‘Ziyech is geniaal, maar ook een populaire kop van Jut’

Maandag, 5 februari 2018 om 07:45

De sportkaternen van de ochtendkranten in Nederland raken niet uitgesproken over Hakim Ziyech. De middenvelder oogstte zondag veel kritiek door na zijn treffer tegen NAC Breda met handgebaren ‘zijn gelijk’ te halen bij het publiek, dat hem slordig vond spelen en hem een aantal keer uitfloot. De 3-1 zege op NAC en het stroeve spel van de Amsterdammers is door Ziyechs gedrag verworden tot bijzaak, schrijft het Algemeen Dagblad.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

50 reacties (laatste reactie door magikhetwete)

Als je 31 keer balverlies lijdt en na elke keer dat je balverlies lijdt weinig aanstalten maakt er verder nog wat van te maken kan ik me de reactie wel voorstellen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind dat je nooit je eigen spelers moet uitfluiten. Maar meneer Ziyech staat toch bijna nooit op in de moeilijke momenten en ik denk dat iedereen wel eens een fluitmomentje om zijn oren krijgt. En hoe geweldig het ook vaak is naar hem te kijken, hij zal toch ook meer zijn momenten moeten gaan pakken en ook moeten gaan zien wanneer hij wel en wanneer hij geen risico in de pass moet leggen.

5 februari 2018 om 08:02

Ik schaamde mij vreselijk gisteren dat ze Ziyech uitfloten hij is misschien wel de beste speler in de ere divisie en dan je zo uiten bah , en dat uitfluiten gebeurt meestal door lui die zelf amper weten of er lucht of zand in een bal zit , hij legt inderdaad risico in zijn spel maar dat is zijn spel nu eenmaal we mogen blij zijn dat hij bij onze club speelt maar nee hoor de fluiten hem gewoon uit ,

5 februari 2018 om 08:11

Dat is nu eenmaal zijn spel is natuurlijk een non-argument. Vorig jaar heb ik Ziyech wedstrijden zien spelen in de EL waarin hij naast risicovol vooruit spelen ook fanatiek mee verdedigde. Hij kan het dus wel. Op die manier is hij ook in mindere wedstrijden van waarde voor de ploeg en zal hij ook veel minder (terechte) kritiek krijgen.

5 februari 2018 om 08:13

Beetje overdreven sloep01. Hij speelt als een krant en zorgt voor teveel balverlies waardoor je team niet in het spel komt. Kan hij een geniale pass geven? Jazeker, maar veel te weinig, Vrije trappen nemen kan hij niet. En die goal die hij maakte? Sorry hoor, maar was gewoon zwak gekeept.

Siem de Jong had, voor zijn vertrek, veel meer waarde op het middenveld door zijn “simpele” effectieve spel waardoor het team beter functioneerde. Jammer dat hij niet de kans krijgt om op zijn oude niveau terug te keren. Met die paar minuten invalbeurt gaat dat niet lukken.

5 februari 2018 om 09:40

Laten we met ze alle even 3 jaar terug in de tijd gaan, dat wij een middenveld hadden met Bazoer, Gudelj en Klaassen. Toen was de toon vaak wij missen creativiteit op het middenveld, ook ik heb dit toen geopperd. Ik wilde graag iemand zien die een steekpass durfde te geven, ook al zou dit balverlies betekenen. Gewoon simpelweg iemand met durf! Nu hebben wij een geniale speler rondlopen die in elke bal durf en risico legt, word hij door 2000 zielige mensen op de tribune, die waarschijnlijk nog niet tevreden zullen zijn als een bal van Messi niet aankomt, uitgefloten. Dit soort gedrag van onze, zeg eigenlijk liever niet ‘onze’ want betwijfel of ik me als Ajacied aan hen wil associëren, supporters zorgt ervoor dat 1 van je meest dragende krachten aankomende zomer zeker wil vertrekken. Vergeet niet dat Ziyech sinds zijn komst van Twente enorm veranderd is, heel veel verdedigend arbeid ook verricht, dit kost energie en concentratie in aanvallend opzicht. Ik denk ik dat Ziyech met een meer vrijere rol het nog beter zou doen en meer de focus kan leggen op het aanvallen, maar dat is aan de trainer en niet aan Ziyech of ons. Laten wij onze spelers steunen, en zeker niet uitfluiten!

5 februari 2018 om 09:50

Wat een onzin sloep01. Supporters tikken flink af voor een seizoenkaart en dan mag je één ding van alle spelers verwachten, namelijk 200% inzet. Ziyech raakte gisteren bijna 1 op de 3 ballen kwijt. Ook dat kan nog gebeuren, als je maar zorgt dat je als een bezetene die bal terug probeert te veroveren. Maar Ziyech sjokt dan op het gemakje enigszins mismoedig terug en daar hebben supporters een pesthekel aan. En dan zijn schoten, hij heeft er gisteren weer een paar richting cornervlag en 2e ring geschoten, de rest werd bijna allemaal geblokt. Zijn vrije trappen zijn steevast een drama, maar hij blijft ze nemen. Zijn corners komen vaker bijna niet van de grond. Nou, daar mag je best wat van vinden want blijkbaar corrigeert niemand die man meer. Ik weet niet of je alleen samenvattingen kijkt, want daar lijkt het vaak nog heel wat. In het stadion krijg je echter het totaalplaatje te zien van een (uiterlijk) ongemotiveerde nonchalante speler. En omdat die parodie op een keeper dan ineens zijn muur opnieuw wilde neerzetten kon Ziyech die vrije trap in de lege hoek schieten. Het jammere is, nu denkt hij waarschijnlijk weer dat hij goed is in vrije trappen nemen. Maar dat is hij niet.

5 februari 2018 om 10:40

Je kiest Cali88mero als gebruikersnaam en benoemt jezelf n.b. als voorzitter van de kiescommissie wie zich Ajacied mag noemen.

Is er geen middenweg tussen het genoemde 3-tal en het vele balverlies van Ziyech? Het feit dat de meeste mensen erover vallen wil zeggen de balans tussen geniale pass en het balverlies te ver is doorgeslagen in negatieve zin.....en dat is niet alleen de wedstrijd tegen Nac.

5 februari 2018 om 11:00

(jizzzy)
ik denk helmaal niets dat hoef jij niet voor mij in te vullen hoor ik zit er ook iedere week en heb ook kritiek maar het laatste wat ik doe is Ziyech of de ploeg uitfluiten , dat zijn geen echte supporters maar lui die amper weten dat een bal rond is met een IQ niet groter dan de gemiddelde schoenmaat aan zulke zogenaamde supporters heeft de club niet veel hoor .

5 februari 2018 om 11:06

De grootste reden van het (lichte,overdrijven is ook een vak)fluitconcertje was die wederom pruts vrije trap vanaf een meter of 30 hoog over. Als het spel al niet best is en zeker ook niet van hem en je schiet m zo over dan mag het publiek best hun ongenoegen uiten.
Wat trouwens overal gebeurt,ook in Eindhoven , ook in Rotterdam, overal.
Als een team het moeilijk heeft moet je als publiek juist steunen,maar dat houd een keer op na 34 balverlies of gemis aan inzet.

5 februari 2018 om 09:30

Wat mij vooral verbaasd is dat het onder Peter bosz veel minder was. Hij zette veel meer druk en knokte als hij de bal verloor. Onder keizer en nu onder ter hag lijkt hij zelf baasje te spelen en scheit te hebben aan de trainer. Bosz liet ziyech starten als rb omdat hij eerst maar moest bewijzen het te kunnen belopen en toen ziyech op het middenveld kwam werd hij regelmatig gewisseld of kreeg rust. Kort om deze jongen heeft gewoon een hardere hand nodig dan trainers die een veer in ze .... stoppen.

5 februari 2018 om 09:36

Ziyech moet zichzelf eens vergelijken met Eriksen. Iemand die ook die keypasses gaf maar wel rustig wachtte op de juiste momenten en vaak simpel speelde als de pass niet kon komen. Ziyech is zo'n jongen waar ik me dood aan zou ergeren. Hij is écht Goed, maar dat vind ie zelf vooral ook en hij leeft voor die goal/assist.

Ziyech kan 85 minuten k*t spelen en bij wijzen van spreken alle ballen inleveren, om vervolgens in 5 minuten 3 keer een man alleen voor de keeper te zetten. Zijn haat-liefde verhouding met het publiek (niet onbelangrijk) en zijn houding zo nu en dan kunnen op de termijn wel problemen opleveren. Zowel voor Ajax als voor Ziyech misschien beter om de komende zomer een mooi bod te accepteren. Hij hoeft niet voor 10 miljoen weg, maar het hoeft ook geen 50 miljoen te zijn. Ik ben van mening dat Ziyech zeer belangrijk is voor Ajax, maar dat hij wel vervangbaar is.

5 februari 2018 om 09:14

Hij en Schöne zijn de oorzaak van de onbalans bij Ajax.
Hakim is technisch misschien de beste, maar heeft teveel last van zijn karakter/eergevoel. Dat werkt niet alleen tegen hem, de ploeg wordt er ook minder van. Er ontstaan ergenisjes, ook bij andere spelers door zijn gedrag. Omdat hij er staat, moet Frenkie op een andere positie. Doet ie niet slecht, maar houd een ander weer op de bank.
Daarnaast heb je Schöne, die eigenlijk alleen een vrije trap op kan zetten. Zat ook gister weer lekker in de wedstrijd. Moet overeind gehouden worden, door van de Beek, de Jong en de Ligt, waardoor zij zelf minder aan hun eigen spel toekomen. Bij de 0-1 deed hij weer geweldig mee. Loopt ergens tussen verdediging en middenveld naar adem te happen en ziet het spel langs hem heen gaan. Internationaal liet hij het vorig jaar al afweten, nu wordt hij ook te kijk gezet door potentiële degradatiekandidaten.
Hoewel op de tweede plaats, speelt Ajax opnieuw een verloren seizoen, niet omdat PSV zo goed is, maar zelf geen evenwichtig elftal opstelt, terwijl de mogelijkheid er best is.
De beste spelers zijn niet altijd het beste team.

5 februari 2018 om 11:37

Balverlies is niet erg, zolang het niet de overhand neemt. En dat doet het wel bij Ziyech. Het hele elftal steekt daardoor veel nodeloze energie in het steeds opnieuw terugschakelen van aanval naar verdedigen. Dat gaat ten koste van in het spel en ritme komen, waar mede daardoor het hele spel soms dramatisch oogt. Ziyech verstoort daarmee de balans.

Zijn medespelers moeten constant alert zijn op weer een zwakke inspeelpass, een te risicovolle opening of een linke dribbel. Die omschakelmomenten gebeuren zo vaak, terwijl de focus tegen een bijvoorbeeld een club als NAC vooral op aanvallen zou moeten liggen en niet op steeds verstoord moet worden door onnodig terugverdedigen.

Bijkomend probleem is dat Ziyech na vele slordigheden in slechte wedstrijden soms terugsjokt en niet het gevoel lijkt te hebben dat hij wat verkeerd deed. Als het publiek daar logischerwijs terecht op reageert, dan voelt hij zich onheus bejegend en miskend. Als hij in vorm is en buffelt dan heb je aan hem een topper, maar die topper is momenteel niet zichtbaar, in spel en gebaar niet.

Ziyech in potentie één der betere spelers in de Eredivisie. Dat krijgt hij ook al jaren te horen. De media steken hem de ene naar de andere veer in zijn derrière. Trainers wisselen hem niet, vallen hem niet af, het is een potentiële splijtzwam in je selectie als hem van het veld haalt, dus het gebeurt niet. Maar dat maakt hem niet feilloos of onschendbaar.

Het zou hem sieren dat ook eens publiekelijk te uiten, dat hun ook fouten maakt, dat hij gedoseerder moet spelen door iets minder risico in het spel te leggen. Gewoon toegeven, dat zijn vrije trappen en afstandschoten vaker mislukken dan lukken. Zijn spel te wensen overlaat. Dat hij ermee bezig is. Dat zal hem een stuk menselijker doen overkomen.

Een positieve interactie met zijn publiek schiet zwaar te kort, dat kan niet alleen aan het publiek liggen. Hij zou wat meer in de huid van de supporter opende tribune moeten kruipen. De slechte relatie. overkwam hem al bij alle teams waar hij voor uitkwam. Ziyech gooit helaas zijn eigen imago te grabbel met zijn verkeerde gegrag. Als dat niet veranderd dat overkomt hem hetzelfde bij zijn volgende club.

Sommige mensen snappen/zien het echt niet! Zijn lichaamstaal boeit niemand, mits je daadwerkelijk laat zien dat je de beste vd eredivisie bent, wie hij volgens vele is. De meeste, waaronder ik, storen zich aan het feit dat hij 7x de bal moet verliezen om 1 (knappe) goede pass te geven. En scoren doet hij ook toch te weinig. Mensen zeggen dat hij makkelijk mee kan, nou zie wereldtoppers als eriksen en de bruyne geven juist 7 foute passjes per wedstrijd max! Niet per kans zoals Ziyech. Maar alles daar onder, subtoppers, doet het ook beter dan Ziyech. Kijk, het is een pracht voetballer met geweldige kwaliteiten, maar hij moet zich echt gaan ontwikkelen want zijn stats zijn best matig. Ja is de beste vd eredivisie maar dat kan al gauw tegenwoordig

5 februari 2018 om 08:04

Eriksen kreeg ook bakken met kritiek hier. Godzijdank ging hij evenals anderen weg. Eriksen speelde volgens de zogenaamde kenners teveel op safe en leed ook onnodig balverlies. Nu in de bpl heeft hij zich verdomd goed ontwikkeld en wilt men doen alsof hij altijd zo is geweest. Kortom het is niet te laat hoor voor Ziyech. Daarnaast scheelt het als je aanvallers voor je hebt die daadwerkelijk anticiperen om je passes.

5 februari 2018 om 08:09

Het is ook nog niet te laat voor Ziyech, maar Eriksen heeft nooit zoveel balverlies geleden als Ziyech per seizoen

5 februari 2018 om 08:12

Nee omdat hij ook minder risico nam. Die gaf echt niet iedere bal naar voren wat ik ook beter vind, maar voor hetzelfde geldt eist de coach dit van Ziyech. Ze uiten namelijk nooit kritiek op hem.

5 februari 2018 om 08:38

Balverlies dat is storend als t veel is. Maar dat is voor vele niet t punt. T is wél degelijk ook zijn lichaamstaal. T boeit jou niet. Maar mij en menig anderen wel. Een vergelijk met Eriksen gaat ook niet op in mijn ogen. Die lieo niet met hangende schoudertjes . Die stond ook niet een weggooi gebaar te maken naar teamgenoten als hij de bal niet kreeg. Dat is zijn karakter en zal t misschien niet eens direct menen. Maar dat zie je niet vanaf tribune. Daar zie je m af en toe mee sjokken na een teleurstelling. Zie je m voor de 30e keer in de wedstrijd van buiten 16 schieten. Nou poehoe , 31e poging gaat erin .. en dan? Weer zon verongelijkt smoeltje draaien van jullie kunnen me wat. Dát is voor mij storend. Heel erg zelfs. Dan kan hij nog de in potentie beste zijn. Zo hoor je dat niet te doen. We zijn allemaal anders. Maar er komt een keer dat dat tegen m werkt. T publiek moet niet fluiten en t handje vol mensen die dat doet moet volgende keer lekker thuis blijven. Ik vind t van beide kanten niet sterk. Zou iig als Ten Hag zijnde hier wel wat van zeggen. Even over hebben. Hij heeft dat niet nodig.

5 februari 2018 om 08:46

Waarom gebruikt men dan balverlies als argument ??? Als dat niet telt. Beetje scheef of wat ? Zijn houding is irritant ja, maar dat is het niet, want als hij iedere wedstrijd scoort vindt men het prima als hij er boos bijloopt.

5 februari 2018 om 09:00

@lee112, De kritiek op Eriksen destijds was dat hij in de grote wedstrijden niet genoeg aanwezig was. Maar dat kwam simpelweg omdat hij nog te jong was. Je kunt van een 19, 20 jarige niet verwachten dat hij in de topwedstrijden de tegenstanders iedere week omver speelt. Het is heel logisch dat je dan op zulke momenten wat simpeler gaat spelen in dienst van het elftal.

5 februari 2018 om 09:25

Hoewel hij hier een beetje veel opgehemeld wordt, is Eriksen fysiek sterker en conditioneel topfit, maar heeft nog steeds dezelfde trekjes als bij Ajax.
Na 3 goals tegen het altijd sterke Ierland moest hij de vervanger worden van Iniesta.
Is hij niet en wordt hij ook niet.

5 februari 2018 om 08:13

ziyech word gigantisch overschat en is helemaal niet de beste speler van de eredivisie.als jij in 21 wedstrijden maar bij 13 goals bent betrokken als de nummer 10 van ajax is dat gewoon veel ste weinig,gecombineerd met het hoge percentage aan balverlies elke wedstrijd,laat duidelijk zien dat hij helemaal niet zo goed is als vele je proberen te laten geloven.lozano is een veel betere speler als ziyech.die lijdt veel minder balverlies en is betrokken bij veel meer goals in een elftal wat volgends vele ajacieden vele malen minder is als dat van hun goddelijke zonen.

ziyech is niet constant genoeg en heeft niet de juiste mentaliteit om de top te gaan halen.kwalitatief een goede speler maarja als je dat maar 10 wedstrijden van de 34 laat zien is dat gewoon niet goed genoeg voor een topclub.

5 februari 2018 om 08:20

Hij is geen nr 10 maar een linkshalf. Lozano is een aanvaller en hoeft niet constant mee te verdedigen... Daarnaast vind ik hem ook niet de beste, maar dat terzijde

5 februari 2018 om 09:10

Het valt mij op dat men er nu pas doorheen prikt, deze stats laat hij al jaren zien, ook bij Twente. Hij schiet of past altijd en eist alle dode spelmomenten op. Ja hij heeft bij vlagen echt geniale acties en veel gevoel in zijn linker, maar hij maakt toch vaak verkeerde keuzes en zijn afstandschot/afwerking is echt om van te huilen, niet hard en niet nauwkeurig. De corners zijn opzich prima en zijn inzet is mij ook positief opgevallen, behalve als het niet loopt, dan geeft Ziyech niet thuis, terwijl hij met zijn leeftijd wel de kar zou moeten trekken.

Hij maakt het er toch vooral zelf naar en laten we dat geniale alsjeblieft niet overdrijven, want van alle grootheden die de Eredivisie heeft grootgebracht staat Ziyech niet eens in de top 50. Een leuke voetballer die vanwege het risico in zijn spel af en toe een leuke pass geeft. Daartegenover staat gisteren 31x balverlies. Dat had niks met risico nemen te maken. Daar is het publiek een keer klaar mee, als ie vervolgens ook nog eens met een nonchalante houding rondloopt.

Het probleem bij Ziyech is niet zijn kwaliteit. Iedereen weet dat hij met kop en schouders de beste speler is van Ajax en misschien wel samen met Lozano van de Eredivisie. Het probleem is dat hij in een wedstrijd zo ontzettend vaak dom balverlies leidt, iets wat niets met kwaliteit te maken heeft maar puur met concentratie. De nonchallance straalt er vanaf als we inmiddels in de tweede helft zitten tegen Nac. Hij werkt hard om de bal terug te veroveren maar in balbezit levert hij te vaak simpele ballen heel dom in. En als hij dan na een krant van een wedstrijd te hebben gespeeld met zijn kwaliteiten een vrije trap richting de tweede ring schiet dan moet hij niet stom staan kijken als mensen een keer gaan fluiten. De supporters zoeken hem niet op, ze hebben gewoon een hekel aan spelers die nonchallant zijn en denken dat er op 80 gewonnen kan worden. Als hij gewoon niet beter zou kunnen dan had niemand hem uitgefloten. Maar iedereen verwacht meer van Ziyech en als je dan na 90 minuten naar een nonchalante speler aan het kijken bent dan kan ik me voorstellen dat je teleurgesteld bent. Prima jongen volgens mij maar hij moet echt harder gaan werken wil hij nog een toptransfer gaan verdienen komende zomer.
Overigens wil ik het uitfluiten van de supporters niet goed praten want dat moet je gewoon nooit doen.

5 februari 2018 om 08:33

Dit. Precies dit.

Het nonchalante irriteert mij gewoon. En als hij 20 vrije trappen neemt en hiervan het grootste gedeelte de tweede ring invliegen kan je een keer gaan verwachten dat mensen kritisch zijn. Als je zoveel, vooral onnodig, balverlies lijdt en er rustig achteraan hobbelt, Daar kan ik niet tegen.

5 februari 2018 om 10:15

Hoezo is hij met kop en schouders de beste als hij zo regelmatig de bal inlevert?

Zo veel balverlies kan in de eredivisie tegen NAC makkelijk natuurlijk maar bij het eerste de beste PL team wordt je waarschijnlijk voor rust al gewisseld als je zo ongelofelijk vaan de bal inlevert.
Ziyech is een uitstekende voetballer maar heeft nog heel veel te leren voordat hij toe is aan een stap richting Europese subtop.

Ziyech is gewoon een fantastische speler en ik koester hem. Interesseert me geen reet als die 31 foute passes geeft, volgende keer 30. Een voetbalwedstrijd wordt gemiddeld zo'n 3x in gescoord, als hij dus 2 fenomenale acties heeft die tot een doelpunt leiden dan winnen we structureel; ik vind dat een goede reden om hem te koesteren. Hij gaat ook echt niet beter voetballen van uitgefloten worden.

5 februari 2018 om 10:08

Alleen zorgt hij niet voor 2 doelpunten per wedstrijd. Hij staat nu op 5 goals en 8 assists in 26 wedstrijden. En voor iemand die bij iedere gelegenheid schiet of een steekpass probeert is dat niet veel.

7 februari 2018 om 08:48

Kort door de bocht redenatie. Dat zijn alleen de statistieken die rechtstreeks bijdragen aan een doelpunt. Hoeveel kansen verzorgd hij die gemist worden, hoeveel pre-assists heeft hij, hoe vaakt zorgt hij dat er een assist gegeven kan worden hoe vaak verzorgd hij een man meer situatie door een interceptie. Dat soort analyses zijn ook relevant en dragen bij aan zijn waarde. Als Ziyech Ronaldo of Messi om zich heen heeft had die misschien wel 28 assists, die analyse ben ik benieuwd naar.

Het valt ook niet mee om 5jaar jaar in jaar uit alles te geven tegen NAC en Roda Exelsior misschien moeten we kijken wat de talenten doen tegen de kleintjes tegen PSV en Feyenoord was hij geniaal dus probeer je in te leven in die jongen emoties lopen soms hoog op

Het feit dat men Ziyech uitfluit moet bij de Marokkaan een lichtje laten gaan branden. Het Ajax publiek is al eeuwen erg kritisch en wil geen zaadpartijen zoals gisteren zien. Niet tegen ploegen die vechten om hun leven in de eredivisie. Ziyech moet begrijpen dat wanneer hij zoveel balverlies heeft dat dit kan gaan gebeuren. Niet omdat de Ajax fans persoonlijk tegen hem zijn, maar omdat ze juist verwachten dat hij de beste van het veld is. Het is helaas een kat en muisspel geworden tussen twee kampen. Ik vind het niet erg dat Ziyech emotioneel is, maar hij moet ook eens in de spiegel kijken. In Heerenveen en Enschede had hij ook problemen met het publiek dus dan zou je denken dat de middenvelder ook eens zichzelf te raad gaat en probeert te veranderen.

Als ik Ziyech was geweest dan had ik zelfs mijn middelvingers opgestoken. De rol van het publiek wordt altijd overdreven.

5 februari 2018 om 10:11

Want stel je voor dat iemand kritiek heeft op je. Dat is natuurlijk onverdraagzaam.

5 februari 2018 om 10:53

Stel je eens voor als je een vraag stelt over iemands woordkeuze, dat is natuurlijk weer gewoon het slachtoffertje spelen natuurlijk

Sorry hoor maar sinds Ajax - NAC gisteren zijn er 7 (!!) artikelen verschenen waarin het over Ziyech z'n gedrag en/of het uitfluiten gaat. Ik snap dat het niet hoort wat hij deed en dat zijn houding (en die van het publiek) niet altijd positief is, maar is dit nou zó bijzonder?

Ik heb begrepen dat deze jongen een stap wil maken aankomende zomer. Dan zal hij toch echt geconcentreerder moeten spelen en meer energie in zijn spel moeten stoppen. Als ik naar hem heb ik het idee dat hij er helemaal geen zin in heeft en het wel oplost met zijn techniek. Met dat gedrag gaat hij het niet redden in bijvoorbeeld Engeland. Ik begin me onderhand af te vragen of zijn mentaliteit wel de juiste is. Op deze manier haalt hij niet het maximale uit wat hij wellicht kan. Dus dat de Ajaxsupporters mopperen kan ik zeker begrijpen. Het zal er gisteren niet uit.

Ja, haat en liefde zitten soms heel dicht bij elkaar.

Ziyech is een fantastische voetballer, die altijd risico in zijn spel legt. Dat past ook bij Ajax. Daarnaast kan hij alles met een bal en ziet openingen die anderen totaal niet zien. Maar zijn ongeïnteresseerde houding wekt weerzin op bij het publiek, zeker als zijn spelletje niet lukt.

En dat uitfluiten.... gatver, dat is gewoon not done. Een striemend fluitconcert na afloop van een slechte wedstrijd van het hele team + technische staf, dat mag om als supporter je onvrede te uiten. Maar om er 1 man uit te pakken, bah wat goedkoop en laag...

Het publiek in Amsterdam zou een sieraad als Ziyech moeten koesteren !

Sorry hoor als ik in de kelderklasse 30x alles over de achterlijn knal of pass dan word ik verrot gescholden door mijn team genoten en uiteraard gewisseld. Dit is niet alleen Ziyech zijn schuld want een trainer moet hem er gewoon afhalen, doet hij dat niet dan krijg je dit soort taferelen. Misschien is het wel tegen zijn natuur in maar zo geef je wel een signaal af dat het anders moet.

Ik snap het publiek wel, en als je dan een slechte bal geeft maar keihard werkt ok, maar gisteren bleef hij een paar keer staan, als of hij het zelf niet snapte dat hij een kansloze bal gaf. Overigens vind ik wel dat hij vrijwel altijd hard werkt, alleen gisteren viel het een paar keer op dat ie bleef staan of terug slenterde.
En dan een vrije trap opeisen en richting 2e ring schieten.........en dan schiet ie de laatste vrije trap erin, maar dat was ongeveer de 1ste goede bal die hij gaf.
En dan die gebaartjes............je wordt vet betaald om je kunstje te doen en het publiek moet grof betalen. ik mis wel eens een beetje de zelfreflectie bij spelers (niet alleen Ziyech).

Het publiek mag iedereen uitfluiten dat is hun goed recht. Hoe kan je in godsnaam in de veronderstelling leven dat publiek moet juichen als het goed gaat en z'n bek moet houden als het slecht gaat. Ik vind dat echt te belachelijk voor woorden.

Als je niet wil dat ze fluiten, moet je gewoon harder je best doen. Het gaat niet om die flutbal of een schot drie meter over, het gaat om de instelling. Bij Ziyech oogt het soms wat nonchalant en daar wordt het publiek moe van. Ziyech is een zeer begenadigd voetballer, maar ook talentvolle spelers mag je gewoon trakteren op een fluitconcert als ze niet hard genoeg rennen.

De Telegraaf en het Algemeen dagblad hebben het nog minder over voetball dan Voetball Inside ,.en om over voetballverstand maar te zwijgen.

Wat een hoop commotie weer om niks, wat smult de media hier toch van. Een handvol supporters dat fluit omdat hij (en meerdere) een draak van een wedstrijd spelen, dit hoor je in elk stadion.

In Nederland wordt meer op "maniertjes" gelet dan op het voetbal zelf.
Over z'n mooie vrije trap lees je niets, maar over z'n houding alles.
Dit zie je niet alleen bij Ziyech, maar ook bij bv, Vilhena.
Die laatste werd wekenlang in de media afgekraakt en dat hij nooit scoort, overschat is, er eigenlijk bitter weinig van kan. Dan scoort hij en wat haalt hij in z'n hoofd???? Hij legt z'n vinger op z'n mond. Hoppa iedereen verontwaardigd.
Ik snapte Ziyech gisteren wel. Het gefluit was zo duidelijk op één man gericht.
Maar gelukkig wordt hij door de grootste voorbeeld speler van Ajax terecht gewezen op zijn gedrag. Dat laatste kan een leuke discussie worden.

5 februari 2018 om 10:19

Was geen bijzondere vrije trap. Die hoek werd gewoon wijd open gelaten door Nac. Bijzonder slecht verdedigd. Matige eredivisie spelers zoals Ziyech en Vilhena moeten gewoon niet zo'n belachelijk groot ego hebben en kritiek accepteren.

Hieruit blijkt dat het Ajax aan een echte leider op het veld ontbreekt, iemand die spelers terecht wijst en waarna geluisterd wordt. Iemand die de organisatie neerzet als het niet loopt. Het viel mij gisteren op dat nac zich regelmatig gemakkelijk onder de druk uit voetbalde. Klaassen zag dit soort dingen en anticipeerde hierop, nu hebben we niemand in de basis die dit kan (Siem kan dit wel). En natuurlijk heeft Ziyech een bepaalde houding die weerstand op roept maar zoals veel geniale voetballers, zit er vaak een steekje los. Bij ziyech moet ik vaak denken aan El hamdaoui, ook geniale dingen doen maar moeilijk met kritiek om kunnen gaan. Blijkbaar had Bosz dat gedeelte wel op de rit met Ziyech. Hoe dan ook, zolang we geen betere hebben, en niet de garantie hebben dat het zonder ziyech beter gaat dan zie ik 'm graag voetballen. En ik heb respect voor zijn onverstoorbaarheid, na zoveel kutballen te hebben gegeven, het mentaal op kunnen brengen die vrije trap er toch in te schieten.

Supporters zien wat ze zien. En dat is een Ziyech die er ongemotiveerd bij loopt . Ja en dan krijg je een reactie van de supporters . En als meneer Ziyech hier niet tegen kan , dan adviseer ik hem om te gaan pimpam petten .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

Nieuwe rel bij Ajax om rugnummer tijdig in de kiem gesmoord

Ajax heeft in de aanloop naar het Champions League-duel met Standard Luik een nieuwe rel om een rugnummer in de kiem gesmoord, zo meldt De Telegraaf. Volgens het dagblad betrof het...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 14 augustus
In de zoektocht naar een opvolger voor Mateo Kovacic heeft Real Madrid contact opgenomen met Juventus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren