Ghanees laat PSV links liggen: ‘Ik heb gebeden dat het zou lukken’

Donderdag, 1 februari 2018 om 11:44Gijs Freriks • Laatste update: 12:37

PSV leek zich te versterken met Lumor Agbenyenu en had zelfs vliegtickets geregeld voor de verdediger, maar de linksback kwam nooit op Schiphol aan. Hij bleef in Portugal en verbond zich voor vierenhalf jaar aan Sporting Portugal. Sporting betaalt tweeënhalf miljoen euro voor vijftig procent van de eigendomsrechten en kan in de toekomst nog eens maximaal dertig procent opkopen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Lumor gaat slagen bij Sporting Portugal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door constant kante)

Hij is overal dankbaar voor etc....dus ik verwacht van iemand met zo'n "groot" hart dat hij PSV ook nog wel even een verklaring geeft voor het niet op komen dagen.

1 februari 2018 om 12:46

Hij rept helemaal niet over Psv, waarschijnlijk is bij hem nooit sprake geweest van serieuze interesse. En heeft Brands hem totaal verkeerd begrepen.

Brands heeft gegokt om op de laatste dag pas in actie te komen voor de linksback-positie en moet nu op de blaren zitten..

1 februari 2018 om 13:08

"hij rept helemaal niet over Psv, waarschijnlijk is bij hem nooit sprake geweest van serieuze interesse."

PSV had al een persoonlijk akkoord met hem.

1 februari 2018 om 13:23

Aha... Bij nader inzien was het akkoord met Sporting net even beter en speelt hij daarom nu in Lissabon.

Conclusie: Brands treft geen blaam ! En weer dóór !

1 februari 2018 om 14:04

"conclusie: Brands treft geen blaam ! En weer dã³ã³r !"

Zeg ik dat dan? Ik heb gisteren al geschreven dat ik dit een regelrechte afgang vind.

1 februari 2018 om 15:48

Nufc_u2

Brands treft blaam, maar geen schuld.

Nou, ik gok dat hij weg is bij de eerste kans op positieverbetering want hij heeft het niet fair gespeeld (zo lijkt het althans). Neemt niet weg dat PSV het zelf niet zo ver had moeten laten komen natuurlijk, Brands moet gewoon nu alweer bezig zijn met een linksback voor de zomer en niet op 1 juli pas starten met de zoektocht, want het lijkt erop dat de zoektocht pas start wanneer de trasnferperiode open gaat.

1 februari 2018 om 12:31

Ik zie het iedereen hier vervloeken om het tot de laatste transferdag te moeten doen, maar niemand die ook maar een beetje relativeert. Als je in de laatste minuut scoort, telt dat doelpunt toch ook net zo hard als eerder in de wedstrijd? Een transfer op 31 januari is toch net zo goed een transfer dan op 1 januari? Als je het nieuws volgt zie je sowieso dat een derde van de transfers de laatste twee dagen worden afgerond. Waarschijnlijk had PSV de persruimte al klaar voor zijn presentatie.. Men doet hier alsof Brands pas op 30 januari is gaan zoeken.. Jullie weten toch wel beter?

1 februari 2018 om 12:39

Waardeloze vergelijking, want in dit geval scoort iemand die treffer dus niet. Waarom zou je in godsnaam wachten tot de laatste dag?
Je hebt alle vrijheid om 'm in oktober of november vast te leggen en dan weten alle partijen waar ze aan toe zijn. Als je wacht tot het laatste moment, gaat het nogal eens mis, daar zijn genoeg voorbeelden van.

1 februari 2018 om 12:50

Maar jij veronderstelt nu dat Brands er voor kiest om pas 31 januari in actie te komen, terwijl je zelf toch wel snapt dat dat zo niet gaat? Los van het feit dat er allang een linksback had moeten, waar ik het overigens volledig mee eens ben.

Ik verwijt Brands dat er nu geen linksback is, maar niet dat hij er niet mee bezig was. De enige reden dat je dat zou beweren is om maar weer lekker te zeiken. Er zijn berichten van een jaar oud dat hij bezig was met Frank Fabra, en in de zomer met deze Ghanees. Ik zie hier vervolgens mensen zich beklagen dat er tot op het laatste moment gewacht wordt met in actie komen, terwijl ze er dus al maandenlang mee bezig waren..

1 februari 2018 om 12:52

Wat een slechte vergelijking. Niet alleen heeft een transfer op 1 januari veel meer voordelen dan eentje op 31 januari, maar je vergeet ook te melden dat als een transfer op 1 januari mislukt, je daarna nog 30 dagen ruimte hebt om te repareren. Als een transfer mislukt op 31 januari zit je voor 6 maanden vast aan je selectie. Een speler op 1 januari binnenhalen brengt als voordeel dat ie kan wennen aan de spelersgroep tijdens het trainingskamp.

De kritiek op Brands is dat hij al anderhalf jaar weet dat er versterking gewenst is op de linksbackpositie of tenminste behoefte is aan een linksbenige verdediger die ook back kan spelen. Als je al zolang doordrongen bent van dit punt, dan ga je toch het risico niet nemen om pas op het allerlaatste moment iemand te kunnen vastleggen? Dat doe je toch veel eerder? Ik ga ervanuit dat PSV deze jongen nu al een paar weken of maanden op de korrel heeft en dat ze niet pas op 30 januari op het idee kwamen om een transfer te regelen.

1 februari 2018 om 12:57

Dat lijkt me geen rare veronderstelling, gezien het feit dat het (net zoals de vorige transferperiode) op de laatste dag definitief mis is gegaan. Ik zeg niet dat hij pas op 31 januari in actie komt, maar het is absoluut te laat, anders gebeurt dit geen twee keer achter elkaar.

Daarnaast verwijt ik niet dat hij er mee bezig was, maar als het je in een half jaar niet lukt om een Eredivisie-waardige back aan te schaffen, gaat er gewoon iets mis. Waarom lukt het ons niet en Ajax wel? Waarom lukt het bij Romero wel, bij Lozano wel, bij Moreno wel maar niet bij een linksback?

Ze moeten er gewoon voor zorgen dat ze er vanaf dit moment volle bak voor gaan en van mijn part presenteren ze een linksback op 7 februari, maar dan heb je in elk geval zekerheid.

1 februari 2018 om 13:00

Master D, Het laatste wat je zegt is het toch ook? Je bent als kopende club afhankelijk van de tegenpartij. Ook al kom je meteen vanaf dag 1, er moet meegewerkt worden vanuit het kamp van de club, de speler en diens zaakwaarnemer. Mijn punt is dat iedereen hier conclusies trekt, onder een aanname dat PSV pas een dag voor de deadline in actie komt. Terwijl je als voetbalfan toch wel beter weet?

Savedbythebell, Ik ben het eens met alles wat je zegt. Maar als die jongen gewoon het vliegtuig was ingestapt zoals waarschijnlijk met PSV was afgesproken, en twee uur later had getekend hadden we het nergens meer over.

1 februari 2018 om 13:15

Ik vond sowieso dat het al te lang duurde, je moet niet afhankelijk zijn van de laatste dag om een transfer af te ronden, dus de kritiek was er alsnog geweest. In mijn omgeving waren er veel van deze geluiden.

Wanneer dit op 13 januari het geval is, heb je nog de tijd om te reageren maar nu niet meer, vandaar dat ik dus geen fan ben van transfers zo laat in de transferperiode. Tuurlijk is dit een soort overmacht, maar wel iets dat voorkomen had kunnen worden.

Overigens hebben we zelf ooit Michael Ball (wie kent hem niet) weggeplukt van een vliegveld, dus 'you win some, you lose some'. Al denk ik dat hij van grotere waarde was geweest dan Michael Ball destijds.

1 februari 2018 om 13:27

Omdat dit het enige 'echte' nieuws is dat naar buiten komt, lijkt het voor ons ook meteen de eerste optie die er was, en dan lijkt het alsof het allemaal op het laatste moment aankomt. Maar wij kennen Brands toch ook al langer dan vandaag? Ik denk oprecht dat deze jongen niet de eerste en ook niet de tweede keus was. Ik heb de laatste twee weken bovengemiddeld vaak de sites rond PSV gevolgd, en ze waren met verschillende spelers bezig. Ik denk daarom dat 'de tijd om te reageren' juist werd gebruikt om over te schakelen op de 3e of 4e kans, lees; Agbenyenu.

Haha Michael Ball.. was ook nog eens linksback

1 februari 2018 om 14:58

Maar ja als je wat eerder begint kan je nog handelen als het mislukt....

1 februari 2018 om 15:25

erikk

De suggestie dat Marcel Brands blaam treft omdat hij 'te laat is begonnen' slaat werkelijk waar nergens op. Hoezo? Omdat dit op de laatste dag afketste? Maar wat zegt dat over waar Brands mee bezig is geweest de afgelopen paar weken. Alsof hij lekker in zijn kantoortje zat en dacht, laat ik rond 28 januari aans wat gaan bellen of zoiets? Wat een onzin. Tuurlijk was hij allang bezig. Met diverse spelers.

Ook de opmerking dat Brands een plan B had moeten hebben is zinloze prietpraat. Deze speler was natuurlijk al ongeveer plan D. Dat spelers afzeggen, dat kan gebeuren. Dat je er met clubs niet uit komt, dat kan ook. Kunnen mensen hier wel roepen dat Brands incompetent is en zo, maar als een club voor een speler zeven miljoejn of meer vraagt en PSV niet meer dan vijf wil betalen, ga je dan Brands verwijten dat ie geen zeven miljoen neerlegt? Prima, maar ik vind dat onzin.

Het is niet goed dat PSV er niet in geslaagd is om een linksback die gewenst was aan te trekken. Maar die afrekencultuur die we nu hanteren (hij moest iets halen, hij haalde niks, dus hijn kan niks) is nergens op gebaseerd en loze kritiek.

Stel nou eens even (ik zeg opzettelijk 'stel' want ik denk dat PSV geen enkele kans op de titel heeft) dat Ajax geen kampioen wordt maar PSV wél. Waar bijven dan al die mensen die in de afgelopen weken hier over elkaar heen viuelen om Marc Overmars veren in zijn reet te stoppen omdat hij een TD was met een uitstekend beleid, uitstekende aankopen en nog betere verkopen? Durven zij in dat geval (vier seizoenen op rij zonder prijs) hier nog met droge ogen te beweren dat Opvermars een top TD is en zijn beleid deugt? Ik denk van niet. Waarom? Omdat ieder beleid net zo goed is als het resultaat dat je ermee haalt. En als PSV wel kampioen wordt, dan is dat dus de verdienste van Marcel Brands. Toch? En wie gaat dan nog durven zeiken omdat hij in deze periode geen linksback wist aan te trekken??

1 februari 2018 om 15:29

Michael Ball inderdaad. Haha.

Trouwens, ook Gilles de Bilde en Timmy Simons waren ooit mondeling rond met Feyenoord toen PSV op de proppen kwam en ze allebei gewoon binnenhaalden. Daar staat tegenover dat PSV in 1996 een mondelinge overeenkomst had met Pavel Nedved. Maar die ging desondanks na het EK naar Lazio. Tja, meer geld, beter weer, mooiere stad. Ik verweet Nedved niets eigenlijk.

Zo gaan die dingen soms. Ajax haalde ooit Froylan Ledezma op door hem letterlijk uit het vliegtuig te halen en hem via een zijdeur af te voeren. De afvaardiging van Feyenoord (die dachten met hem een oeverenkomst te hebben) stond toen keurig achter de douane te wachten tot hijn naar buiten zou komen, haha. Werd nooit een succes verder, die Ledezma. Maar is wel een mooi verhaal.

1 februari 2018 om 15:32

Master D

Is bij jou wel doorgedrongen dat dit gaat over dingen waar twee partijen bij betrokken zijn? En dat het dus zo kan zijn dat de andere partij in november nog niet wil onderhandelen, om eerst alle opties af te kunnen wegen. Dat er dan half januari pas onderhandelt wordt en het niet doorgaat met je eerste keus, dan schakel je door. En als dan de opties een voor een afvallen en je denkt met je plan D toch je speler te hebben maar die speler gaat op het laatste moment naar Sporting, tja wat voegt dan de opmerking dat je dat eerder had moeten doen als een tang op een varken toch? Er was geen optie om het eerder te doen. Anders was dat simpelweg wel gedaan

De suggestie dat Brands opzettelijk nalatig of per ongeluk slordig en lui was vind ik absurd en getuigen van de afwezigheid van enig inzicht in hoe dingen in de praktijk gaan.

Ik snap het wel. Sporting Portugal of Psv. Kampioen worden in Portugal of in Nederland. Zon of regen. Strand of lichtfabriekjes. Fantastisch salaris of goed salaris.

Wel vervelend voor PSV natuurlijk.

Moet ik wel zeggen: de voetbalwereld kan hard zijn. PSV had beter ook op twee paarden kunnen wedden. Vanuit dat opzicht doet PSV het al anderhalf jaar verkeerd wat betreft de linksback positie.

1 februari 2018 om 12:08

Als PSV'er zou ik momenteel niet blij zijn met Brands hoor. Roept al 1.5 jaar dat hij een vervanger voor Willems gaat halen maar steeds verzaakt hij. Wel wordt er weer 10+M over de valk gesmeten voor een 18 jarige spits terwijl dat, zeker voordat Locadia vertrok, verre van noodzakelijk was. Ondertussen blijft de zwakste plek in de selectie nogsteeds bestaan. Bovendien lijkt Brenet te willen vertrekken, nu mocht hij niet maar wellicht gaat hij in de zomer. De kans dat Arias ook vertrekt is zeker aanwezig dus dan heeft PSV 0 backs over. Ben benieuwd, Brands trekt al 2-3 transferperiodes geen back aan, komende zomer mag hij er 4 halen!

1 februari 2018 om 15:42

Sanderkoevoets

Ik denk dat er bitter weinig PSV supporters zijn die jouw gevoel delen.

Dat er tien miljoen is geinvesteerd in een jong talent staat los van het halen van een linksback. Zelfs als je Romero niet had gehaald, had je nu nog geen linksback gehad namelijk. Want het geld was niet het issue hier. Dus waarom leg je die link eigenlijk?

Dat potentiele linskbacks gezegd zouden hebben, ja we willen wel komen, maar jullie hebben net tien miljoen uitgegeven aan een spits dus nou kom ik niet meer, is onzin. Dus er is geen enkel verband tussen die twee. Los daarvan dat Brands natuurlijk niet alleen maar met een linksback bezig is en moet zijn. Hij moet ook nog aan komend seizoen denken.

Dat Arias gaat vertrekken dat lijkt me wel een zekerheidje. Na het WK zal hijn voldoende aanbiedingen hebben. PSV gaat aan hem een mooi bedrag verdienen. Brenet zal hopelijk ook weggaan. Gek dat je dat als iets negatiefs ziet. Volgens mij zijn de meesten het er wel over eens dat Brenet PSV onwaardig is. Dus dat die weg gaat is alelen maar goed.

En al moet hij in de zomer straks vier backs halen, so what? Dat het dit keer niet gelukt is wil niet zeggen dat dit in de zomer ook niet gaat lukken. Ik denk gewoon dat jij je zorgen maakt bijn PSV over dingen waar PSV supporters zich gewoon terecht geen enkele zorgen over maken. Laatst was je ook al op oorlogspad om alle PSV supporters wakker te schudden en ze te vertellen dat de club financieel op instorten stond of iets dergelijks en onverantwoorde risico's zou nemen. De meeste PSV supporters weten wel beter. Je zorgen zijn echt niet nodig.

1 februari 2018 om 12:47

Sporting Portugal kampioen van Portugal? Ik geef ze 1% kans.

1 februari 2018 om 13:02

1% maar. 20 wedstrijden gespeeld, 15 gewonnen, 5 gelijk, postie op de ranglijst: nummer 1. Vind 1% wel heel erg laag. Dat zou ik ze geven als ze op 12 punten van de nummer 1 op positie 3 stonden.

1 februari 2018 om 13:57

Asroma8. We hebben het over Sporting Lissabon, niet over AS Roma. Kijk is naar de stand in Portugal.

En daarnaast, nog mooier: mochten zij kampioen worden, dan is het feest des te groter, want de eerste keer in jaren dat ze de schaal omhoog mogen gaan houden. Mooier dan in Eindhoven, lijkt mij.

1 februari 2018 om 15:35

Simpatico

Nou, zéker voor die club zeg! Als er één club in Europa echt snakt naar een titel is het inderdaad Sporting wel zeg. Heb daar vorig seizoen een wedstrijd bezocht en die supporters zijn echt gepassioneerd tot op het bot. Ik gun ze best een titel, ze hebben een mooie club met een roemruchte historie.

Dat is echt niet netjes dat je niet komt opdagen, zonder iets te laten horen. Maar ik snap zijn keuze ook wel. Hij kan in Portugal blijven en bij een van de grootste ploegen in the land spelen. Maar een berichtje naar Psv toe was wel zo netjes geweest

Clubs wedden vaak op meerdere spelers en spelers doen dat ook. Dus dat ie uiteindelijk naar Sporting gaat kan ik wel begrijpen. Het is niet netjes gespeeld, maar dat is wel typerend voor de voetbalwereld.

Hadtie tijdens het bidden niet ff een appje naar Brands kunnen sturen. Kan je bidden tot je een ons weegt, als je je afspraken niet nakomt ben je alsnog een zondaar.

1 februari 2018 om 14:12

Ja het is ongeveer met inchecken douane en alle bijzaken 3,5 uur reizen van Lissabon naar Amsterdam. Als die jongen nou had geappt: "hey leuk dat we er persoonlijk al uit zijn en jullie met mijn clubs, maar doeiiiiiii" dan had brands nog mogelijk kunnen doorschakelen naar een andere speler. Jammer en natuurlijk heel achterbaks van meneer Lumor om niks te laten weten.

Ik wens hem veel succes daar plus de rare constructie die er aan vast zit.

Dus eigenlijk is het de schuld van Danny Blind dat deze Lumor nu niet bji PSV zit. Als Danny betere onderhandelingen had gevoerd met Roma, zat Daley daar, was die Portugees niet naar Roma gegaan en Lumor dus naar Psv.

Zit Blind alsnog te lachen

Ik ken de statistieken van Brenet niet uit mn hoofd, maar veel slechter dan 1 goal en 3 assists zal hij het niet doen 😂

Wat er precies is gebeurd blijft natuurlijk gissen. Maar deze jongen gaat zichzelf lelijk in de vingers snijden.
Kon bij PSV meteen in de basis, en blijft nu bij Sporting slechts een stand-in voor Coentrao...

Wat een mop 😂😂 zoals heel die geneenteclub ook een mop is
Succes met brenet 🤣🤣

het ziet er naar uit dat deze speler als vervanger van een wisselspeler komt. dus toch appart dat zo iemand dan niet voor een (bijna zekere) basisplek kiest bij psv.

Tja, beetje ondankbaar richting psv. Maar waarom komen die zo laat in actie. Konden hem wel gebruiken. Zag Brenet gisteren in actie in de kuip. Kan echt niet op LB.

Misschien een hele gekke zet, maar Trémoulinas is transfervrij? Hij zal makkelijk 2 jaar nog bij PSV van waarde kunnen zijn. Alleen is de vraag hoe hij is met salaris en of hij überhaupt wel wil.

Had hij toch mooi Dijks bij AJAX op kunnen komen halen....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica2114
2.FC Porto2013
4.Estoril155
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Matheus NunesMiddenvelder81
Jovane CabralAanvaller81
AdánKeeper80
PaulinhoAanvaller81
Tiago TomásAanvaller70
Daniel BragançaMiddenvelder50
S. CoatesVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 16 oktober
Fiorentina wil in januari een poging wagen om Andrea Belotti in huis te halen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren