Van Gaal: ‘Er is concurrentie, bijvoorbeeld Frenkie de Jong’

Donderdag, 8 februari 2018 om

Louis van Gaal reikte woensdagavond de Gouden Schoen uit aan Ruud Vormer. De middenvelder van Club Brugge werd verkozen tot de beste speler van de Jupiler Pro League en Van Gaal hoopt dat de aanvoerder snel een kans krijgt in het Nederlands elftal. Vormer speelde nog nooit een interland voor Oranje.

“Als je zijn statistieken bekijkt, mag daar geen twijfel over bestaan”, zo wordt Van Gaal geciteerd door Het Laatste Nieuws. “Er is wel wat concurrentie in Nederland, hoor. Wat ik zie van Frenkie de Jong van Ajax... Dat is een talent. Maar Ruud is 29. Hij wéét wat er van hem gevraagd wordt. Hij heeft ervaring. Zit in een goede vorm.”

Ruud Vormer wint de Gouden Schoen, maar het is toch echt KONING LOUIS👑 die de show steelt op het podium!

Geplaatst door voetbalzone op woensdag 7 februari 2018

Vormer is aan zijn derde seizoen bezig bij Club en won tot dusverre de landstitel, de beker en de Supercup. De voormalig jeugdinternational kwam er in totaal tot 36 doelpunten en 38 assists in 166 officiële wedstrijden en staat nog tot medio 2020 onder contract. Vormer bleef in de verkiezing om De Gouden Schoen onder anderen Youri Tielemans en Leander Dendoncker voor.

“Als Hollander in België een prijs pakken, is fantastisch. Ik werk er hard voor, maar ik kan het niet alleen. Ik heb iedereen nodig”, juichte Ruud Vormer in Heizelpaleis 12. “Het is fantastisch om hier met de Gouden Schoen te staan. Ik ben écht supertrots. Ik wil zeker mijn vrouw bedanken. Zonder haar zou ik hier niet staan. Zij is superbelangrijk voor mij.”


Poll

Verdient Ruud Vormer een kans in Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

40 reacties (laatste reactie door alvaror)

Hij verdient echt de kans, nog meer dan F de jong. Hij is wekelijks de beste in België. Hij Neemt het team bij de hand en het type wat we kunnen gebruiken. We moeten in Nederland het resultaat maar is op 1 zetten ipv onze oh zo geweldige Hollandse school.. want dat heeft ons zo veel opgeleverd. Niets mis mee om deze hardwerkende speler op te stellen

8 februari 2018 om 08:09

Met Wijnaldum en Strootman hebben we al 2 hardwerkende middenvelders. De derde moet wel iets meer kunnen. Ik kijk geen Belgisch voetbal dus kan hem verder niet beoordelen of hij de spelmaker kan zijn.

8 februari 2018 om 08:12

Vormer kan je zeker opnemen in de selectie of hij ook een basisplaats moet hebben is de vraag maar ik heb Strootman een aantal interlands oprij zien stuntelen ik geloof niet dat Vormer dat nog slechter zou doen.

8 februari 2018 om 08:42

Het type wat we juist niet kunnen gebruiken. De hardlopers hebben we al genoeg. We zoeken juist spelers die spel kunnen maken, spelers als Blind en F de jong.

8 februari 2018 om 11:51

Maar moeten we dit wel doen? Hij is alweer 29 jaar en ik dacht dat we het met zijn alle ondertussen wel eens waren dat het nu een goed moment is om met de nieuwe garde aan de haal te gaan.

Persoonlijk vind ik dit nog steeds het beste om te doen, de oudere spelers op de bank en de nieuwe garde laten spelen en daar een fijn mooi team van samen kneden.

Onbegrijpelijk dat deze jongen zelden tot nooit is opgeroepen voor Oranje. Vond hem altijd al vrij talentvol en deze prijs is in mijn optiek zeer verdiend

Het is werkelijk waar onbegrijpelijk dat Ruudje nog geen kans heeft gekregen in het eerste elftal, laat staan de selectie van de Nederlandse ploeg. Als ik soms zie wat voor zoutzakken ze daar oproepen, vind ik het zelfs een beetje beschamend dat men Vormer eens niet selecteert.

Voor de Nederlanders die de Belgische competitie niet volgen: Ruud is week in week uit de beste van het veld. Legt er altijd zijn koppie voor, werkt enorm hard en neemt zijn team bij de hand. Daarnaast produceert hij ook nog eens een karrevracht aan doelpunten en assists. En als klap op de vuurpijl trapt hij iedere corner haarfijn. Ik denk dat als hij er 100 neemt, er 95 goed van aankomen. Volgens mij kunnen niet veel spelers hem dat nadoen.

Kortom, in de huidige selectie van NL zou Vormer niet misstaan. Daar kunnen ze wel wat karakter gebruiken lijkt mij. Is hij intrinsiek beter dan een Wijnaldum? Zeker niet, maar hij is momenteel wel in vorm(er)

8 februari 2018 om 08:33

Stukje competitie is niet interessant ten opzichte van de Nederlandse denk ik.

8 februari 2018 om 08:47

Gewoon een 13 in een dozijn speler. Zo'n zelfde soort speler loopt bij Feyenoord rond genaamd Toornstra. Spelers die je niet in het Nederlands elftal moet willen hebben. Zijn ook veel meer betere voetballers dan vormer. Blind, wijaldum, v Ginkel, Propper, de roon, vd beek, F de Jong en Klaassen.

8 februari 2018 om 08:58

@voetbalimpact

Dan heb je geen wedstrijd gezien van de Belgische competitie. Vormer is (stukken!) beter dan Toornstra die niet anders kan dan hardlopen en bikkelen. Vormer speelt constant vooruit, is een aanjager, heeft een uitstekende pass in de voeten en komt vaak in de 16 meter waar hij meestal nog scoort ook.

Brugge is op dit moment heel sterk in België, sterker dan Feyenoord in ieder geval.

8 februari 2018 om 09:25

"sterker dan Feyenoord in ieder geval. "

Niet overdrijven he.

Brugge is altijd goed in de Belgische competitie, maar eenmaal tegen een internationale tegenstander vallen ze vaak door de mand (zie hun laatste CL campagne).

Brugge zit overigens in een dip en ik verwacht dat ze vanavond worden uitgeschakeld door Standard en Zondag punten verspelen tegen een Beveren in vorm.

8 februari 2018 om 10:05

Ach ik dacht wel dat de Nederlanders het hier moeilijk mee gingen hebben.
Ik lees overal ''hij heeft gefaald bij Feyenoord en is nu de beste in Belgie, dat zegt genoeg over het niveau.''. Wel, ik denk dat wat Club Brugge in de eerste seizoenshelft bij momenten op de mat legde, ik in Nederland dit seizoen nog maar zelden heb gezien bij PSV of Ajax. Ik moet eerlijk toegeven dat ik Feyenoord dit seizoen nog maar zelden heb zien spelen dus daarover geen oordeel.

Ohja, Clasie komt er trouwens bij Club Brugge nauwelijks in. Dat zegt volgens mij ook genoeg. Vormer is sinds zijn vertrek uit Nederland echt stukken beter geworden en verdient gewoon zijn kans, klaar. Ik denk dat een Toornstra of iets dergelijk ook niet de cijfers van Vormer kunnen voorleggen.

8 februari 2018 om 10:41

Het wegzakken van Clasie is echt ongelofelijk. Dit is een gozer die in 2015 naar United, Liverpool en Arsenal kon, voor de tussenstap Southampton koos en nu 2.5 jaar later zelfs moeite heeft om in Belgie aan te haken.

8 februari 2018 om 10:43

Ik ben het volledig met je eens, ook met je stuk hierboven. Vormer moet een kans krijgen en is beter (in vorm) dan spelers als Toornstra, De Roon, Ramselaar, Klaassen, Vilhena, spelers die regelmatig worden opgeroepen. Stukje wat betreft Clasie alleen niet eens. Clasie had een fysieke achterstand, omdat hij het laatste halfjaar bij Southampton nauwelijks had gespeeld en bovendien een blessure kreeg toen hij arriveerde bij Brugge. Heeft Nakamba inmiddels verdreven uit de basis en staat volgens basis sinds net voor de winterstop. Wel grappig overigens dat Clasie in de tijd bij Feyenoord Vormer op de bank had en dat het nu andersom was.

8 februari 2018 om 12:28

Nah toevallig krijgen wij wel eens wedstrijden van jullie op Ziggo Sport. Met alle respect voor jullie (jullie hebben op dit moment een fantastisch nationaal elftal) maar jullie competitie is voetballend veel minder dan de Eredivisie. De Belgische competitie is heel veel lange bal en veel fysiek (daarom is Vormer ook zo'n goede speler bij jullie). In Nederland zijn veel meer de lichtvoeterige spelers en is het voetbal veel mooier om aan te zien (over algemeen). PSV is een uitzondering hierop.

8 februari 2018 om 12:56

Voetbalimpact met alle respect maar als je zegt dat Brugge fysiek speelt en met de lange bal, dan heb jij letterlijk geen enkele wedstrijd van Brugge gezien en dan hoef ik hier ook niet verder op in te gaan.
Brugge speelt bij vlagen zeer verzorgd combinatievoetbal, ook al zullen ze wel eens een mindere dag hebben net als elk team. Maar spelen op de lange bal en op fysieke kracht? Neen, dan heb je er niks van gevolgd.

8 februari 2018 om 19:41

Lol Toornstra.. Zodra je Toornstra gaat noemen, kan ik je bij voorbaat al niet serieus nemen.

Blind is (eindelijk) uitgerangeerd bij Utd en heeft bovendien 0.0 gepresteerd bij Oranje. Klaassen vreselijk door de mand gevallen bij Everton. Leuk voor de eredivisie of Duitse subtopper maar meer ook niet. Voor Van Ginkel/propper doet hij niet onder . Vd Beek en F. De Jong zijn mogelijke namen voor de toekomst. De Roon ontbreekt mij iets teveel kennis.

Vormer is type speler die je vroeger vaak in de jeugdopleiding van Ajax zag.
Goede trap, voetbalt technisch en is daarbij fysiek aardig sterk. Had nooit de overstap naar Feyenoord moeten maken wat destijds armoedig voetbal speelde in tegenstelling tot Ajax & PSV en ook niet bij zijn speelstijl past.

Verder op de andere reacties over niveau Belgische competitie. Op dit moment zijn de Belgische (top)ploegen beter dan de Nederlandse top en loopt daar meer talent rond. De rest van de Belgische en ook Nederlandse competitie is niet om aan te gluren.

8 februari 2018 om 23:00

Over Toornstra heb je dus niet goed gelezen. Ik zeg niet dat Toornstra beter Is, het is een type zoals Toornstra. Dat hij niet onder doet voor Propper, zou ik jr eens aanraden de Premier League te gaan kijken. Over de Belgische en Nederlandse clubs zou ik de recente uitslagen even gaan bekijken. Afgelopen winter en zomer bijvoorbeeld nog en de Europese campagnes dat ze tegen elkaar speelden. Over de talenten in de Belgische competitie, noem mij eens talenten die echt in elk lijstje van 50 grootste talenten ter wereld voorkomen of waarvan jij zegt dat het potentiële wereldtoppers zijn.

8 februari 2018 om 23:02

Ik heb het over de Belgische competitie. Dat Club Brugge wel eens een leuk wedstrijdje speelt mag toch ook als je een van de hoogsten budgetten van competitie hebt??

8 februari 2018 om 10:10

Misschien dat jullie hem kunnen naturaliseren? Zou niet misstaan in het Belgische elftal, zo een goede speler die het team bij de hand kan nemen!😏

8 februari 2018 om 17:58

Hier sluit ik me als Nederlander helemaal bij aan. Als je kijkt naar de middenvelders die de afgelopen jaren in Oranje hebben gespeeld (vilhena, de Roon, Ramselaar, Hendrix, Toornstra etc.) dan is het werkelijk schandalig dat Vormer nog nooit bij de selectie heeft gezeten lettend op zijn prestaties bij Club Brugge. Maar nee, in Nederland zetten we liever een talent in Oranje die nog niet eens een heel seizoen constant heeft gepresteerd dan een speler die zich al lang en breed bewezen heeft.

Hopelijk krijgt hij van zijn oude trainer Koeman eens de kans het te laten zien, want dat heeft hij zeker weten verdiend.

Het enige wat we echt nodig hebben is een spits. Een uitnodiging voor het Nederlands elftal zou voor Ruud Vormer meer een beloning zijn, dan dat het voor Oranje is. Niets ten nadelen van Vormer, prima/nuttige speler maar we doen nu alsof club Brugge in een betere competitie speelt dan de Nederlandse. Het Belgische voetbal is daarentegen zeer fysiek. Maar voetballend... echt nog minder hoor. Respect voor Vormer, wordt hij geselecteerd, dan is het prima. Wordt hij niet geselecteerd, dan is dat tevens prima

8 februari 2018 om 10:24

Brugge speelt ook gewoon kampioen in Nederland hoor momenteel

8 februari 2018 om 12:10

Hah!

Dat is zeker niet zo en het is zinloos om daarover te beginnen.

Aangezien het NL elftal geen wereld toppers meer heeft (robben is het volgende toernooi er niet meer bij) zou ik het spelsysteem en opvatting compleet omgooien. Maak een vechtmachine van Oranje met spelers die tot het gaatje gaan om te winnen. Daar zou Vormer perfect in passen.

Ik als totaal niet Ajacied zou Frenkie de Jong graag in Oranje zien. Hij is na Sneijder de enige speler die echt een elftal kan laten voetballen en potentie heeft om de wereldtop te halen. Als de keuze tussen F. De Jong en Vormer is dan is de keuze wat mij betreft snel gemaakt. Zou het trouwens ook wel terecht vinden als ze er beide bij zitten volgende interlands.

8 februari 2018 om 09:53

De Jong en Vormer zijn op zich prima maar ik zie niet waarom je ze boven Propper en Van Ginkel zou selecteren, en Wijnaldum en Strootman zitten er sowieso bij. Qua aanvallende middenvelders zitten we niet slecht, de problemen liggen elders (verdedigende middenvelders, spitsen).

8 februari 2018 om 11:56

Niet per se er boven selecteren, maar miss wel eens uitproberen in de eerste plaats. Propper en Van Ginkel zijn ook van die in een dozijn voetballers, daar kan Vormer zeker qua niveau met concurreren. Wijnaldum en Strootman spelen tegenwoordig een groot aantal wedstrijden als zoutzakken, op zich is dan iemand die er altijd voor gaat wel een echte meerwaarde.

8 februari 2018 om 12:56

Wijnaldum en Strootman zijn op papier inderdaad onze beste middenvelders. Ze hebben alleen het probleem dat ze heel matig gaan spelen zodra ze een Oranje shirt aantrekken en voor het Nederlands elftal gaan spelen. Ik zou niet weten waarom je niet een keer andere spelers zou proberen daar. Bovendien zijn Wijnaldum en Strootman allebei meevoetballers en is Frenkie de Jong iemand die in de nabije toekomst de opbouw van het Nederlands elftal zou kunnen dragen. Vormer ken ik niet goed genoeg maar als ik de verhalen moet geloven doet hij het veel beter dan Van Ginkel of Van der Beek of wie je er ook wil neerzetten van dat niveau. Je hoeft hem dus niet gelijk vast bij het team te nemen en met een privéjet naar Huis ter Duin te vliegen maar een keer meetrainen zou toch wel mogen in mijn ogen.

8 februari 2018 om 13:57

Zo goed als Van Ginkel bij PSV nu (27 goals in 52 wedstrijden!) doet Vormer het ook weer niet.

VD Beek (en Frenkie de Jong) is ook een ander verhaal, dat zijn echt nog jonge talenten die nog een tijdje moeten rijpen, Vormer is een ervaren jongen die nu op zijn top zit, die zou je normaal gesproken tov een Strootman, Wijnaldum, Toornstra, Fer etc vergelijken, dat is geen investering voor de toekomst.

Lastige is ook dat we bij Oranje maar twee wedstrijden hebben eind 2018, de rest is allemaal in 2019 dus al dit gepraat over Oranje is eigenlijk ietwat zinloos, het zullen de spelers zijn die in 2019 in topvorm zijn die Oranje naar het EK brengen, de vorm van nu (of afgelopen jaar) zal niet zo bepalend zijn.

9 februari 2018 om 01:10

Oh? Ruud Vormer heeft dit seizoen, over alle competities, 34 wedstrijden gespeeld en daarin tien doelpunten gemaakt. Daarnaast nog 20(!) assists. Statistieken die - bij een Eredivisie middenvelder - ten onrechte wel genoeg zijn voor een oproep.

Was een beetje pijnlijk weer hoe Van Gaal zichzelf zat op te hemelen, maar goed. We zijn dit al gewend

Bij ons hier in Belgie zijn ze gek op harde werkers op het veld, hij wordt gezien als de leider van Club Brugge en dat vind ik wel knap hoe hij dat heeft gedaan. Ik vind ook dat hij op zijn minst een kans verdient bij het nationale elftal, als je ziet wat er al allemaal voorbij is gekomen. Hoeft niet per se basisspeler te worden, maar een backup als Vormer is altijd goed om te hebben.

Overigens is Vormer aan zijn vierde seizoen bezig, Vz. Had je moeten weten...

8 februari 2018 om 10:10

Hahaha Millonario: je moet Van Gaal zijn speeches met een vaatje zout nemen. Dan zijn ze eigenlijk heel grappig om te horen!

Knap hoe vormer zijn pijnlijke Feyenoord periode van zich af heeft geschud in Brugge!

Hij verdient zeker die kans dat sowieso en niet de Jong die moet nog maar ff in jong Oranje spelen daar heeft het Nederlands elftal op dit moment niks aan.

Tja, Vormer kun je eigenlijk niet meer negeren.
Strootman en Wijnaldum lijden een beetje aan het 'seedorf syndroom': leuk bij hun club maar zodra ze dat oranje shirt aantrekken is het allemaal nog maar middelmaat.

Ik zou het wel eens willen zien, een middenveld met Propper, Vormer en De Jong, en dan Van Ginkel, Wijnaldum en Van de Beek als back-up.

8 februari 2018 om 10:34

Op het moment zou ik zeggen Propper-Van Ginkel met Nigel de Jong of Blind erachter, maar of de bondscoach zowel Wijnaldum als Strootman ernaast durft te zetten?

Als je het serieus wilt weten dan zie je op de Internationale velden zoveel Nederlandse talenten..talenten die de nationale prijzen veroveren en boven het maaiveld uitsteken dat je vertwijfeld ieder keer weer opkijkt hoe ongelofelijk negatief er notabene Nederlandse sportsite en tv-zenders op het nationale voetbal wordt neergekeken, schande!

8 februari 2018 om 10:35

Dat neerkijken komt voornamelijk door de waardeloze resultaten.

Ik was in Nederland nooit kapot van hem als speler. Maar iedereen kan zich ontwikkelen en als ik de verhalen zo hoor dan verdient hij wel een kans bij het NL elftal. Gelijk in de basis hoeft van mij dan weer niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. VanakenMiddenvelder189
R. VormerMiddenvelder180
S. DeliVerdediger161
S. MignoletKeeper160
D. OkerekeAanvaller167
Clinton MataVerdediger150
E. SobolVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

30 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Maandag 16 december
Zlatan Ibrahimovic keert niet terug bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren