‘Daley Blind kan loopbaan voortzetten bij Italiaanse grootmacht’

Dinsdag, 30 januari 2018 om

Daley Blind heeft zijn laatste wedstrijd voor Manchester United mogelijk al gespeeld. De doorgaans goed ingelichte Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio van Sky Italia meldt dinsdagavond dat de Engelse grootmacht met AS Roma in gesprek is over een transfer van de Oranje-international naar de Serie A.

Roma ziet in de 27-jarige linkerverdediger de ideale opvolger voor Emerson Palmieri, die vermoedelijk nog deze week verkast naar Chelsea. Blind zou openstaan voor een transfer naar Italië en zeker lijkt in elk geval dat zijn toekomst niet bij Manchester United ligt. Manager José Mourinho maakte dit seizoen in de Premier League pas vijfmaal gebruik van de linkspoot, die nog een doorlopend contract heeft op Old Trafford.

Manchester United lichtte onlangs de optie in het contract van Blind, waardoor de international nog tot halverwege 2019 vastligt. "Er zit natuurlijk een zakelijke kant aan, maar het houdt ook in dat Daley in de plannen voor volgend jaar voorkomt bij Manchester United", zei zijn vader Danny Blind eerder daarover bij Ziggo Sport. "Ik heb met de club gesproken en er wordt aangegeven dat hij in de plannen zit voor komend jaar. Maar oké: we gaan kijken hoe het komend halfjaar verloopt. In de voetballerij weet je het nooit Iedereen is te koop. Dat geldt voor elke speler."

Mocht de overgang rondkomen, dan slaat Blind na drieënhalf jaar de deur achter zich dicht bij Manchester United. Hij werd in de zomer van 2014 voor ongeveer 18 miljoen euro opgepikt bij Ajax en was in zijn eerste twee seizoenen regelmatig basisspeler met respectievelijk 25 en 35 optredens in de Premier League. José Mourinho maakte vorig seizoen in de Engelse competitie echter slechts 23 keer gebruik van Blind en inmiddels doet de Portugees nauwelijks meer een beroep op hem.


Poll

Zou AS Roma een geschikte club zijn voor Daley Blind?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

46 reacties (laatste reactie door airbags)

Zal een een mooi avontuur zijn voor daley beter dan op die bank van man utd weg rotten

30 januari 2018 om 21:29

Die speelt straks Strootman uit de basis op het middenveld

30 januari 2018 om 21:31

Ja indeed zou best kunnen want voetballen kan die daley tog goed..lets hope so

Toch knap dat zo'n beperkte voetballer toch zijn wedstrijdjes meepikt. Bij Ajax was het niet best maar aan de hand van ome Louis mee naar united. Daar toch weten aan te haken. Echter vragen ze bij united meer dan een balletje breed. Roma is denk voor zijn fysiek niet ideaal. ach de wonderen zijn de wereld nog niet uit. Ze spelen daar wel op zeker dus in dat opzicht dan wel weer iets voor hem.

30 januari 2018 om 21:29

Ach, Blind afbranden vind ik altijd zo makkelijk. Hij was het laatste jaar bij Ajax helemaal niet matig, juist een van de betere. Bij Manu heeft hij het ook prima gedaan. Alleen laatste jaar speelt hij wat minder. Vorig jaar genoeg gespeeld en als je wedstrijden hebt gezien heeft hij het ook prima gedaan. Vind het juist geen matige voetballer. Leest het spelletje goed, komt alleen snelheid tekort voor de echte top. Denk dat Roma perfect voor hem is.

30 januari 2018 om 22:12

Blind is toch een prima speler ? Ik denk dat er weinig andere Nederlandse spelers zijn die voorzetten geven zoals hij dat kan. Denk maar aan die goal van van Persie tegen Spanje.

30 januari 2018 om 23:14

Dat is jouw mening, ik ben het eens met Stille Willem. Zijn passes waren bij Ajax en Oranje (op de geweldige assist op RVP na) terug naar het centrum/ de keeper. Hij is een goede constante speler, hij geeft weinig foute passes. Maar in mijn ogen te defensief en gaat te veel voor de verdedigende opties.

30 januari 2018 om 21:31

Je noemt het eerst een beperkte voetballer en vervolgens stel je dat hij aan haakt bij één van de grootste clubs ter wereld?

30 januari 2018 om 21:39

Je kan beter je nickname nakomen, “stillewillem”. Beter dan al die onzin die je nou opschrijft. Met alle respect..

30 januari 2018 om 21:47

Zow die schud je zo even uit de mouw? Origineel en sterk verzonnen ook. Maar vertel zelf eens wat over het onderwerp.

30 januari 2018 om 22:01

Ach, jij zegt ook geen zinnige dingen, dus wat is het verschil?

30 januari 2018 om 22:21

stillewillem Er staan verschillende reacties op je post over het onderwerp. Echter reageer je alleen op deze? En ik denk niet dat je hem erg actief gevolgd heb. Blind heeft de afgelopen namelijk regelmatig gespeeld bij Manchester United, onder verschillende trainers. Dan kun je vast iets meer dan jij wilt doen geloven.

30 januari 2018 om 23:33

Dante ik zal dan op jou reageren. Kijk betreft blind dat is mijn mening. Dat iemand anders daar anders over denkt prima. Graag dan wel met een eigen mening dan op de persoon spelen. Dat ik niet overal op reageer komt omdat ik daar totaal geen zin in heb. Bij elke reactie op een artikel is er wel een clubmaniak die zijn of haar speler/ club verdedigd. Prima hoor maar daar doe ik niet aan mee. Geef alleen mijn eigen mening en mocht iemand raar of aanvallend reageren dan zal ik misschien eens reageren. Nogmaals ik ben geen fan van blind. Vind hem een beperkte clubvoetballer.

30 januari 2018 om 22:01

Hij is momenteel de enige speler in Oranje die goed kan passen, dus met de juiste snelheid op het juiste been, en dat is volgens jou beperkt(que?!). Hij doorziet de situatie vaak voordat het gebeurt is, waarmee hij zijn gebrek aan snelheid compenseert. Toen FdB hem destijd op 6 zette ging het bij Ajax opeens lopen als een tierelier, juist door zijn kwaliteiten.

Hij is niet bijster sterk en tamelijk traag, waardoor hij niet echt een verdediger is, maar hij is opgeleid als middenvelder, en daar is hij zeer bruikbaar.

Nee, ik hoop dat je meer verstand hebt van verzekeren....

30 januari 2018 om 22:11

In theorie wel, maar Van Gaal schoof hem al snel naar achteren, en onder Mourinho waren zijn optredens als middenvelder ook een stuk slechter dan als verdediger.

30 januari 2018 om 22:05

Bij Ajax was hij zijn laatste jaar gewoon een zeer goede en nuttige speler. Misschien niet het niveau dat je als Manchester United moet nastreven maar je doet net alsof hij helemaal niks kan. Goede trap en verdedigend over het algemeen ook gewoon vrij sterk. Hij zou qua niveau denk ik niet misstaan bij AS Roma

30 januari 2018 om 22:33

Onzin, stillewillem: Daley Blind deed het bij Ajax juist uitstekend! Was een bepalende speler die de Eredivisie was ontgroeid. Was bij Oranje de laatste wedstrijden ook een van de beteren.
Blind is degelijk, heel ervaren en blijft altijd rustig. Iemand die the passing game beheerst en intelligent speelt. Allesbehalve een beperkte speler dus!

30 januari 2018 om 22:57

Je noemt Blind beperkt, maar die kan nog 3x zoveel als Strootman. Die voegt echt geen toegevoegde waarde.

30 januari 2018 om 23:29

Weer zo'n naparater. Kijk voor de gein eens naar zijn statistieken met je balletje breed, balletke terug. De wedstrijden die hii heeft gespeeld, ook onder Mourinho zijn er heel wat. Vaak bij het Nederlands elftal bij de betere. Roma speelt trouwens heel aanvallend voetbal, dus ook daar sla je de plank mis.

30 januari 2018 om 23:42

Willem, ieder zijn mening en ik zal echt niet zeggen dat Blind een topspeler is. Maar ik wil je vragen om eens op internet te zoeken naar filmpjes van Blind. Deze jongen heeft echt een splijtende pass van achteruit (vooral centraal achterin) in de benen. Als je deze filmpjes bekijkt, zie je dat deze passes altijd op de lopende spelers zijn. En daar zit nu juist het probleem bij het NL elftal bijvoorbeeld. Dat is te statisch en daar kan hij zijn pass niet geven. Is bij ManU ook een tijd geweest. Blind is een heerlijke 12e man voor veel topclubs. In de subtop absoluut basisspeler. Positioneel ijzersterk ook.

31 januari 2018 om 12:53

Toch knap dat kenners zijn waarde wel weten in te schatten. En sommige supportertjes niet. Tja wie ziet het beter de kenners of de zogenaamde supportertjes?

Wat hoop ik dat een club hem als '6' oppikt. Ik vind hem op 6 echt een topspeler. Zet er een loper en een creatieveling voor en je hebt echt een lekker middenveld. Naar mijn mening is hij de komende 5 jaar ook de CVM in oranje.

30 januari 2018 om 21:33

Blind heeft goed inzicht en een heerlijke pass. Fysiek komt hij voor de '6' echter wel tekort in de PL.. hij heeft zowel de lengte als de bouw niet. Ondanks dat Blind zonder Van Gaal nooit bij United was beland, heeft hij zeker zijn goede momenten gehad. Hoop voor hem dat hij zijn carriere kan voortzetten bij een mooie club als Roma.

30 januari 2018 om 21:56

Bij Oranje heeft hij op 6 wel goed gespeeld, maar zowel onder Van Gaal als Mourinho was het totaal geen succes. Blind heeft echt een stel snelle spelers om zich heen en achter zich nodig die hem uit de wind kunnen houden, dan zou t kunnen werken.

30 januari 2018 om 22:13

Blind is alles behalve een topspeler. Hoort hij bij de beste 30 spelers ter wereld?

30 januari 2018 om 23:55

Nee, zeker niet, beweert iemand dat dan? En ben je alleen een topspeler als je bij de beste 30 spelers ter wereld hoort? Wat een onzin.. Blind is momenteel 1 van de beste spelers uit Nederland. Hij kan prima mee bij een club als Roma. In het Nederlands elftal standaard 1 van fe beteren op het veld, de enige die nooit door de ondergrens zakt.

Prima club voor Blind. Voor het Nederlands elftal wel goed dat hij aan spelen toe gaat komen. Kan hij samen met Strootman spelen. Misschien ook positief voor de samenwerking in het Nederlands elftal. Op de bank van United wordt hij in ieder geval niet beter.

30 januari 2018 om 21:40

Nou, ik vind Strootman al jaren tegenvallen en ik zie het liefs Daley als verdedigende middenvelder in het NL elftal. Ook bij Roma zal hij daar prima kunnen spelen. Als linksback vind ik Daley geen succes. Is ook gewoon te traag voor die positie.

30 januari 2018 om 21:45

Ik zou er ook niks op tegen hebben om in het huidige Oranje Blind als CVM te zien. Een beetje a la Busquets; hij is intelligent, heeft een goede passing, tactisch sterk. Zou je in ieder geval meer aan hebben dan een Strootman inderdaad.

Zo'n stap naar Roma zou ook niet gek zijn. Hebben een brede selectie, rouleren (volgens mij) veel en vind Blind wel bij het Italiaanse voetbal passen. Die jongen van Scisports (die met data een speler aan een club koppelen) zei ook al dat Blind goed bij een Napoli e.d. zou passen. Roma valt ook wel in dat rijtje.

30 januari 2018 om 21:57

Zou Blind inderdaad ook liever centraal zien dan Strootman. Ben het met je eens dat hij na zijn zware blessures niet het niveau haalt, wat er wel in zit. Wellicht dat hij in het NL elftal eens meer van de rechterkant kan komen. Het is een poging waard, want dat Strootman kan voetballen, dat heeft hij in het verleden wel laten zien. Maar inderdaad, het moet wel beter, wil hij international kunnen blijven.

30 januari 2018 om 22:05

Blind is ergens idd wel een type Busquets maar speelt eigenlijk veel te lief daarvoor - Busquets heeft inmiddels zo’n reputatie opgebouwd dat niemand meer de duels durft aan te gaan uit angst voor een kaart. Daarnaast is Busquets ook veel sneller in zijn passing, Blind neemt echt de tijd voor zijn passes, daarom paste hij bij United vooral goed als linksback, zonder directe tegenstander. Ik denk trouwens wel dat hij bij Roma zou passen, een ploeg die voetbalt, en doorgaans als linksback de ruimte.

30 januari 2018 om 22:15

Wel 3 klassen minder als Busquerts toch?

30 januari 2018 om 22:57

Uiteraard een aantal klassen minder dan Busquets, haha. Ik vind Busquets echt een geweldenaar op zijn positie, maar ik vind Blind qua stijl van voetballen overeen komen, vandaar. Alleen inderdaad; overal wel minder in.

Toch altijd zo'n sfeermakerij van VZ rondom Blind. Speelt 25 duels in seizoen 2, speelt er 2 minder het seizoen erop en men noemt het 'slechts 23'....

Ot; Jones en Shaw hebben hun comeback gemaakt onder Mourinho, waardoor Blind nu helemaal buiten de boot valt. Leuk gedaan in 3.5 seizoen, waarin hij vooral in seizoen 2 onder Van Gaal zich als één van de weinigen aan de malaise onttrok. Geen topper, maar een degelijke speler die voor veel Europese subtoppers een meerwaarde kan zijn. Hoop niet dat hij naar Italië verkast, maar dat is puur omdat ik die competitie niet onwijs volg.

30 januari 2018 om 22:07

Ik weet het niet, maar hoeveel wedstrijden heeft MU gespeeld in de eerste seizoenshelft?
Heeft hij ze van begin af aan meegedaan of slecht als invaller?
25 tegen 23 lijkt in balans, maar onderliggend kan het nogal verschillen.

Even nagezocht:

Die 25 blijkt in seizoen 1 in de PL, 2e jaar was 35. Dan is de neergang naar 23 idd "slechts"

Staat er niet duidelijk, maar het lijkt erop dat er wordt bedoeld: 25 / 35 keer basisspeler, en het seizoen 23 keer 'gebruikt' d.w.z. misschien wel vaak als invaller.

Goeije club voor daley kan met zijn opbouwende kwaliteiten zeker slagen in de serie A

Als United fan vind ik hem altijd zeer degelijk spelen als ie speelt. Heb hem liever als linksback dan Darmian bijvoorbeeld. Maar goed, Young en Shaw zijn gewoon beter en op het middenveld is er geen plek meer. Ik zou hem graag in Engeland willen blijven zien, maar vind hem ook best een speler voor de Primera Division.

Zou een goede move zijn voor Blind. Wordt bij United eigenlijk alleen nog maar voor de Champions League gebruikt. Dat is toch ff wat anders ballen dan de Premier League en dan zijn Daley's kwaliteiten weer belangrijk. Gekke competitie die Premier League, niet voor iedereen weggelegd.

Blind heeft toch wel het beste tikkie breed van de Serie A denk ik.

Is nooit mijn favoriet geweest maar moet toch toegeven dat deze jongen echt wel kan voetballen. Hij heeft niets speciaals, maar is een zeer nuttige speler. Zal de pass op van Persie op t WK nooit meer vergeten. En ik ben niet voor Ajax.

Hij gaat het weer niet redden, Hij is veel te licht voor Engeland, Italië en Spanje Hij is goed voor de eredivisie. Bij man united kwam ie dankzij oom louis en papa Als het een ander trainer was zou ie nooit van zijn leven daar terechtkomen. Hij had geluk en goed gecashd

Hij zou een goede back-up voor Alba zijn bij Barcelona. Is nog altijd beter dan Digne bijvoorbeeld. Ik vond Daley 1 van de betere bij Oranje de laatste tijd en deed het bij Man Utd in het begin ook nog niet eens zo slecht, maar ineens werd hij eruit gehaald volgens mij

31 januari 2018 om 01:59

Inderdaad. Blind is een heerlijke speler om erbij te hebben voor Barcelona. Met één positie op de bank kun je op drie posities iemand laten invallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Chelsea2214
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
O. SolskjærAanvaller
H. MaguireVerdediger101
Bruno FernandesMiddenvelder107
M. RashfordAanvaller103
V. LindelöfVerdediger90
A. Wan-BissakaVerdediger91
David de GeaKeeper90
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

851 fans
Coach, 57 jaar
SeizoenClub
2016-2018 Manchester United
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
Laatste voetbalnieuws

Mourinho niet verrast door ‘ongemotiveerde’ spelers: ‘Dat was bij United ook zo’

Tottenham Hotspur kende donderdagavond een moeizame generale in aanloop naar de stadsderby van aanstaande zondag tegen Arsenal. De ploeg van manager José Mourinho speelde in de groepsfas van de Europa League...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren