Update: Feyenoord ontbindt contract: ‘Voor alle partijen het beste’

Donderdag, 1 februari 2018 om 09:43

Feyenoord heeft het contract van Michiel Kramer ontbonden, zo meldt De Telegraaf. De spits had nog een verbintenis tot komende zomer bij de Rotterdammers, waar hij de laatste maanden op een zijspoor was beland. Kramer werd in januari aan diverse clubs uit binnen- en buitenland gelinkt, maar om uiteenlopende redenen leidde dit niet tot een transfer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

44 reacties (laatste reactie door constant kante)

Utrecht vond ik echt een mooie club voor hem. Kramer is een rare voetballer. Eentje die zeker aan scoren toekomt maar je moet hem ook een beetje zijn gang laten gaan en absoluut niet in een hoekje gaan zetten. Een volksclub zou het best bij hem passen. Voor de Championship vind ik hem te lui. Die houden van spitsen die 90 minuten lang rennen, trekken en sleuren.

1 februari 2018 om 05:31

Kramer is op zijn best in de 16. Moet bedient worden door vleugelspelers. Zal bij elke eredivisie club minimaal 15 goals in een seizoen maken. Voor championship kan die zeker van toegevoegde waarde zijn, mits zijn compaan (2de spits) de arbeid verricht.

1 februari 2018 om 10:24

@rkallan

Ben het met je eens! Ben hem dankbaar voor alles wat hij gepresteerd heeft en ik ben misschien een uitzondering op de regel, maar vind hem beter dan de gemiddelde medesupporter hem vindt.

Kramer scoorde altijd wel redelijk makkelijk (zeker in het begin) zonde dat het zo moet gaan. Van mij had hij nog steeds als ideale stand-in mogen gelden. Maar waarschijnlijk moet rvp dat nu maar gaan doen ofzo?

Was bij Den Haag welkom maar blijkbaar wilt hij niet..?

1 februari 2018 om 05:18

Mis dat die als nog naar den haag gaat nu hij transfervrij optehalen is.

1 februari 2018 om 07:07

Mis 4 maanden sparta en dan ADO

1 februari 2018 om 07:33

Geld kwestie. Nu kan hij tekengeld pakken. Snap het wel, schuift zelf niet onder stoelen of banken dat hij een pure broodvoetballer is

1 februari 2018 om 10:36

Correctie broodje kroket voetballer 😀 Technisch beperkte voetballer die toch een topclub op zijn cv heeft staan. Maar daar dus door het ijs zakte. Hij is eigenlijk te gemakzuchtig voor het type spits wat hij is. Inzet, strijd maar hij gaat niet tot het gaatje....

Transferbeleid is dramatisch bij Feyenoord, dat je nu weer geen geld overhoud aan een speler, de hoeveelste contractontbinding is dit nou in de periode Van Geel? Hij mag dan overbodig zijn, maar daarom vertegenwoordigde hij nog wel een bepaalde marktwaarde. Daarnaast zou het wat mij betreft een principekwestie zijn, want in mijn ogen heeft hij Feyenoord gewoon een hak gezet. Hij wou weg, hij kon weg, echter de clubs waar hij wel oren naar had konden hem niet betalen. Vervolgens drukt hij een broodje kroket in z’n porem, ophef, marktwaarde keldert, en tadaa; hij is betaalbaar voor alle clubs. Maar nu willen ze ons gaan vertellen dat hij vanwege het uitblijven van interesse helemaal wel gratis mag vertrekken? Vanwege z’n goede gedrag zijn ze nog steeds zo met hem begaan? Ik vind het een grap, en getuigen van pure mismanagement dat dit zo uit de klauwen is gelopen, maar vervolgens je oren maar laten hangen naar zo’n speler maakt het nog erger.

1 februari 2018 om 03:22

Kramer was na dit seizoen transfervrij dus hier bespaart Feyenoord alleen maar geld mee.

1 februari 2018 om 05:58

Ah okã©.. dus iedereen die uit zijn contract loopt, kan je beter zijn contract laten verscheuren.. natuurlijk niet. Die moet je gewoon verkopen. Ook al is het maar voor bv een ton. Heb je toch nog iets.

1 februari 2018 om 06:10

Als hij zelf alle clubs afwijst, wordt het beetje lastig om hem te verkopen he...

1 februari 2018 om 06:50

Kramer kon naar Sparta maar wilde zelf niet. Transferwindow is nu gesloten. Zijn contract loopt komend zomer af. Aangezien hij uit gratie is gevallen is ontbinden het beste optie. Bij verkoop zijn meer partijen betrokken niet alleen de verkopende club.

1 februari 2018 om 07:04

Feyenoord wilde Kramer gewoon verkopen, maar meneer Kramer wees zelf alle clubs af.

1 februari 2018 om 07:12

Als je transfervrij bent kun je als speler nog wat gejengeld vragen voor Kramer zelf is dit dus een prima optie. Jammer voor feijenoord maar die jongens denken ook aan zichzelf. En paar ton tekengeld is natuurlijk wel een mooie bonus als je die zelf in je zak kunt steken.

1 februari 2018 om 10:57

blackpool

Uiteraard heeft Van Geel echt wel tot het einde toe geprobeerd om Kramer te verkopen, desnoods inderdaad voor een ton. Maar als Kramer niet wil, dan houdt het op. Het is populair om te roepen dat het allemaal mensenhandel is en zo, maar dat is niet in werkelijkheid zo. Spelers hebben er ook wat in te zeggen.

1 februari 2018 om 05:27

De laatste contract ontbinding is volgens mij Schaken geweest. Ontbinding betekent waarschijnlijk dat Feyenoord een half jaar salaris bespraard. Waarom waarschijnlijk, omdat details van ontbinding ontbreken. Omdat er nu geen club concreet is geworden is elk maandsalaris een winst voor Feyenoord omdat zijn contract afliep. Kramer heeft zijn waarde wel terug verdient. Belangrijk geweest in wedstrijden. Zowel tijdens het behalen van de beker als het kampioenschap vorig jaar. En dat broodje kroket word veelste groot gemaakt dan het is. Bij een transfer moeten zowel club als speler overeenkomen. Als dat niet het geval is moet er aan de verplichtingen van het contract voldaan worden. Kramer zijn goed recht om niet naar een club te gaan, zoals het Feyenoord haar goed recht was een bepaald bedrag te verlangen.

1 februari 2018 om 07:33

Miquel Bekom zijn contract is ook ontbonden dacht ik

1 februari 2018 om 07:42

Nee zijn contract is niet ontbonden. Hij is verhuurt aan sparta. Maar zijn contract loopt wel eind van het seizoen af.

1 februari 2018 om 05:41

Ik heb geen idee hoeveelste contract ontbinding. Wat ik wel weet is dat het jaar voor v. Geel kwam Feyenoord in de onderste regionen van de eredivisie speelde, verloor met 10-0 van PSV en na investering van de vrienden van Feyenoord alsnog een schuld van 26 Miljoen had en in cat. 1 zat.
Dus misschien dat het niet verstandig lijkt in jou, ik denk juist dat het een erg verstandige keuze is, je zou allicht het vertrouwen moeten hebben in Van Geel. Die man heeft Feyenoord zoveel gebracht...

1 februari 2018 om 06:17

Ik denk juist dat hij helemaal niet weg wou, maar lekker tot het eind van z’n contract wou blijven. Nog ff dik salaris vangen en dan transfervrij weg zodat hij bij z’n nieuwe club ook nog tekengeld (of meer salaris) zou krijgen. Lijkt mij trouwens niet dat hij expres met dat broodje kroket te koop liep, want het zou wel heel stupid zijn om jezelf zo neer te zetten. Zonder dat verhaal had hij straks waarschijnlijk uit betere clubs kunnen kiezen en zou hij ook een beter contract hebben gekregen bij z’n nieuwe club. Op dit moment is het denk ik juist goed gedaan van Feyenoord! Zijn ze mooi van die stoorzender af en ze besparen ook nog eens een half jaar salaris. Dat geld kunnen ze nu mooi gebruiken om bijvoorbeeld een talent een contract te geven of op te waarderen.

1 februari 2018 om 06:48

Ja transferbeleid van van Geel is idd dramatisch zeg.. van 40 miljoen schuld naar financieel heel gezond en voor het eerst kampioen in 19 jaar. Sommige spelers redden het gewoon niet.

Daarnaast weet je nooit wat er in dit geval allemaal heeft gespeeld op de achtergrond. Misschien was hij door zijn houding onhoudbaar omdat het van invloed was op de selectie, kunnen we nooit beoordelen.

Transferbeleid is misschien niet spannend omdat er alleen maar in de eredivisie wordt gekeken maar de aankopen die worden gedaan zijn helemaal niet gek. En over het rendement in verkoop hoeven we het al helemaal niet te hebben.

1 februari 2018 om 07:16

Eens. Iedere club heeft spelers die het niet waarmaken. Niet alleen feijenoord.

1 februari 2018 om 08:03

Kleine nuance op jou verhaal. Feyenoord heeft sinds 2 jaar een positief eigen vermogen. De 40 mil schuld is door de vrienden omgezet in aandelen. Deze aandelen dienen wel terug gekocht te worden, maar staan op de balans niet zodanig als schuld.
Het meeste geld hebben de spelers van varkenoord op geleverd. Mede mogelijk gemaakt door de financiele situatie, waardoor ze nood gedwongen werden opgesteld en het onder Koeman goed deden waardoor ze ook nog eens internationals werden.
Aankopen van van Geel die geld hebben opgeleverd zijn. Janmaat en Pelle. Van zijn meeste overige aankopen verwacht ik geen winst uit transfer verkoop, hooguit Jorgensen, Berghuis en st Juste? Maar hij heeft wel een solide team neer gezet met voorheen zeer beperkte middelen. En heeft bij verkoop van spelers goed gehandeld en de onderste van de kan eruit gehaald.
Oa door zijn aankopen is de beker en competitie gewonnen. Tuurlijk zijn er miskopen gedaan, maar dat is inherent aan zijn vak. Van bepaalde spelers werd er gezegd dat het de juiste aankoop zou zijn, echter hebben ze dat (nog) niet aangetoond.
van Geel zijn beleid is wel gericht op de nederlandse competitie of geflopte nederlandse spelers in het buitenland met een bovengemiddeld talent.

1 februari 2018 om 08:52

Niet vanwege het uitblijven van interesse. Kramer weigert gewoon de clubs die komen, dan kan je verder ook weinig. Je kan iemand niet dwingen ergens te tekenen. Wellicht een laatste streek van Michieltje of net als Wesley Verhoek een Hagenees met een klein hartje voor wie Rotterdam de limiet is qua afstand van Den Haah (logisch ook, Den Haag is immers de mooiste stad van Nederland). Dan kan je hem nog zes maanden laten zitten en dan gratis zien vertrekken of hem nu een een paar centjes meegeven en z'n contract verscheuren. Das toch goedkoper.

Het transferbeleid an sich, is ook weinig mis mee de laatste jaren. Van Geel heeft best wat centjes verdiend. Natuurlijk heeft hij ook wat miskopen gedaan als Bilal en Vejinovic, maar dat gebeurt iedereen wel eens. Dramatisch transferbeleid, dan denk ik aan Everton of Crystal Palace. Of United onder Van Gaal.

1 februari 2018 om 09:47

Jij bent echt de enige die het begrijpt.

1 februari 2018 om 10:08

Ik ben het een met je dat het erop lijkt dat Kramer dit alles forceert en Feyenoord uiteindelijk toegeeft door 'm te geven wat hij wil. In dat geval lelijk gespeeld van Michiel, maar ik snap Van Geel wel. Als je m aan zn contract houdt, blijft hij een stoorzender plus je betaalt hem meer geld omdat hij zn hele contract uitdient. Alhoewel het dus kut is dat Feyenoord hier zwak lijkt, is het logisch business handelen. Over het aankoopbeleid en de winst van Van Geel ben ik het niet met je eens. Zijn aankoopbeleid is namelijk niet per se gericht op winstmaken. De jeugd heeft mooi geld opgebracht, maar zijn aankopen hebben voornamelijk ter doel om op korte termijn bij de top aan te sluiten. Wij kopen dus vooral oudere spelers, zodat zij kunnen concurreren met de potentieel veel betere jonkies van Ajax. Gezien de prijzen en bijbehorende bedragen (oa CL) vind ik het dus uitstekend beleid van Van Geel!

1 februari 2018 om 10:55

Dros

Transferbeleid van Feyenoord dramatisch? Nou inderdaad zeg, van tienallen miljoenen schuld naar een landstitel gaan, echt dramatisch werk van Martin van Geel! Wat een nonsens.

En dat Kramer een marktwaarde zou vertegenwoordigen is lariekoek. Als dat zo was geweest, dan was Kramer wel verkocht aan die andere club. Maar dat gebeurde niet omdat Kramer het niet zag zitten om enorm veel salaris in te leveren. Is dat onbegrijpelijk voor een betaald voetballer? Welnee. Natuurlijk niet. Spelers moeten zich toch loyaal opstellen naar clubs als ze met hun volle verstand een contract tekenen? Daar staat tegenover dat een club dan ook het salaris moet betalen dat in dat contract overeen is gekomen. Lijkt me geen discussie verder. Kramer heeft gewoon recht op dat geld.

En dat hij dus maar gewoon dat geld in had moeten leveren om elders te gaan spelen, om zo Feyenoord te helpen, is ook onzin. Waarom zou Kramer dat moeten precies? Wat is hij Feyenoord verschuldigd? Is echt een bizarre suggestie. Zou jij zomaar salaris inleveren als je werkgever dat van jou vroeg? Tuurlijk niet.

Wat dan overblijft voor Van Geel is een keuze uit twee kwaden. Namelijk ofwel het nog volledig resterende salaris tot de laatste cent uitbetalen of een stuk minder betalen en het contract ontbinden. Common sense zegt ontbinden. Dan bespaar je tenminste nog wat geld. In mijn ogen gezien de feiten de enig logische beslissing. Maar jij vind hetallemaal een grap en mismanagement. Het tegendeel is natuurlijk waar.

Ben benieuwd waarom hij liever werkeloos op de bank zit dan bij Bolton Wanderers spelen... Op zich goed voor beiden partijen dat het contract ontbonden is.

Moet zeggen dat ik het ook wel een hoop mismanagement vind van van Geel. Hij slaagt er maar niet in spelers goed door te verkopen, haalt ook vaak te veel oude spelers op die geen.doorverkoopwaarde hebben. Jorgensen konden ze ook kwijt maar zw dachten ala Ajax het onderste uit de kan te halen, en juist, dan kun je de deksel op je neus verwachten. Dus helaas een waar afbraak seizoen, waar de eventuele beker misschien nog een beetje verlichting kan brengen. Maar waar ze er financieel niet veel.op vooruit zijn gegaan. Ben bang dat als feyenoord er niet in slaagt zich goed te versterken deze zomer, het idd weer een tijdje gaat duren voordat feyenoord weer aanspraak op een prijs kan.maken.

1 februari 2018 om 08:40

verkoop van Geel bij Feyenoord
Karsdorp: 17m
Kongolo 15m
Clasie 12m
Pelle 11m
de Vrij 8m
Martins Indi 8m
Fer 6m
Janmaat 6m
Wijnaldum 5m

zijn totale verkoop van spelers zal een dikke 100 miljoen zijn in de afgelopen 6,5 jaar

Bij Jorgensen heeft Newcastle niet het juiste bedrag geboden, heeft hij een meer jarig contract, hoeft Feyenoord niet te verkopen en staat is er geen adequate vervanger voor hem. Daarnaast is Jorgensen niet rouwig om in Rotterdam te blijven. Bij Feyenoord zal hij wekelijks spelen wat een uitverkiezing voor Deens nationale elftal voor het WK ten goede komt. Heeft Jorgensen en zijn vrouw het naar hun zin in Rotterdam en zien Rotterdam als hun 2de thuis.

Financieel gezien is het voor Feyenoord een top seizoen. Alleen al de inkomsten van Cl leveren een kleine 30miljoen op. Met in je achterhoofd houden een eventuele transfer van Vilhena en Jorgensen van de zomer, zijn er op financieel gebied alleen maar bonussen te verdienen,

Welke versterkingen zou Feyenoord moeten doen? Mijn inziens alleen een spits als Jorgensen vertrekt. Vertrek van Vilhena is al opgevangen door komst van Ayoub. Misschien een keeper mocht Vermeer eind van het seizoen verkocht worden. Overige posities zijn prima en dubbel bezet. Eventueel jeugd spelers doorschuiven, je ziet het nu met Malacia die het meer dan verdienstelijk doet.

1 februari 2018 om 10:13

Een keeper lijkt me inderdaad nodig, of we moeten Bijlow doorschuiven. Voor de rest helemaal met je eens, Van Geel heeft prima werk verricht en genoeg geld verdiend. Enerzijds zeuren mensen dat we te weinig krijgen, en nu zouden we te veel hebben gevraagd? Voor sommigen is het nooit goed, ik zou ons geen andere TD kunnen wensen dan Van Geel.

1 februari 2018 om 10:16

Hoezo met Jorgensen de deksel op de neus? Neem van mij aan dat ze in Rotterdam-Zuid blij zijn dat hij daar nog speelt.

1 februari 2018 om 10:59

Haha precies, we wilden Jorgensen juist ontzettend graag houden, in plaats van in de winterstop proberen hem te lozen. Jorgensen is een geweldenaar en is zelf ook nog eens blij hier nog te zijn.

Prima, heeft feijenoord vaak in diskrediet gebracht door zijn gedrag op en naast het veld. Opgeruimd staat netjes.

Netjes en stijlvol opgelost zo. We hebben drie spitsen, dus we hebben hem ook niet meer nodig en hij vertegenwoordigt geen enorme transferwaarde. Ik lees nogal wat kritiek omdat hij gratis de deur uit loopt. Maar moeten we dan aan hem vasthouden? Zonder uitzicht op speeltijd? Alleen omdat we nog een paar ton willen, die we nu toch niet meer krijgen (einde transferperiode). Je mag je als club ook menselijk opstellen wat mij betreft.

Prima opgelost, rotte appels moet je altijd zo snel mogelijk uit je selectie halen, dat geeft vaak alleen maar een negatieve sfeer. Ik hoop persoonlijk dat hij naar het buitenland vertrekt, vreselijk naar mannetje.

Gratis op te halen bij de febo? Even zonder grappen. Aanwist voor de middenmoot nog steeds. Wellicht Twente een optie is voor hem?

Zou een prima spits zijn voor veel ED clubs. Wanneer hij in de basis speelt pakt hij meestal wel een goaltje mee. Hij zal nu wel ergens neerstrijken met flink wat tekengeld.

ik vind het wel raar dat iemand die roept dat ie een echte feyenoorder is zo weinig inzet toont voor de club waar ie van kinds af aan supporter van is , zelfs een lantaarnpaal beweegt nog meer als michiel kramer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst grijpt in: ‘Hij krijgt een boete en zit niet bij de selectie’

Feyenoord verloor zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van De Graafschap en de Rotterdammers maakten het duel vol met slechts negen man. Na een eerdere rode kaart voor Eric...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren