Update: Deeney ontloopt schorsing na opsteken van middelvingers

Woensdag, 7 februari 2018 om

De Engelse voetbalbond (FA) doet momenteel onderzoek naar de gebaren die Troy Deeney maakte nadat hij maandagavond voor Watford scoorde in het duel met Chelsea, dat door the Hornets met 4-1 gewonnen werd. De spits benutte een strafschop en stak vervolgens beide middelvingers op richting de aanhang van the Blues.

Volgens Deeney zelf was het gebaar een reactie op alle speculatie die er voorbije maand rond zijn persoon is geweest. Hij wilde naar eigen zeggen op deze manier laten blijken ‘dat hij er nog was’, nadat hij nadrukkelijk in verband werd gebracht met een vertrek bij Watford. De FA is momenteel in afwachting van het wedstrijdrapport van scheidsrechter Mike Dean en het is de vraag of de leidsman de gebaren van Deeney genoteerd heeft.

Als dat het geval is, kan Deeney volgens The Sun een schorsing van twee wedstrijden tegemoet zien. Als Dean de middelvingers van de spits niet gezien heeft, kunnen daar nog eens twee duels bijkomen. Deeney wordt gestraft voor een beledigend gebaar, maar de FA laat dan ook meewegen dat hij dit seizoen al tweemaal eerder langdurig geschorst werd.

In oktober kreeg Deeney een schorsing van vier wedstrijden nadat hij Joe Allen van Stoke City in het gezicht had gepakt. Twee maanden later kreeg de spits opnieuw een dergelijke uitsluiting, na een charge op Collin Quaner van Huddersfield Town. Dele Alli kreeg eerder dit seizoen van de FIFA een schorsing van één wedstrijd nadat hij zijn middelvinger opstak in de interland tussen Engeland en Slovenië.

Update 7 februari 19.30 uur - Deeney ontloopt schorsing na opsteken van middelvingers
Troy Deeney stak na zijn doelpunt tegen Chelsea beide middelvingers op naar de supporters van the Blues, maar hoeft niet te vrezen voor een schorsing. De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond is niet van plan om het incident verder te onderzoeken, zo schrijven verschillende Engelse media woensdagavond. Deeney kan daardoor gewoon in actie komen als Watford het zaterdag opneemt tegen West Ham United.


Poll

Zou jij een schorsing van vier duels terecht vinden in dit geval?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door spandoek)

Wat een tank.. Vind het wel een mooi verhaal van toen hij uit de gevangenis kwam en z'n leven 1 grote puinhoop was, weer op laag niveau begon te voetballen en nu uiteindelijk spits is in de Premier League. Wbt de middelvingers, dat kan echt niet. Hoop alleen dat ie niet te lang geschorst wordt, al zal Andre Gray dat niet erg vinden

6 februari 2018 om 12:46

Ik vind dit wat minder mooi. Hij heeft toen met een groepje een aantal studenten in elkaar geslagen. Deeney gaf zelf een trap tegen het hoofd van een student, die er een gebroken kaak aan over hield. Tuig, dat is het.

6 februari 2018 om 14:50

Je kan de straf te licht vinden, maar het rechtsysteem in west europa is zo ingericht dat men weer terugkomt in de maatschappij met slechts enkele uitzonderingen en slechts in enkele gevallen restricties. En het is diezelfde maatschappij die hem nu die tweede kans geeft.

7 februari 2018 om 20:02

Dat is ook minder mooi, maar wat ik ermee probeer aan te geven is dat hij ervoor geboet heeft, dat z'n leven een grote puinhoop was en dat ie alsnog z'n dromen waar heeft kunnen maken. De straf bepalen wij niet, wat doet de rechtbank. Zodra je vrij komt dan is het aan jezelf om er wat van te maken. Er zijn niet veel clubs die een ex-gedetineerde nog een kans geven

Mike Dean kan het zelf nooit hebben gezien, omdat op het moment Deeney de bal erin heeft geschoten en gaat juichen + de middelvingers, Mike Dean zich net omkeert. Misschien dat zijn assistenten iets hebben gezien. Zou 4 wedstrijden overigens wel erg veel vinden voor zoiets; 2 en 1 voorwaardelijk zou op zijn plaats zijn.

6 februari 2018 om 12:29

Middelvingers zijn overigens maar 3 secondes ofzo en ook nog eens laag, dus vind het na het terugzien van de beelden wel erg zwaar en overtrokken.

6 februari 2018 om 14:07

mitchell172

Het was maar 3 seconden en ook nog eens heel laag, dus is het zwaar en overtrokken?

Dus als ik jouw moeder maar fluisterend een publieke vrouw noem, dan zou dat best moeten kunnen? Zolang ik het maar niet te hardop zeg... Wat een onzin!

6 februari 2018 om 14:43

Volgens mij snap jij niet wat ik bedoel. Als spelers uit lopen de dagen door middel van een vinger voor de mond, handen achter de oren, recht voor het uitpubliek staan en dansen etc.. is gewoon net zo of misschien erger dan dit kleine akkefietje of frustratie die er even uitkomt (voetbal is emotie en voetballers zijn ook maar mensen). Er gebeuren echt wel ergere dingen in het voetbal, dan Troy Deeney hier deed met zijn middelvingers.

6 februari 2018 om 12:47

Het zou normaal ook gewoon 2 zijn, maar omdat hij al dingen geflikt heeft kunnen het er 4 worden.

Een recidivist, hard aanpakken dus. Zoiets hoort niet op het voetbalveld thuis.

6 februari 2018 om 13:00

Ja ken van een mug ook een olifant maken. Schorsen vind ik echt te ver gaan voor hem..

7 februari 2018 om 23:07

Normen en waarden vervagen blijkbaar. Hij krijgt zelfs niets hiervoor.

Ik snap niet zo goed waarom de afhankelijkheid bestaat dat als Mike Dean het niet heeft gezien, dat er dan nog 2 wedstrijden bij kunnen komen. Iemand?

6 februari 2018 om 15:56

Als ie het gezien heeft zonder het te bestraffen is de situatie al eens beoordeeld, zoiets, als dat logisch klinkt haha

Misschien moet hij z'n vingers aan elkaar gaan tapen, of spelen met tennisballen in z'n handen . Oliedom.

Is het netjes. Nee?
Hebben voetballers een voorbeeldfunctie? Ja
Maar om iemand voor 4 wedstrijden daarvoor te schorsen vind ik overdreven en kinderachtig.

6 februari 2018 om 13:18

Het zouden vier wedstrijden kunnen worden, omdat hij al zo vaak geschorst is geweest. Maar wat ik altijd weer moeilijk om te accepteren vind, is dat het publiek (in dit geval de weinig fijnbesnaarde Chelsea-supporters) de spelers voor van alles mogen uitmaken en de spelers dat dan maar allemaal moeten kunnen hebben. Als je hoorde wat de CHelsea-supporters allemaal riepen naar Bakayoko nadat die rood kreeg van die rare Dean, dan snap ik zo'n middelvinger op zijn tijd best.

6 februari 2018 om 13:24

Voetballers een voorbeeldfunctie? Waarom? Omdat er veel naar gekeken wordt? Ouders hebben dan te zeggen dat dat niet mag, die hebben een voorbeeldfunctie. Zij zijn degenen van wie je opvoeding krijgt, dit geldt in mindere mate ook voor leraren.

6 februari 2018 om 13:55

Tenenkrommende reactie van Spandoek.

In principe heeft iedereen een voorbeeldfunctie. Wanneer je weet dat duizenden en misschien wel miljoenen mensen naar je kijken, waarvan vele kinderen, dan behoor je verantwoordelijkheid te nemen en dragen. Ja je hebt een grotere verantwoordelijkheid als profvoetballer tov de plaatselijke postbode en dit is alleen maar gegroeid de afgelopen 10 jaar. Gedraag je!

6 februari 2018 om 14:04

Natuurlijk, zoals iedereen zich volgens de normen en waarden behoort te gedragen. Dat betekent niet dat je een voorbeeldfunctie hebt. Je kunt een voorbeeld zijn, als je je binnen de normen en waarden gedraagt. De functie hebben ouders, omdat zij een taak (en dus functie) hebben om kinderen op te voeden. Dit geldt zoals ik zei ook voor leraren. Zij moeten dergelijk gedrag van voetballers corrigeren richting kinderen.

Strek je tenen maar weer hoor. Niet te ver, dan worden ze te lang .

6 februari 2018 om 16:32

Een voorbeeldfunctie heeft een heel andere betekenis dan verantwoordelijk voor de opvoeding. Dat laatste doen de ouders en in mindere mate de leraren, voetbaltrainers bij de jeugd etc.

Een voorbeeldfunctie is iemand die een functie bekleed waar veel naar gekeken wordt en dat geldt nog sterker wanneer iemand een functie bekleed waar veel mensen tegen opkijken. Veel kinderen kijken op tegen hun idolen en dus is het min of meer de taak van de idolen om geen negatief voorbeeld te geven aan de mensen die hen aanbidden. Dit geldt dus eigenlijk voor alle mensen die op tv komen, of ze nou zanger, voetballer of presentator zijn.

Ik vind dat voetballers besef moeten hebben van hun voorbeeldfunctie, dat de club ze hier op moet aanspreken, maar het heeft niks met voetbalregels te maken. Dus zou ik als voetbalbond hier me ook niet in mengen, of misschien een taakstraf in de zin van maatschappelijk goed doel dienen of zo, maar schorsing vind ik onnodig, zeker gezien het feit dat hij niet als doel had om echt te escaleren, maar het korte momenten uit emotie waren.

6 februari 2018 om 17:41

Spandoek

Hulde voor je betoog !!!!!

6 februari 2018 om 18:12

Je hebt helemaal gelijk, behalve dat dat niets te maken heeft met een voorbeeldfunctie maar met gewoon normaal doen.

Over Boef wordt ook gezegd dat hij een voorbeeldfunctie heeft, daar zul je het dan ook wel mee eens zijn, maar hoe dan? Het is een rapper! Dan verwacht je toch niet dat hij in de pas van politiek correct Nederland gaat lopen? Hetzelfde geldt voor voetballers, die gewoon normaal moeten doen, zich moeten houden aan de normen en waarden die daar gelden, vaak geen opleiding hebben en verder gewoon goed betaald worden en op TV komen omdat ze toevallig goed kunnen voetballen. En dan heb je een voorbeeldfunctie? Alsjeblieft zeg. Hebben vloggers op Youtube ook een voorbeeldfunctie?

Het punt is, kids weten heus wel dat het fout is. Tenzij ze dat nooit geleerd hebben of niet gecorrigeerd worden. Zoals ik zei, je ouders hebben een voorbeeldfunctie want zij zijn er om kinderen op te voeden, zij zijn een voorbeeld naar wie jij je referentiekader opstelt. Als je Deeney met z'n middelvingers een goed voorbeeld vindt, ligt dat aan de opvoeding die je hebt genoten als je daar niet goed over kunt oordelen. Dat is de reden waarom je ouders een voorbeeldfunctie hebben en een voetballer niet. Hij kan een voorbeeld zijn, maar die functie heeft hij niet.

Wat zijn sommige voetballers eigenlijk zielige mannetjes blijkt wel de laatste tijd, zakken met geld beuren maar op moment dat er wat kritiek komt gelijk weer vingertjes tonen en in dit geval middelvingers. Als dit soort jongens in het bedrijfsleven terecht komen worden ze afgemaakt. Ze mogen blij zijn prof te zijn en (in geval van) Deeny met 35.000 Pond PER Week weg te lopen. Och och och wat zijn de Ziyechjes en Deenies toch echt zielig, want het voetbalwereldje met supporters kan ook zooooo gemeen zijn.....

You can keep Troy out of the streets, but you can't keep the street out of Troy.

Ik vind het geweldig dat jongens die vanuit de bodem komen, iets moois neerzetten zoals deze Deeney. Hiermee laat hij ook blijken dat hij geen steek is veranderd van de jongen die hij vroeger was.

Helaas moet je dan wel op de blaren zitten en dat weet hij zelf ook dondersgoed.

Ik vind het toch maar een aparte verschijning die Deeney. Ik vind het knap hoe hij is teruggekomen vanuit de gevangenis naar misschien wel de beste competitie ter wereld maar het is toch wel een rare. Altijd gedonder met die vent...

Dus geen schorsing?? We gaan van 2 of 4 naar .. nul... waarom in godsnaam. Waarom wordt er verschil gaakt tussen de spelers.

Dus je kunt voortaan gewoon je middelvinger opsteken?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Watford

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. SemaMiddenvelder90
João PedroAanvaller93
B. FosterKeeper90
Domingos QuinaMiddenvelder70
C. CathcartVerdediger91
J. NgakiaAanvaller70
C. KabaseleVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Watford.

1 fan
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 oktober
Manchester City bereidt een bod van veertig miljoen euro op Denis Zakaria voor. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren