Besiktas nadert Turkse top door subliem samenspel Talisca en Quaresma

Besiktas heeft vrijdagavond goede zaken gedaan om titelprolongatie in zicht te houden. De Turkse topclub wist in eigen huis met enige moeite te zegevieren over Kasimpasa: 2-1. Anderson Talisca was in de eerste helft de gevierde man met twee doelpunten. Door de zege blijft de landskampioen in het spoor van Medipol Basaksehir, Galatasaray en Fenerbahçe, die nog in actie moeten komen.

Talisca werd in het eerste bedrijf twee keer perfect bediend door Ricardo Quaresma. De Portugese vleugelaanvaller produceerde na ruim een kwartier spelen een strakke hoekschop, die werd binnen gekopt door Talisca; doelman Ramazan Köse zag er niet goed uit bij de tegentreffer. Een paar minuten later kopte Talisca de 2-0 tegen de touwen, wederom na een prachtige voorzet van Quaresma én slap optreden van Köse. Quaresma kon voor de pauze nog de 3-0 maken, maar raakte de paal.

In de tweede helft deed Besiktas het rustiger aan. Ryan Babel startte in de basis, maar kon zijn draai niet vinden. De aanvaller moest zelfs een gele kaart incasseren, waardoor hij de volgende wedstrijd tegen Bursaspor geschorst is. Jeremain Lens kwam halverwege het tweede bedrijf in het veld, maar zag dat Mahmoud Hassan alias Trezeguet even later de 2-1 maakte. Besiktas incasseerde daarna echter geen doelpunt meer en kon na negentig minuten drie punten bijschrijven.

Verwacht jij dat Besiktas landskampioen wordt?

1
2

Wanvertoning in de tweede helft, je moet gewoon simpelweg je kansen benutten en de wedstrijd beslissen, want voor hetzelfde geldt krijg je de gelijkmaker tegen.

26 januari 2018 om 20:43

Ik wordt gek van Senol hoca, talisca is geblesseerd, gaat die hem wisselen met Vida, waardoor 3 spelers van positie moesten wisselen.

Onnodig worden de supporters weer getrakteerd op een hartverzakking. Eerste helft bezorgen de individuele kwaliteiten van Talisca en Quaresma ons de voorsprong. Maar tweede helft was het echt billen knijpen de laatste minuten.

Babel speelde zijn slechtste wedstrijd voor Besiktas vandaag en Negredo komt snelheid te kort, maar dat was al bekend. Een snelle spits is broodnodig. En laten we hopen dat de blessure van Talisca meevalt, want hij is momenteel de enige speler die lijkt te kunnen scoren.

Nog een kleine maand voor de wedstrijd tegen Bayern en de spelers lopen nog steeds met zijn allen te kloten.

Een zeer goede besiktas gezien in de 1ste helft met veel kansen en goed spel. Oguzhan, talisca en Q7 waren de betere op het veld.

Babel was de slechtste op het veld. De aantal 100% gemiste doelkansen, zijn gele kaart die hij zelf over zich heen heeft gebracht waardoor hij volgende wedstrijd er niet is en de meerdere keren dat hij balverlies leed. Hij heeft me knettergek gemaakt vandaag.

Nadat talisca eraf ging in de 2de helft veranderde de wedstrijd. Medel-Atiba middenveld in de competitie lukt niet. Kasimpasa begon ons te drukken en het middenveld werd overlopen door kasimpasa. Trezeguet domineerde adriano en gokhan en is echt een goede speler. Als kasimpasa hem niet gaat kopen van anderlecht dan zou ik hem graag wel willen zien bij besiktas.

Nu focussen op bursa!

Eerste helft was Besiktas goed. Veel balbezit, goed positiespel en wat gebeurt er in de tweede helft? Een typisch Besiktas resultaat: jaaaaa lekker een doelpunt tegenkrijgen, hier alsjeblieft je krijgt een hartaanval cadeau... wat wil je doen? Andere club supporten?

Ach ja elke wedstrijd is nu gewoon een finale en moet zo gespeeld worden. We kunnen ons geen puntenverlies veroorloven. Punten zijn binnen en dat telt.

26 januari 2018 om 22:35

Tegen Antalya gebeurde precies hetzelfde. Feit is dat dit een ervaren maar ook oude ploeg is die na een minuut of 55-60 helemaal op is. Toen Talisca eruit ging was het gedaan met de energie van de ploeg.

Netjes! Ben erg benieuwd hoe Besiktas het gaat doen tegen Bayern. Het is niet meer het Bayern van Ancelotti, dus het zal zeker niet makkelijk worden. Hoop op twee mooie wedstrijden.