomen vermoed ik. Ook Ajax was echt heel matig vandaag, alleen Twente heeft te weinig kwaliteit.

11 februari 2018 om 14:27

Ach ja dat doen ze toch altijd. Als PSV zo had gewonnen waren ze ontsnapt door een discutabele penalty. Andere zullen misschien wel weer zeuren dat PSV-ers zich aanstellen maar het begint wel hee erg op te vallen.

Komt Ajax erg goed weg vandaag moet ik zeggen. Ze hadden de overwinning wel verdiend, maar de penalty was A erg makkelijk gegeven en B net buiten de zestien. Twente vocht voor wat het waard was maar heeft simpelweg te weinig kwaliteit. Die Maria (?) viel me wel positief op vandaag. Bij Ajax heb ik sterk mijn twijfels over Kristensen, die liet vandaag echt heel weinig zien in verdedigend opzicht.

11 februari 2018 om 14:31

Niet makkelijkg egeven, de overtreding was er en Ziyech was erdoor, hij kreeg anders een lvevensgrote kans. En mijn inziens was het gewoon binnen de zestien, duidelijk te zien.

Kristensen was vandaag onzeker. Geen idee waarom Wober niet meteen werd gebracht en Cassierra voor Huntelaar. Veltman van de back na zesting minunten centraal zetten is al te vaak mis gegaan, moet Ajax niet meer doen.

11 februari 2018 om 14:35

Hij ging erg makkelijk liggen.

Hoe kun je nou zeggen dat het 'duidelijk' te zien was, als er zoveel discussie over is. Het was verre van 'duidelijk' te zien.

Ik vond Kristensen vorige wedstrijd ook al erg matig. Dat Cassierra zo weinig minuten krijgt vind ik ook opvallend, die scoort regelmatig in de JL en Huntelaar was vandaag niet best mede door de dekking van Twente.

Schijtbakkenvoetbal. Verdediger erin voor een middenvelder. Tegen de nummer 17. Onterechte penalty ook nog eens. En dan kritiek hebben op psv. Desalniettemin gefeliciteerd Ajax.

11 februari 2018 om 14:28

Dank 😉. Anders hadden jullie die plattekst al uit het vet kunnen halen, of rijdt hij nu met de carnaval 😀

11 februari 2018 om 14:31

Ajax speelt vaak wel aantrekkelijker voetbal dan PSV. Dat het bij ons vandaag ook niet denderend was klopt, maar PSV is zo goed als het hele seizoen al verschrikkelijk om naar te kijken... Maar Ja, als je de punten pakt is het prima.

11 februari 2018 om 14:36

Ach de toekomst kom nou Ajax speelt net zon schijtvoetbal als Psv. Het ziet er gewoon niet uit wij Psvers draaien daar niet omheen maar jullie Ajaxcieden blijven denken dat jullie oogstrelend voetbal spelen.maar het is net zo slecht als Psv

11 februari 2018 om 14:36

Psv speelde de eerste wedstrijden leuk voetbal. Bij Ajax was dat net voor de winterstop een paar wedstrijden. Denk dat ze beide niet voor elkaar onderdoen en beide het ruime merendeel van de wedstrijden onder hun niveau spelen. Verschil is alleen dat psv net wat meer punten pakt.

11 februari 2018 om 14:59

Aantrekkelijk voetbal? Je bent wel heel snel tevreden of niet? PSV wint zijn wedstrijden terecht terwijl Ajax vandaag 3 punten cadeau kreeg.

11 februari 2018 om 15:01

Ik zeg niet dat Ajax oogstrelend voetbal speelt, maar over het algemeen aantrekkelijker speelt dan PSV. Voetballend vind ik Ajax ook gewoon meer structuur in het spel hebben, terwijl ik het spel van PSV vaak rommelig, slordig en onsamenhangend vindt.. Maar hoe dan ook is het sowieso dit weekend allebei ruk.

11 februari 2018 om 15:03

PSV mag ook niet klagen wat beslissingen van scheidsrechters betreft...

Niks gecreëerd in de tweede helft, een laffe wissel en winnen door een onterechte strafschop. Ik neem aan dat de mensen die altijd zo'n grote waffel opzetten over PSV en Nijhuis vandaag niet hebben gejuicht bij de 2-1. Of draait het nu om de punten?

Ik kan niet wachten op de reactie van Verbeek na afloop; )

11 februari 2018 om 14:29

Je moet niks aannemen, Nijhuis is samen met Higler de slechtste arbiter van Nederland.
Ik sluit me gewoon aan bij de psv-ers, slecht spelen en toch winnen is ook een kwaliteit. Serieus, Ajax speelde 20-30 min goed, toen verzuimden ze 3-0 te maken. 2e helft was bagger, dat mag je ook zeggen. En laat het met die pingel dat een keer meezitten. Mag ook wel es, Twente uit, Ado, Az, Psv, Utrecht hadden allemaal voor rust al met 10 man moeten staan, is ook niet gebeurd, soms zit het mee, soms tegen zeggen ze toch?

11 februari 2018 om 14:29

Vandaag werd er streng gefloten en dat was in het voordeel van Ajax. Ok, de Ligt kreeg een kaart om niets maar de Twente verdediger werd terecht bestraft voor zijn overtreding op de doorgebroken Ziyech. En op een overtreding in de zestien staat maar een straf.

Dus ja, heel gelukkig dat Bas vandaag niet floot. Dan had alles gemogen, hadden we never nooit geen penalty gehad.

11 februari 2018 om 14:30

Dan had je geen onterechte penalty gehad nee.

11 februari 2018 om 14:36

Penalty was tercht, contact was daar in de zestien, Ziyech werd ten val gebracht. Alleen was dit bij Bas geen overtreding geweest maaqr gewoon doorspelen.

11 februari 2018 om 14:33

Het draait sowieso om de punten. Ook de kritiek op het spel van PSV staat natuurlijk los van het spel van Ajax. Net zoals PSV kritiek krijgt voor hun spel, krijgt Ajax dat nu ook zeker van de eigen aanhang. Het is niet zo dat Ajacieden ineens niet meer mogen zeggen dat PSV slecht speelt, omdat Ajax slecht speelt...

Ten Hag had gisteren naar PSV gekeken en dacht van wij kunnen ook winnen met matig spel

“Zeer pover Ajax ontsnapt dankzij penalty aan averij.” Ik vond het namelijk net als gisteren erg matig.

Bedankt Gözöbuyuk. Wat een draak van een wedstrijd.

Wat een enorme zaadwedstrijd. Hoe kan Ajax na die eerste 10 minuten zo terug zakken, echt onbegrijpelijk. Normaal gesproken hoor je na een goal juist makkelijker te voetballen. PSV is de afgelopen weken veelvuldig bekritiseerd, maar Ajax kan er inmiddels ook wat van. Slappe ongemotiveerde hap.

Dat Ajax moest winnen was wel duidelijk. Manmanman, de scheids naait ons weer eens. En dan op stipt 93 minuten affluiten terwijl Onana een minuut heeft tijdgerekt en er een wissel is geweest. Al met al niet slecht tegen 12 man, hoewel we na 10 minuten natuurlijk met 3-0 achter hadden moeten staan

Wat was dit hemeltergend slecht. Hou maar op om te zeiken over Psv, als dit lamlendige zooitje aan het einde van de rit nog 2e staat in deze erbarmelijke competitie dan mogen ze hun handjes dicht knijpen.

Zo lekker weer een cadeautje, volgende week weer Jupiler League voor güzubuyuk.

11 februari 2018 om 14:28

Vorige ronde gaf hij el ahmadi geen twee keer geel en Groningen geen strafschop. Of hij is heel slecht of hij doet gewoon wat fox/knvb wil. Het word met de week meer een poppenkast en de knvb hoor he nooit

11 februari 2018 om 14:38

Het is allang een poppenkast, er zit geen enkele lijn meer in de arbitrage, elke scheidsrechter fluit volgens dde eigen norm. De spelers moeten nu per week hun gedrag afstemmen op de scheidsrechter van dienst. Deze man was zeer streng, had Ajax geluk mee. Anders hadden we geen penalty gehad, er zijn scheidsrechters die tegenwoordig laten doorspelen.

11 februari 2018 om 14:42

Dan laten ze een moment doorspelen, maar vervolgens is het aan de andere kant wel ineens een penalty of meteen geel.

11 februari 2018 om 14:40

We hebben helaas nul fatsoenlijke scheidsrechters, deze was inderdaad makkelijk gegeven, maar er waren wel meer rare dingen. De Ligt krijgt voor niks zijn eerste geel, en later voor eventueel hands weer niks, Vuckic mag drie keer een overtreding maken krijgt geen geel, onduidelijkheid bij buitenspel Onana (misschien wel geel en een vrije trap voor Twente), Lam die valt en een vrije trap krijgt.

Serdar is nog niet zo inconsequent als Nijhuis, die kan een rotschop door laten spelen en voor een klein tikje ineens geel geven. Ik denk dat het hele scheidsrechterskorps de schop op moet, er moet een lijn getrokken worden, nu ziet je wekelijks niet alleen in de wedstrijd, maar ook van wedstrijd tot wedstrijd enorme verschillen.

11 februari 2018 om 14:47

Een paar twijfel momentjes. Deze scheids deed weinig verkeerd vandaag alleen was de strafschop misschien makkelijk gegeven. Die gele kaart van de Ligt was wel onterecht maar als we elke onterechte kaart moeten bekritiseren zijn we morgen nog niet klaar. Het is daarnaast juist goed dat we een keer een scheids als Nijhuis hebben want alle spelers in de eredivisie stellen zich al aan bij het kleinste tikje omdat ze weten dat de scheids fluit. Nijhuis doet dat niet en dat maakt het spel leuker. Hij zal misschien een keer niet fluiten voor een overtreding maar wat iedereen vergeet is dat hij ook veel dingen wel goed ziet (dat spelers zich aanstellen) waar andere scheidsen wel weer voor fluiten.

11 februari 2018 om 15:01

Nijhuis laat ook rot schoppen doorspelen maar kan net zo goed een duels ineens affsluiten, overtreding is een overtreding (zoals gisteren op Dougal bij Sparta-PSV). Je moet fair fluiten, niet alles door laten gaan.

Nijhuis is niet consequent.

Ook wel weer een hele objectieve titel. Gisteren luidde de titel dat PSV pover was en goed weg kwam bij Sparta en nu is het net zo pover bij Ajax, maar wordt dat niet in de titel vermeld.

Dit was echt heel bedroevend, ze scoorde snel en dan hoop je dat ze doorpakken en er voor rust gewoon 3 in knallen, maar het tegenovergestelde gebeurde.

Ik zie werkelijk Geen verschil tussen Ajax van Keizer en het Ajax van Ten Hag. Nu kun je zeggen; geef hem even de tijd.. werkelijk bullshit. Zijn wisselbeleid is echt tenenkrommend. Iedereen speelde ondermaat en passes kwamen niet aan. Iedereen ging dribbelen. Dan kan je gaan wisselen in de tweede helft, Kluivert speelde de 2e helft echt heel slecht, wissel hem dan in 60e minuut voor Younes. Gooi frenkie naar het middenveld en haal die trage bak stront genaamd schone eruit.

Veltman naar Cv.... hoe haal je het in je hoofd. Laat hem alsjeblieft lekker bij de zijlijn spelen.

Ik word hier echt niet blij van als Ajax fan. Dit is echt volstrekt onacceptabel. Er zijn misschien fans van andere ploegen die zeggen drie punten is mooi als je maar kampioen word maakt het niet uit maar van mij hoeft het niet zo. Ik zit me te vervelen en te ergeren en dat is niet waar ik voetbal fan voor ben.

Waarom geen titel zoals: Absurd schandalig lamlendig omhoog gevallen blaagjes winnen dankzij Tante Serdar.

“Zeer pover Ajax ontsnapt dankzij penalty aan averij.” Ik vond het namelijk net als gisteren erg matig.

Wat was Ajax slecht zeg vandaag. Eerlijk gezegd is de overwinning niet verdiend.

Op basis van het spel verdiende Twente zeker een punt. Die ten Hag doet het gewoon slechter dan Keizer qua voetbal. Ook de wissels weer, allemaal zo verdedigend. Het gaat gewoon niet lukken onder hem.

Kampioenschap kunnen we wel vergeten. Penalty was ook zwaar, ik denk dat het er geen was. Dus wel komen heel goed weg. Echt slecht.

Na 10 minuten kan je gewoon op 3-0 staan, en had dat gemoeten. daarna was het huilen met de pet op.
Echt schandalig. En dat reken ik ten Hag aan, lijkt op de Boer, maar dan nog erger...

3 punten gestolen.

De 3 punten zijn binnen, maar was zeker niet best vandaag. Het zag er leuk uit in het begin van de wedstrijd, maar dat een pingel de doorslag moest geven 🙁. Dit Ajax zal toch echt beter moeten!

Sinds de komst van ten hag laten de buutenspelers weinig meer zien. Dat is misschien de hand van de nieuwe trainer verder weinig verschil tov Keizer. Ik ben blij met tagliafico anders hadden we er nu na 4 wedstrijden slechter voortgestaan vrees ik.

Je ziet Jan-Joost genieten. Neutraliteit bij de heren aan de tafel is ver te zoeken. Ps wat is R. De Boer een kwal.

Zaaddodende wedstrijd.. Echt geen opwinding te bespeuren. Die 1-1 daar kon je op wachten gezien het inspiratieloze spel van Ajax en we mogen van geluk spreken dat we een penalty cadeau kregen.. We mogen blij zijn met de 3 punten vandaag.. Trouwens ook raar dat Neres eruit gehaald werd, die moet je altijd laten spelen.

Nu 5 wedstrijden later onder Ten Hag. Ipv 5 nu 7 punten achter en het voetbal nog minder hmm.

11 februari 2018 om 14:37

Ten Hag heeft 1x gelijk gespeeld tegen Utrecht op een belabberd veld.. Qua punten doet hij het gewoon prima. Ook wetende dat PSV het wekelijks lastig heeft en ook echt nog wel punten gaat laten liggen. Qua spel kan het beter, maar ik zie wel meer structuur in het spel dan onder Keizer. Dus dat biedt hoop.

11 februari 2018 om 14:44

Moeite met Roda en moeite met Twente.. zegt genoeg. Wij worden geen kampioen onder Ten hag

11 februari 2018 om 15:06

Ook makkelijk geconcludeerd... Onder Ten Hag kunnen we gewoon kampioen worden. De selectie voor volgend seizoen is nu al grotendeels rond, maar ook nu hebben we al een goede groep. Qua punten doet hij het prima.

Gewoon weer Wober achterin, De Jong op het middenveld, Schone even eruit en Casierra erin.

Dus als je in de 91ste minuut wisselt komt er niet een half minuut bij? Niet dat Twente nog gescoord had maar dan kan je net zo goed al je wissels opmaken. Zo vul je die drie minuten wel.

11 februari 2018 om 14:30

Knvb regels zo helpt men de 'topploegen'. Die handsbal van onana was nog gekker

11 februari 2018 om 14:32

Daar was niets gek aan, de scheidsrechter corrigeerde zichzelf en gaf buitenspel, wat het ook gewoon was.

11 februari 2018 om 15:21

Hoe kan het buitenspel zijn als Tighadouini de bal laat lopen en dus niet meedoet aan het spel. Even je Ajaxbril af doen

11 februari 2018 om 14:33

Inderdaad opvallend. Nou had geen van beide ploegen nog gescoord in die extra minuut maar alsnog is het inderdaad een vrijbrief om je wissels in blessuretijd maar op te maken.

11 februari 2018 om 14:35

Meestal wel, geen idee waarom het vandaag niet zo was. Soweiso vind ik de berekening van de extra tijd maar vaag. Eigenlijk zou voetbal gewoon een klok moeten hebben waarop het bijgehouden wordt.

11 februari 2018 om 15:07

Er is vorig jaar een keer een wedstrijd geweest waar de extra tijd in de extra tijd zuiver werd bijgehouden: PSV-Groningen. Daar was toen zoveel commentaar op (uiteindelijk 8 minuten bijgetrokken) dat dat daarna echt nooit meer gebeurde. Het is inderdaad heel apart dat dat per scheidsrechter verschillend is hoe die regels worden geïnterpreteerd.

11 februari 2018 om 15:16

Als speler zou ik er gek van worden. wat de ene week gewoon mag, is de ander eweek verboden. Vroeger werd aan het begin van het seizoen aan alle clubs de norm uitgelegd en die goldt voor het hele seizoen, voor alle scheidsrechters. maar die tijden lijken vervlogen.

Valt me trouwens wel op dat in de PL veel meer extra tijd wordt bijgetrokken dan bij ons.

Wat een schande dit Ajax.
Zo laf verdedigend voetballen tegen degradatiekandidaat Twente.
En dan de hulp van de scheidsrechter nodig hebben om te winnen.
Een wonder dat ze nog tweede staan met dit matige elftal.
Dit gaat een keer fout.
Je zou maar supporter zijn en dit slechte spel elke week moeten aankijken.
Zou me doodschamen.

11 februari 2018 om 14:42

Zit je nu met een tentje in je broek dit te typen? Kinderacbtig.. Matig elftal...? Denk dat dit Ajax t meeste kwaliteit heeft in de ED. Tis veel te wisselvallig . En dus kan er maar niet iets vasts groeien.. je vraagt je af of zon trainersswissel t goede moment is geweest. En deze wedstrijd schandalig slecht. Wat jij nu doet is heel kleuterig willen natrappen... Laf verdedigend voetbal? Wil je nu PSV topics hier vermengen? 'Zou me doodschamen ' 😉 Ajax speelde slecht. Maar wat jij verkondigd is lachwekkend. Kom je uit '79 of heb je de '97 omgewisseld?

11 februari 2018 om 15:46

Ben je nou serieus of aan het bashen?
Dat je uit je mond durft te zeggen dat Ajax het meeste kwaliteit heeft is ronduit belachelijk.
Ze hebben dit seizoen dit nog geen een keer uitgestraald.
Misschien je Ajax bril even afzetten.

11 februari 2018 om 16:48

T woord bashen in de mond nemen na je reactie is ronduit belachelijk lachwekkend.. Als jij met je botte ogen niet kan zien dat Ajax t meest kwaliteit heeft moet je op een app van club naar keuze zitten en daar dat team verheerlijken. Dat Ajax niet uit de verf komt is een tweede .PSV voetbalt vanuit een andere opvatting en ze hebben er succes mee. Dat is t verschil. Betere spelers hebben ze niet op een paar na.

Edit fout

11 februari 2018 om 17:50

Echt ronduit ongelooflijk dat je je club zo ophemelt.
Je maakt jezelf echt belachelijk.
Hilarisch gewoon.
Als jij niet eens kan ziens dat Ajax al het hele seizoen matig speelt heb je echt paardekleppen op je hoofd.
Slechte selectie gewoon.

11 februari 2018 om 18:01

Matig spelen is wat anders. Je ziet me nergens zeggen datg Ajax de beste is... het beste speelt. Want dat is gewoonweg niet zo. Wél hebben ze de meeste kwaliteit. Wat ze ermee doen is watf anders. Kijk goed naar wat je stuurt kerel. Ik hemel niets op. Ik typ t woord slecht doelend op t spel drie keer . Ga me geen dingen in de mond leggen en gedraag je naar je leeftijd. Dus nogmaals.. ik zie dat Ajax matig speelt ja.. dat maakt t juist erger want ik weet dat ze velen malen beter kunnen. Ik reageerde op je kinderachtig reactie. Dat je daar erg opgewonden van raakt kennelijk. Want..' t moet ff teruggezegd worden. Niet elke Ajax fan is aan t zeiken om spel van een ander. En beticht me helemaal niet van een(standaard reactie ) Ajax bril of oogkleppen, als je niet eens leest wat ik typ maar lukraak wat zwetst. Of 'hedde' jij kleppen op met carnaval? Oh wacht... dat is t misschien... Tis carnaval.. vandaar je oh zo grappige opmerkingen..

12 februari 2018 om 11:34

Sander, veel van jouw eigen fans. Erkennen ook dat Ajax het meeste kwaliteit heeft, dus je mag een toontje lager zingen. 🤔

Lachertje Wees er maar trots op Volgens de kenners van fox Andersom geeft hij hem echt niet

11 februari 2018 om 14:27

Volgens mr. PSV van Fox zou hij hem andertsom niet geven. Maar zoals we in de eerste helft zagen, de Ligt kreeg om niets geel. dus had de Twente verdediger beter moeten weten en Ziyech moeten laten gaan. Maar ja,d at drufde hij niet, dus maakte hij de overtreding.

11 februari 2018 om 14:37

Omdat De Ligt onterecht geel kreeg is de penalty terecht? Jij vond het in het live topic ook een onterechte gele kaart, dus dan gebruik je dat toch niet om een makkelijk gegeven penalty goed te praten? Zijn gewoon twee fouten in mijn ogen. En zeker geen twee die je tegen elkaar weg kan strepen. Nou goed, jij hebt sowieso aparte arbitrale visie. Vond je nu niet dat hij die penalty achterwegen had moeten laten om Peet Beijen te beschermen en de wedstrijd spannend te houden, als bij de niet gegeven rode kaart van Malacia?

11 februari 2018 om 14:43

Nee ik vond het een terechte penalty. Scheids floot zeer streng, naar mijn zin te streng. maar de overtreding is de zestien was er, Ziyech was er anders door dus terechtte strafschop. En ja, Bas had hem niet gegeven, dat klopt.

En als je niet door had dat ik in de wedstrijd van PSV-Feyenoord sarcastisch was, daar kan ik niets aan doen. PSV werd in die wedstrijd schaamteloos te pakken genomen door de arbitrage, elke blinde kip zag dat. Waarom denk je dat van Brockhorst Malacia er meteen afhaalde?

11 februari 2018 om 14:50

Hahaha, hou op man. Nu zeggen dat je sarcastisch was. Nog proberen te redden wat te redden valt, omdat je weer eens hypocriet uit de hoek komt. Zo streng floot Guzubujuk niet hoor, dan had hij Boere ook een penalty gegeven. De Ligt kreeg onterecht geel, that's it. Maar goed, als PSV volgende week 2 van zulke penalty's krijgt was je vandaag sarcastisch natuurlijk.

11 februari 2018 om 14:53

Als jij nog niet door heb dat ik niet van de fluitstijl van Bas en co hou, daar kan ik niets aan doen. Ik hou van fluiten volgens de regels en dit was conform de regels gewoon een penalty. Een bewuste overtreding omdat Ziyech dreigde door te breken. Daarmee werd een scoringskans ontnomen dus goed gezien door de scheids.

12 februari 2018 om 09:37

Zelfs Jack van Gelder vond het er geen . Kom op zeg is het niu zo moeilijk om te zeggen dat Ajax hier gewoon geluk gehad heeft?de woorden van Ziyech waren Ïk voelde iets en ging liggen'hij liep gewoon tegen Bijen aan en liet zich vallen en de scheids tuinde erin dat is mijn mening
Ik weet zeker als het andersom was geweest je moord en brand geschreeuwd had.
De scheidsrechterz zijn zo inconsequent en dat heeft Twente een hoop punten gekost.dan noem ik even d niet gegeven strafschop tegen Ado thuis waardoor het geen 3-1 wordt maar later wel 2-2.De gemakkelijk gegeven strafschoppen tegen PSV en nu weer Ajax.de makkelijk gegeven strafschop tegen Az en zo kan ik nog wel even doorgaan

12 februari 2018 om 11:36

Zelfs jack? Hij is afc fan, dat fabeltje is onzin.

Het positieve wat ik uit deze wedstrijd haal, is de nieuwe back Michael Maria. Aan z'n voorzetten mag hij wel werken, maar verder in alles beter dan Van Der Lely, Cuevas en (in de huidige vorm) Ter Avest. Verder was het veldspel weer belabberd en moet je er voetballend beter uit komen, in ieder geval als Ajax zo'n matige wedstrijd speelt.

Verder wederom erg slecht van Verbeek. Zowel Slagveer als Hooiveld moet je eerder brengen. 5 minuten voor tijd heeft geen zin, want dan heb je tegen een club als Ajax misschien kans op hooguit 1 mogelijkheid, als je die al krijgt. Dat moet je 10 minuten voor tijd al hebben staan. Dan geef je Slagveer en Hooiveld nog de gelegenheid om zichzelf leeg te lopen en de verdediging van Ajax op te jagen.

Verder was de wissel Van Der Lely voor Holla ook een hele merkwaardige. Tactisch geen enkele logische reden om dat te doen.

11 februari 2018 om 14:29

Van der lely kwam voor ter avest die slecht aan het spelen was. Slagveer kwam voor holla in de 85ste minuut. Eveneens onbegrijpelijk dat als je al niks meer te verliezen hebt, alsnog die 3 centrale verdedigers laat staan en middenvelders en aanvallers (tighaduidi) eruit gaat halen.

11 februari 2018 om 14:33

Tighadouni speelde waardeloos en krijgt alleen krediet vanwege een intikker. Verder ben ik het met je eens dat Verbeek wederom laat zien geen goede beslissingen te kunnen nemen. Ik vind hem tactisch zelfs als een onbenul overkomen, gezien z'n beleid tot nog toe. Als hij volgende week tegen Sparta weer 5-3-2 gaat spelen, is mijn geloof in Verbeek wel verdwenen. Ik was sowieso al geen fan van het ontslag van Hake, maar ik had niet verwacht dat Verbeek zich zo belabberd zou manifesteren.

11 februari 2018 om 14:33

Ben ook positief verrast over Maria. Vind Cuevas en Van der Lely geen slechte backs, maar Maria lijkt wat meer beheerst en uit te gaan van zijn eigen kwaliteiten. Denk dat Van der Lely z'n minuten krijgt om hem tevreden te houden en warm te houden voor een basisplaats wanneer Ter Avest vertrekt. Hidde's contract loopt van de zomer af en ik hoor nog niets over gesprekken tussen hem en de club.

11 februari 2018 om 15:24

Voorzetten waren iig gevaarlijk. Heb van Ter Avest nog nooit een gevaarlijke voorzet gezien. Mag nog wat beter, maar heeft ook te maken met wedstrijdritme etc. Wordt interessant volgende week of Cuevas of Maria speelt. Ik zou voor Maria kiezen, is rustiger dan Cuevas.

Matige pot. Verdedigend zeer kwetsbaar. Onder Bosz en Keizer waren de eerste wedstrijden ook niet best dus Ten Hag krijgt nog het voordeel van de twijfel. Kan mij voorstellen dat mensen de penalty makkelijk gegeven vinden, maar aan de andere kant ondanks licht contact word er een doelkans (ziyech was er anders door) ontnomen dus het is wel conform de regels.

Hier is maar een woord voor: dramatisch. Ten Hag zal volgende week toch eens wat anders moeten doen, in dit elftal zit totaal geen drive. Wöber erin, Frenkie naar het middenveld. Wat meer creativiteit en de felheid mag omhoog. Kristensen viel matig in en Veltman laat meteen zien waarom hij niet in het centrum staat. Een klasse minder dan Wöber op die plek.

11 februari 2018 om 14:42

Op zich zat er wel aardig wat voetbal in de ploeg zo. Kristensen brengt trouwens wel die drive, dus wat mij betreft mag hij blijven staan.

11 februari 2018 om 14:54

Kristensen was echt dramatisch. Die werd tig keer voorbijgegaan door die Twente buitenspeler.

11 februari 2018 om 15:08

Hij had niet zijn beste wedstrijd, maar heel Ajax was matig.. En nogmaals, die drive naar voren is gewoon een wapen. Zeker aan die rechterkant met Neres en Ziyech die steeds naar binnen trekken.

Ten Hag moet ook gewoon tijd krijgen. Baal er vooral van dat aanvallend zo weinig goed samenspel ontstaat. Mis gewoon Frenkie naar het middenveld voor meer voetbal in de ploeg. Individueel zijn de aanvallende spelers sterk maar de combinaties lopen niet. Neres en Kluivert hebben ruimte nodig, misschien dat Younes dan nog beter is.

11 februari 2018 om 14:44

Nee ten Hag moet meteen presteren! Dat is de consequentie van deze trainerswissel, Keizer zou de tijd moeten krijgen, kreeg die ook niet omdat het nog niet goed genoeg was, waarom ten Hag nu wel? Keizer had daar gezien het geval met Nouri, Bosz en vertrek van Sanchez en Klaassen veel meer recht op mijn inziens. Het bestuur van Ajax heeft, Ten Hag nu met deze druk opgezadeld, maar de druk is wel terecht.

ten Hag maakt ook nog onbegrijpelijke keuzes.

Nou nou nou zeg, wordt je gewoon weer benadeelt zeg, wat een kadootje voor Ajax dit. Maar goed, ingecalculeerde nederlaag al is de manier waarop frustrerend.

Als dit de kampioen dan moet zijn tegen Twente B, geholpen door de scheidsrechter. Klagen over het spel van clubs Is maar goed dat Nijhuis deze wedstrijd niet floot dan had je nooit een penalty gehad. Andersom had deze dramatische scheids hem nooit gegeven. Blijkbaar bang om ook een fluit concert over hem heen te krijgen. Als je thuis tegen Twente B moet tijd rekken, wissel in blessure tijd, waarbij Wober vraagt om rustig aan te doen. Geen kampioen waardig

11 februari 2018 om 14:32

Deze scheids durfde el ahmadi geen twee keer geel en Groningen geen pingel te geven tegen jullie dus zeg maar niks. Pokervriendje

Erg slechte wedstrijd, zag t al aankomen toen ajax niet 4-0 voorstond na 15 minuten en daarna niet door drukte maar het rustig aan ging doen. Lijkt dat het probleem de laatste weken is dat er te weinig beweging op het middenveld is, hierdoor kan de verdediging niet opbouwen. Als schöne zich nou vrijloopt ipv dat hij zich achter zijn man verstopt, dan kan hij aangespeeld worden of frenkie kan dan indribbelen. Al met al moet er aardig met de zweep overheen willen we nog kampioen worden. Want ook al zou psv punten gaan laten liggen, ik zie ons op deze manier ook nog genoeg punten verspelen

Ik zou graag de term 'Unlucky Twente' in willen voeren. Hoewel het spel weer op niks trok, lagen er toch kansen op een punt. Bij Ajax komt bijna al het gevaar van Hakim Ziyech. Verder ingecalculeerd verlies. Vanaf volgende week (tegen Sparta) moeten de punten gaan binnenkomen.

En weer blijkt dat als Twente van de goal af durft te spelen best wel goed kan voetballen. Laffe verbeek. Bijen en ter avest moeten een keer geslachtofferd worden voor vd lely en een aanvaller.

Ajax speelde het eerste kwartier gedreven en goed, toen had het ook zomaar 3-0 kunnen staan. Helaas werd het daarna minder en minder en was het een draak van een wedstrijd. Ook nog een gelukje die penalty en we winnen nu op z'n Psv's. Snapte de wissels van Ten Hag trouwens ook niet, die man laat nog niet zien dat hij beter is dan Keizer.

Tjongejonge weer een scheidsrechter die Sinterklaas speelt voor Ajax.... Twente had gewoon een punt verdiend tegen het schijtbakkenvoetbal van Ajax. Maar ja, scheidsrechter Gozubuyuk hielp Ajax weer....

12 februari 2018 om 11:39

Weer? 😩😧

Gozobuyuk kon Twente weleens een heel duur punt door de neus hebben geboord.

11 februari 2018 om 14:33

Ja daar ben ik ook bang voor. Ik snap nu wel de VVV’s GAE’s en NAC’ers die telkens roepen dat ze benadeelt worden want dit soort beslissingen kregen we een paar jaar terug steevast mee. Ik merk echt dat je positie op de ranglijst invloed heeft op hoe een scheids fluit

11 februari 2018 om 14:45

Het is denk meer dat de ploegen die hoger staan vaak ook de betere ploegen zijn en dus vaker in de 16 spelen, waardoor de kans op een gelukkig gegeven penalty ook weer toeneemt.. Dit Twente is kwalitatief minder en kwam ook nauwelijks in de 16, dan krijg je ook minder makkelijk zo'n beslissing mee..

11 februari 2018 om 15:11

@De Toekomst
Ik kan je als supporter van Twente verzekeren dat het met de status van de club te maken heeft. Twente was nog niet zo lang geleden top dus wij kunnen het verschil prima waarnemen. In die tijd vielen beslissingen vaak in ons voordeel waar deze nu juist in ons nadeel vallen. Het is gewoon overduidelijk neem dat maar van mij aan. En juist in deze situatie zeer frustrerend. Als je af en toe een beslissing tegen je hebt kan je die weg strepen tegen de andere clubs, maar bij ons gebeurt het te vaak, en meestal doorslaggevend. Ik kan je verzekeren dat dit ons redelijk wat punten heeft gekost. Punten die we straks keihard nodig hebben en wellicht te kort komen.

11 februari 2018 om 14:34

Dat deed Twente toch echt zelf, gewoon geen overtreding maken als Ziyech doorbreekt in de zestien. Je had al eerder kunnen zien dat er streng gefloten werd, het was geen Bas Nijhuis vandaag.

11 februari 2018 om 14:37

Buiten de zestien*

11 februari 2018 om 14:56

Ik vond hem binnen de zestien, net zoals de scheidsrechter en de grensrechter.

11 februari 2018 om 15:01

Buiten 16 hangt er in deze vanaf of de belijning erbij hoort, we spreken hier dus echt over cm-werk. Als die lijnen erbij horen neig ik naar penalty. Punt van contact hangt namelijk boven die rand / belijning van 16. Ik zie wel in hoe je hier als scheidsrechter penalty kan geven want het is een overtreding volgens het boekje, dat was hele wedstrijd door streng als richtlijn aangehouden werd.

11 februari 2018 om 21:04

Het was dan ook geen overtreding, maar een valpartij van Ziyech. Geeft hij zelf toe.

11 februari 2018 om 21:58

Nee dat geeft hij niet toe, hij zegt ik werd geraakt en ging toen na de grond. Dus nadat er een overtreding gemaakt werd, ging hij nar de grond.

Dat is iets wat we altijd zien en wat ook normaal is, de speler wil een penalty dus overdrijft hij de overtreding. Maar dat is iets heel anders dan dat er geen overtreding zou zijn.

Hadden ze hier niet nog een andere optie bij kunnen voegen: Het cijfer voor de coach.

Sorry, maar dit spel is gewoon niet des Ajax.

eerste paar minuten dacht ik echt dat we aan het doelsaldo zouden gaan werken, maar ineens leek men het of helemaal kwijt of met de rem er op aan het spelen.
Je helpt Twente eigenlijk in de wedstrijd en geeft ze het geloof (het blijft al die tijd maar 1-0), plus het feit dat er bepaalde spelers wel heel erg door de ondergrens zakte (spelers die qua niveau toch wel heel veel beter kunnen spelen).

Erik ten Hag moet ook eens kappen met het in het centrum opstellen van Frenkie de Jong, want die nieuwigheid en de werking ervan zijn nu wel achterhaalt en blijken gewoonweg niet te helpen.

Hij wisselt dan ook nog eens Neres, die juist in de 2e helft belangrijk kan zijn, gezien er dan meer ruimte komt om met snelheid door de verdediging van Twente te sprinten, om dan vervolgens ook nog Younes erin te brengen. Ik snap niet waarom je dan niet Cassiera inbrengt voor de zwaar tegenvallende Klaas-Jan Huntelaar; Die jongen haal je elke keer bij de selectie, maar mag nooit invallen (vind dat een beetje vernederend overkomen).

Al met al is er nog heel veel werk te verzetten en of dat met of zonder ten Hag is moet nog maar blijken.

11 februari 2018 om 14:39

Nee hoor, winnen met een penalty is geen geluk, Ziyech was erdoor en de verdediger zag geen andere optie meer dan een overtreding maken. Dan benje afhankelijk van de arbiotrage maar deze scheidsrechter floot de hele wedstrijd al zeer streng. Twente had kunnen weten beter geen overtreding oin de zestien maken vandaag, het is geen Bas die fluit.

We zullen maar zeggen dat ajax weer zeer goed voetbalde geen geluk had en de scheids niet mee had

Dramatisch, de eerste 10 minuten eigenlijk geweldig en daarna kakken ze weer helemaal in. Het middenveld wordt continu overlopen, Ziyech en Schone laten structureel hun man lopen en de Ligt is al de enige echte CV en is ook niet zo dat echt druk op de bal hebben, het is tussenin. Daar komt dan ook vooral de 1-1 uit voort, niet omdat Veltman het eerste duel verliest, hij zat alweer in het tweede duel met Boere. Ik zie de zogenoemde stabiliteit van ten Hag totaal niet, het is verschrikkelijk en dan mag hij nog boffen met een uitstekende linksback als Tagliafico.

Siem de Jong zou Ajax veel beter laten voetballen, die heeft loopvermogen, zet altijd goed druk en speelt gewoon simpel en bovendien die kan ook eens een duel winnen op het middenveld, echt iemand die het team beter laat functioneren. Frenkie de Jong zou ik op het middenveld zetten samen met Donny van de Beek.

Ziyech heeft nu een paar keer van afstand gescoord, is minder zelfzuchtig maar toch, verdedigend is hij dit jaar veel minder in het meeverdedigen. Op RA moet je juist risico nemen en met zijn linker naar binnen is het ook gevaarlijk, zeker met een Kristensen die er overheen komt. Laat hem maar met Neres de concurrentie aangaan op dit positie en evt. op het middenveld als je meer creativiteit nodig hebt.

Ik snap ook niet dat je Younes voor Kluivert brengt en Neres er dan ook nog af haalt, je weer dat er ruimte ligt op de counter.. Dan wil je minimaal een snelle speler voorin houden.

Ten Hag ziet progressie. Ik ook. Maar wel neerwaarts. Had nou gewoon Bosz weer aangesteld in plaats van deze pseudo toptrainer. Lijkt in wisselbeleid op Keizer. Waar ik dacht, hehe, eindelijk wordt de falende Veltman uit zijn lijden verlost, de beste man maar posteren in het centrum van de verdediging. Met weer een gebruikelijk Veltmannetje tot gevolg en bijna puntverlies. Gelukkig voorkwam de scheids dat met een foute beslissing, zodat copycat Ajax dus op z’n Psv’s kon winnen. Overmars, koop nu gewoon een goede verdedigende nummer 6 (geen type Schone/de Jong!) en voortaan Wober opstellen in het centrum. Zo moeilijk is het niet, al lijkt de keuze voor Ten Hag een desastreuze te zijn. Gokken, terwijl de voor Ajax perfecte Bosz vrij rondliep. Maar zoiets heet beleid. En wie niet horen wil moet (op termijn) maar voelen...

Ik dacht dat Keizer al niet te best was. Zijn ontslag viel ook op een achterlijk moment. Daarmee toont de directie van Ajax niet capabel te zijn. Van der Sar mag wel stoppen met zijn functie. Voegt namelijk helemaal niets toe.

Ik begrijp maar niet dat we niet een goede trainer kunnen aantrekken. Geef daar nu eens een paar miljoen voor uit. Waarom niet v Gaal terug halen, is een bewezen toptrainer...

nee, we moeten het doen met een ten Hag, die je amper kan verstaan met zijn Tuks gewawel...
En is Kristensen verteld dat hij een vleugelaanvaller is?

Waar was hij bij de 1-1? Zo kom je wel heel makkelijk af van je taak. Heeft mij totaal nog niet overtuigd. Gewoon Wober naast de Ligt, en Frenkie op het middenveld.

En dan die laffe wissels, je haalt een middenvelder voor een verdediger eraf, dat is vragen om problemen...aanvallen is de beste verdediging.

Ajax verdiende eigenlijk niks vandaag, wat een slecht inspiratieloos voetbal zeg. Tijd dat ze van de zomer een goede trainer aanstellen.

11 februari 2018 om 14:58

Keizer ontslaan is de domste beslissing sinds de start van de Cruijff revolutie, die ze daarmee ook meteen ten einde hebben gebracht. We hebben naast Keizer ook nog Bergkamp verloren met die beslissing en uiteindelijk zullen we ook van der Sar, ten Hag en Overmars verliezen, omdat ze zich in een positie hebben gebracht waarbij ze alleen maar kunnen verliezen.

De sleutel bij Ajax is continuïteit, je ziet dat als mensen langer op hun plek zitten dat men beter gaat presteren, Overmars zit goed, doet goede aankopen, maar zoals gezegd, heeft zich helaas in een vreemde positie gebracht nu. Van der Sar idem, goed in sponsoren aantrekken, belangrijk, maar overspeelt ook zijn hand. Wat nu mist is iemand die echt voor de opleiding werkt en de doorstroming, die hadden we met Bergkamp ook en dat liep ook erg goed, er kwamen de laatste jaren talenten van het juiste niveau door (de Ligt, Onana, Dolberg, van de Beek, Kluivert, Frenkie de Jong). Alleen mist iemand die deze mensen in hun kracht kan benutten, een leider.

Mijn inziens is de enige hoop dat er een leider komt die boven deze haantjes gaat staan, iemand met meer ervaring, waarbij onder andere Bergkamp terug moet komen in zijn functie, Van der Sar echt commercieel werk moet doen, Overmars aankopen en Bergkamp opleiding en doorstroming. Anders gaan we weer richting de van de Boogs van deze wereld.

De trainer is maar een passant, die moet je de tijd geven en moet logische keuzes maken, moet zeker niet met het technisch beleid bemoeien, ik denk dat Keizer prima was.

Waarom lees ik geen kop: ‘Gozubuyuk schenkt zwak Ajax zege met schandalige arbitrale dwaling, die matchfixing doet vermoeden’ ? Schandalig. Ajax moet na 10 min met 3-0 voorstaan. Daarna stortte het als een kaartenhuis in elkaar en zou Twente een dikverdiend punt meenemen naar Enschede, ware het niet dat Gozubuyuk alvast Sinterklaas aan het vieren was in Amsterdam.

11 februari 2018 om 14:45

Eat een onzinnige reactie, arbitrage was drama, maar dit was toevallig een terchte penalty.

11 februari 2018 om 21:05

En schwalbe buiten de 16 een terechte penalty?

12 februari 2018 om 01:14

'die matchfixing doet vermoeden' ook echt, hahaha sommige supporters zijn wel zo simpeltjes he. Het is gewoon een overtreding en het gaat om 1cm op de lijn (penalty) of net er buiten (vrije trap). Dit is moeilijk waar te nemen natuurlijk en dat het discutabel is snap ik. Maar suggereren dat Gözübüyük hier een wedstrijd expres probeert te beïnvloeden is natuurlijk weer van de zotte. Hij floot de hele middag al strict volgens het boekje dus je kan er donder op zeggen dat hij hem voor een (weliswaar lichte) overtreding gewoon op de stip legt.

Lekker Gozubuyuk, Ajax gedwongen in de race gehouden. Bijna net zo schandalige penalty als tegen Utrecht, destijds.

Wat komt Ajax hier goed weg. Voor de aanvang van de wedstrijd schatte ik Twente echt kansloos. Eerste helft was dit ook echter het geval, maar als zij de kansen niet verzilveren kan er rare dingen gebeuren. En die rare dingen zijn inderdaad gebeurd. Ajax kwam er niet meer doorheen, Twente scoort en Ajax krijgt een pingel cadeau. Verdiende overwinning? Nee. Je verdient geen overwinning als je het als een cadeautje krijgt. Toch ben ik trots op Twente en ben benieuwd of Maria idd een dragende speler voor ons kan worden. Volgende week de 3 punten en we kunnen een beetje adem halen. C.O.T.E.

11 februari 2018 om 14:49

Twente 17e..hoe kun je daar nou nog trots op zijn. Mochten ze degraderen dan zie ik dat als een terechte afstraffing voor de meerjarige competitievervalsing van.een.paar jaar geleden.

11 februari 2018 om 16:49

In tegenstelling tot jou ben ik geen gloryhunter. Ik ben sinds kinds af aan voor Twente en dat blijf ik. Volgens jouw reactie mag je alleen trots zijn als je bovenaan staat of het boven verwachting doet. Blijf jij mag in je bekrompen wereldje leven. Ben jij een bloedverwand van de 'no era penal' gozer?

Terechte opmerking Bruggink en Perez aan de andere kant had hij hem nooit gegeven.

11 februari 2018 om 14:46

Geen idee, aan de andere kant gaf hij heel makkelijk een gele kaart aan de Ligt en een gevaarlijek vrije trap. Er werd zeer streng gefloten. Maar er was geen enkele overtreding in de zestien van Ajax, dus weten we niet of de bal daar ook op de stip gegaan zou zijn.

En nu is het niet zeer pover, VZ? Maar wordt er gesproken de volle buit pakken.

Ga als Ajacied dit voetbal niet verdedigen. Eerste kwartier was heel goed en dan? Precies, niks. Het kan hier nu wel een kinderachtige discussie worden wie het slechte voetbal laat zien, maar op deze manier verdient Ajax niks. Geen een Ajacied of PSV 'er moet blij zijn met hun club. Buiten een schaal te winnen is er absoluut niks om blij te zien. Geen toeval dat beide ploegen zo onderuit gingen in Europa (en ik laat het geval Nouri even buiten de discussie)

11 februari 2018 om 14:57

Eerste echt goede en eerlijke reactie. Het voetbal is echt dramatisch dit seizoen. Af en toe een leuke opvlieging van een buitenspeler en dan win je een wedstrijd. Ik snap alleen niet zo goed waarom het steeds slechter lijkt te worden. Eerder dit seizoen win je 0-8 bij NAC als Ajax en 1-7 bij Utrecht als PSV. Hoe kan het dan vandaag zo moeizaam zijn, en gisteren ook weer. Zijn de voetballers op het veld zoveel slechter geworden?

11 februari 2018 om 15:07

Druk. Beide teams zitten vol met spelers die moeite hebben met het naderen van de "money time". Ik denk dat het voetbal niet beter gaat worden. Bij beide. Op papier zou Ajax misschien dan betere spelers hebben, maar kijk hoe diep ze in een wedstrijd kunnen zakken? Waar was Kluivert bijvoorbeeld na de rust? V.d Beek? En dan onze captain. Pfff, serieus, dat kan toch niet? Sterker nog, ik verwacht van Schone en Ziyech dat zij dan de boel even op scherp zetten. Helaas kan de eerste dat niet echt en is de tweede de laatste tijd bezig met randzaken. Dan krijg je dus dit.

Natuurlijk wil ik als Ajacied ook kampioen worden, maar op deze manier zou ik me eigenlijk moeten schamen. We zakken wel door de ondergrens hoor.

11 februari 2018 om 16:00

Je kan wel zeggen dat beiden niet blij moeten zijn met hoe zwak beiden zijn.
Maar als puntje bij paaltje komt en Ajax wordt kampioen dan juichen ze net zo hard.en lachen ze de rest uit hoe zwak ze zijn en hoe sterk Ajax is.
Zo is het altijd gegaan en zal altijd zo blijven.

11 februari 2018 om 16:13

Je mag ook blij zijn, maar als je even rustig gaat analyseren zie je eigenlijk dat beide ploegen erg matig zijn.

Hoe oud zijn jullie? Steeds maar in herhaling vallen van het spel van Ajax en PSV. We kunnen wel door blijven zeuren als kleine kindjes wie hier nu het beste spel speelt. Al zal ik 1 ding zeggen zowel Ajax als PSV zijn gewoon dit jaar een schande voor het Nederlandse voetbal. In geen van beide clubs zit een overtuiging in. Serieus als ik wedstrijd afgelopen zie dan worden er eerst wel 80 reacties gegeven dat Ajax fans niet moeten zeuren over het spel van PSV en andersom. Wat een laag niveau is dit toch. On:: Ik heb de wedstrijd gekeken gezien ik een vrije middag had. Maar heb ook weer snel uitgedrukt. Het spel was niet om aan te zien. Nee ik ben geen Ajax fan maar wat moet dit frustraties opleveren er is gewoon geen vooruitgang met Keizer hoor. En heel de voorhoede van Ajax is ook geen succes. En wat een knullige fouten werden er gemaakt op het veld, ik hoop toch eens dat er verandering in het spel komt bij de top 2. Ja het zal wel lekker effectief zijn, maar als fan zou ik mooi en degelijk verzorgd voetbal zien en dat mis ik nu echt in Nederland.

11 februari 2018 om 14:53

Ben het met je eens, maar aangezien dit de twee toppers van.onze competitie zijn, is het niveau van de hele competitie weer gedaald. Trainers als keizer, ten hag, cocu en van bronckhorst spelen laf resultaatvoetbal en verloochenen datgene waardoor wij in het verleden nog wel eens iets konden laten zien.in.de Europese competities. Je aanpassen aan andere stijlen brengt meestal niet veel goeds. Echt vier trainers die verdesigend wisselen bij voorsprong...bah

11 februari 2018 om 14:58

Ik weet niet of het zetten van Frenkie de Jong als laf te beoordelen is, maar Ajax laat ook weinig goed voetbal zien. Het niveau van onze competitie is vreselijk laag. Wie kampioen gaat worden, veel waard is de titel niet.

11 februari 2018 om 19:19

Ik vond het Keizer anders wel creatief oppakken hoor, wat de anderen betreft heb je gelijk. Blijft jammer dat hij om politieke redenen is gedumpt. Tot nu toe zijn we erop het veld niets wijzer van geworden, alleen wel een stuk slagvaardiger op de transfermarkt.

Ajaxieden maar zeuren over psv. Het is een (duitse) kwaliteit als je vlak voor tijd vaak scoort. Cadeautje als Ajax vandaag krijgt heb ik bij psv niet gezien. Psv heeft veel discutabele penalties tegengehad zelfs. Cadeautjes voor Ajax zullen er dit seizoen nog wel een paar volgen Zeist kennende. Desalniettemin worden wij gewoon de terechte kampioen period.

12 februari 2018 om 01:21

Ik heb al 2 penalties gezien voor PSV die echt rúím buiten de 16 waren bijvoorbeeld hoor. Deze van vandaag was nog op de lijn en derhalve discutabel. PSV kreeg tot 2 keer toe (Utrecht en Heracles geloof ik) een strafschop voor een overtreding tientallen cm's buiten de 16. Vingertje wijzen naar de ander is altijd makkelijk, maar ook jouw cluppie PSV krijgt er wel eens eentje goedkoop hoor, don't worry. Denk overigens wel dat jullie kampioen gaan worden inderdaad, maar weet je zeker dat je niet voor Ajax bent pik, 'wij worden gewoon terecht kampioen' klinkt wel wat arrogant of is dat alleen als Amsterdammers het zeggen?

Jammer, maar helaas. Soms zit het je mee, soms tegens. Ajax had vandaag een gelukje, wij met de eigen goal van Thesker. Event elkaar aan het einde van het jaar toch weer ongeveer uit.

11 februari 2018 om 14:54

Een realistische reactie, het zit bij beiden reams niet echt mee..

11 februari 2018 om 14:55

Zeer volwassen reactie. Het niveau is gewoon zeer laag. Buiten de eerste minuten van de wedstrijd zag ik een zwak Ajax.

Degene die kampioen wordt dit jaar is echt kampioen van de armoede.

Dat krijg je als je een trainer eruit gooit terwijl hij het net weer een beetje aan het voetballen begint te krijgen. Wat een waardeloze wedstrijd!

Waardeloos Ajax. Weer een penalty nodig om te winnen. Twente had meer verdiend. Maar ja, KNVB houdt de competitie zo wel spannend.

12 februari 2018 om 09:11

Ajax heeft weer een penalty nodig om te winnen? Wanneer nog meer dan?

Wauw, Ajax is op dit moment gewoon 2 stappen achteruit gegaan met Ter Hag en dat had ik persoonlijk niet verwacht. Voor de winterstop liet Ajax wel weer een paar prima wedstrijden zien, maar daarna is het gewoon om te janken.

Om eerlijk te zijn heb ik nog weinig zin om op dit moment de wedstrijden te kijken, beleef er in ieder geval weinig lol aan.

Het aloude Ajax-probleem. Wel blaffen en een knauwtje uitdelen maar niet doorbijten en binnen 15 minuten de wedstrijd in het slot gooien, want dat had gewoon gekund. Vervolgens weet je dat er problemen komen, en die kwamen er ook. Ik ben Ajacied en hoop op de titel, maar dan zal het echt veel beter moeten. Ik geloof ook dat we in Lampegat gaan winnen (want dan vreten de heren wel het gras op). Het is een mentaliteitsprobleem tegen de kleintjes. Je kan niet op 70% spelen, dan krijg je het elke wedstrijd moeilijk. Laat vandaag de ultieme waarschuwing zijn voor onze ploeg die zoveel kwaliteit heeft. Tegen die tijd dat ons voetbal op dat van PSV gaat lijken en we ons moeten gaan schamen gaat het echt de verkeerde kant op. En dat kan niet de bedoeling zijn.

we maakten het ons weer veel te lastig, hadden bij rust al op geruime voorsprong moeten staan. Dan kan je idd wachten tot de gelijkmaker valt en die viel ook. Daarna goed herpakt, krijgen een terechte pingel en winnen uiteindelijk dik verdiend

Gaan we nu massaal Donny uitfluiten? Hij had die 2 kansen in het begin van de wedstrijd moeten maken, dan was er hoogstwaarschijnlijk niets aan de hand geweest. Maar nu......

De grote overeenkomst tussen psv en Ajax is dat ze beiden dramatisch spelen. Het grote verschil is dat psv-ers er blij mee zijn en bij Ajax de supporters ziek naar huis gaan

Mijn conclusies: Een waardeloze scheidsrechter geeft een ronduit zotte kaart aan de Ligt en een strafschop waar je vraagtekens bij kunt zetten. Twente is dit seizoen voor Ajax niet de meest gemakkelijke tegenstander, maar gezien het beeld van de wedstrijd was Ajax toch echt de terechte winnaar.
Belangrijkste conclusie is misschien wel dat de wissels van ten Hag niet veel beter zijn dan die van zijn voorganger en dat hij kennelijk zijn spelers nog niet zo goed kent. Die nieuwe deen gaat het verder niet maken bij Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

AS Roma-vedette prijst Kluivert na droomdebuut: ‘Hij is geweldig’

Justin Kluivert debuteerde zondagavond op fraaie wijze voor AS Roma in de Serie A. De negentienjarige Oranje-international werd in het uitduel met Torino twintig minuten voor tijd als invaller binnen de...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren