‘Wij zijn teleurgesteld, maar Klaassen zou nog erger teleurgesteld moeten zijn’

Donderdag, 1 februari 2018 om

Davy Klaassen had in de laatste dagen van de transferwindow verlost kunnen worden uit zijn sportieve lijden bij Everton. Napoli wilde de middenvelder graag tijdelijk overnemen van the Toffees, maar de portretrechten van Klaassen stonden een transfer naar de koploper van de Serie A uiteindelijk in de weg en dat zorgde voor teleurstelling bij Everton-manager Sam Allardyce.

“Ik heb een rare situatie gehad met Klaassen, bij wie zijn portretrechten uiteindelijk een moeilijkheid bleken. Ik kan er verder niet over uitweiden. Maar doordat hij een contract heeft bij een bepaald bedrijf, is de transfer uiteindelijk niet doorgegaan”, wordt Allardyce geciteerd door de Liverpool Echo. “God mag weten waarom en hoe. Dit was een van de beste transfers die hij had kunnen maken, maar door wat voor reden dan ook is het uiteindelijk niet doorgegaan.”

“Wij zijn teleurgesteld, maar Klaassen zou nog veel erger teleurgesteld moeten zijn. Hij zit nog altijd bij ons en speelt niet in de Serie A voor Napoli. Ik weet niet waardoor ze de horden uiteindelijk niet hebben genomen, maar het is niet gelukt”, besluit Big Sam. Hij nam wel afscheid van Ademola Lookman, Sandro Ramírez, Kevin Mirallas, Muhammed Besic, Aaron Lennon en Ross Barkley. Daar tegenover stond de komst van Theo Walcott, Eliaquim Mangala en Cenk Tosun.


Poll

Zie jij Davy Klaassen in de tweede seizoenshelft nog spelen bij Everton?


Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door nick danninga)

das lekker slim klaassen om ergens een soort van wurg contract te tekenen waardoor je zelf niks meer te vertellen hebt over je eigen leven

1 februari 2018 om 09:24

Erg jammer idd voor Klaassen.. Anderzijds krijgt hij wel 5m per jaar, maar geld maakt ook niet altijd gelukkig. Ik had Klaassen graag bij Napoli gezien. Hij zou daar prima passen binnen het spel van Sarri, maar helaas dus die portretrechten..

1 februari 2018 om 10:02

Probleem is dat Napoli de portretrechten van de spelers wil beheren, waardoor de spelers zelf geen contracten met andere partijen kunnen sluiten. Ook het feit dat Klaassen al in de EL heeft gespeeld zorgt ervoor dat Klaassen niet de juiste optie is voor Napoli

1 februari 2018 om 10:58

@ Robinwakker,

dit is opzich helemaal niet gek hoor dat napoli dat zelf wil beheren. Bron van inkomsten.
Dit doen wel meer clubs. Alleen wel gek dat het daarop vastloopt. Contract zelf afkopen en speelminuten maken. Het bedrijf had vast ook meer van de samenwerking verwacht dus zal daar vast niet onwelwillend tegenover hebben gestaan.
Ik kan niet anders concluderen dat dit een keuze voor geld is geweest van Klaassen.

1 februari 2018 om 10:29

Everton heeft er ook mee te maken, ze zetten een portrait rechten constructie samen op. In Engeland worden spelers deels rechtstreeks betaald en deels via de portret rechten constructies.

Een half seizoen op de tribune daar wordt niemand beter van.
Wat een raar verhaal dat een tijdelijke overgang afketst op portretrecht?

1 februari 2018 om 09:28

Financieel gezien wel. Ik heb Klaassen nog niet horen klagen.

1 februari 2018 om 09:32

Wordt hij er financieel beter van als hij op de tribune zit in plaats van dat hij op het veld staat?

1 februari 2018 om 09:54

Dat zei je niet. Maar waarom zou je "werken" voor je geld als je ook gewoon op je luie reet kan zitten met een lekkere warme chocolademelk.

1 februari 2018 om 10:32

Klaassen gaat toch niets meer verdienen door op de tribune te zitten? Als hij speelt zou hij waarschijnlijk mee verdienen, wedstrijdpremies e.d.

1 februari 2018 om 11:19

Klopt. Dat zeg ik ook helemaal niet...

1 februari 2018 om 11:41

Waar wordt hij financieel wel beter van dan? Ik geloof dat we een beetje langs elkaar heen lullen.....

1 februari 2018 om 12:12

Ik denk dat hij bedoelt dat hij gewoon makkelijk geld kan verdienen zonder er te veel voor te hoeven doen. Maar dat is natuurlijk niet waar, want Klaassen gaf al aan om voor zijn kansen te willen vechten bij Everton, hoe klein ze ook zijn.

Blijft toch apart, ze hebben hem voor een redelijk hoog bedrag gekocht. Belande vrij snel op een zijspoor, en nu willen ze hem maar al te graag slijten. Heeft in mijn ogen genoeg kwaliteit om in ieder geval bij een ploeg als Everton basis te spelen.

1 februari 2018 om 09:27

Een ploeg gelijk everton zou met twee vingers in de neus jaar in jaar uit kampioen worden in de eredivisie, ik heb het altijd gezegd er zijn gewoon voetballers die het geluk hebben dat een bepaalde soort trainer hem graag bij een club wil hebben. In dit geval heeft hij de transfer te danken en Koeman. Klaasen in goed genoeg voor de championshio of voor een degradatie kantidaat. Zelf de interesse van Napoli snap ik totaal niet, maar goed het zal wel aan mij liggen.

1 februari 2018 om 09:48

Ik denk dat je Everton en het Engelse voetbal in zijn geheel een beetje overschat. Nederlandse ploegen spelen gemakkelijker tegen Engelse ploegen dan tegen Portugese, Belgische, Duitse en Italiaanse ploegen. Zal met de manier van spelen te maken hebben. Engelse ploegen (De topploegen met bijna louter buitenlandse spelers daargelaten) zijn tactisch blijkbaar niet zo sterk.
Ze hebben veel geld maar besteden dat niet op een goede manier. Ze geven veel geld uit aan heel beperkte voetballers.

1 februari 2018 om 09:48


1 februari 2018 om 10:17

Als ik Everton dit jaar in Europa zag spelen dan zullen ze in de eredivisie geen potten kunnen breken. Misschien draait het inmiddels beter, maar ik vind het niet zo'n bijzonder elftal eigenlijk. Maar goed, dan nog. Als Everton in de eredivisie zou spelen zouden ze hun grootste inkomstenbron kwijt zijn, de televisiegelden in de Premier League. Eens zien of ze dan nog elf fatsoenlijke spelers kunnen opstellen.

1 februari 2018 om 10:45

Hou toch eens op met die nutteloze vergelijkingen van als die hier speelt worden ze kampioen. Bullshit want als ze in Nederland uitkomen hebben ze al geen 160 miljoen tv inkomsten en hebben ze dus een heel ander budget en met alle respect maar beleid en Engelse clubs gaan niet echt goed samen. Ontopic: jammer voor Klaassen dat het niet doorgegaan is had hem graag bij een andere club willen zien spelen. Was bij Ajax toch een uitermate nuttige voetballer en je zou verwachten dat hij dat bij Everton toch ook wel zou zijn.

1 februari 2018 om 09:31

Klaassen heeft veel loopvermogen maar voor de PL is meer nodig om echt van waarde te zijn. Hij technisch niet overmatig getalenteerd niet overdreven snel hij werkt hard maar het is geen topvoetballer in de zin dat hij werkelijk iets extra's toevoegt aan een team in de PL.

1 februari 2018 om 09:35

Als je het Everton van vorig jaar bekijkt wel, maar ze hebben in 1 zomer maar liefst vier hele goede aanvallende middenvelders binnengehaald: Rooney, Sigurdsson, Klaassen en Vlasic, die allemaal concurreren voor 1 plek achter de spits. Klaassen heeft dan ook het nadeel dat hij niet echt als spits of rechtsbuiten gebruikt kan worden.

1 februari 2018 om 10:24

Nu we Walcott en Cenk Tosun er nog bij hebben gehaald is het helemaal druk bezet op die aanvallende posities. Stel dat Klaassen wel in de spits of op de flank zou kunnen spelen waren die opties nu ook al wat verkleind..

ja die kwaliteiten heeft hij ook wel maar ik vind het toch raar dat als je niet speelt bij everton en je naar napoli kunt en mag en dat een of ander bedrijf dan kan beslissen dat je bij everton op de tribune moet blijven zitten omdat zij je portretrechten hebben

Erg jammer van Rafeal Van Der Vaart ,. Ow ik bedoelde natuurlijk Davy Klaasen .

Hopelijk een wijze les voor spelers die in de Eredivisie er bovenuit springen en denken dat ze daarom toe zijn aan een grote competitie. We hebben de laatste jaren heel wat spelers gezien die na die stap in de vergetelheid zijn geraakt. Ik vrees dat Klaassen de volgende is.

1 februari 2018 om 11:50

Een wijze les? Het werkt niet bij 1 club, onder andere door een dramatische vorm van het team en wisseling van manager, en na een half jaar wil de koploper van de Serie A je alsnog overnemen. Dat het dan stukloopt is zonde, maar je kunt moeilijk zeggen dat hij het zo dramatisch doet dat niemand heb nog wil hebben.

Dit is eigenlijk gewoon heel erg mooi.
Een voorbeeld voor velen....meer en meer geld willen verdienen, nu dus iets met portretrecht die een andere stap in de weg zit als het iets minder gaat in de carrière.
Ik heb hier dan ook zero medelijden en vind het een leermoment voor andere jongens.

1 februari 2018 om 11:22

Heel erg mooi vind ik wel heel erg hard. Het gaat wel om die jongen z'n carrière. Ik denk niet dat Klaassen zelf het risico heeft afgewogen dat die portretrechtdeal ooit tegen 'm zou kunnen werken bij een transfer. Hij doet dit niet zelf, zaakwaarnemers en agents krijgen deze aanbiedingen binnen en bespreken deze met de speler. Dat dit nu tegen 'm werkt zie ik dan ook als fout van z'n zaakwaarnemer, hij wordt betaald om van dit soort dingen af te weten en Klaassen daar correct en volledig over in te lichten.

Disclaimer: als hij dat wel heeft gedaan en Klaassen heeft bewust het risico genomen dan is dat natuurlijk z'n eigen schuld. Maar een zaakwaarnemer pakt een commissie op elk contract, dus ook hier, ik acht de kans dan ook groter dat dit niet Klaassen z'n schuld is.

1 februari 2018 om 11:26

Alleen jammer dat dit verhaal in educatief opzicht nul komma nul waarde heeft voor andere jonge spelers. Die kijken alleen naar zichzelf en dichten zichzelf betere kansen toe dan een ander die geflopt is.

Jonge voetballers zijn veel te veel en op te jonge leeftijd bezig met " de volgende stap" in plaats van gewoon lekker voetballen en wel zien waar dat toe leidt. Allemaal denken/dromen ze ooit bij een topclub terecht te kunnen komen terwijl de geschiedenis uitwijst dat dit maar voor enkele Nederlandse spelers is weggelegd. Het leeuwendeel is gewoon pure middelmaat in het topvoetbal. Zelfs de middelmaat halen is voor genoeg spelers te hoog gegrepen. Waarvan akte.

1 februari 2018 om 11:30

Precies.
Mooi verwoord, toch hoop ik dat de 'jongeren' ooit een keer anders gaan denken en daar helpen dit soort verhalen wel bij denk ik.

1 februari 2018 om 12:49

Ik ben het met jullie eens dat veel jonge voetballers zo denken, vaak zijn dit ook niet de jongens die in het bezit zijn van een indrukwekkende grijze massa.

Klaassen is nou echter een jongen die wel rustig op zijn kans heeft gewacht, liefde voor z'n eerste club heeft getoond en mijns inziens het juiste moment heeft gekozen om te vertrekken. Helaas naar de verkeerde club. Daarom vind ik Klaassen een slecht voorbeeld voor het beeld dat jullie proberen te schetsen, dat is op veel jongens in de voetballerij van toepassing, maar naar mijn mening niet op Klaassen.

Zie daarom ook het stukje over zaakwaarnemers hierboven. Jammer dat jullie hier beiden aan voorbijgaan, veel jongens hebben nou eenmaal niet het intellect om voor zichzelf zulke levensingrijpende beslissingen te maken, laat staan op een jonge leeftijd.

2 februari 2018 om 06:43

Ik snap wat je bedoelt, maar mijn verhaal over jonge voetballers heeft geen betrekking op Klaassen. Ik reageerde op de stelling dat de situatie van Klaassen een voorbeeld zou kunnen zijn voor jonge spelers die snel naar het buitenland willen.

Wat gaat hij bij Napoli zoeken? Het valt me op dat veel leden hem omhoog probeert te praten, waarschijnlijk omdat hij 'zo aaibaar' en 'lekker nuchter' is, maar waarom zou hij in een sterk draaiend team wel (zeer) regelmatig aan spelen toekomen, als hij bij Everton al niet aan de bak komt? Gaat hij met succes de concurrentiestrijd bij Napoli winnen, want uiteindelijk wil je de onbetwiste basisspeler zijn...

Hij heeft het, om wat voor reden dan ook, niet bij Everton laten zien, en ik denk niet dat hij het op dit moment in zich heeft om bij een team als Napoli aan de slag te kunnen gaan.
Ik denk dat hij het beste, net als Depay bijvoorbeeld, een stapje terug of zijdelings kan maken naar een club / land waar hij wel aan spelen toekomt.

Ongelofelijke gang van zaken voor de betrokkenen, verbijsterend.
Onbegrijpelijk dat Klaassen van zijn eigen portretrechten clausule kennelijk niet of nauwelijks inhoudelijk van op de hoogte is.
Volgens mijn bescheiden kennis zijn portretrechten overdraagbaar naar de werkgever(Everton) echter die lijkt niet daarvan op de hoogte te zijn gebracht... (?)
Kennelijk zijn die overgedragen aan een 3e commerciële instelling ...en wil die niet meewerken tot grote (gespeelde?) frustraties van zijn nieuw beoogde werkgever Napoli.
Uiterst merkwaardig dat zelfs de gebruikelijke juristen er blijkbaar niet uitkomen.
Wie zit de boel te verstieren en wat zijn uiteindelijk de toekomstige voetbal gelieerde carriere consequenties voor Klaassen persoonlijk?
Leuk zo'n portretrechten contract maar een hoofdpijndossiers indien je het niet met je volle verstand ondertekend, verbazingwekkend voor een persoon Klaassen waarvan je verwacht dat hij voldoende bekwaam bijgestaan wordt door een jurist en slimme familiegenoot voor advies en begeleiding.

Tuurlijk speelt ie dit half jaar bij Everton , transferwindow is toch gesloten. Als ik hem was zou ik van de zomer naar een club als AS Roma of Lazio kijken. Lijkt me mooie clubs voor hem.

1 februari 2018 om 12:22

Heb niet het idee dat de manager van Everton voornemens is veelvuldig een beroep op hem te doen.

1 februari 2018 om 12:58

Er staat bovenin dit bericht een verwijzing naar een artikel met de titel:
'allardyce bevestigt: ‘Op dit moment is er geen plek meer voor Klaassen’

Als ik dit mag geloven, dan gaat die jongen niet spelen. Wellicht niet eens in het tweede elftal...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Actuele wedstrijden

324 fans
Middenvelder, 26 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren