‘Volledig gemotiveerde Jörgensen neemt Feyenoord niets kwalijk’

Dinsdag, 30 januari 2018 om 07:12

Nicolai Jörgensen heeft zich neergelegd bij het idee dat hij het seizoen afmaakt bij Feyenoord en niet naar Newcastle United vertrekt, zo verzekert De Telegraaf dinsdag. Tot twee keer toe brachten the Magpies een bod uit op de Deense spits, maar de Rotterdammers houden hem aan zijn tot medio 2021 doorlopende contract. De international treurt niet en is vastberaden om woensdagavond volledig gemotiveerd aan de aftrap tegen PSV te verschijnen in de KNVB Beker.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door capis)

Goed van Feyenoord dat ze hun poot stijf hebben gehouden ( tot nu toe) Jörgensen is 1 van de belangrijkste spelers van Feyenoord. Feyenoord moet nu ophouden om hun beste spelers voor in verhouding een schijntje te verkopen. Jörgensen zal het ongetwijfeld jammer vinden maar blijkbaar heeft hij het bij Feyenoord goed naar z'n zin, goed om te weten. Misschien dat er na een goed WK nog wel een grotere club komt dan Newcastle en anders mag hij nog flink wat seizoenen blijven wat mij betreft.

30 januari 2018 om 08:53

Ik denk eerlijk gezegd dat als Newcastle vandaag met 25 miljoen komt, Feyenoord geen keus heeft. Dan gaat ie alsnog.

30 januari 2018 om 08:55

Dat ligt toch een forse 8 miljoen hoger dan de eerder geboden 17 miljoen, en dat vind ik ook geen schijntje meer.

30 januari 2018 om 09:09

Ik denk ook dat Feyenoord Jorgensen voor 25 Miljoen laat gaan maar dat zou wel enorm stom beleid zijn van Newcastle. Gisteren was hij op te halen voor 23 miljoen ( vraag prijs dus was 20 waarschijnlijk ook genoeg geweest) en dan 24 uur laten ineens 25 betalen. Dat is snel verdiend 2 miljoen ( waarschijnlijk 5) in 24 uur.

30 januari 2018 om 09:33

Het is idd goed dat hij blijft.

Maar ik ben het niet met je eens wat betreft schijntje.
Jorgensen zou in een klap de allerduurste uitgaande transfer ooit worden. Dat terwijl hij goed is, maar niet de beste ooit.
Ik vind 20 mln (of zelfs 23) zeker geen schijntje, dat mag je ook niet zeggen mijns inziens als je nog nooit een dergelijk bedrag hebt ontvangen.

Ik had er absoluut vrede mee gehad als hij de recordtransfer zou worden. Maar goed begrijpelijk dat het nu niet doorgaat (toch een risico). En ik ben heel blij dat hij nu blijft.
Wat ik vorige week al zei:

de interesse van Newcastle kunnen we alleen maar winnen, of een mega zak geld en rvp achter de hand (voor de meeste eredivisie wedstrijden wel goed genoeg). Of Jorgensen die nog eventjes blijft.

30 januari 2018 om 12:03

Feyenoord moest wel, als je nu Jorgensson kwijt zou raken, dan werd het wel heel lastig tegen Psv. Nu heeft Feyenoord wel degelijk een kans om door te bekeren. Daarnaast met het WK voor de deur kan Jorgensson altijd komende zomer nog laten zien een top transfer te verdienen.

Gezien de positie van feyenoord en het feit dat ze nooit meer zoveel voor hem krijgen (ook gezien zijn leeftijd), hadden ze dit moeten accepteren maar mijn mening. Krijg beetje zelfde gevoel als hij Dolberg, echter is hij nog jong.

30 januari 2018 om 07:41

Feyenoord heeft zijn transfersom dubbel en dwars terug verdient met zijn bijdrage aan de titel. Dus dat is niet zo'n probleem, daarnaast zou je bij een goed WK wel richting de 30 miljoen kunnen gaan.

30 januari 2018 om 07:42

Zelfde gevoel ? Dit is de beste spits van Nederland en zijn land , dolberg absoluut niet! Heeft een perfecte leeftijd ook. Je praat exht onzin.

30 januari 2018 om 09:54

Beste van Nederland ? En dat zonder.te lachen. Wordt wakker .

30 januari 2018 om 09:58

Naja ergens snap ik wat hij bedoelt. Dolberg was van de zomer met zijn 50 mln bod natuurlijk bijna misschien het dubbele waard van nu. Dat kan met Jorgensen ook, die qua leeftijd nu in zijn prime-time zit.

Ik vind verder Jorgensen vooral de beste spits van feyenoord. Bij ons is er niemand die het beter zou doen. Maar beste van Denemarken geen idee. Beste van de comp denk ik niet. txt 832 geeft zijn naam niet eens weer.
Plus beste vind ik relatief. Het kan zomaar zijn dat hij bij psv in hun systeem niet (of minder) zou renderen. Dan kan hij voor ons misschien top zijn, maar misschien dat het systeem van Psv of Ajax niet bij hem past.

Denk aan jongens als Machlas, El Hamdaoui, Koevermans, Matavz etc. Allemaal jongens die super goede spitsen waren, tot ze bij een andere club in een ander systeem moesten spelen.
Wat te denken van ons? Pelle die alleen maar hopeloos gefaald heeft overal, tot hij bij ons kwam, toen begon het ineens te lopen.

Ik ben het dan ook niet eens dat Nicolai de beste spits van de eredivisie zou zijn. Ik vind dat relatief. Hij is onze beste spits by far. Maar vind niet dat hij het recht heeft de beste spits van de eredivisie te zijn. Kijk als die makkelijk rond de 30 doelpunten per seizoen maakt is het anders. Maar vorig jaar 21 en nu nog maar 7. is ook geen 30 totaal in meer dan anderhalf jaar. Ik vind het nu dus moeilijk vergelijken met andere.
Nogmaals zeker onze beste spits, in ons systeem. Maar je moet maar afwachten of hij dat alders ook heeft toch?

30 januari 2018 om 10:21

Hij heeft de helft vd wedstrijden gemist door een blessure. Geen wonder dat hij dan niet scoort

30 januari 2018 om 10:39

Klopt glory, zeg ik ook niks van. Maar hij heeft er wel 15 gespeeld. Dus loopt minder dan 1 op 2. Dat moyenne moet hij (mijns inziens) nog wel opkrikken.

Doet verder niets af aan hoe goed hij is. Hij is bij ons by far de beste. Vind het alleen zo moeilijk vergelijken zoals wehave dat zomaar stelt als feit. Ik ben daar niet zo zeker van.

Het is nou niet zou dat hij net als Bony, Dost, Suarez, Alves, Huntelaar etc. Met gemak meer dan 30 doelpunten maakt. En al deze spitsen speelde niet eens in een kampioensploeg, kun je nagaan.

Bij dit soort jongens kon je makkelijk zeggen dat ze echt de aller beste waren in de comp. Maar voorig jaar zat hij op net 20 goals en dit jaar onder de 1 op 2. Dus daarom zeg ik dan moet je naar meer kijken.hij kan bij ons dan wel de allerbeste zijn, maar misschien dat hij bij ploegen om ons heen als Zwolle en Utrecht wel minder gepresteerd zou hebben.

Misschien zou hij gekscherend bij clubs als Ajax of Psv niet in de basis staan, omdat dat spel hem niet ligt. Je weet het niet.

Dus om nou net als wehave zomaar te stellen dat je mening een feit is, dat vind ik nogal wat.

Nogmaals bij ons is hij verreweg de beste, dat kan je makkelijk stellen

30 januari 2018 om 11:24

@datissjakie:

Immobile paste ook niet in het systeem van Dormund. Maar dat maakt hem nog geen slechte spits....

Slaat echt werkelijk nergens op weer eens... Als een speler niet in een bepaald systeem past maakt hemd at niet direct slecht...

zo zou geen 1 speler de beste zijn in zijn positie volgens jou theorie.....

Hij is binnen Nederland nog steeds de beste spits en vooral ook erg compleet juist.

30 januari 2018 om 11:48

@capis

Nee dat ben ik niet helemaal met je eens. En heb ook niet gezegd dat je dan slecht bent.

Ik zeg alleen dat (hoe goed ik hem ook vind) Jorgensen niet per se de beste spits van heeeel Nederland en/of Denemarken is.
Het is namelijk niet zo dat hij zoals Alves of Suarez of Bony of Huntelaar deden dat hij de absolute topscorer van Nederland is en makkelijk over de 30 doelpunten per jaar gaat. Hij loopt dit jaar (nog) niet 1 op 2. Dus in dat geval zit je op een heeel dun lijntje. Want waarom Jorgensen wel en bijvoorbeeld Fran Sol die op een lager niveau moet acteren en minder vaak in stelling wordt gebracht niet?

Fran Sol heeft een stuk hoger moyenne, dat terwijl hij minder vaak in stelling wordt gebracht en bij een club uit de onderste regionen actief is. Is dat dan niet knapper?
Wat maakt (gekscherend gezegd) hem nou veel minder terwijl al zijn cijfers meer tot de verbeelding spreken?

Ik zeg niet dat Nicolai niet de beste is, ik vind alleen niet dat je die mening zo maar als feit op tafel kunt leggen. Want zoveel beter zijn zijn cijfers niet (als ze al beter zijn, ivm Sol bijvoorbeeld niet).
Dus ik stel alleen een vraagteken bij een stelling die als feit wordt gebracht.

Ik vind het voer voor discussie zo'n harde stelling

30 januari 2018 om 07:43

Hij gaat er echt nog wel wat maken dit seizoen. Tel daarbij op een WK met misschien wel 1 of 2 goals. Dan kan Feyenoord rustig achterover leunen en zullen er zeker aanbiedingen komen. Zo niet? Lekker blijven.

30 januari 2018 om 07:45

Ja, maar in tegenstelling tot Dolberg is Jorgensen gewoon basisspeler en stevent hij af op een basisplaats bij Denemarken dit WK. Dolberg is op dit moment geblesseerd, maar heeft dit seizoen weinig gespeeld en ook minder goed gepresteerd dan vorig jaar. Het is voor Dolberg de vraag of hij het WK haalt, hij is nog twee maanden geblesseerd of zo? Terwijl Jorgensen mits fit die eindronde wel gaat halen.

30 januari 2018 om 07:54

Heb je gelijk in trouwens. Maar het was wel veel he. Ik had hem ook weg gedaan en voor Vente en Van Persie gegaan en volgend seizoen een vervanger halen.

30 januari 2018 om 07:59

Ja, maar Dolberg was naar verluid 50 miljoen, Jorgensen was blijkbaar nog geen 20 voor geboden. Dat is nogal een verschil, voor het eerste bedrag haal je een betere spits terug en kan je nog andere posities versterken, maar voor 20 miljoen is dat toch minder. Nu met Van Persie en Vente het seizoen afmaken had gekund, maar als het even niet liep had je deze zomer alsnog de markt op gemoeten.

30 januari 2018 om 08:39

Maar Baard, Feyenoord kan geen kampioen meer worden en enkel de beker he. Lekker verkopen en bouwen aan volgend seizoen. Maar dat is makkelijk praten, wie weet bij een goed WK.

30 januari 2018 om 08:52

Dat lijkt me wel erg makkelijk, de titel zie ik niet meer gebeuren, maar derde of tweede plaats zit er nog wel in als het meezit. Ik vind nog steeds het bedrag te laag voor Jorgensen, hij was wel de topscorer vorig jaar en had ook enorm veel assists. Het lijkt tegenwoordig wel meer op bitcoinhandel dan op het leiden van een voetbalclub, dat je op het juiste moment moet verkopen. Terwijl je in eerste instantie het doel moet hebben een zo sterk mogelijk team op de been te krijgen. Je bent een voetbalclub, geen handelshuis. Jammer als je geld misloopt, maar ik kijk liever naar een goede spits op het veld dan een grote zak geld op de bank.

30 januari 2018 om 08:56

Precies, gewoon nog lekker Jorgensen houden. Die 17 miljoen haal je er in de zomer, goed WK of niet, ook minimaal uit. Speelt 'ie dalijk een goed WK kan je al over de 23 miljoen heen. En als hij blijft is het ook prima, want het is een geweldenaar en heeft het hier prima naar zijn zin.

30 januari 2018 om 10:09

Het enige verschil verder tussen Dolberg en Jorgensen is denk ik dat Dolberg (normaal gesproken) alleen nog maar beter wordt en veel groei potentie heeft.
Jorgensen zit nu in zijn "spitsenprime" dus zit er altijd een risico aan wanneer je daar giga bedragen voor neerlegd (voor de kopende partij). De kans dat hij nog meer waard wordt dan die 20 mln is natuurlijk niet groot. En ALS zou blijken dat hij het Engelse niveau niet aan kan, kan je hem niet meer verkopen voor een vergelijkbaar bedrag en heb je een behoorlijke kat in de zak. Past hij zich daarentegen toch aan aan het hogere niveau, dan kan je misschien vergelijkbaar verkopen.
Een Jonkie daarentegen kan je op potentieel verkopen en nog veel geld voor vangen. Daarnaast zijn die ook nog te vormen. Daar zit ook een verschil denk ik.

Verder gok ik dat wij als Nederlanders hun allebei naar Rusland zien gaan. Ik hoor hier verder duizelingwekkende bedragen die Nicolai daarna waard zal zijn (25-30 mln).... maar zullen we het maar gewoon afwachten ipv zo op de muziek vooruit te lopen?

Het zou natuurlijk geweldig zijn. Maar ik denk dat je rond de 15-20 mln zou blijven hangen bij een goed wk. en anders kelder je in waarde. Maar goed, dat maakt geen hol uit, dan is de kans ook groter dat hij bij ons blijft. Klinkt raar maar wat dat betreft moet je dus eigenlijk misschien wel hopen op een matig wk
Anders legt iemand straks wel die 20 mln op tafel en is die pleiten

30 januari 2018 om 09:24

@rusty:
Gezien zijn leeftijd...

Hij is nu juist de ideale leeftijd voor een spits.
Dat wij in Nederland alleen kleuters willen, zegt dat niks over het buitenland. Die teams willen een directe versterking. Niet iemand die er over 3 jaar eens kan staan.

als we 27 nu al oud gaan noemen zijn we echt totaal doorgeslagen hier in Nl.

En welke positie van Feyenoord precies? En hoezo gaan ze niet meer krijgen? Komende zomer is hij eerste spits van Denemarken op een WK.

Heel goed en slim dat van Geel vast hield aan het bedrag. zijn geen Koopjeskelder hier in Nederland.

30 januari 2018 om 10:29

@capis

Denk zelf dat rusty bedoelt met positie dat we op play off plek staan en uitgespeeld zijn voor de comp.
Verder lees ik zijn reactie ook niet als zijnde oud, maar juist als zijnde dat hij nu op zijn top is qua spitsenleeftijd (das waar) en dat hij daarom nu ook het meeste zal opbrengen.

Ik vind het ook fijn dat Van Geel vasthield, echter was het bedrag natuurlijk geen "koopje". Hij zou de allerduurste speler ooit worden van ons.
Ik denk ook dat hij niet nog meer waard zal worden. Denemarken is niet echt een land waarbij je kunt shinen. Kijk bijv naar Charisteas die Griekenland Europeeskampioen maakte.
Had hij uit Duitsland, Spanje of een ander sterk land gekomen was hij absoluut een wereldster geworden met duizelingwekkende bedragen. Nu bleef het "klein". Kijk de volledige ijslandse selectie... Deden het super, maar zijn toch niet heel veel meer waard.

Maar het is ook niet erg. Na een goed wk vertegenwoordigt hij nog steeds een mooi bedrag van zo'n 20 mln, misschien dat een club dan wel wil.
Maar zoals ik elders ook aangaf, misschien moet je wel hopen op een matig wk, dan is de kans dat hij zijn contract uitzit groter

Goed dat ze hem niet laten gaan. Met een beetje geluk woensdag en de laatste paar mnd vd compentitie en wk in de zomer krijg je dat geld makkelijk voor hem. Zo kan er rustig gekeken worden in hoevere rvp nog instaat is om spits 1 te zijn en kunnen we vente laten door ontwikkelen. Nu rustig opzoek naar een andere spits. Met guidetti,pelle en jorgensen hebben we het de laatste jaren goed gedaan. Bij verkoop van jorgensen zullem we 100% winst maken want het bedrag dat we hem hebben kunnen kopen zullen we dik terug betaald krijgen.✌💪

Daarom houden we van Jorgensen en hadden we hem het niet kwalijk genomen. Als hij zou gaan was het de keuze van Feyenoord, dat geld kan je niet laten. Ik durf wel te geloven dat Jorgensen niet perse naar Newcastle wilt.

30 januari 2018 om 08:29

Dat denk ik ook. Newcastle is qua naam een geweldige club, maar sportief doen ze het de laatste tien jaar niet beter dan pak 'm beet een Wba. Een onrustige club en je weet nooit of je volgend jaar nog Premier League speelt.

30 januari 2018 om 12:52

@baardgrasmus

Dat ben ik helemaal met je eens. Qua naam is Newcastle mooi, qua opponenten is het vele malen mooier dan NL en qua salaris natuurlijk ook.

Maar wat je zegt, Newcastle is onrustig. Nou ben ik geneigd om te denken dat Newcastle niet zal degraderen, maar dat kan volgend jaar weer anders zijn.
Maar wat misschien nog wel het meest mespeelt is dat je 5-6 maanden voor een eindrond zit. Bij ons wordt hij op handen gedragen en weet hij dat hij hoe dan ook de nummer 1 is, want hij is by far de beste spits.
Bij Newcastle kom je in een nieuwe omgeving onder een verhoogde intesiteit te spelen en moet je je helemaal opnieuw bewijzen. Dus als het muntje dan ongehoopt net de verkeerde kant op zou vallen zou hij straks geheel nodeloos zijn wk in gevaar brengen.

Ik denk dat dit voor iedereen het beste is. Wij houden onze spits en Jorgensen speelt (mits niet geblesseerd) waarschijnlijk zijn eerste wk ooit

Hij relativeert dit ogenschijnlijk simpel weg, maar wellicht speelt het ook mee dat het Newcastle United was... De club draait al een tijd niet bepaald lekker en is wat prestaties betreft niet stabiel.
Daarnaast is Jörgensen een 'volwaardig' international (?) en zijn clubs die zich in de degradatiezone bevinden niet bepaald een aanrader voor dit soort spelers.

Ik gok dat als het een Tottenham was geweest de teleurstelling groter zou zijn.

Als het een grotere club geweest was dan Newcastle United dan was Jorgensen misschien wel teleurgesteld geweest, ik kan me inderdaad goed voorstellen dat degradatievoetbal spelen nu niet echt aanlokkelijk is.

Ik denk dat de vraagprijs van 23 miljoen ook tot op zekere hoogte in overleg is geweest met Jorgensen zelf. Van tevoren duidelijk naar hem gecommuniceerd dat een transfer niet perse afgeblazen zou worden, maar dat het zo midden in het seizoen niet wenselijk is voor de club Feyenoord. Gezien eerdere uitspraken van Jorgensen over hoe goed ie zich voelt bij Feyenoord, denk ik dat hij zijn "akkoord" aan de vraagprijs / minimumprijs van 23 miljoen heeft gegeven .

30 januari 2018 om 12:01

Ik denk dat je daar zomaar eens gelijk in kan hebben. Uitgaande winterse transfers zijn natuurlijk altijd meer waard. Nicolai lijkt mij ook wel iemand die het ons gunt om een mooi bedrag over te houden.

Dat het nu Newcastle was zou idd meegespeeld kunnen hebben, al is dat natuurlijk qua naam best een mooie club, in een mooie comp en een mooi salaris.

Maar hij zal ook denken misschien dat na de zomer er wel een club komt die tegen de duitse / engels middenmoot aan zit?

Dan kan hij ook een mooie transfer maken. En als ik hem zo beluister, vind hij het prachtig bij ons en vind 6 maanden blijven met uitzicht op een plek in de selectie van Denemarken ook geen straf. Na Rusland kan hij alsnog een eventuele transfer maken.
Maar wat mij betreft dient hij zijn volledige contract bij ons uit! Al is dat misschien een utopie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 0 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 26 10 3 1
2016/2017 Feyenoord 32 21 0 0
2015/2016 FC Kopenhagen 31 15 1 0
2014/2015 FC Kopenhagen 25 10 5 0
Laatste voetbalnieuws

Van Bronckhorst grijpt in: ‘Hij krijgt een boete en zit niet bij de selectie’

Feyenoord verloor zondag zijn eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen van De Graafschap en de Rotterdammers maakten het duel vol met slechts negen man. Na een eerdere rode kaart voor Eric...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren