Utrecht-spits verdedigt wangedrag: ‘De Ajax-spelers konden er wel om lachen’

Vrijdag, 9 februari 2018 om

Lukas Görtler kwam twee weken geleden onder vuur te liggen, nadat hij zich in het thuisduel van FC Utrecht met Ajax meermaals misdroeg. De spits beging in de eerste helft een grove overtreding en werd in de slotfase van de wedstrijd alsnog met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Görtler is naar eigen zeggen geschrokken van alle ophef rondom zijn persoon.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door spandoek)

Als de Ajax-spelers daadwerkelijk kunnen lachen om tijdrekken van de tegenstander als je op het punt staat om punten te verspelen om de strijd om het kampioenschap, dan is er iets flink mis met de mentaliteit bij de spelers. Ik denk eerder dat Gã¶rtler dit verzint, om het minder onsportief over te laten komen dan dat het daadwerkelijk was.
Edit: Woordje vergeten

9 februari 2018 om 17:19

Achteraf moet je er gewoon om kunnen lachen. Uiteindelijk laat je daar niet een wedstrijd liggen, op die 10 seconden.

9 februari 2018 om 18:23

Dat is achteraf makkelijk praten natuurlijk en ik zie geen reden waarom dit voor een Ajaxspeler reden tot lachen zou zijn. Ook niet na de wedstrijd. Uiteindelijk heeft het spel meer dan een minuut stilgelegen.

We hoeven Goertler hier niet aan de schandpaal te nagelen, maar het is natuurlijk het een of het ander. Dit een 'handigheidje' noemen is onzin, want dit soort acties is precies waarom het woord 'onsportief' is uitgevonden. Evenzeer is het lachwekkend dat de man beweerd zijn handigheidje 'onbewust' te hebben gedaan: hoe kan hij vanaf de reservebank onbewust over de reclameborden hangen om een bal op te pakken dan? Prima dat Goertler dit zelf vindt kunnen, maar niet beweren dat je dan geen onsporiteve speler bent, want je houdt gewoon willens en wetens het spel op terwijl je er niet meer aan deelneemt nota bene.

Overigens verbaast het me niets dat de Ajax-spelers het na tijd prima vonden. Die hebben over de manier waarop de 'handigheidjes' van Veltman uitpakken en worden beoordeeld natuurlijk ook niets te klagen. Met hun aanvoerder hebben zij wel met afstand de minst sportieve speler van de Eredivisie in huis.

9 februari 2018 om 18:24

Oja laten we weer een niet relevant topic over Veltman maken. Dit begint echt zielige vormen aan te nemen. Ontopic: Zou slecht zijn als het waar is dat de Ajacieden er om konden lachen. Je verliest gewoon dure punten en Ajax zat op dat moment echt aan te drukken.

9 februari 2018 om 20:13

Daar gaan we weer. Deze week hadden we nog een Immers, die het opzettelijk zetten van je noppen in iemands wreef het als een teken van even laten merken dat je er bent, prima vindt. Dan stijg je wat mij betreft meteen over Veltman heen. Het enige dat echt niét door de beugel kan was die actie tegen Sparta een jaar geleden, waar hij zeer terecht diep voor door het stof moest en nadrukkelijk zijn excuses voor heeft aangeboden.

Maar goed, als we dan toch aan het graven zijn naar beelden van seizoenen uit het verleden kan ik me ook nog wel een elleboog van Pelle herinneren waarvan Veltman na de wedstrijd zei dat er niet zoveel aan de hand was. Man, wat een onsportief ventje. Wat surreal ook al zegt, dit begint zielige vormen aan te nemen.

9 februari 2018 om 20:39

Dat is ook de reden dat Nederlandse teams het meestal afleggen tegen landen die veel slimmer of onsportiever zijn. Hoe je het maar wilt noemen. Het is geen toeval dat vaak Zuid-Europese of Zuid-Amerikaanse teams zo goed presteren. Die hebben een bepaalde mentaliteit om alles ervoor over te hebben om te winnen. Dan maar een handsbal maken om een doelpunt te voorkomen. In de Nederlandse cultuur ben je onsportief. In andere culturen ben je een held...

Wat ik nog het ergste vond was dat, toen één Ajacied de bal van hem af wilde pakken, de hele Utrecht-bank als aangeschoten wild opsprong om zich ermee te gaan bemoeien. Terwijl ze met eigen ogen zagen dat hun teamgenoot een vreselijk onsportieve actie beging...

9 februari 2018 om 17:36

Ach, dat is toch niet zo gek. Je steunt in en om het veld ten allen tijde je teamgenoot lijkt me. Of hij moet het heel bont maken. Maar daar valt dit niet onder lijkt me.

9 februari 2018 om 17:38

Kluivert begon fysiek geweld te gebruiken. Daarom sprongen ze in harmonie van de bank.

10 februari 2018 om 01:48

'Fysiek geweld', schei uit nou hoor haha! Hij duwt hem (geheel terecht) weg omdat een speler die niet op het veld staat (!) plots een bal komt weg halen. De tijd drong en Kluivert duwt die vent weg, hiervoor had hij eventueel geel kunnen krijgen maar ik begrijp zijn reactie volkomen. Wat doet die kneus van een Görtler (die al lang had moeten douchen) ineens als wisselspeler op het speelveld om de bal af te pakken?

9 februari 2018 om 17:48

Kluivert begon ineens aan het hoofd van Gortler te trekken, dat lijkt me niet helemaal de bedoeling 'Vreselijk onsportieve actie' Jeetje zeg, jij kijkt geen Spaans of Italiaans voetbal of wel? De actie van Suarez op het WK waar hij bewust hands maakt om een goal te voorkomen, dat is vreselijk onsportief te noemen.

9 februari 2018 om 18:04

Vreselijk, nietwaar? Je ziet spelers constant met een bal weglopen in hun handen, of net een beetje wegtikken zodat het spel niet snel kan worden hervat. Maar dit is echt vreselijk!

9 februari 2018 om 18:09

o mijn god dit is wel echt erg zeg!!!11!
zoals hierboven al benoemd maakte Kluivert zijn actie dat de hele bank opsprong, die gekke vd meer sprong zelfs over de boarding heen als een volleerd hordeloper

9 februari 2018 om 18:35

Het is bizar super triest en zielig om te zien. Het is Ajax maar he en voetbal. Dat sentimentele gedoe hou toch op, ga je druk maken om andere dingen. Lijkt op een op obsessie bij Utrecht soms.

Waarom word veltman er nou weer bijgehaald. Typisch weer iets voor ons Nederlanders. Als chielini zoiets doet of Mascherano dat is het omdat dat het hun cultuur is en dan is het allemaal prima. Il vind juist dat veldman een voorbeeld moet zijn voor de rest van de Nederlandse verxedigets

Gortler is absoluut geen vieze speler en denk met de volle 100% overtuiging dat het niet zijn bedoeling was om Tagliafico te blesseren. De overtreding zelf zag er vooral erg lomp uit, echt een typische overtreding van een aanvaller.
Verder was en ben ik blij met zijn inzet iedere wedstrijd, al is het voor Utrecht begrippen geen topper. Kan wel wat openbreken maar meer niet

Oeps, verkeerde button. Iedere verdediger in Nederland moet een voorbeeld nemen aan Veldman. Hij heeft tenminste dat gif om te willen winnen. Dat mis ik bij heel veel andere nederlandse verdedigers. Als we dat voor elkaar krijgen word het mss nog eens wat in de toekomst. Wij hebben veel te lieve verdedigers. Nogmaals als Argentijnen, of Italianen of andere zuid Europese of zuid amerikaanse spelers het doen is het om dat zo hoort en nu doet Veldman het eindelijk en dan is hij ineens onsportief omdat hij graag wil winnen ten koste van alles.

Gewoon een strakke actie van Görtler, kon er wel om lachen. Ja, hij kreeg rood, en dat is dom. Maar dit is ook wat het voetbal leuk maakt voor de toeschouwer. Herinner me nog een inworp van een Zweedse speler jaren geleden tijdens Utrecht - Djurgardens in de Europa League. Bij een 4-0 achterstand slingerde hij met een flikflak de bal kaarsrecht omhoog, wel een meter of 20. Hij kocht er niks voor, maar kreeg wel de lachers op z'n hand.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Excelsior5-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

0 fans
Aanvaller, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 19 september
Het is aannemelijk dat Lucas Paqueta in januari de oversteek naar Europa gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren