‘Na dat duel zag ik dat Messi huilde, omdat hij zoveel van zichzelf vraagt’

Zondag, 11 februari 2018 om 13:42

Alexis Sánchez erkent in gesprek met Sky Sports dat hij net als andere topvoetballers veel geld verdient bij Manchester United. De Chileen, die Arsenal afgelopen transferperiode verliet voor the Red Devils en naar verluidt ongeveer 400.000 euro per week opstrijkt, benadrukt echter dat geld niet het belangrijkste is in het leven.

"Ik denk dat voetbal veel levens redt", begint de aanvaller. "Het kan je een luxueus leven schenken, maar mensen zien niet alle inspanningen die achter de schermen geleverd moeten worden. Dat betekent bijvoorbeeld het niet zien van je familie, of de verjaardag van je moeder missen. Veel spelers zijn zo gefocust dat ze zelfs de geboorte van hun kinderen missen."

"Je kan bijvoorbeeld kapot zijn en huilen na een wedstrijd of finale als je die verliest. Dat hoort bij voetbal", vervolgt Sánchez, die wijst op een incident dat plaatsvond in de kleedkamer van Barcelona na de halve finale van de Champions League tegen Chelsea in 2012. De Catalanen stonden met 2-0 voor tegen the Blues, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Chelsea, dat verder bekerde. Tijdens het duel miste Lionel Messi een penalty.

"Na het duel met Chelsea zag ik dat Messi huilde. Dat is omdat spelers zoveel van zichzelf vragen. Mensen zien dat niet. Mensen zeggen: 'Hij loopt naast zijn schoenen.' Of: 'Hij is veranderd.' Je koopt een blitse auto en men zegt dat je een opschepper bent. Ik heb in de loop der jaren zoveel geleerd en ervaren. Je kan niet iedereen te vriend houden. Er zijn altijd een paar die boos moeten zijn."


Poll

Verwacht jij dat Alexis Sánchez het goed gaat doen bij Manchester United?


Gerelateerd

23 reacties (laatste reactie door perspectief)

Nouja alexis probeert een poging om zijn weeksalaris goed te praten maar het slaat nergens op. Ik zou zeggen stop dan met voetballen en neemjezelf een kantoorbaantje.

11 februari 2018 om 14:18

Hoezo?

Waarom moet hij zijn talent weggooien? Elke mens op de wereld is geboren met talent de vraag is wat je ermee doet.

Voetballers zijn voetballers, bijna een droom van elke jongen en zeker voor jongens hier op voetbalzone de meeste hebben gevoetbald en hebben het niet gered en doen nu iets anders. De voetballers van nu hebben het wel gered en genieten dat daar heel veel geld rond draait is heel leuk en misschien wel een motivatie om het zo ver te gaan schoppen.

Wie wilt nou niet een prof contract? Iedereen wilt dat maar je moet ervoor werken en je moet het ook kunnen. Voetbal is de populairste sport ter wereld, voetbal is net als een religie zo groot en zo mooi maar het is oh zo moeilijk om een prof contract te krijgen omdat de concurrentie zo groot is.

11 februari 2018 om 14:27

Precies en mensen vergeten dat de grootste voetballers ook gewoon vroeger niks hadden en zich naar de top gewerkt hebben. Ondanks dat de salarissen ook absurd hoog liggen bij sommige voetballers, vind ik dat mensen het moeten accepteren. En tuurlijk brandweermannen die levens redden komen nooit in de buurt van dat bedrag maar wat dacht je van vloggers of youtubers die hun kat elke dag opnemen die verdienen al meer dan brandweermannen etc. Bedoel hiermee dat het een eindeloze discussie wordt over wie het wel en niet verdiend.

11 februari 2018 om 14:45

Precies dit dus.

Mensen vergeten ook dat voetballers ook niet alles mogen of kunnen doen. Een brandweerman kan na zijn uren een bier gaan drinken in de café of is een goeie aantal hamburgers gaan eten in de Mcdonalds bijvoorbeeld.

Een voetballer kan dit niet of wel moet hij er na gelijk op de loopband.

Een voetballer moet heel zijn carrière in topcojnditie blijven, op zijn voeding letten, op zijn levensstijl letten een brandweerman of een dokter hoeft dit meestal niet.

Een brandweerman worden is niet zo moeilijk, enkele fysieke tests afleggen en je mag aan de slag gaan als brandweerman.

11 februari 2018 om 14:57

een brandweerman of een politie agent zet zijn leven in gevaar en redt levens. zulke risicos zal een voetballer nooit nemen.
een dokter moet constant studeren en werken tegelijk, en vaak nachten werken.
voetballers zijn ook klaar rond hun 35ste en kunnen dan doen wat ze ook maar willen toch?

en bovendien zit het problem niet alleen met voetballers, maar met het entertainment business in het algemeen. het is nou eenmaal een voetbalsite dus hebben we het over voetballers ipv youtube vloggers

11 februari 2018 om 15:09

GoonerAjacied. Dat heeft toch gewoon met marktwerking te maken. De beroepen die je noemt zijn uiteraard enorm belangrijk, maar er zijn geen miljoenen en miljoenen aan mensen die naar een zeer talentvolle brandweerman kijken die iemand uit een gebouw redt. Er kijken wel miljoenen en miljoenen aan mensen naar die paar zeldzame voetballers die zoveel talent hebben dat ze tot de top van hun vakgebied behoren. Door sponsoring en reclame gaat er veel meer geld om in de voetbalwereld dan in de branweerwereld en verdienen daardoor de hoofdrolspelers dus ook logischerwijs een stuk meer.

11 februari 2018 om 15:17

Nee dat snap ik absoluut en ik heb dat ook geaccepteerd.
Het gaat mij er meer om dat jongens zoals sanchez het proberen goed te praten, van 'ik heb veel moeten opgeven voor dit dus ik verdien al die miljoenen wel'
Als je gewoon toegeeft hoeveel geluk je hebt gehad om je hobby als een baan te gebruiken en daarmee miljoenen binnenhaalt, heb je veel meer respect van mij

11 februari 2018 om 14:21

Don't hate the player hate the game!

Ja voetballers verdienen heel veel geld, maar dit is enkel mogelijk omdat mensen zoals ik en jij voetbal blijven kijken. Wij willen steeds de beste spelers zien en willen steeds meer. Dit resulteert dat clubs meer moeten betalen voor spelers. Spelers willen dat op hun beurt meer geld hebben (kun je het ze kwalijk nemen?).

Ik vind ook dat voetballers te veel geld verdienen, maar dat is economie (vraag en aanbod).

Een veroordeelde crimineel die zijn 400-duizend per week salaris goedpraat omdat hij de verjaardag van zijn moeder moest missen. Donder toch op man het is compleet gestoord aan het worden deze bedragen.

11 februari 2018 om 14:15

Ja, rare reactie van hem. Familie niet zien, verjaardagen missen. Ik zie op snapchat genoeg spelers die heel vaak bij familie zijn. En na je voetbalcarriere heb je zoveel geld en vrije tijd dat je altijd bij ze kan zijn.

Sanchez heeft gelijk, een brandweerman of ambulancemedewerker mist natuurlijk nooit belangrijke familiegebeurtenissen en zal nooit het uiterste van zichzelf vragen.
Ook deze uitspraken bewijzen maar weer: wees blij met wat je hebt (ik zou het wel weten) maar ga niet proberen het goed te praten want het komt altijd een beetje potsierlijk over. Voetbal = commercie = de mogelijkheid tot het betalen van exorbitante salarissen, maar probeer er alsjeblieft niet meer van te maken dan dat.

11 februari 2018 om 14:22

Je hebt helemaal gelijk!

11 februari 2018 om 14:50

Perfect verwoord

11 februari 2018 om 15:57

Er zit echt wel een verschil tussen een topvoetballer en een brandweerman. Een topvoetballer word je niet zomaar, vanaf jonge leeftijd bestaat je leven alleen maar uit voetbal en elke dag is het trainen om beter te worden. De druk die topvoetaballers voelen, voelt een brandweerman na lange na niet. Het is echt onzin dat het alleen maar over geld gaat.

11 februari 2018 om 18:39

Mensen leven redden = / = Mensen vermaken.

Het is sowieso een idiote vergelijking, en de druk van een brandweerman is groter dan een topvoetballer denk ik dan.

Prachtige woorden.

Als je van voetbal houd wil je natuurlijk professioneel voetballer worden alleen begint zo een fase heel vroeg, heel jong. Ik speel zelf voetbal en er spelen soms jongens vanuit de belofte elftal mee met ons die 17 jaar zijn maar oh zo goed zijn maar na de wedstrijd zie je ze roken, alcohol drinken en niks doen met hun talent.

Je opvoeding, ouders, familie, vrienden, omgeving spelen daar een hele grote rol wat je met je talent kan doen. Jonge gasten uit Europa of landen waar ze het goed hebben beseffen niet wat voor talent ze hebben omdat zij de verleiding van andere kanten hebben : clubs, drank, shisha, vrouwen en denken niet eens aan de toekomst.

Terwijl arme jongens uit landen als Chili, Argentinie, Brazilie etc.. vaak hun ouders beloven op hele jonge leeftijd dat zij met voetbal heel veel geld zullen maken en hun zal onderhouden.

Geld motiveer die jongens om extra stappen te zetten, wie niet?

Degenen die echt de top halen zijn ook echt een product van de commercie en verliezen hun menselijke waardigheid. (Zie Hungergames) Dat het mentaal heel zwaar is kan ik best geloven en dat je het daar niet mee eens bent. Oordeel nooit totdat je hetzelfde aantal mijlen in zijn moccassins hebt gelopen.

Ik heb respect voor jongens zoals sanchez die zichzelf uit het niets hebben opgebouwd, maar ik kan er niet tegen wanneer ze hun miljoenen salaris proberen goed te praten. Hij zegt dat hij veel heeft moeten opgeven om hier te zijn, en dat klopt wel, maar dat moet zowat iedereen doen die een goede carriere wilt. Hierin zijn voetballers niet uniek, maar ze verdienen dan wel 10x dokters etc. verdienen
En laten we niet vergeten dat clubs zoals Bayern en city hem te duur vonden, wat best interessant is voor iemand die het niet voor geld doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

241 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren