‘Ik ga nog een stapje verder, zelfs als speler was hij al een soort bondscoach’

Woensdag, 7 februari 2018 om 09:12

De KNVB presenteerde Ronald Koeman dinsdagmiddag als de nieuwe bondscoach. De oefenmeester werd al lange tijd genoemd als de juist man voor Oranje en Hedwiges Maduro weet zeker dat hij de juiste kwaliteiten voor het vak van bondscoach bezit. De verdedigende middenvelder van Omonia Nicosia werkte met Koeman samen bij Ajax en Valencia.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Ronald Koeman de boel weer op de rit krijgt bij Oranje?


Gerelateerd

10 reacties (laatste reactie door harecles)

Laten we er wat moois van maken! (in voor- en tegenspoed)

Ben weer lichtelijk positief gestemt over de toekomst. Die belachelijke nepotistische constructie met Van Oostveen (en vriendjes) eruit, en voetbalmensen erin. Zo creeer je weer draagvlak bij supporters (die was natuurlijk tijdenlang zoek), dat is al de eerste winst. Ik verwacht geen wonderen, dat we effe van Duitsland of Frankrijk winnen, maar wel dat er een team staat die desnoods strijdend ten onder gaat met mensen die het een eer vinden in het oranje te voetballen.

7 februari 2018 om 10:04

Helaas maar Van Oostveen werkt nog 'gewoon' voor de knvb. Uiteraard dat hij daar nog werkt zou ik zeggen; het geeft de ruggegraatloosheid bij de knvb perfect aan. Van Oostveen heeft fout na fout gemaakt/mogen maken zonder consequenties en dat als hoofdverantwoordelijke. Bij de vraag of hij, na de zoveelste miskleun, opstapt zegt hij doodleuk dat ze bij de knvb 'samen beslissingen' hebben genomen! Daar ben je geen directeur voor. Dan ben je gewoon incompetent.

7 februari 2018 om 10:19

Klopt, maar wat doet die parasiet nu daadwerkelijk nog voor de Knvb behalve een waarschijnlijk hoog salaris opstrijken tot aan 1 januari 2019? Ik bedoel zijn contract is verlengt eind 2015, door zijn eigen ruggegraatloze clubje van vriendjes. Die vent handelt niet in het belang van Nederland, maar in belang van zijn eigen banksaldo. Wat dat betreft mag hij van mij met pek en veren afgevoerd worden de komende 1e januari... (bedoel ik niet bedreigend trouwens, maar wel weg ermee!)

7 februari 2018 om 11:14

We hebben nu Hoogma en Smit ervoor teruggekregen. Het is nog steeds een en al middelmaat wat er bij de KNVB rondloopt. Het ligt volgens deze heren aan mentaliteit en niet hard genoeg trainen. Als je deze conclusie trekt dan ben je al niet geschikt voor deze functie.

7 februari 2018 om 12:44

Gudde is voor Van Oostveen is gekomen en Hoogma voor Van Breukelen, lijkt mij een prima ruil en zou niet weten wie dit echt beter kan.

Dat je Jan Smit wilt noemen neem ik verder voor lief en is suggestief, je verklapt door je bericht dat je niet echt snapt wat er aan de hand is, hij is voorzitter van de raad van commissarissen bij de Knvb. Weet jij uberhaupt wie de voorganger van Jan Smit was of strooi je met lukrake uitspraken? (ik ga het toch verklappen, dat was de immer bekende Johan Lokhorst)

7 februari 2018 om 14:26

Wat is jouw conclusie dan? En kom niet aan met te weinig talent. Het is een feit dat de mentaliteit en weerbaarheid van onze spelers 10x minder is dan buiten de grenzen. Daarnaast is de trainingsarbeid vanaf de jeugd veels te laag als je dat vergelijkt met bijvoorbeeld Duitsland. Het zijn niet de enige redenen maar wel onderdeel van.

Daarnaast hebben Hoogma en Smit een topprestatie geleverd omdat Heracles van onderaan Jupiler league naar een stabiele club is gegaan in hun tijd. Dat is moeilijker met de middelen die een club als Heracles heeft dan kampioen worden met PSV bijv.

7 februari 2018 om 20:58

@ Heracles Je gebruikersnaam geeft al aan dat je niet objectief bent. Er zijn zat betere kandidaten.

7 februari 2018 om 21:06

@Stefan Dat is helemaal geen feit. Mentale weerbaarheid en mentaliteit is gewoon onzin door een gebrek ideeën en verklaringen. Makkelijkste wat er is, is mentaliteit als oorzaak noemen. Schotten,Ieren enz werken altijd hard. Nooit wat gepresteerd. De trainingsuren zijn ook niet te laag. Het tempo op de trainingen en wedstrijden ligt te laag door het balbezitsyndroom voetbal. Statisch voetbal waarbij de bal achterin naar elkaar heen en weer wordt geschoven en de rest van het elftal stil staat. Bovendien wordt in NL al meer dan 20 jaar plaatsgebonden voetbal gespeeld waarbij de speler op zijn positie moet blijven en dus veel minder zonder bal loopt. Conditie, fysiek, mentaliteit ligt die volledig aan de spelopvatting. Zolang dit blijft, verandert er niets. Hoogma begint al gelijk over mentaliteit. Er wordt in het buitenland niet harder getraind maar intensiever omdat het spel dynamischer is waardoor je veel meer moet lopen en duelleren. Zolang de opvatting is om de bal ten alle tijden in de ploeg te houden is en er bijna alleen op positiespel getraind wordt, onderstreep je het probleem niet. Ik heb niemand dit probleem zien aankaarten.

Wat ik vooral fijn vind aan Koeman is dat zijn teams defensief goed staan. Goed georganiseerd en dat heeft het Nederlands elftal zeker nodig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2186 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

325 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 augustus
Paco Alcácer vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren