Feyenoorder getipt: ‘Ik vind dat hij de Premier League of Bundesliga aan kan’

Zondag, 11 februari 2018 om

Simon Gustafson wordt dit seizoen door Roda JC Kerkrade gehuurd van Feyenoord en daar is Robert Molenaar erg content mee. De trainer van de Limburgers is van mening dat de Zweedse middenvelder een stap naar een topcompetitie aankan: "Ik vind het belangrijk dat hij zich realiseert waar zijn ontwikkeling zit."

"De kwaliteiten van hem zijn duidelijk in balbezit, aanvallen en combineren. Maar hij kan ook niet goed tegen zijn verlies. Hij laat goede dingen zien, maar ook dingen waarvan we denken of dat bij zijn ambitie past. Ik vind dat hij de Premier League of Bundesliga aan kan", zegt de oefenmeester in gesprek met FOX Sports.

"Dan is de ondergrens heel belangrijk. Soms zit dat in een gele kaart teveel pakken", vervolgt Molenaar, die erkent dat Gustafson een speler is die soms gefrustreerd op het veld rondloopt als het minder loopt bij Roda. "Ik beticht hem absoluut niet van lichtzinnigheid. Het is vaak het kunnen refocussen na tegenslag. Daar moet hij zich druk om maken."


Poll

Denk jij dat Simon Gustafson een stap naar de Premier League of Bundesliga aan kan?


Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door falcao)

Hij speelt bij Roda wel onder zijn niveau. Denk dat hij best een stap hogerop kan. Ondergewaardeerde voetballer met veel techniek, die met vertrouwen best nog wel ver kan komen denk ik.

Nee vind hem ook niet goed genoeg voor feyenoord als ik eerlijk ben. Al missen ze we creativiteit. En dat heeft hij wel maar geen echte topper zie ik in hem.

Gustafson samen met Van Persie, Berghuis en Jörgensen. Dat zou er niet slecht uitzien denk ik.

Laat hij zich eerst bewijzen bij Feyenoord, voordat we hem al in een top competitie voorstellen

11 februari 2018 om 11:20

Dan moet Feyenoord wel een keer voor een creatieve spelers durven te kiezen en opstellen. Gustafon zal zich bij Feyenoord nooit onderscheiden als Feyenoord meer voor lopers gaat dan creativiteit.

11 februari 2018 om 11:28

Moeilijk te begrijpen dat ze voor lopers gaan. Gustafson is een goede speler. Ik denk ook dat hij iets kan toevoegen als hij z'n niveau behaald

11 februari 2018 om 12:44

Dat is een beetje het probleem inderdaad. Er zijn heus wel creatievere spelers aanwezig maar die krijgen zo weinig kansen. Geef bijvoorbeeld Larsson eens een kans op 10 of geef Tapia eens een invalbeurt op de positie van El Ahmadi. Dat kan je makkelijk eens proberen maar het gebeurt nooit.

Feyenoord en creatieve middenvelders is nooit een combinatie geweest. Erg zonde dat Feyenoord niet een andere filosofie kiest. Verdedigend en aanvallend hebben ze gewoon van een top eredivisie niveau en het middenveld zijn individueel goede balafpakkers en lopers, maar als middenveld is het erg matig. Feyenoord moet er een keer voor kiezen om met 1 van de 3 middenvelders te spelen en met 2 creatieve middenvelders. Dan zal er eindelijk ook eens fatsoenlijk positiespel gespeeld worden. Het kan niet zo zijn dat een club als AZ, Utrecht en Zwolle wel aanvallend voetbal kan spelen en Feyenoord niet. Gustafson zou bij een Ajax of PSV een veel hoger niveau hebben gehaald.

Ik ben bang dat hij de nieuwe Bruins wordt. Je ziet in een oogopslag dat hij veel talent heeft maar ik zie niet de over-mijn-lijk mentaliteit die nodig is om het echt te maken. Iedereen week als ik op zondagavond de naam Bruins voorbij hoor komen bij Studio Sport moet ik denken aan een Klassieker denken waarin hij echt fantastisch was (de 2-2 met de gemiste kansen voor open doel van Slory, sorry kameraden voor het bruut openrijten van deze oude wond). Moeilijk te geloven dat een speler met zoveel talent nooit verder gekomen is dan die ene pot. Voor Gustafson voorzie ik helaas hetzelfde lot.

Hopelijk krijgt hij volgend seizoen weer een echte kans bij Feyenoord. Vond hem in zijn eerste seizoen eigenlijk wel goed spelen maar heeft na een terugval geen kansen meer gehad. Sowieso mag er wel wat meer creativiteit in de ploeg komen want nu komt dat alleen van Berghuis. Af en toe Larsson als hij een goede dag heeft maar dat is te weinig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

8 fans
Middenvelder, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren