De Bruyne gefrustreerd: ‘Ik kan soms niet geloven hoe het mogelijk is’

Vrijdag, 2 februari 2018 om

Kevin De Bruyne schaart zich achter de woorden van Josep Guardiola, die onlangs kritiek uitte op het feit dat de tegenstanders van Manchester City te harde tackles uitvoeren op de spelers van the Citizens. De Spaanse manager wil dat de arbitrage zijn pupillen meer gaat beschermen en de Belgische middenvelder kan zich vinden in de mening van zijn manager.

De Bruyne heeft in de afgelopen weken verschillende charges moeten incasseren, bijvoorbeeld die van James McClean in het duel met West Bromwich Albion. "Ik heb de tackle net teruggezien. Laten we zeggen dat er geen bal in de buurt was", zegt De Bruyne tegenover verschillende Engelse media, waaronder the Guardian. De scheidsrechter (Bobby Madley, red.) vertelde me dat de speler me niet voldoende raakte voor rood. Ik zei hem: 'Natuurlijk niet, ik voelde hem komen, ik sprong op.'"

"Ik snap echt niet wat de tegenstander denkt", vervolgt de spelmaker van de koploper van de Premier League. "Je kan toch ook aan een shirt trekken. Veel effectiever en minder gevaarlijk dan een tackle. Het begint soms te frustreren. Veel teams maken veel overtredingen op ons. En maken wij er eentje krijgen wij geel. Ik kan soms niet geloven hoe het mogelijk is."

De Bruyne zegt te hopen dat Manchester City niet te maken krijgt met nóg meer blessures. Zo is Leroy Sané langdurig uitgeschakeld en zijn andere spelers ook al lang afwezig geweest. "Als het niet gebeurt met de bedoeling om iemand pijn te doen of te blesseren, is er voor mij geen probleem. Voetbal draait om schoonheid en fair play, niet om tegenstanders van het veld te trappen."


Poll

Begrijp jij de frustratie van Kevin De Bruyne?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door chanfan)

Volkomen gelijk. Een aanslag op de benen moet niet al vereiste hebben, dat de ander zn been gebroken heeft voordat er rood mag worden gegeven. Als het idee in je op komt om de ander zo belachelijk te blesseren, verdient de poging al rood, vind ik.

Zo is het spelletje nou eenmaal Kevin. Heb je van Basten ooit zien zeiken over slagers als Vierchowod en Kohler?

2 februari 2018 om 09:39

nou eigenlijk wel. Was van Basten niet degene die graag een fouten systeem zoals in het basketbal wilde invoeren? juist voor dit type voetballers

2 februari 2018 om 09:50

Van Basten's carrière is met jaren ingekort door die slagers in Italië. Had hij er maar over geklaagd.

2 februari 2018 om 09:56

Hij deed precies hetzelfde terug, en ken je het zandgooi verhaal van Van naasten niet?

2 februari 2018 om 12:12

Sterker nog, op zijn 14e ofzo wou hij naar het middenveld vanwege het geschopt. Zijn vader heeft hem toen gezegd dat de allerbeste alsnog spits spelen. Doodzonde van die enkel..

2 februari 2018 om 09:51

Kohler staat bekend om dat hij V Basten's enkel kapot heeft getrapt. Beetje overtrokken. Best een prima vent die Nederland als zijn tweede thuis ziet.

2 februari 2018 om 11:44

Ehh ja? Van Basten heeft meermaals geklaagd over alle aanslagen op zn benen, wat een onzin praat jij?

2 februari 2018 om 12:13

Van Basten die zijn laatste voetbalwedstrijd speelde toen hij 29 was?

2 februari 2018 om 16:52

Zo is het spelletje Helemaal Niet. Daarom moet het ook bestraft worden.

Snap hem goed, probleem speelt op alle niveaus. Ook in amateurvoetbal komt het voor dat de spelers die het van snelheid en behendigheid moeten hebben keer op keer worden neergelegd zonder dat er ingegrepen wordt.

2 februari 2018 om 10:14

Het zal aan mij liggen, maar ik heb dat op amateurniveau( In ieder geval waar ik speel) veel minder harder overtredingen worden gemaakt.

Tsjah als ik het hier zo mag geloven wordt in Engeland echt voetbal gespeeld en moeten we niet piepen als in Nederland een tackle niet met rood bestraft wordt. Is natuurlijk onzin, er zijn teveel simpele domme voetballers in de PL die maar met alles wegkomen

2 februari 2018 om 09:51

Ik snap dat ook nooit. Mannelijk voetbal is prima, maar iemand afzagen bij de enkels is niet mannelijk, maar gewoon gevaarlijk. In Engeland maken ze net zo goed schwalbes en stellen ze zich net zo goed aan. Mensen stelselmatig door midden trappen, moeten ze gewoon bestraffen.

2 februari 2018 om 10:01

Inderdaad. Net als dat vaak het vergelijk wordt getrokken met scheidsrechters. Ook in Engeland zijn ze vaak van bijzonder slecht niveau.

2 februari 2018 om 11:12

Het is maar net van wat voor type spel je van houdt..er is niet 1 soort goed voetbal in mijn optiek..Zelf hou ik wel van het tempo van de PL technisch is het minder als in Spanje maar het piepen en vertragende spel vind ik dan weer een ergenis in Spanje. In Nederland moeten we is kappen met alles dood fluiten! Gewoon meer met een babbel oplossen zoals dat jaren geleden deden..Dat kan ook op een manier zodat het spel gewoon doorloopt. Moet je kijken hoeveel teams bij ons nog lucht over hebben...hoe vaak zie je spelers met kramp (te weinig)? En dan spelen ze vaak maar 1x! Per week. In mijn optiek ook een reden dat we Europees achterop raken dat is echt niet alleen kwaliteit maar conditioneel zijn we niks gewend door de vele rust momenten zelfs tijdens wedstrijden en te weinig fysieke arbeid op trainingen.

Ook al keur ik het ongelooflijk af, heeft het niks met sport te maken en word ik er bijna misselijk van als ik sommige horror tackles zie is dat misschien wel een beetje het nadeel van het ongelooflijk mooie voetbal wat Guardiola zijn ploeg laat spelen. Het zijn over het algemeen natuurlijk wel ego'tjes (wat logisch is als de wereld redelijk aan je voeten ligt en je "alles" kan kopen wat je wilt) Ik kan me voorstellen dat je, je dan redelijk het mannetje voelt. En dan speel je in ene tegen City, kom je niet in de buurt van de bal, word je van het kastje naar de muur gespeeld en kom je overal tekort vol in de spotlights. Nogmaals ik praat het niet goed maar de onmacht en frustratie druipt er dan wel vanaf bij de wat mindere ploegen.

Kom op dames niet janken maar ballen. Dat gehuil de laatste tijd ik erger me er mateloos aan het hoort bij het spelletje en de scheidsrechters moeten gewoon fluiten bij de overtredingen die zijn constateren.

2 februari 2018 om 09:58

Maar stop nu toch eens man. Hij heeft gewoon volkomen gelijk, maak dan een fout waarbij je niet iemands benen riskeert te breken. Heeft niets maar dan ook niets met voetbal te maken die belachelijke charges.

2 februari 2018 om 10:06

De bruine heeft elke wedstrijd wel kans om er geblesseerd af te gaan, dan heeft hij zeker wel recht van spreken. Als de tackles nou een intensie hadden om de bal te raken heb je gelijk, maar er zijn zovaak tackles waarbij de bal al lang weg is en het gewoon gevaarlijk wordy voor de speler. Of het dan bewust of onhandig is maakt verder niet uit, het onbesuisd inkomen met het risiko ienand te blesseren is gewoon rood!

khalid3073wx heeft groot gelijk.
Man City is echt een Guardiola team aan het worden. Voor je het weet liggen ze net als Pep's Barcelona indertijd over het veld te rollen bij het minste contact en belagen ze de scheidsrechter vragend om gele kaarten bij het eerste zuchtje wind dat ze voelen. Werkelijk afschuwelijk. Grow up.

2 februari 2018 om 10:29

Jij klinkt hier ook gewoon als zo'n domme slager die niet kan voetballen op het veld. Heb je die overtredingen de laatste tijd wel gezien? Ze waren bijna allemaal direct rood waard, geen enkele intentie om de bal te spelen vooral die op Diaz

2 februari 2018 om 11:27

Er is een verschil tussen janken en het over laten aan de mensen die hiervoor zijn opgeleid. De Elite clubs voelen zich verheven boven de rest ik irriteer me daaraan. Elke sierlijke voetballer heeft hiermee te maken. Denk je dat spelers als Shaqiri ChoPoMoteng Ayew Townsend Zaha Richardlison Boufian Redmond Vardy Mahrez hier geen last van hebben? Die accepteren de situatie de bond en scheidsrechters moeten gewoon hun werk doen. Straffen voor doodstrappen mogen wel omhoog naar minimaal 10wedstrijden, maar wanneer is iets een doodstrap soms is het vrij lastig te zien met de bijbehorende snelheid. Verder vind ik City en heerlijk team leuker dan Barca en Bayrn onder pep. Geweldig echt kijk graag elke wedstrijd van hun alles gaat zo super snel en vaak naar voren ipv zinloos naar elkaar.

Je ziet het veel te vaak bij goedvoetballende ploegen, ook bij barca bijvoorbeeld. Waar de tegenstander keer op keer shirtje mag trekken, duwen, snelle aanvallen er uit halen en er wordt vaak geen kaart voor gegeven. Maar doet de aanvallende ploeg eens iets fout of zegt er wat van hebben ze gelijk geel aan hun broek.

2 februari 2018 om 12:52

Hier heb je natuurlijk 100% gelijk in. Zo verniel je een wedstrijd

Wat zou Vinny Jones hiervan vinden?

Maar vervolgens wel met ene Witzel trots samen spelen met de nationale ploeg. Hypocriet gedoe allemaal.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Actuele wedstrijden

204 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 oktober
Barcelona heeft de pijlen gericht op Lautaro Martínez. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren