Berghuis gidst Feyenoord naar zege; Toornstra breekt record

Zondag, 28 januari 2018 om 16:22

Feyenoord heeft de eerste competitiezege van 2018 te pakken. Na een nederlaag bij Ajax en een remise bij FC Utrecht wist de landskampioen zondag met 3-1 te winnen van ADO Den Haag. Makkelijk ging het niet, maar Steven Berghuis gidste de ploeg naar succes met twee assists en een treffer. Jens Toornstra bepaalde de eindstand en maakte zijn laatste twintig Eredivisie-doelpunten allemaal in eigen huis. Daarmee verbeterde hij het record van Joop Böckling (negentien voor HFC Haarlem). Dankzij de zege stijgt Feyenoord naar plek vier.

Giovanni van Bronckhorst kon weer een beroep doen op Nicolai Jörgensen, die midweeks een schorsing uitzat tegen FC Utrecht. De spits, die in de belangstelling staat van Newcastle United en mogelijk zijn laatste wedstrijd in De Kuip speelde, was in de openingsfase de meest gevaarlijke man. Jörgensen schoot in het zijnet na voorbereidend werk van Berghuis en trof even later de paal na een goede actie. Feyenoord liet zo nu en dan fraaie combinaties zien, maar vaak paste het ook net niet op de vijandelijke helft.

Gaandeweg de eerste helft oogde het steeds moeizamer bij Feyenoord. ADO ging juist beter spelen en kreeg in de slotfase van het eerste bedrijf een uitgelezen kans. De bal kwam vlak na een goede aanval terecht bij de vrijstaande Sheraldo Becker, die vlak voor het doel kon uithalen. Hij raakte het leer echter volledig verkeerd en dus haalde Brad Jones opgelucht adem. Verder was het een rustig slot van de eerste helft, waarin kansen spaarzaam waren. In het tweede bedrijf brak Feyenoord de wedstrijd toch open.

Berghuis speelde een hoofdrol bij de opleving van de thuisploeg. Een uitstekende voorzet op Tonny Vilhena stelde de middenvelder in staat om van dichtbij tegendraads raak te koppen: 1-0. Even later probeerde Berghuis het zelf met een verraderlijk schot en in de rebound liet Toornstra een uitstekende kans liggen om zijn oude club nog meer pijn te doen. Het doelpunt deed Feyenoord zichtbaar goed. Zo kreeg Feyenoord nog een kans via Karim El Ahmadi, die net naast schoot. Halverwege de tweede helft leek Feyenoord het duel naar zich toe te trekken.

Nadat een volley van Jörgensen op de lijn werd gekeerd, kreeg Berghuis de bal aan de rand van het strafschopgebied en krulde hij fraai binnen. Toch werd het nog erg spannend in De Kuip. Na een afgeslagen corner volleerde Lex Immers de aansluitingstreffer binnen en daarna was ADO dicht bij de gelijkmaker. Becker schoot maar net voorlangs en zag een snoeihard schot vervolgens gekeerd worden door Jones. Uiteindelijk zorgde Toornstra voor de verlossing op aangeven van Berghuis. Acht minuten voor tijd maakte Van Persie zijn rentree in De Kuip, als vervanger van Jörgensen, maar veel kon de invaller niet laten zien.


Poll

Feyenoord verdiende de zege op ADO Den Haag


Gerelateerd

95 reacties (laatste reactie door pieterpost)

Jammer dat van Persie weer maar 10 minuten mag meedoen

28 januari 2018 om 16:30

Vond ik ook. Flauw van Van Bronkorst.. Zon grootheid gun je gewoon meer speeltijd en doelpunten. Hoop echt dat zijn terugkeer nog een succes gaat worden de komende pak hem beet 2 jaar.

28 januari 2018 om 16:31

Ongeloofelijk, Die had zeker 25 minuten mee moeten doen. Dat had de wedstrijd een impuls kunnen geven. Als je zag wat hij in 10 minuten in Utrecht bracht, had ik hier in die 25 min. meer verwacht.

Waarom Gio hem zo laat inbrengt, is mijn een raadsel. Niet dat er niemand voor een wissel in aanmerking kwam.

28 januari 2018 om 19:06

Gio zal 't wel beter weten.

28 januari 2018 om 16:32

Ik irriteer me mateloos aan het wisselbeleid van Van Bronckhorst. Snapt hij het spelletje eigenlijk wel? Ik ben een beetje klaar met Gio...

28 januari 2018 om 16:37

Precies dat.. Dat is tevens ook mijn grootste kritiek op Gio, hij wisselt of te laat of heel slecht. Wederom Diks (oké, hij deed niet veel fout, maar waarom geen Amrabat, Botteghin of St. Juste?) en Toornstra en Vilhena zakken elke wedstrijd weer door de ondergrens. Breng van Persie voor Toornstra en creëer wat leuks met Berghuis, van Persie, Jorgensen en Larsson voorin.. Maarja, dit is weer schijtbakkenvoetbal van Gio

28 januari 2018 om 16:41

Inderdaad. Het is allemaal zo voorzichtig. Kom op zeg, voetbal is er ook om het publiek te vermaken. Wat kan Van Persie nou nog laten zien in 9 minuten waarin je 3-1 voorstaat. Breng af en toe eens een jeugdspeler bij zo'n voorsprong, durf eens wat! Het zal wel weer heel lang duren (of uit nood) voordat grote talenten als Kokcu of El Bouchataoui een kans krijgen.

28 januari 2018 om 16:43

Ik vond Jens juist eindelijk weer eens goed? St. Juste zat er geloof ik niet eens bij, Amrabat speelt nou ook niet wat je noemt goed en Botteghin is net terug van een blessure. Vind ook dat Gio van Persie eerder kon brengen, maar mensen kunnen het ook overdrijven met zijn keuzes zeg. Zelfs als 'ie Messi op rechtsbuiten had gezet zou het fout zijn.

28 januari 2018 om 16:44

Omdat st Just geblesseerd was mss ...?

28 januari 2018 om 16:59

Hij snapt niet zo heel veel van het spelletje. Het was Advocaat die destijds Kuyt van de flank haalde en in de as zette, de verdediging anders neerzette en de linies korter op elkaar liet spelen. Gio kon dit allemaal niet veranderen na zeven nederlagen op rij. Als je ook nog niet ziet dat een Malacia beter is dan Nelom, dan houdt het voor mij wel op.

Maar ik vind dat Van Geel die veel te veel betaald voor niets toevoegende (ex) eredivisiespelers ook blaam treft.

28 januari 2018 om 17:37

Ik weet niet of Malacia een fout van van Brockhorst genoemd mag worden. Vanuit de opleiding moet men aangeven of een speler klaar is voor het eerste. Kennelijk was men daar niet van overtuigd want anders ging van Geel echt geen nieuwe back voor heel veel geld kopen.

Ik weet eerlijk gezgd ook niet wie bij Feyenoord verantwoordelijk is voor de aansluiting van spelers uit jong Feyenoord bij het eerste. Bij Ajax had Bergkamp die rol.

28 januari 2018 om 18:44

Wat is dat voor onzin Speedy? Als club moet je meerdere goede Lb's hebben. Die hebben wij nu met Haps en Malacia.

28 januari 2018 om 19:11

Wat een onzin, het middenveld is overvol, je hebt Amrabat nog op de bank zitten en dan hebben we het niet eens over Hansson en Wehrmann. De selectie is nu dermate breed dat als St. Juste er volgende week bij is je dan geen eens plaats hebt voor Diks op de bank.

Dan vergeet je nog voor het gemak dat Tapia eigenlijk ook nog op het middenveld hoort.
Komende zomer zal Vilhena wel vertrekken, dan krijg je daar een plek vrij en dan krijg je Ayoub er bij dus het probleem zal blijven dat je eigenlijk teveel spelers hebt.

Dan zal Gustafsson nog terugkeren van Roda ook als extra optie als aanvallende middenvelder, het zal me daarom niets verbazen als men al weet dat er meerdere namen gaan vertrekken zoals een Toornstra, die is nu op een leeftijd dat die nog als het mogelijk is een financiele klapper wil maken.

Je moet gewoon een aantal spelers gaan verhuren voor hun ontwikkeling en dan denk ik als eerste aan Hansson en ook Wehrmann. Verder denk ik dat achterin v.d. Heijden plaats moet gaan maken zeker omdat je Geertruida moet gaan doorschuiven vast naar het eerste op je bank.

Komende zomer moet je gewoon wat gaan lozen, Vejinovic, Hamer, Vilhena de mogelijkheid geven voor een transfer, Gustafsson (gezien de talenten is dat beter) en in mijn ogen ook een v.d Heijden, hoe belangrijk die ook is geweest je hebt met Geertruida een enorm groot talent dat geblokkeerd wordt als hij blijft.

Brengt een mooi bedrag in het laatje en dan zal Jorgensen ook wel voor de hoofdprijs vertrekken, dan heb je Vente als opvolger en moet je nog een extra spits halen.
Dan kan je ook nog kijken of je een goeie rechtsbuiten er bij haalt ter concurrentie voor Berghuis en dan heb je gewoon nog enorm veel geld over.

28 januari 2018 om 16:41

Ze bouwen het rustig op, dus hij zal niet ineens een halfuur speeltijd gaan krijgen als het geen absolute noodzaak is.

28 januari 2018 om 17:38

Ze bouwen het wel heeeeeel rustig op. Eerst 10 minuten, dan 10 seconde er bij. Het schijnt dat hij rond de volgende eeuwwisseling misschien een hele helft kan spelen.

28 januari 2018 om 18:21

Zegt dus veel over fysieke gesteldheid van van Persie.
De beste man heeft 4 maanden geen wedstrijd gespeeld, is 34 jaar.
Wat denk je, dat hij er meteen kan staan?
Een normale 34-jarige al niet, laat staan van Persie.

28 januari 2018 om 18:33

Hier ben ik het helemaal mee eens, je zag dit gisteren ook goed bij El Hamdaoui. Viel in de 65ste minuut in en rond de 75ste minuut zag je al dat hij erg moe was, zijn hoofd was viermaal zo bezweet als die van Assaidi.

28 januari 2018 om 18:39

Hij heeft deze week 2x 10 minuten gespeeld. Volgende week speelt hij er misschien 15, maar misschien weer 10. Opbouwen hoeft niet te betekenen dat er iedere week 5 minuten bij moeten komen. De ene keer komt er wat meer bij dan de andere keer en misschien gaat er een volgende keer wat meer vanaf. Vergeet niet dat Feyenoord 4x moet spelen in 11 dagen tijd. Dus als hij iedere wedstrijd 10 minuten speelt is dat prima. Daarna komen we weer in een regelmatig schema van 1 wedstrijd per week, waarna hij dus grotere stappen kan zetten.

28 januari 2018 om 16:57

Had echt te maken met de manier waarop ado speelde ba de 2-1 , enorm veel counter mogelijkheden . Breng je dan een trage spits of laat je een spits met meer snelheid staan? Ik denk dat dit zijn redenering is, ondanks vedette status, wisselen naar verstand. Dat is wat ik hoop tenminste want afgelopen maanden zijn de wissels inderdaad apart en pover geweest .

Ik zal wel weer de pessimist zijn maar wat een geflatteerde overwinning. Het spel was voor 80 procent weer tenenkrommend, en heb me weer kapot lopen ergeren aan Toornstra en vooral Vilhena. Wat is is nieuw? Ook weer leuk dat RVP voor 10 minuutjes mocht spelen van Gvb. Het spel schreeuwde om een nieuwe impuls, publiek staat 25 minuten te schreeuwen om hem en dat laat je hem in de 83 minuut invallen. Echt alle keuzes van die vent zijn onbegrijpelijk en beginnen steeds meer te irriteren.

Als die Becker ook maar 10 procent van de kwaliteit van pak hem beet een Berghuis had, dan hadden we hier zomaar weer gelijk kunnen spelen of zelfs erger. Kunnen we niet gewoon al afscheid nemen van Gvb, en gewoon de komende maanden als voorbereiding op volgend seizoen zien. Ik zie ons geen derde worden met dit spel, die GvB kan geen antwoord verzinnen op dat gruwel-middenveld, en blijft die 2 dweilen van een Toornstra en Vilhena maar opstellen.

28 januari 2018 om 16:28

Geflatteerd niet want ADO was nog beduidend slechter, 3-1 geeft de verhoudingen prima weer. Alleen was Feyenoord weer allesbehalve overtuigend vandaag, het is een triest seizoen aan het worden.

28 januari 2018 om 16:35

Vond 3-1 vandaag absoluut niet geflatteerd. Als ze bij Feyenoord wat scherper waren scoort El Ahmadi, Jorgensson en Toornstra. Feyenoord was zeker niet super maar op een paar kansjes van Becker na had Ado niks in te brengen

28 januari 2018 om 16:36

Vooral aan Vilhena weer ja. Hij heeft telkens zoveel tijd nodig bij zijn aannames. Zijn balbehandeling is bedroevend. Gelukkig heb ik veel vetrouwen in zijn vervanger Ayoub. Wat een verschil in handelingssnelheid is dat.

28 januari 2018 om 16:51

@frgiooo
Het is niet normaal he. Vilhena en Toornstra hadden ze in de zomer voor leuk geld kunnen verkopen, dat is nou wel anders. In het geval van Vilhena lag het misschien complexer vanwege zijn prive-situatie.

Vilhena gaat het helemaal niet redden in het buitenland. Mist werkelijk alles om te slagen op een niveau hoger, zelfs dit niveau kan hij niet eens aan. Het was gewoon bijna zielig in die CL-wedstrijden, die heeft gewoon 3 seconden te lang nodig voor alles. Gaat ook steeds lomp met ze rug elk duel in. Ze kunnen het alle 2 helemaal niet meer aan. Dan scoren ze wel weer beide een doelpunt, maar ga nou eens kijken naar de bijdrage die ze hebben geleverd aan het spel van Feyenoord. Daarnaast vertragen ze de boel zo verschrikkelijk omdat ze gewoon de handelingssnelheid en het inzicht missen. Je schaamt je toch kapot als je zo'n Toornstra over het veld ziet sjokken. Als dat soort spelers in de basis staan kan je jezelf moeilijk een topclub noemen. Het ene na het andere duel werd verloren, en tig simpele kaatsen over een paar meter werden gewoon ingeleverd. Dan heb je geluk dat ADO de kwaliteit niet heeft om dat af te straffen, maar dat is wel een van de reden waarom we nu 16 punten achter op PSV staan. Die twee zijn Feyenoord onwaardig dit seizoen, vooral het verval van Toornstra is schrikbarend t.o.v. vorig seizoen. Vilhena heb ik altijd al een matige voetballer gevonden.

Maar zo lang ze mogen aankloten van GvB gaat er helemaal niks veranderen aan het spel. Schandalig dat spelers als Hansson op de bank worden gehouden en zich niet mogen bewijzen na de ene wanprestatie na de andere van die 2.

28 januari 2018 om 16:38

Absoluut niet geflatteerd.. Wat heeft ADO nou gecreëerd? Becker krijgt een paar ballen die misschien Berghuis er niet eens ingeschoten had. Het voetbal vanaf de kant van Feyenoord was niet best, maar het was wel de juiste afspiegeling van de verhoudingen op het veld

28 januari 2018 om 17:06

Helemaal mee eens. Ik heb al zo lang geen goed voetbal gezien in de kuip. Ben er een beetje klaar mee.

28 januari 2018 om 18:47

Dus omdat het publiek in minuut 50/55 al om Van Persie roept, moet een trainer hem maar inbrengen? Ik ben het absoluut niet met alle keuzes van Gio eens, maar Van Persie moet gewoon rustig gebracht worden. Mensen vergeten dat die man 5 maanden geen wedstrijd gespeeld heeft. Dat hij fit is, is wat anders dan wedstrijdfit. Al die internethelden hier doen net alsof ze allemaal keiharde inside feiten/kennis op tafel kunnen leggen, maar dat kunnen ze niet. Daarnaast was Toornstra vandaag absoluut niet zo slecht als anders. Ik heb toch een behoorlijk aantal slimme passjes en loopacties gezien. Tevens heeft hij, ondanks dat het in De Kuip is, weer eens gescoord en wie weet wat dat met zijn vertrouwen gaat doen. We moeten eens allemaal minder zeiken en beseffen dat we nog lang niet in staat zijn om elk jaar tot de laatste ronde voor de titel mee te doen. De begroting laat het nog niet toe, de selectie niet (lees: zo weinig creativiteit zie je zelden, mede door de spelopvatting - als die er al is - van Gio) en de trainer ook (nog) niet. Gio moet dit jaar echt flinke stappen gaan maken, anders moet hij gewoon een andere rol gaan bekleden.

Een kinderhand is snel gevuld voor ons momenteel. Het was echt weer niet best. Met name de eerste helft maar ook na rust was het niet denderend, los van de fijne goals. Maar om dan maar dezelfde open deur in te trappen die Gio zal doen voor de microfoon: belangrijkste nu was winnen en dat hebben we gedaan.

Jammer dat ze de loopacties van Van Persie niet begrijpen

28 januari 2018 om 16:28

Die kaats van Van Persie waar niemand op liep. Pats, in een keer doorspelen. Dat zijn ze bij Feyenoord niet gewend, dus werd er ook niet op gelopen

28 januari 2018 om 16:30

Ja idd daar zie je wel weer het verschil in inzicht/kwaliteit. Jammer

28 januari 2018 om 16:31

Jaa precies, echt jammer. Nu lijkt het alsof Van Persie er niets van kan haha

28 januari 2018 om 16:36

Het was ook geen goede bal (veel te hard), maar inderdaad dat zijn de oplossingen die niet veel spelers zien.

28 januari 2018 om 16:40

Je zag Berghuis daarna ook kijken van 'shit..'.. Van Persie is bovenaards tov de rest van het team en ziet het spelletje zoveel beter dan wie dan ook. Berghuis zal er de volgende keer vast wel op lopen, want die is ook niet bekend met dit soort balletjes

28 januari 2018 om 17:37

Dat heeft tijd nodig, hoe meer ze met elkaar trainen, hoe beter ze de acties van van Persie gaan begrijpen.

28 januari 2018 om 18:50

Dat kan je ze nu ook nog niet kwalijk nemen. Wie van deze gasten heeft er eerder met Van Persie gevoetbald, buiten die aantal trainingen en een schamele 20 minuten om? Als dit over 2 maanden nog gebeurd, dan kan je pas concluderen dat men Van Persie niet begrijpt.

Moet zeggen die Berghuis wordt steeds beter en beter.
Goed voor Oranje.
Die is van de zomer weg.

Lekkere goals Berghuis. Malacia vind ik echt een pareltje!

28 januari 2018 om 16:29

Vandaag was nog een van zijn mindere potten, had een slechte periode in de wedstrijd maar herstelde dat goed. Ben benieuwd wat er gaat gebeuren nu Haps ook weer fit is.

28 januari 2018 om 16:33

Ja ..luxeprobleem! Haps was ook lekker bezig. Zou Malacia lekker laten staan. Voor die paar maanden. Dan in de zomer weer samen uitvechten wie erin mag..

28 januari 2018 om 16:34

Verdedigend was ie de beste, alleen aanvallend minder..

28 januari 2018 om 16:42

Haps is al een paar wedstrijden volledig fit, maar Malacia krijgt de voorkeur. Het is echt een pareltje! Gek genoeg viel hij mij niet op in de jeugd en bij wedstrijden van Jong Feyenoord in de Youth League stak hij er niet bovenuit. Des te mooier om te zien hoe hij het nu doet. Ben echt weg van hem, hoe hij speelt is een verademing

28 januari 2018 om 16:59

@wazza
In Jong deed hij het ook prima, hij was daar ook gewoon captain. Logischerwijs achtte ze hem gewoon nog te jong voor het eerste, en niet als een serieuze optie gezien om Kongolo op te volgen dus werd Haps gehaald. Jammer dat het ten koste gaat van 1 want ben van beide fan.

28 januari 2018 om 18:23

Hij was tegen City we de aanvoerder van Jong Feyenoord maar normaal gesproken was hij de gelegenheids aanvoerder. Verder ben ik het helemaal met je eens Ben zelf ook een groot fan van Haps, iemand die ik Oranje wel zag halen maarja, dan duikt ineens Malacia op. Het leven kan raar lopen

28 januari 2018 om 16:31

Was inderdaad gewoon weer sterk, ook opbouwend aanwezig. Haps krijgt het nog lastig zo.

28 januari 2018 om 18:52

Was opbouwend juist te veel aanwezig waardoor hij fouten ging maken. Hij koos een aantal keer voor het indribbelen, maar door deze keuze kon hij de bal niet meer kwijt en leverde daardoor in. Hij herstelt het dan weer dankzij goed omschakelen, maar juist puur in de passing vond ik hem vandaag niet sterk. Dat geeft ook niet, want hij is jong en komt er echt wel.

28 januari 2018 om 16:34

Verdedigend sterk ja, maar aan de bal weer belabberde keuzes gemaakt. Een puntje voor hem om aan te werken.

28 januari 2018 om 16:42

Idd een heerlijke back. Kan ver komen.

Werkelijk onbegrijpelijk Gio. Dan kan je zo'n apathische en geestdodende wedstrijd een nieuwe impuls geven door een vedette als Van Persie in te brengen, breng je hem pas de laatste 10 minuten.Hij had zijn medespelers en het stadion meer bezieling gegeven. Nu modderde het allemaal maar wat aan.

28 januari 2018 om 16:42

Was toch fit maar niet zo fit om gelijk veel minuten te maken?

28 januari 2018 om 17:02

Veel minuten maken, wat versta je daar precies onder? Hij is fit, speelde tegen Utrecht 10 minuten en mag nou weer 10 minuten invallen. Daar wordt je niet bepaald wedstrijdfit van. Ook met het oog op een naderend vertrek van Jorgensen verwacht je wat meer, omdat hij er dan gewoon moet gaan staan.

Alhoewel dit soort onbegrijpelijk beslissingen niet als een verassing kunnen komen met GvB als trainer zijnde.

28 januari 2018 om 20:48

Klopt, maar ze zouden het opbouwen. Eerst 10 minuten Utrecht, daarna langer tegen ADO en misschien een helft tegen PSV. Nou, langer tegen ADO is bullshit gebleken. Waarom pas zo laat? Laat hem ff erin bij 2-1 want dan is het team nog hongerig. Nu na de 3-1 vind iedereen het wel prima. Hoe kan hij dan nog wat laten zien? Daarnaast als het al zo'n bout wedstrijd is, vermaak het publiek dan ff met zijn inbreng. Denk dat zelfs de ADO supporters dat leuk zouden vinden, laat staan het hele thuispubliek

Hoop dat vilhena snel weggaat wat een arrogant kwalletje met ze juichen!

28 januari 2018 om 17:10

Ironisch weer he, want hij was voor de zoveelste keer dit seizoen gewoon weer verreweg de slechtste Feyenoorder vandaag.

Eindelijk!! Heel blij met deze overwinning, Berghuis wederom belangrijk! Hopelijk mag Van Persie aankomende wedstrijd tegen PSV wat langer meedoen dan die luttele 10 minuten steeds.. Zal wel moeten als Jorgensen weg is( mocht dat gebeuren), want Vente acht ik nog niet helemaal klaar voor het grote werk. Al met al, lekker boysss!

28 januari 2018 om 16:43

Vente komt voor mijn gevoel ook echt te kort voor Feyenoord. Hij heeft de potentie, maar momenteel vind ik hem niet iemand die er nog even ingebracht moet worden om wat te forceren, laat staan voor een basisplaats

28 januari 2018 om 18:58

Hij heeft niet alleen de potentie, maar ook de kwaliteiten. Je ziet aan alles dat die jongen het spelletje snapt, maar helaas komt hij in een team waar niet gevoetbald wordt. Als je zo’n jongen bij Jong Ajax zet - helaas maar waar - zou hij heel de Jupiler League kapot spelen omdat zij wel voetbal spelen. Dat is ook een betere ontwikkeling dan van Feyenoord A1 naar de bank van de hoofdmacht en af en toe op rampzalig niveau bij Jong spelen. Nee, het ligt absoluut niet aan Vente, maar aan Feyenoord; die verpesten al jarenlang de technisch begaafde talenten.

Mooiste goal van Immers in de Kuip 😂😂

28 januari 2018 om 16:37

Als hij ze zo zou afronden in de kuip destijds als een feyenoord speler had hij de gouden schoen gewonnen. Wat een kansen mistte die toen zeg hahahaha.

28 januari 2018 om 16:41

Hij scoorde daarnaast ook enorm veel, daarover was weinig te klagen.

28 januari 2018 om 16:44

Haha precies! Immers is en blijft een held! Hij was toendertijd echt belangrijk voor Feyenoord in de tijd dat ie er speelde

28 januari 2018 om 19:02

En dat is precies wat er mis is met Feyenoord (lees: iets wat ik net al kort uitlegde a.d.h.v. Vente). We verkiezen voetballers als Immers boven spelers als Ziyech, want die ging naar Twente omdat Feyenoord vasthield aan Immers. Dat is ook exact de reden waarom wij altijd betonvoetbal spelen en er af en toe eens een mooie aanval tussen zit. Dat is tevens de reden waarom technische voetballers bij ons nooit volledig tot hun recht komen en of hun potentieel niet waarmaken of een andere club zoeken. Er moet echt iets veranderen omtrent de visie van Feyenoord, want met dit belachelijke voetbal ga je nooit aanhaken op het niveau van Ajax.

28 januari 2018 om 20:12

Immers heeft in mijn ogen weinig te maken met het wel of niet komen van Ziyech. Ziyech was ook een kwestie van geld. Feyenoord had het zoals je weet niet heel erg breed. Daarnaast is Feyenoord normaal gesproken een club die een andere insteek heeft dan Ajax en dat weten de voetballers ook. Feyenoord kan interesse tonen, maar ik geloof heilig dat als Ajax zich meldt voor een creatieve speler als Ziyech dat Ziyech de keuze voor Ajax maakt. Puur omdat Ajax een meer voetballend team heeft. Daarnaast hebben de supporters een totaal andere insteek bij beide clubs. En natuurlijk is Ziyech een goede voetballer, maar bij Feyenoord krijg je kritiek als je flegmatiek en niet constant bent en geregeld verkeerde keuzes maakt (zie Vilhena, die nu continue de sjaak is). Bij Ajax wordt een harde werker en een breker als een El Ahmadi niet zo gewaardeerd als bij een club als Feyenoord. Een spits als Pelle zou bij Ajax niet geslaagd zijn. Dat is nu eenmaal het verschil. En gek genoeg, hoe je het ook wendt of keert, Immers was gewoon erg belangrijk voor Feyenoord met z'n inzet, doorzettingsvermogen en kracht. Overigens dat Feyenoord wel van creatieve spelers houdt, is wel bewezen met Berghuis en Elia (en in het verleden met buitenspelers als Leonardo, Boetius (die weer terug is), Wijnaldum, Biseswar, de jongere van Persie etc etc etc). Alleen bij Ajax is dat het vereiste, bij Feyenoord niet. Feyenoord kijkt eerst naar solidariteit en Ajax naar frivoliteit. Daar hebben we ook gelijk het grootste verschil.

Goede tweede helft gezien van Feyenoord. Ada had niks meer in te brengen, enkele kansen gecreëerd, maar daar bleef t bij. Die Malacia blijft me wel verbazen, Wat is die jongen goed zeg, zo fel in de duels, rustig aan de bal, speelt met veel lef, en voegt aan de aanval ook nog is wat toe. Ik vind het wel jammer dat Gio RvP weer zo laat er in brengt, keek er erg naar uit om hem eindelijk wat langer op het veld te zien.

Ik zie hier berichten van: van Persie er eerder in' en 'snappen de lijnen van van Persie niet' die gozer zit er net en heeft een tijd veel minder gespeeld haha rustig aan man😁

28 januari 2018 om 16:33

Haha, hem eerste 10 minuten geven, en dan 9, wordt ie ook niet fit van he? Haha, of niet haha.

28 januari 2018 om 16:34

Van 10 minuutjes per invalbeurt krijg je geen wedstrijd ritme.

28 januari 2018 om 16:44

Totdat Van Persie opeens een halfuur speelt en geblesseerd raakt. Robin heeft zelf ook aangegeven het beetje bij beetje te willen opbouwen. Zo zwak om Gio daar op aan te vallen terwijl er zat punten zijn die wel terecht bekritiseerd mogen worden.

28 januari 2018 om 17:04

Van 10 minuten naar 9 minuten. Ik zie nou niet bepaald een opbouw..
Ook heel slim met Jorgensen die een dezer dagen weg kan zijn.

28 januari 2018 om 18:42

Heel scherp van je. Maar als je een beetje verder denkt dan snap je ook dat gezien het dubbele programma deze twee weken er niet meteen met enorme stappen kan worden opgebouwd. Daarnaast draait niet alles om Van Persie, dus ik verwacht ook niet dat Gio al vooraf bepaald hoelang Robin precies mag gaan spelen. Het komt zoals het komt en je kan beter iets rustiger aandoen dan dat je hem gelijk oververmoeid.

28 januari 2018 om 16:36

Kwam ook door de commentator, die was vooral bezig met de wisselspelers.

Vraag me af wat voor zon Berghuis ook met het oog op Oranje nog een goede vervolgstap zou zijn. Watford misschien mislukt maar dat kwam ook omdat ze zonder buitenspelers speelde. Misschien een subtopper in Duitsland wat voor Berghuis? Met zijn goede schoten en voorzetten moet hij toch ook daar voor rendement kunnen zorgen.

Verschrikkelijk. Van Persie kan belangrijk worden en dat hoop ik ook, maar volgens mij was die commentator verliefd op hem. On: Malacia en van Beek weer erg sterk vandaag! Ook Larsson speelde verdienstelijk. Moeizame maar belangrijke overwinning!

28 januari 2018 om 16:38

Vond larsson balvast, maar maakte in zijn passing wat ongelukkige keuzes. Kreeg een paar keer de kans om de bal vooruit te spelen op nicolai en tonny maar draaide dan veilig terug. Hoop dat die wat meer lef gaat tonen in zijn spel. Die malacia is me een partijtje goed zeg. Verdedigend ijzersterk, aanvallend paar kwer ongelukkig maar speelt zonder angst. Denk dat als die in de basis blijft dat die nog flinke stappen gaat maken!

Hahahah wat is Gio toch een belachelijk slechte coach.. Wisselt alleen in de rust bij een blessure, anders niet.. Hoe kan je zolang niet wisselen.. Je hebt gewoon geluk dat ADO er niet zoveel van kan, want anders speel je hier gewoon gelijk.. Gio, lekker wegwezen in de zomer.

28 januari 2018 om 16:50

Want je bent verplicht te wisselen in de rust? Het was inderdaad gezapig in de eerste helft, Maar van Persie kan nog geen hele helft spelen en onze gevaarlijkste/beste aanval stond al op het veld? Maar alles is momenteel slecht wat Gio doet volgens velen.

Wat een gezeik hier zeg. Winnen met 3-1 en Gio wordt volledig afgekraakt. Er was geen speler die per se in aanmerking kwam om gewisseld te worden aan Feyenoord zijde. Van Persie komt terug van een blessure en heeft heel weinig gespeeld in het laatste jaar. Is dus normaal dat ze hem langzaam brengen, ook aangezien hij niet meer de jongste is.

Klaar met gio....het veldspel is al 3 jaar bedroevend slecht en tactisch snapt ie er weinig van....alles op goed geluk

28 januari 2018 om 18:05

Eerste helft vorig seizoen was het veldspel bizar goed. De ene na de andere werd weggezet.

28 januari 2018 om 18:50

Vorig seizoen kon er echt wel genoten worden van sommige wedstrijden inderdaad. Het enige kritische puntje dat daarbij gezet mag worden is dat het niet constant genoeg gebeurde. Al waren de resultaten wel constant. Dit seizoen is het veldspel veel minder, maar lijden de resultaten er ook onder.

Een verademing zo'n Nijhuis. Niet gelijk fluiten als er een duel dreigt te ontstaan zoals Makkelie en Kuipers bijna wekelijks doen. Niet dat Nijhuis foutloos floot maar hij haalde gelukkig niet het beetje tempo wat in de wedstrijd zat eruit zoals eerder genoemde arbiters wedstrijd na wedstrijd doen.

28 januari 2018 om 18:29

Dat mag ook weleens gezegd worden inderdaad. Was geen fan van Nijhuis maar hij fluit de laatste tijd steeds beter. Kuipers vind ik een van de zwakste scheidsrechters van de eredivisie, hoe goed hij internationaal wel kan zijn

28 januari 2018 om 19:39

Idd en ook dat de vrijeschop direct genomen mocht worden en er niet om een metertje meer weer werd gefloten, was ook prettig voor het tempo.

Vond berghuis ook met momenten we tegenvallen om eerlijk te zijn. Er waren 2 counter momenten waarbij hij sneller is maar toch te veel tijd nodig heeft zodat zijn schot geblokkeerd werd. Ook was er een moment dat hij de bal met buitenkant links een aantal meter naast schoot terwijl het met rechts veel makkelijker zou moeten zijn. Zijn goal was wel prachtig maar hij kan zich nog op genoeg verbeteren

Jorgensen liep geïrriteerd rond op het veld, die jongen speelde tegen ADO zijn laatste wedstrijd in het feijenoord shirt. Jammer.

Berghuis word een hele grote speler in Europa

29 januari 2018 om 00:19

Waar ligt zijn plafond? Goede vraag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

39 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Feyenoord 2 0 0 0
2017/2018 Feyenoord 31 18 6 1
2016/2017 Feyenoord 30 7 4 0
2015/2016 Watford 9 0 2 0
2014/2015 AZ 22 11 3 0

In de wandelgangen

Zondag 19 augustus
Clarence Seedorf hoopt in gesprek te gaan met André Onana. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren