'Ik ben het zat beoordeeld te worden op de foto's die ik op Instagram plaats'

Woensdag, 7 februari 2018 om 14:50

Gregory van der Wiel besloot afgelopen transferwindow Cagliari te verlaten voor een dienstverband bij Toronto FC. De vleugelverdediger zegt op de clubsite van zijn nieuwe werkgever zin te hebben in het nieuwe avontuur, vooral omdat hij naar eigen zeggen minder plezier had in Italië en daarvoor Turkije, waar hij actief was voor Fenerbahçe.

Van der Wiel omschrijft zijn tijd in Turkije als 'niet de meest succesvolle': "Ik verloor mijn plezier in het spelletje. Ik moest Turkije verlaten om weer aan voetballen toe te komen. Ik wilde altijd al in de MLS spelen. Ik ben vaak aan deze kant van de oceaan geweest en heb de mentaliteit en professionaliteit steeds meer meegekregen. Ik geloof dat men hier tien jaar vooruitloopt ten opzichte van Europa."

Gregory van der Wiel gaat bij Toronto FC spelen met nummer negen! #vanderwiel #toronto #mls

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

"Ik ben het zat om beoordeeld te worden op mijn uiterlijk, de manier waarop ik mijn leven leid en de foto's die ik op Instagram plaats. Ik ben altijd een persoon geweest die hard werkt met de mentaliteit om een topspeler te worden. De laatste twee jaar ben ik beoordeeld en in een hokje geplaatst door andere zaken dan mijn kwaliteiten als voetballer. Ik wilde naar een omgeving waar dat anders was."

De verdediger zegt te hopen dat hij veel met de club gaat winnen: "Sinds ik me bij Ajax had aangesloten, heb ik altijd bij teams gespeeld waar ik móést winnen. Dat is wat ik ook altijd wil hebben, die drang om te winnen." De dertigjarige Van der Wiel kwam dit seizoen slechts zes keer in actie bij Cagliari, dat na Paris Saint-Germain en Fenerbahçe zijn derde werkgever was na zijn vertrek bij Ajax in 2012.


Poll

Begrijp jij de frustratie van Gregory van der Wiel over zijn imago?


Gerelateerd

16 reacties (laatste reactie door 10_alex_10)

Niet gebaseerd op Instagram. Maar iedereen weet dat Gregory teveel bezig is met randzaken als muziek maken en ondernemen. Vd Wiel heeft namelijk echt veel talent in mijn ogen en had momenteel nog makkelijk meegekund met een Napoli, Roma of Dortmund. Heeft lengte, snelheid, techniek maar hij loopt nu al jaren als een zoutzak over het veld

7 februari 2018 om 14:54

Edit: makkelijk mee moeten kunnen met zijn talent*

Ik ben altijd een persoon geweest die hard werkt met de mentaliteit om een topspeler te worden

Hahaha leuk, gelooft ie het zelf? Talent had hij genoeg. Als het dan niet aan de mentaliteit ligt, aan wat dan wel? God?

Wat is dat toch tegenwoordig met jongens als deze die nog nooit van zelfreflectie gehoord hebben, van zichzelf vinden dat ze niets verkeerd doen, vinden dat ze een topmentaliteit hebben, niets liever doen dan in de belangstelling staan op social media om daarna te janken wanneer men hen daarop afrekent, vragen om op basis van hun prestaties beoordeelt te worden en vervolgens niets presteren. Valt me op dat dat een vaak vooral bij Nederlandse voetballers tegenwoordig een probleem is.

7 februari 2018 om 16:13

Tegenwoordig denken voetballers dat ze allemaal hollywoodsterren zijn. Vroeger had je alleen beckham die zo was, maar op het veld was het een beest, dus niemand die er over had. Ik walg van voetballers tegenwoordig en kijk amper voetbal nu.

Als opkomend talent leek de wereld aan zijn voeten te liggen, maar wanneer je dan je potentie niet waarmaakt en zelfs bij clubs als Cagliari niet aan de bak komt, weet je dat het gezocht wordt in je randzaken. Je bent zelf verantwoordelijk voor wat er op je Instagram komt, dus daarin heb ik geen medelijden met hem. Daarnaast vind ik dat ie best een mooie carrière heeft, ware het niet dat hij er sportief meer uit heeft kunnen halen.

Een WK finale gespeeld, bij PSG gespeeld met wereldsterren, in Parijs en Istanbul gewoond, nu in Canada voetballen tegen waarschijnlijk geen flauw salaris en financieel onafhankelijk. Het merk 'gregory van der Wiel' staat ook en je hebt kunnen aankloten met financiele investeringen in onder meer Balr wat hem ook geen windeieren legt.

Ohja, volgens mij is thuiskomen ook niet vervelend, als Rose daar op je wacht.

Ik zou ervoor tekenen.

De spelers van FB werden helemaal gek van deze gast. Die gast was zelfs in de kleedkamer constant bezig met instagram en allerlei andere dingen. Hij werd op een gegeven moment echt een buitenbeentje dat uitgekotst werd omdat hij totaal niet professioneel was. Zo zonde.

7 februari 2018 om 16:32

Ik kan me voorstellen dat dit waar is, maar heb je ook een betrouwbare bron?

10 februari 2018 om 20:32

Bronnen zijn er in het Turks. De captain van fenerbahce, Volkan Demirel, werd stapel gek.

Tja, zo op het oog lijkt hij het allemaal niet helemaal op een rijtje te hebben. Hij plaatst toch zelf foto's op internet om reacties/likes te krijgen? Hij kiest toch zelf voor tattoos die opvallen? Hij komt toch zelf in het nieuws omdat hij wilde investeren in een nachtclub, maar werd opgelicht? Dat heeft niks met professionaliteit te maken. Tel daarbij op dat hij de laatste jaren op het veld niks meer laat zien. Ja, dan gaan mensen over je praten.

Waarom zet je dan foto's op instagram? Dat doe je toch bij uitstek om op te vallen, om te laten zien hoe fantastisch je leven is, hoe mooi de vrouwen waarmee je op stap gaat, hoe tof de feesten waar je komt, hoe glamoreus je leven is?

Of is het om later aan je kinderen te laten zien waar je vroeger bent geweest. Dan stel ik een ouderwets fotoboekje voor Greg, heb je geen last van volgers enzo.

Kneus.

7 februari 2018 om 16:57

Hahaha geweldige reactie en dit geldt btw niet enkel voor ‘sterren’ ook de ‘normale’ mensen zouden jouw tekst moeten lezen en begrijpen. Kneuzen*

7 februari 2018 om 17:21

Waarom zou hij geen foto's mogen plaatsen? Ik snap zelf de noodzaak niet om alles wat je doet te delen via sociaal media maar als er mensen zijn die zich daardoor beter voelen laat ze dan ook lekker.

7 februari 2018 om 17:39

Tuurlijk mag hij dat en daar mogen mensen hem dan op beoordelen. Je plaatst de foto’s immers voor de aamdacht en om te laten zien hoe ongelooflijk rijk en stoer je bent. Hij moet dus niet zo janken.

Je eigen falen afschuiven op de buitenwereld, waar is zijn zelfkritiek gebleven? Die jongen heeft zoveel talent, niet normaal, maar heeft het nooit optimaal benut. Ik hoop voor hem dat hij het aan de andere kant van de Oceaan wel waar kan maken.

Mentaliteit heeft die nooit gehad, altijd meer interesse in randzaken zoals social media en zijn kledingmerken.

Ik snap niet zo goed waarom mensen deze jongen wegzetten als een jongen met te weinig mentaliteit. Hij heeft een kledingmerk opgericht en dat is nu een succesvolle onderneming. Dat is echt een grote prestatie in mijn ogen. Dat hij te weinig met zijn talent als voetballer heeft gedaan kunnen we wel concluderen. Maar dat komt denk ik meer omdat hij zijn energie steekt in het ondernemen en niet in beter tegen een bal trappen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Toronto FC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Major League Soccer
SpelersPositieW
Clinton IrwinKeeper140
Justin MorrowVerdediger140
Steven BeitashourVerdediger140
Will JohnsonMiddenvelder142
Sebastian GiovincoAanvaller148
Drew MoorVerdediger132
Michael BradleyMiddenvelder120
Voor de complete selectie: Clubpagina Toronto FC.

122 fans
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren