‘De aanval van United is net zo goed als die van City, alleen spelen ze anders’

Woensdag, 7 februari 2018 om 11:50

Manchester City is dit seizoen oppermachtig in de Premier League en heeft een voorsprong van dertien punten op naaste achtervolger Manchester United. Terwijl er alom lof is voor het spel van the Citizens, is er over het algemeen kritiek op dat van de stadgenoot. Ryan Giggs is van mening dat Manchester United hetzelfde spel op de mat kan leggen en wijst Paul Pogba aan als sleutelspeler.

“Ze hebben snelheid, doelpunten, ervaring en kunnen een geweldige aanvalslinie samenstellen. De aanval van United is net zo goed als die van City, alleen spelen ze anders. Kevin De Bruyne en David Silva vinden constant de voorste drie bij City en Pogba heeft het in zich om net zo goed als hen te zijn. Nemanja Matic is alleen iets defensiever, waardoor City meer creativiteit in de ploeg heeft”, zegt de nieuwe bondscoach van Wales in gesprek met Sky Sports.

“In mijn ogen komt Pogba het best tot zijn rechts als hij links op het middenveld speelt, daar speelde hij bij Juventus ook. Hij kan de bal briljant verplaatsen, maar is niet zo effectief als hij ook nog heel veel defensief werk moet doen”, vervolgt Giggs. José Mourinho zei onlangs dat hij vond dat Old Trafford ‘te stil’ was. “Ik denk dat United in ieder geval de beste uitsupporters heeft. Maar op Old Trafford komen 75.000 man, wat niet allemaal fanatieke supporters zijn. Er zitten ook mensen tussen die liever vermaakt worden dan dat ze achter het team gaan staan.”

“De supporters die United achterna reizen zijn niet zo, zij steunen de ploeg met verschillende liederen. Daarnaast komen veel ploegen op Old Trafford om te verdedigen en dan moet je geduld opbrengen, als team en als publiek. In mijn ogen is er niet veel veranderd op Old Trafford, zelfs niet ten opzichte van de tijden dat we op ons best waren. Ze zullen vocaal aanwezig zijn tegen teams als Liverpool, Chelsea, City, Arsenal en Tottenham, maar tegen Huddersfield Town verwachten ze gewoon dat er gewonnen werd”, besluit de Welshman.


Poll

Ben jij het met Ryan Giggs eens?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door elmatador27)

Nou giggsie. Valt me toch een beetje tegen van je. Aguero heeft al meer gevoel in zn kleine teen dan Lukaku ooit zal krijgen. Sané is in mijn ogen ook beter dan Martial, Sané is zo gretig en maakt elke wedstrijd zoveel acties, waar Martial nog weleens een wedstrijdje over wilt slaan. Met sanchez erbij vind ik de aanval wel beter dan het was maar nog steeds zeker niet beter dan die van City.

7 februari 2018 om 12:02

En dan kan city ook nog rustig Jesus en B Silva inbrengen waar United het met Lingard moet doen

7 februari 2018 om 12:14

Rashford??

7 februari 2018 om 12:35

United kan Ibrahimovic, Mata/Lingard en Rashford brengen. Dat is toch wel wat anders.

7 februari 2018 om 12:38

Come on son... tel je Ibra echt mee? Die man is zolang geblesseerd geweest op zijn 36e. Dat is nieteens meer de Ibra van 2 jaar geleden laatstaan op zijn topniveau

7 februari 2018 om 13:25

Ibra loopt praktisch op krukken, mata en lingard zijn minder dan b. Silva en rashford is minder dan Jesus.

7 februari 2018 om 16:09

Lingard minder dan B Silva? Wat is dat voor onzin? Lingard heeft een uitstekend seizoen en Bernardo doet het met wat invalbeurten waar hij niet bijster veel indruk maakt. Rashford minder dan Jesus kun je ook over discussiëren. Qua talent ontlopen ze elkaar nauwelijks.

7 februari 2018 om 12:11

Ligt ook zeker aan de trainer. Met Guardiola kan je goed voetbal spelen en hij maakt spelers beter. Bij Mourinho heb ik dat niet zo.

Silva en De Bruyne hebben echt veel meer creativiteit dan Matic en Pogba. En proberen constant vooruit te voetballen. Silva en de Bruyne hebben net dat dat beetje genialiteit. Ik zou ook wel graag Mata op middenveld zien spelen, die komt van de United spelers het meest in de richting van Silva en de Bruyne qua spelinzicht.

Daarbij komt kijken dat ik vind dat Mourinho meer speelt om niet te verliezen, en Guardiola speelt om te winnen met zoveel mogelijk doelpunten.

Dus uiteindelijk heeft City de betere en creatievere spelers, en is hun spelwijze ook meer gericht op deze spelers.

Silva en de Bruyne zijn andere types dan Pogba naar mijn mening. Pogba heeft zeker ook een uitstekende pass en inzicht, maar is ook meer een loopwonder dan die andere twee.

Het grootste verschil in de voorste linie zijn Aguero en Lukaku. Lukaku is voetballend gewoon beperkt en dat zie je terug in het spel. Verder is Rashford ook geen Sanã©, leuk talent, maar lang niet zo goed als het krediet dat hij krijgt. Al is dat bij Engelse spelers al gauw zo. Alexis is natuurlijk een geweldige speler die ze een flinke impuls kan geven. We gaan het zien.

alles valt en staat met het middenveld. Pogba is een fantastische speler maar geen verfijnde speler die even het spel alleen maar maakt en makkelijk draait.

Als je kijkt naar een tottenham met alli en eriksen of city met een d.silva en de bruyne. Die brengen voetbal in de ploeg. Als je kijkt wat er naast pogba staat met Matic en een Mata bijv. Dat zijn heel andere spelers dan city

Guardiola en Mourinho is het verschil.

Guardiola weet welke spelers hij moet halen om zijn idee van voetbal te kunnen uitvoeren. Guardiola is echt op details opzoek naar specifieke spelers het is pas een eer als Guardiola je koopt ipv Mourinho.

Mourinho wilt enkel spelers met snelheid die kunnen counteren en sterke grote jongens die het fysiek achterin dichtgooien.

Ik ben echt onder de indruk van Guardiola, je kan zeggen dat die beste man met geld smijt maar hij brengt toch keer op keer mooi voetbal naar boven.

7 februari 2018 om 12:34

Ik snap dat je Mourinho haat maar dat is echt niet ALLEEN het verschil. City heeft gwn een betere aanvallende linie en speelt daarnaast ook veel aanvallender. Op middenveld heeft City al veel meer voetballende kwaliteit. Met alle respect naar Pogba, Mata en Matic maar het zijn allemaal voetballend geen David Silva of De Bruyne (beide geen Guardiola aankopen). De aanval van City is ook sterker, Aguero is naar mij mening heel onderschat maar die is echt wel een niveau hoger dan Lukaku. Sanchez is natuurlijk wel topniveau dus dat trekt het gelijk want dat vind ik een veel betere speler dan de buitenspelers van City. Sane is dan weer wel echt een niveautje beter dan Martial en Rashford allebei. Sterling ben ik zelf niet heel erg onder de indruk van maar hij is op dit moment ook beter dan Martial en Rashford. Daarnaast heeft City nog Gabriel Jesus en Bernardo Silva die ik allebei al beter vind dan Martial, Lingard en Rashford.

7 februari 2018 om 12:43

Nou een aanval met Pogba, Mata, Martial, Rashford, Sanchez en Lukaku doet niet echt heeeeel veel onder dan een aanval met Silva, de Bruyne, Sane, Jesus en Aguero.

Ik denk dat je met een trainer die wilt aanvallen veel meer potten breekt dan met de tactiek van Mourinho.

7 februari 2018 om 12:49

Denk je dat Rashford was blijven hangen op invalbeurtjes en dit niveau als die onder Guardiola zou spelen? Naar mijn mening maakt de voetbalvisie van een trainer heel veel uit. En, ik ken geen 1 trainer die het hem lukt om bijna iedere wedstrijd zijn wil op te leggen door keer op keer goed voetbal te presenteren. Het is bij Pep geen toeval meer. Dit City werd een jaar geleden gezien als los zand. Nu als een geoliede machine. Mourinho is op het gebied van zijn tactiek 1 vd besten ooit. Pep is denk ik de trainer die het aanvallende speelstijl het meest perfect heeft uitgevoerd.

7 februari 2018 om 12:50

Jij kiest ook de namen die jij wil maar goed zullen we dan maar gaan afstrepen? Op jou volgorde: Pogba (heel lastig want vind Silva niet minder maar leeftijd/rek), De Bruyne (duidelijk, vind hem ook beter dan Pogba en Silva beter dan Mata), Sane (beter dan Martial easy), Sanchez (Topspeler, geen twijfel over mogelijk. Maar Jesus is beter dan Rashford, hij is geblesseerd momenteel dus je had eigenlijk Sterling daar moeten zetten die ook beter is dan Martial en Rashford. Niet beter dan Sanchez natuurlijk) en Aguero (veel betere spelers dan Lukaku, geen twijfel over mogelijk). Dus zelfs in je eigen wereld is het nog niet gelijk.

7 februari 2018 om 12:53

Hij zegt toch dat Guardiola heel specifiek spelers koopt die in zijn systeem passen. Dat doet Mourinho ook, die koopt Lukaku, Pogba en Matic. Sterke, degelijke jongens met loopvermogen (natuurlijk heeft Pogba meer dan alleen loopvermogen).

Guardiola koopt juist meer spelers die goed zijn in de combinatie, technisch verfijnd met heel veel voetbal in zich. Dat is naar mijn mening leuker om naar te kijken. Het is zeker niet altijd effectiever, maar op het moment wel.

City geeft natuurlijk wel ontzettend veel geld uit om zo goed te zijn, maar bij United is het ook geen appel en ei.

7 februari 2018 om 12:58

Wat jij zegt is helemaal waar Migi maar ik heb het puur over de spelers zelf.

7 februari 2018 om 13:17

@migi

Dat is precies wat ik bedoel.

Ik denk als Mourinho zijn scouts stuurt om een voetballer te gaan scouten vraagt hij dit :

Is he fast and strong?
Can he counter?

Yes? Buy him!

Als Guardiola dit doet is het waarschijnlijk een hele vragenlijst met wat de jongen wel en niet kan..

7 februari 2018 om 13:55

Het is natuurlijk koffiedik kijken, maar ik denk dat een Pep met spelers als Mkhitaryan, Mata en Pogba op 1 veld echt wel aanvallender voetbal zal laten zien dan Mourinho doet. Ook een Martial of Rashford zou meer uit zijn verf komen dan nu het geval is. Ook zou Lukaku never nooit bij United hebben gespeeld als Pep daar zat.

Men doet alsof United een armoedig zooitje is, maar met de juiste trainer kunnen die jongens ook domineren in de BPL en zouden ze misschien 3 punten achter City staan, als City dan écht betere spelers heeft. Ze staan echter veel te veel punten achter voor het spelersmateriaal dat ze hebben.

7 februari 2018 om 13:59

In mijn wereld zie ik Sterling echt niet boven Martial en Rashford. Maar in huidige vorm is Sterling inderdaad in betere doen. Maar dan komen we weer terug op de trainers, als Martial en Rashford onder de vleugels van Pep waren, was het voor beide spelers een hele andere verhaal geweest.

En als je goed leest zeg ik ook niet dat de éã©n een betere aanval heeft dan de ander, ik zeg dat het niet veel scheelt. Wat wel veel scheelt zijn de trainers. Aanvallende spelers worden gewoon verziekt onder Mourinho, dat is een feit en onlangs hebben we dat ook kunnen zien met Pogba.

7 februari 2018 om 14:59

Ik kan jou alleen maar een compliment maken om hoe perfect je het verwoord. De trainer is inderdaad het grote verschil. De spelers van City zijn niet per definitie beter dan die van United maar Guardiola maakt ze beter.

Het grootste verschil zit inderdaad ook in het selecteren van spelers. Guardiola kiest bewust spelers die in zijn visie passen. Spelers die zelf ook die visie hebben. Pep zoekt backs die diepgang hebben en ook nog eens het spel goed lezen. Walker, Danilo, Mendy en hij gebruikt zelfs Zinchenko en Delph. Centrale verdedigers moeten met ruimte in de rug kunnen spelen, tactisch sterk zijn, kunnen inschuiven en goede passing hebben. Otamendi, Stones, Laporte.

Mourinho kijkt echter naar het grote plaatje qua status, ervaring, fysiek etc. zet daarnaast dat de speelwijze ook heel anders is. Mourinho kan spelers raken op de korte termijn maar Guardiola heeft visie en is voor de lange termijn.

Naar mijn mening heeft Giggs wel een punt, maar ook weer niet.
United heeft Martial, Rashford, Lukaku, Ibra, Lingard, Sanchez, Mata.
City heeft Aguero, Jesus, Sane, Sterling, B.silva en daar houdt het op.

United heeft gewoon veel betere aanvallers en kom niet nou met dat onzin dat Lingard slecht is(lees ik hierboven). B. Silva is in mijn ogen niet beter dan Lingard, zeker niet nu Lingard in vorm is.

Wat ik wel raar vind is dat Giggs deze twee teams vergelijkt, terwijl ze niet in zelfde formatie spelen. Ja, United heeft meer aanvallers, maar dezelfde United speelt 4-2-3-1(met 4aanvallend ingestelde spelers). City daarentegen speelt met 3aanvallers. Dan vergelijkt Giggs middenveld van deze teams, terwijl daar ook een vergelijking niet echt robust is. Een ding wat ik altijd beweer is dat United een team heeft om een geweldig spel te laten zien, maar dat doen ze niet, tenminste niet tegen grote teams.guardiola laat City voetballen. Zie bijvoorbeeld een Sterling. Hij was 1.5jaar geleden niet van het niveau Martial. Sterker nog, ik vind Martial nu ook beter, zelfs beter dan Sane. Ik kan me wel voorstellen dat mensen daar een ander idee over hebben. Mijn punt is dat Sterling en Sane dit jaar geweldig spelen, terwijl Rashford en Martial daar niet eens in de buurt komen.

7 februari 2018 om 13:01


7 februari 2018 om 13:16

Jep, heb Monaco wel heel vaak gezien. B. Silva haalde daar idd een veel hoger niveau dan een Lingard ooit zal halen imo. Maar ik heb het over nu. Ik vind op dit moment Lingard beter spelen dan Silva.

Mata wordt vaak genoeg op de vleugels gezet(david Silva trouwens ook wel soms), maar dat is dan ook gewoon mijn punt: formaties zijn heel verschillend en moeilijk te vergelijken(mijn laatste alinea). Bijvoorbeeld een Mata op 10 doet aanvallend veel minder dan een Bruyne op middenveld.

Ibra zou ik niet al te snel doorstrepen, maar kan me wel voorstellen dat je niet meer in hem ziet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

179 fans
Coach, 44 jaar
SeizoenClub
2018- Wales
2014-2016 Manchester United
2014-2014 Manchester United
2012-2012 Great Britain U23
1990-2014 Manchester United

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Real Madrid gaat Internazionale aanklagen bij het CAS. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren