Eis Van Bronckhorst ingewilligd met komst zelfstandig beloftenteam

Maandag, 29 januari 2018 om 14:30

Feyenoord brengt met ingang van volgend seizoen een eigen, zelfstandig beloftenteam op de been, zo meldt de regerend landskampioen maandag via de officiële kanalen. Dit team zal worden geleid door een eigen technische en medische staf, gaat bestaan uit zestien spelers en zal blijven uitkomen in de Reservecompetitie voor beloftenteams.

Tegenover de komst van een zelfstandig beloftenteam staat de opheffing van Feyenoord Onder-18. Hiermee creëert Feyenoord ruimte op Varkenoord voor de trainingen van het beloftenteam, om zich dagelijks te kunnen voorbereiden op de competitiewedstrijden. Martin van Geel geeft op de clubsite van de Rotterdammers tekst en uitleg. “Met het inrichten van een zelfstandig beloftenelftal zorgen we voor een extra brug tussen de jeugdopleiding en het eerste elftal.”

“Daarmee bieden we spelers een podium en de kans om zich langer door te ontwikkelen, om vervolgens de stap te kunnen maken naar de A-selectie. De afgelopen jaren deden we dat door spelers te verhuren aan clubs uit de Eredivisie en de Jupiler League. In deze opzet kan het beloftenteam wekelijks trainen en wedstrijden spelen en dient het dus als extra ondersteuning voor het eerste elftal”, aldus de technisch directeur.

Giovanni van Bronckhorst liet eerder al weten dat hij hierin verandering wilde zien. “Ik vind het belangrijk dat er gewoon een vast elftal is. Een vaste groep die straks lekker met elkaar kan werken, trainen en wedstrijden spelen. Dat ontbreekt er nu.” PSV en Ajax hebben de zaken met het tweede elftal veel beter voor elkaar, erkende hij. "PSV, Ajax en ook AZ hebben daar profijt van. Ja, Feyenoord besloot het anders te doen. Daar heb ik natuurlijk wel begrip voor, maar ik ga uit van het meest ideale plaatje en dat is er nu gewoon niet."


Poll

Een goede beslissing van Feyenoord?


Gerelateerd

20 reacties (laatste reactie door datissjakie)

Top, nu kunnen bij blessures betere keuzes gemaakt worden wie je wilt selecteren en zijn er minder grote risico's bij het brengen van talenten als El Hankouri, Hansson, Touré en Geertruida omdat ze regelmatig wedstrijden kunnen spelen. Hopelijk wordt binnen enkele jaren de door stap gemaakt naar de tweede divisie.

29 januari 2018 om 15:02

Het is inderdaad mooi nieuws! Wat je zegt ze moeten wel zo snel mogelijk naar een echte comp gaan ook. Want tegen beloften elftallen van met alle respect Nac, Heracles, Excelsior, RKC en Cambuur wordt je nog niet heel veel wijzer.

Maja hoe zit dat nu? Moeten ze in de 5e klasse instromen?
Neem aan dat de knvb na meerdere aanbiedingen niet alsnog een uitzondering op de regel gaat maken?

In dat geval is het interessant om je 2e elftal te laten bestaan en SC Feyenoord te voorzien van je grootste talenten. Dan begin je op een redelijk niveau ipv helemaal onderaan

29 januari 2018 om 15:06

Nog een beetje genoten van de overwinning Sjakie? Mooi ook dat Ajax, een directe concurrent, punten heeft laten liggen hè. Prima weekend voor ons Feyenoorders.

29 januari 2018 om 15:26

Nja, van de beloften elftallen van Nac, Excelsior, Heracles etc. wordt de vaste kern van talenten wel wijzer. Dit zijn dan spelers die normaal in de O19 spelen of dus al 19 worden en nu bij Feyenoord kunnen blijven om te spelen.

Het maakt de stap voor talenten als Geertruida en Burger net wat makkelijker, aangezien ze ook gewoon iedere week gaan trainen en toch net tegen een hoger niveau en meer ervaren spelers spelen.

Het is hoe dan ook in ieder geval geen speeltuinopzet meer en dat is goed nieuws.

29 januari 2018 om 15:36

@mgmv

Ja dat is waar natuurlijk, daar had ik nog niet over nagedacht. Maar dan nog heb je misschien een tussenstap nodig. Want de kloof tussen belofte en het eerste blijft er wel. Hij is wat kleiner maar wel aanwezig.

Daar moeten we een oplossing voor proberen te zoeken. misschien kunnen we een 3e elftal opstellen, deze laten we in de belofte competitie spelen en Jong stroomt dan in bij de eerste elftallen. De eerste jaren dat we nog laag spelen kunnen de grootste talenten dan gewoon beloften laten voetballen en wanneer we in de voetbalpiramide zijn geklommen kunnen we aansluiting zoeken en met de grootste talenten doorstoten naar de 2e divisie / jupiler league.
Wanneer je daar eenmaal zit kun je het derde elftal laten vallen?

Of kijken of er via SC Feyenoord wat mogelijk is. Dat je hun boost en naar de 2e divisie (of hoger) lootst

29 januari 2018 om 15:49

De mogelijkheid tot instromen onderzoeken ze nog altijd. Gio zei volgens mij twee weken geleden nog tegen het AD dat ze, ongeacht waar het 'huidige' Jong Feyenoord in gaat stromen, in de toekomst sowieso nog een extra elftal wilden opzetten. Dat wordt dit team. Zoals hij noemde een ''ontwikkelingselftal''/o21, waar een vaste kern van jeugdspelers in speelt. Dit seizoen konden Vente en Malacia nog terugvallen op de O19 voor speeltijd, maar volgend seizoen had het in de huidige opzet niet meer gekund. Met dit nieuwe team dus wel, dat blijkbaar wekelijks zal gaan spelen, al dan niet met oefenwedstrijden.

En reken er maar op dat ze SC Feyenoord ook meenemen in hun onderzoek, maar dat zal niet zomaar gaan natuurlijk als beide clubs op papier los van elkaar verbonden zijn. En voor instroming van het Jong Feyenoord moet de Knvb en het amateurvoetbal ook hun akkoord geven natuurlijk, wat het meest belangrijke is.

29 januari 2018 om 15:59

Hahaha ja dat laatste is een goed punt. Als je uit een dorpje komt met de peuken en biertjes in de kleedkamer en voetbalt in de 5e klasse, is het ook weer zoiets om Jong Feyenoord langs te sturen en met 20-0 weggetikt te worden

Dan speelt heel die afdeling van de 5e klasse een jaar lang voor de kat zn viool. En datzelfde blijft zich herhalen tot je zo'n beetje in de hoofdklasse komt, en zelfs dan vermoedelijk.

Ja SC Feyenoord is op papier een andere ploeg, wat ook voordelen heeft, misschien zouden zij bijvoorbeeld uiteindelijk wel in dezelfde competitie uit mogen komen. Dan heb je een half jaarlijks evaluatiepunt en kan je elke zomer / winter instromen. Of je geeft huurcontracten met terugroep clausules. Dan kan je wanneer nood aan de man is tussendoor je spelers terughalen. Dat is niet ideaal natuurlijk, Maar misschien wel een goede oplossing als blijkt dat je van onderaf (5e klasse in onze regio) moet klimmen op de ladder

Blijft Jong-Feyenoord ernaast bestaan? En in welke competitie blijven die spelen. Want zoals het hier verwoord wordt lijkt het gewoon alsof ze een 2e jong elftal oprichten. Jong Feyenoord is een drama, staan bijna onderaan in de beloftencompetitie, waarom zou je de spoeling daar nog dunner maken. En waar moeten de 1e elftalspelers nou hun ritme opdoen? Weet iemand hoe de structuur zich gaat manifesteren?

29 januari 2018 om 14:45

Ik snap het ook niet. Hoe zit het dan met de talenten van O17 maar die geen toptalent zijn. Zij gaan normaliter naar O18.

29 januari 2018 om 15:04

Feyenoord heeft nu toch jong/beloften elftal?

29 januari 2018 om 15:06

Zoals ik het begrijp zal dit het voorlopige 'nieuwe' Jong Feyenoord worden, alleen dan met een vaste kern van 16 spelers die wekelijks zullen trainen. Dit was de wens van Gio om een extra 'ontwikkelingselftal' op te zetten. Zo wordt het elftal tenminste minder een bij elkaar geraapte speeltuin, spelen ze vaker en krijgen jeugdspelers extra tegenstand. En eerste elftal spelers kunnen hier ook gewoon weer ritme op doen. Dit team speelt dan ook vaker wedstrijden.

Vraag me alleen net als rbn_ af hoe de stap nu zit van O17 naar O19, nu de O18 wegvalt.. Niet ieder talent is al direct opgewassen om een leeftijdscategorie over te slaan. Of ze wachten alleen tot we op het nieuwe complex zitten.

Zal Giovanni van Bronckhorst volgend jaar ook nog trainer van Feyenoord zijn?

En het blijft natuurlijk een grote flater van Van Geel dat Feyenoord destijds zich niet aangemeld heeft voor de Jupiler League met een jong team. Fouten kunnen gebeuren, maar geef inmiddels gewoon toe dat dit achteraf niet slim was. Het profijt dat Ajax, Psv, AZ en zelfs Utrecht hierbij hebben, is duidelijk zichtbaar. Talent na talent wordt getest. Fysiek als psychologisch.
Ik hoop trouwens niet een discussie te krijgen over competitievervalsing in de Jupiler League. Ik denk dat die discussie al vaak genoeg plaats gevonden heeft.

Wat betreft dit zelfstandige beloftenteam. Een goede stap in de juiste richting, lijkt mij.

29 januari 2018 om 15:04

En het blijft natuurlijk een grote flater van Van Geel dat Feyenoord destijds zich niet aangemeld heeft voor de Jupiler League met een jong team.

Als je 30 miljoen schuld hebt, ben je niet in de gelegenheid om een Jupiler League elftal op te richten. Je dient die spelers ook een contract te geven. Contracten die Feyenoord alleen kon veroorloven aan de grootste talenten vanaf 16 jaar. Achteraf een groot gemis, toentertijd een logische keuze.

29 januari 2018 om 15:08

Precies. En los van de contractspelers kost(te) het ook nog een hoop organisatie. Lijkt me duidelijk dat er nog een hoop supporters van Feyenoord op zo'n pot af zouden komen.

Toen het moment daar was dat we het financieel aan konden, was de kans helaas al verkeken.

Zo, dat is wat we graag horen. Zouden ze in de JL ook moeten doen, gewoon vaste selecties. Als Feyenoord dit kan dan moeten Ajax en PSV dit ook makkelijk kunnen zou je zeggen... Maar dan zou de KNVB wel regels moeten opstellen natuurlijk. Klinkt in ieder geval als een goed en eerlijk plan.

29 januari 2018 om 15:33

Iemand van VZ heeft, al dan niet bewust, dingen weggelaten.

Spelers van het 1e kunnen nog steeds ritme opdoen na een blessure. Ook blijven ze in de beloftencompetitie spelen waar niet al teveel teams in zitten. Dus moeten ze waarschijnlijk veel vriendschappelijke wedstrijden inplannen. Feyenoord doet er dan misschien goed aan om dit team in te schrijven aan de Premier League Cup waar PSV ook aan meedoet.

In feite is er eigenlijk niet veel verandert, behalve dan dat jeugdspelers die in dit team zitten dus al weten dat ze aankomend seizoen sowieso hun competitiedebuut niet gaan maken in het 1e. Er mogen dus blijkbaar wel spelers van het 1e meedoen met de beloften, maar de beloften blijven in het beloftenelftal.

Hier heb je dus nog steeds geen ene moer aan! Het beloftenteam moet in een serieus competitie uitkomen en niet in een reserve team! Zorg maar dat je in de 3e divisie of zo in kunt stromen en vanuit daaruit steeds promoveert. Het zou heerlijk zijn om spelers die tegen het 1e aan zitten tegen een tegenstander als Cambuur of zo te spelen. Zo komen ze er tenminste makkelijker bij.

29 januari 2018 om 15:37

Ja, allemaal leuk om ''maar te zorgen'' dat Feyenoord in de piramide moet instromen, maar je hebt ook nog te maken met veel amateurclubs die ertegen zijn. Feyenoord is nu namelijk in staat het te financieren en te organiseren, heeft al geprobeerd in te stromen, maar dat gaat nu helaas niet.

Dit is dan in ieder geval een betere oplossing dan het speeltuin team wat er nu staat.

29 januari 2018 om 15:40

Dat kon ook bij aanvang van dit seizoen (in de Hoofdklasse beginnen en dus niet 3e Divisie want dat vonden de amateurclubs oneerlijk en dat zou hun dan weer inkomsten schelen), maar Feyenoord/van Geel wou direct naar de Jupiler ondanks dat ze dit zelf in 1e instantie hadden geweigerd vanwege de kosten.

Vorig seizoen speelde de beloftenteam van Feyenoord soms maar 1 keer in de 2 maanden.

29 januari 2018 om 15:51

Nou ja voorlopig zijn de favoriet om te degraderen naar de laagste reserve competitie. Spelen ze niet eens meer tegen Heerenveen, NAC etc maar tegen Jong Dordrecht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

137 fans
Coach, 43 jaar
SeizoenClub
2015- Feyenoord
2007-2010 Feyenoord
2004-2007 Barcelona
2003-2004 Barcelona
2001-2003 Arsenal
Laatste voetbalnieuws

Feyenoord - AS Trencín: blessures, vermoedelijke opstelling, tv-uitzending

Feyenoord heeft donderdagavond een wonder nodig om de laatste voorronde van de Europa League te bereiken. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst moet in De Kuip een 4-0 achterstand zien weg...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Cuco Martina gaat Everton op huurbasis verlaten voor Stoke City. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren