Update: Twee jaar celstraf geëist tegen Herrera en consorten

Woensdag, 14 februari 2018 om 16:11

Ander Herrera en andere (ex-)spelers van Real Zaragoza én Levante worden mogelijk voor de rechter in Spanje gesleept, zo melden Cadena Ser en The Sun. Levante, de tegenstander van de middenvelder en diens voormalig ploeggenoten, zou bij een cruciale wedstrijd tussen Zaragoza en Levante in 2011 mogelijk expres verloren hebben om Zaragoza te behoeden voor degradatie, in ruil voor geld.

In Spanje doet men al drie jaar onderzoek naar de wedstrijd tussen de twee clubs, een duel dat eindigde in een 2-1 overwinning voor Zaragoza. Het gevolg was dat Deportivo la Coruña degradeerde. Herrera, tegenwoordig actief bij Manchester United, en enkele andere spelers zouden mogelijk betrokken zijn bij een deal met de spelers van Levante om een gunstige uitslag te realiseren.

Herrera heeft eerder al in felle bewoordingen kenbaar gemaakt dat hij op geen enkele manier te maken heeft met matchfixing. Ook onder meer Gabi, speler van Atlético Madrid, zou mogelijk iets verkeerds gedaan hebben. Ook trainer Javier Aguirre en directeur Antonio Prieto zouden destijds betrokken zijn geweest bij de matchfixing. Komende zomer wordt de zaak naar verluidt verder behandeld.

Update 8 februari 15.50 uur - Herrera ontkent: 'Mijn geweten is zuiver, ik geloof in fair play'
Ander Herrera, die in verband wordt gebracht met een matchfixingzaak over een verdacht duel tussen Levante en Real Zaragoza in 2011, benadrukt in een statement dat hij niets te maken heeft matchfixing. "Zoals ik al in 2014 heb gezegd toen de kwestie opdoemde: ik heb nooit en zal nooit iets te maken hebben met het manipuleren van wedstrijden. Als ik ooit moet getuigen, zal ik dat van harte doen, omdat mijn geweten zuiver is. Ik houd van voetbal en geloof in fair play, zowel op het veld als daarbuiten."

Update 14 februari 16.11 uur – Twee jaar celstraf geëist tegen Herrera en consorten
In Spanje is twee jaar celstraf en een schorsing van zes jaar geëist tegen 36 spelers en 5 officials die betrokken zouden zijn geweest bij matchfixing bij het controversiële duel tussen Levante en Real Zaragoza. Tot de verdachten behoren onder anderen Ander Herrera, Vicente Iborra en Gabi. Ook Saïd Boutahar staat op de lijst van verdachten.Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door dutch_cfc)

Heb wel zon gevoel dat Herrera dit niet zou doen maar goed, dat heb ik vaker gedacht bij voetballers en heb het eigenlijk bijna altijd wel fout gehad haha. Ben benieuwd wat er uiteindelijk uit het onderzoek komt!

Altijd moeilijk zulke zaken beoordelen. *laat iemand expres zijn man lopen of is het gewoon kwaliteit*. Vooral in de kelder van de competitie ook al is het de primera division. Ik hoop dat in zulke zaken de waarheid boven tafel komt, maar ik ben er bang voor.

8 februari 2018 om 16:19

Een oordeel op basis van prestaties in de wedstrijd is dan ook waardeloos. Zoals United laatst tegen Tottenham speelde zou je op die manier ook het gehele United team van matchfixing kunnen betichten. Enkel als er harde bewijzen zoals e-mails of telefoongesprekken zijn en anders in ieder geval bekentenissen van betrokkenen kun je zoiets hard maken.

8 februari 2018 om 16:27

Ja inderdaad daar heb je een punt. Je zou zeggen dat een beetje oplichter zulke sporen niet achterlaat. Wellicht inspelen op de schuldgevoelens van de ongekochte speler inderdaad meer uithaalt en zoals jij zegt betrokkenen/getuigen.

2 jaar gevangenisstraf, dus ze hoeven nog niet te zitten; Gelukkig voor hen is het niet 1 dag langer , want dan hadden ze hem zeker moeten uitzitten. Ze zijn nog verdachte en dus nog niet veroordeeld, aangezien het alleen nog maar om een eis gaat, maar daar kunnen beide partijen nog op in beroep gaan lijkt mij; Ben benieuwd wie nou uiteindelijk schuldig is en wie de waarheid spreekt/ heeft gesproken.

14 februari 2018 om 17:15

Hangt ervan af of er verdachten zijn die al eens eerder veroordeeld zijn. Dan moeten ze de nu opgelegde straf plus de voorheen uitgesproken tijd uitzitten.

14 februari 2018 om 18:28

Nu je het zegt; Je kunt dan wel je voetbal carrière gedag zeggen😅, ook al is het misschien dan maar 2 jaar + hetgeen ze voorwaardelijk kregen uit eerdere straffen.

En ze hoeven allemaal niet te zitten.

Ik vind overigens 2 jaar gevangenisstraf voor zoiets wel heeeel overdreven het heeft niemand de leven gekost en daarbij is er ook niemand gewond geraakt.

2 jaar gevangenisstraf krijg je in Nederland als je iemand vermoord en vervolgens goed gedrag toont.

14 februari 2018 om 16:31

Lekker zwart wit neergezet. Alleen is het niet zo zwart wit zoals jij het schetst. Het hangt van vele omstandigheden af. Wat vaak gebeurd is dat je een bepaalde celfstraf hebt en een tbs behandelingen. Bij een tbs behandeling zit vaak geen einddatum en kan het veel langer uitlopen dan een celstraf.

Ik vraag me af waar jij je cijfers vandaan haalt en op baseert.

14 februari 2018 om 16:47

Familieleden die in de gevangenis werken, geloof me ik ben echt wel op de hoogte van TBS maar buiten dat om krijg je hier 10 á 15 jaar voor een moord met goed gedrag en inderdaad TBS ben je met 2 jaar ''vrij''.

Maar daar gaat het niet om, ik vind de straf die hier gegeven wordt met zogenaamd het omkopen van een wedstrijd niet 2 jaar gevangenisstraf waardig, doe dan een geldboete.

14 februari 2018 om 16:49

Mishandeling waar geen blijvend letsel is krijg je ook maar paar maanden voorwaardelijk en een boete in de meeste gevallen . Ik ken de Spaanse wetgeving niet dus geen idee hoe het daar geregeld is maar best een pittige straf dit.

14 februari 2018 om 16:57

2 jaar of minder is in Spanje altijd voorwaardelijk, tenzij er zwaarwegende redenen zijn om iemand wel op te sluiten, zoals ernstige mishandeling o.i.d.

14 februari 2018 om 17:16

Welke gevangenis dan want ik heb in die vier jaar in verschillende gezeten. En ik weet zeker dat jou familieleden dat niet aan jou hebben gezegd dat je twee jaar krijgt voor moord. Zoek het op internet gerechtelijke uitspraken van de laatste 8 jaar. Nergens ga je uitspraken vinden dat voor moord je twee jaar krijgt

14 februari 2018 om 17:17

Ook onzin voor mishandeling ga je zeker 6 maanden brommen niks voorwaardelijk

14 februari 2018 om 17:21

Nadat je eerst die 10 jaar heb gezeten dan ga naar TBS kliniek en daar doet het geen 2 jaar maar 6 jaar. Want de eerste twee jaar observeren ze alleen. En daarna begint je behandeling.

14 februari 2018 om 18:21

Helaas heb je gelijk wat betreft een straf op moord is in Nederland veelste laag, tenzij het een belangrijk iemand is dan kunnen ze wel straffen. Helaas is het straf systeem in Nederland een lachertje en de faciliteiten in de gevangenis zijn ook tip top.

14 februari 2018 om 20:11

Dit is een interessante discussie hier op voetbalzone. We wijken een beetje af van de topic, maar ik ben van mening dat men zonder enig juridische kennis/ervaring teveel reageert met emoties wat natuurlijk ook logisch is. Ik kan moeilijk tegen een slachtoffer of de familie daarvan zeggen hoe je moet reageren, maar feit is wel dat hogere of hardere straffen niet altijd beter hoeft te zijn.

Als je bijvoorbeeld de liverale Scandinavische gevangenissysteem vergelijkt met de conservative Amerikaanse zie je dat onze noorderburen veel succesvoller zijn. De ex getinieerden begaan minder strafbare feiten dan in de VS. In deze landen in het noorden wordt de nadruk meer gelegd op dat iemand niet dezelfde fouten maakt. Ik zeg niet dat de Nederlandse rechtsysteem perfect is, maar als die hardere aanpakken & straffen geen effect hebben hyoeft dat niet van mij.

14 februari 2018 om 17:13

Lul niet man ik heb 4 jaar in de gevangenis gezeten voor poging tot doodslag. Dus je kan nooit twee jaar krijgen voor moord hier in Nederland. Stop met het verkondigen van onzin Hierin Nederland krijg minimaal 10 jaar voor moord. Dus hou op met onzin verkondigen.

14 februari 2018 om 17:44

Je bent er wel erg trots op merk ik, je geeft wel vaak aan dat je 4 jaar gezeten hebt.

Dit gaat uiteindelijk nergens meer om, zal mijn reacties verstandig verwijderen.

14 februari 2018 om 18:13

Wie zegt dat hij er trots op is? Hij laat je alleen zien dat het niet helemaal klopt wat je zegt. En poging tot doodslag is het al wanneer iemand op de grond ligt en je schopt hem nog. Alleen is 4 jaar wel heel lang normaal krijg je 1 jaar voorwaardelijk. Hangt ook af of je eerder met justitie in aanraking bent gekomen of je leeftijd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Zaragoza

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Huesca7521
Voor de complete stand: LaLiga2
SpelersPositieW
Diego Rico SalgueroVerdediger391
Erik Morán ArribasMiddenvelder350
Albert Dorca MasoMiddenvelder352
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Zaragoza.

43 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Manchester United 0 0 0 0
2017/2018 Manchester United 26 0 5 0
2016/2017 Manchester United 31 1 6 1
2015/2016 Manchester United 27 3 4 0
2014/2015 Manchester United 26 6 6 0
Laatste voetbalnieuws

Mourinho onder de indruk na nipte zege: ‘Hij was een monster’

Manchester United startte het nieuwe Premier League-seizoen vrijdag met een 2-1 zege op Leicester City. Paul Pogba verscheen als aanvoerder aan het startsignaal en nam na enkele minuten al de openingstreffer...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren