Vagner Love en Lens verliezen kostbare punten in strijd om landstitel

Vrijdag, 2 februari 2018 om

Besiktas heeft vrijdagavond puntverlies geleden in strijd om de Turkse landstitel. De regerend landskampioen kwam in de wedstrijd tegen Bursaspor nog wel op voorsprong, maar vocht na twee goals in de eerste helft de gehele tweede helft voor de gelijkmaker. Deze werd uiteindelijk in blessuretijd gemaakt; titelprolongatie lijkt echter ver weg: 2-2.

Besiktas, zonder de geschorste Ryan Babel, kwam op schitterende wijze op voorsprong door een pegel van Adriano. De verdediger had veel ruimte, dribbelde naar binnen toe en schoot het leer prachtig in de kruising. De topclub moest dankzij Álvaro Negredo na een halfuur wederom op zoek naar de voorsprong, omdat de aanvaller bij een corner de bal in eigen doel tikte.

Vlak voor de pauze maakte Dzon Delarge namens de thuisploeg ook nog eens de 2-1. Besiktas ging op zoek naar de gelijkmaker, maar Bursaspor, met Joshua John als invaller, hield in eerste instantie stand. Vagner Love, die in de tweede helft zijn debuut maakte door Jeremain Lens te vervangen, kon geen goal meer produceren, maar Negredo in de slotminuten nog wel. Door het gelijkspel moet Besiktas Fenerbahçe, Medipol Basaksehir en Galatasaray, die allemaal nog in actie komen, nog steeds voor zich dulden.


Poll

Verwacht jij dat Besiktas nog landskampioen gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door clutch)

En daar gaat de kampioenschap... Lens heel snel even een club zoeken voor jezelf man man man...

Medel de man of the match. Maar kom op hey... hoe veel kansen moet Oguzhan nog krijgen. Helemaal klaar met die gast en niet te vergeten q7. Waarom geen Tolgay? Wist niet dat Bursa jarig was vandaag. Beide doelpunten gewoon cadeau gegeven. Deze wedstrijd had je makkelijk moeten winnen maar helaas bestaat voor Besiktas geen makkelijke wedstrijden meer.

2 februari 2018 om 20:08

Helemaal met je eens. Ik heb het ook niet zo van quaresma en oguzhan. Maar nadat ik Lens vandaag heb gezien denk ik dat we geen keus hebben tot Töre kan spelen. En oguzhan moest aan het begin van het seizoen verkocht worden voor 12 mil, denk dat we nu niet eens de 10 kunnen krijgen

Eerst moet ik dit zeggen voordat ik over de wedstrijd een reactie plaats. Ik wil niet schelden, want anders ga ik een ban krijgen. Maar de bursa supporters zijn zielig en de scheids die het toelaat mag lekker samen met hun naar de maan. Bommetjes gooien, flesjes, enz. gooien bij elke corner. Als een scheids stop je de wedstrijd en sluit je die sectie van de tribune die materiaal gooit.

Senol hoca krijgt een dikke 0!!! Je wissels zijn dramatisch. Oguzhan is afwezig en je haalt hem er niet af! Je hebt geluk dat caner en pektemek hebben gestreden!! Je zet tolgay er niet in wanneer de wedstrijd om zijn kwaliteiten schreeuwde!

Fabri had niks te doen, maar we krijgen 2 dom verdedigde doelpunten tegen. Pepe en vida waren sterk begonnen, maar spelers van hun kwaliteit moeten deze wedstrijd de verdediging in controle nemen. De doelpunten die we hebben tegen gekregen zijn amateur doelpunten. Adriano met een geweldige doelpunt. Medel was samen met pektemek de beste op het veld. Quaresma alweer geen reet gedaan en oguzhan zijn slechtste wedstrijd ooit! Hij zat in de fout bij beide doelpunten vooral bij de 2de doelpunt laat hij schandalig yusuf voorbij. Medel die ook bij de 1ste doelpunt de bal niet wegtrapt waardoor ze scoren. Lens en love hadden 2 grote kansen die ze schoten op de keeper. We konden de wedstrijd veranderen in 5 minuten. Het is zeer frustrerend. leren schieten.

Wij worden geen kampioen. We hebben jarenlang niet gelijkgespeeld of verloren tegen bursa.

Voor de wedstrijd zei ik 1-1, het werd op het nippertje 2-2. Er is nog echter een lange weg te gaan, maar zoals ik voor het seizoen al zei, dit seizoen gaat het tussen Gala en Basaksehir.

2 februari 2018 om 20:41

Je bedoeld tasaksehir. Zowel Gala, FB als BJK hebben geen kans. Tasaksehir zal wel uiteindelijk kampioen worden.

2 februari 2018 om 20:54

“Zoals ik voor het seizoen al zei”... ik word een beetje moe van die gs supporters na de komst van terim. Maar die krijgen ook nog wel een harde klap te verwerken en dan kunnen ze weer op hun plek zitten.

2 februari 2018 om 21:11

Lol. Voor het seizoen, dat betekent dat Tudor er nog was he. Begrijpend lezen?

2 februari 2018 om 22:04

Mijn punt was dat ik vrij zeker weet dat jij dat helemaal niet dacht. Nu met de komst van terim willen jullie over komen net of jullie al vanaf bet begin vertrouwen in jullie team hadden. Als de supporters niet aandrongen was tudor er nog hoor.

Bye bye kampioenschap, dit kunnen we niet meer rechtzetten. Als Basaksehir wint, wat ik ze wel zie doen, is het verschil 8 punten met nog uitwedstrijden tegen Trabzonspor, Galatasaray en Basaksehir op het schema. Een kampioenskandidaat mag zulke tegengoals niet incasseren, dit slaat nergens op. Je kunt fouten maken in de verdediging, maar dit kun je geen fouten meer noemen. In de tweede helft hadden we nog genoeg kansen, maar je hebt de wedstrijd in de eerste helft al weggegeven door als een stelletje amateurs te voetballen. We spelen gewoon heel slecht, dat was tegen Antalya en Kasimpasa ook zo, maar omdat er werd gewonnen werd daar te weinig op gelet.

Vorig seizoen hadden we na 34 wedstrijden 8 gelijkspel en 3 nederlagen. Dit seizoen hebben we na 20 wedstrijden al 7 gelijkspel en 3 nederlagen. Dat zegt denk ik voldoende. Ondanks al dat puntverlies hebben we niks anders geprobeerd dan alleen wat spelers te wisselen. Vandaag ging Oguzhan eruit en kwam Pektemek erin, waardoor alleen Medel op het middenveld stond. Je leunt weer op de voorzetten, maar je beste kopper (talisca) moet telkens terugzakken om de bal te vragen omdat je geen creatieve middenvelder achter hem hebt. Je enige rechtsback raakt telkens geblesseerd, maar in de winterstop komt er geen back-up bij maar wel 2 buitenlandse spitsen terwijl we al 2 aanvallers hebben. Ik heb echt niks meer te zeggen, de spelers, trainer en bestuur maken er een hele grote potje van en daardoor zijn onze kansen verkeken, ik hoop dat ze blij zijn.

En ik hoop dat de bond eindelijk eens boetes gaat uitdelen voor clubs die hun grasmat niet onderhouden, bewust of niet. Want dit zag er echt niet uit. Twee weken geleden tegen Basaksehir lag het er nog bij als een biljarttafel, vandaag kon mijn opa er makkelijk aardappels op verbouwen. Dit is gewoon heel bewust gedaan door Bursaspor, maar de bond kennende zullen ze er niks tegen doen.

2 februari 2018 om 20:40

De bond, die achter tasaksehir staat. Dit zien ze allemaal door de vingers. Mocht het bij vodafone gebeuren, dan waren de boetes nu al bekend.

2 februari 2018 om 20:43

Bond of niet, ze hebben de beste selectie van heel Turkije en ze spelen het beste voetbal in heel Turkije. Als ze kampioen worden kan niemand roepen dat het onverdiend is.

2 februari 2018 om 21:00

Natuurlijk heeft de bond voorkeur voor wie kampioen wordt en het voetbal is zo corrupt als ik weet niet wat. Maar dat mag geen excuus zijn met zo een selectie. Het voetbal was vandaag ook bijzonder slecht, dus deze nederlaag hebben we gewoon aan onszelf te danken.

2 februari 2018 om 22:00

Zeg dit ook niet als excuus maar als aversie tegen dat team/club. Afijn, heb het vaker al gezegd. Senol Gunes heeft ons twee keer kampioen gemaakt en ons naar de volgende ronde geloodst van de CL maar irriteer me mateloos aan zijn wisselbeleid. En zijn aanhoudende voorkeur voor bepaalde spelers. Niet onze CL campagne maar de koppigheid van Senol Gunes gaat ons de kampioensschap kosten dit jaar.

Het derde opeenvolgende kampioenschap is geen realistische doelstelling meer na vandaag. Eigenlijk moet je na dit seizoen een hoop spelers vervangen, maar omdat onze bestuur 4-jarige contracten uitdeelt aan 30+ jarige spelers is dat niet mogelijk. Er is totaal geen beleving bij de spelers. Helemaal geen honger meer na die twee kampioenschappen.

Het contract van Oguzhan gaat verlengd worden en als het aan mij ligt verkopen ze hem direct in de zomer. Op zijn goeie dag is hij een aanwinst, maar helaas heeft hij teveel van dit soort wedstrijden erbij zitten. In dit soort uitwedstrijden moet je altijd Tolgay boven hem zetten. Met Talisca is het ook alles of niets. De vorige wedstrijden was het alles en vandaag was het helaas niets. En als het goed is hebben we Lens gehuurd zonder verplichte koopoptie. Als het aan mij ligt wordt die koopoptie ook niet gelicht. Hij had vandaag die kans moeten afmaken. Hetzelfde geldt voor die kopbal van Vagner Love. Die moet erin als spits zijnde. De zo erg gehate Pektemek bracht meer vuur dan welke zogenaamde vedette dan ook.

We moeten nu gewoon hopen op twee leuke wedstrijden tegen Bayern. Vervolgens de beker pakken. Zo hoog mogelijk eindigen in de competitie. En als laatste hopen dat Medipol kampioen wordt. Ook al heb ik een hekel aan die club. Maar ja liever zij dan dat GS en FB verder uitlopen met kampioenschappen.

2 februari 2018 om 20:55

2e plaats is misschien nog mogelijk. Voorronde CL halen plus de beker en tweede ronde CL zie ik als een geslaagd seizoen. Probleem is wat we hierna gaan doen. We hebben zo'n oude selectie met contracten tot 2019 en 2020. Probleem 1 is hoe gaan we die wegsturen. Probleem 2 is hoe gaan we die vervangen, want we hebben op dit moment niet de kennis in huis om goedkope, jonge vervangers te halen. De personen die verantwoordelijk zijn voor de trainers zijn onze scouts, die er helemaal niks van bakken zoals we hebben kunnen zien, en zaakwaarnemers als Ahmet Bulut die bekende namen voor ons vinden, maar die zijn niet jong en ook niet goedkoop.

We halen 2 aanvallers terwijl we er al 2 in huis hadden. We hebben op dit moment 4 aanvallers, 4 keepers en 4 rechtervleugels in de selectie. Daarentegen hebben we maar 1 rechtsback en 1 linkervleugel. Zolang we geen technisch directeur en scouts met een beetje verstand van zaken aanstellen, wordt het echt niks. Orman moet kappen met zijn vriendjes een functie te geven en professionals aanstellen, zoals hij had beloofd in 2012. Anders is zijn einde ook nabij.

2 februari 2018 om 21:27

Wanneer heeft een club in Turkije ooit een vaardige technisch directeur gehad met verstandige scouts erbij. Volgens mij nooit. Dat gaat hem helaas niet worden. Stel je voor dat we een type Marcel Brands hadden. Dan werden we elke seizoen kampioen. Maar zulke vaardige gasten heb je helaas niet in Turkije. Of die zijn er wel, maar krijgen nooit de kans bij een grote club. Ik dacht ook dat Onder Ozen destijds een goeie technische directeur zou zijn voor ons, maar die lag elke week in de clinch met Bilic.

We hebben destijds met Gomez, Sosa en Aboubakar gewoon voltreffers geslagen. Dat zie ik niet snel weer gebeuren. Nu moet je omdat Negredo teleurstelt 3 miljoen uitgeven aan een 34-jarige Vagner Love. En voor je het weet zit je vast aan twee overbetaalde spitsen. Laten we hopen dat Vagner Love en Babel een goeie connectie zullen hebben. Met de huidige selectie zou het geen verkeerd idee zijn om een 3-5-2 is een keer uit te proberen. Vooral tegen Bayern kan het goed uitkomen. Maar het is nu al veel te laat om te gaan experimenteren.

Tweede plaats is ook te veel gevraagd denk ik. Het is vooral afwachten hoe GS het vertrek van Ndiaye en de lange afwezigheid van Fernando gaat opvangen. Daarnaast mag je Fener ook nooit afschrijven. Basaksehir zal waarschijnlijk wel kampioen worden.

2 februari 2018 om 21:52

Orman begon met een hele vaardige technisch directeur, Ibrahim Altinsay. Die man zou hele goede dingen hebben gedaan als hij niet al vanaf het begin werd tegengewerkt. Hij bracht Oguzhan naar de club, hij maakte zich sterk voor Olcay, Tore, Calhanoglu, Salih Ucan, Propper en Depay in 2012 en hij had een toekomstplan voor de club met Van Gaal als trainer. Nu hebben we Metin Albayrak, die gast heeft totaal geen verstand van voetbal. Onder Ozen bijvoorbeeld deed het niet heel goed, maar hij heeft tenminste een voetbalachtergrond.

Je kan nog steeds andere dingen uitproberen, maar Senol is een hele conservatieve trainer. Die gaat echt niet opeens met 3 verdedigers spelen. 4-2-3-1 is zijn systeem en daar wijkt die niet van af.

Ik denk dat de kampioenschap hierbij voorbij is. Ik zie de twee ploegen van tayip geen 4 keer verliezen. Volgens jaar nieuwe seizoen nieuwe kansen. Leren uit de fouten van dit jaar. Komt goed !

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Besiktas

Stand
Actuele wedstrijden

114 fans
Middenvelder, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Besiktas 6 0 2 0
2018/2019 Besiktas 28 1 8 1
2017/2018 Besiktas 24 1 1 0
2017/2018 Sunderland 0 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 26 4 7 0
Laatste voetbalnieuws

‘Feyenoord shockeert Besiktas met voorstel omtrent Jeremain Lens’

Feyenoord heeft tevergeefs een poging gedaan om Jeremain Lens vanaf januari naar De Kuip te halen, zo verzekert Takvim zaterdag. Volgens de krant zette Feyenoord in op een verhuurperiode tot het...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren