Nieuwe kritiek op Veltman: ‘Hij deed het op een heel vieze manier’

Zondag, 4 februari 2018 om 21:40Gijs Freriks • Laatste update: 21:40

NAC Breda sloot het duel met Ajax zondagavond met tien man af. Bart Meijers kreeg in de blessuretijd zijn tweede gele kaart; de eerste prent ontving hij na een half uur spelen na een overtreding op Joël Veltman. Volgens de 21-jarige centrale verdediger was er bij dat moment evenwel weinig aan de hand.

Nog voordat de hoekschop genomen was, trok Meijers zijn tegenstander naar de grond in het strafschopgebied. Scheidsrechter Ed Janssen slingerde de stopper daarvoor op de bon. “Het was heel dom van me om me zo te laten uitlokken door Veltman, maar hij deed het op een heel vieze manier zodat het lijkt alsof ik 'm pootje lapte, maar dat was het niet.”

In de slotfase van de tweede helft kon Meijers douchen na een overtreding op Hakim Ziyech: “Ik zag dat hij de bal iets te ver voor zich uit speelde, dus ik dacht dat het een ideaal moment was om te tackelen. Ik tackelde honderd procent op de bal. Meerdere mensen zijn het met me eens, maar de scheidsrechter zei dat ik te wild in kwam”, aldus Meijers tegenover Omroep Brabant.

Hoewel een marge van twee relatief ruim is, vindt Meijers niet dat NAC kansloos was in de Johan Cruijff ArenA. “Deze kun je verliezen, maar ik denk wel dat er meer in zat. Nu komt het erop aan. In de wedstrijden van woensdag en zondag moeten we minstens vier punten pakken.” NAC speelt de komende twee duels tegen Heracles Almelo en Excelsior en staat momenteel, na 21 speelronden in de Eredivisie, met zestien punten op de zestiende plaats.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Blijft mooi hoe dingen getwist kunnen worden zodat Veltman de schuldige is, als die bal getrapt was had je geel en een penalty aan je broek. Dom vasthouden, kan gebeuren. Je hebt geluk dat je er geen penalty mee weggeeft.

4 februari 2018 om 21:39

T mooie ervan is , is dat wanneer die Bruns (toch?) Dat vorig jaar deed bij Onana, pootje haken ) en vervolgens scoort het slimmigheid is en dat vooral t onderstreept wordt dat Onana hem daar de kans niet voor mag geven.
Nu doet Veltman zoiets dergelijks.. en is t 'weer Veltman'.
En natuurlijk is de media er weer als de kippen bij als t om Veltman gaat, want iedereen weet precies wat men van m vindt, buiten Ajax. Tis dat ie t zelf ook dom vond van zichzelf. Maar om dan nog ff te zeggen dat t heel vies was vindt ik weer zeikerig en zoekend naar een reden waarom hij een fout begaat. Niet zo pieten en klaar. Eigen schuld.

4 februari 2018 om 21:57

@kush ik denk dat de speler die jij bedoelde vorig jaar tegen Groningen was en dat was Bryan Linssen.
Maar inderdaad het lijkt wel nu hij iemand (en ik vind het nogsteeds een terechte kaart van Jorgensen) een kaart aan naait of hij dit altijd doet.

4 februari 2018 om 22:07

Ja! Die was t idd.
Dit gaat nergens over. Gewoon weer Veltman in een bad picture willen zetten van die Meijers. Zeurpiet

4 februari 2018 om 22:09

Ben gewoon eerlijk. Hij is een mannetje die graag wint door de tegenstander kaarten aan te maaien. Hij is wel echt de theater man van het seizoen. En ja waarschijnlijk ga je nu projecteren op allerlei andere spelers, maar hij staat echt stip op 1.

Als een Psv'er dit doet dan baal ik. Liever eerlijk dan vals winnen.

Overigens zou het mooi zijn als swalbes en kaarten naaien op beelden achteraf bestraft zou mogen worden. Wordt veel en veel te veel gedaan in het voetbal.

4 februari 2018 om 22:19

Nee. Het is wel eens knullig hoe hij kaarten pakt.
Maar kaartennaaier vind ik niet. Dit gebeurt overal bij elke grote ploeg. En nee. Niet omdat iemand anders t doet mag hij ook. Nee, hij maakt gebruik van de situatie. Is gewoon inspelen op riskant gedrag van de tegenstander. Riskant in de zin , dat iemand een kaart kán krijgen.
JIJ mag t kaarten aannaaien vinden. Prima. Ik vind van niet . Ik vind t meer theatraal en soms mag dat minder. Ik projecteer me op niemand. Wat een ander doet moet ie lekker zelf weten. Vul dat niet in voor mij , wat ik waarschijnlijk zal doen. Interesseert me geen hol wat een ander doet in een ander team.

4 februari 2018 om 22:22

Mooi, goede insteek. Beide een mening en dat is helemaal prima!

5 februari 2018 om 07:48

nuenenaar, ik ben gewoon eerlijk, dat hij geen kaart aannaaier is, maar gewoon slim en aan het groeien is. Kritiek is onterecht, had die van nac maar op moeten letten wat hij doet en vooral bij de tweede x, makkelijk om nu kritiek op veltman te geven.

5 februari 2018 om 10:03

Goh kijk eens naar Lozano en Luuk zonder dat ze worden aangeraakt liggen ze al en vragen om een kaart

5 februari 2018 om 11:27

@nuenaar

Denk dat je niet helemaal objectief bent.
Ik moet zeggen dat ik de kritiek van (een aantal) Ajacieden op Veltman niet terecht vind. Hij is beter dan mensen doen vermoeden en zelfs ik vind hem geen kaartennaaier. Tegen psv was hij misschien wat fel, maar dat was 2 kanten op. Laten we blij zijn dat we in Nederland weereens een verdediger hebben die niet vies is van een duelletje. Eentje dit niet "lief" is.
Hij kan nog verbeteren op sommige punten misschien. Maar ben wel blij dat hij zo is.

Maar terug op dat naaien waar je het over had. Zelfs ik vind dus dat dat wel meevalt. Ik vond Nicolai gewoon oerdom. Als spits met geel moet je gewoon niet in zo'n situatie komen. En al helemaal niet op het middenveld. De kaart was gewoon terecht en stom. Het is hem vergeven, maar daardoor hebben we los van de klassieker hem ook tegen Utrecht moeten missen. eeuwig zonde.

En wat gister betreft. volgens mij deed deze jongen het 2 maal achter mekaar. Dat is gewoon ook stom. Kan je Veltman op aankijken, maar na een vermaning gewoon nog een keer exact hetzelfde doen 10 sec later is stom. Kan die boos op Veltman worden maar hij doet het helemaal zelf. Denk dat hij van geluk mag spreken dat het geen penal werd. Nou zou dat niet heel vele verschil maken misschien omdat het nu ook 3-1 werd. maar toch

4 februari 2018 om 21:40

Veltman had vandaag een goede drang naar voren toe. Dat had ik eerder niet zo specifiek gezien. Hij groeit nu echt uit tot een hele betrouwbare back. In Nederland verguizen we hem maar ik vind en denk dat Duitse en Italiaanse clubs niet zitten te slapen en zullen toeslaan de komende zomer. Een ding is zeker: Veltman heeft zijn naam in het buitenland niet tegen en zal worden beoordeeld op zijn prestaties ipv zijn naam!

4 februari 2018 om 21:43

Veltman zal hier nooit op waarde geschat gaan worden, niet in laatste plaats door zichzelf. Maar we zitten nu op het punt waar de naam "Veltman" noemen een verdediging lijkt voor eigen fouten. Je hebt net een waarschuwing gekregen en doet weer zelfde zonder dat bal überhaupt in spel is.

4 februari 2018 om 22:02

Die Meijers is totaal de weg kwijt. Voor dat die corner werd genomen, begon hij een onreglementaire vrije worsteling met Veltman. De scheidsrechter legde het spel stil en waarschuwde de NAC-verdediger.

Vervolgens gaf hij aan dat de corner genomen mocht worden en verdomd hoor, Veltman wil wegdraaien bij Meijers, die hem vervolgens met twee armen omarmt en uit balans brengt. Hoe dom kun je zijn? De scheidsrechter kon niks anders dan een gele kaart trekken.

Hoe kan Meijers in godsnaam beweren dat Veltman hem een kaart aannaait op een vieze manier. Die gozer is niet wijs, de kaart is 100% zijn eigen verdienste geweest. Het is zelfs vies hoe hij Veltman beschuldigd van vies spel. Veltman deed niks verkeerd. Smerig hoe Meijers zijn handen wast in onschuld.

Ach hou toch op. Denkt nu iedere speler die geel krijgt na een (terechte) overtreding op Veltman dat dit komt omdat Veltman dat zo vies doet? Veltman is toch niet degene die zo opzichtig aan het knuffelen is.

Waar je nog bij Ajax - Feyenoord je vraagtekens kon zetten bij de rol van Veltman is dit gewoon absoluut een gele kaart. Verdedigers moeten ophouden om zo opzichtig vast te houden, hij werd notabene nog gewaarschuwd 5 seconde daarvoor.

4 februari 2018 om 21:49

‘Iedere speler’. Nee, als iemand voor het eerst onterechte kritiek plaatst is het natuurlijk pas de eerste die loopt te zeuren terwijl hij zelf de fout maakt. Dus laten we nou niet doen alsof dit vaker is gebeurt. Dit is de eerste speler die zich onterecht beklaagd over Veltman. Hij maakt zelf hier de domme fout, hij werd overduidelijk ook in de gaten gehouden door de scheidsrechter... Ik vind Veltman ook regelmatig nare trekjes hebben, maar Meijers heeft hier 0 gelijk.

4 februari 2018 om 21:53

Die eerste die zich onterecht beklaagd? Alsjeblieft zeg, het gaat week in week uit over Veltman terwijl de helft van de keren echt niks aan t handje is. Het begint langzaamaan echt vervelend te worden vind ik.

4 februari 2018 om 21:57

Wie heeft zich nog meer onterecht beklaagd dan?

4 februari 2018 om 22:01

Jorgensen. Over het zogenaamde aanstellen. Maar ik heb niemand gehoord ovet Lozano gisteren. Die ook deed alsof zijn onderbeen eraf getrapt werd terwijl hij alleen werd aangetikt. Maar ja het is is Veltman he....

4 februari 2018 om 22:11

Jorgensen, die Veltman uit.aakt voor een stervende zwaan, terwijl hij gewoon als een dolle stier schuin van achter een tackle inzet. En daarbij Veltman gewoon raakt. Dat is al 1. En er zullen er meerdere zijn, want als Veltman erbij staat , staat er ook meteen een hele stoet om Veltman uit te maken voor alles en nog wat.

Oh.. toevallig tijdens t typen iemand voor me met Jorgensen.

4 februari 2018 om 22:12

Dat is zeker niet netjes en hoop ik incidenteel. Ik zou enorm balen als PSV supporter. Maar als Ajaxied moet je Veltman toch eens gaan aanspreken op zijn gedrag. Want eerlijk is eerlijk hij is wel echt een viezerik hè.

4 februari 2018 om 22:25

Dat dat als vies beschouwd wordt kan ik mee inkomen. Immers heeft ieder zn eigen gedachte daarover en gelukkig maar. Maar zo is hij als speler. We zeuren hier dat we geen mouwenopstropers hebben. Geen pit. Geen (vieze) slimmigheid. Hebben we een keer wel weer zo'n speler is hij de gebeten hond. Want, ooohhh wat is t een loeder.
Please. Als spelers van de tegenstander dat ook vinden, vind ik t nog onhandiger dat ze dan uiteindelijk in de positie komen dat ze een kaart ontvangen of een fluit tegen.
Een matterazzi was vies. Suárez is vies.. en ja dat is wereldtop. Maar ook t aard vh beestje. Dus hoef je niet wereldtop te zijn om dat in je spel te hebben

4 februari 2018 om 22:34

Ajax33. Ik had het over onterecht, Veltman stelde zich wel degelijk aan. En dan heb je nog steeds maar twee mensen. Aandikken en Calimero spelen lijkt wel een sport in ons land...

4 februari 2018 om 22:41

Kush, zo dat is al 1, dus 2 in totaal zeg! Je zegt dat het slimmigheidjes zijn. Maar wat vond je dan van Toivonen bij PSV. Die werd ook altijd als vies neergezet door tegenstanders uit te lokken en dergelijke. Zijn het dan nog steeds slimmigheidjes als het niet om een Ajacied gaat? Vraag het me af als Ajax straks genaaid wordt... Nogmaals ‘iedere speler’ wat Giesberts insinueert is totaal niet waar. In dit geval is deze Meijers zelf degene die totaal fout is...

4 februari 2018 om 22:58

Het is geen sport van mij om te gaan zitten turfen welke en hoeveel spelers het er zijn. Wel wat beters te doen. Van Jorgensen is recentelijk va daar dat ik dit zeg. Gewoon vermoeiend dat zovele,welke club je ook support zich weer even beklaagt om hem . Ze zien Veltman staan en hup.. nog even dingen aanhalen. Ook jij als Nec fanaat bent er altijd weer als de kippen bij. Ja tis een vrije topic en app. Maar er zitten er hier een paar tussen ....

Wat boeit mij nou toivonen. Ten eerste is dat al ik weet niet hoeveel jaar terug. Ten tweede, is dat toivonen. En ja ik heb hem ook niet hoog zitten. Maar om in elke topic als Ajax supporter nog ff mn Zegje over m te doen. Wederom; heb wel wat beters te doen. Trouwens.. zoveel last had Ajax er destijds niet van. Zal misschien gescoord hebben tegen ons. Kan best. Nou, wauw. Ik herinner t me niet eens. Wat ik me wel herinner is dat Poulsen m een koekje van eigen deeg gaf in een vd wedstrijden en m gewoon de wedstrijd uitspeelde. Zo doe je dat.
Dus als tegenstander zich nou niet laten kennen en niet in de positie komen een kaart te krijgen kom je ergens. Niet na afloop zeiken dat t vies was.

Ga me nou geen 'populaire ' dingen in de mond leggen als; is t dan ook slimmigheidje als t een niet Ajax speler is?'
Wat een kul. Ja.. dan vind ik t ook slimmigheid. Als je bekend staat als speler zoals jullie m zien..moet je vooral niet in die positie komen. Dan is t zelf nog en eens zo slim van Veltman.. maar zo dóm van de tegenstander.
(In de Louis v Gaal Gedachte)

5 februari 2018 om 07:01

Het was ook onterecht. Maar je mist mijn punt. Er is een dubbel moraal hier! Veltman doet iets en heel de wereld vind er iets van. Lozano doer exact het zelfde en je hoort er noets van. En dan nog de schijnheiligheid dat Veltman de enige is met dit gedrag terwijl 80% van de voetballers het zelfde gedrag vertonen.

5 februari 2018 om 10:07

Lozano, de Jong doe je ogen is open

Wat een onzin. Die kaart was niet per se nodig (eerste) maar daar kan Veltman niks aan doen. Hij hield Veltman zo opzichtig tegen, sloeg twee armen vol om hem heen.

Je krijgt 20 seconden daarvoor een waarschuwing.
Dan ben je gewoon dom als je erna weer vasthoudt....

4 februari 2018 om 22:21

Het was ook niet dat hij hem een tel vastpakt en Veltman gelijk theatraal naar de grond gaat. Hij heeft hem gewoon een paar tellen vast met beide armen. Hoe kan hij hier nou over klagen.

Tja je weet dat Veltman een geniepige speler is, laat je dan niet verleiden..

4 februari 2018 om 23:22

Denk je dat Meijers in eenzelfde situatie, met een willekeurige andere speler, dan niet zijn beide armen om het lichaam had gelegd en die uit balans had gebracht? Dat deed hij toch uit eigen beweging? Veltman coördineert toch niet Meijer’s armen?

En wat heeft het überhaupt met vermeende geniepigheid van Veltman te doen? Die Meijers probeert recht te lullen wat krom is en doet alsof hij in vieze maniertjes van Veltman getrapt is. Het enige waar hij intrapte is zijn eigen onnozelheid die leidde tot het begaan van een stompzinnige overtreding.

De slachtofferrol zit hem als gegoten en 0.0 zelfreflectie. Zou dus goede maatjes kunnen worden met onze Hakim. Snap niet dat je als verdediger zo'n groot risico neemt tegen een team wat nauwelijks gevaar wist te stichten uit die hoekschoppen.

Die domme Meijers kan beter zijn mond houden hierover. Hij maakt gewoon de overtreding, klaar. Kwal.

Ach Bart.. Je krijgt een waarschuwing en je doet het 5 seconden daarna weer? Ik moest vooral heel hard lachen, ook omdat Veltman ineens een duik maakte (doel niet op een schwalbe hoor, letterlijk een duik). Veel terechter dan deze gele kaart ga je ze niet krijgen en dat is niet de schuld van Veltman.

De premier league kan hij uit zijn hoofd zetten, mocht hij ooit de wens hebben te vertrekken. Ik begreep van mijn neef (Coventry) dat zijn "ingooi" tegen Sparta tot meest onsportieve actie ooit is uitgeroepen in het hedendaags voetbal. Zegt ook iets toch?

4 februari 2018 om 22:17

Die staat op 1 op een youtube compilatie, dus dat kan je wel met een korreltje zout nemen. En ik denk niet dat er ook maar 1 club is die dat boeit. Die kijken alleen naar kwaliteit.

4 februari 2018 om 23:36

Denk dat Engeland hem ook het minst past, ik denk dat Sevilla/Valencia mooie clubs voor hem zijn. Schalke, op dat niveau is een mooie stap voor hem.

5 februari 2018 om 07:02

Ik denk dat al die clubs te hoog gegrepen zijn voor hem. Hij doet het goed in de eredivisie maar zodra ajax Europees speelt is hij de eerste die door de mand valt.

OFF: Wat gebeurde er met Veltman toen hij door zijn benen werd gespeeld door Angelino. Op het beeld wat ik zag via instagram van FOX leek het alsof hij een elleboog plantte in het gezicht van Angelino?

ON: Meijers moet niet zeuren. Je krijgt geen tweede gele kaart, maar je eerste. Inhouden doet hij vervolgens ook niet, dusja. Dom dat je dan toch die tweede kaart pakt. Hand in eigen boezem steken. NAC moet de punten toch echt tegen directe concurrenten pakken. Punten tegen Ajax of PSV zijn bonus.

4 februari 2018 om 23:56

Die elleboog dacht ik ook te zien, ook in de herhaling.
Echter stond de scheidsrechter er bovenop en heeft het beoordeeld als niks aan de hand. Ikzelf had het idee dat het wel een bewussie was vanwege die panna.

Waarom blijven we dit soort dingen benoemen? Veltman is een hele irritante speler en hij stelt zichzelf inderdaad best vaak aan. Dat is inderdaad heel irritant en vervelend maar het is ook weer niet zo dat hij de enige is die dat doet. Ik vind het nu een beetje hypocriet om er alleen bij Veltman een punt van te maken.

In dit geval deed Veltman vrij weinig maar hoe hij zich de laatste tijd opstelt qua houding en gedrag , wil hij de nieuwe Ramos zijn? Of wil die imponeren ofzo iets of wat is zijn plan nu? Hij doet zich als iemand voor die zeker hij niet is. Gewoon normaal doen en normaal gedragen op het veld en niet van die rare fratsen want dat past helemaal niet bij hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.TOP Oss00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. VisserUnknown
N. OlijKeeper
M. AdilehouVerdediger
J. MashartVerdediger
G. SiereveldVerdediger
W. NeelenVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

Nederland
0 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Juventus heeft een akkoord bereikt met Santos over Kaio Jorge. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren