Cillessen de hemel in geprezen: ‘Hij is van het allerhoogste niveau’

Vrijdag, 9 februari 2018 om 09:05

Jasper Cillessen was donderdagavond een van de uitblinkers bij Barcelona. In de halve finale van de Copa del Rey tegen Valencia verrichtte de Oranje-international bij een 0-1 stand een wereldredding. Van dichtbij schoot José Gayá op doel, waarna Cillessen de bal op fabelachtige wijze uit zijn doel hield. De Spaanse media zijn lyrisch over de Nederlandse doelman.

Cillessen zit tijdens wedstrijden in LaLiga en de Champions League op de bank. De Duitse sluitpost Marc-André ter Stegen krijgt dan de voorkeur. In het Spaanse bekertoernooi mag Cillessen opdraven en dat deed hij donderdag naar behoren. ‘De redding van zijn leven’, kopte de Spaanse sportkrant Marca. 'Barcelona heeft een reservedoelman van het allerhoogste niveau in huis.'

Na zijn knappe redding werd Cillessen direct bedankt door zijn ploeggenoten, onder wie Gerard Piqué en Jordi Alba. El Mundo Deportivo schrijft over een ‘brute redding’, terwijl Cillessen volgens het Franse El Figaro kans maakt op de prijs van ‘redding van het jaar’. Mede dankzij de redding van Cillessen won Barcelona met 0-2 en plaatste het zich voor de finale. In april is Sevilla de tegenstander. Het is de vijfde finale op rij voor Barcelona.


Poll

Jasper Cillessen is de beste keeper van Nederland


Gerelateerd

122 reacties (laatste reactie door schwarz)

Moet in de zomer lekker naar een Liverpool of Dortmund vertrekken. Te goed om 2de keeper te zijn.

9 februari 2018 om 09:15

Ik snap wat je bedoelt. Zou daar qua voetbal en niveau prima passen. Ik denk echter dat het ook niet zo slecht is om elke dag te trainen met de besten ter wereld en elk jaar kans te maken op meerdere prijzen. Echter wil je denk ik ook niet in de top jaren van je carrière op de bank zitten.

9 februari 2018 om 12:20

Voor een keeper is het veel belangrijker dat je veel speelt. Wedstrijd ritme is heel belangrijk voor een keeper. Beter dan ter stegen is hij niet. Dus kan hij beter vertrekken naar een club waar hij eerste doelman word.

9 februari 2018 om 19:09

Mensen die cillessen nu zien shine vinden hem allemaal te goed om op te bank te zitten. Wat mensen vergeten en wat cillessen zelf vaker heeft aangegeven dat de trainingen hem naar een hoger niveau hebben getild. Ga mij niet zeggen dat dit de cillessen van Ajax is never nooit. Alleen die trainingen kunnen jou zo goed maken en natuurlijk begrijp ik dat hij ergens anders eerste doelman kan zijn dat is logisch. Ik wil alleen zeggen mensen praten te makkelijk en vergeten dat hij zo goed is geworden door de trainingen die hij krijgt

9 februari 2018 om 09:20

Barça blij met deze wedstrijden. Krikt ze marktwaarde nog even op. Verkopen en onana halen voor de toekomst. Zonde als hij de beste tijd van de carrière op de bank blijft zitten en ook voor het Nederlands elftal.

9 februari 2018 om 09:55

Onana halen voor de toekomst? Ter Stegen is pas 25 en kan dus nog wel een jaartje of 8 zeker nog op top niveau mee. En buiten dat om wil Onana niet als 2e keeper fungeren mede daarom kwam hij naar Ajax.

Verder zie ik Cillissen graag vertrekken. Die moet gewoon lekker eerste keeper worden. Veel te goed voor op de bank.

9 februari 2018 om 10:35

Onana is beter dan Terstegen.. overigens Cilissen ook beter dan Terstegen

elk jaar heeft die duitser een mindere periode, dit jaar is hij wel beter dan voorgaande jaren maar het is weer wachten op die mindere periode en dan kon Cilissen er wel eens staan

9 februari 2018 om 10:42

En Kluivert is beter dan Martial zeker?

9 februari 2018 om 10:43

Je maakt een grapje neem ik aan? Zowel Cillessen als Onana mogen de veters nog niet aanraken van Ter Stegen, laat staan strikken.

9 februari 2018 om 10:53

Oh heb je weer zo'n overdrijf kereltje met "mag de veters nog niet aanraken / strikken". Onderbouw het eens in plaats van die domme clichés erin te gooien. Ter Stegen is inderdaad een betere keeper, Onana komt ten slotte net kijken dus zo raar is dat niet. Cillessen is weliswaar minder, maar je doet net alsof je hier Jeroen Verhoeven en de Gea vergelijkt.

9 februari 2018 om 11:00

hahahhaha ok Onana beter dan Ter Stegen volgens mij heb jij serieus poep in je ogen. Ter Stegen is samen met Oblak De Gea en Ederson de sensatie van het seizoen. Wie is Onana ??????

9 februari 2018 om 11:20

Huntelaar zou ook basis staan bij Barca in plaats van Suarez.
Eigenlijk is heel Ajax beter dan Barca.

On: Hij doet het heel goed in de minuten die hem gegeven worden, als je dan een Vermeer ziet begrijp je wel dat Cillessen gewoon onze beste Nederlandse keeper is.

9 februari 2018 om 12:03

Oh, daar heb je weer een Ajacied die een oud-speler verdedigt. Zo kunnen we blijven doorgaan.. Het is toch gewoon overduidelijk dat Ter Stegen van een ander niveau is dan Cillessen? Dit seizoen is Ter Stegen ook nog eens zeer constant; hetgeen hem altijd nekte en Cillessen z’n kans was. Nu is hij gewoon volstrekt kansloos en moet gewoon een stapje terug doen net onder Barcelona. Prima keeper voor bijvoorbeeld een Valencia, Dortmund en alle goede teams in Italie op Juventus na. Het is geen Verhoeven - De Gea nee, maar er zit wel echt een flink verschil tussen Ter Stegen en Cillessen.

9 februari 2018 om 12:08

Wat een ongefundeerd gezwam Smk88. Ik geef toch duidelijk aan dat Ter Stegen inderdaad een betere keeper is of las je daar overheen? Ik verdedig helemaal niets Het gaat erom dat die kinderachtige clichã©s mateloos irritant zijn zonder enige vorm van onderbouwing. Er is namelijk met zulke opmerkingen geen enkele ruimte voor discussie op een voetbalforum. Een beetje in de categorie van Messi Ronaldo.

9 februari 2018 om 12:40

Inderdaad zijn termen als ongefundeerd gezwam niet irritant. Ook je onderbouwing is van academisch niveau. Hulde

9 februari 2018 om 19:11

Wie maakt geen mindere tijden mee dan? Is toch logisch dat je ups en downs mee maakt en ter stegen is nog jong he zijn beste jaren moeten nog komen. Ter stegen is momenteel de beste keeper ter wereld samen met Oblak al schat ik oblak wel hoger in

10 februari 2018 om 09:53

Mag hij dan wel zijn veter vast houden bij het strikken

9 februari 2018 om 09:21

Is een prima tweede keeper voor Barca, wat hyped de media deze jongen op zeg, schot komt werkelijk recht op hem af en was een snelle reactie maar een wereld redding was het absoluut niet. Beetje moe dat bepaalde Nederlands speler worden opgehyped terwijl ze niet echt iets speciaals doen. Was met Janssen zo en wederom met Cillissen. Blijft voor altijd de 2de keeper bij barca n daar heeft hij zelf voor gekozen want hij mag de veters niet strikken van Ter Stegen. Advies is inderdaad een andere club in de subtop maar meer zal het nooit worden, Is hij niet goed genoeg voor.

9 februari 2018 om 09:26

Dit zijn Spaanse media. Waarom zouden die speciaal Nederlandse spelers ophemelen?

9 februari 2018 om 09:34

Het was het wachten op de eerste die dit zou bagatelliseren.. Het was gewoon een geweldige redding want je moet er maar wel gewoon staan. Barca zal wat blij zijn met hem en Jasper heeft het volgens mij ook prima naar zijn zin.

Bovendien zijn het inderdaad de Spaanse media die dit werelds vinden en die hebben absoluut geen reden om speciaal Nederlandse spelers op te hemelen.

9 februari 2018 om 09:37

Ga maar eens naar een Engelstalig Barca forum en kijk maar eens wat degene die al zijn wedstrijden zien en zonder bias er van vinden. De meesten vinden hem veel te goed voor een back up.

9 februari 2018 om 09:38

@Marranr1 stiekem beetje fan van real of slecht geslapen?

9 februari 2018 om 09:41

Barca forum zonder bias? Dat lijkt me sterk. Niet dat ik het oneens ben met de stelling dat hij te goed is voor een tweede keeper.

9 februari 2018 om 09:44

Ja het is 1 redding. Een geweldige redding, maar ben je dan gelijk een top keeper? Ik heb Drommel ook wel eens een wereld redding zien maken, of Lamprou.

9 februari 2018 om 09:48

Drommel maakte laats een mooiere redding dat Cillissen gisteren dus waar hebben we het over!
Blijft voor altijd 2de keeper hoevaak Siert ook een balletje opgooit en hoopt dat eht anders zal zijn. Laten we eens realistisch zijn hij komt alles te kort voor de werkelijke top. Maar ja de meeste hier vonden Janssen ook top dus zal zeggen, keep dreaming

9 februari 2018 om 10:21

Kan je mij uitleggen waar cillissen dan tekort komt marra(oprechte vraag)? Ik denk namelijk dat cillissen een hele complete keeper is die (bijna) alle facetten redelijk goed tot goed beheerst. Hij heeft lengte, goede reflex, kan redelijk goed mee voetballen, maakt echt zelden een blunder. Volgens mij een vrij complete keeper. En begrijp me niet verkeerd. Hij is niet van het niveau ter stegen , neuer, buffon, oblak, de Gea etc. Maar ik vind hem toch zeker wel goed genoeg voor sommige (sub)top teams zoals al aangegeven bijvoorbeeld een dortmund, liverpool, arsenal (als vervanger van cech)

9 februari 2018 om 10:24

Het is helemaal niet 1 redding. Cillessen heeft zich bewezen bij Ajax in de CL en EL (bijv. Legia, Barcelona en PSG), op een WK en in alle wedstrijden voor Barcelona tot nu toe heeft hij prima gekeept. Dat is toch niet te vergelijken met een keeper die alleen nog maar matig keept voor twente? Of denk je dat Barcelona drommel overweegt als 2de keeper voor 14 miljoen?

9 februari 2018 om 10:32

@marranr1

Zoveel drogredenen in een post proficiat.

Niet dat ik Cillessen wereldtop vindt, maar door jouw betoog ga ik bijna overstag.

9 februari 2018 om 10:41

Latern we de feiten even erbij halen 'zogenaamde wereld redding' Gaya of hoe hij heet schiet de bal hard maar recht op hem af op een perfecte hoogte voor de keeper. Hij maakt een snelle reflex en dat is prima maar dat is geen wereld redding bij lange niet. als die Gaya de bal met zijn binnenkant de hoek in plaats of laag schiet was hij kansloos. Dont believe the hype maar bekijk de beelden nogmaals.

9 februari 2018 om 10:46

@Marranr1

Google ‘ns op Cillessen-Barcelona zou ik je willen adviseren, voordat je met nog meer dommigheid op de proppen komt. Op YouTube kom je vele compilaties tegen met de daartussen prachtige reddingen van Cillessen in de Copa del Rey en de CL.

Deze redding is echt geen uitzondering op de regel. Zijn reactievermogen is vaak formidabel, zeker bij saves op korte afstand is hij een beest. Ook bij Ajax blonk hij al uit in met katachtige reflexen in één op één situaties.

Beetje dom van je om te beweren dat Cillessen op alles te kort komt voor de werkelijke top. Je beweringen slaan echt nergens op. Sowieso keepte hij niet bij Barca indien hij niet goed genoeg was. Ter info: dat is de top.

Lees ook eens de comments en titels bij de YouTube filmpjes, dan krijg je een goed beeld hoe positief er over hem gedacht wordt.

9 februari 2018 om 11:00

Cilissen is een geweldige keeper die gewoon moet verkassen om ergens 1e keeper te zijn. Juist in deze periode van zn carrière. Met wat mazzel kan ie nog 10 jaar mee. Hij heeft bewezen een meer dan goede keeper te zijn en niet alleen gisteren. Mensen willen vaak meteen roepen als er iets positiefs wordt gezegd over een speler. Mee eens.. we moeten niet snel hypen. Maar in t geval van Cillissen niet. Ze zijn daar in Barca erg tevreden over m . Daarnaast wordt er gezegd dat hij een reservedoelman van t hoogste niveau is. Er zijn niet veel betere reserves als Jasper.Tis niet alleen gisteren dat hij belangrijk is voor Barca en naar mijn mening kan hij overal mee.

Marranr1 maakt zichzelf een beetje gek door te zeggen bekijk de beelden maar eens. Net wat je zegt.. bekijk es wat meer beelden van m op YT en je zal zien dat hij dat vaker doet en hoe tevreden ze zijn met m.

9 februari 2018 om 11:12

@ Kush

Waarom zou Cillessen vertrekken? Het is duidelijk dat hij als keeper heel erg gegroeid is sinds zijn vertrek bij Ajax. Volwassener en nog een stuk beter geworden. Heeft veel meer ervaring en kijkt niet meer op of om als hij tegen een top speler 1 op 1 moet. Tenslotte doet hij dat op de training dagelijks tegen een paar van de besten.

Cillessen moet alleen weg als er een keeperspositie vacant komt bij een top club.
United (de Gea vertrekt naar Madrid?)
Chelsea (courtois vertrekt naar Madrid?)

Zelf ben ik fan van Arsenal, en ik zie hem graag komen als vervanger voor Cech. Maar persoonlijk zou ik dan zeggen dat ik dan lekker in Barcelona zou blijven als Cillessen zijnde.

9 februari 2018 om 11:12

Hij is bij Barca bank verwarmer en mag alleen in de Copa spelen. Dus hoezo speelt hij in de top? Die paar wedstrijden die je in Barca 1 mag staan? Staat hij in de CL voor Barca te keepen of in de La Liga? Hoeveel wedstrijden heeft hij tot heden in de La Liga gekeept?
Jongens jongens dat jullie blij zijn met die paar wedstrijdjes die hij opdraaft en niet eens tegen de beste teams van Spanje? of Europa!!!
Ter Stegen is niet 1 niveau beter maar wel 3 of 4. Hij is niet goed genoeg om eerste keeper te zijn in de Top en dat is een feit. Anders had hij de concurrentie strijd al gewonnne. Cillissen is een middelmatige keeper en de bank bij Barca is zijn max.

9 februari 2018 om 11:21

@Marranr1

Je kan beter denk ik beter stoppen met je wat dommige analyses, je maakt jezelf een beetje belachelijk. Je bent geen fan van Cillessen, dat is nu wel duidelijk.

De onzin doe je er vervolgens omheen bralt, slaat kant noch wal. Om maar te zwijgen over al die persoonlijke gedachten en bedenkelijke conclusies van je, die je als constant als feiten bestempelt.

9 februari 2018 om 11:22

Moeten is idd een groot woord. Ik kijk meer naar mezelf dan denk ik. Ik zou op die leeftijd elke week willen staan. Idd , hij is wel degelijk gegroeid. En imo zou hij niet misstaan bij grote clubs als Arsenal of Dortmund ed.

9 februari 2018 om 19:12

Recht op hem af?? Wat heb jij gezien?? Dat was een reflex waar je uw tegen zegt, als hij zijn rechter arm niet uitstak was het gewoon een goal. Gun die jongen en praat geen onzin

9 februari 2018 om 10:38

Zoet momenteel de beste keeper

9 februari 2018 om 11:23

Momenteel zeker waar! Vorig seizoen af en toe nog wat minder maar je merkt echt dat hij dit seizoen punten pakt voor psv. Cilissen doet niet zoveel onder jammer dat hij weinig wedstrijden kan keepen. Vind het in ieder geval gezonde concurrentie ben dan ook benieuwd wie er vaste keeper van oranje gaat worden na verloop van tijd.

9 februari 2018 om 11:54

En dat er dan nog steeds mensen zijn die Zoet bij Oranje als 1e keeper willen hebben 😂

12 februari 2018 om 18:41

1 goede wedstrijd en meteen een topkeeper.. zoet is nu momenteel de duidelijke nummer 1 van Nederland en niemand kan daar omheen en ook Koeman niet.

En dan zeiken waarom hij eerste keeper is bij het nederlands elftal. Wat een inmense redding zeg, gaya schoot overigens en kopte niet toch ? Die hou ik er graag bij die cillessen, mocht hij dat niet willen begrijp ik het wel. Blijft wel barcelona waar je voor speelt.

9 februari 2018 om 09:17

Als iemand niet speelt kan je hem niet beoordelen. Volgens mij twijfelt niemand aan zijn niveau. Maar je weet niet altijd of hij in vorm is.

Ben geen fan van hem. Als Jasper zo door gaat kan hij zo vertrekken bij Barca en zullen clubs veel voor hem neerleggen! Steeg boven zichzelf uit in de wedstrijd. Het liefst hoop ik dat hij bij barca blijft. Nu zie je dat de trainingen hem wel beter maakt. Beste keeper van Nederland

9 februari 2018 om 09:16

Hij speelde een wedstrijd als alle andere voor Barca maar maakte een wereld redding. Hij stijgt dus niet boven zichzelf uit, het is gewoon een ijzersterke doelman. Al ben ik ook nooit fan van hem geweest, zijn kwaliteiten staan buiten beschouwing

9 februari 2018 om 14:22

Cillissen is gewoon een oerdegelijke keeper. Doet zelden gekke dingen, is altijd 100% gefocust en is goed met de bal aan de voet, ook nog af en toe van dit soort reddingen en het is gewoon een top keeper, die naar mijn inziens niet heel erg veel onderdoet voor Ter Stegen.

Hopen dat hij na dit seizoen vertrekt, verdient een basisplek bij een mooie club. Heel mooi dat je mag trainen met een paar van de beste spelers ter wereld, maar als je enige sportieve ambitie hebt wil je gewoon spelen op dit moment in je carriere.

Volgens mij zit Jasper daar gewoon goed. Pakt zn wedstrijden mee, zeurt niet maarja ook wel logisch als je bij Barca speelt met de beste spelers op aarde.

Tja, ik hou niet zo van dit soort ophemelingen. Ik vind Cillesen geen matige keeper overigens, maar om hem na 1 zo'n redding meteen te bestempelen als allerhoogste niveau....waarom staat hij dan niet in de basis? Is Ter Stegen dan het aller-allerhoogste niveau? En waar staan De Gea etc. dan?

Mooie redding, toch wil ik erbij zeggen dat het meer geluk dan wijsheid is want 2 cm hoger of lager en het is gewoon een doelpunt. Zwak ingeschoten, maar goed Cillesen moet er wel staan he.

9 februari 2018 om 09:35

'barcelona heeft een reservedoelman van het allerhoogste niveau in huis’, schrijft Marca. Reservedoelman.

9 februari 2018 om 09:48

Zo kan je het ook lezen idd, maar ik lees er iets anders in. Alsof er een niveau bestaat voor reservekeepers en basiskeepers.

9 februari 2018 om 09:58

Multi-interpretabel hoe het is geschreven maar ik neig ook te zeggen dat hij lichtelijk wordt opgehemeld. Is ook een beetje hoe het helaas tegenwoordig werkt. 1 redding en je bent een wereld (reserve)doelman, volgende potje een keer een bal verkeerd wegwerken en je bent de zandkorrel in de goed ge-oliede Barcelona voetbalmachine.

9 februari 2018 om 09:58

Mee eens. Het is het opportunisme in het voetbal, dus het is een onoverkomelijke bijkomstigheid.
Hij gooit zich er prima voor en maakt zich goed groot. Daarna enig 'geluk' dat hij precies goed zit met zijn hand met betrekking tot het schot van de speler.

Cillessen moet gewoon weg daar. Hij speelt als ik me niet vergis maximaal 7 wedstrijden in het bekertoernooi. Dat is gewoon te weinig en het schiet gewoon niet op als je voor de rest moet hopen op blessures bij je concurrent, of een gun wedstrijd in de CL poule zodra Barca al snel gekwalificeerd is.

Als hij echt keeper van het Nederlands elftal wil zijn en echt wil aantonen dat hij een zeer goede keeper is, dan moet hij dat gewoon wekelijks op hoog niveau kunnen tonen en niet slechts 1,5 a 2 maandjes per jaar.

9 februari 2018 om 11:04

@ Sammerens

En waar moet Cillessen dan heen om basis speler te worden om meer tegen stand te krijgen? Nu traint hij dagelijks met Messi, Suarez, Dembele, Coutinho, Iniesta die allemaal stuk voor stuk afwerkoefeningen op hem afwerken.

Vervanger worden van Cech bij Arsenal?
Vervanger worden van Courtois bij Chelsea (deze naar Madrid?)
Vervanger worden van de Gea bij United (deze naar madrid?)

Cillessen moet pas weg gaan als er een club komt van het formaat Chelsea/united/city/bayern/psg, anders moet hij gewoon lekker bij Barcelona blijven.

Dat er uberhaupt nog twijfels zijn of Cillessen beter is dan Zoet is dan ook wonderbaarlijk. Cillessen staat er altijd in de beker wedstrijden als hij moet, met of zonder ritme.

9 februari 2018 om 11:40

Trainingen zijn altijd anders dan wedstrijden en ik kan me voorstellen dat eerste keeper bij een topclub zijn leuker is dan alleen bekerwedstrijden voor de absolute top te mogen spelen.

Ik denk overigens niet dat Cillessen in de PL moet gaan spelen, want dan kan het snel afgelopen zijn. Daarvoor vind ik hem niet imponerend genoeg. De Gea kreeg de tijd omdat hij jong was, maar voor Cillessen halen ze zo weer een andere vrees ik. Lekker in Spanje kijken, misschien als Oblak verkast.

9 februari 2018 om 10:26

Sorry maar meer geluk dan wijsheid? Hij staat op de plek waar de bal de meeste kans heeft om naartoe te gaan en beweegt zijn arm in een reflex naar de bal. 2 cm hoger, en zijn arm was dus 2 cm hoger naar de bal gegaan, vind dit een rare redenatie van je.

9 februari 2018 om 10:40

Ik zal er niet de hele wiskundige formule op loslaten, maar als je denkt dat hij zijn hand überhaupt nog 2cm had kunnen bewegen nadat die bal de voet verlaten heeft, dan zit je mis

12 februari 2018 om 13:27

Hij zal met zo'n 60km/h, dus zeg 16 m/s hebben geschoten, vanaf 4m afstand, ofwel .25 seconde reactietijd. Tuurlijk kan dat wel. Je ziet z'n arm toch bewegen. Het is echt te flauw en te cynisch om dat onder 'meer geluk dan wijsheid' te scharen.

9 februari 2018 om 12:05

Niets aan toe te voegen, hij pakt hem wel. Maar schiet die hen gewoon goed in is die kansloos. Ma da's met penalty's net zo eigenlijk hahh

9 februari 2018 om 14:44

Wanneer je 1e keeper van het Nederlands elftal bent en bij Barcelona speelt, ben je toch gewoon een keeper van het allerhoogste niveau? Even buiten beschouwing gelaten dat het nu pas word gezegd na 1 goede redding in een van de zeldzamen wedstrijden die hij speelt. Neemt natuurlijk niet weg dat een andere keeper van het allerhoogste niveau alsnog wat beter kan zijn. Zo heel veel geluk is het niet, hij gooit zijn been omhoog net zoals je geleerd word op trainingen. Je verhoogt daarmee de kans om een bal tegen te houden. Met deze redenatie die jij geeft, zou dus in principe elke bal die van dichtbij gered word wanneer een keeper zich breed maakt, geluk zijn omdat hij hem niet beter inschoot? Wat je zelf al zegt hij moet er wel staan. Dat was geen geluk toch?

Hij maakt zich goed groot, maar dat hij hem uiteindelijk heeft is meer geluk dan wijsheid, toch?

9 februari 2018 om 09:51

Dit is een typische Cillessen redding. Maakte tegen Feyenoord en Ado thuis bij Ajax ook zulke reddingen. Iniesta legde op de bank uit aan Ter Stegen hoe uitstekend die redding. In zijn CIOS tijd was Cillessen ook een handbaldoelman, vandaar dit soort reddingen. Dus nee, geen geluk!

9 februari 2018 om 10:15

Leuk verhaal maar onjuist, Cillessen heeft geen CIOS gedaan.

Mooi voor hem. Ik gun hem toch wel wat structureel succes ipv tweede viool spelen, ook al is het bij barca. Hierna aan de slag bij een Engelse of Duitse subtopper/middenmotor

Gelukkig hebben we bij Oranje in ieder geval geen keeper probleem.. Cillessen en Zoet zijn prima concurrenten van elkaar. Alleen mag Jasper van mij wel vertrekken naar een andere club, waar hij elke week onder de lat staat. Een speler met zijn kwaliteiten hoort niet op de bank te zitten.

9 februari 2018 om 09:45

Inderdaad geen keeper probleem met Cillessen. Zoet is echter geen echte concurrent. Gewoon niet goed genoeg. En als Cillessen geblesseerd is hebben we toch wel een probleempje. Maar Stekelenburg, Zoet, Padt, uitstekende reserve keepers voor oranje.

9 februari 2018 om 09:53

Vind je? Nou, Cillessen is voor mij wel de nummer 1 op doel, maar Zoet heeft toch al aardig wat punten voor PSV gepakt dit seizoen, speelt wekelijks, en tegenover vorig seizoen presteert hij nu toch een stuk beter.

9 februari 2018 om 10:03

Ik vind Jeroen Verhoeven momenteel net iets beter dan Jasper cilissen @isdiroed. Dat je cilessen beter vind dan zoet kan ik me wat bij voorstellen (beide prima keepers/statistieken, persoonlijke keuze) maar zet aub die bril eens af of kijk wat meer wedstrijden van psv. Niemand neemt jou zo serieus.

9 februari 2018 om 10:03

Cillessen heeft in Oranje nou ook nog nooit echt iets heel bijzonders laten zien. Dat hij deze redding maakt is leuk, maar tegen Frankrijk stond hij bij Oranje bijvoorbeeld toch gewoon erg zwak te keepen bij de goal van Griezmann.

Hij zal in mijn ogen toch echt wekelijks in een topcompetitie aan moeten tonen dat hij echt een niveau verder is dan de andere Nederlandse keepers. Zo lang hij louter in januari/februari wat potjes mag keepen kan je hem simpelweg geen onbetwiste nummer 1 nmaken voor Oranje.

9 februari 2018 om 10:38

Zoet op het nederlandse eredivisoe niveau, heb nog geen topclub naar zoet horen inforneren, ookniet als reserve.

9 februari 2018 om 11:07

@ sammerens

Cillessen was toen hij vertrok bij Ajax al met afstand de beste doelman van de eredivsie. Bij Zoet is er zelfs nu nog twijfel of Onana niet beter is, die is jaren later nog steeds niet de onbetwiste nummer 1.

In de tussen tijd heeft Cillessen getraind met Neymar, Messi, Suarez, Coutinho, Inieste, Dembele. Terwijl Zoet traint met (met alle respect) Luuk de Jong die 8 maanden niet scoorde, Bergwijn die vrijwel nooit scoort.

Er is absoluut geen twijfel mogelijk over wie kwalitatief de beste keeper is, dat is met afstand Jasper Cillessen. Het enige twistpunt is of Cillessen wedstrijdritme heeft, iets wat Zoet wel heeft. Maar wanneer je de beker keept bij Barca en er elke keer gewoon staat, zoals hij ook doet. Dan laat Cillessen zien geen wedstrijd ritme nodig te hebben.

9 februari 2018 om 11:08

Denk ook niet dat jij de eerste bent die dit hoort. Daarnaast als je opgelet had was er deze zomer interesse in zoet.

9 februari 2018 om 11:30

Mooi altijd die reacties van ‘cilissen traint met Messi, Suarez etc’ net alsof dat zoveel uitmaakt op trainingen. Natuurlijk zal het wel iets van verschil hebben maar dan nog. Op een training zonder druk van de tegenstander, publiek en atmosfeer schiet een Luuk de Jong of Huntelaar ook alles perfect in het goal bij oefeningen. Ik denk dat wedstrijdritme ook heel belangrijk is maar omdat ik geen Ajax bril draag is wedstrijdritme totaal niet belangrijk.

9 februari 2018 om 12:17

@kevin1989
Als je Jeroen Verhoeven momenteel net iets beter vind dan Cillessen, dan adviseer ik je te stoppen met voetbal kijken.
Daarnaast verwijt je @isdiroed objectiviteit, terwijl jij precies hetzelfde doet.
Zoet keept zeker een uitstekend seizoen, maar zal altijd de minder complete keeper zijn, ook al keept hij op de lijn beter.

9 februari 2018 om 12:25

@sammerens
Je komt met één doelpunt op de proppen uit behoorlijk wat wedstrijden. En ook ik vond dat matig keepen, net als de beide doelpunten die Zoet tegen kreeg tegen Bulgarije, waar de zwarte piet uitsluitend aan het adres van de Ligt werd geadresseerd. Die ging zeker dik de fout in, maar Zoet zag er ook allerminst goed uit bij die goals en dat werd i.m.o. een beetje gebagatelliseerd.
Probleem voor Zoet zal altijd zijn dat Cillessen de completere keeper is. Zoet speelt echter het beste seizoen uit zijn carrière en het zou zomaar kunnen dat hij een kans gaat krijgen onder Koeman. We zullen zien.

9 februari 2018 om 13:10

@desteek77 lesje begrijpend lezen kan je wel gebruiken. Ooit gehoord van sarcasme? Jeroen Verhoeven keept niet eens meer. Dit was om aan te geven dat hoe @isdiroed aan het overdrijven is. Ik verwijt niemand van objectiviteit ik haal het alleen aan (ik zeg toch het is normaal dat je een persoonlijke voorkeur hebt?) Alleen hij doet net alsof cilissen 4 klasses beter is (geen concurrent oid?). Laat me niet lachen dat is puur provoceren en door een gekleurde bril kijken.

9 februari 2018 om 14:40

@kevin1989 Geloof me, begrijpend lezen is geen probleem, vandaar ook mijn sarcastische response .
Ik heb geen voorkeur voor Cillessen omdat hij bij Ajax gekeept heeft. Zo zit ik helaas niet in elkaar. Ik oordeel puur o.b.v. wat ik zie. Ik zie dat Zoet uitstekend op de lijn keept dit jaar en op regelmatige basis punten pakt voor Psv. Sterker nog, wanneer Zoet de vorm van afgelopen seizoenen zou hebben gehad, zou de voorsprong van PSV misschien wel een achterstand zijn. Cillessen zie ik niet vaak in actie. Echter vind ik dat keeper zijn uit meerdere facetten bestaat dan louter op de lijn staan en ballen tegenhouden. Bij hoge ballen en in het voetballende gedeelte vind ik Cillessen een betere doelman. Ook vind ik Cillessen een betrouwbaardere indruk achterlaten t.o.v. Zoet. Zoet is misschien wel de betere lijnkeeper momenteel, maar overall zou ik altijd kiezen voor Cillessen. Het verschil is zeker niet groot en al helemaal geen 4 klassen. Ik denk ook niet dat @isdiroed een dergelijk verschil bedoelt. Ik snap dat ik de schijn tegen heb wanneer mijn voorkeur uitgaat naar Jasper t.o.v. Jeroen, maar ik ken ook meerdere PSV-fans die er zo over denken.

9 februari 2018 om 16:53

@steek77 gelukkig maar Jij hebt er zo te zien een nuchtere kijk op wat ik wel kan waarderen. Zoals jij het ook al aangeeft is het verschil niet zo groot en zijn de meningen erover verdeeld (ik ken ook Ajax supporters die cilissen niet als eerste doelman van NL zien). Ik doelde alleen op de reactie van @isdiroed die blijkbaar wel een groot verschil constateerd gezien hij Jeroen geen concurrent vind. Nogmaals ieder zijn eigen mening maar doe nou niet alsof Jasper zoveel beter is dan kijk je gewoon door een gekleurde bril. Persoonlijk vind ik Jeroen gewoon net zo ver als Jasper en ik heb het idee dat we op lange termijn meer aan Jeroen hebben tov Jasper. Mijn bescheiden mening. De toekomst zal het uitwijzen en voor nu wees blij dat we twee prima doelmannen hebben die met elkaar concurreren!

9 februari 2018 om 17:02

Dalijk ga je nog zeggen dat we door Cillessen die wedstrijd hebben verloren ook.... daarnaast zonder hem in het doel was de score toch iets hoger op gelopen

Is gewoon een geweldige redding, vind hem qua uitstraling niets brengen maar deze redding was echt goed. Dat is geen geluk, dat is reflex, daar traint hij elkedag op.

9 februari 2018 om 10:06

Toch brengt deze uitstraling toch ook wel wat mee, geen uitstraling maar toch altijd top..

Cilessen heeft wel vaker dit soort reddingen op de lijn. Hij is ontzettend goed met zijn timing en inschatting waar de bal komt bij een schot van korte afstand. Het is opvallend hoe vaak hij dit soort ballen weet te keren.

Check o.a. zijn saves tegen sporting en ivoorkust en hij heeft nog veel vaker zijn team gered in een dergelijke situatie.

Typisch Nederlands om een heel artikel te wijten aan 1 wereldredding van een NL keeper. Vind trouwens wel dat Cillessen de beste keeper is die we hebben en dus gewoon onder de lat hoort in Oranje. Maar als United fan zie ik De Gea bijna iedere week wel zo'n redding maken.. dan staat er ook niet een heel artikel op VZ over 1 redding. Buffon of Neuer idem dito.

9 februari 2018 om 09:57

Denk dat op Fussbalzone.de wel iets staat over Neuer en niets over Cillissen.....

9 februari 2018 om 10:19

Misschien over de hele wedstrijd en dan staat er een zin in over hoe Neuer zijn team met een aantal fantastische reddingen in de wedstrijd hield.. maar een heel artikel over 1 redding in een bekerwedstrijd? Denkt het toch echt niet.

9 februari 2018 om 10:19

Wat kan ik toch enorm op tilt slaan van al die mensen die hun reactie beginnen met “Typisch Nederlands dat Blablablabla”. Er is helemaal niets typisch Nederlands aan want dat gebeurt in andere landen gewoon ook. En als je niet begrijpt waarom landgenoten meer uitgelicht worden dan niet-landgenoten dan ben je vrij naief/dom.

9 februari 2018 om 10:34

Dus jij denkt dat Duitse sportsites hele artikelen gaan schrijven als Neuer weer eens een wereldredding maakt? Zoals ik al zei net, dan is het gewoon een bij regel in het artikel waarin verteld wordt hoe Bayern of Duitsland zn tegenstander vernederde. Denk je dan serieus dat er een heel artikel komt waarin verteld wordt dat Boateng en Alaba Neuer kusjes kwamen geven door die redding? Wie is hier nu naief/dom? Stel dat Cillessen in de CL finale zn team op de been houdt na diverse wereldreddingen, waardoor ze uiteindelijk die cup pakken snap ik het nog enigzins. Maar dit is typisch weer gewoon het 'Nederlanders beter voordoen dan ze zijn' omdat we eigenlijk geen spelers meer hebben die er internationaal toe doen.

9 februari 2018 om 10:38

Ander voorbeeldje bij mijn eigen team.. na elk wedstrijdverslag op VZ van United wordt weer even benoemd dat Daley Blind niet bij de selectie zat. Zo zaten er meer spelers niet bij de selectie, maar dat moet altijd weer even specifiek benoemd worden. Denk je dat zn in Engeland alle spelers gaan benoemen die er niet bij zaten? Denk het toch echt niet.

9 februari 2018 om 11:06

In Engeland hebben ze anders ook wel handje van het ophemelen hoor. Daar wordt ieder Engels talent na een goede wedstrijd al de toekomst van Engeland genoemd en staan de top clubs al klaar met 40 a 50 miljoen.

Ik ben het met metaalzaag eens: ik erger mij kapot aan mensen die beweren dat specifieke eigenschappen typisch Nederlands zijn. Denk jij niet dat de Kroatische voetbal media vol staat met berichten over elke scheet die Modric laat? Denk jij niet dat Mkhitaryan overal in de media te zien is in Armenie? Voor landen met een kleine voetbal competitie is het toch prachtig dat een van hun spelers in de grote competities spelen? Of doen al die andere landen zich ook maar beter voor dan ze eigenlijk zijn?

Om het even in de buurt te houden: Belgie. Ik zit te kijken op voetbalnieuws.be en vind al een bericht over Fellaini, een bericht over hoe Hazard Isco gaat vervangen bij Real Madrid en ga zo maar door. Daarnaast ben ik voor de grap even gaan zoeken naar nieuwsberichten van Duitsers in het Buitenland en die zijn er genoeg. Zo staat Younes de laatste tijd steevast in de berichten in Duitse voetbalmedia.

Sorry, maar als jij denkt dat dit een typisch Nederlands iets is, dan ben je in mijn ogen wereldvreemd. Het overgrote deel van voetballiefhebbers en de bijpassende vaderlandse media horen gewoon graag over hun eigen spelers.

9 februari 2018 om 11:08

Vergelijken met Engels voetbal en Engelse voetballers in compleet onzinnig als je ook kijkt naar het aantal voetballers in een dergelijke competitie. Je kunt het beter vergelijken met Denen of Tsjechen. En van die landen wordt ook gewoon in nieuwsberichten vermeld als hun landgenoot bij een dergelijke club bij de selectie zit of niet.

9 februari 2018 om 12:10

Misschien heb ik mezelf verkeerd uitgedrukt of ik heb gewoon te veel 'Hollandse nuchterheid' voor dit soort artikelen. Ik snap ook wel dat een goede wedstrijd of moment van een NL speler wordt uitgelicht, maar kan dat niet in 1 zin of desnoods alinea? Ik zie Engelse media ook geen a4 schrijven over een hakje van Delle Ali. Dat het genoemd wordt is logisch, maar dat expliciet benoemen dat ie geroemd werd met kusjes.. beetje overdreven, maar misschien ligt dat aan mij. Wat mij betreft benoemen ze die redding gewoon in het artikel over de hele wedstrijd en is dat genoeg, maar als anderen dat anders zien is dat uiteraard prima!

9 februari 2018 om 12:21

Ik snap wat je bedoelt en deels heb je ook wel gelijk. De reden dat je niet een dergelijk artikel over Neuer of De Gea zou zien, is omdat zij gewoon de allerbesten zijn en dus vaker zulke reddingen maken. Maar Nederland zit qua voetbal in een dipje en er is discussie over of een doelman die niet eens basis staat bij zijn team wel eerste keeper van oranje mag zijn. Dan snap ik dus dat zijn spaarzame optredens extra worden uitgelicht. En in dit geval zeker, aangezien het nu juist alle Spaanse media zijn die zo lovend spreken over Cillessen.

Goede redding hoor, maar kom op zeg, overdrijven is ook een vak. Dat een keeper met een reflex een bal eruit krijgt die op hem afkomt is toch niet zo bijzonder. Dat mag je toch wel verwachten van een prof? Naar mijn idee is een redding pas geweldig wanneer een keeper met een goede timing naar een bal toe gaat en die er vervolgens uit weet te halen i.p.v. een bal die op 'm af komt.

9 februari 2018 om 10:22

Inderdaad Los C. Hij doet alles in principe goed en krijgt vervolgens die bal tegen zijn hand. Mooie redding maar niet zo geniaal als hier wordt gezegd.

9 februari 2018 om 10:23

Uh, als ie zijn arm niet uitstrekt ligt die bal gewoon tegen de touwen? Dit was wel beter dan “een bal die op ‘m afkomt”.

9 februari 2018 om 10:54

Die bal komt toch ook op 'm af? Hij hoeft zijn lichaam namelijk niet te verplaatsen om de bal te hebben, dus dan komt de bal op 'm af ja. En hij strekt zijn arm uit ja, daarom zeg ik ook dat het een goede redding is. Maar een bal binnen zijn bereik moet een keeper op dat niveau altijd hebben. Dus geweldig? De redding van z'n leven? Nee...

9 februari 2018 om 11:10

"een bal binnen zijn bereik moet een keeper op dat niveau altijd hebben" Dat hangt toch compleet af van de afstand van waar de bal wordt geschoten? Stel dat Roberto Carlos vanaf 1 meter afstand binnen je bereik schiet dan moet je hem zeker niet altijd hebben. Dit was ook een schot van binnen 5 meter afstand, en ook nog met redelijke kracht erachter. Als je dan durft te stellen dat het niet geweldig is sorry hoor..

9 februari 2018 om 12:09

Maar het is geen Roberto Carlos en het is ook geen schot van 1 meter. Dus nogal een vreemde vergelijking. Het is gewoon een redding die je mag verwachten, niks geweldigs aan, gewoon prima. Maar goed, jij jouw mening en ik de mijne. Ik noem een redding pas geweldig als een keeper tot het uiterste gaat met een goede timing i.p.v. een reflex op een bal die binnen zijn bereik wordt geschoten.

9 februari 2018 om 12:38

Ik vreea dat we het niet eens gaan worden maar naar mijn mening kan een reflex ook een geweldige redding zijn. Natuurlijk valt het erg lastig in te schatten of een andere keeper een zelfde reflex ook had gehad maar Cillessen heeft al wel meermaals laten zien dat zijn reflexen wereldtop niveau zijn.

Als je alleen beker wedstrijden mag keepen is het wel zaak dat je club niet te vroeg eruit ligt. Gelukkig voor hem haalt hij nu voor 2e keer finale.

9 februari 2018 om 12:40

Dwingt ie deels zelf ook af natuurlijk.

Tja.... mooie redding maar anders was het 1-1. Had valencia er evengoed nog 2 moeten maken. Vrij betekenisloze redding dus. Maar niet onaardig

Wereldredding? Gewoon slecht ingeschoten. Hij reageert met een reflex en toevallig komt die bal op zn arm. Net als de teen van Casillas, meer geluk dan wijsheid, maar het moment, de camera's... Als Cillessen zo goed is, laat het dan maar weer eens zien ergens in de basis en bij Oranje.

Kan aan mij liggen maar 1 redding is tegenwoordig al genoeg voor een heldenstatus? Daar staat ie toch voor om de onmogelijke ballen tegen te houden? Anders kan je net zo goed een veldvoetballer op doel zetten.

Elke keer als ik hem zie spelen denk ik, wat zonde voor zo'n moderne keeper. Leuke ervaring om bij Barca te spelen, maar heb je daar nu aan als tweede keeper?

Liverpool is op zoek naar een voetballende keeper en nr 1 is Allisson, maar die is super duur of word super duur. nr 2 zou Horn kunnen zijn, maar nr 3 zou ik echt Cilessen maken. Veel andere sweeper keepers zijn er niet.

Dit is humor van de allerhoogste plank. Dit is de eerste wedstrijd die hij goed keept. De rest van zijn optredens zijn redelijk tot matig geweest. Hoe diep zijn we gezakt wanneer zelfs een bankzitter gehyped wordt

Toch prachtig voor Jasper dat hij zo gewaardeerd wordt. Ik had ook zo mijn twijfels na zijn transfer, en of hij goed genoeg is om de eerste keeper van Barcelona te worden is ook maar de vraag, maar ik kan er van genieten dat deze jongen die door velen niet goed genoeg werd bevonden en als arrogant gezien werd, het toch maar eventjes doet daar in Spanje

Leuk hoor, maar hij wordt om één redding geprezen. Logisch ook, een Spaanse sportkrant moet hier tien pagina's over vullen. Logisch dat dit eruit gelicht wordt, maar laten we niet overdrijven.

Ik vond de redding eigenlijk wel meevallen qua bruutheid. Dit is niet zo'n redding waarvan je van je stoel springt ofzo. Dis is gewoon een knappe redding op een belangrijk moment. Niks mis mee maar overdrijven is ook een vak. Deze kan ik ook nog wel tegenhouden met een beetje geluk.

Hij is gewoon de beste keeper van Nederland. Ook al speelt hij niet altijd, traint wel dagelijks met de beste, dus gewoon geen discussie mogelijk. Advocaat heeft dat goed gezien

Een grabbelreflex wordt uiteindelijk een wereldredding. Mooi dat hij hiermee zo in beeld komt maar voor mij was het meer geluk dan wijsheid bij deze save.

Is ook niet goed ingeschoten.
Schiet ie hem meer links in de hoek is ie gewoon onhoudbaar.

9 februari 2018 om 17:32

Is dat niet meestal als een speler weet te scoren?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4866 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Gerard PiquéVerdediger302
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

282 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

VIDEO - Cillessen imponeert met Barcelona en pakt Trofeu Joan Gamper

Barcelona won woensdag de Trofeu Joan Gamper, die sinds 1966 afgewerkt wordt, door Boca Juniors met 3-0 te verslaan. Malcom, Lionel Messi en Rafinha Alcântara maakten de doelpunten voor de Catalaanse...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren