Gullit ziet Van Dijk tobben: ‘Hij merkt dat Liverpool echte top is’

Zaterdag, 3 februari 2018 om 07:12

Virgil van Dijk kende een droomstart bij Liverpool doordat hij bij zijn debuut voor the Reds in de FA Cup de winnende maakte tegen rivaal Everton. De fans sloten de Nederlander in hun armen, maar een paar weken later is er veel kritiek. In de Premier League wacht Van Dijk als basisspeler nog altijd op zijn eerste overwining en tegen Huddersfield Town (0-3 winst) bleef hij afgelopen dinsdag negentig minuten op de bank. Ruud Gullit ziet dat Van Dijk het moeilijk heeft.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Virgil van Dijk is zijn transfersom waard


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door erodinho)

De druk om de duurste verdediger ter wereld te zijn? Zelf heb ik altijd gevonden dat qua niveau er in het Nederlands elftal een betere CV rondloopt. En ik denk dat de Vrij ook een stuk goedkoper zou zijn geweest

3 februari 2018 om 12:29

Het verschil tussen Van Dijk en De Vrij, is dat Van Dijk een echte leiders is en BPL ervaring heeft. Stefan de Vrij is niet echt een leider, maar ik hoop wel dat De Vrij ook nog komt, want Liverpool heeft nog een CV nodig.

Die poll hier slaat nergens op. Ik denk, met de markt van vandaag, dat er geen enkele speler zijn transfersom nog waard is. En dat Van Dijck het moeilijk heeft was misschien wel te verwachten. Liverpool is top, hij nog niet. Maar ik wil het volgend seizoen wel eens zien. Als hij de voorbereiding kan meemaken, en zich al beter thuis voelt daar. Ik denk dat we volgend seizoen hem pas echt kunnen beoordelen, maar gaat hij die tijd krijgen?

Onzin. Virgel kan makkelijk mee met het belabberde niveau van Liverpool. Ajax en PSV winnen het zeker van dit losss zand team met een caberetier als coach. Virgel moet gewoon wennen aan zijn nieuwe teamgenoten. Dat is toch normaal.

3 februari 2018 om 07:48

Tuurlijk winnen Ajax en PSV dat niet, Salah is al beter dan de hele aanval van beide ploegen.

3 februari 2018 om 11:21

@bvbajax Ik denk dat je zwaar overdrijft man. Kluivert is bijvoorbeeld echt niet slecht man. Als je ziet hoe zij zich soms kan excelleren in Europese wedstrijden en dat op die leeftijd. Salah komt net om de hoek kijken en met paar wereldgoals die hij maakte is het echt niet meteen een superaanvaller man. Kijk als je het hebt over Messi, Ronaldo, Zlatan, Robben ja dan geef ik je gelijk. Maar een Salah, dan sla je te ver in door. Misschien moet je toch even minder drugs gebruiken man.

3 februari 2018 om 13:14

Iemand anders van overdrijven betichten en dat die minder drugs moet gebruiken en zelf doodleuk beweren dat Kluivert niet slecht is en hij soms excelleert in Europese wedstrijden. Heeft nog geen ene biet laten zien in Europa en is ook in de Eredivisie zo wisselvallig als de pest. Prima, want hij is nog jong, maar ga hem niet vergelijken met Salah en dan beweren dat die net om de hoek komt kijken. Salah was bij Roma al geweldig op dreef en bij Liverpool laat hij alleen maar zien dat het wel degelijk een topper is met 27 doelpunten en 7 assists in de CL & Premier League. Bovendien in bijna elke topper van de PL gescoord (behalve City uit en United thuis).

3 februari 2018 om 15:44

Gespeeld in de halve finale van de Uefa Cup en dat op zijn 18e. Ja jongen en toen was je stil. En tegenwoordig draait het om wie de meeste doelpunten maakt om uiteindelijk te kunnen bepalen of iemand beter is dan de hele voorhoede? Robben is beduidend beter dan Salah, maar ook die maakt niet zoveel doelpunten. Pedro idem dito. Beetje raar dat jij doelpuntenstatistieken laat bepalen of iemand beter is. Ik kijk naar alles, de manier hoe iemand in dienst speelt, hoe hij loopt op bepaalde momenten, zijn manier van schieten en keuzes maken. Als wij jou manier van concluderen moeten doortrekken, dan was Huntelaar en Van Persie de beste speler van Oranje de afgelopen periode bij Oranje. Nee jou manier van denken is heel subjectief. Robben en Sneijder en met name Robben was de man elk toernooi. Is hij topscorer? Nee, meeste assist? ongetwijfeld. Hij speelt in belang van zijn team, omdat hij liever het team laat winnen dan topscorer zijn.

3 februari 2018 om 16:05

Haha, als we 8 minuten meedoen in een met 3-1 verloren wedstrijd al benoemen als excelleren in Europa dan ken ik er nog wel een paar. Verder beweer ik helemaal nergens dat Salah beter dan Robben is en waar je Pedro ineens vandaan haalt, is mij nog meer een raadsel. Ik hoop maar niet dat je bedoelt dat Pedro beter is dan Salah, want dan heb je er nog minder verstand van dan ik dacht.

Overigens leuk om te beginnen over een halve finale op zijn 18e. Salah speelde ook een halve finale op zijn 20e en scoorde bovendien in zowel de kwartfinale als halve finale.

Dan kan je wel leuk een zijpaadje nemen en opeens allemaal niet relevante zaken en vergelijkingen benoemen, maar daar gaat het helemaal niet om. Beter is om te benoemen waarom jij Salah geen topper vindt en waarom hij net komt kijken. Maar dat kan je niet. Daarom begin je opeens over Huntelaar/van Persie en daarna opeens Robben & Sneijder. Zelden iemand op VZ zo zien afdwalen van een onderwerp om zogenaamd proberen zijn gelijk te halen.

" Beetje raar dat jij doelpuntenstatistieken laat bepalen of iemand beter is"

Ik noem helemaal niemand beter dan de ander op basis van enkel statistieken. Ik benoem enkel dat Salah een topper is en dit mede (!) blijkt uit zijn statistieken. Ik zie hem verder elke week voetballen bij Liverpool en dus ook qua totaalplaatje is hij een topper wat mij betreft.

3 februari 2018 om 16:13

Je maakt jezelf ongeloofwaardig door juist alleen die statistieken erbij te halen. Voorbeelden die ik aanhaal zijn gebaseerd op feiten jongen. Dat jij nog zegt dat ie scoorde in de kwart - en halve finale. Benoem dan om welk toernooi het ging dan. Of is het zo pijnlijk, omdat die Uefa Cup toch paar tandjes hoger is dan het toernooi waar Salah speelde en scoorde. En dat jij Pedro niet beter vindt, dan snap ik wel waarom je met vreemde argumenten kom. Pedro heeft alles al gewonnen broer bij Barca dus dat jij nog eens die statistieken afzwakt om vervolgens wanhopig te gebruiken in je argument, dat geeft wel aan dat je in een tunnelvisie zit. Sorry man, maar mijn argumenten gebruik ik om mijn kijk toe te lichten en dat je bang bent dat ik daarmee de spijker op de kop sla. Over vijf jaar ga je zien waar Kluivert gaat spelen. Hopelijk ben je dan mans genoeg om toe te geven dat je flink naast zit. Hij heeft Younes al uit de basis gespeeld hahaha.

3 februari 2018 om 07:57

Belabberd niveau? Leg mij eens uit hoe je met een belabberd team 3e staat in de PL?

3 februari 2018 om 08:08

En als enige club dit seizoen van City wint.

3 februari 2018 om 10:13

Ik ben niet onder de indruk van Liverpool. En reken maar dat ze straks gewoon op plek 4 of 5 staan als het niet lager is. Ik ben city fan. Dat is pas een team met een echte coach ipv een clown. Maar goed ieder zijn mening.

3 februari 2018 om 10:21

Het trolgehalte ligt er wel heel dik bovenop. Maar wel slecht dat die echte coach niet eens van die clown kon winnen drie weken geleden.

3 februari 2018 om 10:56

@sockenstopfer Ik lees hier dagelijks hoe belabberd United is, en die staan 2e. Belabberd niveau en 3e moet in principe dus ook mogelijk zijn xD

3 februari 2018 om 12:32

Mag ik geen mening geven? Hoezo trollen? Ik genoot van Liverpool met Suarez. Maar dit Liverpool vind ik los zand. Let maar op die eindigen 5 de

3 februari 2018 om 16:25

Door meer te verliezen dan nummer 1 en 2.

3 februari 2018 om 09:45

Jij moet of een united supporter zijn of flink door hebben gepakt na de vrijdagmiddagborrel anders is zo'n onzin opmerking niet te verklaren.

3 februari 2018 om 13:57

Ha-ha Ajax en PSV die winnen van een Liverpool? Stel ik zou je reactie serieus nemen, dan nog zijn Ajax en PSV vooruit voetballende ploegen en ploegen die voetballen die vernietigt Liverpool keer op keer, seizoenenlang al. Cabaretier? Hij zorgt ervoor dat Liverpool nu voor de tweede keer op rij voor plek 2-4 speelt, en door is in de CL (voor het eerst sinds jaren) Kan Ajax of PSV dat zeggen? Nee. M’n hoela met je mening.

De enige reden dat hij "af en toe" (lees: 1x, tegen City had-ie een blessuurtje) op de bank zit, is omdat hij rust kreeg omdat hij nog niet helemaal fit is en een kleine blessure had onlangs. Hij speelde zaterdag de volle 90', dan is het niet zo raar dat hij rust krijgt tegen een aanvallend slap Huddersfield. Misschien moet Gullit wat meer opzoekwerk doen alvorens wat te roepen.

Kanp dat mensen dat zo snel kunnen zien, hij heeft welgeteld 2 wedstrijden gespeeld. Ik weet niet waar dit allemaal vandaan komt. Al die conclusies na zijn plek op de bank, houd toch op.

Gullit bereikt wederom een dieptepunt qua analytisch niveau.

Waar gaat dit nou over. Van Dijk zit net een maand bij de club en heeft een handjevol wedstrijden gespeeld waarvan 1 slechte. Misschien eerst een paar maanden afwachten voordat je kan oordelen of hij het niveau aan kan.

3 februari 2018 om 10:33

Dat is verdulleme al wel 50 procent hoor, dus hij is feitelijk volgens de cijfers erg slecht

Tegen City licht geblesseerd en daarna twee wedstrijden in korte tijd gespeeld, dus logischerwijs rust gegeven tegen Huddersfield. Tegens Swansea speelde hij gewoon goed. Dat een kopbal van hem na een corner met enig fortuin een doelpunt wordt dat uiteindelijk beslissend blijkt is scorebordjournalistiek. Liverpool heeft namelijk echt helemaal niks weggeven die wedstrijd en aanvallend was Van Dijk dicht bij zowel een treffer als een assist. Ook tegen WBA had Van Dijk weinig meer kunnen doen dan dat hij al deed.

Hij is halverwege een seizoen bij een nieuwe club gekomen waar een beduidend hoger niveau van hem gevraagd wordt. Het is beter om hem over een jaar te beoordelen als hij een heel voorseizoen heeft kunnen meedoen en al een flink aantal wedstrijden in de benen heeft zitten. Dat wil niet zeggen dat er niks gezegd mag worden over zijn wedstrijdprestaties, maar een echt oordeel of hij wel of niet een topaankoop is, valt dit seizoen wat mij betreft nog niet te zeggen.

Laat die jongen nou even wennen man. Is natuurlijk niet niks, duurste verdediger van de wereld te zijn. Is zelfs nog niet wedstrijdfit, wat verwacht je dan?

3 februari 2018 om 17:25

Het is de trend geworden hier ongeacht de reden van zijn absentie worden dergelijke spelers om welk reden dan ook, afgunst, jaloezie, huidskleur, foute club, Ned.club, Oranje, verkeerde land of gewoon een verkeerde bui zonder pardon afgeslacht. Van Dijk is een hoge boom die vele winden moet trotseren..

De vraag is natuurlijk wat je verwachting is. Als de verwachting is dat met van Dijk de problemen achterin bij Liverpool zouden zijn opgelost, dan valt ie tegen ja. Als de verwachting is dat van Dijk de komende jaren de stabiele factor achterin gaat worden, dan moeten we afwachten en hem tijd geven. Op basis van 2 of 3 wedstrijden kan ik geen positief of negatief oordeel daarover geven.

Wat een dubieuze poll en interview zeg, wow... Heeft van Dijk zelf een prijskaartje op zijn persoon geplakt en daarmee geadverteerd, de markt weet u nog? Is Neymar 220 waard, is Ronaldo 300 waard etc.etc. Na 3 wedstrijden wordt hij al neergehaald...echt te gek voor woorden. Liverpool is een beoogd kwalitatief hoger geacht team dan Southampton, Everton, Burnley etc.maar overdrijven kan ook. Zou de voormalige beste speler van Southampton zoveel snelheid missen tov zijn mede spelers van Liverpool of City?, geloof er niets van! Het slaat nergens op om van Dijk te refereren met het niveau van de Ere-divisie èn teleurstellend als fan dat juist Gullit dit op dergelijke wijze aankaart als zojuist afgezwaaide assistent van Oranje. Hij juist moet beter weten, opbouwend en vertrouwen uitspreken ipv nietszeggende inhoudelijke blabla wat iedereen al eerder gehoord heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

72 fans

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Tottenham Hotspur zit een transfer van Luka Modric naar Internazionale voorlopig dwars. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren