Advocaat tast in duister: ‘Ik ken die man helemaal niet’

Vrijdag, 2 februari 2018 om 15:27Gijs Freriks

Sparta Rotterdam verzekerde zich woensdag van de komst van Jannik Huth. De 23-jarige doelman kan direct aan de bak, want hij staat zondag in de basis in de thuiswedstrijd tegen Willem II. Roy Kortsmit kampt met een bilblessure en Leonard Nienhuis ontbreekt vanwege privéomstandigheden.

“Ik kan er echt niets over zeggen”, zei trainer Dick Advocaat op de persconferentie toen RTV Rijnmond hem vroeg naar Huth. “Ik ken de man helemaal niet, dus ik zie het wel. We moesten er in ieder geval een keeper bij halen omdat de derde keeper is weggegaan”, zo doelde hij op Alex Craninx.

“Alles loopt via agenten, maar dat hoort eigenlijk te lopen via het scoutingssysteem. De komst van Huth is ook via agenten gaan”, aldus Advocaat. Huth wordt gehuurd van FSV Mainz en speelde eerder voor SG Guldental en Hassia Bingen. Bij Mainz staat de voormalig jeugdinternational tot het einde van het seizoen onder contract.


Poll

Wat verwacht jij van Sparta Rotterdam - Willem II?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door alexpastoor)

Vreemde gang van zaken bij Sparta. Eerst was Pastoor verantwoordelijk voor het technische beleid en trainerschap, eerder gaf Advocaat aan dat er niks kwam uit de scouts van Sparta en nu lopen aankopen via agenten? Iemand die precies weet hoe de vork in de steel steekt?

2 februari 2018 om 18:03

Met Pastoor was er nog enigszins een peil op het beleid van Sparta te trekken. Met Advocaat lijkt het wel alsof hij aan het teren is op zijn grote naam in de voetbalwereld. Tot nu toe heeft hij nog niet aangetoond Sparta beter te laten voetballen, maar we gaan het zien de komende paar wedstrijden.

Wat is deze man toch heerlijk recht voor de raap. Ik mis hem nu al voor na de zomer!

Best wel erg dat je als club zijnde geen scoutingsappartaat heb , Maar dit is al meerdere Jaren zo aan de gang helaas. En elke jaar wordt er weinig tot niks aan gedaan.

2 februari 2018 om 17:02

Dat is bij veel clubs zo, on kosten te besparen. Vaak komt er een bekende zaakwaarnemer hier agent genoemd met een speler op de stoep. Bekijken ze een paar dvd's van die gozert en dan zegt de club ja of nee.

Dus hij stelt een keeper op die hij niet kent? Hopen dat hij kan verassen, maar dat is echt gedoemd te mislukken

2 februari 2018 om 16:05

Ik denk dat het nog meer mislukt als hij geen keeper opstelt...

2 februari 2018 om 17:21

Hahaha mooie reactie Kan m wel waarderen

2 februari 2018 om 17:22

Sparta heeft een prima jeugd. Dat bewijzen ze al jaren. Een keeper aantrekken die je totaalniet kent lijkt mij altijd minder dan een jeugdspeler die je door en door kent. Maar goed, we zulken het wel zien.

3 februari 2018 om 12:29

Hoop dat advocaat snel ook resultaten haalt. Denk dat hij de jeugd nog niet goed genoeg vindt...

2 februari 2018 om 16:34

Opzich kan advocaat na een paar trainingen best besluiten dat die huth beter is dan wat er nu rondloopt...

2 februari 2018 om 16:51

Nogal wiedes, hij is de enige keeper die er rondloopt. Als er nu nog een andere fitte aanwezige speler is die beter is, dan moet Huth misschien een andere baan gaan zoeken.

Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voor Advocaat wegloopt. Het leek heel novel van hem om in z'n nadagen nog een kleinere club een dienst te bewijzen, maar hij heeft zich er duidelijk niet genoeg in verdiept. Het is al een jaar in allerlei praatprogramma's ter sprake gekomen dat de constructie met Pastoor op 2 functies vreemd was. Een duidelijk teken dat er weinig technisch beleid structureel aanwezig is binnen de club. Nu zit Advocaat er een paar weken en is juost dat waar ie openlijk continu z'n beklag over doet. De klachten zijn gegrond, alleen had je dit van tevoren ook kunnen weten. Ik denk niet dat zijn negatieve houding de motivatie en prestaties van het team ten goede komen.

Prima aankoop dus. Ik snap dat je een keeper wil, maar kijk dan in de jeugd. Ik hoop voor Spartaan dat het meevalt, maar Mainz ziet het voor nu niet echt in hem zitten. Nu is 23 jaar jong voor een keeper, maar ook weer niet zo jong dat je nog niet een reëel beeld hebt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sparta Rotterdam

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. ThyAanvaller239
M. PintoVerdediger220
M. HeylenVerdediger220
A. AuassarMiddenvelder210
A. HarrouiMiddenvelder215
S. MijnansMiddenvelder212
Voor de complete selectie: Clubpagina Sparta Rotterdam.

1 fan
Keeper, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 4 maart
RB Leipzig verhuurt Yvon Mvogo in principe tot medio 2022 aan PSV, maar heeft een optie om de verhuurperiode komende zomer al stop te zetten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren