Langst dienende Eredivisie-speler beloond met zeldzaam contract

Vrijdag, 9 februari 2018 om 12:28

ADO Den Haag komt vrijdagmiddag met bijzonder contractnieuws. De Eredivisionist laat via de officiële kanalen weten dat doelman Robert Zwinkels een verbintenis voor onbepaalde tijd zal gaan tekenen, waarvan twee jaar als voetballer.

Contracten voor onvoorwaardelijke tijd zijn zeldzaam in de voetballerij, maar ADO beloont Zwinkels daarmee voor zijn loyaliteit. De 34-jarige keeper speelt al zijn gehele carrière voor de club uit de Hofstad, nadat hij een groot deel van de jeugdopleiding van Ajax had doorlopen. Met ruim dertien dienstjaren is hij de langst dienende speler in de Eredivisie.

Zwinkels is lang niet altijd eerste doelman geweest bij ADO, maar sinds de komst van Alfons Groenendijk precies een jaar geleden is hij onomstreden in het Haagse doel. De sluitpost miste dit seizoen nog geen wedstrijd in de Eredivisie. Het vorige contract van Zwinkels liep aan het einde van dit seizoen af, maar daar komen nu dus twee voetbaljaargangen bij. Daarna zal hij een andere functie binnen de club krijgen.


Poll

Robert Zwinkels is goed genoeg voor een club uit het linkerrijtje in de Eredivisie


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Leuk gebaar , hoop dat Ajax in de toekomst ook zoiets voor Lasse Schone kan doen .

9 februari 2018 om 12:44

Alleen speelde Schone niet zijn gehele carriere voor Ajax.

9 februari 2018 om 12:50

Maakt dat uit dan?

9 februari 2018 om 13:25

Nee, maar ik vind het persoonlijk mooier als een speler zijn gehele carriere bij een club speelt.

9 februari 2018 om 14:48

Dus volgens jouw redenatie kan een Schone nergens zo'n contract krijgen? Mooi is het natuurlijk, maar zo blijven er niet veel spelers over...

9 februari 2018 om 19:52

Dat zeg ik niet, ik zeg alleen dat ik het persoonlijk mooier vind als ze hun gehele carriere bij een club spelen.

9 februari 2018 om 12:56

Eerste reactie en t gaat alweer over Ajax. On: Mooi voor Zwinkels. Als je zolang bij de club zit, dan is het ook dikverdiend. Een ekte clubman.

Ik dacht eerder te hebben gelezen dat het voor hem niet meer mogelijk was om een contract voor bepaalde tijd te tekenen. Indien dit klopt is het niet meer dan logisch dat hij dit contract krijgt. Je wil natuurlijk niet je eerste doelman zomaar de deur uit laten lopen. Verder leuk voor deze gozer dat hij zoveel waardering krijgt binnen de club. Loyaliteit in het voetbal wordt meestal niet echt beloond.

9 februari 2018 om 13:39

Nee ze wilde zijn contract verlengen maar dat was lastig omdat het dan omgezet moest worden in een vast dienstverband (wat hij nu dus krijgt). Daar zat het probleem

9 februari 2018 om 14:16

Er mag wettelijk gezien maar drie keer een contract voor bepaalde tijd worden aangegaan door een werkgever met zijn werknemer. Daarna dus een vaste aanstelling, alleen gaat iemand als profvoetballer niet mee tot zijn 67 of langer, dus netjes opgelost zo.

Ik heb toch altijd gedacht dat deze man een jaar derde keeper bij PSV was geweest, maar zie nu dat dat Swinkels was, een Belg bovendien.

Leuk dat dit soort spelers aan de club verbonden blijven. Juist bij een club die in handen is van buitenlandse investeerders lijkt me zo'n constructie erg gewenst omdat je zo toch binding houdt met je publiek en de cultuur. Vitesse heeft natuurlijk ook Hofs en Janssen in de organisatie opgenomen, ik weet niet of het heel veel betekent uiteindelijk, maar ik vind het een positieve intentie.

9 februari 2018 om 13:41

Swinkels is geen Belg, is de broer van oud Willem II speler Arjan Swinkels. Deze is inderdaad een half koffer derde keeper van PSV geweest en nu van Eindhoven

9 februari 2018 om 13:41

Swinkels is geen Belg, is de broer van oud Willem II speler Arjan Swinkels. Deze is inderdaad een half koffer derde keeper van PSV geweest en nu van Eindhoven

Kashia heeft ook zo'n contract en in het verleden hadden Hofs en Janssen dat ook...

9 februari 2018 om 12:54

Volgens mij had Kashia dat toch nog niet? Volgens de gegevens die ik zo snel kan vinden loopt zijn contract nog tot 2020, met optie voor verlenging.

OT: Super actie van Ado. Zwinkels is met ruim 10 jaar ervaring een goede versterking voor zowel binnen, als buiten het veld. Met een 2-jarig contract als speler en ook nog een functie voor na het voetbal slaan ze zeker twee vliegen in een klap.

9 februari 2018 om 13:25

@yatsemata

Er staat dat zo'n contract zeldzaam is. Niet uniek.....

9 februari 2018 om 13:25

Nathan Rutjes heeft ook zo'n contract bij Roda.

Leuk voor hem! Ook leuk dat hij nu een basisplekkie heeft. Doet het prima en is gewoon een degelijke keeper.

Qua reflexen en als lijnkeeper vind ik Zwinkels één van de betere keepers uit de Eredivisie. Hij heeft elke wedstrijd een wereld redding.

9 februari 2018 om 15:29

En bijna iedere wedstrijd een foutje Vind dit nou niet bepaald een rustpunt, maar in ieder geval een stuk beter dan die maffe Litouwer. Volgend seizoen Rody de Boer op de goal?

Leuk voor hem. Toch een mooie carriere en jammer dat niet meer personen zoals hem bij 1 club blijven.

9 februari 2018 om 13:01

Staat toch ook in de tekst dat hij in de jeugd actief is geweest voor Ajax. Zal gaan om zijn prof loopbaan.

Supâhkeepâh!! Dik verdiend, ze zeggen vaak dat keepers tot hun 40e doorkunnen. Zeker mee eens. Deze Zwinkels keept elke week een dikke voldoende. Vorig jaar hadden we Setkus, het was zo enorm onrustig toen. Nu merk je toch hoe goed hij wel niet is! Zijn reddingen tegen Willen II en Ajax vergeet ik de komende jaren in elk geval niet!

'onbepaalde tijd', bedoelen jullie denk ik.

Goed voorbeeld doet goed volgen zou ik zeggen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

3 fans
Keeper, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren