Rutten berooft Eredivisionist van routinier: ‘Dat zegt iets over de ambitie’

Woensdag, 31 januari 2018 om

Etiënne Reijnen maakt de overstap van FC Groningen naar Maccabi Haifa, zo meldt de club uit Israël woensdag via de officiële kanalen. Reijnen zegt dat hij veel zin heeft om te spelen voor Maccabi Haifa, waar Fred Rutten sinds kort hoofdtrainer is en Mo Allach technisch directeur. Voor de dertigjarige Reijnen is dit zijn eerste avontuur in het buitenland.

"Ik ben altijd al heel nieuwsgierig geweest naar een buitenlands avontuur. Je bent niet zo heel lang voetballer en als een kans als deze zich op mijn leeftijd nog voordoet, moet je die grijpen", aldus Reijnen, die voor een halfjaar heeft getekend, op de website van makelaarskantoor Soccer Vision. Reijnen kwam dit seizoen acht wedstrijden in actie voor de Trots van het Noorden.

OFFICIEEL! Etiënne Reijnen laat FC Groningen achter zich! De verdediger heeft voor de rest van het seizoen, met een optie voor nog een jaar, getekend bij het Maccabi Haifa van technisch directeur Mohammed Allach en trainer Fred Rutten. #reijnen #fcgroningen #maccabihaifa #rutten #allach

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op

Eerder speelde de routinier voor PEC Zwolle, AZ en SC Cambuur. De verdediger zegt dat de aanwezigheid van de Nederlanders een rol heeft gespeeld bij zijn beslissing: "Ik wilde wel heel graag naar het buitenland, maar ik zou niet zomaar ergens in gestapt zijn. Ik vind het sowieso prettig dat er een aantal Nederlanders is, maar het feit dat ze er werken zegt iets over de ambities van de club."

Ron Jans, manager technische zaken, zegt op de clubsite van Groningen blij te zijn voor Reijnen: "Etiënne had bij ons een aflopend contract en na dit seizoen zouden onze wegen zich sowieso gaan scheiden. Totdat deze optie zich tussentijds aandiende. Wij gunnen Etiënne dit avontuur, het is voor alle partijen een mooie mogelijkheid. Wij danken hem voor zijn inzet in de afgelopen jaren bij FC Groningen."


Poll

Een goede aankoop van Maccabi Haifa?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door timmatavz7)

Aanbieding jongens! Iedereen te koop! Mahi, Padt in de aanbieding! 1e ploeg die komt die mag ze hebben!

Dr-a-ma, lekker een ploegje van gemiddeld 20 jaar straks. Lekker onervaren spelers uit het 2e elftal ( Die het zo geweldig doen, not) doorschuiven!

31 januari 2018 om 17:44

Oudere spelers zijn niet perse kwalitatief beter dan jonge spelers. Dus leeftijd zegt niks over kwaliteit en daar is reijnen een voorbeeld van. De FC ging beter voetballen dit jaar toen, jawel toen Reijnen eruit werd gehaald.

31 januari 2018 om 17:58

Dat Reijnen niet onze beste speler was daar kan ik mij zeker in vinden. Echter, waar ik mij niet in kan vinden is dit: je hebt een waardeloze eerste seizoenshelft. In plaats van de selectie te versterken besluit je vervolgens Kane, Jenssen, Reijnen en Idrissi te laten gaan. Idrissi is daarvan als enige een basisspeler, klopt. Echter, alleen Kane wordt vervangen (zeefuik). Dat betekent dat we nu naast een ondermaatse selectie, ook een onervaren en uiterst smalle selectie hebben. Als we nu een paar blessures krijgen staat er straks niemand meer in.

31 januari 2018 om 18:02

Het gaat mij niet om de kwaliteiten, maar om de ervaring. Zonder ervaring kom je nergens met zon jonge selectie.

31 januari 2018 om 19:03

Ik denk dat fc Groningen gewoon zo goedkoop mogelijk dit seizoen af wil sluiten. Er kan weinig meer gewonnen worden en degraderen zie ik ook niet zo snel meer gebeuren. Dan zitten ze dit seizoen zo goedkoop mogelijk uit en dat is nu eenmaal goedkoper met jeugdspelers dan met oudere jongens die vaker een hoog salaris vangen. Misschien niet leuk voor de fans maar op deze manier is er volgend jaar misschien financieel iets meer mogelijk. Want om nu te zeggen dat de vertrokken spelers echt iets toevoegden aan het spel? Op idrissin na niet in mijn optiek. Dit jaar laten ze lopen en volgend jaar er weer tegenaan.

31 januari 2018 om 19:35

Sorry hoor, maar de ervaring van Reijnen kun je missen als kiespijn. Zeker als zo iemand alleen in de kleedkamer nog iets zou kunnen bijdragen. Dan kun je beter Nevland als motivatie coach aantrekken voor de helft van het salaris van Reijnen. Die heeft zelfs op het veld nog meer impact.

Verder qua vervanging, Kane heeft natuurlijk niets bewezen. Dat is hetzelfde niveau als Zeefuik; om te janken. De verhuur van Jenssen vind ik wel bijzonder. Wellicht dat ze heel veel vertrouwen in vd Looi, Reis en Hrustic hebben. Idrissi is de enige waarvan het echt zonde is dat hij weg is. Daarvoor hebben ze in de zomer echter al wel spelers gehaald die wat moeten brengen met Antuna en Doan.
Het is spijtig dat er nog amper spelers tussen zitten waarvoor je naar het stadion gaat. Wat mij betreft heeft dat mede te maken met het verlies van het 'sturm und Drang'/'kick and Rush' waarmee Groningen zich naar de subtop had geknokt. Danny Buijs was ook niet bepaald een stylist, maar door het spel wel een cultheld.

Goed nieuws! Hij heeft ons veel punten gekost! Wens hem het beste toe in Israël. Hopelijk is er nu wat ruimte in het Salarishuis om miss nog een speler te halen(aanvaller). Weet iemand of er ook een transfervergoeding is betaald?

31 januari 2018 om 17:51

Was aflopend contract. Zal dus niet veel zijn geweest

Iemand nog een speler nodig ? Uitverkoop in Groningen, op=op !

31 januari 2018 om 18:28

Als je het zo aanbied. Hebben jullie en linksback die naar Eindhoven wil?

31 januari 2018 om 21:03

In dat geval. Ik zie padt graag naar Vitesse komen. Ruildeal met Pasveer behoort imo ook tot de mogelijkheden

31 januari 2018 om 21:14

Liever niet ruilen. Wij willen graag zo weinig mogelijk spelers hebben. Pasveer mag je dus houden. En Arnout108, met onze linsbacks wordt PSV niet blij. Of bedoel je FC Eindhoven?

Zonder gekheid, vraag me echt af wat de komende jaren gaan brengen voor de FC. Zie nog geen licht aan het eind van de tunnel.

31 januari 2018 om 22:03

jeugd jeugd jeugd en investeringen in 17 jarigen het ajax van het noorden ik vind het prima ! volgend jaar met buijs en met een ruit op het middenveld met vd looi bacuna reis en doan. . gemiddeld 19 jaar mooi toch?

Hoe is het met de voetballende kwaliteiten van de kantinejuffrouw en de materiaalman bij de FC? Als het zo door gaat moeten zij volgende week meevoetballen... Er blijft op deze manier niet veel over.

Mooi cluppie, mooi land (grotendeels dan) en een mooi avontuur! Het ga je goed Etienne! En Grunn mist hier ook vrij weinig aan.

31 januari 2018 om 18:05

En een mooie auto van de zaak waarschijnlijk. Ik weet niet beter of ze spelen al met Honda op het shirt. Heeft toch altijd wel wat moois, clubs/shirts met een standvastige sponsor er op. Voor Groningen scheelt dit weer een half jaar salaris.

Reijne is een hele matige verdediger. Hij heeft het volgens mij nooit echt ergens waargemaakt. Lijkt heel wat maar stapelt fout op fout en is ook niet de snelste. Hier moet je als Groningen niet te lang om treuren er zijn betere verdedigers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Maccabi Haifa

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
N. RukavytsyaAanvaller68
Y. WildschutAanvaller41
J. CohenKeeper20
O. GlazerKeeper40
O. AradVerdediger41
B. BakharVerdediger
R. GershonVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Maccabi Haifa.

6 fans
Verdediger, 33 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren